יצאתי מהחנות, והוא רץ אחרי וקרא לי:גדר תיל

''הי, נפל לך משהו מהתיק''  

ואני נבהלתי, מה נפל לי?   מסתכלת על הרצפה ורואה לכלוכים ושקיות ריקות. 

ואיזה כושי צעק : דולרים דולרים.

ואז באמצע הרחוב ההומה, הוא מוציא בשקט פתק עם שמו והטלפון שלו.

ואני בתדהמה אומרת: הגזמת? בחורה דתיה!

ואח''כ בערב הוא התקשר אלי הביתה! להתנצל.

מסתבר שאמא שלי דברה עם המנהל שלו.

השוק שלי לא היה רק מעצם המעשה, אלא מהבנאדם! 

אחראי חנות ברשת מכובדת, מבוגר, שדיבר איתי  באדיבות ובענייניות.

תגידו, אני ילדה תמימה וקטנה.

לא!

זה פשוט שעכשיו כולם נהיו בעייני כאלו קטנים! קטנטנים.

אין אמון.

ואני שואלת - מה ה' אלוקים רוצה ממני? הוא כנראה הזכיר לי להתחזק בצניעות.

לא מובן איפה בדיוק הבעיה שלך?איש השקים
אכן,ד.

מבחיל. ולא רק ל"בחורה דתיה", אלא גם לסתם בן אדם. זולוּת.

וטוב שהגבת כך על המקום.

גם טוב שסיפרת לאמא שלך. טעות שקורית אצל מישהי שנתקלת בדבר כזה, שלא מספרת ולא מטפלים. הוא צריך לדעת שאם ינהג כך אל קונות, זה יתקל בתגובה לא פחות מיחס בעייתי אחר. 

את לא "ילדה תמימה וקטנה". וזה לא "כולם" חלילה. חבל שזה העולם שלו. 

זה לא שצריך לאבד את האמון, כאילו "כולם קטנים", אלא שצריך ערנות וזהירות-יתר, לדעת שלצערנו יש דברים כאלה.

וכל הכבוד על המסקנה, שהפנית לעצמך.

תודה, דן.גדר תיל

לא נסחפת קצת ?הלוחש

מישהו ניסה ל 'התחיל' איתך, כנראה מצאת חן בעיניו.

למה את כל כך מזדעזעת מכך ?

אולי הדרך והטקט/נימוס שלו לו לטעמך- אבל זה מסור להחלטתך בלבד .

האיש לא הטריד אותך, לא ניסה לגעת, לא איים, לא ניבל את פיו לפחות לפי התיאור שלך .

אז היתה לו טעות בבחירת הבחורה שמצאה חן בעיניו- לא צריך לעשות מזה יותר מכך .

ובשולי הדברים, אולי דווקא הצניעות והליכותייך הם אלה שמשכו את תשומת ליבו וגרמו לך למצא חן בעיניו ?

דוקא בגלל הצניעות זה הפריע לה!גרי

שהיא מכירה (תהלים מ"ה) כל כבודה בת מלך פנימה. ולא מכובד שיפנו כך. על זה יצא קצפהּ..

הוא לא עשה לה כלוםים...

אם זה היה מישהו לבן היא הייתה מתנהגת אחרת, זה היה יותר לרמה שלה

הוא ניסה אז לא בדרך הכי טובה, זה לא הופף אותו לסוטה או עבריין מין

ולא צריך להגזים. סה"כ ניסה למשוך את תשומת ליבך ונתן לך פתק כמו שהרבה כותבים פה שזה משהו שאפשר לעשות כדי להתחיל (למרות שלדעתי הכי טוב לפנות ישירות) ואח"כ גם התקשר להתנצל

מקרה נחמד לקריאה..orlo
לא נראה לי שמכל זבוב צריך לפחד כמו מפיל.. אני חושב שבן אדם לא ברמה גבוהה ניסה לנסות משהוא, (לא מוצלח)את נבהלת והזדעזעת לחינם, ישנם המון שטויות ברחובות ולא הייתי מייחס להם חשיבות, אלא אם כן את חושבת שהלבוש היה לא צנוע וזה כבר עניין אחר..
נראה לי קצת הגזמת....נשואה פלוס
כולה גבר התחיל איתך..מה אמא שלך קשורה כאן? וזה שהוא התקשר להתנצל..גם הזוי..למה מה כבר עשה? סיפור מוזר קצת...
בגלל שאמא שלה דיברה עם המנהל שלוים...
טוב שלא פיטר אותו
לא נעים... לא נורא. נראלי שאין פה אחת שלא היה לה סיפור דומה.תית

>>>>>>>>>>>>>>>גדר תיל
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י' בניסן תשע"ה 21:52
הכותרת נערכה לבקשת הפותחת.

אכן, אם מסתכלים על המקרה ממבט חיצוני-  זה לא המקרה הכי מזעזע בעולם,
ויתכן שגם אני לא הייתי מתרגשת מהמקרה, לו היה בעיתוי אחר , במקום אחר או ע''י אדם אחר.
ובאמת, אני מופתעת מעצמי שאני בכלל נזכרת מזה אחרי שעברו שעות.

זה לא פעם ראשונה בחיים שלי שמתחילים איתי, וגם לא דרך פתקים,
אבל מה לעשות, המצב הוא -שהמקרה הזה ספציפית השפיע עלי. 
(חזרתי הביתה, התישבתי קצת לנגן ,אחרי כמה דקות מצאתי את עצמי בוהה)

כתבתי את מה שכתבתי יותר כפריקה, אבל חשוב לי לענות לכמה מהמגיבים:
איש השקים - אין לי שום בעיה ב''ה.
אודליקה-   הוא היה מישהו לבן ביותר. הציניות השגויה שלך קצת מגעילה אותי. 
             לא הפכתי אותו לעבריין. פשוט תארתי מה עברתי.
אורלו -   אני דוסית, ונראית דוסית וצנועה. ב''ה.
            לקחתי לעצמי את המסקנה, כי לכל אחת יש מה להשתפר בנושא.  
נשואה-  מה אמא שלי קשורה? משום מה, אני נוהגת לשתף את משפחתי במה שעובר עלי.
            וכנראה היא חשבה שראוי להתריע על זה למנהל.
            היום זה אני, מחר זה בחורה אחרת שנופלת ברשת. תאמיני לי שהכוונות שלו לא היו טהורות.
            הוא התקשר להתנצל בעקבות הגערה של המנהל. היה לו את המספר בחנות. כמובן שהבהרתי לו שזה פעם אחרונה שהוא מתקשר.

הסיבות שגרמו לי להיות מושפעת מהמקרה:
1. הוא ניסה להתחיל איתי בדרך עקומה, אסורה, בסתר, ועשה טריק מפגר שרק גרם לי להיבהל.
אם היה פונה אלי ישירות '' הי, מצאת חן בעיני, קחי את המספר ואם בא לך תתקשרי''- הייתי מקבלת את זה בכבוד.
(כמובן שמסבירה לו שלא רלוונטי מבחינתי בחור חילוני.)
ובכלל, התעוזה שלו לחשוב שאני אסכים להיות הXXX שלו....
2. האדם -עשה לי שוק הפער הגדול בין איך שהיה נראה והתנהג קודם לכן, לבין מה שעשה אח''כ. 
   וזה גרם לי להבין ש כנראה המון אנשים שמסביבי שנראים לי שפויים ועניינים, הם לא כך. 
3. העיתוי - על ההתחלה הייתי בבהלה, כי היו לי כמה מכתבים אישיים בתיק וחששתי שהם אלו שנפלו לי.
4. המקום - אדם חילוני פונה ככה לבחורה דוסה באמצע שכונה דוסית.... לא בתל אביב...

רק מנסה להסביר אי הבנה...קורא סמוי
אודליקה כתבה מה שכתבה בגלל שהוספת בסיפורך פרט יחסית שולי על כושי שצעק 'דולרים דולרים'...
תאמת גם אני בהתחלה התבלבלתי והייתי בטוח שזה שהתחיל איתך היה כושי.
מקווה שעזרתי.
כתבתי ''השגויה''. הבנתי שטעתה.גדר תיל

אבל עדיין. שים לב להמשך דבריה.

תודה לך, בכל אופן.

אוקיי התבלבלתי. אז לא כושיים...
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך י"א בניסן תשע"ה 00:25

הבנתי למה באותה סיטואציה ניבהלת, אבללשם שבו ואחלמה
לא הבנתי למה במבט לאחור את חושבת שמה שהוא עשה זה פסול?
לא מתאים לך בחור חילוני? סבבה, הגיוני
אבל מכאן ועד הזעזוע מהמעשה הכשר והחביב שעשה המרחק גדול
מדהים אותי! או שלא הסברתי את המקרה מספיק ברור,גדר תיל

או שיש כאן אנשים שיכולים להתחרות בלימוד הזכות שלהם רק בר' לוי יצחק בעצמו.

תאמיני לי שמעשהו לא היה כשר כלל וכלל, הוא ממש לא התכוון להציע לי לצאת איתו למטרת נישואין, או לקשר גלוי!!

לפעמים אני תוהה אם אני היא זאת התמימה....

למה הגעת למסקנה כזאת?! מניין לך שהוא לאלשם שבו ואחלמה
רק רצה לצאת איתך?!
כי לא נולדתי היום.גדר תיל

וח''ו כל אחת לו היתה במקומי - לא היה לה כל מקום לספק.

טוב. אני מאמין לך שזה ברורלשם שבו ואחלמה
אבל ממה שכתבת זה ממש לא ברור.
ככה שאל תתפלאי על התגובות.

ממה שכתבת מדובר בסתם גבר חילוני שרצה לצאת איתך ואני לא חושב שיש כאן אחד/ת שהבין אחרת.

אם אכן הוא בעצם הציע לך משהו גס ושפל כמו שאת רומזת אז זה באמת מזעזע וטוב ששיתפת גם את אמא שלך.

לא מבין את כל התומהים פה, לא חושב שאת תמימה...דנידין כהו

מאוד פשוט איך להתבונן על הסיטואציה... מישהי שנכנסה לחנות ויצאה כשהוא עמד שם בתור מוכר? נראה לי שהאינטואציה שלו מורכבת מדברים מאוד נמוכים ושטחיים.. אינטואציה נכונה (לדעתי) זה מתוך מפגש קצת יותר, איך נאמר, מפגשי, ולא נתונים חיצוניים.......!  לא חושב שהוא מחפש את הצלע שלו.......יותר את העצם שרוצה ללקק, ודי לחכימיא ברמיזיא........

ובכלל, אתה לא חושב שהוא יודע שחילוני ודוסה זה לא הולך ביחד? מה הוא חי בלהלהלנד??  באמת זה אחד שרצה למצוא מישהי להתחתן איתה? לא כדאי שימצא מישהי בגיל שלו?...

לכן נראה לי מיותר לסנגר עליו..

אכן, זה מבהיל עד כמה אנשים שכלפי חוץ נראים מכובדים וכו - בתוכם העסק מלא בליכלוך...כך נראה לענ"ד.

לשם אחיעיוני
אם הבנתי נכון גדר תיל סוברת שמי שמציע לצאת על סמך ראיה נטו בלי היכרות, אוטומטית ההצעה נמוכה ונובעת כנראה מסיבות שפלות.
סה"כ יש אמת בדברים אבל אומר שוב שהגזמת.
א. כי גם אם צדקת במקרה דנן התגובה צריכה להיות פחות שופטת הרי על טאקט בסיסי הוא שמר.
ב. שמעתי מהרב שלי (לא ישירות) שיש מקום להציע על סמך ראיה ראשונית, תלוי ברמה הרוחנית של המציע.
אם אתה צודק אני חולק עליה לגמרילשם שבו ואחלמה
מה לא יכול להיות שהיא מצאה חן בעיניו ולכן הוא רק רוצה להכיר אותה?!
השאלה אם אתה צודק
אולי משהו אחר בסיטואציה גרם לה להבין שכוונותיו רעות?
הגיל שלו והעובדה שהוא חילוניעיוני
הגיוני שזה יגרום לתחושה שהרצון שטחי נטו, אבל אם זה כזה ברור, אומר שאהבלים יש בכל מקום ולא צריך להתרגש מהם...
חח! ממש לא. אם בחור מציע עצמו ישירות, ועושה זאת בעדינותגדר תיל
עבר עריכה על ידי גדר תיל בתאריך י"א בניסן תשע"ה 13:01

וכוונתו אמיתית וטהורה, ראוי  לקבל זאת  בהבנה,  וזה אפילו מחמיא.

זעזע אותי שההוא חושב לעצמו שאני אסכים להיות הXXXX שלו. (לא רוצה לכתוב את המילה) 

בייחוד שאני נראית ההפך מאחת שתסכים.

^^^רק לא מ(א)גניבה
את לא תמימה... את צדיקה.
ההלם שלך אומר שאת חיה בעולם דוסי טוב. תמימות... ב"ה.
אני בהלם על ההלם, גם אם הוא היה אומר לך שזה מה שהוא רוצה מפורשות.
הייתי הרבה דברים אבל לא הייתי בהלם בעידן שבו אנשים מכירים ללילה אחד בלבד וזה דבר לגיטימי מאוד מבחינתם. אפילו בסיסי.
על זה אתד.

ב"הלם"?...

אוי למי שיאבד את ההלם הבסיסי הזה שלה..

אני לא חושב שיש ענין לפרט פה כל מיני הנהגות נוראיות, אבל ברור שלא צריך להיות דווקא "צדיק" כדי להתלונן על גועל כזה. צריך להיות נורמלי. ומוטב לא נַטה את רף הנורמליות שלנו, ואת ההבנה שהיא נורמליות בסיסית, לפי כל מיני טירוף ושיגעון ר"ל.

כן על זה אני בהלםרק לא מ(א)גניבה
על זה שהיא לא מכירה את המציאות. הלם חיובי.
הצדיקה היה על זה שהיא בהלם, וכן היא צדיקה ב"ה. לא על זה שהיא התלוננה...
מי שמכיר את העולם החילוני, זה דבר צפוי מבחינתו. לא קשור לאיבוד רף הנורמליות.
גם אתה תמים כנראה... תמים זה לא שלילי.
היא צדיקה..ד.

זה ברור בלי קשר להלם דווקא..

ואני לא חושב שכדאי "להכיר את העולם החילוני" במובן הזה, ובפרט לא להגיע למצב שמאבדים את ה"הלם". מכירים גם דברים מזוויעים שקורים כיום בעולם ובמדינות שסביבנו, ועדיין מי שיגיד ש"זה צפוי" ולא יהיה בהלם מחדש - איבד דבר יקר מאד-מאד. לכן גם כדאי למעט בלשמוע דברים שליליים חמורים (ולדעתי גם לא לכתוב "דוגמאות" מהסוג שכתבת, על אף שהתכוונת לטובה).

ואכן, מצוין להיות "תמים". שגם כששומע בעל כרחו מידי פעם מה ש"קורה" אצל כל מיני אנשים (וחבל לאידך לדבר על "כולם", גם שם מה שכתבת הוא קיצוני ולא "כולם") - מתבונן רגע בכיעור הגדול שיש בכך, וחוזר למקוריות, ויזדעזע מחדש אם ישמע שוב.

וזו הכוונה ב"איבוד רף הנורמליות" בתחושה - לקבל כאילו ב"שיוויון נפש", בלי להזדעזע, תועבות שקורות במקומות מסויימים, רק בגלל שקורות שם ל"ע.

ה' יצילנו מכל הדברים הללו.

אתה לא מביןרק לא מ(א)גניבה
שזה לא סותר את הזעזוע.
אני לא דיברתי על זעזוע, דיברתי על ההלם.

דרך העולם שכשהשכל מכיר בתופעה מסויימת, הוא לא בהלם כי זה צפוי.
אז מי שהוא בהלם, בהכרח שהוא לא יודע מה קורה וזה סימן טוב בשבילו.

והמצב מזעזע, הרבה הרבה יותר ממה שאתה חושב.
אבל הלם לא יכול להיות אצל מי שיש לו חברים חוזרים בתשובה שמשתפים אותך במה שהם עברו.
אז זעזוע יש, אבל הלם לא שייך.

אתה מפרש הלם כזעזוע ריגשי, אצלי הלם זה יותר קרוב להפתעה שכלית. ונכון שבד"כ זה בא ביחד. אבל לפעמים מכורח המציאות אתה אנוס לדעת מה קורה במקומות אחרים ומאידך לאיבוד קצת מהזעזוע שקיים בהפתעה הראשונה.
אז אשריה שהיא לא יודעת מה קורה ושהיא לא נאלצת לשמוע על המציאות המזעזעת שמעבר ל4 אמות שלה.
לדעתי,ד.

גם ה"הפתעה השכלית" צריכה להיות מחדש, במובן  מסויים..

ואני חושב ש"חברים חוזרים בתשובה שמשתפים אותך במה שעברו", זה גרוע מאד. יש צד שזה מקלקל. ביחוד בגיל צעיר, בסיסי. בדיוק מהסיבה שכתבתי. במקורותינו, בע"ת אמור להצניע דברים כאלה, שבין אדם למקום, "אשרי נשוי פשע כסוי חטאה". אלא אם כן זה לצורך עזרה.

[ואכן, דווקא בגלל "דרך העולם" הזו, כדאי להשתדל לא "להתיידע" יותר מידי.. נכון]

"מה שאני חושב", קצת קשה לך לדעת.. אבל ממה שכתבתי, אפשר להבין את הגישה, שאני חושב שאכן עוזרת "לא לדעת" גם כשיודעים דברים טכנית, לצערנו.

אבל העיקר שגם את מסכימה/חשה/מבינה, שאת הזעזוע צריך לשמר ולרענן. שלא יהיה חלילה ליבנו גס בכך.

ברור שלצורך עזרה או פריקה (סוג של)רק לא מ(א)גניבה
אלא מה, סקרנות?
אישית אין לי ברירה. ואני כבר לא אצליח להזדעזע כמו פעם.

ואני אומרת "יותר ממה שאתה חושב" כי אני רואה שאתה מזדעזע. ואני יודעת באילו שלבים הזדעזעתי כמוך.

יש גם עבודת ה' של דיעבד לכאורה שהיא לא מתוך זעזוע. וגם בה יש מדרגה שאין במדרגות אחרות.
והעיקר לעבוד אותו מכל מקום ולא להתייאש. ולא לחכות שהזעזוע יחזור בשביל שאני אהיה במדרגה מסויימת ורק אז אוכל לעובדו יתברך.
הוא נמצא גם שם. וגם שם אני צריך לגלות אותו. אפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה נמצא ה' יתברך.

בקיצור, מי שאיבד את התמימות בל כורחו ולא יכול להשיב אותו, צריך לעובדו יתברך משם.
כמובן לא כתבתי עלייך אישית..ד.

[ולא כל "פריקה" היא עזרה.. לפעמים יש בכך קצת "ניצול" של השומע]

לגבי "מה שאתה חושב", נניח לזה כאן.

בוודאי נכון שהעיקר לעבוד את ה' ולא להתייאש...  ושיהיה "זעזוע" לא כתבתי כדי ש"תהיי במדריגה מסויימת", הרי לא כתבתי "עלייך". אלא בכללית, שזה דבר חשוב.

ואכן - אפשר כן להחיותו.

אפשר להשיב את הזעזוע, ונכון שצריך לעבוד את ה' בכל מצב. יפה כתבת.

אבל כאן, כנ"ל, לא נכתב דווקא "עלייך" אישית, אלא על דברים שנכתבים ברבים..

נכון.. לפעמים יש הרבה ניצול של השומערק לא מ(א)גניבה
כולם צריכים לחשוב על זה.
אבל זה רחוק מלהיות הסיפור כאן, כיוון שהייתי מעדיפה שלא לדעת את כל זה.

וכמוני יש רבים ולכן כתבתי.

כן, אבל לפעמים הזעזוע לא בבחירה שלך.
וזה שאתה לא מזדעזע לא מעיד עליך שום דבר חוץ מזה שזה אומר שאתה צריך לעבוד אותו גם שם.

בהצלחה לכולנו
מצד שני,ד.

יש רבים שלא.

ומסתבר שאין ענין לומר להם מה שבעצמך היית מעדיפה כלשונך, "לא לדעת"..  וטוב אכן למעט בכך.

הבחירה היא להשתדל להתבונן ולהתחדש. וה' יעזור שגם ההרגשות הרעננות יתחדשו.

חבר'ה, הפירוש האמיתי של הלם זה בכלל מושג רפואי שמתייחסתית

למצב פיזי  (משהו שקשור לאופן זרימת הדם)שלא נגיע לזה ח"וקורץ

זה שוק, ירידה בפרפוזיה ובחמצון....ארוון

אבל גם במילה שוק אנחנו מדברים על דברים אחרים, וזה בסדר.

מה זהד.

"לצאת"?...

רצה לצורך אופציית נישואין, או "סתם", לשיטתך?..

ונניח שאתה אומר שב"מושגים שלו" זה "מקובל". אלו לא מושגים שהיא צריכה לקבל. אז נניח שהוא "לא יודע" - בסדר גמור. אז כעת ידע. אדם שמוכר בחנות ואינו מכיר את סוג האולוסיה שאיתה הוא עובד, וגורם בגלל זה אי נוחות לבנות (שזה מה שהיה קורה בערך לכל בת דתית שהיתה באה לשם והיה נוהג כך איתה) - אז מתקשרים ומעירים על זה. מתלוננים.

אבל מעבר לכל זה - אדם נותן "פתק עם מספר".. מה הוא מצפה? שבחורה תתקשר אליו אח"כ ביוזמתה?.. זה לא זול?

גם במקרים "כשרים", אפשר להחליף כמה מילים, להתענין, לשאול אם תהיה מוכנה שיתקשר.

ועוד - כדאי אכן לשים גבול ברור. אני יודע על בנות שמרוב "לימודי זכות" שכאלה, על מתחילים-בזולות למיניהם, נפגעו פעם אחר פעם. ל"ע.

דן, מסכים אךעיוני
איתך ולכן משפט כמו " אני מבינה מאיפה בא הרעיון אבל בעולם שלי הדבר לא מקובל ואני חושבת שהשיטה פסולה, מבקשת שלא תנסה יותר".
היה פותר את המקרה בדרך אלגנטית, ניראה לי שהסגנון היה טיפה מתנשא.
תחשוב שאדם שאתה ממש אוהב/ אמור ממש לאהוב מתיחס אליך בצורה לא נעימה פעם אחת סה"כ. הייתה מתקשר לבוס שלו לגעור בו?
האם זה לא גורם לריחוק מיותר ביננו?
בתוך עמי אנוכי יושב וחבריי למחלקה חילוניים.
כשהם מדברים בגסות אפשר לסגור את הסיפור במשפט כמו " הבא שאומר משהו לא במקום אני מוריד לו ת'ראש (בחיוך)
או שאפשר לעשות להם כל היום שיחות מוסר ואז ניראה כמה קרובים נהיה.
שוב אדגיש, להקפיד על קלה כבחמורה אך השיטה צריכה להיות כלפי חברים, אחים.
תגובתך?עיוני
א. מחילה - רק כרגע ראיתי..ד.אחרונה

[ימי טרום-פסח..]

ב. קודם כל, ברור שבאותו רגע לא "חושבים על ניסוחים".. והיא עונה מתחושתה הטבעית. לגביה.

ב. אני לא חושב שהסגנון שלה היה מתנשא, תגובה במקום לגמרי. היא אמורה קודם כל לבטא טבעית את מה שהיא. לא פחות ממה שהוא ביטא את "שלו" (במקרה הטוב). והיא - כשניגשים אליה כך, מתנערת אינסטינקטיבית. ב"ה.

בנוסף, מדובר על מוכר בחנות. בחורה אמורה להיות יכולה לגשת לחנות בלי שזה ינוצל על-ידו "להתחיל איתה" בצורה כזו. שונה לגמרי מנסיונות ענייניים, למטרה ראויה. 

ג. יפה כתבת לגבי האהבת ישראל. בוודאי שהעיקרון טוב ונכון. אך לא למקרים כאלה ביישום. גם מהסיבה הפשוטה, שאנשים עם אהבת ישראל אינם צריכים בגלל זה לסבול.. אם מוכר בחנות מתנהג שלא בנימוס, אז קורה שמתלוננים; אפשר להמשיך לאהוב אותו בכללי גם אח"כ. וגם התנהלות כזו חורגת מתחומי ההתנהלות שאמורה להיות לו אחרי שקנתה שם. מה גם שאמרה שזו סביבה דתית. לא שאינו מכיר את הזן הזה.. אדרבה, ה"מחאה" גרמה שיתנצל, הענין נסגר, ומן הסתם אפשר שהצילה בכך כמה פחות "ברורות" ממנה.

לצערי, כבר שמעתי מכאלה שניסו "להסביר בנימוס" למה זה לא. וזה גרר דברים לגמרי גרועים. את המשא-ומתן על ההתנהלות, לא היא צריכה לנהל.  אני מסכים שיתכן שהוא בכלל "לא קלט" את המציאות וכו' - איננו יודעים במי מדובר. כבר שמענו לצערנו גם על לחלוטין לא "תמימים".

ד. מה שאתה אומר על המחלקה שלך, מעולה. זה החילוק בין בן שיושב במחלקה, לבין בת שמישהו ברחוב ניגש אליה. כך גם באוטובוס ועוד.  בוודאי שצריך להתייחס כאל אחים, אבל בהיות שלצערנו הטרדות למיניהן אינן תופעה מאד-נדירה, אז לא תפקידה של הבת "להסביר" במקרים כאלו. את זה אפשר לעשות בשיחה בין חברים.

אני מניח שדווקא לההוא זה לא גרם לריחוק, אלא בדיוק להיפך. מן הסתם הפגישה עם תגובה אינסטינקטיבית שבאה מעולם מוסרי כזה, יכלה לעורר אצלו רק טוב..

[אגב, רק לפני זמן קצר שמעתי על מישהו שאכן דיבר עם "חברים במחלקה" בעניינים דומים, שהם העלו. באחווה ובהסברה מעבר למה שהם רגילים. זה גרם להרהורים "עמוקים" אצלם] 

מאיפה את יודעת מה הייתה המטרה ?ארוון
זה הכי נשמע התחלה לגיטימית ולא משהו מפוקפק?
דוסיות זה עם כ"כ מוזרפינגו0

מצד אחד הן דבקות באימרה: "האיש מחזר אחר אחר אבידתו" ורוצות שהבנים יובילו את הקשר לבד ויחזרו אחריהן.

אבל כשגבר באמת מחזר אחריהן (ולכאורה מנסה למצוא את אבידתו), אז זה פתאום מעשה לא צנוע?!

כאילו מה?

אתן חושבות שגבר מתחיל לחזר רק אחרי שנותנים לו שידוך??

בסרטים זה נראה מגניבאוריה,
במציאות מי שעושה את זה לןקח סיכון שהוא עלול להטריד ולצאת אידיוט טוטלי
מה לעשות. בד''כ סרטים לא מוסרטים על אנשים כמונו.גדר תיל

אכן. בחור חילוני שמציע ככה לבחורה דוסית הוא אכן אידיוט טוטאלי.

יופי של דרכי חיזור.גדר תיל

אני מאד מקוה בשבילך, פינגו,  שאתה יודע למצוא דרכים בעלות סיכויים יותר גבוהים.

ואחלה של הכללה.

הסיכוי שדוסית תסכים לצאת שלא דרך שידוך הוא גם כך אפסי,פינגו0
עבר עריכה על ידי פינגו0 בתאריך י' בניסן תשע"ה 23:16

הן ישר פוסלות בחור שמנסה להתחיל איתן, בעצם זה שהוא מעז בכלל לעשות זאת.

כך שהדרך עצמה ממש לא משנה.

באופן כללי, לדעתי הגישה הזאת מפספסת המון.

כל העניין של ההיכרות הראשונית זה עניין של אינטואיציה שהיא גם מאד סובייקטיבית,

והאינטואיציה של אדם כלפי עצמו היא טובה לאין ערוך מאינטואיציה של צד שלישי,

אז למה לפסול על הסף מישהו שמציע את עצמו?

אני לא מבין מה כ"כ נבהלת מהדרך שבה הוא הציע לך לצאת איתו?!

ועוד להתלונן על זה??

לדעתי, הדרך שלו לגיטימית לחלוטין.

הוא רצה לעכב אותך כמה שניות כדי שהוא יוכל למסור לך את הפתק,

הוא לא הכריח אותך לצאת איתו.

והוא גם לא הטריד אותך בשום מובן שהוא..

ולגבי זה שהוא חילוני, פשוט את יכולה להגיד לו שלא מתאים לך לצאת עם מישהו שלא מקיים אורח-חיים דתי,

לא צריך להיבהל מזה, וודאי שכל עוד הוא לא הטריד אותך או הכריח אותך לפעול בניגוד לרצונך, אז לענ"ד אין שום סיבה להתלונן.

ובקיצור:

א. אם הבחור שמתחיל לא מתאים לך לדעתך או אפי' עצם הדרך לא מתאימה לך -

אפשר פשוט לסרב בנימוס, ובכ"מ אני לא רואה סיבה להגיש תלונה.

ב. מכיוון שאין שום הלכה או אפילו מנהג מהתורה שאומר שיש עדיפות לשידוך ע"י גורם שלישי מאשר שידוך עצמי,

מי שטוענת שלא מתאים לה שיתחילו איתה בגלל שהיא דוסית, אלו דברי הבל בעלמא. בגלל שזה לא דבר שקשור כהוא זה לדוסיות.

אתה רציני?דנידין כהו

על איזה אינטואיציה אתה מדבר? מישהי שנכנסה לחנות ויצאה כשהוא עמד שם בתור מוכר? נראה לי שהאינטואציה שלו מורכבת מדברים מאוד נמוכים ושטחיים.. אינטואציה נכונה (לדעתי) זה מתוך מפגש קצת יותר, איך נאמר, מפגשי, ולא נתונים חיצוניים.......!

ובכלל, אתה לא חושב שהוא יודע שחילוני ודוסה זה לא הולך ביחד? מה הוא חי בלהלהלנד??  באמת זה אחד שרצה למצוא מישהי להתחתן איתה? לא כדאי שימצא מישהי בגיל שלו?...

לכן נראה לי מיותר לסנגר עליו..

אכן, זה מבהיל עד כמה אנשים שכלפי חוץ נראים מכובדים וכו - בתוכם העסק מלא בליכלוך...כך נראה לענ"ד..

האם קראת גם את מה שכתבתיגדר תיל

בתגובה בהמשך, שכותרתה >>>> ?

כן, מה הבעיה?דנידין כהו

הגבתי לפינגו.גדר תיל

ואתה כתבת יפה ונכון.

אני מקווה ומאמין שהפרשנות שלך למקרה לא הייתה נכונה,פינגו0

אבל אם היא בכ"ז הייתה נכונה, אז דבריי לא מופנים אלייך ספציפית אלא לדוסיות בכללי.

פינגו, דייק בדבריך החברשפתותנו שבח

בס"ד

ממה שהבנתי , לא מפריע לה שדוס חביב עם ספר אורות ביד אחת . וחיוך מבוייש יפנה אליה בעדינות.
אבל הפריע לה שבנאדם לא דתי, מחנות, יוצא- עובד עליה שנפל לה משהו מהתיק

ומצפה שהיא תסכים לצאת איתו.
עוד באותו עניין
בתוך עם הדוסיות יש חילוקי דעות רבים בנושא זה.
כמו שנגלה אלינו בשרשורים היסטוריים.
ואם כן, אל לך להתייאש מהסיכוי/סיכון.
וה' יהיה בעזרך ועזרנו.

גדר תיל צודקת בהרגשה שלה כלפי המקרה...האדרת והאמונה

היא לא אומרה שהוא הטריד אותה אבל כמובן שבתור בחורה דוסית 

כשקורה כזה מקרה את תרגישי קצת לא נעים זה באמת זילות של העולם...

לא דוסים רואים את זה אחרת דוסים מרגישים את זה שונה עובדה!

בסך הכל היא ביקשה לפרוק...

עשית נכון לדעתי בצורה שהגבת.....

כיף לך שאת בשוקמסופקת
זה סיפור צ'יפסים...
כבר מזמן אני לא מצפה ממי שלא שומר תורה ומצוות בעניין הזה.
ולא נעים להגיד שבשביל שבחור יהיה נורמלי היום, הוא צריך להיות יותר משומר תורה ומצוות. כן... מצב קשה.

אגב, הרבה יותר מפתה אותם (כלל הבנים בהכללה גסה) בחורה דתיה ושמורה.
סיפור לא מוזר.
סליחה אבלעיוני
באמת בלי לפגוע אבל יש טיפה התנשאות בסגנון.
חשבי על התרבות ממנה הוא בא, זה דיי לגיטימי שם, מה גם שאצלנו יש רבנים שלא פוסלים.
ברור לי שפה האדם והמקרה שונים אבל יכלת לסגור את זה בחיוך עדין ואמירה ברורה שזה לא לעניין וסלמתאכ
אשריך שאת מזדעזעת מזה! אכן זה נהפך להרגל מגונה בעולם הגדולחסדי הים
דברים כאלה, ואף גרועים מזה, לכן לא הייתי מאשים את האיש הפרטי, אלא את התופעה העולמית.
רק בקשר למסקנה-אל הר המוריה
אני מאמינה שבסופו של דבר אישה צנועה מושכת יותר, דווקא בגלל שהיא צנועה, ולא רואים את גופה.
מה יש אצל פרוצה? אין צורך להתאמץ בשביל לראות אותה..
^^^ נכון. לפי הרגשתי יש בזה גם מימד סגולי שנמשכים יותרחסדי הים
לאשה צנועה יותר מאשה לא צנועה, ואם יש למישהו מקור תורני לזה אשמח לדעת.
שרה אימנו?גדר תיל

שיגעתם אותי, עכשיו זה מתחיל להרגיש לי לא צנוע להיות צנועה....צוחק

רק שפינגו לא יקפוץ עלי.... [בורח]

ח''ואל הר המוריה
להתחזק בצניעות זה טוב.
בעז''ה גם יביא שלום בית (כמובן עם עבודה זוגית..)
לגמרי נכון!הודעה1

אני מרגיש את זה ממש חזק - מראה של שמלה ארוכה (ונאה) זה מבחינתי סוג של 'ואוו' יחסית לשמלה קצרה (לשמלה עד הברך אין את האפקט הזה משום מה...) 

אבל זה לא מצד התאוה ח"ו, זה יופי הרבה יותר נקי.

אולי אפשר להסביר קצת את הסגולה, בכך שזה משדר סוג של עוצמתיות ("אני לא צריכה את המבטים של הרחוב, למרות שהייתי יכולה בקלות להשיג אותם").

וכן יש מקור בגמרא. רבא לקח אבן טובה ביד אחת וגוש עפר ביד שניה, וקרא לבנותיו, כשידיו סגורות. את היד עם האבן הטובה הוא פתח, ואת היד השניה הוא לא הסכים לפתוח. הבנות התלהבו לרגע מהאבן הטובה, אבל עזבו אותה והציקו לרבא מאוד ורצו שהוא יפתח את ידו השניה. עד שהוא ראה שהן ממש משתוקקות לראות מה יש שם, ורק אז הוא פתח את ידו, והראה שיש שם גוש עפר... (ק"ו אם היה שם משהו יקר הרבה יותר מה'אבן הטובה' - כמו הבנות הצנועות והאיכותיות...)

גמרא שבת קמ,ב. אינני זוכר ע"פ איזה פרשן (לא רש"י).

כעין זהגרי

ירושלמי יומא פ"ו ה"ד ונדרים פ"ט ה"א: "אין יצר רע תאב אלא דבר שהוא אסור לו". הוא מחפש דווקא את הדברים הסמויים מן העין שהברכה מצויה בהם (תענית ח, ב)...

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

להבנתי זה ממש מדרוןזיויקאחרונה

ואין לי דעה מגובשת בנושא

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמהאחרונה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך