למה צדיק ורע לו רשע וטוב לו?Tal.

עד כמה שאני יודעת >>מיכל =>

דוס לצדיק רע בעולם הזה ,ועל כל הסבל שהוא עובר פה הוא יקבל שכר כפול בעולם הבא - שזה חיי נצח !!

שטן אבל הרשע שלא מגיע לו עולם הבא ,מקבל הכול פה בעולם הזה .. ואז עולם הבא הוא לא מקבל ..

אז תעני את..

עדיף לקבל עכשיו חיים טובים שיש להם סוף ולא לקבל חיי נצח  ?

או לעבור נסיונות וקשיים שיש להם סוף - ואח"כ מקבלים על זה חיי נצח מאושרים ?

וזה לא שהצדיק לא מקבל פה גם טוב. כע? =)קשה זה טוב!!
באופן כללי נכון אבל לא תמיד - לדוגמא מעשה איוב אע"פ שבסוףהבט משמיםאחרונה

בס"ד

ימיו היה לו יותר ברכה מההתחלה אין זה מובטח שלכל אדם יהיה בסוף ימיו טוב לעומת הייסורים לפני.

ואיוב לא המשיך לעבוד את ה' רק במידה ויהיה לו טוב בסוף ימיו...

וכן שרה אמנו 90 שנה - זה ניסיון/ייסורים קשים ומרים מאוד שאין ילד?!?!?!!? ועוד במיוחד שה' הבטיח לה...

זה תלוי בנקודת ההסתכלותאל ההרים

יש אחד שכל היום יושב בבית מדרש ולומד ולא עושה שום דבר אחר , אתה תחשוב איזה מסכן אין לו חיים ,  אבל הוא נהנה מזה ואוהב את זה

יש כמה סיבות:בת אדם

1.מה שמיכל כתבה, לרשעים משלמים על הזכויות שלהם כאן, בעה"ז.

2.גלגול- נשמה של צדיק שנפטר, וחוזרת לעולם כדי להתייסר ולזכות לשלמות רוחנית בעה"ב.

3.המזל שהצדיק נולד בו אשם בכך. (נשמע מאוד ערטילאי, אבלל מי שבא לו אני יביא מקורות. עשיתי על זה עבודה, אז אני יודעת)

^ יפה!... /השלישי חדש לי רוצה לפרט?..מיכל =>

בכייפי! תקשיבי: אם אדם נולד במזל מסוים, של עני לדוגמא,בת אדם

גם אם הוא יהיה צדיק, ה' לא יהפוך בשבילו את העולם, וישנה את הטבע. (ה' מנהיג את עולמו עפ חוקי הטבע שקבע, למעט מקרים מיוחדים הקרויים נס)  

ואיך זה עונה על השאלה "צדיק רע לו..רשע טוב לו.."מיכל =>

תשובה חלקית, לדעתי.בן-ציון

צדיק עובר ייסורים כדי שהנשמה שלו תזדכך(תהיה טהורה יותר), וכך יזכה לשכר גדול יותר בעולם הבא. 

אז למה לא לכולם?

לכל אחד יש את הניסיון שלו, שבעזרתו הוא מתרומם למדרגה הבאה. שם הנסיונות שונים.

לעומת זאת, רשע ל"ע וטוב לו, נמצא במדרגה שבה (כנראה, אני לא בא לחשב חשבונות שמיים) הוא במקום שהנסיון של העוני (או כל קושי אחר) בכלל לא יקדם אותו. זה הצד ההפוך מצדיק וטוב לו.

אין משוואה שאומרת: צדיק=סבל בעולם הנוכחי. מה כן?בת אדם

לכל אדם יש סבל ונסיונות בחיים, למי יותר ולמי פחות. כן, גם לרשע וגם לצדיק.  

השאלה היא, למה הצדיק סובל, בניגוד לאני מאמין, לדוגמא, "גומל טוב לעושה טוב לשומרי מצוותיו, ומעניש לעוברי מצוותיו" אם כך, איפה השכר והעונש?(בהתאמהקורץ)  

יש כלל (בארמית, מהגמרא או משהו)שאומר, שבנים, חיים, ופרנסה לא תלויים בזכויות האדם אם כי במזל שלו.

לכן קורה שיש צדיקים עניים , ויש צדיקים עשירים,(רבי יהודה הנשיא) וכך כלפי הרשעים.

מקווה שהובנתי ועניתי. לילה טוב!

...בן-ציון

אני פשוט אניח שלא שרשרת נכון.

אני חוששת שטעות בידך.בת אדם

אוקיי.בן-ציון

אז עכשיו אני בטוח שלא הבנת נכון את מה שכתבתי.

או לפחות לא קראת את הכל.

תראי שוב את מה שכתבתי לפני כן, ותביני שמה שאמרתי ממש לא אומר - צדיק=סבל בעולם הזה.

"אז למה לא לכולם?" דברי שורט. למה לא לכולם יש צרות?בת אדם

הסקתי שזו כוונת המשורר.

קראת רק חלק.בן-ציון

בסוף כתבתי - "הצד ההפוך מצדיק וטוב לו". כלומר, יתכן מצב של אדם צדיק שטוב לו. אדם כזה נמצא במדרגה שבה הנסיון שלו הוא קושי רוחני יותר מאשר עוני\מחלה וכו'.

אם לצדיק טוב, זה אומר שהטוב הזה הוא גם ניסיון? (רוחני?)בת אדם

|לי יש בעיות קליטה, או לו בעיות ניסוח? אולי גם וגם? זה שילוב מנצח!|

יכול להיות.בן-ציון

או שכן או שלא

לכן סייגתי את דברי בכך שבסופו של דבר, אנחנו לא אמורים או יכולים לחשב חשבונות שמיים.

אז הכל בגדר אופציה.

קיבלתי.(?)בת אדם

בנוסף לתשובות שהביאו פה, יש תשובה נוספתמרכזניק
והיא שלא כל אדם שנראה צדיק הוא באמת כזה וההיפך לא כל אדם שנראה רשע הוא באמת רשע ועל זה נאמר המשפט אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו..
אתה יכול לראות אדם שכלפי חוץ נראה צדיק יסוד עולם גם במראה וגם בהנהגות שלו, אבל אתה לא יודע מה הוא עושה בחדרי חדרים, איך הוא מתנהג עם בני ביתו, לעומת זה אחד שנראה רשע יכול להיות שמתחת למראה הפריקי והעגילים מסתתר אדם שתורם ועוזר לאנשים ועושה המון דברים דברים, על זה נאמר האדם נראה לעיניים וה׳ יראה ללבב.
אכן, נקודה חשובה.בן-ציון

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך