יצאתי מהחנות, והוא רץ אחרי וקרא לי:גדר תיל

''הי, נפל לך משהו מהתיק''  

ואני נבהלתי, מה נפל לי?   מסתכלת על הרצפה ורואה לכלוכים ושקיות ריקות. 

ואיזה כושי צעק : דולרים דולרים.

ואז באמצע הרחוב ההומה, הוא מוציא בשקט פתק עם שמו והטלפון שלו.

ואני בתדהמה אומרת: הגזמת? בחורה דתיה!

ואח''כ בערב הוא התקשר אלי הביתה! להתנצל.

מסתבר שאמא שלי דברה עם המנהל שלו.

השוק שלי לא היה רק מעצם המעשה, אלא מהבנאדם! 

אחראי חנות ברשת מכובדת, מבוגר, שדיבר איתי  באדיבות ובענייניות.

תגידו, אני ילדה תמימה וקטנה.

לא!

זה פשוט שעכשיו כולם נהיו בעייני כאלו קטנים! קטנטנים.

אין אמון.

ואני שואלת - מה ה' אלוקים רוצה ממני? הוא כנראה הזכיר לי להתחזק בצניעות.

לא מובן איפה בדיוק הבעיה שלך?איש השקים
אכן,ד.

מבחיל. ולא רק ל"בחורה דתיה", אלא גם לסתם בן אדם. זולוּת.

וטוב שהגבת כך על המקום.

גם טוב שסיפרת לאמא שלך. טעות שקורית אצל מישהי שנתקלת בדבר כזה, שלא מספרת ולא מטפלים. הוא צריך לדעת שאם ינהג כך אל קונות, זה יתקל בתגובה לא פחות מיחס בעייתי אחר. 

את לא "ילדה תמימה וקטנה". וזה לא "כולם" חלילה. חבל שזה העולם שלו. 

זה לא שצריך לאבד את האמון, כאילו "כולם קטנים", אלא שצריך ערנות וזהירות-יתר, לדעת שלצערנו יש דברים כאלה.

וכל הכבוד על המסקנה, שהפנית לעצמך.

תודה, דן.גדר תיל

לא נסחפת קצת ?הלוחש

מישהו ניסה ל 'התחיל' איתך, כנראה מצאת חן בעיניו.

למה את כל כך מזדעזעת מכך ?

אולי הדרך והטקט/נימוס שלו לו לטעמך- אבל זה מסור להחלטתך בלבד .

האיש לא הטריד אותך, לא ניסה לגעת, לא איים, לא ניבל את פיו לפחות לפי התיאור שלך .

אז היתה לו טעות בבחירת הבחורה שמצאה חן בעיניו- לא צריך לעשות מזה יותר מכך .

ובשולי הדברים, אולי דווקא הצניעות והליכותייך הם אלה שמשכו את תשומת ליבו וגרמו לך למצא חן בעיניו ?

דוקא בגלל הצניעות זה הפריע לה!גרי

שהיא מכירה (תהלים מ"ה) כל כבודה בת מלך פנימה. ולא מכובד שיפנו כך. על זה יצא קצפהּ..

הוא לא עשה לה כלוםים...

אם זה היה מישהו לבן היא הייתה מתנהגת אחרת, זה היה יותר לרמה שלה

הוא ניסה אז לא בדרך הכי טובה, זה לא הופף אותו לסוטה או עבריין מין

ולא צריך להגזים. סה"כ ניסה למשוך את תשומת ליבך ונתן לך פתק כמו שהרבה כותבים פה שזה משהו שאפשר לעשות כדי להתחיל (למרות שלדעתי הכי טוב לפנות ישירות) ואח"כ גם התקשר להתנצל

מקרה נחמד לקריאה..orlo
לא נראה לי שמכל זבוב צריך לפחד כמו מפיל.. אני חושב שבן אדם לא ברמה גבוהה ניסה לנסות משהוא, (לא מוצלח)את נבהלת והזדעזעת לחינם, ישנם המון שטויות ברחובות ולא הייתי מייחס להם חשיבות, אלא אם כן את חושבת שהלבוש היה לא צנוע וזה כבר עניין אחר..
נראה לי קצת הגזמת....נשואה פלוס
כולה גבר התחיל איתך..מה אמא שלך קשורה כאן? וזה שהוא התקשר להתנצל..גם הזוי..למה מה כבר עשה? סיפור מוזר קצת...
בגלל שאמא שלה דיברה עם המנהל שלוים...
טוב שלא פיטר אותו
לא נעים... לא נורא. נראלי שאין פה אחת שלא היה לה סיפור דומה.תית

>>>>>>>>>>>>>>>גדר תיל
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י' בניסן תשע"ה 21:52
הכותרת נערכה לבקשת הפותחת.

אכן, אם מסתכלים על המקרה ממבט חיצוני-  זה לא המקרה הכי מזעזע בעולם,
ויתכן שגם אני לא הייתי מתרגשת מהמקרה, לו היה בעיתוי אחר , במקום אחר או ע''י אדם אחר.
ובאמת, אני מופתעת מעצמי שאני בכלל נזכרת מזה אחרי שעברו שעות.

זה לא פעם ראשונה בחיים שלי שמתחילים איתי, וגם לא דרך פתקים,
אבל מה לעשות, המצב הוא -שהמקרה הזה ספציפית השפיע עלי. 
(חזרתי הביתה, התישבתי קצת לנגן ,אחרי כמה דקות מצאתי את עצמי בוהה)

כתבתי את מה שכתבתי יותר כפריקה, אבל חשוב לי לענות לכמה מהמגיבים:
איש השקים - אין לי שום בעיה ב''ה.
אודליקה-   הוא היה מישהו לבן ביותר. הציניות השגויה שלך קצת מגעילה אותי. 
             לא הפכתי אותו לעבריין. פשוט תארתי מה עברתי.
אורלו -   אני דוסית, ונראית דוסית וצנועה. ב''ה.
            לקחתי לעצמי את המסקנה, כי לכל אחת יש מה להשתפר בנושא.  
נשואה-  מה אמא שלי קשורה? משום מה, אני נוהגת לשתף את משפחתי במה שעובר עלי.
            וכנראה היא חשבה שראוי להתריע על זה למנהל.
            היום זה אני, מחר זה בחורה אחרת שנופלת ברשת. תאמיני לי שהכוונות שלו לא היו טהורות.
            הוא התקשר להתנצל בעקבות הגערה של המנהל. היה לו את המספר בחנות. כמובן שהבהרתי לו שזה פעם אחרונה שהוא מתקשר.

הסיבות שגרמו לי להיות מושפעת מהמקרה:
1. הוא ניסה להתחיל איתי בדרך עקומה, אסורה, בסתר, ועשה טריק מפגר שרק גרם לי להיבהל.
אם היה פונה אלי ישירות '' הי, מצאת חן בעיני, קחי את המספר ואם בא לך תתקשרי''- הייתי מקבלת את זה בכבוד.
(כמובן שמסבירה לו שלא רלוונטי מבחינתי בחור חילוני.)
ובכלל, התעוזה שלו לחשוב שאני אסכים להיות הXXX שלו....
2. האדם -עשה לי שוק הפער הגדול בין איך שהיה נראה והתנהג קודם לכן, לבין מה שעשה אח''כ. 
   וזה גרם לי להבין ש כנראה המון אנשים שמסביבי שנראים לי שפויים ועניינים, הם לא כך. 
3. העיתוי - על ההתחלה הייתי בבהלה, כי היו לי כמה מכתבים אישיים בתיק וחששתי שהם אלו שנפלו לי.
4. המקום - אדם חילוני פונה ככה לבחורה דוסה באמצע שכונה דוסית.... לא בתל אביב...

רק מנסה להסביר אי הבנה...קורא סמוי
אודליקה כתבה מה שכתבה בגלל שהוספת בסיפורך פרט יחסית שולי על כושי שצעק 'דולרים דולרים'...
תאמת גם אני בהתחלה התבלבלתי והייתי בטוח שזה שהתחיל איתך היה כושי.
מקווה שעזרתי.
כתבתי ''השגויה''. הבנתי שטעתה.גדר תיל

אבל עדיין. שים לב להמשך דבריה.

תודה לך, בכל אופן.

אוקיי התבלבלתי. אז לא כושיים...
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך י"א בניסן תשע"ה 00:25

הבנתי למה באותה סיטואציה ניבהלת, אבללשם שבו ואחלמה
לא הבנתי למה במבט לאחור את חושבת שמה שהוא עשה זה פסול?
לא מתאים לך בחור חילוני? סבבה, הגיוני
אבל מכאן ועד הזעזוע מהמעשה הכשר והחביב שעשה המרחק גדול
מדהים אותי! או שלא הסברתי את המקרה מספיק ברור,גדר תיל

או שיש כאן אנשים שיכולים להתחרות בלימוד הזכות שלהם רק בר' לוי יצחק בעצמו.

תאמיני לי שמעשהו לא היה כשר כלל וכלל, הוא ממש לא התכוון להציע לי לצאת איתו למטרת נישואין, או לקשר גלוי!!

לפעמים אני תוהה אם אני היא זאת התמימה....

למה הגעת למסקנה כזאת?! מניין לך שהוא לאלשם שבו ואחלמה
רק רצה לצאת איתך?!
כי לא נולדתי היום.גדר תיל

וח''ו כל אחת לו היתה במקומי - לא היה לה כל מקום לספק.

טוב. אני מאמין לך שזה ברורלשם שבו ואחלמה
אבל ממה שכתבת זה ממש לא ברור.
ככה שאל תתפלאי על התגובות.

ממה שכתבת מדובר בסתם גבר חילוני שרצה לצאת איתך ואני לא חושב שיש כאן אחד/ת שהבין אחרת.

אם אכן הוא בעצם הציע לך משהו גס ושפל כמו שאת רומזת אז זה באמת מזעזע וטוב ששיתפת גם את אמא שלך.

לא מבין את כל התומהים פה, לא חושב שאת תמימה...דנידין כהו

מאוד פשוט איך להתבונן על הסיטואציה... מישהי שנכנסה לחנות ויצאה כשהוא עמד שם בתור מוכר? נראה לי שהאינטואציה שלו מורכבת מדברים מאוד נמוכים ושטחיים.. אינטואציה נכונה (לדעתי) זה מתוך מפגש קצת יותר, איך נאמר, מפגשי, ולא נתונים חיצוניים.......!  לא חושב שהוא מחפש את הצלע שלו.......יותר את העצם שרוצה ללקק, ודי לחכימיא ברמיזיא........

ובכלל, אתה לא חושב שהוא יודע שחילוני ודוסה זה לא הולך ביחד? מה הוא חי בלהלהלנד??  באמת זה אחד שרצה למצוא מישהי להתחתן איתה? לא כדאי שימצא מישהי בגיל שלו?...

לכן נראה לי מיותר לסנגר עליו..

אכן, זה מבהיל עד כמה אנשים שכלפי חוץ נראים מכובדים וכו - בתוכם העסק מלא בליכלוך...כך נראה לענ"ד.

לשם אחיעיוני
אם הבנתי נכון גדר תיל סוברת שמי שמציע לצאת על סמך ראיה נטו בלי היכרות, אוטומטית ההצעה נמוכה ונובעת כנראה מסיבות שפלות.
סה"כ יש אמת בדברים אבל אומר שוב שהגזמת.
א. כי גם אם צדקת במקרה דנן התגובה צריכה להיות פחות שופטת הרי על טאקט בסיסי הוא שמר.
ב. שמעתי מהרב שלי (לא ישירות) שיש מקום להציע על סמך ראיה ראשונית, תלוי ברמה הרוחנית של המציע.
אם אתה צודק אני חולק עליה לגמרילשם שבו ואחלמה
מה לא יכול להיות שהיא מצאה חן בעיניו ולכן הוא רק רוצה להכיר אותה?!
השאלה אם אתה צודק
אולי משהו אחר בסיטואציה גרם לה להבין שכוונותיו רעות?
הגיל שלו והעובדה שהוא חילוניעיוני
הגיוני שזה יגרום לתחושה שהרצון שטחי נטו, אבל אם זה כזה ברור, אומר שאהבלים יש בכל מקום ולא צריך להתרגש מהם...
חח! ממש לא. אם בחור מציע עצמו ישירות, ועושה זאת בעדינותגדר תיל
עבר עריכה על ידי גדר תיל בתאריך י"א בניסן תשע"ה 13:01

וכוונתו אמיתית וטהורה, ראוי  לקבל זאת  בהבנה,  וזה אפילו מחמיא.

זעזע אותי שההוא חושב לעצמו שאני אסכים להיות הXXXX שלו. (לא רוצה לכתוב את המילה) 

בייחוד שאני נראית ההפך מאחת שתסכים.

^^^רק לא מ(א)גניבה
את לא תמימה... את צדיקה.
ההלם שלך אומר שאת חיה בעולם דוסי טוב. תמימות... ב"ה.
אני בהלם על ההלם, גם אם הוא היה אומר לך שזה מה שהוא רוצה מפורשות.
הייתי הרבה דברים אבל לא הייתי בהלם בעידן שבו אנשים מכירים ללילה אחד בלבד וזה דבר לגיטימי מאוד מבחינתם. אפילו בסיסי.
על זה אתד.

ב"הלם"?...

אוי למי שיאבד את ההלם הבסיסי הזה שלה..

אני לא חושב שיש ענין לפרט פה כל מיני הנהגות נוראיות, אבל ברור שלא צריך להיות דווקא "צדיק" כדי להתלונן על גועל כזה. צריך להיות נורמלי. ומוטב לא נַטה את רף הנורמליות שלנו, ואת ההבנה שהיא נורמליות בסיסית, לפי כל מיני טירוף ושיגעון ר"ל.

כן על זה אני בהלםרק לא מ(א)גניבה
על זה שהיא לא מכירה את המציאות. הלם חיובי.
הצדיקה היה על זה שהיא בהלם, וכן היא צדיקה ב"ה. לא על זה שהיא התלוננה...
מי שמכיר את העולם החילוני, זה דבר צפוי מבחינתו. לא קשור לאיבוד רף הנורמליות.
גם אתה תמים כנראה... תמים זה לא שלילי.
היא צדיקה..ד.

זה ברור בלי קשר להלם דווקא..

ואני לא חושב שכדאי "להכיר את העולם החילוני" במובן הזה, ובפרט לא להגיע למצב שמאבדים את ה"הלם". מכירים גם דברים מזוויעים שקורים כיום בעולם ובמדינות שסביבנו, ועדיין מי שיגיד ש"זה צפוי" ולא יהיה בהלם מחדש - איבד דבר יקר מאד-מאד. לכן גם כדאי למעט בלשמוע דברים שליליים חמורים (ולדעתי גם לא לכתוב "דוגמאות" מהסוג שכתבת, על אף שהתכוונת לטובה).

ואכן, מצוין להיות "תמים". שגם כששומע בעל כרחו מידי פעם מה ש"קורה" אצל כל מיני אנשים (וחבל לאידך לדבר על "כולם", גם שם מה שכתבת הוא קיצוני ולא "כולם") - מתבונן רגע בכיעור הגדול שיש בכך, וחוזר למקוריות, ויזדעזע מחדש אם ישמע שוב.

וזו הכוונה ב"איבוד רף הנורמליות" בתחושה - לקבל כאילו ב"שיוויון נפש", בלי להזדעזע, תועבות שקורות במקומות מסויימים, רק בגלל שקורות שם ל"ע.

ה' יצילנו מכל הדברים הללו.

אתה לא מביןרק לא מ(א)גניבה
שזה לא סותר את הזעזוע.
אני לא דיברתי על זעזוע, דיברתי על ההלם.

דרך העולם שכשהשכל מכיר בתופעה מסויימת, הוא לא בהלם כי זה צפוי.
אז מי שהוא בהלם, בהכרח שהוא לא יודע מה קורה וזה סימן טוב בשבילו.

והמצב מזעזע, הרבה הרבה יותר ממה שאתה חושב.
אבל הלם לא יכול להיות אצל מי שיש לו חברים חוזרים בתשובה שמשתפים אותך במה שהם עברו.
אז זעזוע יש, אבל הלם לא שייך.

אתה מפרש הלם כזעזוע ריגשי, אצלי הלם זה יותר קרוב להפתעה שכלית. ונכון שבד"כ זה בא ביחד. אבל לפעמים מכורח המציאות אתה אנוס לדעת מה קורה במקומות אחרים ומאידך לאיבוד קצת מהזעזוע שקיים בהפתעה הראשונה.
אז אשריה שהיא לא יודעת מה קורה ושהיא לא נאלצת לשמוע על המציאות המזעזעת שמעבר ל4 אמות שלה.
לדעתי,ד.

גם ה"הפתעה השכלית" צריכה להיות מחדש, במובן  מסויים..

ואני חושב ש"חברים חוזרים בתשובה שמשתפים אותך במה שעברו", זה גרוע מאד. יש צד שזה מקלקל. ביחוד בגיל צעיר, בסיסי. בדיוק מהסיבה שכתבתי. במקורותינו, בע"ת אמור להצניע דברים כאלה, שבין אדם למקום, "אשרי נשוי פשע כסוי חטאה". אלא אם כן זה לצורך עזרה.

[ואכן, דווקא בגלל "דרך העולם" הזו, כדאי להשתדל לא "להתיידע" יותר מידי.. נכון]

"מה שאני חושב", קצת קשה לך לדעת.. אבל ממה שכתבתי, אפשר להבין את הגישה, שאני חושב שאכן עוזרת "לא לדעת" גם כשיודעים דברים טכנית, לצערנו.

אבל העיקר שגם את מסכימה/חשה/מבינה, שאת הזעזוע צריך לשמר ולרענן. שלא יהיה חלילה ליבנו גס בכך.

ברור שלצורך עזרה או פריקה (סוג של)רק לא מ(א)גניבה
אלא מה, סקרנות?
אישית אין לי ברירה. ואני כבר לא אצליח להזדעזע כמו פעם.

ואני אומרת "יותר ממה שאתה חושב" כי אני רואה שאתה מזדעזע. ואני יודעת באילו שלבים הזדעזעתי כמוך.

יש גם עבודת ה' של דיעבד לכאורה שהיא לא מתוך זעזוע. וגם בה יש מדרגה שאין במדרגות אחרות.
והעיקר לעבוד אותו מכל מקום ולא להתייאש. ולא לחכות שהזעזוע יחזור בשביל שאני אהיה במדרגה מסויימת ורק אז אוכל לעובדו יתברך.
הוא נמצא גם שם. וגם שם אני צריך לגלות אותו. אפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה נמצא ה' יתברך.

בקיצור, מי שאיבד את התמימות בל כורחו ולא יכול להשיב אותו, צריך לעובדו יתברך משם.
כמובן לא כתבתי עלייך אישית..ד.

[ולא כל "פריקה" היא עזרה.. לפעמים יש בכך קצת "ניצול" של השומע]

לגבי "מה שאתה חושב", נניח לזה כאן.

בוודאי נכון שהעיקר לעבוד את ה' ולא להתייאש...  ושיהיה "זעזוע" לא כתבתי כדי ש"תהיי במדריגה מסויימת", הרי לא כתבתי "עלייך". אלא בכללית, שזה דבר חשוב.

ואכן - אפשר כן להחיותו.

אפשר להשיב את הזעזוע, ונכון שצריך לעבוד את ה' בכל מצב. יפה כתבת.

אבל כאן, כנ"ל, לא נכתב דווקא "עלייך" אישית, אלא על דברים שנכתבים ברבים..

נכון.. לפעמים יש הרבה ניצול של השומערק לא מ(א)גניבה
כולם צריכים לחשוב על זה.
אבל זה רחוק מלהיות הסיפור כאן, כיוון שהייתי מעדיפה שלא לדעת את כל זה.

וכמוני יש רבים ולכן כתבתי.

כן, אבל לפעמים הזעזוע לא בבחירה שלך.
וזה שאתה לא מזדעזע לא מעיד עליך שום דבר חוץ מזה שזה אומר שאתה צריך לעבוד אותו גם שם.

בהצלחה לכולנו
מצד שני,ד.

יש רבים שלא.

ומסתבר שאין ענין לומר להם מה שבעצמך היית מעדיפה כלשונך, "לא לדעת"..  וטוב אכן למעט בכך.

הבחירה היא להשתדל להתבונן ולהתחדש. וה' יעזור שגם ההרגשות הרעננות יתחדשו.

חבר'ה, הפירוש האמיתי של הלם זה בכלל מושג רפואי שמתייחסתית

למצב פיזי  (משהו שקשור לאופן זרימת הדם)שלא נגיע לזה ח"וקורץ

זה שוק, ירידה בפרפוזיה ובחמצון....ארוון

אבל גם במילה שוק אנחנו מדברים על דברים אחרים, וזה בסדר.

מה זהד.

"לצאת"?...

רצה לצורך אופציית נישואין, או "סתם", לשיטתך?..

ונניח שאתה אומר שב"מושגים שלו" זה "מקובל". אלו לא מושגים שהיא צריכה לקבל. אז נניח שהוא "לא יודע" - בסדר גמור. אז כעת ידע. אדם שמוכר בחנות ואינו מכיר את סוג האולוסיה שאיתה הוא עובד, וגורם בגלל זה אי נוחות לבנות (שזה מה שהיה קורה בערך לכל בת דתית שהיתה באה לשם והיה נוהג כך איתה) - אז מתקשרים ומעירים על זה. מתלוננים.

אבל מעבר לכל זה - אדם נותן "פתק עם מספר".. מה הוא מצפה? שבחורה תתקשר אליו אח"כ ביוזמתה?.. זה לא זול?

גם במקרים "כשרים", אפשר להחליף כמה מילים, להתענין, לשאול אם תהיה מוכנה שיתקשר.

ועוד - כדאי אכן לשים גבול ברור. אני יודע על בנות שמרוב "לימודי זכות" שכאלה, על מתחילים-בזולות למיניהם, נפגעו פעם אחר פעם. ל"ע.

דן, מסכים אךעיוני
איתך ולכן משפט כמו " אני מבינה מאיפה בא הרעיון אבל בעולם שלי הדבר לא מקובל ואני חושבת שהשיטה פסולה, מבקשת שלא תנסה יותר".
היה פותר את המקרה בדרך אלגנטית, ניראה לי שהסגנון היה טיפה מתנשא.
תחשוב שאדם שאתה ממש אוהב/ אמור ממש לאהוב מתיחס אליך בצורה לא נעימה פעם אחת סה"כ. הייתה מתקשר לבוס שלו לגעור בו?
האם זה לא גורם לריחוק מיותר ביננו?
בתוך עמי אנוכי יושב וחבריי למחלקה חילוניים.
כשהם מדברים בגסות אפשר לסגור את הסיפור במשפט כמו " הבא שאומר משהו לא במקום אני מוריד לו ת'ראש (בחיוך)
או שאפשר לעשות להם כל היום שיחות מוסר ואז ניראה כמה קרובים נהיה.
שוב אדגיש, להקפיד על קלה כבחמורה אך השיטה צריכה להיות כלפי חברים, אחים.
תגובתך?עיוני
א. מחילה - רק כרגע ראיתי..ד.אחרונה

[ימי טרום-פסח..]

ב. קודם כל, ברור שבאותו רגע לא "חושבים על ניסוחים".. והיא עונה מתחושתה הטבעית. לגביה.

ב. אני לא חושב שהסגנון שלה היה מתנשא, תגובה במקום לגמרי. היא אמורה קודם כל לבטא טבעית את מה שהיא. לא פחות ממה שהוא ביטא את "שלו" (במקרה הטוב). והיא - כשניגשים אליה כך, מתנערת אינסטינקטיבית. ב"ה.

בנוסף, מדובר על מוכר בחנות. בחורה אמורה להיות יכולה לגשת לחנות בלי שזה ינוצל על-ידו "להתחיל איתה" בצורה כזו. שונה לגמרי מנסיונות ענייניים, למטרה ראויה. 

ג. יפה כתבת לגבי האהבת ישראל. בוודאי שהעיקרון טוב ונכון. אך לא למקרים כאלה ביישום. גם מהסיבה הפשוטה, שאנשים עם אהבת ישראל אינם צריכים בגלל זה לסבול.. אם מוכר בחנות מתנהג שלא בנימוס, אז קורה שמתלוננים; אפשר להמשיך לאהוב אותו בכללי גם אח"כ. וגם התנהלות כזו חורגת מתחומי ההתנהלות שאמורה להיות לו אחרי שקנתה שם. מה גם שאמרה שזו סביבה דתית. לא שאינו מכיר את הזן הזה.. אדרבה, ה"מחאה" גרמה שיתנצל, הענין נסגר, ומן הסתם אפשר שהצילה בכך כמה פחות "ברורות" ממנה.

לצערי, כבר שמעתי מכאלה שניסו "להסביר בנימוס" למה זה לא. וזה גרר דברים לגמרי גרועים. את המשא-ומתן על ההתנהלות, לא היא צריכה לנהל.  אני מסכים שיתכן שהוא בכלל "לא קלט" את המציאות וכו' - איננו יודעים במי מדובר. כבר שמענו לצערנו גם על לחלוטין לא "תמימים".

ד. מה שאתה אומר על המחלקה שלך, מעולה. זה החילוק בין בן שיושב במחלקה, לבין בת שמישהו ברחוב ניגש אליה. כך גם באוטובוס ועוד.  בוודאי שצריך להתייחס כאל אחים, אבל בהיות שלצערנו הטרדות למיניהן אינן תופעה מאד-נדירה, אז לא תפקידה של הבת "להסביר" במקרים כאלו. את זה אפשר לעשות בשיחה בין חברים.

אני מניח שדווקא לההוא זה לא גרם לריחוק, אלא בדיוק להיפך. מן הסתם הפגישה עם תגובה אינסטינקטיבית שבאה מעולם מוסרי כזה, יכלה לעורר אצלו רק טוב..

[אגב, רק לפני זמן קצר שמעתי על מישהו שאכן דיבר עם "חברים במחלקה" בעניינים דומים, שהם העלו. באחווה ובהסברה מעבר למה שהם רגילים. זה גרם להרהורים "עמוקים" אצלם] 

מאיפה את יודעת מה הייתה המטרה ?ארוון
זה הכי נשמע התחלה לגיטימית ולא משהו מפוקפק?
דוסיות זה עם כ"כ מוזרפינגו0

מצד אחד הן דבקות באימרה: "האיש מחזר אחר אחר אבידתו" ורוצות שהבנים יובילו את הקשר לבד ויחזרו אחריהן.

אבל כשגבר באמת מחזר אחריהן (ולכאורה מנסה למצוא את אבידתו), אז זה פתאום מעשה לא צנוע?!

כאילו מה?

אתן חושבות שגבר מתחיל לחזר רק אחרי שנותנים לו שידוך??

בסרטים זה נראה מגניבאוריה,
במציאות מי שעושה את זה לןקח סיכון שהוא עלול להטריד ולצאת אידיוט טוטלי
מה לעשות. בד''כ סרטים לא מוסרטים על אנשים כמונו.גדר תיל

אכן. בחור חילוני שמציע ככה לבחורה דוסית הוא אכן אידיוט טוטאלי.

יופי של דרכי חיזור.גדר תיל

אני מאד מקוה בשבילך, פינגו,  שאתה יודע למצוא דרכים בעלות סיכויים יותר גבוהים.

ואחלה של הכללה.

הסיכוי שדוסית תסכים לצאת שלא דרך שידוך הוא גם כך אפסי,פינגו0
עבר עריכה על ידי פינגו0 בתאריך י' בניסן תשע"ה 23:16

הן ישר פוסלות בחור שמנסה להתחיל איתן, בעצם זה שהוא מעז בכלל לעשות זאת.

כך שהדרך עצמה ממש לא משנה.

באופן כללי, לדעתי הגישה הזאת מפספסת המון.

כל העניין של ההיכרות הראשונית זה עניין של אינטואיציה שהיא גם מאד סובייקטיבית,

והאינטואיציה של אדם כלפי עצמו היא טובה לאין ערוך מאינטואיציה של צד שלישי,

אז למה לפסול על הסף מישהו שמציע את עצמו?

אני לא מבין מה כ"כ נבהלת מהדרך שבה הוא הציע לך לצאת איתו?!

ועוד להתלונן על זה??

לדעתי, הדרך שלו לגיטימית לחלוטין.

הוא רצה לעכב אותך כמה שניות כדי שהוא יוכל למסור לך את הפתק,

הוא לא הכריח אותך לצאת איתו.

והוא גם לא הטריד אותך בשום מובן שהוא..

ולגבי זה שהוא חילוני, פשוט את יכולה להגיד לו שלא מתאים לך לצאת עם מישהו שלא מקיים אורח-חיים דתי,

לא צריך להיבהל מזה, וודאי שכל עוד הוא לא הטריד אותך או הכריח אותך לפעול בניגוד לרצונך, אז לענ"ד אין שום סיבה להתלונן.

ובקיצור:

א. אם הבחור שמתחיל לא מתאים לך לדעתך או אפי' עצם הדרך לא מתאימה לך -

אפשר פשוט לסרב בנימוס, ובכ"מ אני לא רואה סיבה להגיש תלונה.

ב. מכיוון שאין שום הלכה או אפילו מנהג מהתורה שאומר שיש עדיפות לשידוך ע"י גורם שלישי מאשר שידוך עצמי,

מי שטוענת שלא מתאים לה שיתחילו איתה בגלל שהיא דוסית, אלו דברי הבל בעלמא. בגלל שזה לא דבר שקשור כהוא זה לדוסיות.

אתה רציני?דנידין כהו

על איזה אינטואיציה אתה מדבר? מישהי שנכנסה לחנות ויצאה כשהוא עמד שם בתור מוכר? נראה לי שהאינטואציה שלו מורכבת מדברים מאוד נמוכים ושטחיים.. אינטואציה נכונה (לדעתי) זה מתוך מפגש קצת יותר, איך נאמר, מפגשי, ולא נתונים חיצוניים.......!

ובכלל, אתה לא חושב שהוא יודע שחילוני ודוסה זה לא הולך ביחד? מה הוא חי בלהלהלנד??  באמת זה אחד שרצה למצוא מישהי להתחתן איתה? לא כדאי שימצא מישהי בגיל שלו?...

לכן נראה לי מיותר לסנגר עליו..

אכן, זה מבהיל עד כמה אנשים שכלפי חוץ נראים מכובדים וכו - בתוכם העסק מלא בליכלוך...כך נראה לענ"ד..

האם קראת גם את מה שכתבתיגדר תיל

בתגובה בהמשך, שכותרתה >>>> ?

כן, מה הבעיה?דנידין כהו

הגבתי לפינגו.גדר תיל

ואתה כתבת יפה ונכון.

אני מקווה ומאמין שהפרשנות שלך למקרה לא הייתה נכונה,פינגו0

אבל אם היא בכ"ז הייתה נכונה, אז דבריי לא מופנים אלייך ספציפית אלא לדוסיות בכללי.

פינגו, דייק בדבריך החברשפתותנו שבח

בס"ד

ממה שהבנתי , לא מפריע לה שדוס חביב עם ספר אורות ביד אחת . וחיוך מבוייש יפנה אליה בעדינות.
אבל הפריע לה שבנאדם לא דתי, מחנות, יוצא- עובד עליה שנפל לה משהו מהתיק

ומצפה שהיא תסכים לצאת איתו.
עוד באותו עניין
בתוך עם הדוסיות יש חילוקי דעות רבים בנושא זה.
כמו שנגלה אלינו בשרשורים היסטוריים.
ואם כן, אל לך להתייאש מהסיכוי/סיכון.
וה' יהיה בעזרך ועזרנו.

גדר תיל צודקת בהרגשה שלה כלפי המקרה...האדרת והאמונה

היא לא אומרה שהוא הטריד אותה אבל כמובן שבתור בחורה דוסית 

כשקורה כזה מקרה את תרגישי קצת לא נעים זה באמת זילות של העולם...

לא דוסים רואים את זה אחרת דוסים מרגישים את זה שונה עובדה!

בסך הכל היא ביקשה לפרוק...

עשית נכון לדעתי בצורה שהגבת.....

כיף לך שאת בשוקמסופקת
זה סיפור צ'יפסים...
כבר מזמן אני לא מצפה ממי שלא שומר תורה ומצוות בעניין הזה.
ולא נעים להגיד שבשביל שבחור יהיה נורמלי היום, הוא צריך להיות יותר משומר תורה ומצוות. כן... מצב קשה.

אגב, הרבה יותר מפתה אותם (כלל הבנים בהכללה גסה) בחורה דתיה ושמורה.
סיפור לא מוזר.
סליחה אבלעיוני
באמת בלי לפגוע אבל יש טיפה התנשאות בסגנון.
חשבי על התרבות ממנה הוא בא, זה דיי לגיטימי שם, מה גם שאצלנו יש רבנים שלא פוסלים.
ברור לי שפה האדם והמקרה שונים אבל יכלת לסגור את זה בחיוך עדין ואמירה ברורה שזה לא לעניין וסלמתאכ
אשריך שאת מזדעזעת מזה! אכן זה נהפך להרגל מגונה בעולם הגדולחסדי הים
דברים כאלה, ואף גרועים מזה, לכן לא הייתי מאשים את האיש הפרטי, אלא את התופעה העולמית.
רק בקשר למסקנה-אל הר המוריה
אני מאמינה שבסופו של דבר אישה צנועה מושכת יותר, דווקא בגלל שהיא צנועה, ולא רואים את גופה.
מה יש אצל פרוצה? אין צורך להתאמץ בשביל לראות אותה..
^^^ נכון. לפי הרגשתי יש בזה גם מימד סגולי שנמשכים יותרחסדי הים
לאשה צנועה יותר מאשה לא צנועה, ואם יש למישהו מקור תורני לזה אשמח לדעת.
שרה אימנו?גדר תיל

שיגעתם אותי, עכשיו זה מתחיל להרגיש לי לא צנוע להיות צנועה....צוחק

רק שפינגו לא יקפוץ עלי.... [בורח]

ח''ואל הר המוריה
להתחזק בצניעות זה טוב.
בעז''ה גם יביא שלום בית (כמובן עם עבודה זוגית..)
לגמרי נכון!הודעה1

אני מרגיש את זה ממש חזק - מראה של שמלה ארוכה (ונאה) זה מבחינתי סוג של 'ואוו' יחסית לשמלה קצרה (לשמלה עד הברך אין את האפקט הזה משום מה...) 

אבל זה לא מצד התאוה ח"ו, זה יופי הרבה יותר נקי.

אולי אפשר להסביר קצת את הסגולה, בכך שזה משדר סוג של עוצמתיות ("אני לא צריכה את המבטים של הרחוב, למרות שהייתי יכולה בקלות להשיג אותם").

וכן יש מקור בגמרא. רבא לקח אבן טובה ביד אחת וגוש עפר ביד שניה, וקרא לבנותיו, כשידיו סגורות. את היד עם האבן הטובה הוא פתח, ואת היד השניה הוא לא הסכים לפתוח. הבנות התלהבו לרגע מהאבן הטובה, אבל עזבו אותה והציקו לרבא מאוד ורצו שהוא יפתח את ידו השניה. עד שהוא ראה שהן ממש משתוקקות לראות מה יש שם, ורק אז הוא פתח את ידו, והראה שיש שם גוש עפר... (ק"ו אם היה שם משהו יקר הרבה יותר מה'אבן הטובה' - כמו הבנות הצנועות והאיכותיות...)

גמרא שבת קמ,ב. אינני זוכר ע"פ איזה פרשן (לא רש"י).

כעין זהגרי

ירושלמי יומא פ"ו ה"ד ונדרים פ"ט ה"א: "אין יצר רע תאב אלא דבר שהוא אסור לו". הוא מחפש דווקא את הדברים הסמויים מן העין שהברכה מצויה בהם (תענית ח, ב)...

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנותאחרונה

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?אחרונה

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיooאחרונה

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרוםאחרונה
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

בקיצור...אביעד מילוא

איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית זה יותר הסגנון שאני מחפש

מסכימה איתךלגיטימי?

ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.

ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.

רעיון נחמדאביעד מילוא

אני אנסה לראות

בכלל לגיטימי לעשות את זה?אביעד מילואאחרונה

לפנות לראשת אולפנה ולומר לה זה הסגנון שאני מחפש ואיך אני מכיר בוגרות שלכן? (או כל ניסוח כזה או אחר?)

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

לא קל אבלזיויקאחרונה

נשמע די התשה רגילה...

צריך לחרוק שיניים ולהמשיך

אולי יעניין אותך