בתכלס-למה העולם נברא?
הקב"ה לא יכל פשוט לא לברוא עולם??למה לבוא לעולם הזה אם במילא כולו או רובו מלא בדברים קשים שקשה לנו להתגבר עליהם??
בתכלס-למה העולם נברא?
הקב"ה לא יכל פשוט לא לברוא עולם??למה לבוא לעולם הזה אם במילא כולו או רובו מלא בדברים קשים שקשה לנו להתגבר עליהם??
בס"ד
הראשונה- מה יעזור לך לקבל תשובה, הרי העולם קיים בכל מקרה?
השנייה- כל הקיום שלך הוא במסגרת העולם הזה וכך גם ההגיון וצורת החשיבה שלך, ולכן איך את חושבת שאת יכולה למצוא תשובה לשאלות שהן "חיצוניות" לעולם?
עבודת ה' שלנו מוסיפה לנו טוב.
זאת ההטבה ש-ה' מטיב לנו.
זה בעצם אותו דבר.
שתי התשובות נכונות.
יש מקום לעיין בדברים הללו, אבל זו תמצית העיקרון.

רעיה123
גם!!רעיה123כי ה' הוא טוב והוא רוצה להשפיע עלינו טוב.
כל העולם החיות הצמחים והגויים נבראו בשביל עם ישראל בשביל היהודי שהוא נזר הבריאה- הוא התכלית של הבריאה.
כדי לקבל את כל הטוב של ה' , ה' נתן לנו תורה ומצוות כדי שנעבוד בשביל לקבל את הטוב שלא יהיה לנו ברור מאליו ונרגיש שהדברים הטובים הם שלנו כי עבדנו עליו.
מה היה חסר לו שהוא רצה שיהיה בעולם אנשים ושהוא יביא להם טוב????(
מה חסר לו שהוא צריך אנשים לתת להם טוב?
אביגיל.
אוףףףף את צודקת שאי אפשר להבין אבל זה ממש מוזרררררררררררררררררררררררר
אביגיל.
ולמה אנחנו צריכים להתרגל לדברים חסרי היגיון ולא מובנים?
???????
ובכל זאת, לי תספרי את דעתך? |סקרן|
![]()

'וזה כל האדם ותכלית בריאתו ובריאת כל העולמות עליונים ותחתונים להיות לו יתברך דירה זו בתחתונים' מכירה?
ה' ברא את העולם, עם כל הקשיים והנסיונות דווקא כדי שנתגבר עליהם!
ונעשה לו כאן בעולם הגשמי דירה - מקום בו עושים את רצונו (כמו אבא שמחליט על הבית שלו)
שבסופו של דבר תגיע הגאולה ואז באמת יהיה בעולם רק טוב, והוא יגיע לשלמות.
אנחנו עובדים עכשיו במשך הגלות לתקן את העולם במעשים טובים, בהתגברויות היום יומיות על הרע,ולה' יש נחת מזה שאנחנו מצליחים, למרות כל המכשולים, לעשות את רצונו ולבחור בטוב. מקווה שהצלחתי להסביר טוב.. בהצלחה!![]()
לא,לא הבנתי...את זה שיש קשיים ואנחנו צריכים להתגבר על זה,כן. אבל למה לו סתם עולם שמשרתים אותו והוא בתמורה נותן לנו דברים?למה הוא פשוט המציא עולם??
למה בדיוק הוא החליט לברוא את העולם (הרי הוא שלם ויש לו הכל גם בלעדינו) אני לא יודעת, אבל מה המטרה של העולם, ומה הוא רצה כשהוא ברא אותו - זה מה שניסיתי להסביר לך. וזה לא סתם שמשרתים אותו והוא נותן לנו דברים..
יש לעולם מטרה - עכשיו בעולם יש טוב ורע, האלוקות (גילוי של ה' בעולם) מכוסה ולא רואים בברור שה' הוא האחראי על הכל, נכון? המטרה של העולם היא שאנחנו, בני האדם, נתקן אותו, נעשה אותו מוכן לבוא הגאולה, ואז יהיה רק טוב, והאלוקות תהיה בגילוי, העולם יגיע לשלמות התכלית שלו. בנת?
אומר שבגאולה יהיה טוב?ז"א המציאות תהיה כביכול "מתוקנת" ולכולם יהיה טוב?
הרי מהו הטוב האמיתי? ה'. הוא תכלית הטוב כי הוא ברא את הטוב. ובגאולה ה' יתגלה בעולם בפשטות, שכולם יראו אותו, וממילא הכל יהיה טוב! מקווה שעזרתי..![]()
נוח לו שלא נברא. אבל טוב לו שנברא.
לא נוח לאדם להיברא, אבל זה בהחלט טוב, ויש הבדל גדול בין טוב לנוח.
ממליץ במיוחד :בגן האמונה.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים