שאלה קשה באמונה.שיראל !
בשביל זה באנוג'ינג'י
לעולם אחות-לא בשביל לחיות חיים יפים וזהו, לפום צערא אגרא
תפסיקו לראות רק רע!!!! די! תפסיקו!זיבו
שיראל החיים שלך יפיםםם ואני אפילו לא מכיר אותך ואני עדיין אומר את זה.
יש לך משפחה! יש לך חברים! יש לך בית ואוכל ושתיה! ויש לך כל מה שאת צריכה!!! הכל! אם מישו מת זה בגלל שהוא סיים את תפקידו בעולם הוא זה שהרוויח. ואת צריכה לקבל את זה.
מה שאני מנסה לומר זה שהכל טוב! חוץ מהדברים הרעים! לא להפך!
ואני לא מדבר על אמונה מתוך אידיאל. אבל טוב או רע. זה אצלך בראש! תיסתכלי על הכל טוב. וזה הדבר היחידי שתצליחי לראות!
זיבו, כשמישהו מת, אפשר לראות את זה טוב? זה רע! אין בזה טיפתקיפודה
טוב! כשאתה חולה והרופאים אומרים שזה לא מחלה שאי אפשר להסתדר איתה כי אתה לא בגיל שהגוף מספיק חזק? אני לא כתבתי את הדברים האלה עד עכשיו כי ראיתי תגובות שלכם! אבל תבינוו!! העולם לא מושלם וזה יהיה מושלם! אי אפשר לראות הכל טוובב!!!
לא הכל טוב-יש דברים שנראים לנו רעיםעוד אחת!
מה טוב בזה שהחיים שלי לא בטוחים בכלל?! אוףף.. סליחה..קיפודה
את לא יודעת מה טוב בדיוק זה ה׳ יודע ואולי בעתיד זה יתגלה לךעוד אחת!
כןן.. אולי לא..קיפודה
רגעקמנו ונתעודד
בס"ד
עכשיו תאספי את כל הדברים הרעים שחשבת עליהם כשכתבת את מה שכתבת ותבטלי אותם.
איך יראה העולם? יותר טוב. אבל זה לא ישנה שום דבר, עדיין יהיו דברים רעים, והאנשים יתלוננו עליהם באותה המידה. ככה זה בעולם של הסתר פנים.
ואם את רוצה לשאול למה הקב"ה ברא את העולם בכלל בהסתר פנים ולא השאיר את הכל כלול בו בגילוי, זו שאלה לא לגיטימית. את לא יכולה לשאול שאלות "מחוץ למערכת" כשאת נמצאת בתוכה, ובכל מקרה לא יועיל לך לקבל תשובה, כי את נמצאת בתוך המערכת הזו.
חוץ מזה, ממתי בורא העולם חייב למישהו מאיתנו משהו? יש דברים טובים בחיים? יש רגעים יפים? את עשית משהו כדי לקבל אותם? הטוב בחיים שלך מגיע לך בזכות? עצם זה שאת קיימת זה כבר מעל ומעבר. תגידי תודה, תשמחי במה שיש לך, ותנסי להכיר מינימום של טובה למי שיצר אותך!
בסופו של דבר אין ברירה אלא לקבל את ההבנה הפשוטה שבורא העולם יודע מה הוא עושה לא חייב לנו הסברים לשום דבר.
שאלה קשה שהרבה שאלולא נולדתי
וזה לגיטימי לשאול.
התשובה שלי לעצמי:
הקב"ה שהוא טוב ומושלם, ברא את העולם כדי להיטיב עם בריותיו.
כדי שנזכה בשכר, הקב"ה נתן לנו בחירה חופשית
(כי אם אין בחירה חופשית אי אפשר לתת שכר- לא היינו אנשים טובים כי בחרנו בכך אלא כי כך נולדנו).
כדי שתהיה בחירה חופשית הקב"ה צריך כביכול להסתתר.
הרי אם מיד אחרי שהיינו חוטאים היתה יוצאת אש מהשמים ושורפת אותנו,
כולם היו מיד מקיימים מצוות, ואז היתה נשללת הבחירה החופשית... ולא היינו יכולים לקבל שכר מאת ה',
ולשם כך הוא ברא אותנו...
לכן ה' לא מעניש באופן מיידי, ולא נותן גמול לצדיקים באופן מיידי- אך כמובן שהוא נותן!!
זה אחד מי"ג עיקרי האמונה (לפי הרמב"ם). גם בעולם הזה יש גמול אבל בעיקר בעולם הבא.
הקב"ה מכוון את העולם, ושום אדם לא יכול לפגוע באדם אחר או להרוס משהו בלי שהקב"ה נתן לזה אפשרות לקרות,
אבל בכל זאת- הקב"ה מנהל את העולם בדרך טבעית, נסתרת- כך שאיננו יכולים לראות ולהבין את כל הסיבות.
זה היה ממש בקיצור כי אני חייבת ללכת... אם את רוצה אשמח להרחיב לך באישי ![]()
וממש אל תפחדי מזה שיש לך שאלות באמונה, זה שלב הכרחי אצל כולם, ואפילו חוזר שוב ושוב במהלך החיים.
מה שאת אומרת בעצםקמנו ונתעודד
בס"ד
זה שהקב"ה ברא את העולם כי זה הטוב וככה יאה לבורא שהוא טוב מוחלט.
למה? מי אמר שזה ככה? מי אמר שזה הטוב ומי אמר שככה הקב"ה מנהל את העולם? לזה כל מה שענית זה שאנחנו לא יכולים לראות ולהבין.
כלומר, בקצרה ובלי להיכנס להסברים שנקטעים באמצע- אנחנו במגבלות הבריאה שלנו לא יכולים לקבל תשובה, ובכל אופן תשובה לא תעזור לנו בכלום ולא תוסיף לא ליראה ולא לאהבה. ולכן השאלה לא לגיטימית.
השאלה כן לגיטימית.לא נולדתי
זה בדיוק כל הקטע שכתבתי-
ה' מסתתר כדי שתהיה בחירה חופשית
ולכן הוא עשה שלא יהיו הוכחות מדעיות חותכות לכל מה שכתבתי למעלה.
כלומר השאלה לגיטימית לחלוטין.
התשובה נכונה ואמיתית.
ולכל אחד יש אפשרות וזכות להאמין בה, או לא.
מרכז הכובד לא תלוי בשאלה עצמה,לך דומיה תהילה
אפשר לשאול. זה אמצעי בירור. הרי כל תכליתנו היא לדעת את ה'. התורה, הנביאים והכתובים מלאים מזה. זו חובה שלא נעשה לבד, אלא על ידי עמל של לימוד שהשאלות בו אף פעם לא נגמרות. השאלות הן פתח להכרעה.
הרי לא יתכן שבכל התחומים בחיינו (נישואין, כלכלה וכו') נעמול בשכלנו, ואת עיקר מגמתנו, ידיעת ה', נפקיר לאמונות מטושטשות ולשטחיות.
לעומת זאת מי שמהרהר אחרי ה', הדבר מעיד על חוסר ענווה ופגם באמונה. (אצל מי יותר ואצל מי פחות). זו כבר לא שאלה לגיטימית, זו כבר עמדה קיימת המתחבאת בתוך שאלה. אך השאלה לכשעצמה, כמעבר אל ביסוס מחודש, היא מבורכת ורצויה.
לא כל תשובה נבין עד הסוף ועל כל תירוץ אפשר להקשות קושיות חדשות. עם זאת נתאמץ להבין עד קצה גבול היכולת השכלית שלנו והאמונה תשלים את השאר.
שאלה שאין לנו לא היכולת לענות עליה ולא תועלת מעשית להפיקקמנו ונתעודד
בס"ד
שאלה שאין לנו לא היכולת לענות עליה (מצד מוגבלותנו כנבראים) ולא תועלת מעשית להפיק מהתשובה עליה - היא שאלה לא לגיטימית.
אין לי טענה כנגד מי ששואל שאלה כזו, לא תמיד הוא יכול היה לדעת את זה מראש. אבל כשמישהו שואל, אני אומר לו שיעזוב את השאלה, כי היא לא לגיטימית.
יש מקור לדברים שאתה אומר?לך דומיה תהילה
יש מדרגות בהבנה. וכי בכל מה שאתה מבין, בהלכה ואמונה, אתה יורד לסוף דעתו של הקב"ה? לא, אתה מבין מה שבמדרגתך וזה מה שנדרש ממך. אתה מוגבל? אז תשכיל כפי הגבלתך...
וגם אם לא נמצא אפילו תירוץ קלוש, מה הבעיה לשאול שאלה ולענות ב"לא יודע"? לא כל שאלה היא יומרה לחשוב שיש לנו תשובה.
ואי...קצת מתוסבך..רעיה123
) ה' שם אותנו בעולם ע'מ שנתקן את הנשמה שלנו, נלמד תורה, נתחזק ברוחנית, נעבוד על המידות, אם הכל היה טוב בעולם מאוד היה קל לא לכעוס, לעתעצבן וכו... ה" ברא לנו גם דברים לא טובים ע"מ שיהיה לנו מה לשפר, מה לתקן, מה להוסיף, אם חס וחלילה קורא משהו רע אנחנו צריכים לעמוד בו בכבוד ולדעת שזה מה' כי זה מה שטוב לנו אולי לא מיד ועכשיו אבל לטווח הרחוק.. יצא לי ניסוח מתוסבך... מקווה שתבינו ;)
הקב"ה טוב וצדיק, זה לא אומר שהוא כספומט...א , ב
זה שהקב"ה הוא כמובן שורש הטוב של הכל ואין בו שום דבר חסר או רע, זה לא אומר שהעולם עכשיו יהיה ורוד, שבכל יזרום טוב ויהיה קל..ממש לא! הרי יש לנו עבודה קשה כאן "אדם לעמל יולד" ולא נולדנו בשביל לשבת לנוח על זרי הדפנה אלא לעבוד קשה! לכן מראש צריך לבוא לעולם הזה בגישה של "מה אני יכול/ה לעשות" ולא "מה אני יכול לקבל/ה..." וכבר חצי שאלה נפתרה כי הקב"ה קיים! והוא אוהב את הבריות שלו! במיוחד את עם ישראל העם הנבחר! ולכן גם שקשה ויש לפעמים דברים לא מובנים זה לא אומר שהוא לא אוהב אותנו כי האהבה שלו אלינו לא מתבטאת בעולם וורוד כי אז אין לנו משמעות בעולם.. אלא בדרכים שהקב"ה בוחר להנהיג את העולם ולא תמיד אנחנו מבינים אותו... (אבל אל תדאגי - הוא בטח צודק!)
ולגבי הרוע - למרות שזה לא תמיד נראה ככה, באמת הוא עוזר לנו לעשות את התפקיד שלנו בעולם, נשמע מוזר?? - עובדה!- כתוב: "צריך אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה" כלומר שהרע הוא טוב! אבל אם גם הרע הוא טוב למה יש ברכות שונות?? הרי על טובה מברכים "הטוב והמטיב" ועל הרעה מברכים "ברוך דיין האמת", אז אולי באמת הרע הוא לא טוב?!?
ולכן אומרת הגמ' בפסחים נ.: "שלעולם הבא נברך גם על הרעה "הטוב והמטיב""!! פשוט עכשיו אנחנו לא מבינים למה הרע באמת הוא טוב אבל אנחנו יודעים שבאמת הוא כן טוב לכן מברכים "ברוך דיין האמת" שזה כן ברכה, כי אנחנו יודעים שלמרות שזה נראה רע באמת באמת זה טוב, אבל עדיין זה נראה לנו רע אז מברכים ברכה עצובה...
אבל בעז"ה לעתיד לבוא נצליח להבין איך גם הרע (כן כן הרע, הדברים הכי נוראיים שעולים לך עכשיו בראש...) באמת הוא טוב! ורק שנדע את זה באמת ונצליח להבין את זה ואיך זה רק אז נברך על הרע "הטוב והמטיב"
ויש כל מקורות שמסבירים על כל-מני דברים טובים שיש ברע. למשל בעין אי"ה שבת א' פרק ראשון פסקה ס"ב, מוזמנת לפתוח... וכן עוד המון מקומות אצל הרב קוק ובעוד ספרי אמונה... בהצלחה בבירור, אם צריך אפשר להרחיב עוד בנושא...
מכירה את הסרט 'המופע של טרומן'?רנה בנה
אם לא אז מומלץ...
(אם לא אז לפני שאת קוראת את מה שכתבתי תקראי את התקציר)
תכלס' לדעתי יש הרבה מה ללמוד מהסרט מכיוון יהודי. כאילו אנחנו רואים את עצמנו, זה העולם שאנחנו מכירים ואנחנו בטוחים שאנחנו יודעים ומבינים ומגלים, אבל בעצם אנחנו שחקנים קטנים.
מומלץ לראות ולפתח..
גדולי הצדיקים שאלו זאת וביניהם:לך דומיה תהילה
זו שאלת "צדיק ורע לו".
אך הקב"ה נוזף קשות באיוב על הטרוניה שלו כלפי שמיא וחז"ל אומרים על איוב: "עפרא לפומא דאיוב". עפר לפה של איוב, על צורת הדיבור שלו.
ההבדל בין ירמיהו לאיוב הוא שאמנם ירמיהו לא מבין את הנהגת ה', אך לפני שהוא פונה ל-ה' הוא מקדים: "צדיק אתה ה' כי אריב אליך..." הענווה המקדימה של ירמיהו ושאר הנביאים היא זו שמשאירה להם מקום לשאול ולתהות.
לכן זו צריכה להיות העמדה הנפשית שלנו כשאנו עוסקים בכך. והוא שאמר ישעיהו הנביא: "לא מחשבותי מחשבותיכם".
לגופו של עניין.
הרמב"ם במורה נבוכים מונה כמה ייסורים שבאים על האדם.
סוג ראשון: טבעו של עולם. רעידות אדמה, שטפונות, מגפות, מלחמות... אלו ייסורים קשים, אבל סוף כל סוף הם נדירים והם לא עיקר הסבל.
סוג שני: איש לרעהו. אנשים משפילים אותך, מעליבים אותך, גונבים ממך... זה קורה יותר, אבל לא כל יום מעליבים/ גונבים/ מקללים אותנו. אפשר לחיות עם זה.
סוג שלישי: דברים שאדם מביא על עצמו. כאלה יש ים של ייסורים. בלי סוף. אנשים חולים ומתים בגלל מה שהם אוכלים, מאבדים את החברים שלהם כי הם אנוכיים, נהיים עניים כי הם לא מתנהלים נכון...
זו עבודה קשה, זה תלוי בנו. הבעיה היא שאנשים לא לוקחים אחריות ומחפשים לאן לזרוק את האשמה. ואם חסרה אמונה, אז זורקים אותם על ריבונו של עולם.
לעומת זאת, ה' משפיע כל טוב על האדם ופותח לפני את כל האפשרויות לחיים טובים. הפער בין הרע שאנחנו מקבלים לבין הטוב שאנחנו מקבלים הוא עצום. כשמפנימים את זה באמת באמת - אין בכלל קושיות.
זו לא תשובה מלאה. מצטרפות אליה עוד תשובות יותר עמוקות, אבל היסוד הוא זה: רוב הצרות באות עלינו בגללנו ולכן אנחנו צריכים לבוא בביקורת קודם כל לגבי עצמנו ולא על הקב"ה.
בשורות טובות והצלחה רבה.
הרבה אנשים מסתכלים על הצד השחור ולא הלבןסתמישוו
חוץ מזה, שכשמדברים על השחור במובנים אלוקיים אז גם השחור הזה הוא לטובה "כל מה דעביד רחמנא לטב עביד" - כל מה שה' עושה זה לטובה, אפילו אם לא נדמה לך.
ואומר הנביא:"כי גבהו דרכי מדרכיכם ומחשבותי ממחשבותיכם (יח לא זוכר ת'המשך) כלומר, שלנו קשה להבין את זה בכלל.
כשאיוב בא לה' (נראליי זה הוא, אנלא בטוח) ושאל אותו איך זה שיש צדיק ורע לו , ה' אומר לו שהוא לא יכול לדבר. למה הוא מבין משהו? למה הוא ברא את העולם? הוא הנברא, הוא לא יכול לבוא בטרוניא כלפי הבעל בית של העולם! לכן, אני לא אומר שלא צריך לבדוק ולחקור. אדרבה, צריך וחשוב אבל בגישה נכונה ובהבנה שהכל לטובה ושגם אם לנו משהו נראה רע זה כנראה רק כי זה נראה לנו ככה ולא כי זה באמת ככה.
זה כמו שאנשים שלא מאמינים בה' באים ושואלים איפה היה ה' בשואה, ואני אומר, תסתכלו על מיליוני בני האדם שה' מחייה כל יום.. על זה הם לא מסתכלים?! אז קודם כל הדברים ה"טובים" לנו, אח"כ הדברים שטובים אבל אנחנו לא רואים את זה.
כתוב "וירא אלוקים כי טוב".. כן, כן.. טוב.
תראו את הבריאה, את הטבע, את השפע את הטוב!
זה לדעתי הסיפתח איך צריך לגשת לשאלות כאלה.
טוב, אני דיי בטוח שחלק גדול פה חרג מהנושא וחזרתי על כמה דברים, מקווה שעזרתי ..
יש טוב ורע כדי שיהיה בחירה ועוד משהו חשוב.בת 500
אני שמחה שעכשיו המצב ככה כי אני יודעת שזה כבר ממש הולך להיגמר ותבוא הגאולה אז זה משמח אותי ונותן לי כח ורצון להתמודד עם הקשיים.
גם לי היתה את אותה שאלה -וחפשתי -זאת התשובהה' אחד הוא מלך
זה לא שיש כל כך הרבה רוע.יש -אבל על כל מעשה אכזרי אחד יש הרבה מעשי חסד.הבעיה היא שאנחנו מסתכלים תמיד על הרע כי הטוב פשוט מובן מאליו.מובן לנו בשכל שלתת צדקה זה חשוב ואם מישהו רוצח זה נראה לנו עולם מעוות ולא הגיוני .
כל מה שצריך לעשות זה להסתכל ולראות את הטוב -גם ובעיקר כשהוא מובן מאליו .
בהצלחה![]()
יש לי שאלה קשהלולית10
איך זה יכול להיות שיש אנשים שמסוגלים להעלות על דעתם שאין אלוקים בעולם הזה ואין מי שמשגיח על העולם בכל רגע?!
הרי ברור שהעולם הוא כזה טוב ומדהים!!!! פשוט טוב שופע!! מספיק להביט בנמלה קטנה או פרפר כדי להבין שיש משהו שברא אותם בחכמה כזאת, וכל הגוף החי שלנו!! זה באמת מדהים!!! והקב"ה אוהב את הבריות שהוא בורא ומיטיב איתנו כל הזמן!
לפעמים קשה לנו לראות את הטוב, פשוט כדאי להחליף למשקפיים ורודות ולהתמקד בטוב...!!!
בהצלחה!!!
לא כזה קל לראות הכל ורודעוד אחת!
אני מאמינה שזה לטובה אבל זה לא טוב!!!
אם זה טוב אשמח לדעת..
וגם איך היית רואה את זה בתור משהו ורוד ...
עייניהבט משמים
תמיד לפני שהגאולה מגיעה יש חושך גדול יותר כמו שלפני שהבוקרשובבה
מגיע החושך מתעבה יותר ככה עם המצב
כהמשך למה שאמרתי.. (הרבה אנשים..)סתמישוו
זה לא עוד איזה ספר)משהו שעזר ליהבט משמיםאחרונה
בס"ד
אני בברור העניין עם עצמי בתקופה האחרונה.ממש לא קל.
בכל מקרה משהו שמצאתי ועזר לי:
http://www.hidabroot.org/he/article/798
נתפלל לה' שיוציאנו מן חושך/חוסר האמונה הזה.
אה ועוד דבר: הכלל הראשון להבין שהכל לטובה זה שמחה!!!!!
כן כן - שמחה.
כמובן לא ליצנות-לא שמחה של עבירות-לא שמחה של קלות ראש.אלא שמחה על כל הטוב שכן אנחנו שמחים ונהנים ממנו.
שמחה על הדברים שאנחנו נהנים מהם במהלך היום יום - שמחה על הדברים שאנחנו מודים לה' שאין לנו אותם(חולי חלילה לדוגמא).
פשוט לנסות לשמוח ולשמח את המציאות הקיימת.
ורק לאחר שמחה המוח משוחרר להבין באמת או להבין אמונה.
"ללמדך שאין שכינה שורה לא מתוך עצבות ולא מתוך עצלות ולא מתוך שחוק ולא מתוך קלות ראש ולא מתוך שיחה ולא מתוך דברים בטלים, אלא מתוך דבר שמחה של מצוה" (שבת ל: )."
מסיכמה איתי ששכינה=נבואה=אמונה וכו'?
"כל הנביאים--אין מתנבאין בכל עת שירצו, אלא מכוונין דעתן ויושבין שמחים וטובי לב ומתבודדין: שאין הנבואה שורה לא מתוך עצבות ולא מתוך עצלות, אלא מתוך שמחה."(משנה תורה(הרמב"ם) -הלכות יסודי התורה פרק ז)
בעצם רואים בכלל שכל ההתחלה באמת היא קודם כל קודם כל שמחה (ושוב לא ליצנות/קלות ראש וכו..)
אחר כך (לדעתי אפילו רק אחר כך) אפשר בכלל להשיג שכינה=נבואה=אמונה(=אמונה בה' שהוא עושה הכל לטובה לדוגמא).
שנתפלל ונזכה לשמחה קדושה ואמונה שלמה.
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...