עזרה דחופה בבקשה מנשואיםדבי אריה

(זקוקים לעצות אמיתיות ולא להערות או ביקורות נא לא לשפוט...)

אנחנו זוג נשוי שלש שנים פלוס ילד  (אגב שנינו כותבים את זה למרות שנכתב בלשון נקבה) חיי הנישואין שלנו טובים מאד ללא שום מריבות קשיים מיוחדים וכו'  הקשר בנינו הוא קשר מצויין פתוח ואוהב מאד!!!!

וכן חיי האישות שלנו מלאים ומספקים אותי ואותו ...

ופה מגיע הבעיה שבעלי טוען שקשה לו מאד מאד!!! והוא מאד רוצה גיוון / ריגוש (ומאחר שאני הראשונה שלו)  הוא רוצה לטעום עוד נשים אחרות והוא מגיע למצב שהוא לא יכול כבר להתאפק (בעלי הוא טיפוס שממצא דברים מהר ואוהב מאד ריגושים גם בשאר תחומי החיים)

מה שכמובן מפריע לי מאד ומעיב על הקשר

והוא טוען בין היתר ל"הגנתו" שלאור הנתונים של הבגידות בעולם רצונו נורמטיבי  (גם מי שיש לו סטיק כל יום רוצה לפעמים שוקולד) מה גם שהוא לא מבין איך אדם יצרי יכול להסתפק באשה אחת אבל מאחר שהוא אוהב אותי והוא ישר וכנה איתי הוא לא יכול לעשות לי את זה מאחורי הגב ולכן הוא משתף אותי 

אז אם יש לכם עצות (לא  בסגנון של: ללכת לפסיכולוגים/גיוון חיי המין/גירושין /שמירת עיניים וכו') אלא מתוך ניסיון עם הבנה ורגישות לעיניין נשמח לישמוע !!!

אני יודע שזה לא מה שאתם רוצים לשמוע,הלוי
אבל צריך לעשות עבודת המידות, להתגבר וכדי גם ללכת לייעוץ מקצועי. "לטעום" ו"לגוון" זו לא אופציה שבאה בחשבון מבחינתי.
זה פתרון טוב אולי לצדיקים אבל אם כל הכבוד כמו שאנחנו חוטאיםדבי אריה
בהרבה דברים אחרים ולא עובדים על מידותינו למה את חושבת שבנקודה הזאת כן נעבוד? במיוחד לאור זה שפה הנסיון גדול מאד
ב"הmetorafi
שילך לרב שיתיר לו או אישה שניה או פילגש

עכשיו תגידי שזה לא מה שהוא התכוון אלה התכוון ללילה סוער חד פעמי כל פעם עם מישהיא אחרת אין מה לעשות ההלכה לא מתירה את זה זה לא הפקרות למרות שלפעמים נראה שכן אז האופציה שכתבתי לך למעלה זה מה יש ! (פשוט כתבת שאת לא רוצה עצות אחרות אז קפצתי איתך ישר לנק'!! ;) )
אני לא מצליחה לחשוב על עצה שתעזור לבעלךצ'ילי מתוק
אבל קודם כל, לפני הכל, חשוב שאת תדעי שזה לא דבר נורמטיבי ולגיטימי ואל תתני לו לבלבל אותך באמירה הזאת. זה שיש הרבה 'חולים' במחלה הזאת לא הופך אותו לאדם בריא...
בעיני זה הדבר הראשון שצריך להבין כדי להמשיך הלאה. יש פה בעיה, יש פה משהו שצריך עבודה או תיקון, וזה אצלו ולא אצלך...מה עושים? אין לי מושג... נשמע כמו דרך ללא מוצא. (לפחות לאדם שרואה את עצמו מחוייב לתורה ו מצוות)
סורי שהפעם אני מגיב אבל יעקב אברהם אבינודבי אריה
דוד המלך שלמה תנאים אמוראים לאורך כל הדורות היו ״חולים״ בעיניך?
אתה חושב שאתה צדיק כאחד משלושת האבות?אין כמו אמא

או כמו דוד ושלמה המלך?

פעם היו דברים שונים. היו כמה נשים....

בדור של היום זה לא מקובל!!!!!

יש אישה אחת ומנסים להסתדר עם מה שיש

קודם כל מסכים איתך אבל להפוך את זה לחולני???דבי אריה
עם כל הכבוד לגברים יש את היצר הזה לפני מאה שנה היו נושאים כמה נשים בעדות המזרח וכיום בעולם לפי כל המחקרים אחוז הבוגדים נא בין 60 ל80 אחוז מהנשואים לכן לא ביקשתי ביקורת אלא עצות בונות מנשואים ותיקים איך הם משמרים את הנישואים ומתגברים על ה״שעמום״ כביכול
זה לא חולני. זה יצר.אבל יצר שלא שייך לדתייםאין כמו אמא

מה לעשות... כך מזלך נולדת דתי ואם אתה רוצה להישאר דתי אז בקטע הזה תסבול

גם הומו שנולד דתי(אני לא נכנסת לזה כי לדעתי לחלק זה ודאי מולד) אין לו הרבה מה לעשות.

זה או להישאר דתי ולסבול או לעזוב את הדת.

אבל לשגע את אישתך ולעשות לה חיי מרורים זה ממש לא בסדר. תסתרבל עם הבעיות שלך עם עצמך, היא לא אמורה להעמיס עליה כזה נטל. כמו שאומרים תשבור את הראש, לכל אחד יש צרות.

גם לי לי ממש לא בא ללכת עם כיסוי ראש זה לא נח ולא יפה אבל עושה כי חיבת,לא חסרים עוד דוגמאות בדת שעושים כי ככה ה' ציוה. אם היתי חי לפני 2000 שנה אז אולי דברים היו נראים אחרת

תתאים את עצמך לדור של היום.

קודם כל תודה רבה על העזרה להבדיל מהביקורותדבי אריה
דבר שני
זה לא קשור לדת ( עובדה שאבותינו והצדיקים הכי גדולים היו נשואים לכמה נשים ) דבר נוסף הבעיה היא שאני מצליח לשמור על עצמי אבל הפחד הוא שנושא הזה קיים כל הזמן וכגבר יצרי ( וכמו רובינו שנופלים וחוטאים ״אין צדיק שיעשה טוב ולא יחטא״ ) אני מפחד ודי בטוח שבאיזשהו שלב אני יפול כי אם אחרי 3 שנות נישואין זה ככה מה יהיה אחרי 5 ו10 ואגב אני לא מעמיס עליה אני רק רוצה להיות ישר איתה עיקר הבגידה מתבטאת באי נאמנות ושקר ואני לא רוצה לשקר
כנראה שמשעמם לך ויש לך זמן לחשוב על זהאין כמו אמא

תעשו הרבה ילדים ותטפל בהם ובלילה תהיה כזה עייף שבקושי יהיה לך כח לאישתך.. חחח

אברהם בגד באישתו?צ'ילי מתוק

אני בכלל לא מבינה איך את מסוגלת להשליך תכונות רדודות כ"כ על אנשים שרוח הקודש פיעמה בהם בכל יום!!!

כדי להבין את חטא דוד ובת שבע יש צורך ללמוד מה הוא בדיוק היה!!! דוד לא בגד עם בת שבע כי תפס אותו יצר הרע והוא רצה "לגוון"... 

כדי להבין מי היה דוד המלך, יש צורך ללמוד ולנסות להבין מה המשמעות של אדם שהייתה לו רוח הקודש!

בעיני האמירות האלה הם חוצפה שאין כדוגמתה!

הלוואי על כולנו להיות "חולים" כמוהם!

תתביישו לכם.

אבותינו כולל רבינו גרשום שחיבר את החרם ביהדות אשכנזדבי אריה
היו נשואים ליוצר מאשה אחת חבל על ההתלהמות אנחנו רוצים עצה תנסי להבין לא לכעוס לכל אחד שולחים את הנסיונות שלו
לך לא בא איזה גבר מהצד??נשואה פלוס
לא נמאס לך להיות עם בעלך זה עם הבטן השמנה שמחטט לידך באף ועושה עוד כל מיני דברים לא נעימים לפעמים? לא באלך לגוון עם משהו צעיר,חתיך.. תציעי לבעלך..מעניין אותי מה תהיה התשובה שלו.. אגב אם הוא יגיד שזה בסדר מבחינתו טוסי לרבנות!!!!
כל הכבוד על הפתיחות ביניכםהיועץ
ושהוא מרגיש בטוח לשתף אותך ברצונות שלכאורה נראים "אפלים" .
הטעות שלו היא בגישה לחיי אישות. הגישה הנכונה והיהודית לחיי המין אמורה לפתור את הרצון שלו לאחרות, אך לא נראה לי שזה מתאים למסגרת הפורום. אם הוא רוצה לשמוע שיפנה אלי בפרטי.
הכותב עוסק בהדרכה בחיי אישות.
לא חושבת שזה משו שצריך להגיד עליו כל הכבודצ'ילי מתוק

זה שהוא מסוגל להגיד לה דבר כזה בלי לחשוש שהיא תתיצב למחרת על מדרגות הרבנות ותדרוש גט, מעיד על כך שהוא חצוף ואין לו כבוד כלפי אישתו. אם הוא הביא אותה למצב הזה, שהוא לא מקבל סטירה במקום על אמירה כזאת אני חושבת שיש פה בעיה.

גם אם יש רצונות אפלים, יש גם כבוד לאישה. מה זה האמירות האלה??? 

זה הדבר המשפיל והפוגע ביותר שאפשר לומר לאישה!!!!!

זה מעיד על דבר אחדהיועץ
שהוא בטוח שהיא מכילה אותו על כל יצרו ותאוותיו, אתן צריכות להבין שבעיות לא נפתרת מזה שלא מדברים עליהם.
גם אני חשבתי כמוך עד שלמדתי את התחום ופגשתי אנשים
לא מסכימה בעליל אבל אני לא רוצה להכנס לדיון הזהצ'ילי מתוק

בעיני יש אמירות שאין להם מקום בתוך חיי הנישואים.

ממש לא !!! והלוואי ולכל הזוגות יהיה את היושרהדבי אריה
להגיד את האמת ולא לשקר בכל תחומי החיים וכן לפעמים האמת כואבת אבל מה עדיף לנעוץ את הסכין מאחורי הגב מכירה את האמירה ״חבר אמיתי דוקר אותך מקדימה״
בן זוג לא דוקר אותך, לא מאחורה ולא מקדימה.צ'ילי מתוק

אבל אני מבינה שדעתי לא מקובלת עליך אז נראה לי אני אפסיק להגיב בנושא.

אין צורך לקדש את אמירת האמת בכל מקרה. כמו שידוע לכולם שמשנים מפני השלום. 

בעיני יש פה זלזול עמוק של בעלך כלפייך. אמירות מהסוג הזה מקומם רק בווידוי של אדם מול הקב"ה או אצל הפסיכולוג שלו. הוא לא אדם אציל בכך שהוא "מגלה" לך את רחשי ליבו, הוא בסה"כ מכין את הקרקע ואת האישור שלך לבגוד.

טעות!!!דבי אריה
את טועה!!!דבי אריה
להגיד את האמת ולא לשקר בכל תחומי החיים וכן לפעמים האמת כואבת אבל מה עדיף לנעוץ את הסכין מאחורי הגב מכירה את האמירה ״חבר אמיתי דוקר אותך מקדימה״
10:59
זה הבעיה בשידוך!!עים לפני החתונה הוא היה טועם הסקרנות שלו לאסבבות!

היתה כזו בוערת כי בחתונה הוא ידע שזהו עכשיו את היחידה את הבחירה מכול האקסיות שהיו או לא היו

אתם בטוחים שאתם דתיים?סבבות!

בהחלט למה לדתיים אין תשוקות למה את מקיימת את כל התורה ולא מודבי אריה
מועדת
ממש לא נכוןצ'ילי מתוק

גם אצל  חילונים ש"טועמים" הרבה לפני החתונה אתה לא רואה ירידה בדחף לגוון- אולי רק ההיפך

וההיפך, אצל הרבה חברה דתיים בחיים לא תשמע אמירות הזויות כאלה. 

בעיני זה קשור למידות של האדם ובכלל בכלל לא קשור למה הוא עשה לפני.

ממש גישה נכונה וטובה <ציניות>יעל מהדרום
אני מסכים איתך שזה בין היתר בגלל הסביבה החילונית שלידבי אריה
אולי גם זה כיוון לפיתרון?גב'
א. סליחה על שחשדתי בכשרים.
ב. אם אתם עצמכם מודעים לכך שההימצאות בחברה חילונית מקשה על הזוגיות שלכם, אולי גם זה כיוון לפתרון- אולי תחשבו כיצד להימצא יותר בסביבה שתשפיע עליכם לטובה?
מסכנהחן
גם בעלי אומר לי דברים בסגנון זה מדי פעם בצחוק (למרות שברור שבכל צחוק יש קצת אמת)
וזה מעצבן ממש ופוגע...
את חייבת להבהיר לו שזו לא אופציה בכלל מבחינתך ושיתגבר על עצמו אם הוא רוצה להשאר איתך.
ואם הוא מרגיש צורך לדבר על זה עם מישהו שילך לטיפול.
כשהוא מדבר על זה איתך זה מכניס אותך למתח ולחץ את חייבת לעניין אותו לרגש אותו.
זה לא בריא.

בהצלחה לכם!
העובדה היא שיש הרבה גברים שמצליחים9080

להשאר נשואים לאישה אחת בלבד ולהשאר מסופקים. ואם הוא מחפש משהו מעבר כדאי אולי לבדוק מאיפה זה נובע ולכן שווה שתלכו ליעוץ.

מה שבטוחאמא, ברוך ה'

שאם תנסה הבעיה לא תפתר, אלא רק תלך ותגדל...

כמאמר "מרעיבו - שבע, משביעו - רעב".

לך ותשקיע את הרצון שלך לחידושים ואתגרים בתחומים אחרים, ובתחום הזה - תשקיע את כל כולך באישה האוהבת שלך. 

וכמובן - לך תתחיל לקבוע עיתים (אמיתיים) לתורה!!! באופן דחוף!!! 

בעלי לומד חצי יום ולא הבנתי מה הפתרון של המרעיבודבי אריה
מה את מציעה שלא נקיים יחסים???
אתם שומרים ומקפידים על טהרה?נקודה למחשבה
בהחלט!דבי אריה
אדם שמקפיד לשמור טהרהנקודה למחשבה
ודיני הרחקות ובמשך שבועיים לא נוגע באישתו, קצת קשה לי לקבל שהוא לא מתגעגע אליה ומחפש אישה אחרת..
אולי כדאי להשקיע בזוגיות ביום של המקווה (ובכלל) במקום לפזול החוצה?
לחפש את הריגוש בתוך הנישואין ולא מחוץ..

היצר הרע תמיד מחפש את היותר טוב.. מי מבטיח שתמצא?

אני די בטוחה שעצם האמירה והמחשבה על אישה אחרת מאוד פוגע באישתך, גם אם היא לא אומרת. אתה טוען שאתה אוהב אותה, בעל שאוהב את אישתו ומכבד את אישתו בחיים לא ירצה במודע לפגוע בה!
זה לא שהוא לא נמשך אלי ולא מתגעגע כמו שכתבנו בשאלהדבי אריה

אלא הוא אדם שתמיד רוצה עוד ריגושים בכל תחום !!!

( אגב יחסי האישות שלנו מעולים אם זה מה שאת מתכוונת )

הוא טוען שגם המאכל הכי מיוחד בעולם באיזשהו שלב נהיה משעמם הוא אומר לי לצורך הדוגמא תחשבי שכל יום תאכלי צלעות כבש הכי משובחות תמיד תרצי לגוון במשהו חלבי נגיד

אז הוא צריך לעבוד על עצמונקודה למחשבה
אין פתרון אחר..

שיעזר באיש מקצוע זה לא בושה!

גם בעולם החילוני הוא לא "ישבע" ותמיד ישעמם לו (ואני מכירה את העולם הזה מקרוב)
אתם צריכים לחפש את השורש מאיפה נובע החוסר בריגושים והשיעמום המהיר.

האם זה ככה בעוד תחומים בחיים? האם גם עבודה הוא מחליף כל שנתיים?

האם אתם עוברים דירה כל שנה כי משעמם לו בבית וכבר לא מעניין לו בדירה?

אני חושבת שאם אתם טוענים שהזוגיות שלכם מצויינת זה משהו יותר עמוק מ"לנסות עם אישה אחרת".

תמיד מה שאין רוצים יותר, זה לאו דווקא יותר טוב מהרגיל והמוכר..
ועוד דבר..נקודה למחשבה
בהמשך השרשור כתבת שהוא מבחינתו יפרק את הנישואים בשביל זה אז..
א. האם את בטוחה שהנישואים שלכם כל כך מצויינים כמו שאת טוענת?
ב. האם את בטוחה שבעלך כל כך אוהב אותך אם הוא מעוניין להיות עם נשים אחרות?
ג. את בטוחה שאת לא טרול? כי בהודעות שנכנסו בך דיברת מאוד לא יפה.. ובהודעות שהיו הגיוניות התשובות שלך היו מתחמקות ולא כמו של נשואה + ילד. ומצטערת אם אני חושדת בכשרים!
יש לבעלך תאוות נשים, אין גבר פורה בעולם הזה שלא חף ממנה.אלעד

וב"ה שה' יתברך יצר אותנו כך.

אותו בורא גם סייג את הנושא בגדרים של רשות וחובה, כדי להנחות אותנו למציאות מאוזנת שמאפשרת לא רק ריבוי טבעי אלא גם מסגרת משפחתית בריאה.

במקום לתרץ אותה או למצוא לה פתרונות בהיתר או באיסור,

מוטב שיעבוד על עצמו ויתמודד עימה, בבחינת דרך ארוכה שהיא קצרה.

אני, במקומו, הייתי מתחיל בלימוד מעמיק העוסק בנושא הזה מפי ספרים ומפי סופרים

וכן, בנוסף לראות מה אפשר לעשות בתוך מערכת היחסים9080

לומר איך לשפר את ההרגשה שלו בין שניכם כך שהוא לא ירצה לחפש בחוץ.

ובמילים אחרותמושיקו
לעבוד יותר להכניס תורה ויראת שמים בבית

תכלס זה רגשות טבעיים שצריך לדעת להתגבר עליהם וכאן נכנסת התורה לעזרה

תפרט ?דבי אריה

האמת הייתי לגמריי בטוחה שהסיפור לא אמיתי.נשואה פלוס
לכן הגבתי ככה. אם בכל זאת זה אמיתי מאחלת לכם הרבה הצלחה. שלום בית אמיתי. התגברות על היצר הרע . והצלחה בכל אשר תפנו. יום טוב סליחה .
חיי אישות הם רק חלק ממערכת הנישואין אבל חלק משמעותי.איש מרגיש

עשית בחכמה רבה שלא שמרת את הדברים בבטן. אם בעלך אכן יממש את הקשר עם נשים אחרות בלי ספק ייפגעו הערוצים האחרים של חיי הנישואים שאת מעידה שהם עד עכשיו נפלאים. נכון לרגע זה יש להם בסיס איתן של אהבה ואפילו של אמון. אין הרבה גברים שמגלים פתיחות כזו כמו שבעלך מגלה כלפייך. אבל תעצרי שניה ותחשבי על העתיד. האם תוכלי לחיות איתו אחרי שיהיה עם נשים אחרות -באותה רמה של קשר נפלא ואוהב? כשתדעי שהוא לא רק שלך אלא מחלק את עצמו גם לנשים אחרות?  

את צודקת מאד. זה הזמן לעצור רגע ולחשוב לפני שעושים צעד שעלול לדרדר אתכם לתהום....

אני לא שופט את בעלך! קטונתי. אין ספק שהוא עומד בלחצים לא פשוטים. אבל יש שני דברים שהוא צריך להביא בחשבון.

הראשון: כיון שאתם נשואים כל צעד שלו משפיע עלייך. אין מצב שהוא יעשה דבר כגון זה ואת לא תיפגעי אנושות!!!

האם כדי לספק את עצמו סיפוק יצרי של כמה דקות או שעות הוא דבר שווה ערך לגרום לך,בת זוגתו האהובה כאב כל כך גדול?

אם הוא יבין את הצד שלך בעניין, ואולי גם ישמע על הטראומה של נשים היודעות שהבעל שלהן מבלה עם מישהי אחרת, הוא ימצא את הדרך להיות רק אתך ולחיות עם זה. את מציינת שהוא אדם טוב שאוהב אותך. אני מניח שהוא פשוט לא מודע לעוצמת הפגיעה בך במעשה כזה.  חיי אישות הם רק חלק מנישואים שלמים, אבל זליגה למקום אחר עלולה לפגוע בהם קשות.

השני: יש אנשים שממצים מהר. אנשים כאלה אכן זקוקים לגיוון. זה דווקא דבר חיובי לחיות לצד מישהו מעניין שמחפש חוויות.

אך חיי אישות הם רק חלק מהחיים. אפשר לגוון בהמון תחומים אחרים בהם אתה תורם לאחרים או לעצמך בלי שאתה פוגע במישהו אחר.

מאחל לכם כל טוב. ושתזכו להמשיך את האהבה הזאת עד 120!

זה דברד.

מגעיל.

[קשה להאמין שזו הודעה אמיתית.. - אבל כיוון שלא מחקו מכאן, אז יש ענין להתייחס רגע כאילו זה מציאותי]

"רוצה לטעום עוד נשים"... לא נורמלי. אשה שמתייחסת אל עצמה כאילו היא ממתק ("יש לו סטיק, רוצה שוקולד".. מקסים) של הבעל, אז אולי כך הוא יתייחס אליה.

"לאור הנתונים.. רצונו נורמטיבי".. ממש מצא רב חדש: הנתונים אצל המושחתים. לאור ה"נתונים" במזה"ת, גם רצח לא באמצעי-דאעש הוא אולי ממש "נורמטיבי".... לא יאומן.

והיא מבקשת עצות לא בסגנון של "פסיכולוגים" וכו', דהיינו, תרופה למחלה של מי שמעבר ליצר, אינו מוכן להתאפק ביישום רצונו ל"ריגושים" (שהרי לא מדובר על שיש לו "יצר" אבל מבין שאין "הוא-אמינא" ליישומו, אלא רוצה ליישמו בפעל..) - אלא מתוך "נסיון והבנה ורגישות לענין".. מקווה שאין כאן "בעלי נסיון" כאלה, ומכל מקום - לא צריך שום "הבנה ורגישות" למי שמבקש מאשתו ברוב אדיבותו רשות לבגוד בה ולעבור איסורי תורה - והיא רואה עצמה "שותפה לבעיה"..

[וכדאי לדעת, שמי שכותב הודעה, אמיתית או מומצאת, ומבקש "ללא הערות וביקורות", אף אחד מהעונים לא מחוייב לבקשתו. מפרסמים דברי תועבה בפורום כאילו הם "צריך להבין", אז מותר לבקר בכל תוקף. ה' ירחם]

שמחה לראות שיש צדיקים בסדוםצ'ילי מתוק

שמחתי לקרא את דבריך דן!!

מרגישה לפעמים שכבר אין פה גבולות בפורום הזה והכל מתקבל בהבנה יתרה (גם זוועות מעין אלו)

ושאף אחד לא יודע לעצור ולומר שנחצה פה קו אדום.

אני מהבוקר מזועזעת מהסיפור הזה.... ולא מאמינה שיש פה אנשים שעונים בכזאת שלוות נפש

אז ככה כתוב בתורה שאתה מצטט אותה אל תדון אדם עד שתגיע למקומודבי אריה

מאחלת לך שבעזרת השם הנסיון הזה יגיע לפתחך ושאלו התגובות שתקבל והלואי וכך יהיה אתה בשם היהדות מחלל אותה אף אחד לא ביקש את הדעה או את הביקורת כי גם אנחנו (בעלי) מאשים את עצמו ואוכל לעצמו את הלב אבל מה שביקשנו זה שזוגות וותיקים יתנו לנו כלים איך להתמודד ולא סיסמאות ובעזרת בהשם יש דין ויש דיין ורק הוא ישפוט אותו בוודאי לא אתה ואני יתפלל שגם אתה תנוסה בנסיון הזה וכן אשתך

אל תספריד.

לי על "אל תדון את חברך"... ואת חצופה עם ה"איחולים" שלך.

אני לא שאלתי אותך מה את "ביקשת" - הסברתי מפורש שאין מחוייבות לענות לפי ש"ביקשת" כשאת מפרסמת בפרום ציבורי.

את לא ביקשת פה עצה "איך לעזור לבעלי שואכל את הלב" מבעיה שיש לו.. שאז היה שייך לומר, "אל תדון את חברך"; ואל תנסי כעת "להמציא מחדש" את הודעת הפתיחה של השרשור.

את כתבת פה על דבר עם נימוקים כאילו הוא "נורמטיבי", וביקשת להתייחס אליו "בהבנה", ולא לתת עצות לייעוץ.. 

הודעות כאלה מנסות להשחית, נוסח ה"תרבות" המתועבת של היום, שהופכת כל חולשה "לאידיאולוגיה" במקום להבין שצריך להתמודד איתה.

אני ציינתי מפורש, שהבעיה העיקרית אינה בכך שיש לו "יצר", כי יצר - גם אם חולני - צריך התמודדות. הבעיה העיקרית היא בכך שהוא ממש בפעל רוצה ליישם, ואת "מסבירה" שזה כמו להחליף ממתק.

את לא ביקשת כלים איך להתמודד. 

ועם ה"תפילות" שלך - אז בנוסף לשחתיות בה כתבת  מקודם, את גם סתם קצת מנוולת. 

אבל אני לא אשיב לך כגמולך, אלא לפי "בקשתך המעודכנת" של כעת, שיתנו לכם כלי להתמודד.

אז הכלי הוא - אם אכן מצב כזה שהוא בפעל רוצה לנהוג כך - ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר. יש כאלה שמומחים לטפל בבעיות כאלה. ודווקא למישהו ירא שמיים, שלא יחשוב שבעצם זה "לא נורא"..

חזק ואמץ,דן.אדל

זה שלא הבנת מהנושא שזה המצב מה שכן הבינו 99 אחוז מהמגיבים לאדבי אריה

אומר שזאת לא היתה הכוונה ואם הייתי חושבת שזה תקין לא היינו מעלים את השאלה הזאת וכן אני מאחלת לך את זה (ואני רואה שזה מפריע לך ) מכיוון שזאת לא חוכמה לשבת ולכתוב כמה היצר הוא רע כי זה ברור לכל

אלא לנסות לעזור הכותרת של הפורום היתה עזרה אני מקוה שאתה מבין מה המשמעות של המילה ולכן בגלל שלא דנת לכף זכות ואתה לא יודע מי הנפשות מאחורי המקלדת אולי הם גדולים ממך בתורה ובמידות אלא ישר תקפת אני מאחלת לך שתבדוק את עצמך בנסיון דומה ואז תוכל להבין את הכאב שגרמת

את "מאחלת" לו ואיחלת גם לי שיקרה לנו גם ככה?נשואה פלוס
אני מאמינה שאת מאחלת את זה כי כעסת מתגובתו..ולכן את לא מברכת אותנו..אלא מקללת..אז אם את יודעת שזה קללה את מבינה שזה גרוע! אז למה את מצפה שנבין את זה???? זה קללה גדולה כי הרצונות של בעלך גרועים וזה דרוש טיפול.
כי אני נסערת מזה שביקשתי בכל צורה רק עצות בלי לפגועדבי אריה

כי את הפגיעות והקושי והבכי והרע כבר אנחנו סופגים גם ככה אז את המינימום אנשים מה יש לכם למה לא לנסות להבין לעזור למה רק להיות עוקצניים מאיפה הרוע הזה מגיע אם היית רואה אדם שנפל ברחוב היית צועקת עליו או עוקצת אותו או שהיית מנסה לעזור לו ? וכן במקום להתנצל כמוך הוא ממשיך בשם התורה כביכול להכות ולפגוע אז הפתרון לדבר הזה זה שכל החכמים בסגנון שלו יתנסו בזה ויראו לנו כמה הם חזקים / צדיקים ואני חושבת שככה גם את היית מגיבה לו מישהוא היה מזלזל ברגשותייך או בקושי שלך

צריך לעצור תדיון הוא לא מוביל לשום מקום.נשואה פלוס
את לא מוכנה לקבל את זה שיש לבעלך בעיה ואת מצפה מכולנוצ'ילי מתוק

להבין ולהכיל דבר כזה. 

וברגע שאנשים אומרים לך, שמעי חמודה, זה לא דבר תקין, את ישר מזדעקת ואומרת אתם שופטים!!

מי שופט?? כבר אסור לומר מה נורמאלי ומה לא??

מה הבעיה להביע זעזוע ממעשה שכזה? אתם רוצים עצות ודרכים לטיפול? קודם חשוב להבין שיש פה בעיה!! ולהבין שזה לא דבר נורמאלי ולגיטימי! 

ההכרה בבעיה היא כבר 90% מהפתרון.

ובצורה שבה את מדברת כנראה לא תגיעי לפתרון בזמן הקרוב, ולדעתי את גם לא מחפשת אותו. (וגם לא בעלך, שהצליח איכשהו לבלבל אותך ולגרום לך לחשוב שהוא בסדר....)

דבריו של דן מיועדים לא רק לכם,גדר תיל

אלא בעקיפין (?) גם לכל שאר האנשים שקוראים פה בפורום.

והם באים להביע זעזוע, ולעורר ולשלול לגיטימציה,

ולהכריז לכל שאר הקוראים שזה דבר לא שפוי מה שאתם מתארים,

ושלא יעלו לרגע על דעתם אפילו בקצה קצה מוחם - רעיונות כאלו ח''ו בעתיד.

וה' יעזור שאפילו קריאת הדברים לא תקרר את הרגש...

(בכוונה אני רשומה לפורום דתי, אני לא מחפשת לחשוף את עצמי לכל מיני דברים.

מעדיפה כמה שיותר לשמור על הטוהר והנקיות של הנפש)

ואני מאחלת לכם שתתגברו ותושפעו ברב סיעתא דשמיא.

יש דרך לומר דברים "דרך ארץ קדמה לתורה"דבי אריה

בשבילנו הקוראים- זה אפילו לא מספיק חזק ונוקב.גדר תיל

ואתם צריכים לקחת את זה בחשבון כשאתם מעלים את זה בפורום פתוח ו--- דתי.

לא מסכימה איתך הפורום הזה נועד לעזור לא לבקר ביקורות אנידבי אריה

יודעת לכתוב אולי אפילו יותר חריף ממנו אבל זה לא העניין פה

את לא קולטת שעוזרים לך?אדל

מה רצית לשמוע? המלצה לנישואים "פתוחים"? לחילופי זוגות?  מה?

הרי אי אפשר לבוא ולנער אותך כדי שתתעוררי ותביני שזה לא תקין ולא נורמלי, אז כותבים לך בחריפות.

^^^יעל מהדרום
לק"י

איזה עצות בדיוק אתם מחפשים?!
99 אחוז הבינו כמו דן. ואת באמת מדברת בצורה מזעזעתצ'ילי מתוק

אל תנסי בשם הליברליות לומר שבעלך גדול ממנו בתורה ובמידות כי מצב כזה ורצונות כאלה מעידים על מידות מושחתות. לא יעזור מה שתגידי. אדם שיש לו להבדיל תאווה לרצח ואכזריות לא יכול להיות גדול במידות. 

בנוסף, לאחל לבן אדם שעבור קושי במשו לא מעיד על מידות טובות במיוחד...

זה בכלל לא קשור ללדון לכף זכות, תגידי, אם מישו אנס בחורה גם צריך לדון אותו לכף זכות? הרי ברור שזה יצר חזק  שאנחנו לא מבינים ולכן לעולם לא נוכל לדון אותו... מה זה השטות הזאת??

מותר לדון!! וצריך לדון! כי יש פה משו מזעזע בכל רמה אפשרית!!!

יש אבא בשמיים הוא ידון אותך "כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו"דבי אריה

צילי מתוק

אמירה שהוצאה מהקשרה לחלוטיןצ'ילי מתוק

אני לא מפחדת מהדין של אבא שבשמיים. לא מרגישה שעשיתי דבר כלשהו שלא ע"פ תורתו הקדושה.

גם פנחס הכהן הרג את זמרי בן סלוא (אגב ציטוטים של דמויות מהתנ"ך) ולא "ניסה להבין לליבו" או לדון אותו לכף זכות.

למה? כי יש דברים שהם תועבה!! ושכנגדם צריך לצאת במלא החריפות! ולו רק כדי שאנשים יבינו שזה חמור. למען יראו ויראו

איך את משוה???דבי אריה

זוג יהודי שלא חטא מנסה לקבל עצות איך לא לחטוא ואת משוה אותו לאדם שעשה חטא??? בושה איפה נעלם בך ה"בישנים רחמנים גומלי חסדים יש דין ויש דיין פשוט בושה

לא אמרתי שהוא עושה מעשה זמריצ'ילי מתוק

הבאתי את פנחס כדוגמא לכך שלא כל דבר צריך "להכיל" ו"לקבל". ולא תמיד המשפט לדון לכף זכות רלוונטי.

נכון, אני מאוד מעריכה את זה שהוא לא חטא בפועל בללכת לנשים אחרות, אבל בעיני עצם ה"דיון" על האפשרות הזאת (גם בינו לבין עצמו) היא חטא. 

את מצטטת אמירות לא קשורות כ"כ לצערי...

זה שקר גמור שדיון על איך להמנע מרע הוא חטאדבי אריה

אבל יש לנו אבא למעלה ובבא היום בוחן כליות ולב ידע האם עשית את זה מרוע או שבאמת כוונתך היתה לשם שמים

מציע,ד.

שתפסיקי לשלוח קללות כאן לכל מיני אנשים...

עיייני בתגובה הארוכה שכתבתי בהמשך, בהסברה מפורטת.

"יש דרך לומר דברים. דרך ארץ קדמה לתורה", זה את צריכה לומר על הודעתך הראשונה.

אם היית כותבת בזעזוע וכאב על תופעה שאת כותבת שתופסת שהיא נוראה ואיומה, ומבקשת עזרה - היו מזדרהים אם הזעזוע ומציעים עזרה.

כשאת כותבת עם "ציטוטי סברות", ובבקשה "להבין" - אז מגיבים כנגד זה קודם כל.

וכבר כתבתי בהמשך - זו העזרה הכי טובה לכם, והמפתח לכל יכולת אחרת לעזור.

[היה כאן, מאחורי הקלעים, מזמן, מישהו, נשוי, שכתב לאיזו רווקה שהיה רוצה להחליף את אשתו בה... מה היית מציעה?.. אז קודם כל, הוא קיבל אזהרה ברורה. אחרי שזה ניער אותו - קיבל ביחס של חמלה למצבו, עצות איך לצאת מזה ולחזור באהבה אל נאמנות לאשתו]

קודם כל מתגובותיך אני מבינה שאתה מבין את הטעות בלזרות מלח עלדבי אריה

הפצעים במקום לעזור אבל אם באמת אתה מעוניין לעזור תנסה לחשוב על זוג יהודי שהבעל לומד רוב שעות היום זוג שמנסה לגבור על יצרו ועל תאוותיו והוא בא ליטול ממך עצה תחשוב שזה אחיך ואחותך שיש להם נסיון קשה מאד ותנסה לעזור להם לא לבקר אותם לא להרע להם פשוט לסייע להם בעיצה או בתפילה כי מה אתה יודע אולי זה הרב שלך מאחורי המקלדת או לחילופין סתם יהודי פשוט

את יודעת מה הבעיה שלך..נקודה למחשבה
שאת לא מוכנה להכיר שיש פה בעיה וכועסת על זה שאנשים מעמידים לך מראה מול הפנים..
לא..ד.

חבל שאת לא מבינה את טעויותייך וחוזרת מהן.

אני לא "חוזר בי" ממה שכתבתי. אבל פרשנותך המעוותת, שזה "לזרות מלח על הפצעים" - שם הבעיה!

אם היית כותבת כעל "פצעים", ולא עם "נימוקים" מזעזעים, מהסוג ששומעים מכל "מכוּר", אז גם היית מקבלת קודם כל הזדהות עם כמה שזה נורא ואיום ומזעזע, וגם עצות. לא כך כתבת - כבר הסברתי כמה פעמים. ומה שאת טוענת שבעצם היה "בליבך", יתכן. דברים שבלב אינם דברים. איש אינו אמור לנחש, וכן אמור להגיב על מה שנכתב כאן בצורה מזעזעת ומושחתת בהסבריה.

כעת, תדעי לך, למרות קללותייך, שאינני צריך לחשוב שזה "אח ואחותי" - כי אני ב"ה די מתייחס כך לכל מי שמבקש עזרה.

ואם הייתם באים "ליטול עצה", האם יש לך רעיון איך לעזור בניסיון קשה", בוודאי שאם הייתי יכול הייתי עוזר, בהבנה ובחמלה ובתפילה.

ודעי לך, אבל, שגם כך - העזרה הראשונה שהייתי נותן, היא בדיוק "לא להבין" את הסברותיו. וכמו שכתבתי, התגובות האלו שלי, כמה שכעסת, זה מה שהכי יעזור לכם. שיקרא אותן כמה פעמים - וידע שזה כך. אפס ויתור. זה ממש יעזור לו.  אח"כ, אפשר לחשוב איך "מורידים את הלהבות" הללו באופן שורשי. יתכן שאכן טיפול פסיכולוגי וכד', מיראי השם אמיתיים, כפי שכבר הזכרתי. יש מומחים לזה.

ושוב אני אומר: לא. לא "הרב שלך" ולא סתם אדם. צריך לדעת את האמת, בצורה חדה ובהירה - לבקש מהאשה "הסכמה" לבגידה, זה דבר מחוץ לנורמה באופן טוטאלי. "לנמק את זה" בכך שבעולם אצל המושחתים, בגידות זה כאילו דבר "רגיל", זה עוד יותר לא נורמלי. כי זה, במקום להכיר בחולי, לנסות "להצדיקו".  חליה וחס. וזה רק יכשיל אתכם יותר.

הדרך האמיתית, לדעתי, היא לדעת שיש כאן משהו נוראי: יש לך אשה, אז אפילו אם יש לך כל מיני "פנטזיות", חלילה, אתה מבין שלא שייך "במקביל", "לנסות עוד". אתה מבין שהבעיה אינה "איך יתכן עם אשה אחת".... שזה ממש דברים מכורים לסמים, אלא הבעיה היא ביצר הקשה שעיוות את השכל והיושר הנורמלי.

אם מבינים כך, ורוצים מאד לתקן - כי רוצים את הבית הזה, ויש נכונות גם מצד האשה לתמוך בטיפול - אז קודם כל מכירים שכל ה"סברות" לזבל - "עד כאן דברי יצר הרע". ואז מבררים על טיפול. טיפול חזק, בתמיכת אשה שרוצה לעזור, יש לו סיכוי.

[יש שמות של כאלה שמטפלים. אם אתם רוצים - אתם יכולים לפנות לרב מנחם בורשטיין. אני יודע שפעם הוא שלח לכאלה, מישהו שנתקלנו בו]

לא קשור.ד.

ראשית, השקר על "99 אחוז מהמגיבים"..  אפשר לספור כמה מגיבים ולבדוק אחוזים...

את יכולה להמשיך עם קללותייך האוויליות והילדותיות, מניח שמישהו כאן ידאג בקרוב לערוך את זה.

אין כל קשר ל"גדולים ממך" או "קטנים ממך". 

כדאי שתביני כמה דברים:

א. כשכותבים על דבר כזה בפורום ציבורי, הדבר הראשון זה הבעת זעזוע נורא מהענין. זו לא "התייעצות פרטית" עם מישהו, מתוך כאב. כשכל דבר הופך ל"דיון לגיטימי נינוח", באותו רגע מורידים את ה"רף" של כל הסביבה. אגב, יש היום כאלה זה ממש העיסוק שלהם, ובכוונה הזו (לכן גם הסתפקתי מראש אם זה לא מישהו כזה.. יש כאלה שבכוונה מעלים עניינים כאלה כאילו בתור בעיות-אמת, כדי להשחית את המוסר אצל אנשים).  אין דבר כזה לומר, "אל תביעו דעה על הענין", לא. יש עוד השלכות. קודם - הזעזוע מהדבר הנורא, אח"כ עצות.

ב. כל הנ"ל, במקרה שסתם אנשים מבקשים עצה לדבר כזה.  לא כן בהודעתך, שאי אפשר "להנדס" אותה למפרע (ולא תיתָלי בכל מיני תגובות.. אנשים כבר נוטים מרוב דברים לא נורמליים שכותבים כאן לפעמים, "לדלג" על השלב הראשון. גם למי שמבקשים עצה על שימוש בסמים מגיבים כך).

ההודעה שלך כללה את "נימוקיו" "הוא רוצה לטעום עוד נשים אחרות".. "לאור הנתונים של הבגידות" "סטיק ושוקולד"... מי שלא "קופץ" מיידית כשקורא דבר כזה, שיבדוק את עצמו.  

וזה הבדל יסודי: אם היית כותבת בזעזוע על מחלתו, אז אחרי השתתפות בזעזוע, היו מציעים לך נסיונות לפתרונות, כמו שמציעים לכל מיני מצבים מסובכים וקשים ונוראים (כל מי שקורא פה, יודע שאני מהאחרונים שיכתבו לאשה נגד בעלה..).

אבל את כתבת על "קשר מצוין ואוהב", וכבר כותבת כמעט "בהבנה" "קשה לו מאד מאד!!!" (סימני הקריאה במקור)

מסבירה את נימוקיו, מבקשת לא לשלוח לפסיכולוג, לא מוכנה להכיר שזה מצב חולני, רוצה שגם ציבור הקוראים "יתייחסו בהבנה"...  אפשר להבין אותך, שמישהו שאת אוהבת, פתאום מדבר כך - את לא יודעת איך "לאכול" את זה.

אבל לחשוב שהפיתרון הוא ע"י לתקוף כל מי שקופץ וצועק לך: אל תקבלי "נימוקים" כאלה, זה לא נורמלי (במובן של הרצון ליישם ממש. לא מדבר כרגע אם סתם היו לו "פנטזיות" והיה מתגבר עליהן)- זו טעות גדולה.

ג. כעת, תדעי את האמת: מה שיכול לעזור לכם יותר מכל - זה בדיוק מה שכתבתי:

אם חוטפים כנגד דבר כזה שלילה מוחלטת, הלם של זעזוע - זה המפתח לצאת מזה. בדיוק כמו ביחס להתמכרויות רעות אחרות. זה כמו סמים מסוכנים. זה ל"חומרים" ההם, וזה לתאווה המינית.  כל "הבנה", רק תגדיל את הסכנה.

ה"הבנה" צריכה להיות רק לכך שאכן יש כאן אדם מסכן (במקרה שכמו בהודעתך עכשיו, הוא ואת מבינים את חומרת הבעיה הנוראה. לא כמו שהודעה הראשונה שהוא "מסביר" שבעצם "אין בעיה" באמת.. כמו כל הרבה נרקומנים, אגב, בדוגמה שהבאתי. באוזני שמעתי פעם מישהו כזה שניסיתי לעזור לו, ש"הסביר" שבעצם כל העולם מכורים..).

אתם צריכים להבין, קודם כל, שכל ה"נימוקים" שהוזכרו, הם הבל הבלים. שקר מוחלט של היצר. היפך כל נורמליות. היפך כל אהבת אמת. אדם יש לו אשה, והוא רוצה בפעל "טעמים אחרים". זה דבר קשה ונורא. אם תפנימו את זה - אז השלב הבא, יהיה אכן ללכת למישהו שיש לו בדיוק הבנה-מזועזעת כזו לענין, וגם יכול לתת כלים לצאת מזה.

ואם תלכו כך - את בעוד כמה שנים, תגידי תודה רבה על ה"זבנג" המוצדק שחטפה כאן הודעתך. גם תחזרי בתשובה מקללותייך, שנלמד זכות - נאמרו מתוך אי ידיעה איך "לאכול" את זה.

יכול להיות שהיא כותבת ככהאין כמו אמא

כוון שבעלה עמד לידה והם כתבו יחד, אז היא כתבה שהיא אוהבת ומבינה אותו... (לא בטוח שזה כזה אמיתי)

אולי אם היתה מתיעצת בלי שהיה יודע לא היתה כותבת ככה.

אני יכולה להבין אותה שהיא מנסה כרגע ללכת עם בעלה בדרך הטובה (כי אולי את הדרך הרעה היא ניסתה) אז היא כותבת שהיא אוהבת אותו, שטוב לה איתו, הרי הם ישבו יחד וכתבו.....

אני גם יכול להבין..ד.

ואין לי כל בעיה על הלימוד זכות הזה.

אבל כשכותבים בפורום, בסגנון כזה, "מסביר", יש גם השלכה לאנשים אחרים שקוראים. אי אפשר להתייחס כאילו זו "שיחה אישית". 

האמיני לי, כבר שמענו פה בעיות חמורות מאד - ויש פה לא מעט שמנסים לעזור לאנשים, באהבה, במצבים מאד "מורכבים". אבל  יש חילוק בסיסי, בין לבקש עזרה מתוך הבנה של בעיה קשה, לבין לבקש "לא לייעץ טיפול", מתוך ציטוט "הסברות" לדברים ששוברים כל קו לגיטימי.

אין לכך כל קשר להבנה שיכולים להיות מצבים קשים/חולניים אצל אדם, ולנכונות לעזור לו. לכן גם כל אמירותיה על "אל תדון", והקללות, אינם רלוונטיים. לא "דנים" על כך שמישהו נמצא במצוקה קשה. אומרים אמירה ברורה על כך שזה מוצג כדבר עם "סברות", ולא כחולי, וברבים, כפי שהוצג בתחילה.

לכל המגיביםדבי אריה

ככה אני אצטט את בעלי ושלא יובן מזה בשום דרך שאני מסכימה/ רוצה / מנסה וכו' עם התוכן

א. מבחינה תורנית אין שום איסור בוודאי לבני עדות המזרח לישוא נשים נוספות (גם הוא מבין שזה לא טוב אבל איסור תורה בוודאי שאין כאן)

דבר שני טיפול פסיכולוגי וכאלה לא מתאים כי לטענתו סליחה על הבוטות גם שלמה דוד אברהם יעקב וכו' היו צריכים טיפול

עכשיו אחרי כל זה הוא מבין שבימינו זה לא תקין ולכן הפננו שאלה ליושבי הפורום הזה בתור נשואים ותיקים איך אפשר לשמר את הריגוש בחיי הנישואין הקימים כל כך פשוט ותגובות כל כך לא לעניין ועוד בשם התורה נשמח לכל עצה ונוותר על כל הערה / פגיעה וכו'

אם כך, לאיזה סוג של עזרה אתם מצפים???אימושית

תקראי עד הסוףדבי אריה

ולכן הפננו שאלה ליושבי הפורום הזה בתור נשואים ותיקים איך אפשר לשמר את הריגוש בחיי הנישואין הקימים כל כך פשוט ותגובות כל כך לא לעניין ועוד בשם התורה נשמח לכל עצה ונוותר על כל הערה / פגיעה וכו'

חיזוק האהבהאימושית

שמירת טהרת המשפחה, דיבור רך ואוהב, פינוי זמן אישי לעצמכם, חיזוק התקשורת, נתינה, לחשוב מה משמח את בן/ בת הזוג. הידיעה ש"הוא/היא האחד והיחיד בשבילי" ובו בחרתי. אני לא חושבת שצריך לחפש "ריגושים" (אמירה שיפוטית אולי, אבל זו דעתי). אני הייתי מגדירה את זה "חיזוק האהבה".

צר לי אם נפגעת מתגובות, אבל אני חושבת שהן נאמרו מלב אוהב וגם...מזועזע. נסי גם את לא להיות שיפוטית.

ואני עדיין בעד יועץ, למרות שלבעלך זה לא נראה. הכל נאמר מלבבות אוהבים וכדאי לא לפסול.

בהצלחה.

נגיד שזה מותר מהתורה.אין כמו אמא

את מסכימה שבעלך יחגוג עם עוד בנות הרבה יותר יפות ומושכות ממך?

נגיד שהיו אנשים שהיו צריכים טיפול ולא הלכנו. אז הוא דופק את אגד? הוא גם לא הולך? מה זה קשור?

הם היו צריכים טיפול ולא הלכו.

במשפט האחרון איך אפשר לשמור על הריגוש. זה כבר לא נשמע משהוא...

הוא לא רוצה לשמור איתך על הריגוש!!!!! לא הבנת את זה עד עכשיו? הוא רוצה ריגושים עם בנות אחרות

כשהוא יהיה בדרגה של אברהם אבינונקודה למחשבה
ודוד המלך יהיה לו זכות לדבר גם אם הוא רב גדול וצדיק נסתר הוא לא ברמתם של אברהם אבינו ודוד המלך!!!

זה פשוט זילות לאבות הקדושים! אז בספק אם הוא אדם תורני כמו שאת מתארת!!!

ואפרופו גם לעדות המזרח אין התר להינשא ליותר מאישה אחת.

ולפי מה שאת מתארת אין שום דבר שנכתוב ונייעץ כדי שבעלך יקבל כדי לשמור על הריגוש בחיי הנישואין!

ואפרופו בתגובה הקודמת שכתבתי לך כתבת שהכל מצויין ואין לכם בעיות בחיי אישות ובזוגיות זה רק שבעלך רוצה ריגושים ולא בתוך חיי הנישואים!!

כתבתי לך שאם זה שיעמום מהיר אז כדי לבדוק את זה לעומק ושאלתי האם זה בעוד תחומים בחיים..

די התעלמת.. ואת די נתפלת להודעות שמעמידים אותך במקומך!

מרגע לרגע את רק מחזקת אצלי את הדעה שאת טרול!!!
את האמת די התיאשתי מלמצוא פה עצה כצפוי רוב התגובות זה ביקורתדבי אריה

או הטחה במקום נסיון לעזור אני פונה למנהל הפורום שימחק את השרשור כי תועלת לא צומחת כאן רק כאב לב

זה בעיה כשלא מוכנים לראות את המציאות..נקודה למחשבה
ולקבל את זה שההתנהגות של בעל לא תקינה!!

ואת לא מוכנה לקבל את זה שבעלך מעוניין לחפש ריגושים מחוץ לבית!
ואת בעצמך כתבת שהוא מוכן להתגרש בשביל זה!

אין עצות מחכימות למי שלא פתוח להכיל ולקבל אותן..
זה בסדר השרשור ימחק בקרוב תודה לכולםדבי אריה

א. התקדמות..ד.

יפה שאת אומרת: "ושלא יובן מזה שאני מסכימה (עם דברי הבעל)" וכו'.

ב. הוא לא שאל על אופציה של נישואין נוספים, לפחות בניסוח שבשאלה שהיתה בהתחלה. הרי את אמרת שהוא רוצה "להתנסות", "ריגושים", זה לא נישואין..

ג. אם הוא רוצה לישא אשה נוספת, ולא קיבל בתקיעת כף בנישואין איתך שלא, שישאל רב מעדתכם.. ולא יפסוק עפ"י סימוי עיניים של היצר. ואם ימצא רב ש"יתיר" (וגם נגד החוק כמובן), אז זה כבר שיקול שלך, אם את מוכנה שיהיה נשוי לך ולעוד מישהי, "כמו שלמה דוד אברהם יעקב"... (קלאסי למצב של "יצר" אכן. שהרי ברור שכאשר עשו לפי הנורמה, זה לא צריך טיפול. בימינו שנושאים אשה אחת - אז מי שרוצה כך בפעל, צריך טיפול לעזור לו לצאת מזה. הרי הוא לא רוצה את זה כי "כך הנוהג או ההלכה".. וגם לא במקרה זה לא כך כיום. לא כאן המקום להאריך).

ד. "טיפול פסיכולוגי" זה דבר שצריך לפעמים. מה נעשה.. אלא אם כן מצליח לבד. אבל פה הופנתה שאלה כנראה בגלל שמאד קשה להצליח לבד. אדרבה, הלוואי שיוכל להצליח כך.

ה. אם הייתם שואלים מראש, "איך אפשר לשמר את הריגוש בחיי הנישואין" זה היה משהו אחר. אבל עם זה, צריך לומר את האמת, שכאשר הנקודה זה ה"ריגוש", אז אין לדבר סוף.. צריך לדעתי לעבוד על כיוון אחר. לעבוד על מרכזיות היחס נפשי, ואיך ה"ריגוש" הוא רק הופעה של זה, ולא ההיפך. ולפעמים צריך אכן להיעזר בשביל זה.

ו. חבל להגיד כל הזמן "הערות בשם התורה"..  ההערות פה לא כ"כ נאמרו "בשם התורה" - זה המשקפיים שלך. הם נאמרו קודם כל מזעזוע אנושי נורמלי. 

לא שאני מחלקת ציונים אבל זאת תגובה !!! למה לא יכולת ככהדבי אריה

להגיב מהתחלה מדוע היית צריך לפגוע תודה על תגובה אנושית אמיתית !

התשובה פשוטה:ד.

[מניח שאת יודעת אותה...]

כי את לא כתבת בהתחלה מה שאת כתבת כעת.

הרי ברור שאין לי כל ענין "לפגוע" במישהו/י, בוודאי לא במישהו/י בצרה.

וגם יש לי הערכה רבה אם אשה מוכנה לעמוד לצד בעלה, כשהוא צריך טיפול בנושא כזה, ושניהם מכירים בחומרת הענין הנורא.

אבל צריך הכרה, שזו בעיה, לא לקבל אף "סברא", ובוודאי לא להציג את זה כך בפורום.

שונתה הצגת הענין - חזרה התגובה להיות כמקובל כשמישהו צריך עזרה ממצב לא פשוט.

נניח ... תמיד תדון כל אדם לכף זכותדבי אריה

כמו שאומר רבי נחמן "אפילו מי שהוא רשע גמור צריך לחפש ולמצוא בו איזה מעט טוב ..."

"כל הגדול מחברו וכו' תמצא את הטוב ביהודי אתה תוכל לרומם אותו תמיד

לא קשור...ד.אחרונה

למה לחזור על דברים שאינם קשורים כלל.

הנושא לא היה "האם ניתן למצוא נקודת זכות באדם שמבקש מאשתו רשות לבגוד בה, וגם מוכן להתייחס בגלל יצרו לנשים כאל סמרטוט" (שהרי כתבת שהוא מצידו "מוכן לסיים את הקשר אבל את לא רוצה".. כלומר: מוכן בגלל היצר הזה לגמור, ואח"כ לקחת אשה אחרת, וגם איתה כמובן לגמור וכו'.. זה נקרא "נשים כסמרטוט", כמובן - בגלל היצר שהתעקם וצריך טיפול. וכעת זה הצ'אנס לטפל).  ניתן למצוא "זכות" בכל יהודי. אבל לא להקל בגלל זה במשמעות דברים מחרידים (טעות די נפוצה, אגב, לאחרונה).

הנושא לא היה האם כשבא לטיפול, ראוי להראות לו שיש בו טוב - ושלא ייסחף לשחיתויות נוראיות כאלה.

הנושא לא היה ה"יצר" בפני עצמו - אלא הרצון ליישמו בפעל חלילה.

הנושא היה, העלאה של דבר כזה ברבים, עם "סברות" נוראיות ומעוקמות לחלוטין, שבאות מקלקול קשה, שלפי דברייך בהמשך - האדם בעצמו בעצם מצטער עליו ומחפשים עצה.

כשזה הנושא - לא עונים אל מה שאינו הנושא, אלא מסבירים קודם כמה זה מזעזע, ואח"כ מנסים להציע איך לטפל, בלי ויתור על תפיסת חומרת הענין.

בהנחה שהסיפור אמיתי - בעלך רוצה ממך רשותחלב ודבש

לבגוד בך.

ואם נחדד, לא זו בלבד שהוא רוצה לבגוד בך עם נשים אחרות - הוא גם מבקש להיות חף מכל רגשי אשמה או אי נוחות.

נראה לי שאני הייתי מבקשת ממנו לארוז ללא דיחוי את הסמרטוטים שלו ולחזור לבית הוריו.

אין שום סיבה שבעולם להסכים ולהשלים עם מצב כזה ועדיף לחיות לבד כל החיים מאשר להיות נשוי לבוגד ונואף.

הוא לא מבקש רשות הוא מעוניין בפתרון אגב הוא לא שולל לסיים אתדבי אריה

הקשר זאת אני שלא רוצה ואל תדוני אותי כי אני אוהבת אותו מאד

גם אם את אוהבת אותו מאד מאדחלב ודבש

את לא צריכה להשלים עם השפלות ובזיונות.

יש הרבה מקרים של בעלים אלימים שנשותיהם "אוהבות אותם מאד".

ואם את לא רוצה שישפטו אותך אל תעלי דברים כאלה בפומבי ותחסכי לעצמך את אי הנוחות.

אם את אוהבת אותו למרות שזה היחס שלו כלפיךצ'ילי מתוק

שהוא מוכן "לסיים את הקשר" ז"א להתגרש בגלל סיבה כזאת אז:

א. הוא לא אוהב אוהב אותך

ב. זו התנהגות שמזכירה קצת את סימני האישה המוכה... לא פיזית כי אם רגשית כמובן.

אם את אוהבת אותו למרות שזה היחס שלו כלפיךצ'ילי מתוק

שהוא מוכן "לסיים את הקשר" ז"א להתגרש בגלל סיבה כזאת אז:

א. הוא לא אוהב אוהב אותך

ב. זו התנהגות שמזכירה קצת את סימני האישה המוכה... לא פיזית כי אם רגשית כמובן.

מה???אין כמו אמא

עוד לא ניסו להתגבר על הבעיה, לא הלכו ליעוץ.

למה להרים ידים כל כך מהר?

במיוחד שיש מצב ענק שהוא יסתובב קצת בחוץ ואז הוא יתחרט מאוד על הצעד שעזב את אשתו והיא כבר אולי לא תהיה מעונינת...

צריכים למצות את כל הפתרונות לפני שמתגרשים...

דבי ואריה יקרים,אימושית

בהנחה שהסיפור אכן אמיתי:

הניסיון בו אתם עומדים לא קל וגם לא שגרתי במקומותינו, ב"ה. לא שלא היו דברים מעולם,להשערתי, ההוכחה לכך היא מתוך וידוי יום כיפור. עדיין זה מצב חריג וב"ה רוב הציבור המוחלט בקרב יראי דבר ה' לא נכשל בכך. לפי הניתוח שלי לכל הקוראים כאן ברור שיש בעיה, אבל אני לא בטוחה שבעלך מבין שזו בעיה. גם לא ברור מהו סוג העזרה שאת מבקשת. כל המגיבים מנסים לעזור מתוך הנחה שיש כאן בעיה ואת כועסת כשמגיבים כך, מעדנת את המציאות ומשתמשת במנגנון הגנה.

יקרה, קבלי חיבוק חם וחזקי. הניסיון לא פשוט.

לך, הבעל, הניסיון לא קל. אתה מתמודד להערכתי עם יצרים לא בריאים ואת זה אני אומרת באמת לא בשיפוטיות.

אני מצדדת בהליכה ליועץ ירא שמים ומאחלת לשניכם להתחזק בזוגיות וביראת שמים.

בהצלחה, באהבה.

נקודה למחשבה: בזמן האחרון נתקלתי בשאלה נוספת בפורו שלא ציפיתי למצוא אותה כאן, לגבי שימוש בסמים. האם זה אומר משהו לגבי החברה שלנו? מה זה אומר?

או קיי הבנתי, אני לוקחת חזרה את הדברים שלי.צ'ילי מתוק

אז בעצם את מחפשת פתרון למצב של הזוגיות שלכם ואיך להצליח להחזיר את הריגוש למרות הקושי של בעלך....

האמת שיש לי פתרון, יש לי משקה מיוחד ששותים אותו וצריך לומר לפני כן כמה מילות קסם- ומבטיחה לך שהכל יבא על מקומו בשלום!! יפתרו כל הבעיות שלכם בחיי נישואים!

אבל זה ממש סודי אז אם תרצי בפרטי אני אסביר לך בדיוק איך...

זה בסדר השרשור ימחק בקרוב תודה לכולםדבי אריה

ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשהאחרונה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
כןפשוט אני..אחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשהאחרונה
מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך