אין ספק - הנצחון ביד אוהבי אלוקים!! >>קולמוס הסופרים
ר' מאיר טורנהיים, מאנ"ש בשיכון חב"ד בלוד, הצליח לפצח בכל חמש מערכות הבחירות האחרונות את זהותו של המנצח שיכהן כראש-הממשלה - בזכות החומש היומי ביום הבחירות.
בשיחה עם 'שטורעם' הוא מספר איך זה עובד: "לפני עשרות שנים שמעתי על הנושא של צפנים בתורה וניסיתי למצוא את שם המנצח בשיעור החומש היומי - זה יוצא תמיד ביום שלישי - בפרשת השבוע בה מתרחשות הבחירות. נקודה חשובה נוספת היא העובדה ששם המנצח חייב לצאת בפסוק אחד!
במשך חמש מערכות בחירות מצאתי את שמו של המנצח מופיע באחד הפסוקים ב'שלישי' של פרשת השבוע בה אירעו הבחירות. זה היה עם נתניהו ב-96, ברק ב-99, לאחר-מכן שרון ופעמיים נתניהו", הוא מסביר.
מעיון בקטע החומש ליום שלישי בפרשת ויקרא אותה נקרא בשבת הקרובה, הוא מצא שני רמזים על נצחונו של נתניהו:
בפרק ב' פסוק י' ניתן למצוא, בדילוגי אותיות קדימה ואחורה, את המילים "בנימין נתניהו הוא יהיה ראש הממשלה"
בפרק ב' פסוק י"ג ניתן למצוא, בדילוגי אותיות קדימה ואחורה, את המילים ''בנימין נתניהו בראש''
"שאלתי את ה'עשה לך רב' שלי אם לפרסם את זה, וקיבלתי את אישורו. זה מדהים וקולע בדיוק פעם אחר פעם", הוא אומר. "אגב, שמו של הרצוג לא מופיע בכל דילוג שהוא ב'שלישי' של פרשת ויקרא. גם בפעמים הקודמות לא ניתן היה לאתר בקטע החומש הרלוונטי של יום הבחירות את שם המפסיד".
אאאאבסדרסתם אחת
חרטות, אי אפשר לדעת.הכל מבחוץ

נו נו...קולמוס הסופרים

אני מאמין שהציניים כאן יחשבו פעמיים לפני שיזלזלו בגילויים שמוצאים בתורה!
מלבד זאת שהכל כלול בתורה, יש שייכות בין פרשה בתורה לשבוע בו היא נקראת. כך שר' מאיר יודע מה הוא עושה חיוך

אני עדיין מזלזל בדברים מעין אלו.די"מ
זה פשוט מגעיל אותי.
ממש ממש לאדי"מ
** חולני. (בעיניי)המצב חסה

תיפח רוחם של מחשבי קיצין

ברור שהכל כתוב בתורהחור שחור

אני רק לא מאמינה שאנחנו בשר ודם מסוגלים להבין את זה

ושאנחנו לא בטעות מוצאים תמיד את מה שחיפשנו

נגיד שזה נכון, זה אסור בכל מקרה!הכל מבחוץ

קוראים לזה "קבלה מעשית" וזה אסור לגמרי!
יותר מוכר בשם "מיסטיקה"...

ניסו למצוא בוז'י?חור שחור
זה סתם חרטות הדברים האלה
הכל כתוב בתורה- זה ידועשירוש16

מבראשית ועד סוף ימי הגאולה עד האלף העשירי (זה נושא אחר).

בעיקרון נמענים מלעסוק בדברים אלו בגלל הציווי: "הוי תמים עם ה' אלוקך".

אבל זה לא סותר את זה שזה לא נכון ושזה היה ס"ד אחת גדולה שדווקא המפלגה היה להם את הקמפיין הכי גדול- לא ניצחו בסוף. ונהפוכו- ממש נס.

כעת צריך לדאוג שבכלל תורכב הקואליציה מהאנשים הנכונים והמפלגות הנכונות שיעזרו ללומדי תורה ומקיימי מצוות לחיות בארץ ולא ח"ו להפך. ועל זה אפשר לשפוך הרבה תפילות...

דבר תורה מרתק. רק מאיפה השורה השראשונה בתוכן?המצב חסה

אשמח למקור

הסתקל באוריתא וברא עלמאשירוש16

הקב"ה הסתכל בתורה ועל פיה ברא את העולם. מתחילתו ועד סוף ימיו- הכל מתוכנן וכתוב כבר בתורה.

זה כמו סיפור שכתב בספר ואח"כ הוא מתרחש במציאות. (למה זה ככה?- זה נושא אחר ארוך ומורכב יותר.)

לקחתם מדרש בראשית שמדבר על חכמת התורה,המצב חסה
עבר עריכה על ידי המצב חסה בתאריך כ"ח באדר תשע"ה 14:25

והפכתם את זה לכלי לעתידות.

אולי אפשר להבין ולהגיע לכל מני מסקנות, אבל זה לא אומר שום דבר.

אמרו חכמים "תפח רוחן של מחשבי קיצין"

כי אין בזה שום דבר מדויק, וזה מביא המון פעמים לכפירה כי אנשים חושבים שיבוא משיח והוא לא בא.

מחישובים כאלה ואחרים.

לפחות אתה מודה שזה מדבר על חכמת התורה-שירוש16

מי בכלל דיבר על עתידות?

חוץ מזה שלגלות את העתיד זה בעיה של: "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" (דברים י"ח- לכל הדורשים מקורקורץ)

חישובים של מתי משיח מגיע וכו' א"א לדעת.

מסופר על אליהו הנביא שהיה נגלה לאמורא אחד,

פעם אחת שאל אותו האמורא: "מתי משיח בא?" ענה לו אליהו: "היום!".

מייד התלהב האמורא, לבש בגדי חג והכין את כל הבית לביאת המשיח.

הוא חיכה וחיכה אבל משיח לא הגיע. שקעה השמש עבר היום.

שוב נגלה אליו אליהו ושאל האמורא: "הרי אמרת שמשיח בא היום- אז היכן הוא? מדוע לא הגיע?"

אמר אליהו הנביא: "הוא לא הגיע?- אז הייתה לו סיבה. אבל מחר- הוא יגיע".

שוב התלהב האמורא ושוב חזר הסיפור על עצמו. ככה היה ימים אחדים.

עד ששאל האמורא בתמיהה: "הרי אתה אומר בכל יום שהוא יגיע- אז מדוע הוא לא מגיע?"

ענה אליהו הנביא ואמר: "הוא היה יכול להגיע היום. בפוטנציאל- בכל יום ויום אחכה לו כי הוא יכול לבוא. אבל בגלל חטאי ישראל- הוא לא בא. מה שאמרתי זה נכון- בבוקר כשאמרתי לך זה היה עוד אפשרי, אבל בגלל עמ"י, בגלל התנהגותו במהלך היום- זה לא יצא לפועל".

מסקנתו של האמורא: "אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום- שיבוא"- כל יום ויום בתולדות ישראל הוא יכול לבוא. לא רק בזמנים מסוימים ולא רק לפי האסטרונומים- כל יום ויום הוא יכול לבוא.

מה לעשות שעמ"י לא נותן לו.

עכשיו מבחינת "מחשבי קיצין"- רבים מהם לוקחים עובדות מהתנ"ך והרבה מנבואות של אחרית הימים שמדבר על עיקבא דמשיחא באריכות. על ה'סימפטומים' של הדור. ולכן הם אומרים כך. מזהים תכונה של הדור שתואמת לנבואות אחרית הימים. זה הכל.

חלקם צודקים. כמו שאמר אליהו הנביא: בפוטנציאל הוא היה יכול לבוא, זה היה זמן מיוחד שבוא אם עמ"י היה חוזר בתשובה- הוא היה בא. זה היה זמן מסוגל לביאת המשיח. אבל בפועל- עמ"י לא עשו תשובה אז לא קיבלו את משיח.

מי שמנבא כל מיני שטויות וכו' של דיקדוקי זמנים, יבוא שנה או בחודש מסוים או אחרי מאורע מסוים וכו'- זה סיפור אלף לילה ולילה- שטויות במיץ. תאמין לרמב"ם שהוא כותב ש: "אחכה לו בכל יום שיבוא". זה מקור יותר מוסמך...

כן כן כן!!!

גם היום!!

גם היום אני מאמינה שהוא יכול לבוא.

אמן!

בקשר לסיפור.. מה שקרה שם זה שהוא אמר "היום"סתמישוו
וכשהוא בא אליו בחזרה הוא המשיך ת'פסוק.. "היום.. אם בקולו תשמעו".
אשמח מאוד למקור של הסיפור.שירוש16

הוא ידוע מאוד ומקובל ולכן אני לא טורחת לדעת מקור וגם לזכור את שם האמורא (בעיות בזכירת שמות...)

אבל אם הוספת פרט לסיפור משמה שאתה מכיר אותו.

אולי אולי הישועה תבוא וסוף וסוף אדע אם שם האמורא...צוחק

חח גמאניי לא זכרתי. אז בדקתי את זה..סתמישוואחרונה
מסכת סנהדרין. זה ר' יהושוע בן לוי. הוא מצא את אליהו הנביא בפיתחו של ר' שמעון בר יוחאי. שאל לסימנים למשיח.. הלך לפיתחה של רומי, מצא את האיש.. יש עוד כמה פרטים בסיפור..
ו... משמע*
אם אבא שלי יראה את זה הוא ישתגע...יום חולין

צריך באמת להזהר בדברים האלה, מרוב שאנחנו מוקפים במלא שטיות, כבר קשה לנו לזהות דברים אמתיים. לא יודעת למה זה הזכיר לי את כל המיילים של מה שהולך לקרות בעולם עוד 5 שנים ושאם אני לא ישלח את זה אני יאבד את כל רכושי- לכל המתעניינים- ב"ה טפו טפו טפו עדיין הכל בסדר.

וואלה, קשה לי לחשוב איזה רב יאשר דבר כזה, אבל כנראה שהרב שלך לא יהיה הרב שלי

בהצלוחה, ואני בעד ליותר פשטות

אני יכתוב שטויות?!?!קולמוס הסופרים
לא יודע מאיפה להתחיל, כי כל אחד זרק את הרעל שלו באופן אחר, אז אתמקד בנקודה העיקרית - "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" שמפרש רש"י "הלך עמו בתמימות ואל תחקור אחרי העתידות". הרי ברור שאין הכוונה כאן לעתידות שמוצאים בתורה וכיוצא בזה, שחלקים רבים בגמרא עוסקים בזה. הכוונה כאן לאלו שהולכים לקוסמים לאוב לידעוני - דבריל שהם הפך רצון ה'.
"שמח לעזר תמיד", לקבלה מעשית אין קשר לזה, ורק צדיקים גדולים יכולים לעשות אותה.
קיצר, 'מילה בסלע משתוקא בתרין'
המשך יום נעים...
עוד דבר..קולמוס הסופרים
יום חולין אם תבדקי בשולחן ערוך מה מותר ומה אסור לא תהיי מבולבלת , וגם לא תצטרכי להשמיץ רבנים על לא עוול בכפם.
סליחה אם פגעתי באיזה צורהיום חולין

לא התכוונתי בכלל לזרוק רעל על אף אחד, ובטח שלא להשמיץ רבנים..

דבר ראשון כי באמת לא קראתי מספיק בעיון את הדברים, ולא ראיתי שהוזכר שם ספציפי של רב שאמר זאת, אם הייתי שמה לב הייתי נזהרת יותר.

וכמובן שלא התכוונתי לפגוע- אם הייתי יודעת שתגיב ככה לא הייתי מגיבה בכלל, לפחות נלמד לפעם הבאה.

וסליחה על הבורות, אבל באמת שאין לי מושג באיזה סעיף בשולחן ערוך אתה רוצה שאני אפתח שעוסק בקריאת סתרים בחומש היומי, אשמח אם תקצר לי תהיליכים ותביא אותו.

ושוב, מצטערת בכלל שנכנסתי לזה

מחילה אבל כל הדברים האלה מגעילים אותידי"מ
תעבוד את השם בתמימות ופשיטות וזהו.
אנחנו נעשה את השתדלות שלנו והשם הטוב בעיניו יעשה
מה הקשר?קולמוס הסופרים
עוד מעט תגיד שגם אלו שקבלו ברכה מצדיקים מגעילים אותך!? זה לא עניין ששייך לעבודת ה', זה רק מראה ש"בכל יום יהיו בעינייך כחדשים" שייך בפועל!

יום חולין, בקיצור שולחן ערוך סימן קסו - ניתן למצוא את כל הדברים האסורים בניחוש וכיוצא בזה.
סתם לבקש ברכה זה בסדרדי"מ
אבל גם בזה המון פעמים מגזימים ואפילו מגיעים ממש לע"ז
ע"ע הפרסומות של ש"ס....יהודי!!

אבא משכיף אלינו מלמעלה.
כאילו הם לא גרמו לרב עובדיה מספיק סבל בחיים.

בדיוק!די"מ
ולגבי נושא אחר לחלוטיןיום חולין

ממליצה לך בחום לעלות לארץ! יש בארץ תכנית נעל"ה של תיכוניסטים- נוער עולה לפני הורים. שווה לבדוק, בהצלחה.

"אין לי ארץ אחרת"

לא פשוט..קולמוס הסופרים
עבר עריכה על ידי קולמוס הסופרים בתאריך כ"ז באדר תשע"ה 21:00
הייתי מת לעלות לארץ, אבל אבא אמר לי שאם אעשה זאת אקצר את חייו ח"ו וח"ו! יש לו הרבה חששות מכך שאסע לארץ למרות שנראה לי שבסוף לא תהיה לי ברירה אלא לעשות את הצעד..
יש כמה מצוות שאין בהם כיבוד הוריםשירוש16

כדי שתבדוק את הנושא.

(למשל בזיווגים).

ואם תדאג לכבד את אביך גם כשאתה בארץ- הוא ירווה נחת ממך ולא נראה לי שזה יקצר את ימיו, להפך- השהיה בארץ היא מצווה גדולה וענקית! מקיימיה זוכים לחיים טובים וארוכים! (וגם התומכים בהם...)

אם כבר בעניין ..סתמישוו
"לך לך לארצך ולמולדתך .." אברהם אבינו היה צריך ללכת לארץ. בחישוב קל נגלה שאברהם אבינו השאיר את אביו, תרח בגיל מבוגר ועלה לא"י כמו שציווה ה'. (אברהם נולד כשתרח היה בגיל 70. כלומר שתרח גדול מאברהם ב-70 שנה. הוא יצא לארץ כשהיה בן 75. תרח נפטר בגיל 205. כלומר, בזמן שתרח נפטר אברהם היה בן 135. משמע שזה 60 שנה אחרי שאברהם הלך לארץ.
חוץ מזה, הרמב"ן מדבר הרבה על מצוות יישוב א"י ורואה בזה מצווה גדולה "וישבתם בה".
"כל המהלך ד' אמות בארץ ישראל מובטח לו שנוא בן עולם הבא"
"אוירא דארץ ישראל מחכים"
"כל הדר בארץ ישראל שרוי בלא עוון"
חוץ מזה, יש גם אמרות פחות נעימות על שהייה בחוץ לארץ.. אבל זה אני לא אכתוב.
אחשלי, רוצים אותך פה , עוד מעט רוב עם ישראל יהיה בארצו, השמיטה תהיה דאורייתא, היובל ינהג. מצוות שעמ"י יוכל לקיים בזכות אנשים שיעלו לארץ.
אוקיי..קולמוס הסופרים
ת"ח אתה... אבל אתה טועה בקטע של אברהם ותרח... שאברהם (כמו כל אלו לפני מתן תורה ) לא היה מחוייב בקיום התורה והמצוות ( אף שבפועל קיים). גם לא ברור אם תרח העדיף להשאר להשאר בארצו ולא ללכת אם אברהם.
שאר הפרפראות שאתה מביא - מצויינים הם, אבל כבר יודעני היטב דברים אלו
ברור שבזכותי לנסוע לארץ, ואעשה זאת - אם לא עכשיו - לאחר זמן. ולא כתבתי את הנ"ל אלא כדי להסביר הדברים המפריעים לי בזה.
אגב, איפה 'אוירא דארץ ישראל מחכים'...? כרגע לא ראיתי שהחכמתם אותי באיזה משהו (;
לא ת"ח.. זה כיום רק בגדר שאיפהסתמישוו
אם כבר ת"ח .. אז אתה בקיא פה בעסק יותר ממני..
אם אתה שואל למה אני לא החכמתי אותך זה פשוט, כי אני זה בעצם כלי שני, האויר פה הוא הכלי הראשון, אני לכאורה השני ואתה השלישי.. עכשיו, כידוע .. זה לא שבת היום שהרי אני כותב לך פה , משמע שכל העניין על העברה לכלי שני לא תופסת.
למסקנה, תבוא לארץ ותרגיש מכלי ראשון את האויר (;
עכשיו.. בעניין על אברהם. רש"י שואל שמה:"למה הקדים הכתוב מיתתו של תרח ליציאתו של אברהם?!" הרי כמו שהסברתי לפי הסדר הכרונולגי זה צריך להיות הפוך .. והוא עונה שזה בגלל שלא רצה הכתוב שזה יהיה מפורסם לכל ויאמרו האנשים שאברהם לא קיים כיבוד אב ואם שהניחו זקן והלך לו.. מפה אפשר להבין, שאפילו שלא נתנה התורה רואים שיש עניין בכיבוד אב ואם שזה סוג של צורך בסיסי של הכרת טובה
עניוות שלא במקומה!קולמוס הסופרים

ת''ח בהגדרה של ימינו הוא אחד שלומד תורה בתמידות, והכרת כתיבתך ענת בך!
לעניין אוירא דא''י הכל היה בדרך צחות ועמקנותך מוכיחה שהדברים פשוטים.
ולעניין אברהם אבינו ע''ה, הקושייא היתה אמורה לעלות לך מיד - מה זאת אומרת שע''מ שלא יהיה מפורסם לכל, לכן מופיעה מיתתו של תרח לפני הליכתו של אברהם?! הרי האנשים אז - ראו היטב מה עושה אברהם, ומה משנה מה יכתב בתורה?!
וניתן לתרץ שכדברי - האנשים ידעו שתרח הסכים לאברהם לנסוע בלעדיו, ובשביל שבתורה לא ייראה שאברהם לא קיים מצוות כיבוד אב - לכן לא נכתב.
בחלק הראשון אמנם טעיתי ואף סתרתי את דברי במה שכתבתי בסוגריים. אבל בחלק השני נראה שהצדק עמי.
 ואף-על-פי-כן מזה שרש''י מדייק ''הניחו ''זקן'' והלך לו'' ניתן ללמוד שרק במקרה כזה יש חיוב להשאר, ובסיטואציה שלי זה לא כך, ולכן בעז''ה אני אסע לארה''ק.

חח לא הבנתי את הכותרת שלך..סתמישוו
חח בעניין של אוירא דא"י גם אצלי זה היה קצת בדרך צחוק .. (חח איזה חסר טקט זה להגיד את זה, כאילו לא שמת לב .. ~מיתרונותיו של הפורום~ .. או שלא)
בעניין של מי זה תלמיד חכם.. כמדומני שהשולחן ערוך כותב שתלמיד חכם זה אחד שבקיא בכל הגמרא וידע כשישאלו אותו ובקיא בפוסקים (לא זוכר בדיוק..)
חוץ מזה, לא כל הדברים שכתבתי אני זכרתי במלואם, הרבה דברים זכרתי רק חלק והסתכלתי במקורות כדי להיזכר..
אצל אברהם, מקווה שהבנתי אותך, זה העניין.. שאפילו שלכאורה לא קיים מצוות כיבוד אב.. זה ממש לא ככה, שהאבא שלו, האבא שלמעלה, הקב"ה ציווה עליו לעזוב הכל וללכת.. אז הוא הקשיב, כמו שצריך לאבא שבשמיים.
בקשר למה שאמרתי על לעלות לארץ.. להגיד דברים זה מאוד קל בתור אמירה. אני נולדתי בארץ, כל המשפחה שלי פה .. אני יודע שלבוא ולהגיד לך שתעזוב הכל ותבוא לארץ זה בעייתי, זה קשה.. כי אני יכול להכיד על עצמי .. זה לא קל לעזוב את בית אבא.
ובכל זאת .. תבוא, תבוא.. האוויר פה על רמה (;
עניוות - ענווה - פשוטו כמשמעו. מה לא מובן?קולמוס הסופרים

אתה שופך כאן פנינים למכביר.. קצת בהדרגה..
למעשה אני קראתי שר' חיים וולאז'ינר אמר [ בזמן שהאדמו''ר הזקן נסע לאסיפה שארגנו גאוני ליטא] שבגמרא יש מחלוקת בהגדרת ת''ח... ומסקנה לא אמר, כך שלא נראה לי שיש בשולחן ערוך ערך העוסק בזה. [אולי..]
בקשר לעניין האחרון - אל דאגה אין לי שום דבר להפסיד בנסיעה לארץ, וכבר כתבתי שאני 'מת' לנסוע...

צודק.סתמישוו
לאחר עיון קצר, שאלתי את התלמיד חכם.. זה שבקיא בהלכה.. עטרת ראשנו הרב גוגל שליט"א.. הוא כותב שזה מהגמרא.
חוץ מזה, תלמיד חכם שנמצא רבב על בגדו חייב מיתה .. - אל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון.. חח גדול עליי.
הוא כותב שמה כל ששואל אותו שאלות בהלכה והוא יודע לענות .. משוו כזה. ככה שיש לי לאן לשאוף..
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך