העולם-למה?עטרת33

בתכלס-למה העולם נברא?

הקב"ה לא יכל פשוט לא לברוא עולם??למה לבוא לעולם הזה אם במילא כולו או רובו מלא בדברים קשים שקשה לנו להתגבר עליהם??

שתי שאלותקמנו ונתעודד

בס"ד

הראשונה- מה יעזור לך לקבל תשובה, הרי העולם קיים בכל מקרה?

השנייה- כל הקיום שלך הוא במסגרת העולם הזה וכך גם ההגיון וצורת החשיבה שלך, ולכן איך את חושבת שאת יכולה למצוא תשובה לשאלות שהן "חיצוניות" לעולם?

אין תשובהקולמוס הסופרים
רק בגאולה נדע למה.
ה' ברא את העולם כדי להיטיב לנואני! =]
זה לא נכון, הוא ברא בשביל שנקיים מצוות נעבוד אותו בשמחה וכו'חפרפרת

אז את טוענת שהשי"ת זקוק לעדת מעריצים שתעבוד אותו?אביגיל.
לא. אלו שתי תשובות שהן אחת.לך דומיה תהילה

עבודת ה' שלנו מוסיפה לנו טוב.

זאת ההטבה ש-ה' מטיב לנו.

זה בעצם אותו דבר.
שתי התשובות נכונות.

יש מקום לעיין בדברים הללו, אבל זו תמצית העיקרון.

בשביל שיהיו בעולם עם ישראל. הם שוים את ההקרבה.אני77

ואי!! חברה שלי שאלה את זה ושאלנו רב...רעיה123
היא שאלה משהו שאני לא ממש בטוחה שזה מה שהתכוונת אזל אם כן...
כאילו, ה' ברא את העולם ושם אותנו בו, למה? כל אחת לממש את יעודו!
היעוד הכללי שלנו בתור עמ"י זה לקיים תורה ומצוות נכון?!
אז למה ה' ברא את כל המסביב? למה כל הדאגות על הפרנסה, ילדים, פוליטיקה והכל??
אם באמת זאת השאלה אז התשובה היא מאוד פשוטה!!
אנחנו כמשרתיו של הבורא יודעים אפסיות לעומת מהלכיו ועולמו ואנחנו לא יודעים שאין עולם כזה... אולי המלאכים זה העולם הזה?!
אשמח לדעת אם זו באמת השאלה
בשבילי!די"מ
מה בשבילך?! רעיה123
העולם נברא בשבילי.די"מ
חחח גם!!רעיה123
...טל אורות

כי ה' הוא טוב והוא רוצה להשפיע עלינו טוב.

כל העולם החיות הצמחים והגויים נבראו בשביל עם ישראל בשביל היהודי שהוא נזר הבריאה- הוא התכלית של הבריאה. 

כדי לקבל את כל הטוב של ה' , ה' נתן לנו תורה ומצוות כדי שנעבוד בשביל לקבל את הטוב שלא יהיה לנו ברור מאליו ונרגיש שהדברים הטובים הם שלנו כי עבדנו עליו.

אבל למה??????עטרת33

מה היה חסר לו שהוא רצה שיהיה בעולם אנשים ושהוא יביא להם טוב????(

לא הבנתי!עטרת33

מה חסר לו שהוא צריך אנשים לתת להם טוב?

הייתי כותבת את דעתי אבל יסקלו אותי כאן אביגיל.
רק אומר שהמציאות שלנו היא חלק מרצף מציאויות, ולדעתי כמו שאי אפשר להבין שיר כשאנחנו מכירים רק שורה אחת שלו ככה גם אי אפשר להבין את היקום כשאנחנו מודעים רק לביטוי אחד שלו
ישמצבעטרת33

מבולבלאוףףףף את צודקת שאי אפשר להבין אבל זה ממש מוזרררררררררררררררררררררררר

אכן אביגיל.
בסוף מתרגלים לזה
או שמתעמקים בהבנה של העולם הנוכחי שלנו...
איך?עטרת33

ולמה אנחנו צריכים להתרגל לדברים חסרי היגיון ולא מובנים?
???????

לומדים. שואלים וקוראים המון.אביגיל.
בסופו של דבר חוסר ההיגיון ייראה לך פשוט טבעי
זה נכון. אולי קצת חלקי.פינג.

ובכל זאת, לי תספרי את דעתך? |סקרן|

חושף שיניים

אבלאבלאבלאביגיל.
את תשנאי אותה
אני בכל זאת לגמרי רוצה לשמוע.פינג.

אהממ..שורדתתת

'וזה כל האדם ותכלית בריאתו ובריאת כל העולמות עליונים ותחתונים להיות לו יתברך דירה זו בתחתונים' מכירה?

ה' ברא את העולם, עם כל הקשיים והנסיונות דווקא כדי שנתגבר עליהם!

ונעשה לו כאן בעולם הגשמי דירה - מקום בו עושים את רצונו (כמו אבא שמחליט על הבית שלו)

שבסופו של דבר תגיע הגאולה ואז באמת יהיה בעולם רק טוב, והוא יגיע לשלמות.

אנחנו עובדים עכשיו במשך הגלות לתקן את העולם במעשים טובים, בהתגברויות היום יומיות על הרע,ולה' יש נחת מזה שאנחנו מצליחים, למרות כל המכשולים, לעשות את רצונו ולבחור בטוב. מקווה שהצלחתי להסביר טוב.. בהצלחה!חיוך גדול

לא...עטרת33

לא,לא הבנתי...את זה שיש קשיים ואנחנו צריכים להתגבר על זה,כן. אבל למה לו סתם עולם שמשרתים אותו והוא בתמורה נותן לנו דברים?למה הוא פשוט המציא עולם??

..שורדתתת

למה בדיוק הוא החליט לברוא את העולם (הרי הוא שלם ויש לו הכל גם בלעדינו) אני לא יודעת, אבל מה המטרה של העולם, ומה הוא רצה כשהוא ברא אותו - זה מה שניסיתי להסביר לך. וזה לא סתם שמשרתים אותו והוא נותן לנו דברים..

יש לעולם מטרה - עכשיו בעולם יש טוב ורע, האלוקות (גילוי של ה' בעולם) מכוסה ולא רואים בברור שה' הוא האחראי על הכל, נכון? המטרה של העולם היא שאנחנו, בני האדם, נתקן אותו, נעשה אותו מוכן לבוא הגאולה, ואז יהיה רק טוב, והאלוקות תהיה בגילוי, העולם יגיע לשלמות התכלית שלו. בנת?

כן הבנתי..אז זהעטרת33

אומר שבגאולה יהיה טוב?ז"א המציאות תהיה כביכול "מתוקנת" ולכולם יהיה טוב?

ברור!!שורדתתת

הרי מהו הטוב האמיתי? ה'. הוא תכלית הטוב כי הוא ברא את הטוב. ובגאולה ה' יתגלה בעולם בפשטות, שכולם יראו אותו, וממילא הכל יהיה טוב! מקווה שעזרתי..חיוך גדול

שאלה נכונה את שואלת.. לא לכולם יש תשובות,סתמישוו
וגם יש כאלה שהתשובות שלהם הן מתוך הסברה וההיקש.
"מה שכן אני יכול להגיד לך זה משפט של הרבי מקוצק: בשום פנים לא הייתי רוצה לעבוד אלוקים כזה שדרכיו יהיו מובנים על פי שכל של כל טיפה סרוחה. "
חוץ מזה, יש את עניין צידוק הדין של הכוזרי.

ובאמת כתוב: "נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא, עכשיו שנברא - יפשפש במעשיו". היה עדיף לא להיברא, פה העולם קשה.. הניסיונות מרובים ובעיקר בדורנו.

אני דיי בטוח שלא עניתי לך על השאלה האם ה' לא יכל פשוט לא לברוא עולם בינתיים.. לכאורה, התשובה לשאלה הוא כן. הוא אינסופי, וכול יכול. בן אדם שבנה מגדל , ברור שהוא היה יכול שלא לברוא מגדל.. ה' שברא את העולם, לעניות דעתי היה יכול שגם לא לברוא אותה.
אבל חשקה נפשו בכנסת ישראל !!
צריך כל אדם לומר "כל העולם לא נברא אלא בשבילי !

ה' כנראה היה יכול לא לברוא עולם, אבל עכשיו כשאנחנו כבר פה, כשאנחנו בתוך ה"משחק" האדיר הזה .. בואו נלך וננצח. את אמרת למה לבוא לעולם אם רובו מלא בקשיים, אז תגידי שבאנו גם כדי להתגבר על הקשיים האלה. "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים" אנחנו בוחרים איך לנתב את דרך החיים שלנו.. "ובחרת בחיים"

טוב, חח תשובה טובה כנראה שלא הבאתי כי השאלה הזאת היא לא שאלה שאני יכול לענות בדיוק.
אבל על שאלות מסוג זה אני אומר שעדיף לשבת וללמוד את הנושא ברצינות, לפתוח ספרים באמונה.. לשבת וללמוד , זה יתן את התשובה הכי טובה מאשר להיות פה עם טענות שיכולות להיות טובות .. אבל ברגע בן אדם אחר יכול לבוא ולסתור אותן.
איזה ספרים אתה מציע?כפית
הספר המוכר ביותר שאני יכול להציע זה ספר הכוזריסתמישוו
של ר' יהודה הלוי. רק מלדבר על הספר אני מתרגש.
"הגר"א היה אומר שילמדו ספר הכוזרי הראשון שהוא קדוש וטהור ועיקר אמונת ישראל תלויין בו"..
זה הכי מוכר שאני יכול להציע, כמובן מהספרים שאני מכיר.. שמעתי שיש גם "בגן האמונה" אבל אותו אני לא מכיר.
קיצר, ספר הכוזרי הוא ה-ספר, ממליץ מאוד!
אם את/ה בעניין אני מוכן לדבר איתך.. על איזה פירוש כדאי לדעתי ואיך אפשר לקנות..
על איזה פירוש אתה ממליץ?כפית
לא יודע אם זה לפה , לשירשור הזה ..סתמישוו
דבר איתי בפרטי .
אגב, כל מי שרוצה מוזמן לדבר איתי על זה .. יתקבל בברכה.
רגע - יש טעותuser732

נוח לו שלא נברא.  אבל טוב לו שנברא.

לא נוח לאדם להיברא, אבל זה בהחלט טוב, ויש הבדל גדול בין טוב לנוח.

אמונה שה' טובuser732אחרונה
בעצם העניין היותר שורשי הוא האמונה שה' טוב אמיתי ומוחלט.שלא תחשבי שאת היחידה שמהרהרת בשאלות האלו.
באמת אומר על עצמי שמה שאני מרגיש שבאמת יכול לעזור לי הוא בעיקר(ואולי רק) תפילה על העניין ושיחה והתבודדויות עם ה' על האמונה.
שאזכה לראות את טוב ה'.שאזכה להבחין ביופי ובטוב של הבריאה.שאזכה להכיר הודיה על כל הטוב ושהוא לא יהיה מובן מאליו(ולאומת זאת הרע באופן ספונטני לא מובן מאליו אבל הטוב כן(כלומר על הטוב לא שואלים למה ה' נותן אבל על הרע כן)).שאזכה על פי הפאר והיופי של הבריאה להבין שה' הוא טוב אמיתי מוחלט ולא רע חלילה.
בנוסף לדעתי ככל שלומדים יותר את דרכי ה' כך מציאות העולם פחות נראת תמוהה.

ממליץ במיוחד :בגן האמונה.

לדעתי באמת להתקדם באמונה דורש התמדה ולימוד (כמו למשל ללמוד כל יום 15 דקות בספר בגן האמונה - כל יום).

אולי נוח לאדם שלא נברא אבל כן טוב לו.

תפילה לה' שנזכה להאמין ולהרגיש ולראות ולהבין ולהשכיל שהוא טוב אמיתי.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך