החלטתי לערוך השוואה בין בחירות 2013, ל2015, בדגש ראשוני על בדיקת יו"ש.
אז אספתי את שמות כל הערים והיישובים מעבר "לקו הירוק" - את זה ביצעתי על ידי מקור שבעניין הספציפי הזה נראה לי די אמין, וזה האתר של שלום עכשיו. אולי בהמשך אעלה את שמות היישובים כדי שתגידו לי אם לדעתכם חסר שם משהו או שיש ישוב שלא באמת מעבר לקו הירוק.
בכל מקרה, אספתי את הנתונים של כל אותם ערים ויישובים גם בכנסת הקודמת וגם כיום, וערכתי השוואה כמה אחוזים הצביעו לכל מפלגה דתית/ימנית (בכנסת ה19: הליכוד ביתנו, הבית היהודי, ש"ס, יהדות התורה ועוצמה לישראל. בכנסת ה20 - הליכוד, ישראל ביתנו, הבית היהודי, ש"ס, יהדות התורה, ויחד)
לשם השוואה הנחתי שעוצמה לישראל ויחד כמעט חד הן - ולכן הצבתי אותן בשורת השוואה אחת.
את הליכוד ביתנו של הכנסת ה19 השוותי בשתי אפשרויות - אפשרות אחת, לליכוד של ימינו, ואפשרות שנייה, לליכוד+ישראל ביתנו של היום.
את ישראל ביתנו של היום לא היה לי למה להשוות יחסית לפעם קודמת אבל לשם הנוחות פשוט מופיע בכנסת ה19 המספר 0, בעמודה שלה.
בנוסף, רציתי לערוך מספר בדיקות על מנת לנטרל השפעת גורמים מסויימים - למשל, וזה דרמטי מאוד - בבדיקה אחת כללתי את כל יו"ש, ובשנייה הורדתי את הערים החרדיות ביתר עלית ומודיעין עלית - מה שהפיע בצורה חדה על האחוזים של כל המפלגות, כמובן שהוריד למפלגות החרדיות והוסיף לאחרות.
בנוסף בדיקה שלישית הייתה גם בלי הערים החרדיות וגם בלי הערים הגדולות יחסית (מעלה אדומים, אריאל, וגבעת זאב) - כיוון שרציתי גם בדיקה שבה הומוגנית הציבור די זהה - דתי לאומי. בערים הגדולות התמהיל שונה, ולכן בבדיקה השלישית ניטרלתי את זה.
תם זמן דיבורים, כעת פשוט תסתכלו: