החינוך החילוני חינוך גרוע, החינוך החרדי-דתי אחלה!!קולמוס הסופרים
אז למה בעצם החילונים לא מורידים את הכובע, ורק מדי פעם כבעל כורחם מודים בזה??
וזה מאיפה?יאירוש

לך לבקר פעם בשיעור רגיל בבית ספר חילוני ממוצע. ותבין.מירי ט.
ביקרתי בהרבה כאלה ואני לא מבינה.סתם אחת
ברור שלא באופן גורף. אני לא באה להכליל.מירי ט.
יש מורות מקסימות גם במגזר החילוני, גם בחרדי, גם בדתי לאומי.
זה יותר נדיר במגזר החילוני.
הרבה מאוד מורות שם לומדות הוראה כברירת מחדל במקרה הטוב.
מה שלא קורה הרבה אצלנו הדתיים.
החינוך של הדור הבא עבורנו הוא אידיאל וערך עליון.
וזה מורגש כמובן גם בתוצאה ובדפוסי ההתנהגות אצל התלמידים.

אגב,
אני לא מסכימה עם כל מה שכתב פותח השרשור פה בהמשך..
רק עם הנקודה שהגישה לחינוך פחות טובה במגזר החילוני.

אה, ואני ממש לא חושבת שבחרדי זה יותר בולט מאשר בדתי רגיל.
ממש ממש לא.
לפי מה החלטת את ה"עובדות" הלא בטוח נכונות שקבעת/?רעיה123
חח מה הולך פה?!סתמישוו
אתה מודיע פה שהחינוך החילוני הוא גרוע ושהחינוך החרדי-דתי (תן לי לנחש.. זה החינוך שלך) הוא חינוך טוב.
אבל זה לגיטימי שטתה חושב ככה, כי בטח בחור חילוני חושב בדיוק הפוך מזה .. שהחינוך החרדי-דתי הוא הגרוע.
חוץ מזה.. לא הבנתי ת'שאלה שלך. אתה חושב שזה הוא גרוע , הוא חושב שלא (כי אז הוא לא היה לומד שם..)
איך זה קשור לחינוך החילוני?! הם מחנכים לזה?סתמישוו
לדעתי, ככל שבן אדם לומד יותר תורה, הוא נהיה בן אדם טוב יותר .. ואני גם רואה את זה.
נכון שיש גם כאלה שלא לומדים תורה והם כאלה, אז אצלם הטוב ניכר בגשמיות הרבה וברוחניות פחות.
אבל בגלל סיפור שקראת אתה אומר שהחינוך החילוני הוא גרוע?! איך אתה יכול ללמוד מהמקרה הספציפי הזה על כל החינוך?
ואם הייתי מביא סיפור שקרא בחינוך החרדי-דתי?! ויש סיפורים..
ברור שזה בא מחינוך.שירוש16

אחת סיפרה לי שהיא, בתור אחראית על הביטחון והאבטחה בבית ספר חרדי בירושלים, השתתפה בכמה כנסים שדנו בנושא הבטיחות במוסדות. בהתחלה הכל זרם, רוב הדיבורים היו על מצבים ברעידות אדמה ופינוי הביניין וכו'. אבל בהמשך- התחילו ממש לדון במקרה של אלימות בבית ספר. ולתדמתה הנידון היה על מקרה שבין מורה לתלמיד במצב חרום. ומה זה מצב חירום? ובכן, אחד המורים הביא דוגמה למצב חירום: היה זה סיפור אמיתי שהתרחש באחד הבתי ספר החילוניים בארץ:

היה ילד אחד שהיה אימת הבית ספר, כולם פחדו ממנו. יום אחד שהוא התחיל להסתלבט על ילד אחד סתם להנאתו.

זה היה בחצר, היו שם הרבה תלמידים, כמה מורים והמפקח. 

כולם הביטו בו- ושתקו. לא היה להם מה להגיד. הם לא יכלו להתערב, כי אז הבחור יקרא למשטרה ויתלונן על אלימות בין מורה לתלמיד. אז כולם עמדו ככה ולא עשו כלום. אימת הבית ספר תפס את הילד האומלל בצוואר והחל לחנוק אותו!!! וכולם עומדים שם ושותקים.

ומתי החליט המפקח שהגיע הזמן להתערב? לא פחות ולא יותר כשהילד המסכן התחיל להכחיל. הילד היה על סף עילפון, ואז תפס המפקח את הסורר ונתן לו סטירה הגונה. הבחור עזב את הילד והסתכל על המפקח ואמר לו ברוב חוצפתו: עוד תראה, אני אזמין משטרה!

המפקח חשב שהעסק נגמר, הבחור סתם מאיים ואין על מה לדבר. הוא פנה אל מנהלי המוסד וביקש מהם לדון על העברתו מהמוסד, אבל אמרו שזה יהווה סתירה לערכי חופש הביטוי וכו' שהם מנסים להנחיל לילדים במוסד. לא פחות ולא יותר.

(וד"א- זה לא סוף הסיפור. הילד התקשר למשטרה והתלונן על כך שהמפקח הרביץ לו. המשטרה תפסה את המפקח ואיימה להשליך אותו לבית כלא. ברגע האחרון הגיע איזה תלמיד אחד לשוטר והראה לו הסרטה. הוא פשוט הסריט את כל האירוע מהתחלה ועד הסוף. וכשראו את זה המשטרה שיחררו את המפקח.)

אבל אתם שומעים את האבסורד-

איזה ערכים הם רוצים להנחיל לילדים?

חופש ביטוי? מה? אם זה החינוך שהצוות עמל להקנות לילדים-

לא פלא שכך הם יוצאים בסופו של דבר.

אלימות כזאת לא הייתה עוברת בכל מוסד חרדי-דתי מכל סוג שהוא.

לא חופש הביטוי לא כלום! תורה ודרך ארץ מעל הכל! 

וכשאין את הערכים הללו- זה מה שיוצא בסופו של דבר:

פקחי בית ספר דנים על הזמן הטוב ביותר להתערב בתיגרה בין ילדים כך שלא יצאו נפגעים אבל גם שלא יראו את זה כהטרדה או כאלימות נגד תלמידים.

(ד"א- האישה הזאת שסיפרה לי את הסיפור יצאה מהאספה מייד אחרי הסיפור הזה. היא פשוט הרגישה מיותרת לחלוטין...)

כל פעם שאני רואה תגובה שלך אני מתייאש עוד לפני שקראתיסתמישוו
בכל מקרה, בתקווה שהבנתי אותך.. כבר עניתי לכותב את דעתי. אני אגיד בערך, לא רוצה להיכנס לזה יותר מידי.. זה סתם ויכוח מיותר. ברור שערכי התורה הם הטובים ביותר. אבל מה הטעם לכתוב את כל זה? בשביל מה? מה זה נותן לנו? לא רוצה להגיע לבעיות של לשון הרע. וחוץ מזה, את גם הבאת סיפור.. נוו, שויין.
סיפור מזעזע שיכל לקרות גם בבית ספר דתיסתם אחת
אני חושב שאם כבר יש פה לועגים זה לא אנחנוסתמישוו
אני מסכים עם זה שכנראה יש יותר אלימות בבתי ספר חילונים. (כבר הסברתי בתגובה אחרת לדעתי שבן אדם שלומד תורה יותר הוא נהיה בן אדם טוב יותר, אז יש תלות בעניין של החינוך)
אבל אני "לועג" לצורת כתיבה הזאת .. כל ההכללות האלה , שהן לא נכונות .. זה תלוי בן אדם. לא תלוי חינוך.
סתמישוו, איפה התגובות העסיסיות והחותכות שלך לעניין...?קולמוס הסופרים
עבר עריכה על ידי קולמוס הסופרים בתאריך י' בניסן תשע"ה 01:06
''אפשר להגיד שיש ''יותר'' אלימות בבתי ספר חילוניים''...?! אני דברתי על הכמות? אני דברתי על רמת האלימות!
נכון שיש לצערי, אלימות גם אצל חרדים, ואלימות קשה במקרים בודדים. אבל לרמת אלימות כזאת עד עילפון ועל סתם [!!} לא שמעתי ובעז''ה גם לא אשמע!
אני לא יתווכח [ מספיק התווכחתי היום בנושא ברור מאוד כגון זה ] עוד על זה, כי הדברים פשוטים, וזה חסר תועלת!...
המשך יום נעים...
ובחינוך החרדלימוטי113

שמקפיד לחנך שמי שהוא לא אתה אז הוא לא שווה כמוך זה לא יכול לקרות?

כמי שלמד שנים רבות בחינוך החרדלי, אני פשוט נעלב. והנה דעתי:קמנו ונתעודד

בס"ד

מה ????

מאיפה הוצאת את זה?

^^^^google

מסכימה עם כל מילה שלך!!!!קולומוס הסופרים!! זה בדוקCoollit
ילד,מחכה לשקט

זה הסיפור הכי עדין ששמעתי בחיים שלי...

@קולמוס הסופרים

שטויות.סתם אחת
יש בתי ספר חילונים גרועים ויש בתי ספר דתיים גרועים. ויש בתי ספר חילונים מעולים ויש בתי ספר דתיים מעולים.
ואני מדברת מהיכרות אישית
איזה כיףמוטי113

שכל אחד יכול לבוא ולהחליט מה טוב ומה רע, תוך כדי קיטרוג על עם ישראל.

שב תרגע אחשלי זה לא עובד ככה. 

האמת לא שייכת לחרדל והיא לא שייכת לאף אחד. לא לחינוך כזה או אחר.

אתה מעודד בורות ואמירת רע בלי מבט בריא על המציאות. בטח בלי להכיר את המציאות.

מזל שיש אינטרנט אה?

תודה המוכיח!קולמוס הסופרים

כשרודפים חרדים ואת ערכיהם - שאין דומה להם במגזר אחר. - חשוב לכתוב את האמת, גם אם היא צורמת קצת..!

ונראה לי שעדיף לשמור את המילים הללו לחצרוני וגרבוז סניגוריהם של ישראל!

ברור שהכל טלוי בבסיס החינוך של האדם!!!Coollit
א. תזהרו עם כל הלשון הרעיאירוש
שמתחיל פה!
ב.הכללות זה דבר מסריח ולא נכון.
ג. זה הגיוני מאד שבמקומות שמחנכים לרוגע ולשפיות דברים כמו מה שכתבתם פה יקרו פחות, אבל דברים כאלה יש בכל מקום. תכחישו כמה שאתם רוצים, אבל זה מציאות.
״כמו כן לא תיקום ולא תיטור..״עוד אחת!
אתה מכליל את כל הבית ספר וזה חבל!
כל מה דנכתב בו זה בהכללה ומתפרץ לגבול הלשון הרע... כדאי להרעיה123
פסיק בדיון שלא נגיע לידי חטא על כלום...
כל אחד מצדיק את חינוכו וזהו... כי בכל בי"ס זה יכול לקרות...
^^^^^^^^^ נכון..עוד אחת!
כבר הסברתי פה וגם אחרים פה הסבירו את זה ..סתמישוו
יכול להיות שאתה צודק, ואחוז האלימות שם גבוה יותר.
וגם יכול להיות שיש בעיות בחינוך החרדי והדתי ..
אבל אמרתי קןדם כל שאל תלמד על כל החינוך החילוני ממקרה ספציפי שלמדת.
אני אומר את זה לא כי אני מסכים עם החינוך החילוני.. לדעתי צריך חינוך שמושתת על ערכי התורה אבל זה לא לפה. מה שהפריע לי זה איך שאתה כותב את זה , יכול להיות שזה עוד יגיע ללשון הרע עליהם וכו'.
לדעתי , אין טעם למה שאתה כותב פה .. זה סתם יכול להיגרר ללשון הרע כמו שאמרתי והשאלה ששאלת היא שאלה שאנחנו לא נוכל לענות לה " למה הם לא מודים?"
לא תמיד נכוןהכל דבש..
לא קראתי את כל התגובות אבל ההודעה הראשונה ממש עיצבנה אותי.
אני לומדת בבית ספר חילוני אחרי ששנה שעברה הייתי באולפנה.
בוא נגיד שהבית ספר שלי השנה יותר טוב ממה של שנה שעברה.
אני לא באה להכליל או משהו אבל הרבה פעמים יש לחילוני הרבה יותר יתרונות מבדתי.
נשמע שכתבת על זה בלי מודעות באמת.
תחשוב פעם הבאה לפני. .
כל אחד והדעות שלו!!Coollit
חחחקולמוס הסופרים
"אחוזי הפשיעה בנוער החילוני גדולים הרבה יותר מבנוער החרדי", את זה לא אני אומר אלא ח"כ מ'יש עתיד'!
בכל אופן, לא חשבתי שמגיבים כאן חילונים או חצי חילונים, קראתי - פורום דתי, אז החלטתי לכתוב, מבלי כוונה לפגוע בחלק מהמשתמשים.
סליחה ומחילה.
אגב 'הכל דבש', לאיזה יתרונות כוונתך? אולי לאינטרנט הפרוץ שילדים בגיל 12 משתמשים בו, או לסמים האלכוהול שחלקם צורכים?
נו ו?יאירוש

אתה יודע כמה שטויות חכי"ם אומרים? (לא סתם...)

למה אתה קובע שיש איזה שהיא בעייתיות באינטרנט פרוץ? (בשבילם)

"סמים האלכוהול שחלקם צורכים" אתה חושב שזה לא קיים בציבור הדתי? אתה מנותק? חי בבועה?

בנתיים אין תגובה לעניין.קולמוס הסופרים

ור' יאיר, מסתדר לך שבחור ישיבה יקח סמים? איך בדיוק?? אולי הראש ישיבה יתן לו?
אמנם יש כמה שכבות בציבור הדתי, שחלקם אני לא מכיר היטב; אני מדבר בעיקר על הציבור החרדי.
בקשר לשאלתך עם האינטרנט הפרוץ - יש הרבה סכנות באינטרנט, והנוער חייב פיקוח מתמיד בקשר אליו!

אתה רציני?!די"מ
אתה באמת חושב שאצל חרדים אין סמים?
אני לא יודע מה איתךיאירוש
אני לומד מאחת מישיבות החרד"ל ויש שם את זה.
בקשר לחרדים- אתה באמת חושב שאין שם את זה? הצחקת אותי. וגם אם אין שם את זה, יש שם דברים אחרים (ע"ע פוניבז')
בקשר לאינטרנט הפרוץ, מה אכפת לנער חילוני לראות את מה שיש שם?
דבר ראשון, אני דתיה לכל דבר, בדיוק כמו כולםהכל דבש..
כאן. בבקשה אל תזלזל כי זה ההתמודדות לא קלה ( דתיה בחברה חילונית ).

דבר שני, אני לא יודעת איפה אתה חי אבל לפחות אצלי ביישוב יש מלא עם אינטרנט פרוץ. ויש עוד הרבה חוץ מהישוב שלי. אני מכירה..

דבר שלישי, יש הרבה מקרים שמי שגדל בסביבה דתית יעזוב את הדת כשהוא יתבגר והמקרין מסויימים גם יזרוק מסורת. וכן, גם אלה מגיעים לאינטרנט פרוץ, סמים אלכוהול וסיגריות.
לעומת זאת יש הרבה מקרים שחילוני ם מכבדים את הדת יותר מדתיים.לתשומת לב
דבר רביעי, אולי משתמע מדבריי שהציבור החילוני יותר טוב וזה בהרבה.. אני לא אומרת שזה נכון אבל כן יש להם יתרונות על פני הדתי ולהפך. .
כל הויכוח הזה סתמי.סתמישוו
למה? זה טוב לחפש יתרונות במגזר שלנו, אבל לא ע"י להוריד את האחר.
לא צריך לחפש במה אנחנו יותר טובים מהם, מה הטעם?!
לא צריך לחשוב שאנחנו מושלמים... (והם לא).
וגם לא צריך לספר פה על מקרים שקרו .. כל אחד מביא סיפור על המגזר השני כדי להעלות את שלו..
אני באמת חושב שאין בזה טעם ! וגם אם יש בזה טעם , אז טעם של מרור, מרירות, מרירות בלב.
ליל''טקולמוס הסופרים

אם מאן דהוא אומר לכם 'דוסים', תגידו לו את מה שכתבתי חצי חיוך

אין שום בעיה בדוסים!! זה אחלה דבר זה ההההאחלה!! רעיה123
הנתונים נגדך.נפתלי הדג
המחקר סקר ביסודיות את הבדלי האקלים החברתי בין כיתות נפרדות וכיתות מעורבות, בבתי הספר היסודיים בחינוך הדתי בחמישה מדדים שונים, על סמך עשרות אלפי שאלונים שמילאו תלמידי כיתות ה' וכיתות ו' במבחני המיצ"ב שנערכו בשנים תש"ע ותשע"א. בכל המדדים, כמו "תחושה כללית ביחס לבית הספר", "העדר תחושת מוגנות" ועוד, היה יתרון לבתי הספר המעורבים.

למשל, במדד "העדר תחושת מוגנות", נמצא שבבתי ספר מעורבים, בממוצע, 7.16% מהתלמידים מרגישים לא מוגנים ואילו בבתי ספר נפרדים, בממוצע, 7.85% מהתלמידים מרגישים לא מוגנים. מכיוון שמדובר במספרים קטנים יש חשיבות לא רק להבדל המוחלט של האחוזים (0.69%) אלא להבדל האחוזים ביניהם עצמם, המלמד שבבתי הספר הנפרדים שיעור התלמידים המרגישים לא מוגנים גבוה ב-10% מאשר שיעור זה בבתי ספר מעורבים.

הנתונים הללו מפתיעים במיוחד לאור העובדה שבבתי ספר מעורבים ישנו ריכוז גבוה בהרבה של בתי ספר שבהם הרקע הסוציו-אקונומי נמוך, ועל פי הנתונים הארציים של משרד החינוך, בבתי ספר מסוג זה התלמידים אמורים להיות מעורבים הרבה יותר באירועי אלימות ומרגישים הרבה יותר חסרי הגנה:

ברמה ארצית בחינוך הכללי, בשנת תש"ע בבתי ספר בעלי רקע סוציו-אקונומי נמוך, בממוצע 15% מהתלמידים הרגישו תחושת חוסר מוגנות, לעומת 9% בבתי ספר בעלי רקע סוציו-אקונומי בינוני ו-6% בעלי רקע סוציו-אקונומי גבוה. על פי שקלול הרקע הסוציו-אקונומי של בתי הספר יוצא שבבתי הספר המעורבים, בממוצע, 9.79% מהתלמידים היו אמורים להרגיש חוסר מוגנות לעומת 7.75% בבתי הספר הנפרדים, וכך הפער האמיתי היה אמור להיות יותר מ-2% דווקא לטובת בתי הספר הנפרדים, אך בפועל הפער עומד על דווקא 0.7% לטובת בתי הספר המעורבים.

במילים פשוטות יותר, מקובל לתלות את רמת האלימות הגבוהה בחינוך הדתי, בקליטה הרחבה והמבורכת של אוכלוסיות חלשות. אלא שבבדיקה ארצית מתגלה שזהו הסבר מוטעה לחלוטין: הנתונים מלמדים שדווקא בתי הספר המעורבים, בהם יש הרבה יותר תלמידים מרקע סוציו- אקונומי נמוך, משיגים תוצאות אקלים טובות. התוצאות במעורבים היו טובות לא רק יותר מאשר בבתי ספר לבנים שם האלימות היא דבר די מובן, אלא גם יותר מאשר בבתי ספר לבנות. מסתבר שגם הבנות מרוויחות משהו כשהן בכיתה עם בנים.

יתרה מכך, היינו מצפים שבתי הספר ה"תורניים יותר"- הנפרדים, הנחשבים לאליטיסטים, יגיעו לאקלים טוב יותר, אך בפועל קרה דווקא ההפך. את ההסברים האפשריים לכך נשאיר למאמר אחר.

(מתוך 'כיפה')

המיצבים מראים תוצאות זהות בכל הנוגע לאלימות.

אנחנו לא הכי טובים. חלאס.
אפשר תקציר?! :/רעיה123
יש יותר אלימות בבתי"ס דתיים...קמנו ונתעודד

'נפתלי הדג' אני מביא הוכחות מהשטח.קולמוס הסופרים
ואתה גורס שטויות שלא שמעתי עליהם עד לרגע זה, ממקורות שלא שמעתי עד לשנייה זו!
אגב הרבה מלל לא משכנע אותי; מכיר את הכתוב ''קול כסיל ברוב דברים"?. על סיפורים עושים העתק הדבק, לא על חופן דברים מסובכים ומוזרים.
סלח לי, הוכחות מאיזה שטח?קמנו ונתעודד

מאיזה שטח?יאירוש

מסיפורי הווצאפים למינהם?

וזה מאד הגיוני שלא שמעת את זה, מה שלא רוצים לשמוע לא שומעים!

לא שמעת על 'כיפה'? הבעיה שלך, לא שלו.

אתה הבאת לפי דעתי הבאת גם הרבה מלל, ואל תתרץ ש"על סיפורים עושים העתק הדבק, לא על חופן דברים מסובכים ומוזרים." 

מאיפה הכלל הזה? וגם אם הוא קיים,למה קבעת שזה מסובך?

כל הכועס וכו'.קולמוס הסופרים
הייתי בהחלט יכול לענות לך בטוב טעם, ולהסביר לך שיש הבדל גדול בין פייסבוק לווצאפ, כמו 'כיפה' לעומת חדרי חרדים - אתר חדשות ידוע ומהימן שקבע ע''פ מבחן, שמנת המשכל של החרדים גדולה יותר מזו של החילונים - שבפייסבוק יש תמונת פרופיל כתובת וכו' לעומת ווצאפ שאין כלום.
אבל גורמים בעלי אינטרס לעולם לא יודו, ולכן מיותר להמשיך להתווכח.
המשך יום נעים.
לא הבנת אותי.יאירוש

מאיפה הסיפור שלך?

איפה כעסתי?

בבקשה - 'קמנו ונתעודד'קולמוס הסופרים
דוגמא קטנה, מלבד הדברים שהובאו לעיל: לעיתים מפרסמים בפייסבוק דברים מצערים שקרו לחילונים או לחרדים. כשקורה אסון לחרדי, תמיד יהיו כמה חילונים שיביעו שמחה לאיד. "החרדים הפרזיטים האלו מגיע להם"; "ממשלא איכפת לי מהחרדים", ועוד ועוד. אבל ברגע שקורה לחילוני אסון, אין חרדי אחד שיכתוב מילת גנאי, ויש הרבה חרדים בפייסבוק!
הדברים פשוטים, ומי שחושה אחרת למרות שהדברים ברורים - כנראה קצת חילוני.
ואגב ח''ו לי להכליל את כל החילונים! הרי אפילו בסיפור אני מביא אחד שהצטער כל כך על המכות שקיבל חברו; אני הולך לפי הכמות והרמה שישנם בציבור החילוני לעומת הציבור החרדי.
לא רציתי להגיע לזה, אבל אילצת אותיקמנו ונתעודד

בס"ד

אז ככה: אני גר בשכונה חרדית ופוגש לא מעט את יצירי כפיה ה'מופלאים' של מערכת החינוך החרדית. לא אנשים שהיית רוצה לפגוש. אם תסתכל באתרים כיכר השבת או בחדרי חרדים תראה את כל השטנה שמופצת עלינו, הדת"לים, רק כי הבית היהודי 'העז' להיכנס לממשלה בלי החרדים ולקבל את שני התפקידים שהיו אצל החרדים במשך שנים, ועדת הכספים ותיק הדתות. אתה יכול גם לשאול מה עשו פעילי ש"ס במהלך הבחירות האחרונות, והם לא הסתפקו בזיופים...

אין מה לעשות, התקלות והבעיות שיש אצל החילונים לא הופכות את החרדים לזכים וטהורים ויודע מה, גם לא אותנו.

מה הקשר?קולמוס הסופרים

אם לאחד מן הדת''לים יקרה אסון [פציעה חמורה וכהאי גוונא] , יהיה חרדי שישמח ע''כ?! - ח''ו! רק יתפללו עליו.

כל פעם אתם טוענים בשעורים!

טורים ב'כיכר' שמתארים את הנקמה המתוקה בהתנחלויות אחריקמנו ונתעודד

בס"ד

שהמפלגות החרדיות יחזרו לממשלה, מה זה?

פוליטיקה זה פוליטיקהקולמוס הסופרים
ה'עמך' ישאר נאמן איש לאחיו
הלוואיקמנו ונתעודדאחרונה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך