פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
למה צדיק ורע לו רשע וטוב לו?Tal.
עד כמה שאני יודעת >>מיכל =>
לצדיק רע בעולם הזה ,ועל כל הסבל שהוא עובר פה הוא יקבל שכר כפול בעולם הבא - שזה חיי נצח !!
אבל הרשע שלא מגיע לו עולם הבא ,מקבל הכול פה בעולם הזה .. ואז עולם הבא הוא לא מקבל ..
אז תעני את..
עדיף לקבל עכשיו חיים טובים שיש להם סוף ולא לקבל חיי נצח ?
או לעבור נסיונות וקשיים שיש להם סוף - ואח"כ מקבלים על זה חיי נצח מאושרים ?
וזה לא שהצדיק לא מקבל פה גם טוב. כע? =)קשה זה טוב!!
באופן כללי נכון אבל לא תמיד - לדוגמא מעשה איוב אע"פ שבסוףהבט משמיםאחרונה
בס"ד
ימיו היה לו יותר ברכה מההתחלה אין זה מובטח שלכל אדם יהיה בסוף ימיו טוב לעומת הייסורים לפני.
ואיוב לא המשיך לעבוד את ה' רק במידה ויהיה לו טוב בסוף ימיו...
וכן שרה אמנו 90 שנה - זה ניסיון/ייסורים קשים ומרים מאוד שאין ילד?!?!?!!? ועוד במיוחד שה' הבטיח לה...
זה תלוי בנקודת ההסתכלותאל ההרים
יש אחד שכל היום יושב בבית מדרש ולומד ולא עושה שום דבר אחר , אתה תחשוב איזה מסכן אין לו חיים , אבל הוא נהנה מזה ואוהב את זה
יש כמה סיבות:בת אדם
1.מה שמיכל כתבה, לרשעים משלמים על הזכויות שלהם כאן, בעה"ז.
2.גלגול- נשמה של צדיק שנפטר, וחוזרת לעולם כדי להתייסר ולזכות לשלמות רוחנית בעה"ב.
3.המזל שהצדיק נולד בו אשם בכך. (נשמע מאוד ערטילאי, אבלל מי שבא לו אני יביא מקורות. עשיתי על זה עבודה, אז אני יודעת)
^ יפה!... /השלישי חדש לי רוצה לפרט?..מיכל =>
בכייפי! תקשיבי: אם אדם נולד במזל מסוים, של עני לדוגמא,בת אדם
גם אם הוא יהיה צדיק, ה' לא יהפוך בשבילו את העולם, וישנה את הטבע. (ה' מנהיג את עולמו עפ חוקי הטבע שקבע, למעט מקרים מיוחדים הקרויים נס)
ואיך זה עונה על השאלה "צדיק רע לו..רשע טוב לו.."מיכל =>
תשובה חלקית, לדעתי.בן-ציון
צדיק עובר ייסורים כדי שהנשמה שלו תזדכך(תהיה טהורה יותר), וכך יזכה לשכר גדול יותר בעולם הבא.
אז למה לא לכולם?
לכל אחד יש את הניסיון שלו, שבעזרתו הוא מתרומם למדרגה הבאה. שם הנסיונות שונים.
לעומת זאת, רשע ל"ע וטוב לו, נמצא במדרגה שבה (כנראה, אני לא בא לחשב חשבונות שמיים) הוא במקום שהנסיון של העוני (או כל קושי אחר) בכלל לא יקדם אותו. זה הצד ההפוך מצדיק וטוב לו.
אין משוואה שאומרת: צדיק=סבל בעולם הנוכחי. מה כן?בת אדם
לכל אדם יש סבל ונסיונות בחיים, למי יותר ולמי פחות. כן, גם לרשע וגם לצדיק.
השאלה היא, למה הצדיק סובל, בניגוד לאני מאמין, לדוגמא, "גומל טוב לעושה טוב לשומרי מצוותיו, ומעניש לעוברי מצוותיו" אם כך, איפה השכר והעונש?(בהתאמה
)
יש כלל (בארמית, מהגמרא או משהו)שאומר, שבנים, חיים, ופרנסה לא תלויים בזכויות האדם אם כי במזל שלו.
לכן קורה שיש צדיקים עניים , ויש צדיקים עשירים,(רבי יהודה הנשיא) וכך כלפי הרשעים.
מקווה שהובנתי ועניתי. לילה טוב!
...בן-ציון
אני פשוט אניח שלא שרשרת נכון.
אני חוששת שטעות בידך.בת אדם
אוקיי.בן-ציון
אז עכשיו אני בטוח שלא הבנת נכון את מה שכתבתי.
או לפחות לא קראת את הכל.
תראי שוב את מה שכתבתי לפני כן, ותביני שמה שאמרתי ממש לא אומר - צדיק=סבל בעולם הזה.
"אז למה לא לכולם?" דברי שורט. למה לא לכולם יש צרות?בת אדם
הסקתי שזו כוונת המשורר.
קראת רק חלק.בן-ציון
בסוף כתבתי - "הצד ההפוך מצדיק וטוב לו". כלומר, יתכן מצב של אדם צדיק שטוב לו. אדם כזה נמצא במדרגה שבה הנסיון שלו הוא קושי רוחני יותר מאשר עוני\מחלה וכו'.
אם לצדיק טוב, זה אומר שהטוב הזה הוא גם ניסיון? (רוחני?)בת אדם
|לי יש בעיות קליטה, או לו בעיות ניסוח? אולי גם וגם? זה שילוב מנצח!|
יכול להיות.בן-ציון
או שכן או שלא 
לכן סייגתי את דברי בכך שבסופו של דבר, אנחנו לא אמורים או יכולים לחשב חשבונות שמיים.
אז הכל בגדר אופציה.
קיבלתי.(?)
בת אדם
(!)
בן-ציון
!!!
בת אדם
בנוסף לתשובות שהביאו פה, יש תשובה נוספתמרכזניק
והיא שלא כל אדם שנראה צדיק הוא באמת כזה וההיפך לא כל אדם שנראה רשע הוא באמת רשע ועל זה נאמר המשפט אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו..
אתה יכול לראות אדם שכלפי חוץ נראה צדיק יסוד עולם גם במראה וגם בהנהגות שלו, אבל אתה לא יודע מה הוא עושה בחדרי חדרים, איך הוא מתנהג עם בני ביתו, לעומת זה אחד שנראה רשע יכול להיות שמתחת למראה הפריקי והעגילים מסתתר אדם שתורם ועוזר לאנשים ועושה המון דברים דברים, על זה נאמר האדם נראה לעיניים וה׳ יראה ללבב.
אתה יכול לראות אדם שכלפי חוץ נראה צדיק יסוד עולם גם במראה וגם בהנהגות שלו, אבל אתה לא יודע מה הוא עושה בחדרי חדרים, איך הוא מתנהג עם בני ביתו, לעומת זה אחד שנראה רשע יכול להיות שמתחת למראה הפריקי והעגילים מסתתר אדם שתורם ועוזר לאנשים ועושה המון דברים דברים, על זה נאמר האדם נראה לעיניים וה׳ יראה ללבב.
אכן, נקודה חשובה.בן-ציון
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל?
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים