בס"ד
לעניות דעתי השאלה היא פחות עד כמה בקלות ניתן להוריד את זה,
אלא עד כמה זה חוסם אותך רגשית.
לעתים יש מקרים שבשכל הכל נראה נכון וטוב וזורם,
אבל זה לא זה, והיות ואין לנו על מה להתלונן פתאום רואים דברים דברים קטנים בצורה לא פרופורציונלית.
מכירה זוג שהבחורה הייתה מלאה, וזה הפריע לבחור בעין, אך לא חסם אותו מלפתח רגשות ומשיכה כלפיה.
אחרי החתונה הם דיברו על זה, היא רזתה בהתחלה, אח"כ הריונות וכ', וזה כבר באמת לא מפריע לו.
כי גם אם לטעמו יותר רזה זה יפה יותר, הרגש שלו כלפיה חזק יותר, וכך היה מלכתחילה.
(לפני החתונה לא היה מוכן להמשיך לפגישה שניה אם הבחורה לא רזה מספיק)
ויש את העניין שעל כל פשעים תכסה האהבה, כשנוצר משהו אמיתי, הדברים האלו מאבדים מתוקפם.
לעומת זאת יש מקרים הפוכים ממש. אני למשל אחת שבאמת לא אכפת לה מראה חיצוני, בכלל בכלל.
אבל היה מישהו שיצאתי איתו ודווקא בו מאד הפריע לי שהוא לא מספיק גבוה. (טיפה יותר גבוה ממני)
איך שהוא לא השתחררתי מזה, בסוף זה נפל על משהו אחר,
אבל לעומת זאת הכרתי מישהו אחר שהיה נמוך ממני, ובכלל לא שמתי לב לעניין.
שוב כל הנ"ל זה סובייקטיבי לגמרי, ואצל כל אחד ואחת הדברים פועלים אחרת.
איך אנחנו רואים ותופסים את השני מושפע לא רק מהחיצוניות שלו נטו,
אלא גם מאישיות שמתבטאת דרך האדם והמראה שלו.
מכירה גם מישהו (בן דוד שלי) שיצא עם בחורה מדהימה בכל קנה מידה, וראיתי אותה- מישהי יפיפייה.
הוא היה רווק די מבוגר (30) ומבוקש, ויצא עם המון בנות ושלל את כולן,
אבל זאת הייתה באמת מיוחדת ומהממת, ולא היה לו שום תרוץ על מה לפסול.
חיצונית ופנימית היא הייתה כל רשימת המכולת שלו. וזה תסכל אותו.
לבסוף היא חתכה כי הרגישה שזה תקוע, ושהוא לא מוכן להתקדם.
אחרי חודש הוא התחתן עם אשתו ב"ה, שלא יפה כמו הקודמת, לא חכמה כמוה, ולא ברמה שלה בכלל בשום תחום,
בחורה פשוטה, ממוצעת, מתוקה וחביבה אבל לא מעבר.
אבל!! זאת אשתו. אליה הוא התחבר, אותה הוא אוהב ונכון להיום יש להם שבעה ילדים ב"ה.
כי חתונה זה לא באמת עם רשימת מכולת, ואין מה לעשות,
יש משהו מעבר לתכונות חיצוניות ופנימיות שאנו מחפשים באדם.
וכאשר המשהו הזה חסר, אנחנו עסוקים מחשבות איך לשפץ את השני בכדי שאני אוכל להתחבר אליו.
לסיכום מה שהייתי שואלת זה אם השיער הזה מפריע לך רק בעין, או שזה חוסם את הרגש שלך כלפיה.
אם זה רק מפריע בעין, אז אפשר להתלבט, להעיר או לא, להוריד או לא, לנסות להתרגל, ואפילו לאהוב את זה...
אבל אתה לא מרגיש אליה דבר, ורק נעים לך לשוחח איתה ואין שום דבר מעבר-
אז יכול להיות שכאשר לא יהיו שיערות יצוץ משהו אחר, או סתם זה יישאר תקוע באותו מקום רגשי.
יודעת שלא על זה שאלו, אבל חושבת שכדאי לחשוב גם על זה.