שאלה רגישה לבנות הפורוםמחפש בנרות

אהלן,

אני יוצא עם בחורה נפלאה, אנחנו מתאימים והכל, אבל יש משהו אחד שממש מציק לי  - יש לה שיער פלומתי על הלחיים ובסנטר. לא שיער שחור הורמונלי, אלא שיערות דקיקות ובהירות כאלה (כמו השיערות של האפרסק..סליחה על ההשוואה) אני יודע שלכל הבנות יש את זה, אבל אצלה זה *ממש* בולט, אפילו בתאורה יחסית חלשה, וזה ממש משגע אותי. אני לא יודע אם יש לזה פתרונות ומה הם, אני לא יודע אם הגיוני לרמוז לה על זה (יש לנו קשר מעולה, אז אפשר לדבר על דברים מביכים, אבל אין לי מושג כמה זה מביך בסקאלה של בנות) 

מצד אחד ממש קשה לי להמשיך ככה, זה מאוד מפריע, מצד שני אני בהחלט כן רוצה להמשיך. אז לפחות לעתיד שאדע, יש פתרונות יעילים לטווח ארוך לזה? (לייזר לא עובד כי השיער בהיר ודק) 

תודה  

לא ככ נוראshilat
יש היום דרכים להוריד את זה גם אם זה שיער בהיר ודק. והשכלולים עם השנים רק גדלים.. היא לא הראשונה שיש לה את זה. ..
אל תדאג, היא תוכל להוריג את זה.. יש אפילו קרמים מיוחדים לפנים שמורידים שיער..
שזה לא ככ ישפיע לך על ההחלטה, כי בטוח יהיה לזה פיתרון.. בהצלחה
חחhodosh

אם זה משהו שכ״כ מפריע לךאושר תמידי
דבר איתה על זה. וכן, יש אפשרויות להוריד.
^^^^ ואולי לבקש מחברה שלה שתדבר איתהשביב
בלי להזכיר אותך בכלל
לא נראה לי שייך לבקש מחברה..יאיר השמש
אם היא חברה טובה בסופו של דבר היא תספר לה שהיא שליחה של הבחור..
לדעתי, לא להגיד להמעריצה של אבא

היא יכולה להפגע,זה לא מתאים 

(לפחות לא עכשיו זאת הערה שעדיף להגיד בעדינות אחרי החתונה).

ויש לזה פתרונות,שעווה לייזר,לא סוף העולםחושף שיניים

ואם היא לא בעניין של להוריד?ענבל

בס"ד

אחרי החתונה זה סתם עוגמת נפש.

אם מישהו מצפה ממני לשנות את המראה שלי אחרי החתונה אני אעדיף לדעת על זה לפני כדי לבחון האם בכלל אני מוכנה.

[וכן, יש בנות שלא יהיו מוכנות.

זה כואב, זה סתם סבל, והן לא מרגישות רע עם זה.]

אחי..זה שטויות..פומבה!
א. בשלב יותר מתקדם בקשר הגיוני שזה יפתח מעצמו ואז תוכל להגיד בעדינות ממש מה שיש לך להגיד..כמובן שתסביר לה שאתה אוהב אותה וכו ולא תיתן לה להרגיש שזה משהו נורא מהותי בעינייך..אלא ברמת ה'מציק בעין'.
ב. יש כל מיני פתרונות אבל לא בהכרח מוצלחים..בכל מקרה, מנסיון, עם הזמן מתרגלין לזה וזה כבר כל כך לא מפריע..פשוט לא רואים את זה כמעט..במיוחד שזה לא משהו נדיר בקרב נשים..
ציירי לך שפם....ליליייכורש
שקלת פיתרון בצורת שינוי ההסתכלות?גדר תיל

לא לראות את זה כדוחה/מפריע,

אפילו יכול להצטייר כעדין,רך, אפרוחי כזה (מחזירה לך על האפרסק)קורץ

אמממ לדעתי בתור בת...פ.ע.ח

אם אתם עדיין לא מאורסים או אפילו נשואים לא הייתי רוצה שיעלו את זה בחיים...

בטח היא יודעת את זה, ולדעתי (שוב, לדעתי אבל אני לא חושבת שאני מיוחדת מדי...)

לדבר על פגם במראה זה *מאד* מוריד את הביטחון העצמי...

היא אחכ עלולה סתם כל הזמן להיות במחשבה שכשאתה מסתכל עליה זה מה שאתה רואה ואין לה איך להסתיר את זה כרגע וזה הרגשה ממש לא נעימה....

הרי זה לא משהו שהיא יכוטלה לשנות כרגע אז מה זה יועיל לדבר איתה על זה?? עדיף לך שהיא תחשוב שבעינייך היא יפה ומקסימה ואתה לא רואה בה פגמים אלא אוהב אותה כמו שהיא,

וזה בעיקר עניין מול עצמך..

אח"כ לדעתי אחרי החתונה כבר אפשר להעלות את זה ולנסות למצוא פתרונות.. אבל ממקום שהיא יודעת ובטוחה שזה לא פוגם או עלול לפגוע בקשר שלכם..

מקווה שהובנתי.

(גילוי נאות- יש לי פגם כלשהו במראה ולמרות שאני שלמה איתו לגמרי וכשילדים שואלים על זה אני עונה בשוייון נפש חיצוני ופנימי, אבל אם אדם שאני נפגשת איתו היה אומר לי משהו על זה הייתי בעיקר מובכת כל פעם מחדש ובטוחה שזה הדבר היחיד שהוא רואה בי... ועכשיו ב"ה נשואה באושר ובעלי לא אמר לי על זה מילה עדיין - כבר כמה שנים- ואני כל יום מודה על זה.. שמבחינתו הווא אוהב אותי ככה וגם אם זה מפריע לו הוא לא אומר לי כי שוב אין מה לעשות עם זה... או אולי זה בכלל לא מפריע לו? אני מעדיפה לחיות בדמיון כזה שזה לא מפריע לו מאשר להיות מובכת תמידית.)

זו דעתי.

בהצלחה!

ואולי זה חוסר מודעות?מרכזניק
כמו שיש בנות שלא מודעות לנושא האיפור והטיפוח יכול להיות שהיא לא מודעת מסיבה כזאת או אחרת לזה שצריך להוריד את השיער בפנים ובמגזר הדתי חרדי זה דיי מצוי לםעמים עד אחרי החתונה ועד בכלל
לא "צריך" שום דבר.שיררר

^^^^^^^^^^ |מתוסכלת|ענבל

בס"ד

אתם כולכם יוצאים מנקודת הנחה שהיא באמת תוריד.

אז זהו שלא.

זה ממש לא מחייב וזה לא שום צורך.

אגב, אם לא ידעתם, לשערות יש ערך בהגנת הגוף, הקב"ה לא יצר אותן סתם.

ואין שום חובה על שום בת להוריד שערות בשום מקום בגוף.

אם היא רוצה לעשות את זה ומוכנה לסבולא ת הכאב זאת בחירה אך ורק שלה.

מסכימה עם כל מילה!!!האדרת והאמונה

במיוחד שלא מדובר פה על איזה שערות כהות ובולטות יותר מידי...

אם לך זה מפריע עד כדי כך אז תחתוך אני לא חושבת שראוי 

להגיד לבחורה משהו על זה אני במקומה הייתי ממש ניפגעת........

לדעתי את צודקת לגמרימימיק

בחורה שאפילו רומזים לה על דבר כזה עלולה להרגיש נורא למשך חודשים

וכל פעם שתביט על עצמה במראה לחשוב על זה ופשוט להתייסר

מסכימה עם כל מילה...האדרת והאמונה

זה באמת יכול לפגוע בה ובעקיפין גם בקשר שלכם....

אם זה נורא מפריע לךמוריה.ר =)
עבר עריכה על ידי מוריה.ר =) בתאריך י"ז באדר תשע"ה 12:30
אז חולקת על מי שאומר שזה שטויות.
לא אתה ולא הבחורה רוצים שדיונים יהרסו ויאבדו עומק בגלל כמה פלומות שתופסות שוב ושוב את העיניים והמחשבה.
להעיר?
לא. אף בחורה לא הייתה שמחה לשמוע הערה כזו בצורה הכי עדינה במקרה הטוב. רוב הבחורות היו נעלבות. ומעט אפילו נסוגות.
מסקנה:
לקשר ביניכם זה לא יטיב ורוב הסיכויים שיזיק.
האם אתה מוכן להתגבר ולהיות סבלני עד תקופת החתונה או האירוסין?
מזל טוב!
רק לתשומת לבך, עדיין זה צריך להיעשות ברמזים עדינים ולא לצפות להתחייבות בדבר.
בהצלחה!
מתחברת ל"לא לצפות להתחייבות"יעל מהדרום
לק"י

לא בטוח שהיא תרצה להוריד גם אם תמצא לה פתרון מתאים...
חבל להיתפס למשהו מסויםים...

תסתכל על המכלול

כמו שיש בנות שנתפסות על האף למשל ואז עושות ניתוח שבכלל לא צריכות

לא יודעת אם יש לזה פתרון מוצלח

יש.. בחולון "יפה מקסימוב"שירה9521

ויש עוד סניפים.. נדמה לי ברמת גן.. תברר. מעולה

זה פיתרון סופי לשערות בפנים. מכירה מקרוב בנות שעשושירה9521
והפנים שלהם מדהימות
אל תחשוב על זה עכשיו. אני מבינה אותך שזה מפריע, אבל אל תחשוב על זה כרגע, בטח גם לה זה מפריע.. ויש לזה פתרון.. תנסה בדרך יצירתית להעביר לה את השם של המכון הזה שאמרתי.. הם פשוט מעולים!! פתרון אדיר!! ובחיים אל תגיד לה עכשיו.. זה הכי מעליב בעולם
ראיתי את האתר, נראלי שזה מכוון לשיער מסוג אחרמחפש בנרות
שחור וצפוף. שנקרא שיער טרמינלי
זה מזכיר לי שבחור מסויים נפרד ממני בגלל אותה סיבהיאיר השמש
והייתה ביננו התאמה, אך זה מאוד הציק לו עניין השערות.
אמרתי לו ששערות אפשר להוריד וטיפשות אי אפשר להוריד.

היום ברוך ה יש לי בעל מקסים, והשערות נשרו וירדו אחרי החתונה..
ומה איתו? איני יודעת. מקווה שהתחתן ומצא את אישתו המושלמת.
אם אפשר לשאול-dora

אז למה לא להוריד קודם ???

בי זה היה מאוד פוגע (אם זה בשלבי התחלה)יעלה5

פעם בחור העיר לי על זה בפגישה שישית... וזה מאוד פגע בי! (במיוחד שלא שמתי לב לשערות השקופות האלה בחיים... והיינו בשמש ולכן הוא ראה אותן).

אני כמובן לא מדברת על שערות קהות, שזה ללא ספק סיבה להוריד שערות בפנים.

וד.א כשמתחילים להוריד שערות בפנים לפני שהן נעלמות הן הופכות לקהות יותר ורק אחרי הרבה טיפולים נעלמות- וגם אז לא לחלוטין, ולכן אם אין ממש שערות קהות- זה ממש מעיק להוריד. 

אבל אם תתקדמו בקשר והשערות יהיו הדבר היחיד שיפריע אז תגיד לה בעדינות ועם טקט ותתנצל אח"כ, ותגיד שאתה יודע שזה לא נעים וכו אבל לך באופן אישי זה מפריע. 

להעיר בהתחלה זה מגעיל ומראה על חיצוניות, להעיר בקשר מתקדם זה בסדר ומתקבל. לדעתי. 

בהצלחה!

אולי תעשה הפסקה לחודש בקשרמקיין

אולי במהלכו יתברר לך מה היחס שלך כלפיה

ומה היחס שלך כלפי המראה שלה.

אני לא מציע לך לבנות על פתרונות טכנולוגיים. 

ואם יש רק פתרון חלקי,מה תעשה? 

תחליט או כן או לא לפי המראה הנוכחי.

כל החלטה לגיטימית.

אתה יכול גם לרשום פגם שלך חיצוני או פנימי

על דף נייר ולעמוד איתו מול המראה.

זה מה שהיא תרגיש.

מסכימה עם פ.ע.ח , לדעתי טעות להעיר לה ככה..אבל..שלוות עולמים.
במידה וזה באמת מפריע לך בצורה שאין אפשרות להתעלם וגם אם תתעלם אז זה רק ירחיק אותך,
כדאי מאוד דרך חברה, שדכנית או משהו דומה.

בקיצור, דרך גורם אחר.
בהצלחה..
אולי היא כבר בתהליכי הורדה..dora

מממ... לדעתי זה מראה על משהו הרבה יותר עמוקטנגענס

כנראה היא שותה בהבדלה

גדר תיל

צוחק  

מדובר בשיער שקוף או שחור?ה.נ.

שיער שקוף א"א להסיר בלייזר, ועדיף שלא לגעת בו.

ואל תגיד לה על זה שום דבר לפני שאתה מתחתן איתה ח"ו!

לא משנה..סיוון
התכוונתי להגיב, אבל שמתי לב שכבר הרבה ענו,
אז לא משנה
להתעלם ואם תתחתנו למצוא דרך שאישה-חברה-אמא תגיד להחכמה בלילה

או בצורת מתנה לה- פינוק אצל קוסמטיקאית ולבקש מהקוסמטיקאית להציע לה.

תודה לכל העונים- הבהרהמחפש בנרות
היי חברים, אני יודע (כמו שהכותרת רומזת) שמדובר בנושא רגיש, אך טיעון כמו "זה עלול לפגוע בקשר" בעייתי אם כתוצאה מכך שהמצב נשאר איך שהוא אני עלול בכלל לא להצליח ליצור את הקשר (זה *מאוד* מפריע לי) ונראלי שגם היא תעדיף שנדבר על זה בנימוס ומתוך חיבה במקום שזה ימשיך לגדול אצלי בבטן. (ואגב, דיברנו כבר על נושאים מביכים לא פחות וקרובים קצת לנושא הזה)
תכל'ס, מדובר בשערות שקופות/בהירות (לא כמו שיער הראש שלה) עכשיו- אם יש לזה פתרון מוכח שמשתמשים בו, אז אין בעיה - אני יודע שבעתיד זה ייפתר. אם אין- זה משהו אחר. בנות הפורום, האם יש פתרון יעיל, או לא? אתן מורידות?
לא מכירה מקרוב.. ומאמינה שיש.. כאילו ברור שיש..dora

לדעתיאין יאוש315

ממש לא כדאי להעיר, זה בהחלט יכול לפגוע בביטחון העצמי שלה, גם אם דיברתם על דברים רגישים יותר. מראה של אישה זה דבר שמאוד חשוב לה וגם אם היא יודעת שהיא לא הכי יפה או חתיכה היא רוצה שבעלה יסתכל עליה ויחשוב שבשבילו היא הכי מיוחדת. 

לא חושבת שיש לזה פיתרון מיידי ובטוח מאחר ולייזר אפשר לעשות רק על שיערות כהות, ועדיין זה טיפול ארוך וממושך....

אולי פשוט תנסה להתרגל למראה הזה, למראה אפשר להתרגל, תנסה לעשות חושבים עד כמה זה משמעותי לקשר שלך והאם לא ניתן להבליג על זה ביחס לכל הדברים הטובים שיש בינכם.....

בהצלחה רבה!

חיפשתי רבות ולצערי טרם מצאתי פתרון, אך נשואה באושר ב"ה!ההיא

אני בדרך כלל לא מגיבה, אבל מכירה את הבעיה מקרוב ולכן חשוב לי להגיב..

אני בדקתי כבר בכמה מכונים גדולים. שיערות בהירות מאוד בעייתי להסיר בלייזר וכאלו. זה לרוב מחזיק למעט זמן, עולה הרבה כסף והשערות חוזרות וניסתי כבר המון פעמים כי לי זה מפריע.. 

צריך גם לקחת בחשבון שלפעמים זה קשור להורמונים ואז בתקופות של הריון לדוגמא, זה גודל מעט יותר ואז בכלל אי אפשר להתעסק עם לייזר וכאלו..

כיוון שאני ב"ה נשואה באושר וכך התחתנתי (אולי לא בדיוק כמו התיאור, אבל משהו בסגנון) ובעלי טוען שלא כ"כ מבין על מה אני מדברת בעניין הזה., אני חושבת שאם זו בעיה מהותית עבורך, אז תקח בחשבון שאולי לא יימצא לזה פתרון ותחשוב האם אתה מוכן להיות איתה ככה או שזה מקשה על הקשר שלך איתה ואז שווה לחשוב ברצינות לאן מתקדמים.

לדעתי, ממש לא שייך לומר. אני בטוחה שהיא מודעת לזה ואני חושבת (ואילי טועה, כי כמובן אני לא מכירה אותה) שאם היא תבין שאתה עסוק בזה, זה עלול ממש להקשות עליה להיות בקשר. אם תחליט להתחתן ככה, יהיה שייך אולי, בעדינות, אחרי נישואין, לנסות לברר על פתרונות, מתוך מחשבה שברור שבחרת בה כמו שהיא ועכשיו אתם בודקים אפשרויות ולא שאתה רוצה אותה אם.. ואם פתאום בתקופות של הורמונים זה יחמיר ולא יהיה פיתרון? ולפעמים זה אפילו אחרי טיפולים ונראה קצת פחות טוב?   

שיהיו בחירות טובות והחלטות נכונות בע"ה. 

רק מדייקת את דבריי..ההיא

א. אני חושבת שאצל רוב הבנות זה נושא מאוד רגיש ולרוב גם מעסיק אותן ולכן פוגע כשמישהו מגיב לזה, דווקא כי בנות יודעות שרואים את זה.

ב.יש מצב שיש פתרונות שאני לא מצאתי. אפשר לברר עוד. לי בכמה מקומות אמרו שלא מתעסקים עם שיערות בהירות ומי שניסה המון, הצליח לתקופות של כחודש.. 

ג.חשוב לי להדגיש שגם הפתרונות הקיימים הם לפעמים זמניים ושלא כדאי לבנות על זה שמתחתנים עם מישהי על סמך הפתרונות כי לפעמים זה תלוי בטיפול ובתקופות שא"א לעשות (כנ"ל) צריך להסתדר עם מה שיש ועם בלתי אפשרי להסתדר, אז.... צריך להכריע על המצב כמות שהוא.

זו דעתי, כמובן.

בהצלחה בע"ה.

אם בעלי היה אומר לי משהו כזה אפילו בעדינות הייתי נפגעתמעין אהבה
עד עמקי נשמתי.
זה היה מצניח את הבטחון עצמי שלי.
ולא יודעת כמה זמן היה לוקח לי להשתחרר מזה...

אולי אני רגישה מדי...אבל ככה אני מרגישה.
זאת מן הסתם גם ככה נקודה רגישה אצלה..אז להעיר על כך זה מחזק את הרגישות ומערער את התחושה שיכולים לקבל אותה כמו שהיא.

גם אם בעלי לא היה אוהב את הלבוש שלי- היתי מעדיפה שירמוז בעקיפין- שיקנה לי בגד לפי טעמו , שיפרגן ממש כשאני לובשת משהו שאוהב.. אבל אם יגיד לי ישר ש'לא אוהב את הלבוש שלי' זה כן יפגע בי.

כמו שחכמת נשים בנתה ביתה- גם גברים צריכים לנהוג בתבונה ולשתף בצורה בונה.

כאן במקרה הזה- ראוי שיבדוק אם אין לו דחיה במקרה ולא תוריד...
מה יקרה אם תכנס להריון מייד אחרי החתונה ואז אסור לייזר?
לענ"ד ממש לא כדאי להגיד לה את זהא-לדהיד

גם אם אתם מדברים מאד בפתיחות, וגם אם נראה לך שיכול להיות שהיא תשמח לדבר על זה- זה יכול גם מאד לפגוע בה, ולהוריד לה את הביטחון בקשר, ועוד יותר בעצמה. ואם זה לא יילך בסוף (מהסיבה הזו, או מכל סיבה אחרת)- יכול להיות שהמקום הזה בה יישאר מאד פגוע.

בנוסף, יכול מאד להיות שהיא ניסתה כבר לטפל בבעיה- ולא הצליחה. זה יכול לגרום לה מפח נפש גדול מאד אם היא תדע שזה מה שמנע ממך להמשיך בקשר. יכול אפילו להיות שהיא די שלמה עם המקום הזה בסה"כ- ואני חושבת שאין עניין לפגוע בזה.

יש מקומות והתמודדויות בקשר שאתה צריך לעשות מול עצמך. מרגיש לי שזה אחד מהם. נסה לראות אם אתה יכול להוריד מעליך את הבעיה הזו, להתגבר עליה, ולהתרכז בבחורה ובקשר. אם כן- מה טוב. אם את הממש לא מצליח להתגבר על זה- אולי זה באמת לא מתאים (וכן- לקב"ה יש כל מיני דרכים משונות להראות לנו מה לא מתאים).

(לפעמים נראה לנו שכנות בלי סינון היא הפיתרון להכל. אבל במקרה הזה, שהיא עלולה לפגוע- יכול להיות שייצא שכרך בהפסדך)

הבעיה אצלך בלבד, ובעיה חמורה.אוסנת

אתה מבין יותר ממני מה האופציות, אם זה הורמונלי או לא, מה יקרה אחרי החתונה, איך כדאי להוריד ואיך לא.

ואני אישה.

אתה מבין אצל מי הבעיה?

בשום פנים ואופן, שלא תעז לומר לה דבר כזה. כל הטיעונים שלך "עדיף בנימוס ובחיבה" או "אחרת נפרד" אינם מוצדקים.

אתה מוכן לוותר על כל הטוב שבה בגלל כמה שערות (שקופות ובהירות!)

אז תסלח לי - זאת בעיה שלך בלבד, והיא לא צריכה לסבול את השריטה שלך.

אפשר וכדאי ומומלץ לעבוד על הקשר הזוגי במהלך הפגישות - אבל אין שום זכות לאף אחד להתנות את המשך הקשר בתיקון של השני.

בטח ובטח שלא בסוגיית מראה חיצוני. כמו שאמרו לפני, נושא רגיש מאוד אצל בנות.

(ואם כבר דיברתם על נושאים קרובים, חמור מאוד. למה לדבר בנושאים צנועים עוד הרבה לפני שהכיוון ברור?)

אגב, לא מפריע לך לדרוש ממנה לבזבז את זמנה, לכאוב, להשקיע - רק בשבילך? 

כל מילה בסלע!! מסכימה לגמרי!!!נביעה טהורה
באמת, עם כל הכבודמחפש בנרות

אבל ההשקפה הזאת קצת מגוחכת. 

אף אחד לא מדבר על "זכות" ולא על "התניה", לא מדובר על הסדר עסקי או שקילת חסרונות ויתרונות. זה עניין פשוט של התפתחות רגש רומנטי. אם יש דברים שחוסמים אותו, והם ניתנים להסרה, עדיף לדבר עליהם ולנסות להסיר אותם. אם אני מרגיש שאני מתבאס כשאנחנו מתראים באור, אני בבעיה.  לשיטתך, אפשר לצאת ולצאת, וברגע ש"פוגשים" משהו שמפריע בצורה רצינית או שבולעים את הצפרדע או שנפרדים. 

מלבד זאת, אני לא זוכר שהזמנתי ביקורת על מה מפריע לי ומה לא, אני לא יודע אם את נשואה או עדיין בדייטים, אבל אולי תגלי שיש הרבה דברים שמפריעים להרבה אנשים. לחלק מפריע צורת האף, לחלק צורך ההליכה, כל אחד והתפיסות שלו ועם כל הכבוד ממש לא מקומך להתחיל לחלק ציונים, (מעבר לזה שזה פשוט מיותר. אי אפשר לצוות על הרגש) 

וזה שבני זוג ישקיעו אחד בשביל השני, גם בעצמם, לא מפריע לי. מפתיע? (כאב זה נושא אחר, אם בזה מדובר ניחא) 

במאמר מוסגר, לא ידעתי על זה דבר עד שזה לא הפריע לי לרמה שאני מנסה לברר בצורה אנונימית איך אפשר להתגבר על זה בלי לדבר איתה. (ואם היית קוראת את ההודעות היית שמה לב לנקודה הפעוטה הזאת) ובמאמר מוסגר יותר, אם המצב היה הפוך והיא היתה מבקשת שאלך לטיפולים למניעת התקרחות הייתי הולך בשמחה גדולה. למה הגיוני לבזבז שעות וכסף בבחירת בגדים מוצלחים כדי להיראות טוב בעיני בן הזוג אבל הנושא הזה הוא טאבו טיפשי? 

כשאתה כותב בפורום ציבורי,עין הקורא

ומבקש עצה בנושא מסוים,

יכולה להיות גם ביקורת שלא הזמנת.

כמו שכתבת בעצמך, זה נושא רגיש,

ופלא בעיני שקיבלת כזאת ביקורת 

בשלב כל כך מאוחר בשרשור....

זה נכון לכל נושא, לא רק לזה.

ביקורת בלתי מוזמנת היא חלק בלתי נפרד

מבקשת עצה בנושא מסוים במקום עם מגוון דעות.

כמה חיכיתי לתגובה כזו...הלליש
חושבני שזה לא נכון.ד.

כלומר: לגבי החלק שלא לומר כעת - זה בהחלט יתכן. אם דבר עלול להיות פגיעה חמורה במישהי, אז זו ממש בעיה.

אבל לגבי החלק כאילו "יש לו בעיה", "שריטה", כי הוא "מוכן לוותר על כל הטוב בגלל כמה שערות".. זו הצגה לא נכונה של הענין.

בוודאי שבאופן אידיאלי, היה נפלא ונכון אם המהות של האדם תגרום לאהבת אמת, ללא תלות במראה חיצוני.

אבל אנחנו רואים שבמציאות זה לא תמיד כך - ולכן חז"ל הזהירו שיראה את האשה לפני שיתחתן, משום "ואהבת לרעך כמוך"; שמא משהו "חיצוני" ממש יפריע לו, ולא יוכל בגלל לאהוב אותה כראוי.

מה זה "בגלל כמה שערות" (והרי לא ראית אותה..).. ובגלל שבחור נמוך יותר, אז בסדר?.. וכן הלאה.  זה ענין סובייקטיבי. נכון שלעיתים הדברים הם כבר בגדר "שיגעון" שצריך לעבוד עליו. לא כך נראה במקרה הזה. דבר שיכול אכן בהחלט להפריע לחלק מהאנשים בצורה שממש "מעכבת". יפה שהבחור רואה את מעלותיה, יפה שיש ביניהם קשר טוב - והשאלה לגמרי לגיטימית.

לפעמים אכן מתוך ההיכרות - כבר ממש "לא רואים" דברים, בגלל מעלת האישיות והיחס. כל מקרה לגופו.

גם עניות-דעתי היא שאם בנות מעידות, וגם הסברה, שזה עלול מאד לפגוע בה, אז אין לכך מקום. יש מקום לשאול אם ניתן לעשות משהו במקרה כזה, מה הסיכוי, ולהניח לבחור לשקול את שיקוליו האם להשאיר נושא כזה לאחרי החתונה (ואז זה לא "רק בשבילו", אלא בשביל היחס הנעים ביניהם. יש עוד דוגמאות לכך, גם מהצד השני, שנשים מעוניינות שבעליהן ינהגו בצורות מסויימות וכד', כי זה גורם ליותר תחושה טובה. עד לגבול מסוים - זה לגיטימי, כשזה בהבנה ונועם).

ויפה אמרה כאן מישהי נשואה ("ההיא"), שאם מדובר במשהו שאין הבטחה לגביו - אז אדם צריך לשקול האם יוכל לחיות עם זה ללא-התניה. ואז אפשר יהיה אחרי הנישואין לנסות לעשות משהו בענין. מתוך יחס טוב ללא עלבונות.

באתי להגיבתילה

אבל אמרת את זה טוב ממני..

זה אולי לא אידיאלי אבל זה הגיוני שעניין חיצוני יפריע

(הוא לא הראשון וזה מאוד מוכר, ניתן לראות פה עוד המון שירשורים דומים אז לא מבינה למה נפלת עליו..)

יפה שאתה מצליח לראות מעבר לזה, את הטוב שבה, ולרקום קשר טוב.

בכל מקרה נראה לי שכדאי להשתדל להגיע להשלמה עם המראה כמות שהוא.

א. כי כרגע (ואולי גם בהמשך) לא בטוח שנכון להגיד לה משהו על זה.

ב. כי לא בטוח שיש לזה פתרון.

ג. כי גם אם יש פתרון, ואם היא תגיע למצב של טיפול בזה, טוב שתאהב אותה כמות שהיא, עכשיו, עד שישתנה מה שמפריע לך.

ד. כי למרות הכל חבל לאבד את הקשר הזה, שנשמע שהוא טוב לכם, בגלל הסיבה הזו.

אז איך להתגבר על הקושי הזה?

לשים לב ולהדגיש בפני עצמך, את התכונות הטובות שבה, את האופי שלה בגללו אתה מעריך אותה, ואת מה שאתה כן אוהב בה (גם חיצונית).

להשקיע בקשר ובה.

מקווה שיהיה לתועלת.

יפה..ד.

ולראות אם אכן זה גורם שהענין כבר לא יהיה גורם מעכב.  הרי אי אפשר שהבחורה תסבול בגלל יחס לא לגמרי טוב, בגלל נושא כזה.

אחלה סיכום דן שלוות עולמים.
פעםאוסנת

שמעתי את הרב אבינר אומר במילים אלה ממש:

מדוע כתוב "עד שיראנה"?

כי הוא אידיוט, וגם אידיוט צריך להתחתן.

אני מוכנה להמר שיותר מחצי מהבנות זוכות לקבל חוות דעת על מראן החיצוני במהלך הדייטים

והחלטתי להעמיד דברים על מקומם.

מי שיש לו בעיה, זה מי שהחיצוניות שקולה אצלו יותר מהמהות.

ולכן כל בקשה ממישהי להשתנות בסוגיה הזאת לפני החתונה

זאת הסרת אחריות מעצמך.

וכמובן בשום אופן אין פה קשר ל"טובתה". טובתה היא שתאהב אותה אהבה שאינה תלויה בדבר.

לא מצליח להתגבר על זה בעוונותיך?

או שתיפרד ממנה, או שתבוא אליה כזה כנוע ומתחטא עם הבקשה שלך...

והיא תצטרך להחליט אם היא רוצה להתחתן עם בחור שמוכן לוותר על כל הטוב שבה, רק כי יש לה שערות שקופות ובהירות (או חצ'קונים או ק"ג מיותרים או אנאעארף).

מהשרשור הזה קיבלתי בעיקר רושם שזאת בעיה שלה, שהיא זאת שאחראית לפתרון,

או לכל הפחות בעיה זוגית משותפת שבה המדוייט שלה ואנשים נוספים חושבים על איך לשפר לה את המראה החיצוני.

זה נכון גם לבנים וגם לבנות. כתוב בלשון זכר, כי נדיר שאומרים לגבר לשנות משהו בגוף שלו, ונפוץ שאומרים לאישה.

תאמינו לי שאני לא נהנית לכתוב תגובות ולמשוך אש, אם היה מדובר פה על גובה או לבוש לא הייתי טורחת להגיב. אבל ירדו פה לרזולוציות... ומישהי ביקשה פעם שאדבר על עוצמה נשית, אז הנה אני

@מאמע צאדיקה

א. מה זה שונה מגובה? ב. סיפור משלימחפש בנרות
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ט באדר תשע"ה 21:59

ומה זה שונה מגובה? אקסית שלי סיפרה לי שהיא אכלה סרטים מכך שהבחור היה נמוך ממנה בסנטימטרים בודדים. ואם כבר, גם סימטריה של הפנים זה משהו מיותר לחלוטין. רק של אידיוטים.
אני מדגיש שוב, זה לא דבר נורמלי. ראיתי בנות בחיי, זה קצת יותר.

הנה לך העצמה נשית...
זה שונה מגובה כי זה ניתן לשינוישיר ידידת

אבל זה כואב ומייגע. לא ראיתי שמבנים מבקשים יותר מידי לשנות דברים במראה החיצוני שלהם.

(רוצה שנמשיך לצאת? אז תתחיל להרים משקולות כל יום, כן בטח <צ>)

אני כן חושבת שמראה חיצוני זה חשוב אבל כמו כמעט כל דבר, זה תלוי במינון החשיבות שמייחסים לזה...

(דרך אגב, אם היא הייתה מתייעצת איתי הייתי אומרת לה  שעדיף לה לא לגעת בשערות האלה בגלל שהן בהירות ועדינות לפי התיאור שלך)

אני מסכימה עם אוסנת, גם לי הפריע  היחס בשרשור הזה, כאילו היא הבעיה.

לא שונהאוסנת

גם על גובה צריך לומר את אותם הדברים. אבל אני מוותרת במקרים מסוימים על השמעת תפיסת עולמי הרדיקלית (כי היא לא מזיזה בכלל, כמו שאמרת, לצערי הרב).

א.מה שהוא אמר -ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ח באדר תשע"ה 21:34

זו אמירה שלו. כמובן מכבדים אותו.

הגמרא לא אומרת כך - גם לא הרמבם והפוסקים שפוסקים כך הלכה למעשה.  ההלכה הזו מחייבת כל אדם, גם את הצדיק שבצדיקים - אסור לו לשאת אשה עד שיראנה. 

מוטב לא "לבנות בניינים" על אמירת-קצה של רב, שמן הסתם גם נאמרה בהקשר מסויים. אולי כדי לאזן.

ב. אני לא חושב שבנות מקבלות "חוות דעת" ישירה על מראן "במהלך הדייטים". ואם אכן נאמרות לה הערות כאלה, זה לא בסדר, אלא אם כן בתגובה לשאלה כלשהי.  יש הבדל בין להעיר ישירות על משהו, לבין שזה ישנה משהו למשודך.

ג. עיקר שאלתו לא היתה האם לבקש ממנה להשתנות לפני החתונה (וקל וחומר שבתגובתי שעליה הגבת - לא על זה דובר. שם נאמר ההיפך לגבי לדבר לפני החתונה.. שלא להעליב). אלא האם יש סיכוי טוב לעשות עם זה משהו. כי זה דבר שממש מפריע לו.

ד. זו אכן טובתה של אשה, ש"יראנה לפני החתונה" כדי שלא תתגנה בעיניו. כך מביאה הגמרא, כך מובא להלכה. בדיוק מהטעם הזה. התחשבות באשה, שלא תמצא פחות חן בגלל מראה.  

ה. האמירה: 

לא מצליח להתגבר על זה בעוונותיך?

או שתיפרד ממנה, או שתבוא אליה כזה כנוע ומתחטא עם הבקשה שלך...

והיא תצטרך להחליט אם היא רוצה להתחתן עם בחור שמוכן לוותר על כל הטוב שבה, רק כי יש לה שערות שקופות ובהירות (או חצ'קונים או ק"ג מיותרים או אנאעארף).

היא אמירה שיש בה יוהרה לדעתי.

יש הבדל גדול בין לומר שאכן היה נפלא אם כולם היו מתרשמים רק מהמראה הפנימי, לבין אמירה כזו, "בעוונותיך".. "כנוע ומתחטא".. מה הקשר בכלל?!  

וכי הוא "מוכן לוותר על כל הטוב שבה רק בגלל שערות"?!  הרי בדיוק ההיפך.. הוא לא רוצה לוותר. אבל זה "מעכב" ביכולת ליצור תחושת נעימות כלפיה.  יש דברים כאלה במראה, חבל לייצר "נזירות" מלאכותית.

יש להניח, שאם זה היה קורה אחרי שנים רבות של נישואין - כבר לא היה משנה.

אדם יכול לתבוע מעצמו מעלות כאלה, אך לא מזולתו. לא להציג את זולתו כאילו הוא "אידיוט", "בעווונותיך"... 

וכאילו אכן הרגיל בעולם לפני נישואין, זה כזאת "אהבה שאינה תלויה בדבר", עד חוסר התחשבות במראה.

ואני לא מאמין שגם הכותבת - או לפחות רוב הנשואים שבסביבה, אכן פשוט לא שמו לב למראה לפני הנישואין. רק ש"אינה תלויה בדבר"... לא משנה גובה (שבנות מציינות פה תדיר..) ולא שום דבר אחר....

ואם ייאמר: אבל זה "רק שערות".. אהה.... אז "נתת דבריך לשיעורין". אם העיקרון הוא "שאינהתלויה בדבר" - אז למה שם לא?... הרי איש פה לא ראה אותה. אולי זה נראה מעין "זקנקנן" כזה, וזה מאד מפריע לו?.. לא אנושי?  מה נעשה? אדם מושפע לפחות ביכולתו "להרגיש" - שזה דבר שאינו תלוי רק בשכל - גם מהדמיון.  ראוי לעבוד על זה - אין לגנות בגלל זה. וכנ"ל - גם חז"ל וההלכה מתחשבים בכך, למרות אמירתו של הרב אבינר שליט"א.

ו. לא נכון - וממש היפך האמת - כאילו מהשרשור הוצג שזו "בעיה שלה". הבעיה היא שלו, כי הוא רוצה בה מצד העיקר, ויש "טפל" שמפריע לזרימה. ושאלתו הלגיטימית היא אם ניתן לעשות עם זה משהו.

ז. הרי יש בדברים גם קצת "התעלמות מהמציאות" גם של נישואין. וכי בנישואין כל ההתנהלות של כולם, היא רק "אינה תלויה בדבר". הכל נעשה רק מתוך האידיאל הטהור, או שיש עוד כאלה ש"בעוונותיהם" יש גם צדדים נוספים של יצרי-אנוש שמשחקים תפקיד, ולא רק בגלל הצד האמיתי  שבכך?..  ולכך יש "סבלנות" גם אצל הרב אבינר, גם אצל אחרים. אע"פ שבוודאי זה לא אידיאל.  לא חוכמה "לחפש את האבידה" היכן שנוח.

ח. אף אחד פה לא מחפש "לכתוב תגובות ולמשוך אש". כל אחד, כולל את, כותב את דעתו. ואני לא רואה כאן שום קשר ל"עוצמה נשית"...

מסכימה איתך מאוד! חוץ מהעניין של נושאים קרובים...יעלה5

הדייטים זה הזמן לדבר על נושאים קרובים/צנועים! זה נושאים מאוד משמעותיים בקשר הזוגי, ונושאים שאי אפשר להשאיר לתקופת האירוסין/ חתונה...כי יכולים להיות פערים מאוד גדולים!

אני רוצה להוסיף ולאמר שאם דיברת איתה פתוח בכל נושא שבעולם, אין לזה קשר לעניין השערות! 

א. אני מסכים מאד עם דן שכתב לפני.פינגו0

ב. אני בטוח ב-99% שגם לך יש דברים חיצוניים שמפריעים לך בגברים, אז לא נראה לי שיש לך זכות לשפוט אותו כך.

ג. אם זה מפריע לו בצורה שהוא לא מצליח להתגבר (ואם הוא רואה את זה גם כשלא מאד מואר, אז כנראה שיש לה גם יחסית הרבה מאד.),

אז אולי היא תהיה מעוניינת להשקיע מזמנה גם בשביל עצמה (כלומר, כדי שהוא ישאר איתה ולא יפרד ממנה.)

במקרה כזה, הטאקט שעושים כדי לא לפגוע בה - למעשה רק פוגע בה!

כי כנראה שהיא לא מודעת על כמה זה מפריע לו.

ד. לענ"ד, דווקא אתן הנשים אלה שגורמות לנו הגברים לחתוך אתכן על הדברים החיצוניים האלה.

בגלל שרובכן (כמגדר) מבזבזות כ"כ הרבה מזמנכן לטיפוח ויופי, זה גורם לגברים שאתן פוגשות להסתכל אליכן דווקא בדברים האלו.

זו משוואה פשוטה של קו-ישר, ככל שאתן הבנות (בממוצע) תשקענה יותר בעצמכן חיצונית,

כך גם הגברים יסתכלו יותר על דברים חיצוניים בכן - ולהיפך.

זה נכון גם לדברים אחרים, ככל שגברים ישקיעו (בממוצע) יותר בניפוח שרירים, אז יותר בנות תסתכלנה על השרירים בבואן לבחור את הגבר שלהן.

וזה נכון להרבה הרבה דברים בחיים שלנו..

אז אתה מאשים את הנשים?!?אין כמו טאטע!
זה שנשים מטפחות את עצמן זה גורם לכך שבנים יחתכו יותר בגלל מראה חיצוני?
נשמע לי הזוי ומופרך.
ממש לא מקבלת את המשוואה שיצרת.
אין כאן שום אשמה,פינגו0

זה עניין של מציאות עובדתית.

ככל שיש יותר בנות אנורקסיות => יהיו יותר גברים שיפסלו בנות במשקל נורמלי בטענה שהן שמנות.

ככל שיש יותר בנות שמחמצנות את השיער => יותר בנים יחפשו דווקא בנות בלונדיניות.

ככל שיותר בנות תעשינה סידור גבות => מספר הגברים שיסכימו להתחתן עם בנות שיש להן גבות מחוברות יקטן.

ככל שיהיו יותר בנות שתעשינה הסרת שיער => כך הגברים יחתכו יותר בנות שמשאירות פלומות שיער (בייחוד בפנים).

אם אתן רוצות, אין שום בעיה שתטפחו את עצמכן חיצונית, אבל יש לזה השלכות!

ואל תתלוננו על זה אח"כ, שחותכים אתכן הרבה על מראה חיצוני.

את יכולה לא לקבל את המשוואה הזאת, זה לא אומר שהיא לא נכונה.

גם אני יכול לא לקבל את העובדה ש- 1+1=2, אז זה אומר שזה לא נכון??

איזה שטויותים...

אז אתה מחפש אנורקסית, בלונדינית ללא שיערות

גם כשתיהיה מאושפזת מהאנורקסיה תקפיד שתסדר את הגבות ותוריד את הפלומה ושלא יראו לה את השורשים השחורים בשיער

לא, דווקא ממש לא!פינגו0

נכון שפלומות שיער בפנים יפריעו לי.

ומבחינת הטעם האישי דווקא אני לא אוהב בנות רזות מאד וגם אני פחות מתחבר לבלונדיניות.

אבל אם היא תבוא עם גבות-מחוברות, זה ממש יפריע לי.

אבל מבחינת מה שרוב הגברים אוהבים, אני די בטוח שאני ממש לא טועה.

יש לי חברים מהישיבה שאומרים לשדכנים שהם רוצים רק רזות בלונדיניות עם עיניים כחולות.

סליחה שאני שוב נגררת למפורסמים אבל...ארוון

עדיין קים קרדשיאן היא טעמם של יותר גברים בעולם[ולא רק שהיא רחוקה מאנורקסיה, היא אף עם גוף דיי רחב..] מאשר קייט מוס, בטח לא בשלבי ההירואין שיק. אז אמנם היא צבעה לבלונד, אבל בתור שחורת שיער היא פסלה את התיאוריה שלך.

סורי, עדיין רוב הגברים נמשכים יותר לקצת סמנני נשיות, ולא להירואין שיק אנורקסי שנקבע כאופנתי בעיקר ע"י מעצבי על, שבכלל ברובם מעדיפים גברים בחייהם...

חוץ מזה שהתיאוריה שלך לא נכונה מבחינת הבלונד- כי הוא דווקא היה נחשק בגלל נדירותו בצורה הטבעית ולא בגלל שכיחותו בצורה המחומצנת.

לא מכיר את מי שאת מזכירה כאן (ב"ה).פינגו0

וזאת שהזכרת בתגובה ההיא, לצערי אני מכיר.

ונראה לי שהיא די עונה למה שכתבתי לעיל.

דווקא היא ממש לא הירואין שיקארוון
היא אמנם עושה המון כושר וחיטוב...
אבל יש לה כמה דברים מאוד נשיים למי שמבין... והיא גם בBMI תקין...
קים קרדשיאן???פרח-בר
התגלמות הטראש...
אולי, אבל מבחינה גופניתארוון

היא הטעם של הרבה גברים בעולם....

וכן, הקנאה בה היא משהו...

[מאופרת תמיד מהמם, עם הצללות מדהימות, לא סתם אצל גוס יש הרבה הדרכות לסגנון שלה, וגופנית? נו,לא סתם הרבה רוצים מישהי כמוה.. רק גובה חסר לה]

דווקא לא חושבת שהרבה מקנאים בהפרח-בר
היא עשתה קרירה מכלום , שזה בהחלט מצריך כישרון....
ואחרי ה-תמונה ( נו את בטוח יודעת) היא פשוט עשתה מעצמה בדיחה מהלכת
התכוונתי אלייךארוון

יכולה להביא לך עכשיו לא מעט גברים שיגידו שזה הגוף ה"אידיאלי"..

כשמקנאים במקום לפרגן רואים את הרע...

חחח הרגת אותיפרח-בר
שימי לב שלא כתבתי כלום על היופי שלה , היא באמת בחורה יפה , אבל יש דברים מעבר....אחרי כל הדברים שהיא עשתה לעצמה היא כבר לא כ״כ יפה בעייני רבים, ושאת מפורסמת את לא רק פרצוף יפה
גוף יפה, ואיפור מדהים האמת....ארוון

שימי לב שלא כתבתי דבר מעבר לגוף,

ככה שהתגובה שלך או באה להראות שאת מעורבת ברכילות מפורסמים [וואלה לא מעניין אותי, ולא מעניין אותי מה התמונה שלא ראיתי...], וגם כסוג של קנאה, כי זה הכי לא קשור לזה שכתבתי ענייני על דג' מוכרת שמתאימה לטעם של הרבה גברים...

סכ״ה ציינתי שהיא טראשפרח-בר
ולפי דעתי היא ממש לא הטעם של הרבה גברים , רוב הגברים לא אוהבים זול ואלה שכן ......
תתפלאיארוון

שוב כנראה יש כאן קנאה, כי אצל הרבה גברים נתונים גופניים מדברים יותר ממה שלדעתך יקר/זול... [שימוש מגעיל בדיבור על בני אדם.... ]

לא רוצה להכנס לזהצריך עיון
אבל...

לדעתי היא לא כ"כ יפה וגם לא הרבה רואים בה משהו מיוחד, יש הרבה באזז לתמונות שלה כי הן מושכות וחושפניות, זה לא אומר בהכרח שהיא יפה.
בכללי לא כל מי שהמדורי רכילות מכתירים באמת שווה את זה, לדוגמא בר רפאלי שהרבה גברים מגדירים אותה סבבה פלוס ולא יותר
לא דיברתי על יופי, נטו על הגוףארוון

כלומר מבנה גוף שאינו פטיט, אלא מלא באזורים מסוימים/ נשי.... 

כלומר, רוב הגברים מושא שאיפתם הוא לא דוגמניות הירואין שיק.... בטח לא קייט מוס, רובם[ולא ספציפית אתה] כן יעדיפו מישהי לא אנורקסית[אבל אם היא עושה ספורט מחטב- עדיף..]

את לא בכיוון אפילו...פרח-בר
תמיד שמישהו חולק עליך את מתחילה עם הקטע האישי , אז אולי את מקנאה בקיט מוס ?
אין לי שום דבר רע דווקא להגיד עליה...ארוון

פשוט רוב הגברים כן אוהבים גוף "עסיסי ונשי" יותר. זה הכל.

ואגב, תלמדי לשרשר...

נראה לי שכדאי לעצור כאןצריך עיון
זה מגיע למקומות שרוב המשתמשים לא רוצים להיות בהם..
נאלצתי לפרט יותרארוון

כי אתם מתעקשים לקחת את זה למקום לא נכון.

כולה נתתי משהו כדג' לזה שמראה אנורקטי לא בהכרח מועדף על גברים, ואתם עשיתם מזה מטעמים על יופי וזולות[שוב, מונח מגעיל להשתמש בו על אנשים]

איך היית קוראת לה?פרח-בר
היא על גבול הפורנוגרפיה ומבחינתי היא נותנת אינטרפרטציה מדויקת על משמעות המילה ״זול״, ומעניין היא אמורה לייצג את כל מה שאת כביכול לא מאמינה ולא מעריכה אז מה קרה בדרך?
מסכימה איתך בכל מלה ומלה !!!! שכוחייך !!raya123d

אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו!!! חושב  תחשוב פעמיים לפני שאתה פונה אליה. אולי היא בכלל לא ראויה לך, וסתם תפגע בה.

ונכון, חמור שגבולות השיחה בקשר בין רווקים רווקות  נכנס לשיחות על דברים אישיים רגישים. מתפלפל

ואם היא רוצה להתחתן איתו, וזה מה שיגרום לו לחתוך אותה?פינגו0

ומבחינתה זהו מחיר שהיא תרצה לשלם, אבל למעשה היא לא תוכל אפילו לשלם אותו, כי היא לא תדע בכלל על מה מדובר,

בגלל ש-"חמור שגבולות השיחה בקשר בין רווקים רווקות  נכנס לשיחות על דברים אישיים רגישים."

אז את עדיין תעמדי מאחורי דברייך?

אין אפשרות להתחתן, אם לא מדברים גם בשלבים שלפני על דברים אישיים רגישים.

חיפשתי את התגובה הזאת יטבתה
הביקורת מוגזמתדובל'ה

זה נכון שהוא לא גדול הצדיקים. אך גם לא רשע גדול כל כך...

והראיה שהגמרא נותנת הדרכה מפורשת, ומצווה דאורייתא "אמר רב יהודה אמר רב אסור לאדם שיקדש את האשה עד שיראנה שמא יראה בה דבר מגונה ותתגנה עליו ורחמנא אמר ואהבת לרעך כמוך".

טיפול קצרצר אצל קוסמטיקאיתציוני
מטפל בבעיה. יש המון דרכים להורדת שערות לצמיתות, אפילו דקיקות ובהירות. מחט חשמלית, ME, לייזר ועוד.
ממש לא קצר!עינבר

מחט חשמלית- אפילציה לוקח בין חודש לחצי שנה (בדרך כלל יותר קרוב לחצי שנה..), גם בלייזר צריך כמה טיפולים בדרך כלל עשר אבל משתנה בין מכון למכון וצריך לקחת בחשבון שלייזר כנראה לא עובד על סוג שיער כזה (בהיר ופלומתי) ועלול אפילו להחמיר את המצב, 

בכל מקרה אף אחד לא יכול לדעת מהו סוג ומשך הטיפול חוץ מקוסמטיקאית שמתמחה בתחום זה ממש משתנה ותלוי בהרבה גורמים ולפעמים גם אין פתרון לצמיתות,

מלבד זאת כבר הזכירו פה את הנושא הכספי (עלול להגיע לאלפים במקרים מסוימים) וטיפול באפילציה-מחט חשמלית גם עלול מאד לכאוב למרות האלחוש

הרבה פעמים אפילו קוסמטקאיות לא ממליצות להתחיל טיפולים בשיער פנים אלה אם כן הוא בולט ומפריע למראה הכללי,

מה שרציתי להגיד בכל זה:

- קודם כל שזה לא פשוט כמו שאפשר לחשוב וכרוך בהרבה מאמץ כך שיכול להיות שהיא ניסתה וזה לא עבד או שלא מתאפשר ואתה צריך לחשוב אם מתאים לך להכניס אותה למצב כזה גם היא תסכים.. כי הרבה פעמים אחרי שמשהו מעיר במיוחד אם הוא חשוב לה או שזה כבר נושא רגיש היא יכולה להיכנס לזה לא ממש מרצון וכמו שאמרתי לפעמים זה כרוך בהשקעה/ כאב לא פשוטים

-דבר שני לכותב הדברים:

יכול להיות שאני טועה אבל אני אף פעם לא מאמינה בקבלת האחר ובמיוחד בן זוג בתנאי, כלומר או שאתה מקבל כמו שהוא וזה טוב לך ככה (ואז אם יש דברים שמפריעים תמיד אפשר לדבר אבל הקשר לא תלוי בזה) או שלא ואז זה לא מתאים, גם כי טכנית בעייתי להתנות בשינוי שיכול בסוף לא לצאת לפועל ובעיקר כי אני מרגישה שזה לא נכון

המחשבה הראשונה שלי כשקראתי את ההודעה הייתה להגיד לך שתחסוך את כאב הלב שעלול להיות לה ואם אתה לא מתרגל תעזוב וזהו אבל יכול להיות שלה זה לא יפריע או שהקשר יהיה יותר חשוב לה מזה בכל מקרה מה שלא תעשה ממש ממש ברגישות, אם יש משהו שקרוב אליה ואתה יכול להתייעץ אתו ולשמוע מה הגישה שלה לנושא כדאי,

ותעריך אם היא תסכים זה לא מובן מאליו, בהצלחה

^^^^^^^^ענבל
בס"ד

ולגבי המחט של האפילציה אני מדברת מניסיון.
אתם לא מדמיינים בכלל כמה אומץ והכנות נפשיות אני צריכה כדי לקבוע תור לקוסמטיקאית.
יש לי פוביה ממחטים.
אז כן, אני עושה את זה כי בפנים זה באמת בולט וזה גם מציק לי, אבל במקומות אחרים שלא בולטים או לא מטרידים אותי בחיים לא הייתי סובלת בשביל להוריד שם.
אחי מכיר את זהערנוש
גם לי הייתה אותה סיטואציה פעם.
לך על זה בעדינות ממש
אבל תסביר שלא סתם אתה מדבר על זה… אלה זה מפריעה לך.

או שיש לך אופציה שתגיעו לשיחה כלילה וכיפית תתחילו לדבר על דברים שאוהבים ופחות אוהבים אצל השני.
בהצלחה
גם לבר רפאלי ישארוון

בסנטר..

מי שראה אותה מקרוב או תמונות תקריב ללא עריכה ראה את זה בקלות...

לא נראה לי שזה מפריע לה או לארוס שלה או לבנים אחרים...

לי היתה בעיה דומה ויותר חמורהמעין אהבה
כתוצאה מחוסר איזון הורמונאלי צמחו לי שערות כהות וצפופות בצידי הלחיים...מבאס למדי...הורדתי אותן בשיטה שנקראת אינפרא.
זה תהליך ארוך..לקח שנה-שנתיים-שלוש..דילל ובסוף התנקו לגמרי. ויש רק כמה שערות בודדות שגדלות מדי פעם וזה כבר לא בעיה להוריד,

אז תדע שיש פתרונות כמעט להכל.

בזמנו נפגשתי עם הרבה אנשים..מן הסתם לחלקם הפריע ולחלקם לא...
נשואה היום ב''ה ובטוחה במליון אחוז שגם אם לא היתי מורידה זה לא היה מפריע לבעלי להתחתן איתי.

לדעתי פשוט תרגיע את עצמך שזה משהו פתיר. שזה לא יהיה לנצח.
וגם תדע שאחרי החתונה היחס לחיצוניות הוא אחר לגמרי..היא חשובה תמיד אבל יש כ''כ הרבה התרחשות פנימית ורגשית ונשמתית שזה פשוט לא מתבטא בצורה שאתה רגיל בה כיום.

העיניים רואות אחרת. הן רואות דרך הלב. וכשהלב אוהב ומעריך- זה מה שהוא רואה.

אם למרות הידיעה שזה יכל להשתמות יש לך דחיה- כדאי לחשוב ולהתיעץ עם איש חכם...
קח בחשבון שהסרת שיער מקצועית עולה ים כסףברווזה

זו כנראה הסיבה שהיא עדיין לא עשתה את זה בעצמה ועל חשבונה. אם וכאשר תינשאו בשעה טובה, קח בחשבון שזה יהיה חלק מהתקציב המשפחתי ויהיה עליך לממן זאת.

משהו סובייקטיבי אבל שווה בדיקהנקודה

בס"ד

לעניות דעתי השאלה היא פחות עד כמה בקלות ניתן להוריד את זה,

אלא עד כמה זה חוסם אותך רגשית.

לעתים יש מקרים שבשכל הכל נראה נכון וטוב וזורם,

אבל זה לא זה, והיות ואין לנו על מה להתלונן פתאום רואים דברים דברים קטנים בצורה לא פרופורציונלית.
מכירה זוג שהבחורה הייתה מלאה, וזה הפריע לבחור בעין, אך לא חסם אותו מלפתח רגשות ומשיכה כלפיה.
אחרי החתונה הם דיברו על זה, היא רזתה בהתחלה, אח"כ הריונות וכ', וזה כבר באמת לא מפריע לו.

כי גם אם לטעמו יותר רזה זה יפה יותר, הרגש שלו כלפיה חזק יותר, וכך היה מלכתחילה.

(לפני החתונה לא היה מוכן להמשיך לפגישה שניה אם הבחורה לא רזה מספיק)

ויש את העניין שעל כל פשעים תכסה האהבה, כשנוצר משהו אמיתי, הדברים האלו מאבדים מתוקפם.

לעומת זאת יש מקרים הפוכים ממש. אני למשל אחת שבאמת לא אכפת לה מראה חיצוני, בכלל בכלל.
אבל היה מישהו שיצאתי איתו ודווקא בו מאד הפריע לי שהוא לא מספיק גבוה. (טיפה יותר גבוה ממני) 
איך שהוא לא השתחררתי מזה, בסוף זה נפל על משהו אחר,
אבל לעומת זאת הכרתי מישהו אחר שהיה נמוך ממני, ובכלל לא שמתי לב לעניין.

שוב כל הנ"ל זה סובייקטיבי לגמרי, ואצל כל אחד ואחת הדברים פועלים אחרת.

איך אנחנו רואים ותופסים את השני מושפע לא רק מהחיצוניות שלו נטו,

אלא גם מאישיות שמתבטאת דרך האדם והמראה שלו.

מכירה גם מישהו (בן דוד שלי) שיצא עם בחורה מדהימה בכל קנה מידה, וראיתי אותה- מישהי יפיפייה.

הוא היה רווק די מבוגר (30) ומבוקש, ויצא עם המון בנות ושלל את כולן,

אבל זאת הייתה באמת מיוחדת ומהממת, ולא היה לו שום תרוץ על מה לפסול. 

חיצונית ופנימית היא הייתה כל רשימת המכולת שלו. וזה תסכל אותו.
לבסוף היא חתכה כי הרגישה שזה תקוע, ושהוא לא מוכן להתקדם.

אחרי חודש הוא התחתן עם אשתו ב"ה, שלא יפה כמו הקודמת, לא חכמה כמוה, ולא ברמה שלה בכלל בשום תחום,
בחורה פשוטה, ממוצעת, מתוקה וחביבה אבל לא מעבר.

אבל!! זאת אשתו. אליה הוא התחבר, אותה הוא אוהב ונכון להיום יש להם שבעה ילדים ב"ה.  

כי חתונה זה לא באמת עם רשימת מכולת, ואין מה לעשות,
יש משהו מעבר לתכונות חיצוניות ופנימיות שאנו מחפשים באדם.

וכאשר המשהו הזה חסר, אנחנו עסוקים מחשבות איך לשפץ את השני בכדי שאני אוכל להתחבר אליו.

לסיכום מה שהייתי שואלת זה אם השיער הזה מפריע לך רק בעין, או שזה חוסם את הרגש שלך כלפיה.

אם זה רק מפריע בעין, אז אפשר להתלבט, להעיר או לא, להוריד או לא, לנסות להתרגל, ואפילו לאהוב את זה...
אבל אתה לא מרגיש אליה דבר, ורק נעים לך לשוחח איתה ואין שום דבר מעבר-
אז יכול להיות שכאשר לא יהיו שיערות יצוץ משהו אחר, או סתם זה יישאר תקוע באותו מקום רגשי.

יודעת שלא על זה שאלו, אבל חושבת שכדאי לחשוב גם על זה.

תגובה מעניינת...מעין אהבה
אני משתגעת מהתגובותרננה*

שדנות באיך להוריד את פלומת השיער הבהירה והדקה שיש לבחורה, לא - באמת.

ובעיקר מהתגובות ששואלות האם יש לך כוח להמתין עד הנישואין.

אז אומר את דעתי בצורה לא מתייפיפת - 

לפגוע באשה אחרי הנישואין זה גרוע יותר מלפגוע בבחורה לפני הנישואין,

לפני היא עוד יכולה לברוח אם היא רוצה - אחרי זה אתם כבר חתמתם חוזה!

בעיני זו הערה פוגעת ומעליבה גם אם היא תאמר בצורה הכי עדינה שאפשר,

ואל תנסה להשוות את זה להתקרחות שלך כי זה אפילו לא מתחיל להיות דומה.

דימוי הגוף של אשה הוא משהו הרבה יותר רגיש ועדין ושביר,

והמשמעות של אהבתך למראה שלה כן או לא - גדולה פי אלף מאשר בהפוכה.

שים לב ותחשוב טוב, אם אתה בכיוון של נישואין, האם אתה יכול לקבל אותה כך כמות שהיא או לא.

זו דעתי (הדי נחרצת ולא מאוזנת ) ואני באמת חושבת ככה.

^^^^הייזלאחרונה
מילה במילה.
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאניאחרונה
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך