לשמחה יותר גדולה !
למשל, כשבן אדם נכשל בטסט (ל"ע ולא על אף אחד מעם ישראל) אז כנראה שהוא יגיד שזה היה רע וכו'.. אבל אם תגידי לעצמך שאם היית עוברת טסט ואת לא באמת היית צריכה לעבור יכול להיות שהיה קורה תאונה ..
עכשיו, אני לא אומר שכשזה קורה צריך לקפוץ משמחה.. יש גם דברים רעים. צריך להבין ולקבל ולברך על הרעה כשם שמברך על הטובה.
סבתא שלי סיפרה לי סיפור על עצמה: כשהיא הייתה בערך בגילי , משוו כמו 15,16.. זה היה כשנגמרה השואה והיא יצאה באונייה לארץ. היא עלתה בלי משפחה בכלל, רק עם חברות. כשבאה האונייה לחוף (כשהם עלו לכיוון א"י) הייתה התרגשות גדולה וכולם כבר רצו לעלות לאונייה ולהגיע לארץ. היה תור ארוך (ממש ארוך !!!) לאונייה ונכנסו לאונייה מאות אנשים אם לא אלפים. סבתא שלי נשארה בין הבודדות (!) שלא עלו לאונייה כי היא הייתה בין האחרונות.. תחשבי על הרגע הזה, אחרי השואה אחרי כ"כ הרבה מאמץ ואין מקום באונייה, איזה ייאוש. בסוף , מסתבר שהאונייה טבעה בים. (ברור שאני לא בא להגיד שהסיפור הזה טוב, חס ושלום.. יהי זיכרם ברוך ) אבל אפשר לקחת מפה רק את העניין של הפרספקטיבה.. אולי מה שנראה לנו רע בהתחלה, כנראה היה לטובתנו
אנחנו קטנים, לא רואים את כל הפאזל, אבא שבשמיים דואג לנו בכל מכל כל.. איזה אבא לא רוצה שיהיה טוב לבנים שלו?!
ובכל זאת, קורה שכשהילד מבקש סוכרייה האבא לא מסכים .. הילד מתעצבן ובוכה ואפילו אומר שהוא לא אוהב את אבא שלו .. אבל אחרי הרבה זמן הילד מבין שהכל היה לטובתו, ולא רק זה, הוא כנראה יבין את החינוך הטוב הזה ואפילו יחנך את בנו באותו דרך