לשם מה נברא המתמטיקה בעולם??
רעיה123
כדי שתשאלי תשאלה הזאת סתתתתתתתתתתתתתתתתם גמאני לא יודעתשובבה
בעיקרון זה לא מיועד לנשים,המצב חסה
אבל אם כבר אתם אוהבים את מערכת החינוך הקלוקלת אז תאכלוט את הדייסה שבישלתם לעצמכם.
אני אישית נתנגד בתוקף שנשים ילמדו בבית ספר
פחחחדי"מ
מהבטןהמצב חסה
לומר את האמת, אין לי כח לפרט כי אתה בכל מקרה לא באמת תבין
יפה לך על ההתנשאות..די"מ
אכן, מתנשא על גב אנשים אטומיםהמצב חסה
פששששדי"מ
אתה לא שם לב למציאותהמצב חסה
המציאות שמה?די"מ
אתה מתנגד לזה שנשים ילדמו וישכילו ויהיה להם מקצוע?? אתה שוכחרעיה123
אכן הוא כנראה שוכח את זה..די"מ
אני לא שוכח בכלל.המצב חסה
והתירוץ "אתה לא חי לפני 200 שנה"
כל כך עלוב.
מה היה בזמן בית המקדש הראשון?
מה היה בימי שלטון דוד המלך?
מעניין.
לפני 200 שנה לא היתה התבוללות (ההערכה: מעל 60,000 בנות יהודיות בארץ ישראל נשואות לערבים וגוים אחרים)
לפני 200 שנה בנות לא היו הפקר (לא רוצה לפרט.)
לפני 200 שנה נשים היו הולכות בצניעות.
לפני 200 שנה התורה היתה מעל הכל.
אם לפני 200 או 2,000 שנה
התורה היתה יותר חשובה מאשר ההשכלה של הנשים והיום זה התהפך,
אני מעדיף לחיות כמו לפני 200 שנה ולא כמו היום.
התורה יותר חשובה.די"מ
בסדרהמצב חסה
אתה כן שוכח דבר קטןממייששההוו
ואם אלוקים הביא את הפמיניזם לעולם, הוא לא עשה את זה בשביל שנבעט את הפמיניזם החוצה מהעולם בחזרה, אלא כדי שנקח ממנו את הדברים הטובים ונתגבר על הדברים הרעים...
כבודו נביא?המצב חסה
כבודי לא נביא אבל בתוכי את כשרון הנבואה.ממייששההוו
אבל כל זה לא קשור לנושא.
אני רוצה להקדים ולומר שאני מאוד מבין וקצת מקבל את הדעה שלך.
אני יציג את הגישה הזאת בתמצות, אשמח שתתקן אותי אם אני טועה.
פעם הכל היה ברור, נשים עשו את מה שהן צריכות לעשות, גברים עשו מה שהן צריכים לעשות, התורה נלמדה כמו שצריך, נשים התלבשו בצניעות וכו'...
ואז באה ההשכלה ובמקום לשפר, היא סיבכה הכל. את התורה לומדים עקום, גבולות הצניעות נשחקים בהתמדה, תפקידי הגבר והאישה מתערבבים ומתבלבלים, בקיצור קטסטרופה...
אם כן, הפתרון הוא לחזור למה שהיה פעם. הכל יהיה פשוט וברור והענינים יתקתקו כמו שצריך בלי סיבוכים.
עד כאן דעתך כמו שאני הבנתי... אם טעיתי, תקן אותי.
אז ככה, אני אדם גם ריאלי וגם מאמין
מסקנה ריאילית מכל הנ"ל - אין שום אפשרות להחזיר את המצב לקדמותו ולכן יש להתמודד עם המצב הקיים גם אם הוא מאוד גרוע...
מסקנה אמונית- כל מה שקורה בעולם מכוון ע"י אלוקים לתכלית מסויימת ולכן גם אם יש דברים שנראים לנו מעוותים אנחנו צריכים להבין שאנחנו לא רואים את התמונה השלמה ובסוף גם המעוות יביא לתכלית טובה ואמיתית.
מסקנה סופית- יש לנו שתי אפשרויות- א. לשבת בצד ולהגיד שהכח כאן דפוק וצריך להרוס הכל ולבנות מחדש, או לחכות בחוסר מעש שאלוקים יביא כבר את השלב שבו יהיה ברור לנו למה כל זה...
ב. להתחיל לפעול ולכוון את המצב הקיים למקומות טובים וכך להיות שותפים במהלך האלוקי.
כמו שראית אין כאן שום קשר לנבואה...
מקווה שהבנו אחד את השני...
וזה בטוח בגלל ביה"ס.סתם אחת
פחחחקמנו ונתעודד
בס"ד
לפני 200 שנה לא היתה התבוללות?
לפני 200 שנה בנות לא היו הפקר??
לפני 200 שנה נשים היו הולכות בצניעות???
והשיא:
לפני 200 שנה התורה היתה מעל הכול?!?!? או אפילו לפני 2,000?!?!?
אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק. בכל אופן זה מגוחך.
מה שכן היה בזמן בית המקדש הראשון, בשונה משאר הדברים שאמרת שלא היו, זה מלך חכם שאמר "אל תאמר מה היה שהימים הראשנים היו טובים מאלה כי לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת ז י)
ולגבי הדיון שלכם- אני שמעתי מסבא שלי שהוא לימד שיעורים פרטיים במתמטיקה את אשתו של האדמו"ר הנוכחי מויז'ניץ כשהיא היתה צעירה. אז אל תספר לי סיפורים על זה שנשים לא אמורות ללמוד...
לא ראוי לתגובה בעניי.המצב חסה
אבל אתה במילא לא תבין.
אני רק עכשיו מתחיל להבין מאיפה זה מתחיל.
לא טעיתי.
התנשאות והזלזול שלך לא רק מגעילים אלא גם טיפשייםדי"מ
מחילה שיצאתי מתנשא,המצב חסה
אני לא אומר את זה משחצנות אלא מעצב.
אם זה לא משחצנות אז תנסה להסבירדי"מ
מה אכפת לך?
זה נראה יותר שאתה מפחד לדון ושיהרסו לך את המגדלים של תאוריות שבנית.
כשניסיתי הצלחתי,המצב חסה
כרגע אין לי כוח לזה.
ואין לי חשש מזה,
כי זה לא תאוריה שקשורה אלי באופן אישי, אלא זה מצב נתון
"מצב נתון"?!די"מ
אההקמנו ונתעודד
אני במילא לא אבין... (מזכיר לי שרשור אחר שבו אמרת שאתה יודע לשון יותר מרוב חבריך שלמדו ועברו בגרות...)
אבל למה זה מונע ממך לנסות להביר לי? אולי כי אין מה להסביר? אולי כי מדובר רק על שאלה של עובדות?
לפני 200 שנה לא הייתה התבוללות?קפיץ
יהודיה שנשואה לגוי-הילדים שלה יהודיים. (לא שזה בסדר\ראוי)
יהודי שנשוי לגויה-הרבה יותר חמור,כי הילדים שלו כבר לא יהודיים.
התבוללות התחילה כבר בגלות מצרים,זה לא ב200 שנים האחרונות.זה כבר 4,000.
ודבר שני הבנות היהודיות תמיד ידעו יותר מהגויים שגרו בסביבתם.הן תמיד למדו לקרוא ולהתפלל.
נשים לא צריכות להישאר טיפשות.*בננית*
וזה לא אומר שאני לא מתנגדת לתופעות פמיניסטיות מוקצנות
וכי שרה אמנו הייתה בחוג זומבה???יום חולין
עיין אנדרדוס...
לך תדע, אפשר להשאיר את הנשים למרוט תרנוגולות בבית ולבדוק אם כל הצרות יעלמו.
מקווה רק שארוסתך מודעת לגישה שלך בנושא הזה.
בהצלחה
אז הלכת צעד אחד מעל הרבנים שהיו בעד ששרה שנירר תבנה בי"ס???שירוש16
אני חושבת שבדור הזה אין לנו כ"כ הרבה ברירה, ולהתחיל לצאת נגד תופעה כזאת ברורה בקיצוניות - זה לא יעזור.
להתחיל להגיד :"יאללה- יוצאים נגד התופעה"- זה לא ריאלי ולכן הוא לא רלוונטי. אז אם בא לך קצת לקשקש חלומות בעלמא זה קצת נחמד, אבל זה לא עוזר בכלום.
למה יש מת'?
כי ההשכלה באה לעולם. התחילו אותו הגויים והמשיכו אותו היהודים.
חשבון ומת' תמיד היו בעולם. היהודים מאז ומתמיד יודעים חשבון מלימוד התורה שמצריך זאת- הכל מהתורה. גדו"י יכלו לחשב חישובי מת' גבוהים במיוחד מבלי ללמוד באוניברסיטה- כי את כל החכמות שבעולם ניתן ללמוד מהתורה.
זה שיהודיות לומדות חשבון ומת' זה נטו תוצאה של תרבות המערב שחדרה אל תוך א"י בהצעת ובעידודו של הממשלה.
אז אם את רוצה להאשים את מישהו- רהמ"ש הוא הכתובת. (וגם שר החינוך).
ברגע שהכריזו שמדינת ישראל תהיה "ככל הגויים"- פתחו פתח למת' ועוד מקצועות להיכנס פנימה. באסאאאאא.....
למה הוא נברא בעולם???
ת'אמת---
נטו-- כפרת עוונות!!!
בסדר, ההשכלה התחילה אתמולהמצב חסה
אני שונאאאאאאאאאת מתמטיקה ישלי בגרותCoollit
נא לשרשר נכוןדי"מ
ההשכלה של הנשים התחילה ברצינות לפני לא הרבה זמןחור שחור
אז תגיד לי מה הקשר בין השכלה לנשים לכל זה??
ואני מצטערת אם אתה לא מסכים אבל אני לא מתכוונת להשאר בבית ולהכין אוכל לגברים שחוזרים מהעבודה
בעצם,נפתלי הדג
זה מאוד חמוד להאמין שניתן ללמוד מתמטיקה מהתורה, אבל בפשטות - זו לא אמת. ויעידו על כך גדולי החכמים בדורינו שלא מתיימרים להיות גדולים בדברים שהם לא גדולים בהם.
לימוד תורה עוזר לך רק בעבודת ה'. אמונה במשהו אחר היא לא רק לא נכונה אלא מעידה על זילות ביחס לתורה. התורה מצריכה שכל, וזו הסיבה שגאונים כמו הגר"א, הרמ"א ו כמובן הרמב"ם התמצאו בנושאי חול - אבל השכל הוא לא מטרתה.
אי אפשר ללמוד את המתמטיקה הערבית ו היוונית מהתורה. כבר חז"ל הבינו את זה, והשתמשו בכלים יווניים לפתרונות מתמטיים.
אסיים בדבריו של הרב קוק בנושא:
"כשאני בעצמי, מוצא אני את עבודת הרבנים לא בתוכן המעשה של בנין האומה החומרי, כי אם בהשפעתם לחדד את הדעות, המביאות לאימוץ וסידור אורגני לאומי, לחזק את ההכרה הלאומית ולאמץ ידים רפות של פועלים מוכשרים לעבודה זו. לעדן את המחשבות ולחדדן. ולהרבות בהן אמונה אמיצה ועמוקה משפעת הגיוני קודש העצורים בנשמתם, ולהעלות בזה את התחיה הלאומית כולה למרומי הקודש שמשם לוקחה. אבל העבודה בפועל, השיח והשיג עם רבי מלוכה ואדירי הפוליטיקה, אם מזדמן הדבר שימצאו לנו רבנים, שגם להם יד ושם בעבודות כאלו, אינם כמובן גרועים משאר בני אדם בתור יהודים נאמנים לעמם. אבל לא מטעם התפקיד של הרבנות."
קראת את הספר "מהפך"? כנראה שלא...שירוש16
להגיד שיש איזה דבר כלשהו שהוא חיצוני מהתורה- זו טעות שאין דוגמה לה.
"הסתכל באוריתא וברא עלמא"- מתוך התורה הוא ברא את חוקיות הטבע. אז נראה לך שיש משהו חיצוני מהתורה?
זה כמו לומר שיש משהו חיצוני לתכנון האלוקי של בריאת העולם. ומבלי להכיר פה אנשים- אני מאמינה שאין אף אחד שחושב שיכול להיות משהו חיצוני וחדש שלא היה בתכנון האלוקי לעולם.
להגיד שחשבון, מת', אסטרונומיה, רפואה, גיאוגרפיה, פיזיקה, ביולוגיה וכו' וכל שאר החוכמות שבעולם הם יצירות חדשות של היצור שנקרא: "אדם"- זו טעות יסודית. ה-כ-ל נכתב כתב אלפי שנים קודם- בתורה.
נראה לך שחז"ל ישבו ולמדו מת' יוונית?- זה הרי ביטול תורה שאין כדוגמתה!
זה שרוב האנשים שהם לא בדרגה כזאת שהם יכולים ללמוד את שאר חוכמות העולם מתוך מסתורי התורה- זה נושא אחר.
בכדי להוציא וללמוד את שאר חכמות העולם מתוך התורה צריך להיות בדרגה גבוה וידיעת התורה מופלגת.
צודק- לא כולם כמו הרמב"ם ושאר חכמי ישראל שעסקו באסטרונומיה ורפואה. לא כולם יכולים לפתוח גמרא ואח"כ לקחת ממנו תורת רפואה שלימה כמו הרמב"ם. את זה יכולים רק יחידי סגולה בודדים. וד"א- ידוע שכל תורת הרפואה של הרמב"ם הסתמך על התורה וחוקיה. (למשל הצמחוניים ביום חול אך בשבת וחג לא).
גאונים התמצאו בנושאי חול, נכון, אבל שכחת לציין מ-א-י-פ-ה הם יודעים את נושאי החול- הכל מלימוד התורה.
ויש לזה הוכחות בלי סוף.
סיפור קטן על הח"ח: סיפור אמיתי:
הגיע לפניו אדם שהיה צריך לעבור ניתוח מח מסובך מאוד. היהודי הלך לראשי המנתחים, הרופאים הכי מומחים בעולם. הם ייעצו לו על הניתוח והוא היה משוכנע שאת זה צריך לעשות. ההוא הלך לח"ח וביקש ממנו ברכה. הרב התעניין בניתוח, מה עושים ואיך וכמה ולמה וכו'. מבלי לפתוח ספר רפואה בחייו ומבלי לשמוע מה שאר המנתחים מתכננים לעשות- הוא החל לסרטט במדויק את שכלו של היהודי, איך הוא נראה וכו'. אח"כ ניגש ליהודי ואמר לו: אני מברך אותך שתצליח וכו' אם תלך לפי הסרטוט שהראיתי לך. תגיד לרופאים שזו הדרך ושילכו מפה ומשם וששם לא יגעו וכו' וכו'... היהודי התמים הגיע לרופאים ואמר להם: אין לי בעיה שתנתחו, ובלבד שתעשו לפי הסרטוט הזה. והוא הראה לרופאים את הסרטוט של הרב. הרופאים נדהמו כשראו את הסרטוט. העמיקו בו והחליטו שאכן- הרופא המתמחה שסירטט את הציור- צודק. והם שינו את תוכנית הניתוח. לפני היום ה"גדול" פנה אחד הרופאים ליהודי ושאל: מי הוא הרופא הגאון שהלכת אליו לייעוץ? אני חייב לדבר איתו ולשמוע איפה הוא למד וכמה שנים והיכן הוא מתמחה וכו'. קיצר- רצה להכיר את האחד שהעמיד את כל מומחי המנתחים על הרגליים והוציא אותם אפס גמור. היהודי צחק ואמר שזה לא מנתח בכיר- זה "סה"כ" הרב שלו. הרופא הגיע לרב ושאל אותו לגבי הניתוח ההוא- איך הוא הצליח לגלות את מה שמומחים לא יכלו לזהות? מהו סוד הצלחתו? היכן הוא למד רפואה?. הח"ח לא ענה. הוא רק הצביע על הגמרא שהייתה פתוחה לפניו, ושילח את הרופא לדרכו...
|סליחה על האירוך|
המסר הוא ברור- הכל לקוח מהתורה. זה שאנחנו בשכלינו הפעוט לא יכולים להגיע להישגים כמו שהגיע הרמב"ם ודומיו- זה נושא אחר שקשור לירידת הדורות.
חכמת התורה לא באה למחוק חוכמות אחרות- כי פשוט מאוד שכל החוכמות נובעות ממנה.
באידיאל- אם היינו יכולים ללמוד תורה ברמה של גאוני עולם של פעם ולהסיק ממנה את מה שהסיקו הרמב"ם והגר"א ושאר האסטרונומים וחכמי ישראל הרופאים- - באמת לא היינו צריכים לפתוח ספר מת' (אכי"ר.....). ובגלל שא"א בימינו לפתוח גמרא וללמוד בעיון שכזה וברמה הזאת (ומי שחושב שהוא בדרגת הרמב"ם- בבקשה שיקום!) לכן אנו נאלצים לפתוח ספרי רפואה ומדע ומת'.
עיינתי ב'מהפך'נפתלי הדג
אוי לנו אם זוהי חכמתם של הרמב"ם והגר"א.
כבר חז"ל בגמרא ידעו מאוד להעריך את המגע היווני. 'חכמה בהגויים תאמין'.
הרצון להאמין ש'אנחנו הכי טובים בהכל' (אנחנו לא. אבל אנחנו בהחלט לא רעים), ש'לתורה יש אמירה בכל נושא' וכדו', בשילוב עם חוסר עיון, אפילו הבסיסי ביותר, במדע מעוור את עיני המעניינים בספרים הללו לחוסר ההגיון הצרוף שבהם.
את באמת חושבת שהקב"ה היה צריך ספר הוראות לבריאת העולם?!
התורה היא כל כך הרבה יותר מחכמת החול. ראשה בשמיים ומטרתה היא לא להוכיח דבר. ודאי שלא היסטוריה, מדע או כל דבר אחר שלא קשור לחייו הרוחניים ו המוסריים של האדם.
ואסיים בסיפור:
יש רב גדול בירושלים שלקח ברצינות את אמירת 'אנו קרויין אדם והם אינם קרוליין אדם'. הוא אמר שליהודים מותר לעשן, כי הגוף שלהם שונה.
איני יודע אם הוא עדיין חי, אבל בפעם האחרונה שבדקתי - הוא היה צריך את מיטב הרפואה המדעית והמודרנית לצידו כדי להמשיך לנשום.
אני לא אתייחס למה שאמרת- כי אין צורך. מהנימה של הכתיבה...שירוש16
אני רואה שרק באתה לקטול את סביבתך ולא ללמוד ממנה. אז אין לי בעיה. תקטול כמה שבא לך. לי זה לא מפריע וק"ו להקב"ה שמסתכל מלמעלה ורואה את מה שכתבת. נקודה למחשבה.
א-נ-י לא חושבת שהקב"ה צריך ספר הוראות כדי לברוא את העולם. מה שהוא גם כתב את ספר ההוראות. אבל מה לעשות: זה מה שכתוב בתורה: "הסתכל באוריתא וברא עלמא"
וכאן אני רוצה להבהיר משהו חשוב מאוד - ה-כ-ל כת' בתורה, ואם אתם לא מאמינים- אז אל תגידו. כי זה אחד מ13 עיקרי אמונה. זה שאני ואתה וכל אחד אחר שכתב בפורום או שחי בדור כ"כ ירוד כמו שלנו עד שאין אף אחד פה שיכול ללמוד את שאר חוכמות העולם מתוך התורה. (והכוונה לעיון לא לפרש). זה נושא א-ח-ר. אבל, לו יצוייר שהיינו בדור נגיד של האמוראים- בקלות היינו יכולים לדעת את כל מה שצריך לדעת על הרפואה והמדע מתוך התורה. כמובן אם היינו מעמיקים כמו הרמב"ם והגר"א וכל השאר שקדמו להם. צריך להקדים קודם ולומר: הרבנים הללו לא היו סתם אנשים חכמים, הם היו גאוני עולם- וקודם בתורה!!!! רש"י היה גאון, היה לו רוה"ק- על אדם כזה נאמר שהוא למד את יסודות הדיקדוק מאיזה ספר חוקים של היוונים? אתם יודעים איזה גאון וצדיק הוא היה? רוצים להוריד אותו רמה ולהגיד: הוא כמונו, אם אנחנו לא יכולים ללמוד מהתורה את שאר החוכמות- אז גם הוא לא היה יכול. למה מה קרה?.
בבקשה- תראו את הגדלות שבתורה.
היא לא רק מנחה אותנו בתורה וביר"ש ובחיי היהדות.
היא מנחה כל צעד ושעל. היא הבסיס להכל.
היא נבראה לפני ה כ ל.
למה מנסים פה להקטין את מימדי התורה, כאילו היא רק מתאימה לחיי היהדות ולא מעבר לזה-
ת ת ע ו ר ר ו...!!!!
תראו מה יש בתורה, עד כמה היא מיוחדת, תראו...- הכל כתוב שם.
זה לא נורמאלי לחשוב עד כמה כל חיינו יכולים להילמד מתוך הכרך שיכול להגיע לגודל של כף יד... .
התורה היא לא רק הפשט- היא הרבה יותר מעבר לזה. יש דרש ויש סוד ויש דברים שלא נדע.
התורה היא ללא גבולות! תפסיקו לצמצם אותו לגבולות השכל שלכם! (- ואני פונה לכל אלו שאמרו שהתורה לא תופסת בחייכה גם את שאר העולם כולו)
"דהנה איתא בבראשית רבה דהקב"ה הסתכל באורייתא וברא עלמא ע"ש, ואמר הגר"ח זצ"ל דהנה אנו רואים שכל חוקי התורה מתאימים להנהגת העולם, כמו לא תרצח ולא תגנב, שרציחה וגניבה הם חורבן העולם, וכמו"כ מאכלות אסורות דאיתא ברמב"ם שהם מזיקים לבריאות האדם, ולכאורה הדבר הוא שמכיון שרציחה וגניבה הם חורבן העולם וכדומה, לכן אסרה התורה לעשות כן, אבל האמת הוא להפך, שמצד הנהגת העולם היה יכול להיות ההיפך, שרציחה וגניבה הם יהיו קיום העולם, ואך מפני שהקב"ה הסתכל בתורה, וחוק התורה הוא שדברים אלו אסורים המה, ברא את העולם באופן זה שהנהגתו היא שחורבן העולם יהיה אם ירצחו ויגנבו וכדומה." (חידושי הגרי"ז, סימן קצ)
שמואל (האמורא) גם למד חוכמות חיצוניות.די"מ
חוץ מזה למה אני מחוייב לי"ג עיקרים?
לפי רס"ג אם אני זוכר נכון יש ג' עיקרים.
התורה שורש כל החוכמותממייששההוו
גם הרמב"ם למד לימודי חול, הוא כתב בפירוש על אריסטו וחכמים יווניים אחרים ועל דעותיהם, את יכולה להיות בטוחה שהוא קרא את הספרים שלהם ולא למד את זה מתוך התורה, אלא שבתוך החוכמה שלהם הוא מצא עומק תורני ואלוקי...
לגבי הספר המהפך- את יכולה להיות בטוחה שכל הידע שיש לרב זמיר כהן במדע, הוא למד מספרי מדע ולא מהגמרא... אז, תסיקי את המסקנות בעצמך...
למה זה כזה ברור לך?נפתלי הדג
אכן, אי אפשר ללמוד מהתורה מתמטיקה או רפואה, וזה מה שהיה משתמע מדברייך בהתחלה. לגבי השאר, גם פה יש מקום לדון ולחלוק (למשל, עד כמה אפשר ללמוד תורה מתוך מדעים מדויקים ולא בצורת משל), אבל זה הרבה פחות עקרוני לי.
בדיוק מה שאמרתי - אין הרבה גדולים בתורת הנגלה כרמב"ם, אין הרבה גדולים בתורת הנסתר כגר"א, ושניהם עסקו במדעים וברור ששאבו ממקורות שלא בתורה (הרמב"ם ברפואה והגר"א במתמטיקה. הפילוסופיה היא עניין אחר לחלוטין, ויותר קשורה לתורה הגויים מאשר לחכמה בגויים). לגר"א אפילו יש ספר בשם 'איל משולש' שעוסק אך ורק במתמטיקה (לא בתורה).
יש הרבה מדענים שמדברים שטויות. אני בטוח שהרב זמיר כהן מקבל את ידיעותיו ממה שהוא מגדיר כמדע.
אני איתך לגמריממייששההוו
לגבי לימוד תורה מתוך שאר החוכמות.
זה הרא"יה מפורש...
אני לא זוכר את המילים המדויקות, אבל כל המאמר דעת אלוקים מדבר על כך שאלוקים נמצא בשורש כל דבר ודבר במציאות החל מהדברים הכי פשוטים ועד לדברים הכי חשובים (גם חוכמות שונות) , ומה שאנו צריכים לעשות זה לחשוף יותר ויותר את האלוקות שנמצאת בשורש המציאות וכך להתקרב יותר לקב"ה בכל חלקינו... (מתומצת מאוד, חסר מאוד וקטן כל כך ליד מה שהרב קוק מדבר במאמר שלו, אבל אני מקווה שהרעיון עבר...)
לא שמתי לב שזה לא אותו הניק
נפתלי הדג
(חוץ מהסוגריים)
לא שמתי לב שענית, ערכתי את התגובה, תקרא... ☺ממייששההוו
בלבל אותי כל הסיפור
נפתלי הדג
זו אכן דעת החסידותנפתלי הדג
אבל בכ"ז, במדעים מדויקים מסוימים, אני אישית פחות מצליח למצוא שאר-רוח רוחני במקצועות מסוימים שמתמקדים בעיקר בפרקטיקה - מתמטיקה, כדוגמא. אבל מאוד יכול להיות שזו צורת חשיבה והסתכלות.
בכ"מ, אני ממליץ מאוד להסתכל על מאמר שכתב הרב גינזבורג בנושא -
http://pnimi.org.il/torah-and-science/447-converting-the-wisdom-of-the-gentiles
אני מתלבט עד כמה אני מסכים איתו, אבל הוא אומר דברים מאוד מעניינים ויפים.
עוד מקור מעניין ויפה בנושא הוא ריאיון עם הרב אהרון ליכטנשטיין, הוא מתייחס ממש בהתחלה שלו (אחרי הפתיחה) לנושא הספציפי הזה, ובכלל - זה ריאיון מעניין:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/219352
מאמר יפה, קצר וקולע...ממייששההוו
לדוגמא בחקירת פונקציות יש הרבה מושגים בעלי הקשר כמעט "מיסטי" כמו אינסוף , חור בפונקציה, פיתול ומושגים שנראה לי שעם השקעה וההעמקה אפשר להוציא מהם רעיונות עמוקים...
ראה גם את הריאיון שהוספתינפתלי הדג
כאמור, עניין של אופי.
קראתי, תודהממייששההוו
מקורות יפים מאוד, תודה!*בננית*
ותיקון קטן - כתוב שהמאמר הראשון הוא של (הרב?) ניר מנוסי.
ניר מנוסי עורך את דבריו של הרב יצחקדי"מ
ד"א- הרמב"ם למד את תורת היוונים כמו אריסטו וכו' אבל---שירוש16
הוא לא למד להלכה- מהי תורת הרפואה. זה כמו שני מדעניים שמקבלים רעיונות אחד מהשני. רק שהרמב"ם לא היה צריך את המדען השני. כי עוד לפני שהוא הלך לאריסטו- הוא למד את הכל מהתורה כבר.
הוא קרא אותם כדי לראות עד כמה שהתורה היא באמת הבסיס הבלעדי לחיינו. לראות כמה דברים היוונים לקחו מהתורה- אבל לא בכדי להעשיר את ידיעותיו. הוא ידע כבר הכל מהתורה.
פשוט מאוד- תראה מתי הוא התחיל לעסוק ברפואה ומתי הוא למד את שאר תורות הרפואה.
הוא התחיל לעסוק שנים לפני שלמד את סיפרי היוונים.
וכאן השאלה: נגיד שהרמב"ם היה נתקל בבעיה והפתרון שמציעים מדעני היוונים נוגד את מה שהתורה מציעה- לפי מי אתה חושב שהרמ"ם היה פוסק? לפי אומות העולם ששכלם מוגבל או לפי התורה שהיא גדולה מני ארץ ושאין לה גבול?
אויש..נו באמת.די"מ
את יכולה לחלוק עליו,היו חכמים גדולים שחלקו עליו בעניין.
את יכולה להסכים איתו.
אך אל תעוותי
זה נשמע כאילו הרמב"ם ח"ו הושפע מרוחות זרות...שירוש16
שלא יטעו פה הקוראים- הרמב"ם היה אדם קדוש וצדיק!
הוא למד תורה והגיע לבקיאות נפלאה בכל התורה כולה.
הוא לא היה אדם רגיל שהושפע מאנשים נבזים כמו אריסטו. ואם יש לך גדו"י שאמרו ככה- בבקשה שמות או ציטוטים.
ואם משהו הושפע ממשהו- זה אריסטו מהרמב"ם.
תאמין לי- אחרי לימוד התורה הרמב"ם לא היה צריך את תורת אריסטו.
חחחחחדי"מ
אריסטו בכלל לא הכיר את הרמב"ם.
הרמב"ם למד את הפילסופיה של אריסטו מפיסלוסוף מוסלמי ששכחתי את שמו.
הרמב"ם הושפע מהפילוספיה מה שאת קוראת לו "רוחות זרות"
לכן רבים אמרו לא ללמוד מורה נבוכים.
לא זןכר כרגע שמות בלנ"ד בהזדמנות אני ישאל את הרב שלי (ותאמיני לי שהןא מכיר את שיטת הרמב"ם הרבה יותר טוב ממך,הוא עזר לערוך את הפרוש של "מפעל משנה תורה" אם שמעת על זה,ועכשיו עורך פסקים על סדר הרמב"ם)
את לא חייבת להסכים ובהחלט יש לך גדולים להסתמך עליהם (גם אני אישית לא רמבמיסט בכלל בהשקפה)
אך אל תעוותי את העןבדות.
למה נבזים?קמנו ונתעודד
סליחה אבל את פשוט מדברת לא לענייןא"י זה קשה
עייני בפירוש הגר"א על השולחן ערוך בהלכות תלמוד תורה, לא זוכר איפה אבל זה שם שהוא כותב שהרמב"ם הושפע מהפילוסופים. והרמב"ם עצמו כותב בהקדמה לפירוש לאבות שהוא לא מביא מקורות לדבריו כי הוא מצטט גויים ופילוסופים ואז יבואו כל מיני בורים שלא מבינים שאין בעיה ללמוד מגויים
(ועייני סוף הלכות קידוש החודש, ספר זמנים) ויגידו שהרמב"ם כופר ואסור ללמוד אותו. הרמב"ם מצטט בלי סוף גויים וכל מיני אנשים אחרים שאת לא אוהבת..
אני מבין שדברת עם הרמב"ם והוא הסביר לך את כל זה...ממייששההוו
אולי הוא למד את זה כדי להעשיר את ידיעותיו ולהרחיב יותר את התורה?!
נכון שהוא התחיל להתעסק ברפואה לפני שהוא למד את שאר תורות הרפואה, אבל כנראה שהידע שהיה לו לפני שהוא התחיל ללמוד רפואה היה קטן והוא רצה להרחיב אותו ולכן למד רפואה חיצונית...
אגב, אשמח לקבל מקור לכל מה שכתבת כאן לדעה שלי הובאו עד עכשיו 3 מקורות בדיון הזה...
ואני אחזור שוב על מה שכתבתי, את צודקת שהתורה היא שורש כל החוכמות. אבל, זה לא אומר שאת הכל אפשר ללמוד מהתורה, אלא להפך, שמהכל אפשר בעומק ללמוד תורה...
בבקשה ממך, תעצרי שנייה, תקראי את זה שוב, תפנימי ואז תעני לי..
תקרא את ספריושירוש16
הוא מדבר על זה בלי סוף שאת החוכמה האמיתית מקבלים מהתורה שמה שהוא למד זה מהתורה ולא מחוכמת הגויים.
יכול להיות שהוא למד רפואה חיצונית, אבל גם אתה מסכים איתי שנקודת ההתחלה והבסיס הוא התורה.
כמו שאמרתי: אם היה איזשהו התנגשות בין הגישות, בין אריסטו לשיטת התורה- למי נראה לך הרמב"ם הקשיב וצידד?
וד"א- היו כמה וכמה פעמים שהוא התנגש חזיתית עם אריסטו וחבריו בהקשר לפילוסופיה וכו'. והוא לא נרתע מלומר שהוא צודק ואריסטו לא. הוא לא הסכים עם אריסטו כל הזמן. זה היה מבחינת לשמוע חוות דעת- אבל לא מעבר לזה. אם דבריו לא מצאו חן בעיניו- שלום עליכום...
שוב-
הכל אפשר ללמוד מהתורה- אם אתה בדרגה הנכונה ואם אתה יכול ללמוד תורה כמו שהאמוראים יכלו וכמו שהסנהדרין יכלו בזמנם.
בימינו באמת שאין כזה דבר- כי אף אחד פה בעולם הוא לא ברמה הזאת מבחינה רוחנית עד שהוא יכול להסיג בגאונותו ובמעלתו את כל החוכמות מהתורה. צריך גאונות מופלגת בשביל להסיג את זה.
אבל במקורי- תכלס תחשוב על זה- אם הכל נברא עפ"י התורה, הרי הגיוני שגם החוכמות הזרות יהיו בתוך התורה
( ולגבי המקורות- למדתי בעיקרון על הרמב"ם בשיעור הסטוריה לפני... אז קשה לזכור מקורות. אבל העיקרון נשאר)
איפה הרמב"ם כתב דבר כזה?די"מ
אבל מה שקרה זה שהוא טען שאין התנגשות.
כשהולכים על דרך אחת אז מסבירים איך הכל מסתדר איתה גם אם זה יןצא מוזר.
הרלב"ג שגם היה פילוסוף מסביר כששאול הולך לבעלת האוב והיא מעלה את שמואל שהסיבה שהיא היתה מופתעת זה כי תמיד היא סתם חירטטה ופתאום זה אמיתי.
זה מש לא מסתדר עם הפשט.
לא דיברנו על מי צודקממייששההוו
רק תביני מה את אומרת - לפי שיעור היסטוריה שלמדת פעם את טוענת כל מיני טענות... לשיטתי הובאו בדיון הזה מקורות "קצת" יותר "רציניים" משיעור הסטוריה...
המאמר דעת אלוקים של הרב קוק זצ"ל
ומה שנפתלי שלח- מאמר של הרב גינזבורג וראיון עם הרב ליכטנשטיין...
אז לפני שאת מתווכחת על כל מיני דברים, ראוי שיהיה לך בסיס רציני לדעה שלך...
לא אמרתי שהרמב"ם לא למד חוכמות חיצוניות...שירוש16
אבל המקור והבסיס הוא מהתורה. בינתיים, אם לא שמתם לב, עדיין לא חלקתם על המשפט הזה.
המשפט הראשון שאתה כתבת לא סותר את המונח שאני הבאתי.
ובהקשר למשפט השני- זה ממש מגוחך... לפחות ממה שהבנתי...
תגיד- אתה ב א מ ת חושב ששמעתי משהו בשיעור הסטוריה ועשיתי "העתק" "הדבק" לפה- קרה משהו?
יש מקורות! יש מובאות! זה שאני לא זוכרת כרגע מה הם- זה נוגע למתנת שמיים יצירתית ושמה: "שיכחה". אבל לא נורא...
שיעורי ההיסטוריה הם לא נותנים ייפוי כוח לכל מיני השערות, הם במה נוחה להביא מקורות וכו' וללמוד דברים חדשים. זה הכל.
יש מקורות- אבל הם לא שיעור ההיסטוריה. יכול להיות שלא הבנת או שלא קראת את מה שכתבתי, לפחות לא חשבת על זה.
הבסיס הוא מהמקורות שהובאו בשיעורים. לא מעבר לזה.
וד"א- אם שמת לב שעברנו מנושא השיחה שהוא היה האם אפשר ללמוד חוכמות זרות מהתורה עד להאם הרמב"ם למד את חוכמתו מהתורה או משאר החוכמות זרות. זה כבר נושא אחר שמדבר על גדול בישראל: "ממשה עד משה לא קם כמשה"- ולדבר על אחד כזה כאילו הוא למד חוכמות זרות כמו כל אחד מאיתנו זה לא רק טעות בהבנה הבסיסית זה גם קצת מוריד מגדולתו.
אני חייב לציין שזה בהחלט נשמע ככה..די"מ
וחוץ מזה גם משה רבנו טעה.
יכול להיות...שירוש16
בעיני זה מוריד כי אני אוחזת אותו כמשהו מעלי, גבוה. הרבה מעל ההסגה שלי.
יכול להיות שאני טועה אבל זו דעתי- וכל עוד זה מוריד בעיני את גדלותו- לא נראה לי שיהיה טוב אם אעסוק בדברים הללו.
מ"ר לא טעה- הוא גם לא חטא.
"כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה כל האומר... וגו'"- למה? כי הם היו קדושי עליון ברמה שאנו לא נוכל להבין. אז גם את מעשיהם כולל טעויות שנראות לעיניים האנושיות שלנו- לא נוכל להבין באמת על מה זה מדבר. מה היה הסיפור הכולל ולמה גם משה לא באמת טעה או חטא.
הם היו בדור אחר. : אמרו חכמינו בתלמוד "אם ראשונים כמלאכים אנו כבנ"א, ואם ראשונים שבני אדם אנו כחמורים". פרוש מעניין ששמעתי: אם יודע אתה ש"ראשונים" הם בבחינת "מלאכים"- סימן הוא ש"בן אדם אתה". אבל אם בעיניך רבותינו הראשונים אינם אלא "בני אדם"- סימן שאתה אינך אלא חמור...
אבל הפרוש הידוע הוא גם טוב: הם מעלינו. א"א להתווכח על זה. ואל לנו לדון האם הם טעו או לא כשאנו לא בדרגם. צריך מאוד ליזהר בזה במיוחד בחומש בראשית ועל זה מדבר הרמב"ן בפרושו על המילה "בראשית".
גם לחמור יש עיינים ושכל.די"מ
הכוונה ב"חמור" במדרש הוא לאחד בלי שכל.שירוש16
כמו שאומרים שהחמור הוא סמל הטיפשות. כי הוא עושה דברים בלי לחשוב פעמיים.
עזבת את העיקר והתמקדת בטפל.
הטפל הוא הפירוש העיקר הוא המסר: הראשונים מעלינו בכמה וכמה רמות. ועל זה לפחות אין וויכוח.
ואיזה שיטה ואיזה נעליים- הבאתי פירוש חמוד. לא מסכים- זה בסדר. 70 פנים לתורה.
מצידי תביא פירוש אחר, תמיד נחמד לשמוע דבר תורה או איזה ווארט מעניין. לא מזיק.
נכון שהם מעלינו בכמה דרגות,אז מה?די"מ
70 פנים לתורה אלא 70 חהרי הסנהדרין.
אך בסוף יש רק הכרעה אחת שקובעת.
ו"השיטה שלך" זה מה שאת טוענת פה לאורך השרשור.
תגיד לי בבקשה-שירוש16
איך למה וכמה קשור לפה פסיקת הלכה?
(הגם שזה נכון ד"א. לא פוסקים על פי רבני העבר אלא כל דור חייב לדרוש את הרב של דורו, אפילו אם האדם חושב שהוא לא ראוי וכו')
סה"כ אמתי שהראשונים הם גדולים מאיתנו ולכן אנו לא יכולים לדון אותם. ק"ו שלא לכף חובה. זה הכל.
70 פנים לתורה זה מטבע לשון שאומרים כשמתכוונים לומר שיש הרבה מחלוקות ודעות בעמ"י, כן יירבו, אבל כולם נכונים.
המוסג של 70 פנים לתורה לקוח מזה שאם מפוצצים סלע הוא מתחלק לאלפי רסיסים. לא כל רסיס יכול להתאים אחד לשני, אבל ביחד הם יוצרים את האבן השלימה. כך גם בפירושי התורה: לא כל פירוש מתאים אחד לשני וישנם כאלו שניראים סותרים, אבל האמת היא שהם פשוט שני 'רסיסים' מאותה 'אבן' ששמה תורה. זה שהם לא מתאימים אחד לשני זה לא אומר ששניהם לא צודקים או אפילו אחד מהם. זה לא אומר שהם לא חלק מאותה תורה. אבל הם בפרוש לא מתאימים להתחבר ביחד לפירוש אחיד.
לא משנה. זה נושא אחר.
זה לגבי פירוש התורה- שישנם כ"כ פירושים שלפעמים נראים כמנוגדים.
ובאמת בההלכה- יש רב אחד שפוסק.
ואם תוכל לפרט לי יותר מה לדעתך היא "שיטתי" - אוכל לענות על טענתך הקודמת.
מה שקרה פה זה ככה,די"מ
את אמרת שלא.
אך כיוון שאת חושבת שזה רע ללמוד חכמות חיצוניות את לא מוכנה לקבל את זה,וטענת שאנחנו דנים את הרמב"ם לכף חובה.
אנחנו לא חושבים שזה רע.
70 פנים לתורה זה עוד מושג שעוות.
זה במקור מדבר על 70 חכמי הסנהדרין שנים בינהם ומגיעים למסקנה אחת ומחייבת.
אני יודע שבנו על המשפט הזה כל מיני דרושים אך הם לא נכונים.
"השיטה שלך" זה מה שטענת לאורך הדיון.
ןנמאס לי לדון לבד,די"מ
אני מוכנה להצטרף,ענבל
בס"ד
אבל אני פשוט אחזור על כל מה שכתבתם 
ושירוש, במחילה, מאיפה הבאת את כל זה? 
אולי בנסתר של הנסתר של הנסתר של התורה יש גם מתמטיקה אבל רוב אנשי העולם לא למדו את זה משם..
וגם חז"ל למדו דברים מהגויים.
"רוחות זרות"?
אוקיי, ולמה רוח זרה היא אינה טובה?
זרה= לא מתוכנו.
אוקיי, ו...?
נפתלי הדג הזכיר פה איפושהו שחכמה בגויים תאמין.
זה שאולי בתורה יש הכל לא אומר שאסור ללמוד דברים של גויים.
כל עוד אלו לא דברי תורה אז בכיף.
וברור שהרמבם אומר שכל החכמה היא מהתורה, אבל את לוקחת את זה בצורה יותר מדי פשוטה-
זה לאו דווקא שכל הרפואה וכו' היא מהתורה, החכמה שניתנה לאדם היא מהתורה.
כמו שאומרים שבחורים שלומדים גמרא כל חייהם ואז יוצאים ללמוד באוניברסיטה לרוב די קל להם לתפוס את החומר למרות שהם לא למדו 12 שנה כמוני.
זה לא כי הם למדו הכל בגמרא, זה כי הם חידדו את השכל שלהם.
כי התורה נותנת חכמה.
ובלי קשר היא נותנת חכמה גם לעוד הרבה דברים אבל עדיין לא מצאתי אדם שלמד רק תורה והצליח לפתור לי אינטגרלים ומשוואות מדרגה רביעית [מעטים שהצליחו, וזה כי מנת המשכל שלהם מלכתחילה היא מאוד גבוהה ומתמטיקה זה די הגיון.].
אני לא מורידה מערכו של הרמב"ם, אם כבר אני מעלה את ערכו, שידע ללמוד מכל דבר ואדם.
[אגב, לגבי פילוסופיה אני יותר מסכימה איתך שרובה יש גם בתורה...
המון מהרעיונות הפילוסופיים מופיעים בצורה כזאת או אחרת ביהדות.
וכשאני אומרת תורה זה לא רק חמישה חומשי תורה או התנ"ך, זה כל המקורות היהודיים עד היום...].
תודה
די"מ
וזה בסדר שתחזרי על מה שאמרנו רק בצורה מובנת.
כי אני כנראה לא מצליח להסביר..
אז אפילו הרמב"ם תומך בדברינו
ענבל
בס"ד
אם כי לא הייתי אומרת את זה ברצינות כי תמיד אפשר להגיד שאין בעיה, האמת היא התורה והקב"ה אמרה..
אבל לפני שיגידו את זה רק אומר-
שלא נראה לי הרמב"ם היה טורח להגיד משפט כזה אם זאת הייתה כוונתו וברור לי מעל לכל ספק שיש גם אמת בחכמות הגויים.
ואישית אני מאוד נהנית ללמוד אותם 
הרמב"ם אמר את זה בדיוק עלדי"מ
בקשר לפילוספיה שהוא למד מגויים
אה אז תביא דברים בהקשרם!ענבל
בס"ד

מסכימה.שירוש16
יש דברים שאני חולקת אבל זה בעיקרון הנושא אז חבל לרדת לפרטים.
רק אחדד משהו אחד. כתבת:
"אולי בנסתר של הנסתר של הנסתר של התורה יש גם מתמטיקה אבל רוב אנשי העולם לא למדו את זה משם".
ולזה בדיוק כוונתי. לא אמרתי שכולם צריכים ללמוד את המת' מתוך התורה. כי זה כמעט בלתי אפשרי מבחינת ירידת הדורות והבקיאות הלקויה בתורה. אבל ברעיון- היינו יכולים אם היינו בדור אחר. לא בדור שלנו.
וגם חז"ל למדו חוכמות זרות אבל במחילה- לא כמו שאנחנו לומדים אותה.
וזה היה הנקודת הוויכוח האחרונה.
ניסו להשוות פה את לימוד המת' שלנו ושל דורינו ללימוד החוכמות הזרות שלמד בזמנו הרמב"ם. וחז"ל.
ורק רציתי להבהיר- הרמב"ם היה בדרגה מאוד גבוה, משהו שאנחנו לא נוכל לתפוס, אז בבקשה- א"א להשוות בינינו לבין לימוד הרמב"ם. הלימוד שלו נעשה מתוך קדושה ומתוך מטרה לגדול בתורה- זה הרי היה כל מגמתו. המטרה שלו הייתה להתקרב יותר אל ה'- וזה התבטא גם בלימוד החוכמות החיצוניות. וזה ממש לא דומה או מתקרב לסיבות ולמטרתינו בלימוד מת' או רפואה. יש שוני מהותי בין דורינו שלומד מת' לרמב"ם שלמד רפואה או פיזיקה מתוך קדושה והתעלות.
את מתכחשת לעובדה שהרמבם ממש לא למד מתוך התורה ולא רק מתמטיקהדי"מ
אני לא ממשיכה בוויכוח הזה כי אין בו טעם ואין בו ריחשירוש16
זה סתם וויכוח לשם וויכוח ולא דיון אמיתי כדי להגיע אל האמת. והמשפט האחרון הוכיח את זה.
אני הבאתי דוגמאות ולא הכללתי.
ומי שרוצה להתרכז בקטנות ולא להתייחס לרעיון בכללותו שיהיה לו בהצלחה.
את טוענת שהרמבם לא למד חכמות חיצונית שלא מתוך התורה וזה פשוטדי"מ
ואכמ"ל
נפתלי הדג
אם אתם רוצים, אני יכול להביא ציטוטים של הרב טאו שאומר ההפך

זה לא "מה" להגיד,די"מ
משום מה נראה לי שאני לא מצליח...
אני אקח את זה המחמאה
נפתלי הדג
אל יתהלל חוגר כמפתחדי"מ

תפתח 'והארץ נתן לבני אדם'נפתלי הדג
נותן לך אפשרות להתהלל חופשי בנושאים כאלה

צמד חמד...
ענבל
??די"מ
נפתלי ואתה.. ממש צמד חמד..ענבל
בס"ד
סתם נו אתם משעשעים אותי, תן לי להנות 
סבבה.די"מ
אהה!! קלטתי אותךמישהי=)
נשים פעם היו בורות ותלויות לגמרי בבעלים שלהן
זה מה שאתה רוצה?
שהאישה שלך
והבנות שלך
יהיו תלויות לגמרי בך
ואתה תמשול בהן כיוון שאין להם שכל והן לא יכולות להרחיב אופקים
אוי כ"כ נוראי. אני מרחמת עליהן.
אישה צריכה להיות חכמה
כדי שאם היא תגיע למצב שבו היא תהיה לבד
היא תוכל להסתדר
ולא תהיה אנאלפביתית.
בוא תחשוב ונחשוב בהיגיון.
תקשיב -אני עצבנית אז כדאי שתסבירה' אחד הוא מלך
אחרת אני אשאר מחוממת וזה לא טוב![]()
אני לא פמיניסטית .
ואני מקפידה על התורה
ואני הולכת בצניעות .
אז מה קורה אם אני לומדת -מרצון ?!?
בגלל אנשים כמוך עולה לי החשק ללמוד עוד יותר
יהודים רחמנים בני רחמנים! שרשרו נכון!קמנו ונתעודד
בדיוק!די"מ
כבודי לא נביא, אבל יש בתוכי את כישרון הנבואה...ממייששההוו
נא לשרשר נכון!די"מ
העם עם די"ממישהי=)
נפתלי הדג
סליחה, למה לא?בנ"ע בנשמה!!!
ושלא תחשוב שאני אוהבת ללמוד,
אבל זה כיף החברה, האווירה...
משו שאין אם אני נשארת כל היום בבית...
אל תהיה לנו גזען..!
כדי לחרפן נערות חפות מפשע!!בת 500
התנשאותאני כאן
לפתח כלים למדעישי .א.
את יכולה לשאול למה מלמדים את זה בתיכון? והתשובה זה, שזה פשוט מפתח ת'מוח. ואם לא היו מלמדים את זה היה לך שכל של ציפור
מסכנה רק רצתה להתלונן קצת וכולם התנפלו
לא נולדתי
אני בעד שכל אחד ישמור את דעותיו לעצמו, במילא מי שאתם עונים לו די סגור על דעותיו.
אם את צריכה עזרה במתמטיקה את יכולה לשלוח ואולי אצליח לעזור.. (5 יח' סטייל! אני שמיניסטית)
שבוע מקסים!
פורום נועד בדיוק כדי לדון בדעות שונות.די"מ
כמובן, אבל כשזה לא מועיל זה קצת מיותר.לא נולדתי
אבל אם זה גורם לכם הנאה- תהנו ![]()
זה כן מועיל.די"מ
אך הרבה אנשים קוראים את הדיון גם אם לא משתתפים בו וזה בהחלט משפיע.
מה????????את רצינית עשית 5 יחידות????Coollit
למה לא ?לא נולדתי
אם משקיעים זה אפשרי לחלוטין
וזה מאד עוזר בעתיד
אז למה לא
אני ממש אוהבת מתמטיקה לדוגמהא"י לנצח
תודה על העצעת עזרה... דווקא נחמד שדנים
אני עכשיו מתלבטת ארעיה123
אני חמשושית בהקבצה א1 שתתחלק שנה הבאה לחמש יחידות ולארבע ואני מטלבטת אם לרדת כי ממש קשה לי
הקטע שיש לי גם בעיות באנגלית :/
אבל מה את לחוצה? יש לך עוד מלא זמן!קמנו ונתעודד
בס"ד
את בכיתה ט' עכשיו, את באמת חושבת שזה הזמן להתלבט על כמה יחידות לעשות? דיה לצרה בשעתה.
בכל אופן, נראה לי לומר שקשה זה טוב. זה מעמיד את האדם בלחץ בריא, זה כיף כשמצליחים וזה משפר את יכולת העמידה בפני מכשולים בכל דבר אחר בעתיד
הקטע פה שזה לא לחץ בריא... אני בלחץ, יושבת בכיתה לא מבינה ,רעיה123
אז מה ההיסטריה לעשות 4-5?רחלקהאחרונה
אל תרדי!לא נולדתי
תישארי בגבוה אפילו אם תרדי שנה הבאה
כי אז יהיה לך יותר קל בבגרויות
האמת שזה די הפוךקמנו ונתעודד
בס"ד
כלומר לא המתמטיקה נבראה בעולם, אלא העולם נברא על ידי המתמטיקה...
*בננית*
וכמובן לא רק על ידה
אמא שלי תמיד אומרת שלא יעבדו עליך במכולת חחנטלילה!
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...