מה עושים??????????????הייי לכולםCoollit
היום היה לי מתכונת בחשבון ובגלל שלא הצלחתי כמעט מכל תרגיל סעיף אחד פשוטטטטט התיעשתי והגשתי את המבחן היה על הפנים אוווף מתחיל לי עכשיו תקופה של בגרויות ולחץ מטורףףףףףף!!!!!!!"""
איך עוברים את התקופה הזאת די ברוגע ובלי יאווששש הפחד הגדול שלי שאחרי ההשקעה והלימידהשלי אני לא יעבור בכל הברויות ,
די נמאססססססס לי כבררררררר מה עושים ישלי לחץ מטורף אני רוצה  להצליח!!!!
שלא תחשבי שבגרויות זה כ"F קשה ותלמדי לפני?מישהי=)

היי לכולםםחסויה חסויה

איזה כיתה את?

היי וברכה!סתמישוו
אם נשווה את זה לעולם שלנו, לעולם התורה..
אז כתוב בגמרא ש-3 דברים נקנים בייסורים:תורה, ארץ ישראל ועולם הבא.
את הקטע של התורה אני מבין בשני אופנים או ייסורים כי יהיו גזירות ואנשים יקשו עלינו ללמוד וכו'.. או שבשביל לדעת את התורה צריך להתעמק, להיות רציני, לשבת וללמוד.
אז אפשר, להבדיל כמובן, להגיד את זה על תורת החשבון. זה נקנה בייסורים, מצד אחד ייסורים כמו שאת כתבת, של המבחן וזה.. ומצד שני יחסורים במובן הזה של לשבת וללמוד.
חח כמובן שזה סתם איזה רעיון שעלה לי כדי לנסות לעזור, לא בא להשוות וגם לא נראליי שהגמרא התכוונה לתורת המתמטיקה.. אבל המסקנה ברורה, לשבת וללמוד.
חוץ מזה, צריך לעבוד גם במובן הפסיכולוגי.. כאילו, ברןר שיש לחץ וזה מייאש אבל לנסות להתגבר על זה.. "כי אם ברוחי אמר ה' צבאות" (להבדיל) גם לבוא רגוע למבחן יכול להעלות את הציון.. אבל הכי חשוב זה ללמוד, ללמוד וללמוד.. אין סומכין על הנס. אנחנו עושים את ההשתדלות הגדולה שלנו ולומדים למבחן וה' עוזר .
בהצלחה !!
אני בכיתה י"א-השנה הכי קשהCoollit
שלא תחשבו שאני לא לומדת אני משקיע אבל קשה רצח ומיאשCoollit
במיוחד שלא תמיד מצליחים
אני רוצה לייעץ קצת מהניסיון שלי..א..
כיתה י"א היא לא השנה הכי לחוצה! יהיו לכם עוד הרבה זמנים הרבה יותר לחוצים כשתהיו הורים ותעבדו.
אחת הדרכים שלי עוזרות בזמני לחץ הוא להגדיר לי מראש מה כל המשימות שלי. לכתוב כמה זמן כל משימה תיקח לי ולעשות לעצמי לוז מפורט מאוד!
לדוגמא 7 וחצי השכמה, 8 תפילה 8 וחצי לימודים. 10 הפסקת אוכל ואחרי זה לימודים. בהפסקות האחרות להקדיש את הזמן להשתחרר קצת ולעשות משו כיפי.
אחרי הלימודים רבע שעה מנוחה ואחרי זה שעה למידה למבחן ב** 5 דקות הפסקה להתרעננות ועוד חצי שעה של למידה למבחן. אחרי זה שיעורי בית למחר, דיבור עם חברות, הפסקה לפרי קטן. המשך לימוד למבחן, ארוחת ערב חצי שעה. מקלחת משימות אחרות וללכת לישון.

כמה טיפים קטנים מתוך כל זה:* לעשות לוז יומי ולדבוק בו * לתת זמנים למנוחה ולהירגע* להתקלח באמצע היום, לפני או אחרי ארוחת ערב ולא שנייה לפני שהולכים לישון. * ללכת לישון בשעה סבירה אף אחד לא מסוגל ללמוד בצורה יעילה כשהוא גמור מעייפות! * ודבר אחרון והכי חשוב לבקש עזרה מהקב"ה לעבור את התקופה הזאת בצורה רגועה ויעילה! בהצלחה לכולנו!!
את אמא?!סתמישוו
כי כתבת שהייעוץ הזה בא מהניסיון שלך ..
חחח.. ממש לא..א..
הניסיון שחוויתי הוא מהשביעית וגם מעכשיו..
כתבתי כשתהיו הורים כי נסיתי לתאר לעצמי מה זה גם לעבוד, גם לטפל בילדים, גם לתחזק בית וגם עוד סתם דברים שיש לעשות הכל ביחד. .
חח תיארתי לעצמי שאת עדיין לאסתמישוו
אבל אני מאחל בשבילך שתזכי לאיזה חתן עם ציציות !
אההה חשבתי שאת נשואה!!Coollit
אוווולה אחלה ניסיון ישלך !!!Coollit
אמ טוב, אנסה לענות...מיצ'ל
אז כך, אני גם בתקופה עמוסה במיוחד( כיתה יא )
ובדיוק היום היה לנו שיעור חינוך, והמחנכת שלי הבינה שכמעט כל הכתה בלחץ מהבגרויות וכו..
והיא עשתה לנו פעילות.
היא אמרה לכל אחת לחשוב על מקרה שבו היא הייתה בלחץ ותגיד איך היא התמודדה איתו...
עלו הרבה סוגים של לחצים.. ( לחץ בזמנים, לחץ מקבלת החלטות, לחץ מפחד במקום מסוים, ועוד) והדרכים של ההתמודדיות להפיג את הלחץ היה: לדבר עם מישהו, לישון, לעשות ספורט (ריצה, כדורסל/ כדורגל) להתקלח, לשמוע שירים, לשבת ולחשוב עם עצמך, לשחרר ולא לחשוב על זה, לזכור שעברתי את זה כבר וכו. .
ואז היא הציעה שפשוט ניקח את הדברים האלה ותשליך אותם על התקופה הקרובה וכך בעצם נתמודד עם הלחץ בלימודים.
זה אומר לעשות משהו שאת אוהבת, ששחרר אותך מהלחץ ולא פשוט לזרוק הכל..
לי אישית זה נתן כוח ומוטיבציה. .
מקווה שהסברתי טוב...
על זה נאמר-שירה וייל היפה

ברוך שעשני חמשושיתקורץ

אשכרה..Coollit
תודה ענקקית לכל היועצות!!!Coollitאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך