יש כאן הורים לתאומים?מתואמת

יש לי שאלת סקר שמעניינת אותי:

איזה שלב בגידול התאומים - באיזה גיל שלהם - היה לכם הכי קשה?

כן. הם בני שנתיים וחציפפריקה--
ביינתיים התקופה הראשונה של עד חצי שנה היתה הכי מאתגרת. ההנקות ברצף, הבכי שלא נגמר, גזים, רפלוקס סמוי ולחיות ברצף של לילות לבנים.

בעלי ואני הסתובבנו סהרוריים אבל מאוד שמחים וזה סידר את הכל. אמא שלי עזרה לנו המון וחברות דאגו לארוחת בוקר למשך חמישה חודשים.
בבית היה קצת בלגן ביחס לשגרה אבל שבת החזירה אותו לסדר הרגיל.

מצחיק להיזכר בזה.
עכשיו זה משעשע ומאתגר כאחד.
ויש לנו זוג בנים.
אמא לתאומיםמורה לחיים

אצלנו דוקא השלב הכי קשה (שזכור לי כמובן.), הם בני חמש וחצי כיום, היה בין גיל חצי שנה לשנה וקצת- עד שלמדו ללכת..

כי הם זחלו בכל מקום, פתחו ארונות טיפסו והיה מאוד קשה לרוץ אחרי שניים כל היום...

אבל האושר האין סופי שמילא אותי מהרגע שהם נולדו (והתווסף לאושר שהיה כבר מהאחים הגדולים שלהם..) חיפה על כל קושי זמני..

מרגע שידעו ללכת זה היה רק נחת ונחת.. עד היום!

תאומים זה ברכה ושפע מהקב"ה אין סופיים!

רק נחת שמחה ובריאות!

אחת משלישיה*חזרזיר*
אמא שלי תמיד אומרת שהגיל הקשה היה כשהתחלנו לזחול וללכת טיפה.
פתאום הסתובבנו בכל הבית, מתעניינים בכל דבר, מכניסים לפה, שופכים, מוציאים ובודקים...
פתאום היה קשה לשלוט ולהשגיח.
בהתחלה בהתחלה היתה ב"ה הרבה עזרה.
והיום היא אומרת שזה שווה את הכל

וממבט של איך זה להיות חלק מזה - חוויה וחיבור מדהימים!
תאום - זה פשוט דבר מופלא! זכיתם שיש כאלו בבית! מתנה גדולה!
תשמרו על הביחד שלהם.
תודה לה' על כל העושר והאושר שיש ליאנונימי (2)
אבל אני כל כך רוצה תאומים!!!
(סליחה הייתי חייבת)
ושוב תודה על הכל!
וואיי הלוואי שאזכה ללדת ילדיםתאומים בבריאות טיבעיות ושמחה !!שירו ל שירה
אמן !!
השרשור הזה נועד להראות את ה*קשיים* בגידול תאומים...מתואמת

אענה גם:מתואמת

כולם הפחידו אותנו לגבי השנה הראשונה - אך בפועל אני רואה שהשלב הכי קשה הוא מאז שהחלו ללכת אך לא להבין הסברי "לא". לצערי השלב הזה עדיין נמשך (בני שנתיים ושמונה), כי הם עדיין לא מדברים ולא מספיק מבינים.

השלב הזה הכי קשה לנו, כי זה שני בנים שובבים שמסתובבים ברחבי הבית והורסים כמעט כל דבר שנוגעים בו. ואלה שני בנים ב"גיל שנתיים האיום" - שמתנגדים לכל דבר, ומתעקשים לעשות לבד גם דברים שאינם מסוגלים להם.

אבל חוץ מזה - הם באמת מתוקים ומאירים, ויש הרבה קטעים חמודים ביניהם, שיש רק בין תאומים!

אמא לתאומותאנונימי (3)
אני תאומהזיכתם!!אנונימי (4)

אני תאומה, אנחנו 2 בנות.

בבקשה מכם, הורים שיש לכם תאומות, תחזקו את הקשר בינהם. זה כ"כ חשוב. אנחנו בנות 19 ורק שנה שעברה התחלנו להיות חברות. וזה מאוד מוסיף לנו. אז תחזקו אותו מאז שהם יהיו קטנות- אתם תרוויחו וגם הם

איך גורמים להן להיות חברות?אמוש
תתני טיפים כי אני מפחדת בטירוף מזה
אמא לשני זוגות תאומיםאמוש
הייתי חייבת לשתף בניסיון שלי יש לי שני זוגות מספר 1,2 ו 4,5 הזוג הראשון הן בנות והתקופה הקשה הייתה בחצי שנה הראשונה. בזוג השני הייתי הרבה יותר מנוסה. וטיפלתי בהם לבד לגמרי. וישנתיום בלילות!!!! והם בנים והתקופה הכי קשה זה עכשיו הם בני כמעט 3 ועושים לי בית ספר. שובבים בטירוף. והופכים לי את הבית. אני יוצאת קניה מהחדר ואני לא יודעת למה אני חוזרת. אבל הם מתוקים בטירוף ומדהימים. כך שזה עדיין שווה
ניצחת!מתואמת

היית בהלם כשנודע לך על הזוג השני?

אמא לשני זוגות תאומיםאמוש
הייתי חייבת לשתף בניסיון שלי יש לי שני זוגות מספר 1,2 ו 4,5 הזוג הראשון הן בנות והתקופה הקשה הייתה בחצי שנה הראשונה. בזוג השני הייתי הרבה יותר מנוסה. וטיפלתי בהם לבד לגמרי. וישנתיום בלילות!!!! והם בנים והתקופה הכי קשה זה עכשיו הם בני כמעט 3 ועושים לי בית ספר. שובבים בטירוף. והופכים לי את הבית. אני יוצאת קניה מהחדר ואני לא יודעת למה אני חוזרת. אבל הם מתוקים בטירוף ומדהימים. כך שזה עדיין שווה
אמא לתאומיםיערית נ
למה לחכות למה שקשה?
בעיני זה לא שונה בהרבה מילד אחד. במיוחד שהגדולים אצלי צפופים.
ובאמת עם המחשבות הטובות זה בא.
והם כמו שאמרו לפני יכולים לישון בלילה ולהיות תעסוקה אחד לשני.
בקיצור
לא לחכות לדברים קשים
לחכות לכיף הגדול שיש בזה.
כמובן שעדיף לראות את הטובמתואמת

אבל בכל זאת, מכיוון שקשה לי - רציתי שותפים לקושי...

אני שמעתי מאמהות לתאומים שככל שגדלים יותר קל.44444

בגיל 3 יש הקלה משמעותית מאד (הרבה פעמים מגיל שנתיים).

גם אמא לתאומים בן ובתמאושרת22
אמנם קטנים יותר בגיל אבל בכל שלב של גיל אני מבחינה שיש דברים קלים יותר וכאלה שקשים יותר
אני לא מכירה מציאות אחרת של ילד יחיד כי ב"ה זה מה שאלוקים נתן לנו ואנחנו לא מפסיקים להודות.
הכל היה לי קשה...אמא'לה אני אמא
אני לא חושבת שהיה שלב אחד קל... הבכי הבו-זמנית שקורע אותך מבפנים, התקופה של לפני הזחילה, טוב אצלי היה ריפלוקס, וכל פעם שהונחו על הבטן הופיעו בביתנו שלוליות... וגם התקופה שלפני שידעו לישון לילה שלם ממש (רק בגיל תשעה חודשים) שאז הייתי איתם לבד בלילות וזה היה מתיש... אני זוכרת סצנות של ריצה מלול אחד, הרמת תינוק בוכה, בנסיון להרגיע, בינתיים אחיו בוכה, החזרה למיטה וריצה ללול השני, הרמת השני ונסיון להרגיע בזמן שאחיו כמובן - בוכה... וכך כל ערב למשך לפחות חצי שעה ארבעים דקות בסוף יום כשאני גם ככה מפורקת, זה היה אחד השלבים הקשים אצלי, גם השלב שהם זרקו צעצועים בכל הבית, לא יודעת אם רק אצלי או בגלל שהם בנים, אבל המהירות בה הם מלהיבים אחד את השני על הצלחות המעופפות בבית היא מדהימה... השלב של גיל שנתיים הסרבן והכניסה למעון, הכניסה לגן, ולאחרונה הגמילה מהחיתולים, טוב כאן ממש היה לי אישית קשה, תשמעי איזה חופשת לידה היתה לי... הילדים נכנסו לגן עיריה בגיל שנתיים ושמונה חודשים לא גמולים, טעות ענקית, לא שלא ניסינו, אז אין טעם לזרות מלח, אבל מי שיכולה שתגמול קודם, בגן לפי החוק חייבים לקבל אבל מבחינת תנאי השטח אין אפילו איפה לחתל, הם היו שוכבים על הרצפה, כששאר הילדים מביטים בהם... זכיתי בסייעת מקסימה שעזרה לי, אבל בכל זאת זו היתה תקופה קשה לי מאד, הייתי אחרי לידה, דמיינו את הסצנה: אני עם תינוק שסובל מגזים וכמעט כל היום על הידיים כשאחד התאומים קורא: אני צריך לשירותים, ורצה עם התינוק לשירותים ואז אחיו התאום: אני גם צריך לשירותים, רצה עם התינוק לשירותים השני ושוב לראשון וחוזר חלילה, לפחות זה הרגיע לתינוק את הגזים... מאד השתדלתי ליהנות מכל שלב, וגם להנציח ולתעד, אבל לומר שהיה קל? שום שלב לא היה לי קל, ורק אמא לתאומים תבין... רק אחרי הגמילה שבאה ביחד עם תקשורת איתם, היתה לנו הקלה משמעותית (כמעט בגיל שלוש). שלא תביני לא נכון, באמת נהננו מכל רגע בגידול, ולפעמים דוקא בגלל הקושי, כל התקדמות קטנה היתה שמחה גדולה. אני חושבת שבגלל כל הטכני סביבם, ממש חשוב לעצור ולדאוג כל הזמן גם לעצמך וגם לזוגיות, אחרי שמצאת בייביסיטר שתסכים... ואז באמת אתה יכול גם ליהנות מכל שלב קשה ככל שיהיה... וזו הרי שמחה הרבה יותר מכפולה...
הצלחת להלחיץ אותי...מתואמת

עוד לא הגענו לשלב של הגמילה, וזה אכן נשמע מפחיד... וגם אני עם תינוקת (קצת גדולה יותר).

טוב, בע"ה נעבור את זה.

ובהחלט יש רגעים משמחים עם התאומים!

ובכל פעם שקשה, אני מנסה לדמיין אותם ואותי בעוד כעשר שנים, שאז ניזכר בכל התעלולים שלהם בחיוך... (בתקווה שבגיל הזה לא יהיו להם תעלולים אחרים, מורכבים יותר)

סליחה אם הלחצתי...אמא'לה אני אמא

א- סליחה אם הלחצתי, נראה לי שבמקרה שלי זכיתי בכל הקופה מבחינת הקשיים, וזה בכלל לא מחייב, אני שומעת הרבה הורים שיש להם תאומים מאד נוחים, אז כמובן שאפשר להוריד לחץ, להתפלל על כל שלב ושלב ולשמוח אם לך היה קל יותר
ב- טוב לדעת על קושי צפוי ולו בשביל להיערך אליו מראש. אני חושבת שאם הייתי יודעת מה היה צפוי לי, קודם כל הייתי בתקופות הקשות נעזרת הרבה יותר באנשים ולא מנסה להיות גיבורה גדולה ולהסתדר לבד. זה נשמע לפעמים מוגזם אבל בימים הקשים זה ממש ההבדל בין ליהנות מהגידול לבין לשרוד ולצאת שפויים איכשהו...
מאחלת לך המון סיעתא דשמיא, הצלחה, ותמיד לזכור להוריד את המצפון, כי את האמא הכי מדהימה שיכולה להיות לתאומים שלך, ואם השם יתברך נתן לך שניים, אז יש בך את הכוח בגוף ובנפש לעבור איתם הכל וגם בשמחה
ואל תשכחי לתעד כמה שיותראמא'לה אני אמא
במיוחד את השיחות המתוקות ביניהם ואחר כך שניהם צוחקים, שכשלפעמים רק הם מבינים אחד את השני. אצלי הם עכשיו בני שלוש ושלושה חודשים והדיבור בא להם ברוך השם בבת אחת, אבל מתגעגעים לזה...
זה בסדרמתואמת

באמת עדיף לי ככה, לדעת מראש מה מצפה לי...

ובקשר לתיעוד הדיבור שלהם - כרגע אנחנו כ"כ מֵצֵרים על כך שהם עוד לא מדברים, ושוכחים לשים לב ל"חמידות" שב"שיחות" שלהם... אבל צודקת.

הדיבור והגמילה מהחיתולים אצלנו...אמא'לה אני אמא

אצלנו הם היו מדברים מילה פה ומילה שם כשהתחילו את השנה בגן, ורק אנחנו הבנו מה הם אומרים (חתואה= חתולה, איכסאי = מכנסיים וכד') וכ"כ ריחמתי עליהם שהם לא מבינים מה קרה סביבם, ועוד יותר על שאף אחד לא מבין אותם, אבל כיוון שעם תאומים אתה תמיד משווה ובודק פערים (בפרט שאצלנו נולדו פגים בשבוע 34) אז נמאס לי כבר והחלטתי שכל עוד יש התקדמות, אז בלי לחץ ופשוט ליהנות מהדיבור החמוד הזה בינתיים. (אגב, התייעצתי עם קלינאית תקשורת, שאמרה שזה לא קריטי, אלא אם כן הילד מתוסכל מכך שלא מבינים אותו, אז הגדול יותר היה שקט בגן כשבבית כל הזמן שר וכו' והקטן יותר לעומתו היה פורח בגן). אבל אז הגננת דחפה אותנו לאבחונים דרך המכון להתפתחות הילד (זכאים לזה דרך הקופה). היא טענה שיש פערים לעומת שכבת הגיל שלהם. מודה שבהתחלה נלחצתי, והיה לי ממש קושי נפשי לחשוב שכבר בגיל כזה יש פערים, שאלתי אותה: את משווה לגיל שלהם? הם עוד לא בני שלוש... כבר מדברים איתי על פער, מספיק שבבית הספר ידברו איתם כל הזמן על תוצאות מבחנים וימדדו אותם, אבל כבר מהגן? מה הם אמורים לעשות? לכתוב ולקרוא בגיל שלוש?... (ובכלל לכי תסבירי לה שאת עדיין רוצה ליהנות מהדיבור החמוד הזה שלהם, כשהם עושים סלט שלם עם השפה) הייתי בשוק... אמרתי לה שמצידי שיישארו בגן עוד שנה, אבל לי חשוב כרגע שהם יאהבו ללמוד, וישמחו לבוא לגן (ובעיניי התפקיד של הגננת הוא לגרום לילד להיפתח, ולא רק לשלוח לאבחונים...) בכל אופן, בעיקר בגלל הגדול מביניהם, החלטתי שנתעלה על עצמי ונלך לאבחון בכל זאת, ולו בשביל שיהיה זכאי לטיפול קלינאית תקשורת וילדים סביבו יבינו אותו וזה יעלה לו את הבטחון העצמי ואת ההשתלבות בגן. כרגע סיימנו את סדרת האבחונים, והוא זכאי לקלינאית תקשורת (וזה בסה"כ השתתפות עצמית סמלית, כי השאר דרך הקופה). אני הצטערתי שלא ידעתי על זה קודם... זה מאוד עוזר.

בסוף כולם מדברים, אצלנו זה בא להם בבת אחת, וכל התקשורת איתם מדהימה אותי כל פעם מחדש, ממש כל שבוע לא דומה לקודמו. הם מבינים יותר אז הם מתקדמים יותר גם בדברים אחרים.

כך גם היה עם הגמילה מהחיתולים, התחלנו רק כשממש התחילו לתקשר איתנו. לפני כן פשוט לא הבינו מה אנחנו רוצים.

אז אמנם לקח קצת זמן והימים הראשונים היו הכי קשים, גם כי בקושי הבינו וגם הבאלגן שזה יצר מסביב, אבל שאר התהליך היה הרבה יותר רגוע. (והטיפ שלי, בבוא העת: כשמורידים חיתול, לא מחזירים! זה רק יבלבל אותם). אנחנו בהתחלה הורדנו חיתולים לגמרי (הם הלכו בבית בלי כלום) שעתיים-שלוש. היו סירים מפוזרים בסלון ושירותים הם לא ממש רצו בהתחלה, אבל אם היו רוצים, בעיניי הייתי מדלגת על הסירים בכלל. פשוט להראות ממש פרס ולשאול: אתה רוצה? אז בוא תשב, עד שאתה קולט עם הזמן מתי באמת הוא עומד לעשות והולך איתו לשירותים והוא מקבל כמובן פרס או עידוד ובמקביל ביקשתי מהסייעת בגן להראות להם את השירותים, ושילדים אחרים הולכים לשירותים. אגב, מכל הטיפים לגמילה (פרסים, עידודים וכו') מה שאצלנו הכי עזר בבית היה לעבור אחד-אחד על שמות הילדים בגן, ולשאול: שי עושה בחיתול? לא.... שי עושה בשירותים! אסתר עושה בחיתול? לא... בשירותים... וכך עברנו על כל השמות שזכרנו, והם הרי לא רוצים להיות שונים... ואז כששאלנו אותם על עצמם? הם ענו: לא... בשירותים! ומיד רצנו לשירותים...  אין מה לעשות, בשביל הגמילה הכי חשוב זה התקשורת (אפילו התחלה שלה) ורצון...

ובהמשך כשראיתי שהם אומרים לי "שירותים" כשבאמת יש להם, הם כבר הלכו לגן בלי חיתול (וזכיתי לסייעת מדהימה ששיתפה פעולה ולא היה לה קל...), אבל באמת אם מוציאים חיתול לא מחזירים. פעם החזרנו ושניהם פספסו, זה מבלבל אותם.

לקטן זה הלך חלק לגמרי, מהרגע שקלט את הרעיון, הלך לבדו לשירותים. ולגדול - היה קשה עם ה"גדולים", לקח כמה שבועות נוספים, אבל לא לחצנו עליו בכלל. גם בגן, הסייעת לא הלחיצה.

בסוף, נסענו למירון לרבי שמעון לחאלקה (באיחור של חודשיים מגיל שלוש) אבל, פשוט, מאז אותו שבוע... לגדול הפסיקו הבעיות עם ה"גדולים" ואפילו גמלנו אותם בלילות בצורה חלקה שאני מאחלת לכולם (המליצו לי לא לחכות עם הלילות, וזה היה חכם מאד, כשראיתי ששבוע שלם החיתולים יבשים בבוקר פשוט הוצאנו את החיתולים בלילה וזהו, רק השתדלנו לא לתת לשתות ממש סמוך לשינה, ומתרוקנים גם לפני השינה, וזה פשוט הלך חלק...)

אז גם התפילות אצל רבי שמעון עשו פלאות...

בפעם הבאה נראה לי שנתחיל עם זה....

המון בהצלחה בבוא העת...

וואו, תודה רבה!מתואמת

את מתארת כמעט בדיוק אותו דבר כמו אצלנו.

גם התאומים שלנו נולדו בשבוע 34, וגם להם העיכוב כרגע הוא רק בדיבור ובהבנה. (וגם הם אומרים "איכאסאי"... אבל בתור חתולה הם אומרים "אולה").

אנחנו התחלנו כרגע בתהליך של אבחון וטיפול אצל קלינאית תקשורת, והיא המליצה על גן שפתי, במקביל לטיפול. ויכול להיות שהטיפול כן ישפיע בזמן, ולא תהיה בעיה שייכנסו לגן רגיל.

מצד שני - לגבי הגמילה, אם עד הכניסה לגן הם לא יהיו גמולים לגמרי, אני לא בטוחה שתהיה סייעת שתסכים להתמודד עם זה, ואז אולי כן עדיף גן שפתי עם קצת ילדים ויחס אישי.

מדהים מה שאת מספרת על החלאקה! יום ההולדת שלהם יוצא כחודשיים אחרי ל"ג בעומר, אבל אולי נקדים את התספורת כדי להקדים גם את ההתפתחות? ואולי אפילו נתאמץ לנסוע עד למירון...

ותודה על הטיפים בגמילה! אימצתי

הכי קשה-הגמילה מחיתוליםאנונימי (5)

שני בנים. והרבה פעמים אחד היה מפספס אחרי אח שלו..

בערך מגיל 2.5-3.5. 

אין לי תאומים...+mp8
אבל עדיין חולמת על זה ...

מתנה כפולה ומאתגרת.
הרבה כוחות לכולכן!!
טוב, אם לך יהיו כעת תאומיםמתואמת

יהיו לך שמונה (לפחות) עוזרים צעירים... אז כנראה שיהיה לך קל יותר

(לנו היו רק שני "עוזרים", כשהגדולה בהם בת 4.5... אבל בעצם זה לא פייר שאני לא מזכירה את עזרתם הרבה של בני משפחתנו - ההורים והאחים...)

אכן.... +mp8אחרונה
שיהיה לך הרבה נחת וכח!!
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרוםאחרונה
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

כמה ציטוטים מעוצבים שמעוררים מחשבה על דרכי החינוךhameiri13

חינוך אינו מתרחש רק בין כתלי הכיתה. הוא נבנה בבית, במטבח, בחצר ובזמן המשותף עם הדמויות המשמעותיות בחיי הילד. דרך משחק, עשייה ותנועה, ילדים קולטים ערכים, אווירה ואמונה. הפוסט שלפניכם מזכיר שחינוך עמוק מתרחש מתוך חוויה, קשר ושמחה — ומעודד הורים וסבים להיות שותפים פעילים בבניית עולמם הפנימי של הילדים.

כמה ציטוטים מעוצבים שמעוררים מחשבה על דרכי החינוך שלנו

לא כל למידה חייבת להתרחש במסגרת פורמלית.
ילדים גדלים דרך התנסות, שמחה וקרבה. במיוחד כאשר המבוגרים סביבם חיים את הערכים שהם מבקשים להעביר. חינוך אמיתי הוא אווירה — לא רק מילים.

תמונה 1

הטקסט המקורי:
How Do I involve Kids in Cooking?

Assign Simple Tasks.
Make it educational.
Prioritize safety.
Encourage creativity.
Celebrate their efforts.

תרגום לעברית:
איך משלבים ילדים בבישול?

תנו להם משימות פשוטות.
הפכו את העשייה ללמידה.
שמרו על בטיחות.
עודדו יצירתיות.
העריכו את המאמץ שלהם.

פסקה מסבירה:
המטבח הוא מקום של חינוך שקט. כאשר ילד שוטף ירקות, מערבב או מודד — הוא לומד אחריות, דיוק ושיתוף פעולה. בחברה החרדית, שבה הבית הוא מרכז החיים, זו הזדמנות להעביר ערכים של מסירות, נתינה ושמחה בעשייה. הלמידה אינה רק טכנית — היא חינוכית ונשמתית.

תמונה 2

הטקסט המקורי:

Playing is the highest form of research.

תרגום לעברית:
משחק הוא הדרך הגבוהה ביותר שבה ילד חוקר את עולמו.

פסקה מסבירה:
דרך משחק ילדים בודקים גבולות, לומדים להתנסות ומתמודדים עם אתגרים קטנים. במקום לראות במשחק בזבוז זמן, אפשר להבין שהוא כלי חינוכי עמוק. כך הילד מפתח ביטחון עצמי, יצירתיות וחוסן — תכונות שיסייעו לו גם בלימוד התורה ובהתמודדות עם החיים.

תמונה 3

הטקסט המקורי:
Why Cook With Kids?
Cooking with kids is a fantastic way to combine fun, learning, and family bonding.

תרגום לעברית:
למה לבשל עם ילדים?
כי זו דרך נפלאה לשלב הנאה, למידה וחיבור משפחתי.

פסקה מסבירה:
כאשר נכד עומד ליד סבתא ולומד מתכון משפחתי, הוא לא רק לומד לבשל — הוא סופג מסורת. דרך רגעים פשוטים כאלו עוברים סיפורים, זיכרונות וערכים. זהו חינוך שאינו נאמר במילים גדולות, אלא מועבר באווירה של חום וקשר.

תמונה 4

הטקסט המקורי:
How does PLAY support learning?

Focus
Problem-Solving
Confidence
Collaboration
Creativity
Resilience
Flexibility
Imagination
Communication

תרגום לעברית:
כיצד משחק תומך בלמידה?

ריכוז
פתרון בעיות
ביטחון עצמי
שיתוף פעולה
יצירתיות
חוסן
גמישות
דמיון
תקשורת

פסקה מסבירה:
משחק בונה כלים לחיים. ילד שלומד לשתף פעולה במשחק, יידע לשתף פעולה גם בלימוד. ילד שמתמודד עם קושי במשחק, מפתח עמידות. חינוך נכון רואה במשחק לא רק שעשוע — אלא הזדמנות לעצב אישיות יציבה, אחראית ובעלת יראת שמיים פנימית.

תמונה 5

הטקסט המקורי:
Play is the way children learn what no one can teach them.
Lawrence Cohen

תרגום לעברית:
דרך המשחק ילדים לומדים דברים שאי אפשר ללמד במילים.
– לורנס כהן

פסקה מסבירה:
יש ערכים שלא מועברים בהרצאה אלא בחוויה. סבלנות, נתינה, התמודדות עם אכזבה — כל אלו מתפתחים באופן טבעי דרך משחק והתנסות. כאשר המבוגר משתתף, מחייך ומעודד, הילד לומד שמותר לו לנסות, לטעות ולצמוח.

תמונה 6

הטקסט:
המטבח המשפחתי
אינו רק מקום להכנת אוכל —
אלא מקום של חינוך.

המקום שבו ילדים
לומדים סבלנות,
כבוד הדדי,
ונתינה.

פסקה מסבירה:
הבית הוא בית הספר הראשון והמשמעותי ביותר. דרך עשייה יומיומית פשוטה מועברים ערכים עמוקים. סבים, סבתות והורים שמקדישים זמן רגוע ומשמח, בונים יסודות יציבים לדור הבא. חינוך מתוך שמחה וחיבור משפחתי יוצר ילדים בטוחים, מחוברים ושורשיים.

את כל הציטוטים אספתי דרך רשת האינטרנט

קרדיטים לציטוטים הנפלאים:

אתר פינטרסט

בלוג קולינרי

יפה מאדאשת מקצועאחרונה

מלאכת ההורות היא אומנות

בהצלחה😀

ייעוץ גרונטולוגיירושלמית שרופה

מחפשת המלצה על יועץ או יועצת גרונטולוגי.

מדובר על מקצוע שנותן ייעוץ התמיכה בכל הנוגע לגיל השלישי.

מחפשת מישהו מומלץ עם גישה למגזר הדתי/ חרדי.

רצוי מישהו שמדובר אנגלית לעברית.

באזור ירושלים והסביבה כולל בית שמש.

אשמח להמלצות, זה ממש חשוב לנו.

תודה!!!

ממליצה לך לשאול בפורום נשואים או פורום פעיל אחריעל מהדרום
איזה פורומים פעילים?אשת מקצוע

נראה שתאומים גם לא פעיל כל כך.

צריך לעבור ולראות. נראה לי שאת יודעת מה הפעיליםיעל מהדרוםאחרונה
ברווחה עשיתם מיצוי זכויות? שלחתי לך מסר, פני באישיאשת מקצוע
ממליצה להיזהר מפניות באישי..אוהבת את השבת
יש מישהי ששמעתי עליה שעושה ייעוץ כזה 0526431828
צודקתאשת מקצוע

כתבתי לה דברים מהיכרות על ירושלים והרווחה. אני לא כל כך מכירה פה את הכללים.

בונים בית ברוך ה'חגי לנדסברג

מחפשים המלצות על אדריכל/ית טובים

וגם על קבלן מאזור השומרון

גם בכללי עצות והמלצות יעזרו ממש

יש לנו מגרש של חצי דונם רק שלנו, מתכננים משהו באזור 150 מטר

תודה מראש

הפורום הזה די שומםהסטוריאחרונה
בנשואים טריים או בצעירים מעל עשרים - כנראה תקבל יותר מענה.
צריכה עצות בנושא מורכבעדן לאב

הי אני אמא ל4 ילדים מקסימים ורוב היום משתדלת לשמור על בית נקי , כמה שאפשר ...

הבעיה היא כזו- כשההורים שלי באים אלינו לשבת עם אחים שלי הקטנים , הם בני 5 ו6 ...אבל הם עושים הרבה בלאגן בבית ומלכלכים לי בטירוף כמו למשל אם יש ממתקים אז הם אוכלים בבלאגן , מורחים על הספה ואז פתאום נשפך להם משהו ודורכים על זה, או ששותים שוקו וזה נשפך לי על הספת בד שלי ...וכל הבית נראה פשוט כמו אחרי מלחמה כשהם פה ....

העיניין הוא שאמא ואבא שלי לא אומרים להם כלום !

וזה מאוד קשה לי ....אני לא רוצה להיות כמו איזה שוטרת בבית עליהם ולהגיד להם לא לאכול בצורה כזו ולחנך אותם כי זה גם יכול לפגוע בהורים שלי (ככה אני מרגישה ) . אבל מצד שיני אני לא רוצה בית שבור ומלוכלך אחרי שהם באים זה לא נעים בכלל.

אני אפילו מרגישה סוג של כעס כלםי ההורים שלי באיזה שהו מקום ...למה הם לא יודעים להעמיד את אחים שלי במקום ולתת גבולות ... שחכתי לציין שאחים שלי  גם צורחים בבית בלי סוף , בשבילהם זה משחק אבל אני פשוט מתעצבנת מכל המצב הזה שבסוף נופל עלי ועל בעלי ...

זהו ...הייתי חייבת להוציא ,סליחה על האורך שכתבתי

אשמח לדעת מה לעשות במצב הזה 

מבאס ממשזיויק
אולי כדאי לדבר על זה עם ההורים אבל בהזדמנות של קשב ולא תוך כדי הסיטואציה?
באמת מרגיזנהג ותיק

בהחלט מבין אותך

אולי לנסות לדבר עם ההורים לפני שהם באים שישימו לב אליהם.

גם בשבילך, להפריד בין "סתם" לכלוך שאחרי שבת אפשר לנקות לבין מעשים שהורסים ריהוט שזה כבר קריטי יותר.

יש אפשרות שהם לא יגיעו אליכם לשבתות?מתואמתאחרונה

בדרך כלל המצב הפוך - אנשים מגיעים להורים שלהם לשבת (ואז לפעמים להורים קשה עם הבלגן של הנכדים...) ככה שאצלכם המצב לא רגיל.

אולי אם הם יבואו לזמנים קצרים באמצע שבוע יהיה קל יותר "למגן" את הבית מפניהם... (כמו למשל כיסויים על הספות)

עוד אפשרות - בכל פעם שהם עושים משהו שלא מקובל עלייך לומר בקול ובנעימות: "בבית שלנו לא אוכלים על הספה, נכון, ילדים?" (לפנות לילדים שלך ל"אישור") אולי בסוף זה יחלחל לאחים שלך...

בכל אופן, כל הכבוד לך שאת מצליחה בשגרה לתחזק בית נקי עם ארבעה ילדים קטנים!

אולי יעניין אותך