הרהורים בעקבות העצרת אתמול >>ה.ת.

1. פשוט מתסכל וכואב לשמוע שאחד אחרי השני- עולה, נואם ו"דורס" מישהו אחר כי הוא חושב אחרת.

זו לא הגישה היהודית!. הגישה היהודית לא אומרת לרמוס מישהו כדי שלי יהיה טוב..! המטרה לא מקדשת את האמצעים.

כשנואמים רבים עולים ומדברים אחד אחרי השני עד כמה הצד האחר לא טוב, ומביאים ציטוטים שלהם-

זה דורש חשיבה בעניין;
אדם שיש לו מה "למכור" לא צריך להשפיל ולרמוס את האחר כי הוא שונה ממנו בדעתו.
ואם יש לך מה "למכור" אז תדבר על "הסחורה" שלך!!

ונכון, אני יודעת שככה זה בפוליטיקה  אבל וואלה הימין מצהיר ומייצג את הצד היהודי, ובעיניי לדבר על אחדות
ואח"כ לדבר בגנות האחר-זה לא שווה את זה..
(חוצמיזה שאנחנו עם אחד בסופו של דבר. והדברים גורמים לשנאת אחים-במודע או שלא במודע.)

אלו האנשים שמייצגים אותנו? אמן והם יחשבו פעמיים. לי זה צרם.

2. הרגשתי פשוט נורא להידחס בין מאות בנים..!!
חברה שלי לא הגיעה כי זה מעורב.
וואלה, היא לא קיצונית.
חשבתי אולי הייתה אפשרות לעשות גישה נפרדת, אחרי התמונה הזאת-הבנתי שלא ממש..

3. אנשיםם!! תסתכלו על הרצפה!! כמה לכלוך !!
מה עם נקיון א"י שכ"כ חשובה לנו ושבשבילה התכנסנו!
אם כל אחד היה חושב קצת לפני שהיה משליך איזה סטיקר..
זה טבעי. וחבל שכך. הלוואי שלפחות מי שרואה את מה שרשמתי יחשוב קצת בפעם הבאה..

סיימתי לומר את דעתי בעניין

עכשיו תורכם..

יש משהו בזה....maccabi15

אבל לא יכלו להפריד כי אז זה הופך להיות עצרת של דתיים ולא של הימין...

כל מילה בסלעע!סתמישוו
אני גם הייתי בעצרת וכשאני חושב על זה אולי הייתי שוקל אם לא להגיע בגלל העניין המעורב..
עדיין לא בטוח איזה אידיאולוגיה יותר חשובה.. לבוא להפגנה או להישאר בבית בגלל העניין הזה
צודקת, תודה Look Smile

מסכימה עם כל מילה-שירוש16

למרות שאני אישית לא הייתי.

מתנצלת מראש אם אהיה קיצונית אבל-

כל הסגנון והאוירה שדיברו פה- זה לא נשמע כמו עצרת שבאה לחזק את המפלגה שמייצגת את הצד היהודי במדינה.

דעתי-

כך לא אמורה להראות עצרת שאמורה לחזק את הצד היהודי במדינה. יהודי לא משפיל יהודי כדי לקבל עוד כמה קולות בקלפי. הוא לא "הורג" אנשים בפיו כדי להסיג את מטרתו. הוא, על אף הקשיים, דואג שהעצרת תערך מתוך התחשבות בערכי היהדות (שאותם הוא תכלס רוצה לייצג בכנסת...) שזה כולל גם גדרי צניעות והפרדה (ובאשר לתמונה- המטרה לא מקדשת את האמצעים, היו יכולים למצוא לזה דרכים. כמובן בתכנון מראש. מה שמראה שההפרדה לא תפסה מקום בתכנונים, נקודה למחשבה). ויהודי גם דואג לא לרמוס וללכלך את הארץ שעליה הוא מוכן לריב ול'הרוג' אנשים ורק לא למסור ממנה ס"מ אחד.

זה רק אני או שגם אחרים מרגישים שאיפשהוא בכל הנושא הזה משהו קרה לערכים וסולם העדיפויות השתבש.

השאלה היא: מהי האידיאולוגיה?

האם היא לדאוג שתקום פה -לאחר הבחירות- מדינה יהודית שנלחמת על ערכיה סמליה וציביונה היהודי

או מדינה ימנית שרוצה למחוק את השמאל....

מה יותר חשוב? הערכים או הקולות...

זו דעתי, ושוב- מתנצלת על הקיצוניות.

רק כמה מיליםסתמישוו
שירה, יש איזה משפט ששמעתי מאיזה שר בכנסת. "אנחנו לא מתנצלים", זה בקשר למשפט האחרון שלך.. את לא צריכה להתנצל, ממש לא. וזה ממש לא קיצוניות(!!). צריך לקדם את הנושא בעניין של הצניעות וגם בזה של לא להתקדם על חשבון מישהו אחר.
אני חושב שזה הדרך , לדבוק בערכים, לא לפגוע בשאר, להיות מאוחדים ובעיקר לשמור על נתניהו מאוחדת!!
רק הבהרה-לולית10

זה לא היה רק 'כדי לקבל עוד כמה קולות בקלפי' אלא בעיקר כדי לחזק את האווה בגוש הימין! להרים את המורל!

ולהראות לשמאל שאנחנו לא קטנים! אנחנו לא מיעוט! אנחנו הרוב!!!! והברוב קובע...

גם לדעתי היה נכון יותר שלא היו ניסיונות שיכנועים מצד ראשי הסיעות להצביע למפלגה שלהם וחבל שזה היה

אבל העיקר היה להכריז בקול שעמ"י לא מוותר על ארץ ישראל! ושאנחנו משמעותיים!!

אני הייתי ויצאתי ממש בתחושה מדהימה! עם ישראל חי!!!

כמה שאת צודקת... אני גם יצאתי בהרגשה כזאת רעיה123
בימין יש גם חילונים ומצד שני גם חרדים אז החילונים היו מתנגנירעיה123
ם והיה מתבצר מלא בלאגן... הלכנו בזהירות ככל שאפשר... כל אחד היה תקוע במקום שלו וביקשתי לעבור נתנו חצי צעד היצטמקנו ועברנו...
מישהו הסביר שזה לא איסור תורה הנגיעה הזאת כי זה לא נגיעת חיבה, זה בהכרח... אז חבל שזה קורה אבל מה לעשות?!
לגבי הנקיון... אתם לא מבינים!! ראיתי איזה אישה חמודה שפשוט ניסתה לנקות, הרימה סטיקרים ובלונים וניירות וכו אבל... הליכלוך שהיה שם בקושי מטר על מטר היא הצליחה... סתם היא היתה חמודה אבל... ראיתי ילדים שפשוט הולכים עם ערימת סטיקרים ומפזרים כאילו לאויר והם יודעים בדיוק לאן זה מגיע בדיוק וזה ממש ממש חבל
אני אישית נהנתי בעצרת... לא יודעת ;)*
כפרהעליךך!!!חבל"ז בהר"ן!

הי... בהרני"ת את מכירה את חברות שלי?!רעיה123
זה מה שיפה בימין.. אחד הדברים.. בשמאל, חילוניים.. וערבים..קיפודה

הימין גם אם הם דתיים לא בהכרח מאמינים בהפרדהמישהי=)

את צודקת בעניין הראשון

גם לי זה הציק..

זה נכון שנחמד יותר להיות נפרדים

אבל זו לא המטרה

ולא, המטרה לא מקדשת את האמצעים

במידה והם זולים.

אם זה היה תפילה הייתי מסכימה איתך שצריך הפרדה

ואני גם חושבת שנעים ונוח יותר

להיות בנפרד

ואני מאמינה שצריך להיות נפרדים אבל שוב

זו הפגנה של הימין ולא כולם מאמינים בהפרדה.

ולהאמין בתורה- כן?שירוש16

מה זה שכל אחד לוקח את התורה ומפרש אותה אחרת.

יש הלכות ישנם גדרי חז"ל ברורים וידועים. יש סיבות אבל הם לא מהוות היתר לציווי המפורש בתורה.

היחידים שיכולים להתיר כאלה דברים הם הרבנים ומורי ההוראה שיושבים ימים ע"ג לילות כדי ללמוד את הסוגיות האלו ישר והפוך ויש להם ס"ד מיוחדת להגיע אל האמת של התורה, ולא שמעתי על אף רב שהתיר למארגני העצרת לדאוג שלא תהיה הפרדה. אם כן היה- אשמח מאוד אם תעדכנו אותי.

זה לא "נחמד" שיש הפרדה- זה הלכה.

והמטרה לא מקדשת את האמצעים בכל מקום ובכל מצב, גם אם הם זולים.

"זו הפגנה של הימין ולא כולם מאמינים בהפרדה"- אבל הם כן מאמינים בתורה- הלא כן?

וזה בידיוק היה הנקודה פה שניסו לעורר- אם הימין אמור להיות הצד הדתי- אז הוא אמור ללכת עם ערכיה עד הסוף. 

בדיוק את אותה שאלה אני שואלת.מישהי=)

ואפשר לענות ולומר

שלא כולם חושבים שדעת ההלכה זה להפריד

כמה דבריםממייששההוו
א. הימין זה לא רק דתיים. נסעתי באוטובוס ביום של העצרת וישב לידי חילוני מתנועת בית"ר (תנועה ימנית חילונית!) ששיכנע את החברים שלו בטלפון להגיע לעצרת, כלומר העצרת לא רק לדתיים אלא לכל הימנים ולכן אי אפשר להפריד אותה.
ב. לא כל הדתיים חושבים שנפרד זה מה שצריך להיות... וזה לא בהכרח מה שאומרת ההלכה... כידוע יש רבנים שתומכים בחברה מעורבת...
ג. למי שכתב שבשמאל יש רק חילונים וערבים, אתה טועה, יש גם דתיים שמאלנים...
אשמח את תראו לי הלכה שמראה שצריך שיהיה מעורבסתמישוו
אני מדבר על טקסים כמו אלה, שיהיה מותר מעורב.
לפי רוב, איך ששמעתי ..מטרת העצרת לא באה כדי להעלות מנדטים לימין (אולי כן, אבל זה לא מטרתה העיקרית), מטרתה הייתה כדי להעלות את מורל העם. אז עם כל הכבוד לערך הזה, ואני חושב שזה ערך גדול, בכלל כל העניין של האיחוד.. כי כתוב לפני שעמ"י קיבל את התורה "ויחן שם ישראל נגד ההר" ועל זה אומרים הפרשנים כאיש אחד בלב אחד, עדיין לא צריך לוותר על עקרונות, וזה לא סתם עקרונות!! חוץ מזה, שאני לא שמעתי שההלכה מרשה לעשות את זה, אבל אני הקטן.. אאשמח אם תראו לי איפה זה כתוב. בכל מקרה, כתוב בגמרא שגבר לא יעבור בין שתי נשים ואישה לא תעבור בין שני גברים (זה עניין קבלי, כתוב גם בין 2 חזירים ו-2 כלבים..) וכל זה אני חושב אפילו בלי לגעת , קל וחומר מה שהלך שם..
צריך להעלות את מורל העם לא ע"י וויתור על עקרונות שחשובים לנו !
בידיוקשירוש16אחרונה

וכל מילה נוספת- מיותרת...

תאמת, זה היה נורא בקטע של שמירת נגיעה!יוהו!

אני הייתי דחוסה בין מאות בנים שבלי כוונה קרו דברים מאוד לא נעימים וקצת מטרידים..

אוו .. בדיוק!סתמישוו
חוץ מהמילה "מאות".. נראליי שהיה קצת יותר מכמה מאות
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברלאחרונה

או לשטו"ל

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך