את מודה שיש משהו שאת לא מבינה פה. את לא מבינה איך הבנים לא מתפדחים לשאול על זה.
חסר לך פה מידע. את גם מודעת לזה.
המידע חסר לך בגלל הצורה השונה שבה נשים וגברים רואים את היופי. לדוגמה, אני לא יודע אם בת תהיה מסוגלת אי-פעם להבין איך זה שיש הנאה רק בעצם ההסתכלות. אבל כך בנוי האדם.
לא מדובר בחשקים נמוכים שבאים מהרחוב, אלא מדובר ביצרים טבעיים שנובעים מהצורה שבה הקב"ה החליט לברוא את האדם. אדרבה, אם לאדם מסויים אין את היצרים האלה, ייתכן שישנה בעיה.
נכון, תמיד עלינו לדעת כיצד יש לנצל את הכוחות שנתן בנו הקב"ה, ואיך יש להשתמש ביצרים שהוא טבע בנו. זוהי חלק מעבודת המידות, שהיא עבודה לכל החיים.
ונכון, בהחלט ישנם אנשים שלא עושים זאת נכון. לא מנצלים את הכוחות נכון, ולא מנתבים את היצרים למקומות הנכונים. אבל כאשר אדם מנתב את יצר אהבת היופי-הנשי שלו למישהי שהוא רוצה שתהיה אשתו, זה בדיוק המקום אליו הוא צריך לכוון את היצר הזה.
יכולה להיות לך מחלוקת על הדרך שבה יש לנתב את היצר הזה לשם. אולי יותר יפה בעינייך להיפגש כמה פעמים ולהכיר לפני כן. יכול מישהו לומר על כך: הרי זה גועל-נפש. הכרתי מישהי, נפגשתי איתה יותר מפעם אחת, ופתאום אני מודיע לה שהמראה שלה לא מתאים לי? הרי זה מעליב ממש. אם אבדוק מראש את העניין הזה, לא יווצר קשר, והפגיעה תהיה מעטה ככל האפשר.
ולא, זה בכלל לא חייב לנבוע מהמחשבה שהיא "לא שווה את הפגישה". היא לא עשתה שום דבר שמצדיק את ההעלבה שבחיתוך אחרי היכרות מסויימת - רק בגלל שהיא לא יפה בעיניו.
אבל גם אם ישנה מחלוקת, מותר שתהיינה מחלוקות.
צריך לראות מאיזה מקום זה נובע אצלו. ואם רצונו להכיר את המראה לפני הפגישה נובע ממקום טוב - גם אם על דעתו את חולקת - אינני רואה בזה שום דבר פסול.