יש כאן הורים לתאומים?מתואמת

יש לי שאלת סקר שמעניינת אותי:

איזה שלב בגידול התאומים - באיזה גיל שלהם - היה לכם הכי קשה?

כן. הם בני שנתיים וחציפפריקה--
ביינתיים התקופה הראשונה של עד חצי שנה היתה הכי מאתגרת. ההנקות ברצף, הבכי שלא נגמר, גזים, רפלוקס סמוי ולחיות ברצף של לילות לבנים.

בעלי ואני הסתובבנו סהרוריים אבל מאוד שמחים וזה סידר את הכל. אמא שלי עזרה לנו המון וחברות דאגו לארוחת בוקר למשך חמישה חודשים.
בבית היה קצת בלגן ביחס לשגרה אבל שבת החזירה אותו לסדר הרגיל.

מצחיק להיזכר בזה.
עכשיו זה משעשע ומאתגר כאחד.
ויש לנו זוג בנים.
אמא לתאומיםמורה לחיים

אצלנו דוקא השלב הכי קשה (שזכור לי כמובן.), הם בני חמש וחצי כיום, היה בין גיל חצי שנה לשנה וקצת- עד שלמדו ללכת..

כי הם זחלו בכל מקום, פתחו ארונות טיפסו והיה מאוד קשה לרוץ אחרי שניים כל היום...

אבל האושר האין סופי שמילא אותי מהרגע שהם נולדו (והתווסף לאושר שהיה כבר מהאחים הגדולים שלהם..) חיפה על כל קושי זמני..

מרגע שידעו ללכת זה היה רק נחת ונחת.. עד היום!

תאומים זה ברכה ושפע מהקב"ה אין סופיים!

רק נחת שמחה ובריאות!

אחת משלישיה*חזרזיר*
אמא שלי תמיד אומרת שהגיל הקשה היה כשהתחלנו לזחול וללכת טיפה.
פתאום הסתובבנו בכל הבית, מתעניינים בכל דבר, מכניסים לפה, שופכים, מוציאים ובודקים...
פתאום היה קשה לשלוט ולהשגיח.
בהתחלה בהתחלה היתה ב"ה הרבה עזרה.
והיום היא אומרת שזה שווה את הכל

וממבט של איך זה להיות חלק מזה - חוויה וחיבור מדהימים!
תאום - זה פשוט דבר מופלא! זכיתם שיש כאלו בבית! מתנה גדולה!
תשמרו על הביחד שלהם.
תודה לה' על כל העושר והאושר שיש ליאנונימי (2)
אבל אני כל כך רוצה תאומים!!!
(סליחה הייתי חייבת)
ושוב תודה על הכל!
וואיי הלוואי שאזכה ללדת ילדיםתאומים בבריאות טיבעיות ושמחה !!שירו ל שירה
אמן !!
השרשור הזה נועד להראות את ה*קשיים* בגידול תאומים...מתואמת

אענה גם:מתואמת

כולם הפחידו אותנו לגבי השנה הראשונה - אך בפועל אני רואה שהשלב הכי קשה הוא מאז שהחלו ללכת אך לא להבין הסברי "לא". לצערי השלב הזה עדיין נמשך (בני שנתיים ושמונה), כי הם עדיין לא מדברים ולא מספיק מבינים.

השלב הזה הכי קשה לנו, כי זה שני בנים שובבים שמסתובבים ברחבי הבית והורסים כמעט כל דבר שנוגעים בו. ואלה שני בנים ב"גיל שנתיים האיום" - שמתנגדים לכל דבר, ומתעקשים לעשות לבד גם דברים שאינם מסוגלים להם.

אבל חוץ מזה - הם באמת מתוקים ומאירים, ויש הרבה קטעים חמודים ביניהם, שיש רק בין תאומים!

אמא לתאומותאנונימי (3)
אני תאומהזיכתם!!אנונימי (4)

אני תאומה, אנחנו 2 בנות.

בבקשה מכם, הורים שיש לכם תאומות, תחזקו את הקשר בינהם. זה כ"כ חשוב. אנחנו בנות 19 ורק שנה שעברה התחלנו להיות חברות. וזה מאוד מוסיף לנו. אז תחזקו אותו מאז שהם יהיו קטנות- אתם תרוויחו וגם הם

איך גורמים להן להיות חברות?אמוש
תתני טיפים כי אני מפחדת בטירוף מזה
אמא לשני זוגות תאומיםאמוש
הייתי חייבת לשתף בניסיון שלי יש לי שני זוגות מספר 1,2 ו 4,5 הזוג הראשון הן בנות והתקופה הקשה הייתה בחצי שנה הראשונה. בזוג השני הייתי הרבה יותר מנוסה. וטיפלתי בהם לבד לגמרי. וישנתיום בלילות!!!! והם בנים והתקופה הכי קשה זה עכשיו הם בני כמעט 3 ועושים לי בית ספר. שובבים בטירוף. והופכים לי את הבית. אני יוצאת קניה מהחדר ואני לא יודעת למה אני חוזרת. אבל הם מתוקים בטירוף ומדהימים. כך שזה עדיין שווה
ניצחת!מתואמת

היית בהלם כשנודע לך על הזוג השני?

אמא לשני זוגות תאומיםאמוש
הייתי חייבת לשתף בניסיון שלי יש לי שני זוגות מספר 1,2 ו 4,5 הזוג הראשון הן בנות והתקופה הקשה הייתה בחצי שנה הראשונה. בזוג השני הייתי הרבה יותר מנוסה. וטיפלתי בהם לבד לגמרי. וישנתיום בלילות!!!! והם בנים והתקופה הכי קשה זה עכשיו הם בני כמעט 3 ועושים לי בית ספר. שובבים בטירוף. והופכים לי את הבית. אני יוצאת קניה מהחדר ואני לא יודעת למה אני חוזרת. אבל הם מתוקים בטירוף ומדהימים. כך שזה עדיין שווה
אמא לתאומיםיערית נ
למה לחכות למה שקשה?
בעיני זה לא שונה בהרבה מילד אחד. במיוחד שהגדולים אצלי צפופים.
ובאמת עם המחשבות הטובות זה בא.
והם כמו שאמרו לפני יכולים לישון בלילה ולהיות תעסוקה אחד לשני.
בקיצור
לא לחכות לדברים קשים
לחכות לכיף הגדול שיש בזה.
כמובן שעדיף לראות את הטובמתואמת

אבל בכל זאת, מכיוון שקשה לי - רציתי שותפים לקושי...

אני שמעתי מאמהות לתאומים שככל שגדלים יותר קל.44444

בגיל 3 יש הקלה משמעותית מאד (הרבה פעמים מגיל שנתיים).

גם אמא לתאומים בן ובתמאושרת22
אמנם קטנים יותר בגיל אבל בכל שלב של גיל אני מבחינה שיש דברים קלים יותר וכאלה שקשים יותר
אני לא מכירה מציאות אחרת של ילד יחיד כי ב"ה זה מה שאלוקים נתן לנו ואנחנו לא מפסיקים להודות.
הכל היה לי קשה...אמא'לה אני אמא
אני לא חושבת שהיה שלב אחד קל... הבכי הבו-זמנית שקורע אותך מבפנים, התקופה של לפני הזחילה, טוב אצלי היה ריפלוקס, וכל פעם שהונחו על הבטן הופיעו בביתנו שלוליות... וגם התקופה שלפני שידעו לישון לילה שלם ממש (רק בגיל תשעה חודשים) שאז הייתי איתם לבד בלילות וזה היה מתיש... אני זוכרת סצנות של ריצה מלול אחד, הרמת תינוק בוכה, בנסיון להרגיע, בינתיים אחיו בוכה, החזרה למיטה וריצה ללול השני, הרמת השני ונסיון להרגיע בזמן שאחיו כמובן - בוכה... וכך כל ערב למשך לפחות חצי שעה ארבעים דקות בסוף יום כשאני גם ככה מפורקת, זה היה אחד השלבים הקשים אצלי, גם השלב שהם זרקו צעצועים בכל הבית, לא יודעת אם רק אצלי או בגלל שהם בנים, אבל המהירות בה הם מלהיבים אחד את השני על הצלחות המעופפות בבית היא מדהימה... השלב של גיל שנתיים הסרבן והכניסה למעון, הכניסה לגן, ולאחרונה הגמילה מהחיתולים, טוב כאן ממש היה לי אישית קשה, תשמעי איזה חופשת לידה היתה לי... הילדים נכנסו לגן עיריה בגיל שנתיים ושמונה חודשים לא גמולים, טעות ענקית, לא שלא ניסינו, אז אין טעם לזרות מלח, אבל מי שיכולה שתגמול קודם, בגן לפי החוק חייבים לקבל אבל מבחינת תנאי השטח אין אפילו איפה לחתל, הם היו שוכבים על הרצפה, כששאר הילדים מביטים בהם... זכיתי בסייעת מקסימה שעזרה לי, אבל בכל זאת זו היתה תקופה קשה לי מאד, הייתי אחרי לידה, דמיינו את הסצנה: אני עם תינוק שסובל מגזים וכמעט כל היום על הידיים כשאחד התאומים קורא: אני צריך לשירותים, ורצה עם התינוק לשירותים ואז אחיו התאום: אני גם צריך לשירותים, רצה עם התינוק לשירותים השני ושוב לראשון וחוזר חלילה, לפחות זה הרגיע לתינוק את הגזים... מאד השתדלתי ליהנות מכל שלב, וגם להנציח ולתעד, אבל לומר שהיה קל? שום שלב לא היה לי קל, ורק אמא לתאומים תבין... רק אחרי הגמילה שבאה ביחד עם תקשורת איתם, היתה לנו הקלה משמעותית (כמעט בגיל שלוש). שלא תביני לא נכון, באמת נהננו מכל רגע בגידול, ולפעמים דוקא בגלל הקושי, כל התקדמות קטנה היתה שמחה גדולה. אני חושבת שבגלל כל הטכני סביבם, ממש חשוב לעצור ולדאוג כל הזמן גם לעצמך וגם לזוגיות, אחרי שמצאת בייביסיטר שתסכים... ואז באמת אתה יכול גם ליהנות מכל שלב קשה ככל שיהיה... וזו הרי שמחה הרבה יותר מכפולה...
הצלחת להלחיץ אותי...מתואמת

עוד לא הגענו לשלב של הגמילה, וזה אכן נשמע מפחיד... וגם אני עם תינוקת (קצת גדולה יותר).

טוב, בע"ה נעבור את זה.

ובהחלט יש רגעים משמחים עם התאומים!

ובכל פעם שקשה, אני מנסה לדמיין אותם ואותי בעוד כעשר שנים, שאז ניזכר בכל התעלולים שלהם בחיוך... (בתקווה שבגיל הזה לא יהיו להם תעלולים אחרים, מורכבים יותר)

סליחה אם הלחצתי...אמא'לה אני אמא

א- סליחה אם הלחצתי, נראה לי שבמקרה שלי זכיתי בכל הקופה מבחינת הקשיים, וזה בכלל לא מחייב, אני שומעת הרבה הורים שיש להם תאומים מאד נוחים, אז כמובן שאפשר להוריד לחץ, להתפלל על כל שלב ושלב ולשמוח אם לך היה קל יותר
ב- טוב לדעת על קושי צפוי ולו בשביל להיערך אליו מראש. אני חושבת שאם הייתי יודעת מה היה צפוי לי, קודם כל הייתי בתקופות הקשות נעזרת הרבה יותר באנשים ולא מנסה להיות גיבורה גדולה ולהסתדר לבד. זה נשמע לפעמים מוגזם אבל בימים הקשים זה ממש ההבדל בין ליהנות מהגידול לבין לשרוד ולצאת שפויים איכשהו...
מאחלת לך המון סיעתא דשמיא, הצלחה, ותמיד לזכור להוריד את המצפון, כי את האמא הכי מדהימה שיכולה להיות לתאומים שלך, ואם השם יתברך נתן לך שניים, אז יש בך את הכוח בגוף ובנפש לעבור איתם הכל וגם בשמחה
ואל תשכחי לתעד כמה שיותראמא'לה אני אמא
במיוחד את השיחות המתוקות ביניהם ואחר כך שניהם צוחקים, שכשלפעמים רק הם מבינים אחד את השני. אצלי הם עכשיו בני שלוש ושלושה חודשים והדיבור בא להם ברוך השם בבת אחת, אבל מתגעגעים לזה...
זה בסדרמתואמת

באמת עדיף לי ככה, לדעת מראש מה מצפה לי...

ובקשר לתיעוד הדיבור שלהם - כרגע אנחנו כ"כ מֵצֵרים על כך שהם עוד לא מדברים, ושוכחים לשים לב ל"חמידות" שב"שיחות" שלהם... אבל צודקת.

הדיבור והגמילה מהחיתולים אצלנו...אמא'לה אני אמא

אצלנו הם היו מדברים מילה פה ומילה שם כשהתחילו את השנה בגן, ורק אנחנו הבנו מה הם אומרים (חתואה= חתולה, איכסאי = מכנסיים וכד') וכ"כ ריחמתי עליהם שהם לא מבינים מה קרה סביבם, ועוד יותר על שאף אחד לא מבין אותם, אבל כיוון שעם תאומים אתה תמיד משווה ובודק פערים (בפרט שאצלנו נולדו פגים בשבוע 34) אז נמאס לי כבר והחלטתי שכל עוד יש התקדמות, אז בלי לחץ ופשוט ליהנות מהדיבור החמוד הזה בינתיים. (אגב, התייעצתי עם קלינאית תקשורת, שאמרה שזה לא קריטי, אלא אם כן הילד מתוסכל מכך שלא מבינים אותו, אז הגדול יותר היה שקט בגן כשבבית כל הזמן שר וכו' והקטן יותר לעומתו היה פורח בגן). אבל אז הגננת דחפה אותנו לאבחונים דרך המכון להתפתחות הילד (זכאים לזה דרך הקופה). היא טענה שיש פערים לעומת שכבת הגיל שלהם. מודה שבהתחלה נלחצתי, והיה לי ממש קושי נפשי לחשוב שכבר בגיל כזה יש פערים, שאלתי אותה: את משווה לגיל שלהם? הם עוד לא בני שלוש... כבר מדברים איתי על פער, מספיק שבבית הספר ידברו איתם כל הזמן על תוצאות מבחנים וימדדו אותם, אבל כבר מהגן? מה הם אמורים לעשות? לכתוב ולקרוא בגיל שלוש?... (ובכלל לכי תסבירי לה שאת עדיין רוצה ליהנות מהדיבור החמוד הזה שלהם, כשהם עושים סלט שלם עם השפה) הייתי בשוק... אמרתי לה שמצידי שיישארו בגן עוד שנה, אבל לי חשוב כרגע שהם יאהבו ללמוד, וישמחו לבוא לגן (ובעיניי התפקיד של הגננת הוא לגרום לילד להיפתח, ולא רק לשלוח לאבחונים...) בכל אופן, בעיקר בגלל הגדול מביניהם, החלטתי שנתעלה על עצמי ונלך לאבחון בכל זאת, ולו בשביל שיהיה זכאי לטיפול קלינאית תקשורת וילדים סביבו יבינו אותו וזה יעלה לו את הבטחון העצמי ואת ההשתלבות בגן. כרגע סיימנו את סדרת האבחונים, והוא זכאי לקלינאית תקשורת (וזה בסה"כ השתתפות עצמית סמלית, כי השאר דרך הקופה). אני הצטערתי שלא ידעתי על זה קודם... זה מאוד עוזר.

בסוף כולם מדברים, אצלנו זה בא להם בבת אחת, וכל התקשורת איתם מדהימה אותי כל פעם מחדש, ממש כל שבוע לא דומה לקודמו. הם מבינים יותר אז הם מתקדמים יותר גם בדברים אחרים.

כך גם היה עם הגמילה מהחיתולים, התחלנו רק כשממש התחילו לתקשר איתנו. לפני כן פשוט לא הבינו מה אנחנו רוצים.

אז אמנם לקח קצת זמן והימים הראשונים היו הכי קשים, גם כי בקושי הבינו וגם הבאלגן שזה יצר מסביב, אבל שאר התהליך היה הרבה יותר רגוע. (והטיפ שלי, בבוא העת: כשמורידים חיתול, לא מחזירים! זה רק יבלבל אותם). אנחנו בהתחלה הורדנו חיתולים לגמרי (הם הלכו בבית בלי כלום) שעתיים-שלוש. היו סירים מפוזרים בסלון ושירותים הם לא ממש רצו בהתחלה, אבל אם היו רוצים, בעיניי הייתי מדלגת על הסירים בכלל. פשוט להראות ממש פרס ולשאול: אתה רוצה? אז בוא תשב, עד שאתה קולט עם הזמן מתי באמת הוא עומד לעשות והולך איתו לשירותים והוא מקבל כמובן פרס או עידוד ובמקביל ביקשתי מהסייעת בגן להראות להם את השירותים, ושילדים אחרים הולכים לשירותים. אגב, מכל הטיפים לגמילה (פרסים, עידודים וכו') מה שאצלנו הכי עזר בבית היה לעבור אחד-אחד על שמות הילדים בגן, ולשאול: שי עושה בחיתול? לא.... שי עושה בשירותים! אסתר עושה בחיתול? לא... בשירותים... וכך עברנו על כל השמות שזכרנו, והם הרי לא רוצים להיות שונים... ואז כששאלנו אותם על עצמם? הם ענו: לא... בשירותים! ומיד רצנו לשירותים...  אין מה לעשות, בשביל הגמילה הכי חשוב זה התקשורת (אפילו התחלה שלה) ורצון...

ובהמשך כשראיתי שהם אומרים לי "שירותים" כשבאמת יש להם, הם כבר הלכו לגן בלי חיתול (וזכיתי לסייעת מדהימה ששיתפה פעולה ולא היה לה קל...), אבל באמת אם מוציאים חיתול לא מחזירים. פעם החזרנו ושניהם פספסו, זה מבלבל אותם.

לקטן זה הלך חלק לגמרי, מהרגע שקלט את הרעיון, הלך לבדו לשירותים. ולגדול - היה קשה עם ה"גדולים", לקח כמה שבועות נוספים, אבל לא לחצנו עליו בכלל. גם בגן, הסייעת לא הלחיצה.

בסוף, נסענו למירון לרבי שמעון לחאלקה (באיחור של חודשיים מגיל שלוש) אבל, פשוט, מאז אותו שבוע... לגדול הפסיקו הבעיות עם ה"גדולים" ואפילו גמלנו אותם בלילות בצורה חלקה שאני מאחלת לכולם (המליצו לי לא לחכות עם הלילות, וזה היה חכם מאד, כשראיתי ששבוע שלם החיתולים יבשים בבוקר פשוט הוצאנו את החיתולים בלילה וזהו, רק השתדלנו לא לתת לשתות ממש סמוך לשינה, ומתרוקנים גם לפני השינה, וזה פשוט הלך חלק...)

אז גם התפילות אצל רבי שמעון עשו פלאות...

בפעם הבאה נראה לי שנתחיל עם זה....

המון בהצלחה בבוא העת...

וואו, תודה רבה!מתואמת

את מתארת כמעט בדיוק אותו דבר כמו אצלנו.

גם התאומים שלנו נולדו בשבוע 34, וגם להם העיכוב כרגע הוא רק בדיבור ובהבנה. (וגם הם אומרים "איכאסאי"... אבל בתור חתולה הם אומרים "אולה").

אנחנו התחלנו כרגע בתהליך של אבחון וטיפול אצל קלינאית תקשורת, והיא המליצה על גן שפתי, במקביל לטיפול. ויכול להיות שהטיפול כן ישפיע בזמן, ולא תהיה בעיה שייכנסו לגן רגיל.

מצד שני - לגבי הגמילה, אם עד הכניסה לגן הם לא יהיו גמולים לגמרי, אני לא בטוחה שתהיה סייעת שתסכים להתמודד עם זה, ואז אולי כן עדיף גן שפתי עם קצת ילדים ויחס אישי.

מדהים מה שאת מספרת על החלאקה! יום ההולדת שלהם יוצא כחודשיים אחרי ל"ג בעומר, אבל אולי נקדים את התספורת כדי להקדים גם את ההתפתחות? ואולי אפילו נתאמץ לנסוע עד למירון...

ותודה על הטיפים בגמילה! אימצתי

הכי קשה-הגמילה מחיתוליםאנונימי (5)

שני בנים. והרבה פעמים אחד היה מפספס אחרי אח שלו..

בערך מגיל 2.5-3.5. 

אין לי תאומים...+mp8
אבל עדיין חולמת על זה ...

מתנה כפולה ומאתגרת.
הרבה כוחות לכולכן!!
טוב, אם לך יהיו כעת תאומיםמתואמת

יהיו לך שמונה (לפחות) עוזרים צעירים... אז כנראה שיהיה לך קל יותר

(לנו היו רק שני "עוזרים", כשהגדולה בהם בת 4.5... אבל בעצם זה לא פייר שאני לא מזכירה את עזרתם הרבה של בני משפחתנו - ההורים והאחים...)

אכן.... +mp8אחרונה
שיהיה לך הרבה נחת וכח!!
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך