היי שלום
אתמול והיום הייתי בסיירות ראשונות.
אחרי התלבטות ארוכה בין שירות אזרחי לשירות צבאי. במשך כל שנה שעברה וקצת מתחילת שנת המדרשה. (השנה הנוכחית).
אני כרגע בונה לעצמי עולם ערכים די חדש עם סולם ערכים שאני מפחדת שיתערער לי בסביבה לא מאפשרת.
בדקתי שירות בגרעין בנווה יעקב (ירושלים) בשילוב עם גן שפה.
האוירה היתה נראית לי די טובה אבל מכיוון שהייתי יחידה שמסיירת אני משערת שנחשפתי לחלק מאוד מצומצם. ואני בטוחה שיש הרבה מעבר, והוא טוב.
בנוסף, בדקתי שירות בבאר שבע בגן של אלו"טף (שכונה ג') , ומאוד נהנתי עם הילדים והרגשתי הרבה יותר בטוחה בתחושת הסיפוק שאצא מן השירות הזה.
אמנם בבאר שבע אין לי אפשרות להצטרף לגרעין התורני כי הוא כבר התמלא.
ז"א ששם אני עושה שירות ברמה של מספר שעות עבודה וזהו. וכל אחר הצהריים אני פנויה. (וגם לא כל כך מכירה את באר שבע)..
על הכל, הגנים של חינוך מיוחד הם לא דתיים ואני חוששת שאולי זה יגרום לי לשפשף את סולם הערכים שאני ממש רק בבניתו, הגרעין הוא החלק התורני של השירות (אע"פ שלא עוסק עם ציבור שהוא תורני כל כך..)
בבאר שבע יצאתי עם תחושה שבאמת רוצים אותי ויש לי מה לתרום. ובנווה יעקב אני משערת בגלל הצימצום שיצא לי לראות לא הרגשתי כך.
הגרעין המדובר הוא די אינטנסיבי..
אשמח מאוד לעצות

