שאלה של יופימ(ל)כת אסתר
בנים- אתם נמצאים בחתונה
ורואים בחורה יפה, ממש יפה. לפי הסטנדרטים שלכם ושל החברה.
ובמקביל אתם רואים בחורה נאה (שזה יפה אבל יותר ממוצעת)
שתיהן חייכניות חביבות וכל הדברים הטובים שאפשר להבין ברושם ראשוני...

על מי מהן תבררו אחרי החתונה כדי להכיר אותה? ולמה??
* לא משנה אם אתם מאלה שעושים דברים כאלה בחתונות או לא, זו לא הפואנטה של השאלה.

בנות- אתן מוזמנות לענות גם מה לדעתכן יבחר הבחור ולמה,
ומה הייתן בוחרות במקרה הפוך למרות שזה שונה אצל בנות לדעתי..
תודה לעונים וסליחה מראש אם השאלה רדודה בעיני מישהו.
אם ההבדל היחיד הוא יופי אז די ברורמר ג'ינג'י
אם אין שום הבדל בינהן אז איזו סיבה יש שהוא לא ילך על היפה יותר?
אני מאמין שאם יציאתו לבחורה שתי בחורים בדיוק אותו דבר רק שאחד קרח/שמן/נמוך/כל דבר בעניין היופי היא תבחר את היפה/חתיך מבניהם.
ברור לחלוטין.תית

שניכם, תקראו עוד פעם את השאלה!מ(ל)כת אסתר
אף אחת לא שמנה קרחת ונמוכה
שתיהן יפות
אבל אחת מהן ממש יפה! יופי מסנוור מהמם ועוד מילים מעריצות
נו. אז כמו שכתב ג'ינג'י.תית

אם זה ההבדל היחיד, ואין הבדל מבחינת איכות וכו' אז מה ההגיון שבחור ילך על הפחות יפה?

אני לא בטוח שאני מביןהרוזן!
את בעצם מנסה לשאול האם הייתי מעדיף בחורה יפה או נאה - בהתעלמות לרגע מהאישיות וכדו', אלא בהתייחסות ליופי בלבד (במידה שבה הוא משפיע)?
אני מודה שהיופי פחות מעסיק אותי. אני חושב שבהחלט עלול להיות שבחורה לא תמצא חן בעיני בגלל המראה שלה, אבל כל עוד היא בסדר גמור - זה בסדר גמור.
לפעמים אפילו יש יתרון בזה שהיופי לא זועק לשמים, כי זה מקל להתמקד באופי. אבל שוב, אני חושב שבסה"כ במקרה כמו זה - המראה לא כ"כ היה השיקול שמנחה אותי.
תכלסמצפאי
אני לא מחפש מלכת יופי אפילו אני נרתע מבנות כאלו זה קצת מפחיד אותי‎:-/‎‏(נבוך) אני מחפש בחורה חמודה מאירת פנים, נעימה. לא בהכרח יפה יותר.. לכן סביר להניח שזה לא יעשה אצלי את ההבדל..
^^צריך עיון
כנ"ל
איכשהו זה מרגיש קצת מאיים לצאת עם מישהי שנראית מושלמת..
אני מסכימה עם זה שזה מפחיד לצאת עם מישו מושלם.פצפונית

ולכן אם הייתי בן אני מניחה שהייתי בוחרת את הנאה. 

תרגעו, אין מושלם.גדר תיל

מושלם מבחינה חיצונית.פצפונית
ברור שיש.
ברור שאין. לא קיים דבר כזהאושר תמידי
מאיים?..ammyy admin
זה נראה יותר קשור לביטחון עצמי.
על שתיהןאושר תמידי
^^ גם מאיה וגם חיהיוני
גדר תיל

אתה מצליח להצחיק אותי כל פעם מחדש! צוחקת (זה בזכותך...)

כל הבנים שכתבו את הפחות יפה לא נראה לי כנים עם עצמם..dora

ברור שכל אחד ירצה את ההכי יפה בעיניו

יופי הוא לא הכל בחייםהרוזן!
נכון שזה תמיד נחמד שהבחורה יפה יותר, אבל זה לא הכל - ואפילו בהתייחס ליופי בלבד, עשויים להיות שיקולים נוספים, כמו אחד שכבר הזכרתי - אולי יהיה יותר קל להתמקד באופי אם היופי לא יהיה זוהר מדי.
נכון שהוא לא הכל בחיים,dora

אבל כמו שהיא שאלה למי היו פונים קודם .. אז ברור שליותר יפה כמו שגם רשמתה שנכון שזה תמיד נחמד שהבחורה יפה יותר.. ובסדר גמור, מסכימה עם זה.. זה טבעי לחלוטין. תמיד אנחנו מחפשים את ההכי טוב...

הממ, בתור בחור -אלנטריס
יפה יותר ממש לא אומר 'טובה יותר'.
לענ"ד יופי (כמו רוב התכונות) עדיף במינון.
אמנם מינון גבוה יחסית, כי אני אכן רוצה שאשתי תהיה יפה (בעיניי), אך לא כדאי שהוא יהיה מוגזם...

זה לא סותר שאולי זה באמת קשור לביטחון עצמי, או שאני חושש שהיופי יסנוור אותי וימנע ממני לחשוב בהגיון לגבי התכונות האחרות שלה...
ברוך שובךנקודה טובה
וואי..לא היית פה שנים!אושר תמידי
ראש הישיבה שלי נוהג לומרהרוזן!
שאנשים רואים דברים עפ"י המשקפיים שלהם.
הוא מדגים את זה עם אבא אחד שאמר לבן שלו: אל תקשיב למה שאומר הרב שלך בישיבה (התיכונית, אאל"ט), משלמים לו בשביל להגיד את זה. בלי להיכנס להרס החינוכי שיש באמירה כזו, רואים באופן בולט איך שאותו אבא חושב שאנשים עושים דברים רק בשביל הכסף... קשה לו להבין שהרב באמת ממש מאמין במה שהוא אומר (ומדובר במקרה שראש הישיבה שלי מכיר אישית). וכן לפעמים כשאנשים רואים מישהו פעיל מאוד בעניין מסויים (לדוג' - פועל לטובת מפלגה מסויימת) ותמהים - אבל מה יוצא לו מכל זה? רואים שהם חושבים שאנשים עושים דברים רק אם יש להם אינטרס אישי.
אלו רק דוגמאות, אני לא מנסה להשוות. אני מנסה ללמוד מכאן עיקרון - אנשים רואים דברים עפ"י ה"משקפיים שלהם".
ולפעמים כדאי לנקות את המשקפיים...
לא יודע. אני לא מוציא לגמרי מכלל אפשרות שאני לא מספיק מעמיק בעצמי. אבל עפ"י ה"שכבה" הגלויה של ההכרה שלי, מה שאני יכול לראות בעצמי כרגע, באמת שפחות הייתי נותן משקל לשיקול הזה. כן, גם במידה שלא תבטיח שאבחר ביפה יותר. גם אם נכון שאם - מסיבות כלשהן, שהן לאו דווקא היופי - אפגש עם היפה יותר, יהיה בזה משהו נחמד יותר. אבל שוב, אני לא חושב שזה ברמה שזה ישפיע על השאלה על מי מהן אנסה לברר ראשונה.
כל ההתחלה סבבה... ואשריך!dora

עדיין קצת קשה להאמין..

אבל אם אתה מעיד על עצמך אז מי אני שאהרוס לך..

בהצלחה ושתפגוש רק מישהי אחת יפה.. ,לא שתיים, כך באמת לא תצטרך ללכת על הפחות;)

מה הכוונה כל ההתחלה סבבה?הרוזן!

חחח... בע"ה ^_^

כל הדוג' שהבאת..dora

אופס, נשלח פעמיים...הרוזן!
עבר עריכה על ידי הרוזן מק מלאכי בתאריך כ"א באדר תשע"ה 21:20

(ראש הישיבה המדובר הוא הרב דרוקמן)הרוזן!

דורה,ammyy admin
צודקת..

בפרט שיש סטיגמה חמודה על בנים:

"בנים לא אוהבים. אלא נדלקים.. "
את טועה .אני7

וזה לא סתם שרק פרפרים אפורים נמשכים לאור 

( מקווה שאני לא פוגע ..) 

אני מסכים שהבחירה קשה, אבל רציונלית אדם עם שכל ידע לבחור . 

אני לא טועהdora

ולא רק פרפרים אפורים נמשכים לאור!

ונכון- הבחירה קשה ולי נראה עדיין שכל בחור יברר קודם על היותר יפה, כמובן בתנאי שאין עוד הבדל אחר ביניהן.. 

אבל בעצם שאלו אותכם הבנים את השאלה.. אז אני ישאיר את זה לכם.

(אפשר לא להתייחס למה שעניתי ..)

אם שואלים אותי אז כן אני הייתי מבררת קודם על מי שיותר נראה לי חיצונית (ולא בגלל שאני פרפר אפור..).

נראלי שפשוט את לא בן עם שכלאני7

את בת עם שכל , והשכל שלכם פועל שונה משלנו .

עלינו הבנים היופי משפיעה הרבה יותר חזק . 

ולכן הרבה בנים שחושבים קצת ( בעיקר מופנמים ),

יעדיפו בחורה שלא נראית יותר מידי יפה . 

ובנוגע לפרפרים , לא בדקתי את כל הפרפרים בעולם , 

אבל אלו שבדקתי היו אפורים כולם . 

( ובכלל לא התכוונתי שאת פרפר אפור, להפך .)

אז זהו נכון אני בת עם שכל..doraאחרונה

והאמת אין לי מושג למה באזור שלך יש רק אפורים..

בכל אופן החכמתי שיש גם גברים שחושבים אחרת

לא סתם אמרו שיופי זה ענין של אופי.המצב חסה

אישה תסדר איך שמתאים לה ולבחור שזה מתאים זה יקרוץ.

אני אישית לפעמים אעדיף את הפשטות (הפשוטה) והלא מצוחצח(ת) ולפעמים את המאורגן(ת) היטב.

זה דבר שמאוד משתנה..

אבל זה כבר לא משנה כי כבר זכיתי באישה הכי טובה אז לא ממש אכפת לי איך היא נראית

לא רואה סיטןאציה כזאת קוראת.די"מ
אני יברר טיפונת על שניהם ויראה מה יותר שייך
תכלס,ammyy admin
מנסה לקחת את שניהם.

מנצלש לשאלה לבנותיוני
הייתן רואות בחור רזה וחתיך לפי קנה מידה הוליוודי ובחור שנראה טוב אבל שמנמן שזה לא שמן אבל יותר ממוצע.. הייתן הולכות על הרזה, נכון?

עריכה: הודיעו לי הרגע מהמזכירות שחצי מרשימת ההמתנה ביטלה
פחות עומס על הש"א..
<צ>
נקודה טובה
ואם לענות ברצינות על השאלה שלך, אז לא.
אמי חושבת ששמן/שמנה זה יותר מעניין של מראה חיצוניצ'ילי מתוק
לי היה ממש ממש חשוב הבריאות ו המצב הגופני של הגבר שלי. לא היה איכפת לי שיהיה נמוך או מחוצ'קן כמו שהיה חשוב לי שלא יהיה שמן וזה מכמה סיבות.
א. כי אם היום הוא קצת שמנמן כנראה עוד 20 שנה הוא יהיה שמן ממש
ב. כי אני לא רוצה שהבנות שלי יצטרכו להתמודד עם הקושי המאוד גדול הזה של משקל (בדורנו ההזוי...)
ג. כי מבחינתי בחור מלא זה אומר מישהו שלא עושה כושר!!! ואין מצב מבחינתי לחיות עם מישהו שלא בכושר!! לא בגלל שרירים, ממש לא הכיוון, אלה מישהו שיהיה מסוגל לעשות איתי דברים שדורשים מאמץ גופני (טיולי אקסטרים, רכיבות על אופניים, ריצות...)
איך זה שאבא שלהם יהיה רזהנקודה טובה
יבטיח להם שהן לא תצטרכנה להתמודד עם זה, לא הבנתי.
וא' שלך לא נכון לדעתי. אאכ את יוצאת מנקודת הנחה שכולם משמינים עם הגיל, שזה לא מוכח בשום צורה.. (לפחות ממה שראיתי בחיי)

קיצר, שה' יברך אותך וישלח לך שפע אמן!
חחח... זה בסדר אני כבר נשואה ו... אכן בעלי רזה ו בכושר כמו שצ'ילי מתוק
זה שאבא שלהם רזה לא יבטיח שהם יהיו רזות אבל בהחלט ישפר את הסיכויים... אין מה לעשות גנטיקה זה צד חזק.
מצטערת אבל, רוב הגברים (וגם הנשים) כן משמינים עם הגיל!!! אני לא אתווכח על זה אבל בעיני לומר שלא זו אמירה נאיבית... תסתכלי בחתונות, לרוב אבא של החתן יותר מלא מהחתן ולא להיפך...
לא
לא חושב, לדעתי זה ענין של אופיהמצב חסה

(עבדתי עם גנן ששוקל להערכתי לפחות 10 קילו פחות ממני,

ואני לא אדם מלא)

לא ממש הבנתי את הדוגמא ומה היא באה להוכיח...צ'ילי מתוק

שכחתי לציין שהוא גדול ממני ב4 עשורים לפחות.המצב חסה

שזה לא משנה באמת הגיל זה משנה סוג הבן אדם

לא שמן, שמנמן!יוני
שזה במילים אחרות 'לא רזה'.

זה לא קשור לבריאות
אם כבר מחוצקן יכול להעיד על תזונה לא נכונה
מי שאוכל כמו מפגר ושותה בירה כל ערב, גם אם ראו לו את העצמות בחתונה בעוד 20 שנה הוא יהיה שמן.
את מעדיפה שהבנות שלך יתמודדו עם חצ'קונים ולא עם דיאטה. הן יתמודדו עם משהו בכל מקרה כי יש להן אמא ביקורתית וחברה עוד יותר ביקורתית.
רואים שאת לא מבינה בכושר. אנשים שמנמנים יכולים להיות בכושר בהרבה יותר מאנשים רזים.
ויש אנשים רזים שלא מזיזים את עצמם מהבית והטיול היחיד שהם הולכים אליו זה למשחקים בבלומפילד בדרבי ובליגת האלופות.. נראה אותך מצטרפת
תגובה קצת משתלחת מדי... לא חושב?צ'ילי מתוק
כי חוץ מלהגיד כמה אני טיפשה ולא מבינה ואני אהיה אמא בקורתית לא ראיתי כלום בתגובה שלך...
לא התכוונתי ספציפית למצב של חצ'קונים אולי זו דוגמא לא טובה. הכוונה שלי הייתה לומר שאני באופן אישי מעדיפה בחור רזה. למה? מניתי את הסיבות... ברור שאם הוא לא בנאדם בריא וכו אז אין על מה לדבר .
אני לא אדם ביקורתי, אני פשוט רואה איזה סבל זה לבנות להתמודד עם משקל עודף. אז אני ב"ה לא זכיתי להתמודד עם זה אף פעם, ואני אשמח שגם הילדים שלי לא יצטרכו.
ובבקשה, אתה לא מכיר אותי ואין לך טיפת מושג כמה אני מבינה או לא מבינה בכושר. למדתי שנה הדרכת חד"כ, קיק בוקס ופילאטיס במכון ווינגייט אז כנראה יש לי קצת ידע בתחום...
דווקא מתוך זה מאוד משמעותי לי העניין של הבריאות. וכן, בחור שאוכל בצורה בריאה ו מאוזנת ו עושה כושר לא יהיה שמנמן.
בכל מקרה, תגובה ממורמרת ומתוסכלת... אולי כי אתה יודע שאתה לא שם...?
התגובה הקודמת שלך? לא רציתי לומר בפרוש אבל כן, משתלחת..יוני
אין לי בעיה עם זה שאת מעדיפה בחור רזה ולא ניסיתי להוציא אותך טיפשה ולפגוע בך

את אומרת בעצמך שאבא שמן מעלה את האפשרות לילדים שמנים ואת אומרת שמי שואכל בריא ועושה כושר לא יהיה שמן. אז למה לא להתחתן עם בחור שמן ושהבנות ייאכלו בריא ייעשו כושר ולא יהיו שמנות?!

את בעצם שופטת בנאדם שיכול להיות שהוא בכושר טוב ואוכל בריא והכל רק שאבא שלו שמן.. את בעצם באה בביקורת מוגזמת כלפי יותר מחצי מהאוכלוסיה!

מקודם התבדחתי קצת אבל אני רזה ועושה קצת כושר ומטייל הרבה ואני מעדיף ללכת או לרוץ מאשר אופניים אבל זה כבר לא קשור. בקיצור, לא פגעת בי אישית..
יש אנשים שנראים שמנים כי זה מבנה הגוף שלהם.ענבל
בס"ד

ככה שאמירתך מאוד מכלילה ולא נכונה.
תאמת שכן.מרב.
נשואה לשחיף עולם ומנסה לפטם אותו
עונהמעריצה של אבא
עבר עריכה על ידי מעריצה של אבא בתאריך כ"א באדר תשע"ה 19:25

לדעתי יש בחורים מלאים שנראים ממש טוב ,כל עוד זה לא חריג מדיי..ויש בזה מתיקות מסויימת שאני אוהבת. 

ברור שרזה זה יותר בריא אבל מבחינת יופי זה לא אומר שאני אעדיף דווקא את הרזה.

(וממש בלי קשר לזה שאני גם קצת מלאה ורוצה לרזות בעיקר בשביל הבריאות)

ממש לא בטוח לפעמים לגברים יפה יותר שהם מלאיםdora

מ.ש.למ(ל)כת אסתר
עבר עריכה על ידי מ(ל)כת אסתר בתאריך כ"ב באדר תשע"ה 08:37
האמת שניסיתי להוכיח את מה שאמרו מצפאי, דתל"ש, פצפונית, אלנטריס והמצב חסה
שלפעמים יפה מדי זה סוג של 'מרתיע'
ואממי אדמין (מה זה הניק הזה?) לאו דווקא בגלל ביטחון עצמי אלא כמו שאמר הרוזן, זה עלול להפריע לשים לב לאופי.. וגם עניין הביטחון..
תכלס הפתיעו התגובות פה!
ואני צריכה עכשיו לחשוב על התיאוריה שלי מחדש..

*התכוונתי שהיא מושלמת ברושם הראשוני שהיא עושה, אם היא כן או לא, זה כבר הבחור יחליט אחרי שהוא יכיר אותה באמת

סתם נקודה ל
הרבה פעמים כותבים בפורום 'ברור'
ברור שזה, ברור שההוא, ברור ברור ברור
זהו? הכל ברור לכם בחיים? אתם כבר יודעים הכל?
לא יזיק לנסות לכתוב קצת בהסתייגות.. לפחות כדי שלאחרים יהיה נוח להביע את דעתם השונה...
ברור?!
ברור!dora

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאניאחרונה
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך