בס"ד
שנים מקרא ואחד תרגום:
- קורא(ת) כל שבוע
- משתדל(ת) כשיש זמן
- יצא לי אולי פעם
- מה זה?
כל אחד ואחת מוזמן(נת) להתנסח בלשונו, אבל כדאי להוסיף את המספר שמייצג את פלח האוכלוסיה שהכי מתאים לך, לדעתך.
תודה!
בס"ד
שנים מקרא ואחד תרגום:
כל אחד ואחת מוזמן(נת) להתנסח בלשונו, אבל כדאי להוסיף את המספר שמייצג את פלח האוכלוסיה שהכי מתאים לך, לדעתך.
תודה!
לא תמיד יוצא.
(תלוי באיזה בית כנסת אני נמצא בשבת)
תמנים-בלדים-רמב"מיסטים
כעיקרון אני בת אז זה לא כ"כ קטע...
כך לפי הרמב"ם, וכך נהגו בקהילות ישראל עד תחילת השמדות
(גירוש ספרד ותחילת האסלם)
אישה פטורה מקריאת התורה ככה שזה לא משנה
י מימות עזרא נהגו שיהא שם תורגמן מתרגם לעם, מה שהקורא קורא בתורה--כדי שיבינו העם, עניין הדברים. והקורא קורא פסוק אחד בלבד, ושותק עד שיתרגם אותו התורגמן; וחוזר וקורא פסוק שני. ואין הקורא רשאי לקרות לתורגמן, יתר מפסוק אחד.
יא אין הקורא רשאי להגביה קולו, יתר מן המתרגם; ולא יגביה המתרגם קולו, יתר מן הקורא. ואין המתרגם רשאי לתרגם, עד שיכלה הפסוק מפי הקורא; ואין הקורא רשאי לקרות פסוק אחר, עד שיכלה התרגום מפי המתרגם. ואין המתרגם נשען לא לעמוד ולא לקורה, אלא עומד ביראה ואימה; ולא יתרגם מתוך הכתב, אלא על פה. ואין הקורא רשאי לסייע לתורגמן, שלא יאמרו תרגום כתוב בתורה. והקטן מתרגם על ידי הגדול, ואין כבוד לגדול שיתרגם על ידי קטן. ולא יהיו המתרגמין שניים כאחד, אלא אחד קורא ואחד מתרגם.
(משנה תורה הלכות תפילה פרק י"ב)
עזרא תיקן לעם ישראל.
ברור שזה פשט בכל ישראל!
(הוא היה ראש סנהדרין גדולה לא?)
ועיין בפירוש המשנה בסנהדרין פרק חלק
ויודע במה מדובר,
לי אישית זה עוזר.
איזה?
(לפעמים)
יש לך מקור מהראשונים?
(זכור לי רק השו"ע)
קוראת עם חברה עם פירוש ופעם לבד בלי. ואז בבית כנסת.
כמעט תמיד זה ככה..
לצערי 
יקראו תרגום כדי שהעם יבין מה כתוב.
מה שהיו עושים זה פסוק אחד קורא הבעל קורא, ופסוק אחד קורא המתרגם.
השו"ע כתב שכל אחד צריך לקרוא לעצמו פעמיים כל פסוק ופעם אחת תרגום.
נשים לא קשורות, אין להן חובה.
בס"ד
מסכת ברכות דף ח.

די"מובכלל תמוהה לשון הגמרא, ולא יודע אם מדובר בגזירת או בסברת יחיד,
וגם אם מדובר בגזירה זה לא נשמע לי הגיוני, הרי יושבי כפרים בקושי פעמיים בשבוע היו קוראים
10 פסוקים אז איך יכול להיות שדרשו מהם לקרוא את כל הפרשה (או שליש ממנה)
מכל מקום לא ראיתי את זה ברמב"ם, אתה מוזמן להראות לי.
לא כתוב חייב כתוב לעולם ישלים אדם פרשיותיו עם הציבור
יש מי שלא יכול ואין לו שום חובה.
זה כתוב: הלכות תפילה וברכת כהנים פרק יג הלכה כה:"אף על פי שאדם שומע כל התורה כלה בכל שנתו בציבור - חיב לקרות לעצמו בכל שבוע ושבוע סדר של אותה שבת שנים מקרא ואחד תרגום."
נבדוק בהזדמנות,
תודה!!
אגב אני צריך ללמוד את הסוגייא ואיך הוא הגיע למסקנה הזאת.
לדברים אחרים..
הקדמתני.די"מ
עוד אחת!אחרונה
מישהי=)אני יודעת מה זה אבל אני לא קוראת אתזה, ואין לזה מספר
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.