נקודה למחשבהתמר5

אוקי חברה תקשיבו אחרי הבחירות הייתה  לי הרגשה ממש רעה  

הערבים התאחדו ויש להם 13 מנדטים

ואם 4 המפלגות הדתיות התאחדו היה לנו משהוא כמו 30 מנדטים  [=מדינה דתית]

אז בעצם למה לא עושים את? זה נכון הדרכים הם קצת שונות אבל התורה היא אותה תורה ,ואם הערבים יכולים זה ממש בושה לנו שאנחנו לא יכולים לעשות את זה

חברות שלי אומרות שלא מתאחדים כי החרדים ישלטו ויעשו רק מה שהם רוצים אבל אני לא חושבת שזה נכון

קיצר מה אתם חושבים?

לי קשה עם זה..סתמישוו
קשה חי לשמוע דעה כזאת שאם החרדים ישלטו במדינה הם יעשו מה שהם רוצים.. זה נראה מפחיד, החרדים ישלטו, יעשו מה שבראש שלהם, איזה פחד.. אבל אם חילונים ישלטו פה זה סה"כ בסדר.
אנחנו דתיים לאומיים. קודם כל דתיים. קודם כל הדת. קודם כל דעת תורה. למה זה נשמע כל כך מפחיד?! אנחנו לא מצפים לזה? שיהיה פה מדינת הלכה? שתשלוט פה דעת תורה? אנחנו רוצים שמלך המשיח יבוא, כן כן, שמעתם נכון, מלך המשיח.. הוא גם יהיה מלך , הוא ימשול. מקווה שזה לא נשמע מפחיד..
בקטע הפוליטי, אני באמת הייתי רוצה שיהיה לנו מפלגה אחת מאוחדת של דעת תורה.. אם הערבים יכולים, אנחנו לא?! הם הבינו שזה הסיכוי שלהם , להתאחד, כי אם יהיה פילוגים בינם לבין עצמם זה רק יוסיף על הפילוג שלהם איתנו. אז מה, אנחנו לא קלטנו את זה?! צריך שלא יהיה פילוגים, רק ככה ננצח !!!
אז עם כל זה שאני רוצה שיתאחדו, קשה לי להאמין שזה יקרה.. כל מפלגה באה עם דעות שונות. יש גם דעה שבנט בזמן האחרון מנסה לרצות (עם פתח ב-ר') את הימין מאשר הדת. כלומר, את הלאום ולא את הדת.. אבל אנחנו קודם דתיים ואז לאומיים.
הלוואי שיתאחדו מפלגות ולא רק אנשים שפרשו ממפלגות (if you know what i mean) .. כי ראינו כמה זה עזר. 4 מנדטים כנראה הלכו לפח.
מה שעושים אומות העולם זה לא אלא בשבילינו-שירוש16

כל מה שקורה סביבינו בעולם- הוא מרומז אלינו. כדי שאנחנו נלמד מה צריך לעשות איך וכמה. צונאמיים והוריקנים ואסונות אחרים- כל זה בשביל שנתעורר ונגיד: איכה? היכן אנו, היכן אנו מבחינת יהדותינו והיכן אנו אמורים להראות. הקב"ה קודם מעניש את אומות העולם ו"שופך את חמתו על עצים ואבנים" ואח"כ, אם עמ"י עדיין לא יקלטו את המס, אם עמ"י עדיין לא התעורר לתשובה- הוא שולח את הצרות יותר קרובות אל הבית.

אם אנחנו לא נתעורר ונראה את התאחדות - המסוכנת אגב) אצל הערבים, אם לא נלמד מהם (ועד כמה שזה אבסורד שיהודים, נזר הבריאה, צריכים ללמוד מחיות אדם איך להתנהג....)- אם לא- אני ממש מפחדת מהבאות... . הקב"ה לא סתם איחד את הערבים, ממשש לידינו, בבית "שלנו", בארץ "שלנו", לא באיזה משום נידח בקצה העולם. ממש פה לידינו. ואם לא נלמד כיצד לחיות בשלום אחד עם השני ולהביא ככל האפשר לאחדות בין השורות החפצות בתורה ובדת- אנו במצב לא טוב בעליל.

אני חושבת שעוד לפני שרוצים לאחד פלגים- צריך שכל אחד מהפלגים- יתאחד.

היו לזה ניסיונות בבחירות האלו, אבל זה לא צלח. (ואני לא מתכוונת למפגלת "יחד"- כי עם כל הכבוד לבני אדם- אם אתה רוצה לחולל שינוי ולהביא לאחדות- לא מפלגים את העם עוד יותר, זה לא הפתרון).

חוץ מזה כמו שאמרו פה לפי: וזה שחילונים מנהלים את המדינה ומחוקקים חוקים שהם איסורי דאורייתא וכדומה- זה לא בעיה? או שרק כשצריך לשמוע יותר לדעת תורה וכו'- זה מתחיל להיות מזעזע. 

אותי אישית:

מפחיד אותי שבמדינת היהודים חנויות פתוחות בשבת, וגם החופים.

מזעזע עד כמה חוקים הם כ"כ מיתרניים בנושאים שהם ציפור הנפש של היהדות וקיום עמ"י. (כדוגמת הגיור וחוק הלאום ועוד).

מבהיל שצבא ההגנה שלנו- רוצה לפלוט את אופרי ווינטר כי הוא ניסה לעודד את חייליו בכמה מילות חיזוק מאותו תנ"ך שהם נשבעים עליו בטקס ההשבעה.

מוזר עד כמה מדינתינו לא דומה למדינה שבו שולטים יהודים ולא סתם גויים. למרות שקיבלנו את המדינה הזאת על סמך מה שכת' בתורה עצמה. (בגין הגיע לאו"ם עם הוכחות מהתורה בכדי לקבל את הארץ ה-ז-ו. ולא אחרת.)

מעציב איך שיש יהודים - מטרים ספורים משכונה יהודית חרדית פורחת- שלא יודעים מה זה "שמע ישראל"!!!!!!!

היתכן כזה דבר???

-----

חוששני שאם יהיה ניסיון להתאחדותחפרנית גאה=)
ההתנגדות תבוא מצד החרדים דווקא, אנחנו לא מספיק דתיים בשבילם, מה שכן, היה צריך להיות ניסיון לדעתי, לאיחוד בין יחד לבית היהודי..מי יודע, אולי בבחירות הבאות בעז"ה!
חוששני שאם יהיה ניסיון להתאחדותחפרנית גאה=)
ההתנגדות תבוא מצד החרדים דווקא, אנחנו לא מספיק דתיים בשבילם, מה שכן, היה צריך להיות ניסיון לדעתי, לאיחוד בין יחד לבית היהודי..מי יודע, אולי בבחירות הבאות בעז"ה!
וסליחה שזה נשלח פעמיים..חפרנית גאה=)
לדעתי האישית...ג'ינג'י

נכון שאם הדתיים היו מתאחדים היה הרבה יותר כוח... אבל-

1)המטרות לא זהות... דתיים וחרדים זה לא הולך ביחד!!

2)דוגרי-אני אישית... לא רוצה שהחרדים ישלטו במדינה, מלעשות אם יש משו שהאנטי צודקים... זה "מדינת הלכה הלכה המדינה" אני פשוט מפחד מזה, עדיף שהדת"לים ילכו לבד אפילו שזה פחות כח-והחרדים לבד (כל עוד הם לא עושים מה בא להם הכל טוב והם פועלים טוב בשביל הדת)

לא יכול לקרות,יאירוש

לפחות בזמן הקרוב.

ביום הבחירות הסתובבתי באיזה שהיא שכונה מעורבת (חרדים,דתילי"ם,חילונים) בירושלים מטעם "אם תרצו" לעודד אנשים להצביע (לאחת ממפלגות הימין)

באיזה שהוא שלב חרדי אחד שואל אותי "איזה מפלגה אתה?" אני עונה לו הבית היהודי. הוא אומר לי שחבל לו עלי ומשם התגלגלנו לויכוח סוחף על חוק הגיוס וכו'.

יש בינינו הבדלי גישה עקרוניים. אין מה לעשות.

כמה שאפשר לומר שהתורה היא הבסיס של כולנו יש עדיין הרבה מאד מחלוקות.

הרבה כתבו על ה"אחדות" לכן מגיבה לאחרון. אבל זה לכל הנ"ל^^^שירוש16אחרונה

כולם רוצים אחדות. אין אחד שלא רוצה. שאל את הערבים והאריקאים והרוסים ודאע"שים (- טוב... פה קצת הגזמתי...חצי חיוך)

אבל בכללי- כולם רוצים אחדות. 

השאלה היא: מהי אחדות בשבילך?

אולי זה שכולם חושבים והולכים ומדברים אותו דבר. אין חילוקי דעות, ישנה דעה אחת מגובשת ומקובלת על פני כולם. אין אחד שחושב אחרת. כולם מבינים מה נכון, מי נכון מי צודק ומי לא צודק. ישנה מפלגה אחת ולכולם יש את אותם מטרות ואותם דעות פוליטיות, יש שיוויון בין כולם, אף אחד לא חי "על חשבון" השני. כולם עובדים לומדים ומכלכלים את המדינה אותו דבר. כולם תורמים באותה צורה ובאותה כמות... מין הרמוניה יפה ושלוותית... אאהה....

אז זהו---

שלא!

זה לא אחדות.

צאו מדמיונות הכזב- כי אחדות זה לא.

^זה^ נקרא ש י וו י ו ן.... אבל זה לא א ח ד ו ת.

(בשביל הקיצור סתכלו בחתימה שלי, בשביל ההסבר תמשיכו לקרוא..)

אחדות, או במילה אחת שלמות, לא נגזרת מהמילה מושלם אלא "שלם".

ומהו הדבר השלם?

שלם- זה שאתה שלם עם עצמך, גם עם הדברים הטובים וגם עם הרעים. אומרים: האדם הזה שלם עם עצמו- מה זה- הוא מושלם? אין לו חסכים? אין לו פגמים?- לא ולא! הוא לא מושלם. אבל הוא שלם. למה?- כי הוא למד מהם תכונותיו, ויותר מכך- את יתרונותיו.  הוא למד לקבל אותם כמו שהם והוא יודע לחבר אחד לאחד - לקחת מכל תכונה את היתרון שבה וככה להפיק ממנה את המירב.

ככה עמ"י.

הוא מורכב מכמה וכמה פלגים. לכל שיטה/דרך/פלג ישנם תכונות וישנם יתרונות. (בכוונה כתבתי תכונות כי כל תכונה- אפשר להשתמש בה גם לטובה).

העבודה שלנו זה לא להצביע אחד על השני ולהגיד: הנה הנה! הנה הוא נכשל! כאן וכאן הוא לא צודק והוא לא בסדר.

ככה לא יוצרים שלמות. ככה מבודדים את החלקים שלא מתאימים. א"א להגיד באמצע הרכבת פאזל- שני החלקים הללו לא נראים לי מתאימים, יאללה גמרו- הם לפח. מה קרה?- אל תחבר ביניהם. הם באמת לא מתאימים. אבל אם תנסה שני חלקים שמתאימים אחד לשני, לאט לאט תתגלה עבודת פאר. זה לא קל, אבל בסוף-

בסוף - עוד נצליח להרכיב את ה'פאזל' הכי מורכב ביקום ושמו "עמ"י"- יום אחד נקבל את עבודת היצירה הכי יפה אי פעם.

יריעת הקודש שיצר אותה אלוקים בעצמו -בחיר ליבו- עמ"י בשלימותו. ( לא לא, החרוזים לא בכוונה...קורץ)

וזה לא יקרה כי נעלים תכונות או עדות שלמות,

זה לא יקרה אם נגיד: הם ישתלטו!.

זה לא יקרה אם רק נאמר כל היום: הוא שונה ממני ולכן אני לא יכול להבין אותו.

זה רק יקרה נלמד לכבד אחד את השני על שונותו ועל הבדלי גישתו.

והתורה- היא באמת הבסיס של כולנו. ודווקא היא- קוראת לאחדות. למה חצי מלוחות הברית היו בנוגע לבני אדם לחברו? אין דברים יותר חשובים לדבר עליהם במעמד קבלת התורה. אולי משהו על המשך קיום עמ"י, משהו בסגנון, אבל מה הקשר בין אדם לחברו? מה כ"כ חשוב בזה? - והתשובה ברורה ביותר: אם הקב"ה בחר לשים בצד המקביל בעשרת הדיברות מצוות של בין אדם לחברו- אז כנראה הם משתוות לצד השני של הלוחות-  לאמונה ולבטחון - שניהם, בשווה, הינם ציפור הנפש של היהדות. באותה מידה הם שווים לפני בורא עולם. (ועברות של בין אדם לחברו עוד יותר גרועים אין יו"כ מכפר עליהם. זה גם משהו.)

אז לא, לא תהיה אחדות כשכולם יחשבו אותו דבר, כשלא יהיו הבדלים בין העדות, לא ולא! זה בידיונות...

האחדות היא דווקא כשכולם שונים- אבל משלימים אחד את השני.

לההוא יש תכונה שאין לי ולו יש תכונה שאין לאף אחד אחר.

המגזר הזה מתמחה בלימוד תורה ההוא בעבודת ארץ הקודש ההוא בכלכלה ההוא בפוליטיקה עולמית והאחרון מתמצא בביטחון... (-בכוונה לא הזכרתי פה חסרונות- כי זה לא עוזר ולא מועיל לאף אחד.)

אבל- כולם ביחד (אמורים) להביא לשלמות. ולהביא לאידיאל של קיום עמ"י.

אתם רוצים שיוויון? סבבה- אבל זה לא אחדות וזה לא מביא אחדות.

רוצים לדעת מה מביא שיוויון?- לכו למהפכה הצרפתית ולרנסנס. לגופות שמונחות על יד ארמונות הפאר יש כמה סיפורים לספר לכם. מה קורה כשעם שלם צועק : "חופש אחווה ושיוויון"... איזה שיוויון ואיזה בידיון. עצוב מה שקרה שם.

לכל המסוקרנים: לא! זה לא מההרצאות של אלי ישי...חצי חיוך. (לא עשיתי "העתק" "הדבק" )

זה מהתורה. זה מהמקורות-

כך חשבתי עוד לפני שאלי ישי צץ לפוליטיקה וגם אחשוב כך למרות המתנגדים למיניהם. בכל המגזרים.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך