מה ההבדל בלשמועה שירים באנגלית לבין שירים בעיברית???
אשמח לתשובות
תמר
מה ההבדל בלשמועה שירים באנגלית לבין שירים בעיברית???
אשמח לתשובות
תמר
לא יודעת למה..אבל שמעתי
אבל מה עדיף- שירים לא צנועים בעליל בעברית או שירים טובים באנגלית?
השפה![]()
....
באמת!
אין שום הבדל ביניהם, אין עדיפויות. חוץ מכמובן לשירי קודש (פסוקים וכדומה שמעוררים ליר"ש להתעלות ולקרבת ה').
ונראה לי שהיה שירושור על זה פה. אפשר לדפדף ולמצוא אותו.
זה אותו דבר.
רוב הפסוקים שמולבשים עליהם שירים מעוררים הם פסוקי תפילה וכיסוף.
(ד"א- שירי תפילה נקראים פיוטים. יש הבדל. היו הרבה משוררי ספרד (כמו ר' יהודה איבן גבירול) שכתבו שירי קודש על יין למשל או על יופי של גינות החצר וכו'- והם נקראים שירי קודש אך לא פיוטים. שיר קודש שהוכנס לתפילה נקרא "פיוט".)
אבל שוב - אני מדבר על קבוצה מאוד ספיציפית בשירים: ואני אחזור על המילים: שירים שמעוררים לעבודת ה' ולהתעלות רוחנית. לא כולם כאלה- יש מספיק, כפי שציינת, שאין שום קשר בין תוכן הפס' למנגינה, כך שלא מסיגים שום התעלות מקסימום שמחה והתלהבות- שהגם בזה א"א לזלזל. אבל לא לזה התכוונתי.
יש מספיק שירים מעוררים:
"והיא שעמדה"
"אם אשכחך ירושלים"
"וזכיני לגדל"
"כאיל תערוג"
"אני מאמין"
וכו'...וכו'...וכו'....
ורק לתקן עובדה היסטורית- דוד המלך הוא הראשון שחידש את עיניין השירה בפסוקי התפילה, ספיציפית. הוא תיקן את עבודת הלווים בביהמ"ק וכתב את השירים-מזמורים שינגנו כל יום. שיר של יום. הוא תיקן את המנגינות את כלי הנגינה וכו'.
שנית- הראשונים ששרו שירה שבאה מתוך מטרה לחבר ולהתקרב אל ה' היו בנ"י על ים סוף. אחרי שהם ראו את הניסים שקרו להם הם פרצו בשירה "אז ישיר" שהיא שבח בקשה והודיה.
ולא רואה הבדל
לדעתי באנגלית יותר טוב
ככה לא מבינים את הפירוש ואפשר לשמוע מה שרוצים
בעברית אולי
אולי
אולי
יש כזה איכס מהמילים

הכי טוב לא להביןמישהי=)ככה אפשר לשמוע ה-כל
ערבית, צרפתית
מה אכפת לי מה מברברים
הכל אותו דבר
הייתי צריכה ללכת עם חליפה שחורה
כי זה מכובד
אני לא עושה מה שהרב שלי עושה
אני עושה מה שהרב שלי אומר לי לעשות
ויש הבדל.
מישהי=)
סתמישוואני לא אקיים
אז
הוא יגיד שלא
הרוח/המנגינה/המילים וכל מה שמי ששר את השיר מכניס בו- כן נכנס לנשמה.
כאילו,זה כן עושה משהו.
רוצים לשמוע משהו מגניב?
לפני..לא יודעת כמה שנים אז היתה להקת רוק נאצית אחת (שרוק נחשבת מוזיקה זולה כזאת אבל בעצם זה שכבות של מוזיקה אחת על השניה וזה הרבה עבודה לעשות אתזה) שהכניסה בתוך השכבות של המנגינה שלה מילים וביטויים נאצים וכשאנשים שמעו את המוזיקה הם לא שמעו את המילים עצמם,בסכ"ה הם שמעו אומצ אומצ וכל המה שיש שם בשכבות,אבל זה נכנס להם למוח (אני מאמינה שלא היתה להם נשמה..אולי לנפש זה נכנס אצלם) והם באמת נהיו יותר אנטישמיים.
כמו שפעם שמו בסרט בקולנוע כל 10 תמונות שמו תמונה של בקבוק קולה,וזה עובר מהר אז לא שמים לב לזה בכלל בכלל אבל בסוף הסרט הרבה יותר אחוזים ממה שבדר"כ הלכו לקנות קולה. ואז הוציאו חוק נגד זה וכל סרט עובר בקרה לפני שמעלים אותו.זהו=)
שירים בסגנון כזה או אחר
גורם לי להיות פחות דוסית או משהו.
כן?
שירי קודש וודאי שמעלים רוחנית וכו'
אבל שירים כאלו פשוט..
יש כאלו מרגשים ויש כאלו זולים ולא מי יודע מה
אני לא מרגישה שהשתניתי מאז שהתחלתי לשמוע
אני דוסית, ומגדירה את עצמי ככזו גם עם שירים לא דוסים
אבל את צודקת שיכול להיות שזה משפיע,
בנתיים אני חושבת שזה לא מזיז ולא מפריע לי בעבודת ה'.
אהבתי מאוד את התגובה שלך
זה פסדר שאת לא מרגישה, אני לא חושבת שהאנשים בקולנוע גם הרגישו. פשוט הם ראו אנשים מוכרים קולה ופיתום התחשמק להם. הם לא חשבו- וואי,אולי היו בסרט תמונות של קולה שלא שמנו לב אליהם ובגלל זה באלנו קולה..
וגם לא בטוח שזה משפיע מיד,יש דברים שרואים את התוצאות שלהם אחרי הרבה זמן.
מישו שבכל יום יאכל 3 קוביות שוקולד וזה לא יעשה לו שום כאבי בטן ואפילו זה יעזור לו להרגע,או להזכר בחומר במבחן או אנאערף מה,יש לו סיכויים גבוהים יותר לחלות בסוכרת מאשר מי שאכל 3 קוביות שוקולד בשבוע,או לא אכל בכלל..
הבנתה?וואנט א פאנטה?;)
תודה=)
אם מותר לשמוע גם לא דתיים זה לא רק נעמי שמר כי אם מותר אז מותר!!! יכול להיות שיש יותר יפה ופחות... אבל מותר
מתנצל
השאלה היא מה גורם לך טוב
אבל כל הזמן אומרים שהתת-מודע קולט הכל ....
למשל לא ממזמן היה באופנה ת'שיר trouble (= צרות) בהחלה לא ידעתי מה זה אבל התת-מודע שלי יודע מזה וככה ברגעים שאני במשבר רוחני התת מודע שולח לי את המילים האלה וזה הופך את זה ליאוש יותר גדול
זה יכול לקרות גם בעיברית למשל יש את השיר של מירי מסיקה (ניראלי...) שיש בו את המשפט:" היא הבטיחה לעצמה גם אלוקים לא יעזור" שאם תשמעו ת'שיר תבינו שזה בכלל קשור איזה הבטחה, אבל וואלה ברגעים של יאוש אתה נזכר רק במשפט הזה ואוולה זה מעודד את היצר הרע שלך להידרדר ליאוש גדול.
אז כן.... גם אם אתם לא יודעם מה אתם שומיעים התת מודע יודע הכל והוא ישלח לכם את זה ברגעים הכי כאובים...
דרך הגב באנגלית יש שירים ממש ממש לא צנועים (לא סתם! ממש מגעיל!) שבעצם גורמים לך לרצות (בלי שאתה יודע בתת מודע) להיכנס לאתרים לא צנועים, להתלבש לא צנוע ולעודד את היצר הרע למחשבות רעות ...
לכן המלצה שלי לא לשמוע שירים באנגלית , ומותר לשמוע שירים בעיברית של אהבה אבל להיזהר ושים לב מה התכנים של השיר ואם אני יכולה לשלוט על אותם תכנים ולהכניס אותם לגוף כמו שצריך...
תודה למי שקרה עד לפה... אני ודעת זה היה ארוך.....
תמר
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים