למה כולם חילונים , דתיים ,חרדים.. מאמינים שיבוא המשיח?Tal.

נכנסתי לכמה אתרים (לא דתיים) ועשו משאל כזה ברחוב וכולם אמרו למי הם מצביעים אבל אז הם אמרו העיקר שיבוא המשיח וזה הכי חשוב...

למה דווקה זה , זה די דבר דמיוני שאומרים שיבוא המשיח כי אפחד לא ראה אותו ודווקה בזה הכי מאמינים

?

שנה שעברה עבדתי עם אישה,סתם אחת

די מסורתית דווקא... שכל פעם שאמרנו משו על משיח או גאולה היא הסתכלה עלינו כאילו נפלנו מהירח ונקרעה מצחוק..

זה לא דמיוני כי יש לנו הוכחותבת 500

ואם את באמת רוצה לדעת תשובה אז תשאלי את הרב של הידברות !

אנחנו לא יודעים מה יקרה בזמן במשיחסתמישוו
אנחנו שואפים שיבוא המשיח כי אנחנו יודעים שאז יהיה העולם מתוקן. אז יכול להיות שגם הם רוצים עולם מתוקן והם קוראים לזה המשיח. ואולי הם לא מתכוונים לאותו משיח שאתה מתכוון, למרות שאני מאמין באמונה שלמה שבנקודה הפנימית שלהם הם כן מתכוונים לזה.
על אותו עניין, אני אגיד את זה על ארץ ישראל. לי, כדתי, מובן למה חשוב ארץ ישראל אבל אני לא מבין כל כך את אלה שלא דתיים (עדיין..) והם ימניים, כאילו בשבילם, למה שלא נהיה כולנו באוגנדה או משוו כזה ונחיה שם בשקט? למה דווקא בארץ ישראל עם כל מה שהולך פה מסביבנו?!
כשלמדתי את ההתחלה של הספר אורות ארץ ישראל הבנתי, הרב קוק כותב במפורש:"ארץ ישראל איננה דבר חיצוני, קניין חיצוני לאומה... ארץ ישראל היא חטיבה עצמותית קשורה בקשר חיים עם האומה, חבוקה בסגולות פנימיות עם מציאותה. כלומר, האהבה של עמ"י לארץ ישראל נמצאת תמיד, איננה תלויה בדבר, ולא רק זה, גם אי אפשר להבין את זה בדרך הטבע זה פשוט דבר שטבוע בנו.
על אותו דרך אפשר להסביר את עניין המשיח, כולנו יהודים, כולנו שואפים בנקודה הפנימית והאמיתית שלנו שואפים להגיע למצב של ביאת המשיח ובית המקדש.
רק משוו קטן,,אולי מי שיקרא את זה תעלה בו השאלה:אז איך יש שמאל? אז את אותו רגש אלוקי לאומה כל בן אדם בוחר אם להעלות את הרגש הזה ולהוריד אותו.. האנשים שעברו לברלין, למשל, הנמיכו אצלם את הרגש הזה.
פשוט מאוד.קולמוס הסופרים
בכל נשמה של יהודי יש חלק מנשמת משיח, ולכן זה נתפס אצלו יותר טוב מענייני יהדות אחרים.
זה עניין אוניברסלי (האמונה בעתיד טוב יותר)קמנו ונתעודד

בס"ד

יש לכך הסברים פסיכולוגיים שאני לא מבין בהם.

ובגלל שהאנשים מכירים קצת את הדת של העם שלהם, ברור שהם משתמשים במושגים שעליהם הם שמעו.

ניראלי שיש משהו במשיח שגורם לכולם לרצות להאמין בונו"שאחרונה

כשיגיע משיח העולם יהיה טוב יותר.

ניראלי שלכולם, גם למי שלא מאמין בתורה ובה' יש את הרצון שיהיה טוב, שלא יהיה דברים רעים. גם אם זה ניראה מופרך זה איזשהי תקווה לעתיד טוב יותר, שלכולם יש את הצורך להאמין בה באיזשהי דרך.

אפשר לתת כמובן גם המון הסברים בצד הרוחני שלכל אדם יש נשמה יהודית וטהורה גם אם היא מכוסה באלפי שכבות וזה ניצוץ שפוגש אותו.. אבל נדמה לי שזה ההסבר הפסיכולוגי יותר.

קצת כמו שבזמן השואה הרבה אנשים התאמצו להישאר בחיים. למה? כי הם קיוו שהגרמנים יפסידו מתישהו. זה לא היה נראה כ"כ הגיוני וסביר שהם ישרדו עד שהגרמנים יפלו.. ובכל זאת הם האמינו.

זה לא הדוגמא הכי קשורה לנושא אבל ניראלי שיש בזה עיקרון דומה; כולנו רוצים להאמין שיום יבוא והמציאת תיהיה טובה יותר.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך