אתמול הוא אמר שהוא רוצה להוריד את הכיפה...
אוףף

חד פעמילכן זה לא משנה אם הוא ילבש אותה או לא כי אם הוא ילבש את זה בשבילך הוא פשוט יהיה חילוני עם כיפה
וסתם שנבין כמה זמן הוא חבר שלך ? מה הקשר בינכם ? אני אישית הייתי נפרד במקרה הזה
אבל אני לא יודע מה המקרה שלכם בסופו של דבר תעשי מה יותר חשוב אהבה או היהדות
דבר שני את אמרת שהוא מדרדר אותך ככה אני הבנתי
דבר שלישי זה נראה לו חינוכי להיות מדריך בלי כיפה???
ובאמת שתי הדברים חשובים השאלה מה יותר ותחשבי אם היית שואלת את הרב מרדכי אליהו מה צריך לעשות ומה שהוא נראלך היה עושה תעשי אבל בהצלחה בבחירה
ומה הבעיה בחילוני עם כיפה?יש כאלה
בתור אחת שמסתובבת מלא עם חבר'ה חילונים, כאלה שבאים מבית דתי וכל מיני כאלה הכיפה מסמלת להם את הקשר לדת, גם אם הם לא 100% שומרים זה כבר משהו. אל תזלזלו בחילונים ש"טורחים" לשים כיפה.
נגיד יש אחד עם כיפה וציצית אבל גם עם פירסינג וכאלה.
כאלה שיראו אותו בלי כיפה וציצית יהיו בטוחים שהוא ערס גמור ולא מכבד בגרוש את הדת, ועכשיו שהוא עם כיפה וציצית אז יש כאלה שחושבים שהוא סתם משחק אותה דתי ויש כאלה שחושבים שהוא סתם מכבד את ההורים (ההורים שלו דוסים רצח..)
בתור אחת שמדברת איתו אז הוא בכלל משתדל להתקרב שוב לדת וכו' וסתם מציק לו ששופטים אותו.
ויש עוד כל מיני סיפורים כאלה..
קיצור תשימו לב למה שאתם אומרים.
ו.. אני יודעת שזה לא הכי קשור לשרשור הזה, אבל היה חשוב לי לומר
בנאדם דתי לא נמדד בכיפה אלא במצוות והכיפה באה לבטאות אם אתה רוצה להיות דתי אם מידו רוצה להוריד את הכיפה זה אומר הרבה
ולגבי ההדרכה שזה בנוי הרבה על דוגמא אישית נראלך שהחניכים מפסיקים להסתכל אחרי שהוא עוזב את ההדרכה? ברור שלא
ואפילו אם הוא ישאר עם כיפה אני ממש לא הייתי רוצה שהילד שלי יתחנך אצל ילד מבולבל שבכלל לא בטוח אם הוא דתי
אם את באמת רוצה לדון על זה אז תפני אלי באישי בתקווה שאני יהיה פה

שימשיך להיראות דתי כי הוא כזה?
אז תאמרי לו שהעניין חשוב לך
על עצם המראה, שיראה שייך.
למה קשה לו?
ושהוא מאמין שמי שמעליו קובע את גבולותיו. אז גם אם יש ירידה דתית הכיפה הנשארת ממש חשובה
אבל איך שזה נתפס אצל אנשים זה משנה ואצל אנשים זה מבטא מה אתה רוצה להיות
ולכן יש כל מיני סוגי כיפות כל אחד מה שהוא רוצה לבטאות
תתני לו את הזמן שלו, אם לוחצים שהם לא יעשו את זה זה כבר הופך לדווקא.
לי זה היה ועבר אבל כשאנשים רצו שאני לא אעשה את זה והכול זה גרם לי ללכת עם מכנסיים ולקצר את השרוולים יותר מהר כדי להראות להם שזה רציני.
אותי חבר שלי ממש קיבל וגם שהוא עבר אחרי תהליך עם עצמו כשאני הייתי בהתחזקות השתדלתי לקבל אותו, אם הוא באמת חשוב לך אז תקבלי אותו איך שהוא!
מוזמנת לדבר בפרטי 
אבל זה לא.
חרדים זה קבוצה מגדרית.
יש לה מאפיינים ייחודיים, ומי שלא עומד במאפיינים הללו אינו "חרדי".
אפשר לדון מה הם אותם מאפיינים, אבל ודאי שזה לא ענין של שמירת המצוות, ו"דתומטר" לא יועיל.
ודאי שחילוני עם פירסינג ובלי כיפה, לא יוכל לטעון שהוא חרדי. לא יעזור כמה הוא ירא שמים ושומר מצוות.
הרי ברור שאין עדיפות "הלכתית" לכיפת קטיפה שחורה על פני כיפה סרוגה. לעומת זאת, אין ספק ש"הלכתית" עדיף שלא יהיה סמארטפון.
למרות זאת, יהודי עם כיפה סרוגה לא ייחשב "חרדי" ואילו יהודי עם סמארטפון, ייחשב חרדי בעיניי רבים.
לעניין השירשור:
ודאי שהעניין בכיפה זה הרבה יותר מהלכתי או סגולי (יראת שמים).
זה ביטוי להשתייכות מגדרית.
בן אדם חייב תמיד להרגיש חלק מקבוצה.
כמו"כ בן אדם מאד מושפע מהחֶברה שלו. (עיין רמב"ם דעות ועוד.)
למשל אדם שגר בין גויים. אם הוא וכל היהודים יתלבשו בצורה שונה מהגויים, זה יגרום בתפיסה שלו לבידול מהגויים וחיבור ליהודים, כך שההשפעה החברתית עליו תהיה בעיקר מהיהודים.
בימיינו הכיפה (וכמובן איזו כיפה) זה סמל של השתייכות מגדרית.
זה מראה עם איזה קבוצה הוא מזדהה, וגם מאיזה קבוצה הוא מושפע.
זה נושא ענק ואין כאן מקום (וכן לי כח) להאריך.
ומה גדר עושה?? שומרת !!
הוא יכול הרבה יותר טוב לשמור על עצמו כי רואים שהוא עם כיפה ומבינים שהוא דתי
ודרך אגב כיפה לא כבדה נפשית אלא אם כן אין לא גב חזק לעמוד בפני חסרים ללא כיפה וכו'
מה זה יכול להיות ??
או שצוחקים עליו או שהוא פשוט מרגיש כבול ולא יכול לעשות כל מה שהוא רוצה כי יש לו כיפה...
תחשבי על זה
כיפה היא דבר שומר ומחייב
אני בעד כיפה גם אם היא קצת יותר קטנה... (עדיף מלא כלום)
אולי יגיע יום ואני אבין למה זה כבד נפשית...

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים