יצאתי מהחנות, והוא רץ אחרי וקרא לי:גדר תיל

''הי, נפל לך משהו מהתיק''  

ואני נבהלתי, מה נפל לי?   מסתכלת על הרצפה ורואה לכלוכים ושקיות ריקות. 

ואיזה כושי צעק : דולרים דולרים.

ואז באמצע הרחוב ההומה, הוא מוציא בשקט פתק עם שמו והטלפון שלו.

ואני בתדהמה אומרת: הגזמת? בחורה דתיה!

ואח''כ בערב הוא התקשר אלי הביתה! להתנצל.

מסתבר שאמא שלי דברה עם המנהל שלו.

השוק שלי לא היה רק מעצם המעשה, אלא מהבנאדם! 

אחראי חנות ברשת מכובדת, מבוגר, שדיבר איתי  באדיבות ובענייניות.

תגידו, אני ילדה תמימה וקטנה.

לא!

זה פשוט שעכשיו כולם נהיו בעייני כאלו קטנים! קטנטנים.

אין אמון.

ואני שואלת - מה ה' אלוקים רוצה ממני? הוא כנראה הזכיר לי להתחזק בצניעות.

לא מובן איפה בדיוק הבעיה שלך?איש השקים
אכן,ד.

מבחיל. ולא רק ל"בחורה דתיה", אלא גם לסתם בן אדם. זולוּת.

וטוב שהגבת כך על המקום.

גם טוב שסיפרת לאמא שלך. טעות שקורית אצל מישהי שנתקלת בדבר כזה, שלא מספרת ולא מטפלים. הוא צריך לדעת שאם ינהג כך אל קונות, זה יתקל בתגובה לא פחות מיחס בעייתי אחר. 

את לא "ילדה תמימה וקטנה". וזה לא "כולם" חלילה. חבל שזה העולם שלו. 

זה לא שצריך לאבד את האמון, כאילו "כולם קטנים", אלא שצריך ערנות וזהירות-יתר, לדעת שלצערנו יש דברים כאלה.

וכל הכבוד על המסקנה, שהפנית לעצמך.

תודה, דן.גדר תיל

לא נסחפת קצת ?הלוחש

מישהו ניסה ל 'התחיל' איתך, כנראה מצאת חן בעיניו.

למה את כל כך מזדעזעת מכך ?

אולי הדרך והטקט/נימוס שלו לו לטעמך- אבל זה מסור להחלטתך בלבד .

האיש לא הטריד אותך, לא ניסה לגעת, לא איים, לא ניבל את פיו לפחות לפי התיאור שלך .

אז היתה לו טעות בבחירת הבחורה שמצאה חן בעיניו- לא צריך לעשות מזה יותר מכך .

ובשולי הדברים, אולי דווקא הצניעות והליכותייך הם אלה שמשכו את תשומת ליבו וגרמו לך למצא חן בעיניו ?

דוקא בגלל הצניעות זה הפריע לה!גרי

שהיא מכירה (תהלים מ"ה) כל כבודה בת מלך פנימה. ולא מכובד שיפנו כך. על זה יצא קצפהּ..

הוא לא עשה לה כלוםים...

אם זה היה מישהו לבן היא הייתה מתנהגת אחרת, זה היה יותר לרמה שלה

הוא ניסה אז לא בדרך הכי טובה, זה לא הופף אותו לסוטה או עבריין מין

ולא צריך להגזים. סה"כ ניסה למשוך את תשומת ליבך ונתן לך פתק כמו שהרבה כותבים פה שזה משהו שאפשר לעשות כדי להתחיל (למרות שלדעתי הכי טוב לפנות ישירות) ואח"כ גם התקשר להתנצל

מקרה נחמד לקריאה..orlo
לא נראה לי שמכל זבוב צריך לפחד כמו מפיל.. אני חושב שבן אדם לא ברמה גבוהה ניסה לנסות משהוא, (לא מוצלח)את נבהלת והזדעזעת לחינם, ישנם המון שטויות ברחובות ולא הייתי מייחס להם חשיבות, אלא אם כן את חושבת שהלבוש היה לא צנוע וזה כבר עניין אחר..
נראה לי קצת הגזמת....נשואה פלוס
כולה גבר התחיל איתך..מה אמא שלך קשורה כאן? וזה שהוא התקשר להתנצל..גם הזוי..למה מה כבר עשה? סיפור מוזר קצת...
בגלל שאמא שלה דיברה עם המנהל שלוים...
טוב שלא פיטר אותו
לא נעים... לא נורא. נראלי שאין פה אחת שלא היה לה סיפור דומה.תית

>>>>>>>>>>>>>>>גדר תיל
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י' בניסן תשע"ה 21:52
הכותרת נערכה לבקשת הפותחת.

אכן, אם מסתכלים על המקרה ממבט חיצוני-  זה לא המקרה הכי מזעזע בעולם,
ויתכן שגם אני לא הייתי מתרגשת מהמקרה, לו היה בעיתוי אחר , במקום אחר או ע''י אדם אחר.
ובאמת, אני מופתעת מעצמי שאני בכלל נזכרת מזה אחרי שעברו שעות.

זה לא פעם ראשונה בחיים שלי שמתחילים איתי, וגם לא דרך פתקים,
אבל מה לעשות, המצב הוא -שהמקרה הזה ספציפית השפיע עלי. 
(חזרתי הביתה, התישבתי קצת לנגן ,אחרי כמה דקות מצאתי את עצמי בוהה)

כתבתי את מה שכתבתי יותר כפריקה, אבל חשוב לי לענות לכמה מהמגיבים:
איש השקים - אין לי שום בעיה ב''ה.
אודליקה-   הוא היה מישהו לבן ביותר. הציניות השגויה שלך קצת מגעילה אותי. 
             לא הפכתי אותו לעבריין. פשוט תארתי מה עברתי.
אורלו -   אני דוסית, ונראית דוסית וצנועה. ב''ה.
            לקחתי לעצמי את המסקנה, כי לכל אחת יש מה להשתפר בנושא.  
נשואה-  מה אמא שלי קשורה? משום מה, אני נוהגת לשתף את משפחתי במה שעובר עלי.
            וכנראה היא חשבה שראוי להתריע על זה למנהל.
            היום זה אני, מחר זה בחורה אחרת שנופלת ברשת. תאמיני לי שהכוונות שלו לא היו טהורות.
            הוא התקשר להתנצל בעקבות הגערה של המנהל. היה לו את המספר בחנות. כמובן שהבהרתי לו שזה פעם אחרונה שהוא מתקשר.

הסיבות שגרמו לי להיות מושפעת מהמקרה:
1. הוא ניסה להתחיל איתי בדרך עקומה, אסורה, בסתר, ועשה טריק מפגר שרק גרם לי להיבהל.
אם היה פונה אלי ישירות '' הי, מצאת חן בעיני, קחי את המספר ואם בא לך תתקשרי''- הייתי מקבלת את זה בכבוד.
(כמובן שמסבירה לו שלא רלוונטי מבחינתי בחור חילוני.)
ובכלל, התעוזה שלו לחשוב שאני אסכים להיות הXXX שלו....
2. האדם -עשה לי שוק הפער הגדול בין איך שהיה נראה והתנהג קודם לכן, לבין מה שעשה אח''כ. 
   וזה גרם לי להבין ש כנראה המון אנשים שמסביבי שנראים לי שפויים ועניינים, הם לא כך. 
3. העיתוי - על ההתחלה הייתי בבהלה, כי היו לי כמה מכתבים אישיים בתיק וחששתי שהם אלו שנפלו לי.
4. המקום - אדם חילוני פונה ככה לבחורה דוסה באמצע שכונה דוסית.... לא בתל אביב...

רק מנסה להסביר אי הבנה...קורא סמוי
אודליקה כתבה מה שכתבה בגלל שהוספת בסיפורך פרט יחסית שולי על כושי שצעק 'דולרים דולרים'...
תאמת גם אני בהתחלה התבלבלתי והייתי בטוח שזה שהתחיל איתך היה כושי.
מקווה שעזרתי.
כתבתי ''השגויה''. הבנתי שטעתה.גדר תיל

אבל עדיין. שים לב להמשך דבריה.

תודה לך, בכל אופן.

אוקיי התבלבלתי. אז לא כושיים...
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך י"א בניסן תשע"ה 00:25

הבנתי למה באותה סיטואציה ניבהלת, אבללשם שבו ואחלמה
לא הבנתי למה במבט לאחור את חושבת שמה שהוא עשה זה פסול?
לא מתאים לך בחור חילוני? סבבה, הגיוני
אבל מכאן ועד הזעזוע מהמעשה הכשר והחביב שעשה המרחק גדול
מדהים אותי! או שלא הסברתי את המקרה מספיק ברור,גדר תיל

או שיש כאן אנשים שיכולים להתחרות בלימוד הזכות שלהם רק בר' לוי יצחק בעצמו.

תאמיני לי שמעשהו לא היה כשר כלל וכלל, הוא ממש לא התכוון להציע לי לצאת איתו למטרת נישואין, או לקשר גלוי!!

לפעמים אני תוהה אם אני היא זאת התמימה....

למה הגעת למסקנה כזאת?! מניין לך שהוא לאלשם שבו ואחלמה
רק רצה לצאת איתך?!
כי לא נולדתי היום.גדר תיל

וח''ו כל אחת לו היתה במקומי - לא היה לה כל מקום לספק.

טוב. אני מאמין לך שזה ברורלשם שבו ואחלמה
אבל ממה שכתבת זה ממש לא ברור.
ככה שאל תתפלאי על התגובות.

ממה שכתבת מדובר בסתם גבר חילוני שרצה לצאת איתך ואני לא חושב שיש כאן אחד/ת שהבין אחרת.

אם אכן הוא בעצם הציע לך משהו גס ושפל כמו שאת רומזת אז זה באמת מזעזע וטוב ששיתפת גם את אמא שלך.

לא מבין את כל התומהים פה, לא חושב שאת תמימה...דנידין כהו

מאוד פשוט איך להתבונן על הסיטואציה... מישהי שנכנסה לחנות ויצאה כשהוא עמד שם בתור מוכר? נראה לי שהאינטואציה שלו מורכבת מדברים מאוד נמוכים ושטחיים.. אינטואציה נכונה (לדעתי) זה מתוך מפגש קצת יותר, איך נאמר, מפגשי, ולא נתונים חיצוניים.......!  לא חושב שהוא מחפש את הצלע שלו.......יותר את העצם שרוצה ללקק, ודי לחכימיא ברמיזיא........

ובכלל, אתה לא חושב שהוא יודע שחילוני ודוסה זה לא הולך ביחד? מה הוא חי בלהלהלנד??  באמת זה אחד שרצה למצוא מישהי להתחתן איתה? לא כדאי שימצא מישהי בגיל שלו?...

לכן נראה לי מיותר לסנגר עליו..

אכן, זה מבהיל עד כמה אנשים שכלפי חוץ נראים מכובדים וכו - בתוכם העסק מלא בליכלוך...כך נראה לענ"ד.

לשם אחיעיוני
אם הבנתי נכון גדר תיל סוברת שמי שמציע לצאת על סמך ראיה נטו בלי היכרות, אוטומטית ההצעה נמוכה ונובעת כנראה מסיבות שפלות.
סה"כ יש אמת בדברים אבל אומר שוב שהגזמת.
א. כי גם אם צדקת במקרה דנן התגובה צריכה להיות פחות שופטת הרי על טאקט בסיסי הוא שמר.
ב. שמעתי מהרב שלי (לא ישירות) שיש מקום להציע על סמך ראיה ראשונית, תלוי ברמה הרוחנית של המציע.
אם אתה צודק אני חולק עליה לגמרילשם שבו ואחלמה
מה לא יכול להיות שהיא מצאה חן בעיניו ולכן הוא רק רוצה להכיר אותה?!
השאלה אם אתה צודק
אולי משהו אחר בסיטואציה גרם לה להבין שכוונותיו רעות?
הגיל שלו והעובדה שהוא חילוניעיוני
הגיוני שזה יגרום לתחושה שהרצון שטחי נטו, אבל אם זה כזה ברור, אומר שאהבלים יש בכל מקום ולא צריך להתרגש מהם...
חח! ממש לא. אם בחור מציע עצמו ישירות, ועושה זאת בעדינותגדר תיל
עבר עריכה על ידי גדר תיל בתאריך י"א בניסן תשע"ה 13:01

וכוונתו אמיתית וטהורה, ראוי  לקבל זאת  בהבנה,  וזה אפילו מחמיא.

זעזע אותי שההוא חושב לעצמו שאני אסכים להיות הXXXX שלו. (לא רוצה לכתוב את המילה) 

בייחוד שאני נראית ההפך מאחת שתסכים.

^^^רק לא מ(א)גניבה
את לא תמימה... את צדיקה.
ההלם שלך אומר שאת חיה בעולם דוסי טוב. תמימות... ב"ה.
אני בהלם על ההלם, גם אם הוא היה אומר לך שזה מה שהוא רוצה מפורשות.
הייתי הרבה דברים אבל לא הייתי בהלם בעידן שבו אנשים מכירים ללילה אחד בלבד וזה דבר לגיטימי מאוד מבחינתם. אפילו בסיסי.
על זה אתד.

ב"הלם"?...

אוי למי שיאבד את ההלם הבסיסי הזה שלה..

אני לא חושב שיש ענין לפרט פה כל מיני הנהגות נוראיות, אבל ברור שלא צריך להיות דווקא "צדיק" כדי להתלונן על גועל כזה. צריך להיות נורמלי. ומוטב לא נַטה את רף הנורמליות שלנו, ואת ההבנה שהיא נורמליות בסיסית, לפי כל מיני טירוף ושיגעון ר"ל.

כן על זה אני בהלםרק לא מ(א)גניבה
על זה שהיא לא מכירה את המציאות. הלם חיובי.
הצדיקה היה על זה שהיא בהלם, וכן היא צדיקה ב"ה. לא על זה שהיא התלוננה...
מי שמכיר את העולם החילוני, זה דבר צפוי מבחינתו. לא קשור לאיבוד רף הנורמליות.
גם אתה תמים כנראה... תמים זה לא שלילי.
היא צדיקה..ד.

זה ברור בלי קשר להלם דווקא..

ואני לא חושב שכדאי "להכיר את העולם החילוני" במובן הזה, ובפרט לא להגיע למצב שמאבדים את ה"הלם". מכירים גם דברים מזוויעים שקורים כיום בעולם ובמדינות שסביבנו, ועדיין מי שיגיד ש"זה צפוי" ולא יהיה בהלם מחדש - איבד דבר יקר מאד-מאד. לכן גם כדאי למעט בלשמוע דברים שליליים חמורים (ולדעתי גם לא לכתוב "דוגמאות" מהסוג שכתבת, על אף שהתכוונת לטובה).

ואכן, מצוין להיות "תמים". שגם כששומע בעל כרחו מידי פעם מה ש"קורה" אצל כל מיני אנשים (וחבל לאידך לדבר על "כולם", גם שם מה שכתבת הוא קיצוני ולא "כולם") - מתבונן רגע בכיעור הגדול שיש בכך, וחוזר למקוריות, ויזדעזע מחדש אם ישמע שוב.

וזו הכוונה ב"איבוד רף הנורמליות" בתחושה - לקבל כאילו ב"שיוויון נפש", בלי להזדעזע, תועבות שקורות במקומות מסויימים, רק בגלל שקורות שם ל"ע.

ה' יצילנו מכל הדברים הללו.

אתה לא מביןרק לא מ(א)גניבה
שזה לא סותר את הזעזוע.
אני לא דיברתי על זעזוע, דיברתי על ההלם.

דרך העולם שכשהשכל מכיר בתופעה מסויימת, הוא לא בהלם כי זה צפוי.
אז מי שהוא בהלם, בהכרח שהוא לא יודע מה קורה וזה סימן טוב בשבילו.

והמצב מזעזע, הרבה הרבה יותר ממה שאתה חושב.
אבל הלם לא יכול להיות אצל מי שיש לו חברים חוזרים בתשובה שמשתפים אותך במה שהם עברו.
אז זעזוע יש, אבל הלם לא שייך.

אתה מפרש הלם כזעזוע ריגשי, אצלי הלם זה יותר קרוב להפתעה שכלית. ונכון שבד"כ זה בא ביחד. אבל לפעמים מכורח המציאות אתה אנוס לדעת מה קורה במקומות אחרים ומאידך לאיבוד קצת מהזעזוע שקיים בהפתעה הראשונה.
אז אשריה שהיא לא יודעת מה קורה ושהיא לא נאלצת לשמוע על המציאות המזעזעת שמעבר ל4 אמות שלה.
לדעתי,ד.

גם ה"הפתעה השכלית" צריכה להיות מחדש, במובן  מסויים..

ואני חושב ש"חברים חוזרים בתשובה שמשתפים אותך במה שעברו", זה גרוע מאד. יש צד שזה מקלקל. ביחוד בגיל צעיר, בסיסי. בדיוק מהסיבה שכתבתי. במקורותינו, בע"ת אמור להצניע דברים כאלה, שבין אדם למקום, "אשרי נשוי פשע כסוי חטאה". אלא אם כן זה לצורך עזרה.

[ואכן, דווקא בגלל "דרך העולם" הזו, כדאי להשתדל לא "להתיידע" יותר מידי.. נכון]

"מה שאני חושב", קצת קשה לך לדעת.. אבל ממה שכתבתי, אפשר להבין את הגישה, שאני חושב שאכן עוזרת "לא לדעת" גם כשיודעים דברים טכנית, לצערנו.

אבל העיקר שגם את מסכימה/חשה/מבינה, שאת הזעזוע צריך לשמר ולרענן. שלא יהיה חלילה ליבנו גס בכך.

ברור שלצורך עזרה או פריקה (סוג של)רק לא מ(א)גניבה
אלא מה, סקרנות?
אישית אין לי ברירה. ואני כבר לא אצליח להזדעזע כמו פעם.

ואני אומרת "יותר ממה שאתה חושב" כי אני רואה שאתה מזדעזע. ואני יודעת באילו שלבים הזדעזעתי כמוך.

יש גם עבודת ה' של דיעבד לכאורה שהיא לא מתוך זעזוע. וגם בה יש מדרגה שאין במדרגות אחרות.
והעיקר לעבוד אותו מכל מקום ולא להתייאש. ולא לחכות שהזעזוע יחזור בשביל שאני אהיה במדרגה מסויימת ורק אז אוכל לעובדו יתברך.
הוא נמצא גם שם. וגם שם אני צריך לגלות אותו. אפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה נמצא ה' יתברך.

בקיצור, מי שאיבד את התמימות בל כורחו ולא יכול להשיב אותו, צריך לעובדו יתברך משם.
כמובן לא כתבתי עלייך אישית..ד.

[ולא כל "פריקה" היא עזרה.. לפעמים יש בכך קצת "ניצול" של השומע]

לגבי "מה שאתה חושב", נניח לזה כאן.

בוודאי נכון שהעיקר לעבוד את ה' ולא להתייאש...  ושיהיה "זעזוע" לא כתבתי כדי ש"תהיי במדריגה מסויימת", הרי לא כתבתי "עלייך". אלא בכללית, שזה דבר חשוב.

ואכן - אפשר כן להחיותו.

אפשר להשיב את הזעזוע, ונכון שצריך לעבוד את ה' בכל מצב. יפה כתבת.

אבל כאן, כנ"ל, לא נכתב דווקא "עלייך" אישית, אלא על דברים שנכתבים ברבים..

נכון.. לפעמים יש הרבה ניצול של השומערק לא מ(א)גניבה
כולם צריכים לחשוב על זה.
אבל זה רחוק מלהיות הסיפור כאן, כיוון שהייתי מעדיפה שלא לדעת את כל זה.

וכמוני יש רבים ולכן כתבתי.

כן, אבל לפעמים הזעזוע לא בבחירה שלך.
וזה שאתה לא מזדעזע לא מעיד עליך שום דבר חוץ מזה שזה אומר שאתה צריך לעבוד אותו גם שם.

בהצלחה לכולנו
מצד שני,ד.

יש רבים שלא.

ומסתבר שאין ענין לומר להם מה שבעצמך היית מעדיפה כלשונך, "לא לדעת"..  וטוב אכן למעט בכך.

הבחירה היא להשתדל להתבונן ולהתחדש. וה' יעזור שגם ההרגשות הרעננות יתחדשו.

חבר'ה, הפירוש האמיתי של הלם זה בכלל מושג רפואי שמתייחסתית

למצב פיזי  (משהו שקשור לאופן זרימת הדם)שלא נגיע לזה ח"וקורץ

זה שוק, ירידה בפרפוזיה ובחמצון....ארוון

אבל גם במילה שוק אנחנו מדברים על דברים אחרים, וזה בסדר.

מה זהד.

"לצאת"?...

רצה לצורך אופציית נישואין, או "סתם", לשיטתך?..

ונניח שאתה אומר שב"מושגים שלו" זה "מקובל". אלו לא מושגים שהיא צריכה לקבל. אז נניח שהוא "לא יודע" - בסדר גמור. אז כעת ידע. אדם שמוכר בחנות ואינו מכיר את סוג האולוסיה שאיתה הוא עובד, וגורם בגלל זה אי נוחות לבנות (שזה מה שהיה קורה בערך לכל בת דתית שהיתה באה לשם והיה נוהג כך איתה) - אז מתקשרים ומעירים על זה. מתלוננים.

אבל מעבר לכל זה - אדם נותן "פתק עם מספר".. מה הוא מצפה? שבחורה תתקשר אליו אח"כ ביוזמתה?.. זה לא זול?

גם במקרים "כשרים", אפשר להחליף כמה מילים, להתענין, לשאול אם תהיה מוכנה שיתקשר.

ועוד - כדאי אכן לשים גבול ברור. אני יודע על בנות שמרוב "לימודי זכות" שכאלה, על מתחילים-בזולות למיניהם, נפגעו פעם אחר פעם. ל"ע.

דן, מסכים אךעיוני
איתך ולכן משפט כמו " אני מבינה מאיפה בא הרעיון אבל בעולם שלי הדבר לא מקובל ואני חושבת שהשיטה פסולה, מבקשת שלא תנסה יותר".
היה פותר את המקרה בדרך אלגנטית, ניראה לי שהסגנון היה טיפה מתנשא.
תחשוב שאדם שאתה ממש אוהב/ אמור ממש לאהוב מתיחס אליך בצורה לא נעימה פעם אחת סה"כ. הייתה מתקשר לבוס שלו לגעור בו?
האם זה לא גורם לריחוק מיותר ביננו?
בתוך עמי אנוכי יושב וחבריי למחלקה חילוניים.
כשהם מדברים בגסות אפשר לסגור את הסיפור במשפט כמו " הבא שאומר משהו לא במקום אני מוריד לו ת'ראש (בחיוך)
או שאפשר לעשות להם כל היום שיחות מוסר ואז ניראה כמה קרובים נהיה.
שוב אדגיש, להקפיד על קלה כבחמורה אך השיטה צריכה להיות כלפי חברים, אחים.
תגובתך?עיוני
א. מחילה - רק כרגע ראיתי..ד.אחרונה

[ימי טרום-פסח..]

ב. קודם כל, ברור שבאותו רגע לא "חושבים על ניסוחים".. והיא עונה מתחושתה הטבעית. לגביה.

ב. אני לא חושב שהסגנון שלה היה מתנשא, תגובה במקום לגמרי. היא אמורה קודם כל לבטא טבעית את מה שהיא. לא פחות ממה שהוא ביטא את "שלו" (במקרה הטוב). והיא - כשניגשים אליה כך, מתנערת אינסטינקטיבית. ב"ה.

בנוסף, מדובר על מוכר בחנות. בחורה אמורה להיות יכולה לגשת לחנות בלי שזה ינוצל על-ידו "להתחיל איתה" בצורה כזו. שונה לגמרי מנסיונות ענייניים, למטרה ראויה. 

ג. יפה כתבת לגבי האהבת ישראל. בוודאי שהעיקרון טוב ונכון. אך לא למקרים כאלה ביישום. גם מהסיבה הפשוטה, שאנשים עם אהבת ישראל אינם צריכים בגלל זה לסבול.. אם מוכר בחנות מתנהג שלא בנימוס, אז קורה שמתלוננים; אפשר להמשיך לאהוב אותו בכללי גם אח"כ. וגם התנהלות כזו חורגת מתחומי ההתנהלות שאמורה להיות לו אחרי שקנתה שם. מה גם שאמרה שזו סביבה דתית. לא שאינו מכיר את הזן הזה.. אדרבה, ה"מחאה" גרמה שיתנצל, הענין נסגר, ומן הסתם אפשר שהצילה בכך כמה פחות "ברורות" ממנה.

לצערי, כבר שמעתי מכאלה שניסו "להסביר בנימוס" למה זה לא. וזה גרר דברים לגמרי גרועים. את המשא-ומתן על ההתנהלות, לא היא צריכה לנהל.  אני מסכים שיתכן שהוא בכלל "לא קלט" את המציאות וכו' - איננו יודעים במי מדובר. כבר שמענו לצערנו גם על לחלוטין לא "תמימים".

ד. מה שאתה אומר על המחלקה שלך, מעולה. זה החילוק בין בן שיושב במחלקה, לבין בת שמישהו ברחוב ניגש אליה. כך גם באוטובוס ועוד.  בוודאי שצריך להתייחס כאל אחים, אבל בהיות שלצערנו הטרדות למיניהן אינן תופעה מאד-נדירה, אז לא תפקידה של הבת "להסביר" במקרים כאלו. את זה אפשר לעשות בשיחה בין חברים.

אני מניח שדווקא לההוא זה לא גרם לריחוק, אלא בדיוק להיפך. מן הסתם הפגישה עם תגובה אינסטינקטיבית שבאה מעולם מוסרי כזה, יכלה לעורר אצלו רק טוב..

[אגב, רק לפני זמן קצר שמעתי על מישהו שאכן דיבר עם "חברים במחלקה" בעניינים דומים, שהם העלו. באחווה ובהסברה מעבר למה שהם רגילים. זה גרם להרהורים "עמוקים" אצלם] 

מאיפה את יודעת מה הייתה המטרה ?ארוון
זה הכי נשמע התחלה לגיטימית ולא משהו מפוקפק?
דוסיות זה עם כ"כ מוזרפינגו0

מצד אחד הן דבקות באימרה: "האיש מחזר אחר אחר אבידתו" ורוצות שהבנים יובילו את הקשר לבד ויחזרו אחריהן.

אבל כשגבר באמת מחזר אחריהן (ולכאורה מנסה למצוא את אבידתו), אז זה פתאום מעשה לא צנוע?!

כאילו מה?

אתן חושבות שגבר מתחיל לחזר רק אחרי שנותנים לו שידוך??

בסרטים זה נראה מגניבאוריה,
במציאות מי שעושה את זה לןקח סיכון שהוא עלול להטריד ולצאת אידיוט טוטלי
מה לעשות. בד''כ סרטים לא מוסרטים על אנשים כמונו.גדר תיל

אכן. בחור חילוני שמציע ככה לבחורה דוסית הוא אכן אידיוט טוטאלי.

יופי של דרכי חיזור.גדר תיל

אני מאד מקוה בשבילך, פינגו,  שאתה יודע למצוא דרכים בעלות סיכויים יותר גבוהים.

ואחלה של הכללה.

הסיכוי שדוסית תסכים לצאת שלא דרך שידוך הוא גם כך אפסי,פינגו0
עבר עריכה על ידי פינגו0 בתאריך י' בניסן תשע"ה 23:16

הן ישר פוסלות בחור שמנסה להתחיל איתן, בעצם זה שהוא מעז בכלל לעשות זאת.

כך שהדרך עצמה ממש לא משנה.

באופן כללי, לדעתי הגישה הזאת מפספסת המון.

כל העניין של ההיכרות הראשונית זה עניין של אינטואיציה שהיא גם מאד סובייקטיבית,

והאינטואיציה של אדם כלפי עצמו היא טובה לאין ערוך מאינטואיציה של צד שלישי,

אז למה לפסול על הסף מישהו שמציע את עצמו?

אני לא מבין מה כ"כ נבהלת מהדרך שבה הוא הציע לך לצאת איתו?!

ועוד להתלונן על זה??

לדעתי, הדרך שלו לגיטימית לחלוטין.

הוא רצה לעכב אותך כמה שניות כדי שהוא יוכל למסור לך את הפתק,

הוא לא הכריח אותך לצאת איתו.

והוא גם לא הטריד אותך בשום מובן שהוא..

ולגבי זה שהוא חילוני, פשוט את יכולה להגיד לו שלא מתאים לך לצאת עם מישהו שלא מקיים אורח-חיים דתי,

לא צריך להיבהל מזה, וודאי שכל עוד הוא לא הטריד אותך או הכריח אותך לפעול בניגוד לרצונך, אז לענ"ד אין שום סיבה להתלונן.

ובקיצור:

א. אם הבחור שמתחיל לא מתאים לך לדעתך או אפי' עצם הדרך לא מתאימה לך -

אפשר פשוט לסרב בנימוס, ובכ"מ אני לא רואה סיבה להגיש תלונה.

ב. מכיוון שאין שום הלכה או אפילו מנהג מהתורה שאומר שיש עדיפות לשידוך ע"י גורם שלישי מאשר שידוך עצמי,

מי שטוענת שלא מתאים לה שיתחילו איתה בגלל שהיא דוסית, אלו דברי הבל בעלמא. בגלל שזה לא דבר שקשור כהוא זה לדוסיות.

אתה רציני?דנידין כהו

על איזה אינטואיציה אתה מדבר? מישהי שנכנסה לחנות ויצאה כשהוא עמד שם בתור מוכר? נראה לי שהאינטואציה שלו מורכבת מדברים מאוד נמוכים ושטחיים.. אינטואציה נכונה (לדעתי) זה מתוך מפגש קצת יותר, איך נאמר, מפגשי, ולא נתונים חיצוניים.......!

ובכלל, אתה לא חושב שהוא יודע שחילוני ודוסה זה לא הולך ביחד? מה הוא חי בלהלהלנד??  באמת זה אחד שרצה למצוא מישהי להתחתן איתה? לא כדאי שימצא מישהי בגיל שלו?...

לכן נראה לי מיותר לסנגר עליו..

אכן, זה מבהיל עד כמה אנשים שכלפי חוץ נראים מכובדים וכו - בתוכם העסק מלא בליכלוך...כך נראה לענ"ד..

האם קראת גם את מה שכתבתיגדר תיל

בתגובה בהמשך, שכותרתה >>>> ?

כן, מה הבעיה?דנידין כהו

הגבתי לפינגו.גדר תיל

ואתה כתבת יפה ונכון.

אני מקווה ומאמין שהפרשנות שלך למקרה לא הייתה נכונה,פינגו0

אבל אם היא בכ"ז הייתה נכונה, אז דבריי לא מופנים אלייך ספציפית אלא לדוסיות בכללי.

פינגו, דייק בדבריך החברשפתותנו שבח

בס"ד

ממה שהבנתי , לא מפריע לה שדוס חביב עם ספר אורות ביד אחת . וחיוך מבוייש יפנה אליה בעדינות.
אבל הפריע לה שבנאדם לא דתי, מחנות, יוצא- עובד עליה שנפל לה משהו מהתיק

ומצפה שהיא תסכים לצאת איתו.
עוד באותו עניין
בתוך עם הדוסיות יש חילוקי דעות רבים בנושא זה.
כמו שנגלה אלינו בשרשורים היסטוריים.
ואם כן, אל לך להתייאש מהסיכוי/סיכון.
וה' יהיה בעזרך ועזרנו.

גדר תיל צודקת בהרגשה שלה כלפי המקרה...האדרת והאמונה

היא לא אומרה שהוא הטריד אותה אבל כמובן שבתור בחורה דוסית 

כשקורה כזה מקרה את תרגישי קצת לא נעים זה באמת זילות של העולם...

לא דוסים רואים את זה אחרת דוסים מרגישים את זה שונה עובדה!

בסך הכל היא ביקשה לפרוק...

עשית נכון לדעתי בצורה שהגבת.....

כיף לך שאת בשוקמסופקת
זה סיפור צ'יפסים...
כבר מזמן אני לא מצפה ממי שלא שומר תורה ומצוות בעניין הזה.
ולא נעים להגיד שבשביל שבחור יהיה נורמלי היום, הוא צריך להיות יותר משומר תורה ומצוות. כן... מצב קשה.

אגב, הרבה יותר מפתה אותם (כלל הבנים בהכללה גסה) בחורה דתיה ושמורה.
סיפור לא מוזר.
סליחה אבלעיוני
באמת בלי לפגוע אבל יש טיפה התנשאות בסגנון.
חשבי על התרבות ממנה הוא בא, זה דיי לגיטימי שם, מה גם שאצלנו יש רבנים שלא פוסלים.
ברור לי שפה האדם והמקרה שונים אבל יכלת לסגור את זה בחיוך עדין ואמירה ברורה שזה לא לעניין וסלמתאכ
אשריך שאת מזדעזעת מזה! אכן זה נהפך להרגל מגונה בעולם הגדולחסדי הים
דברים כאלה, ואף גרועים מזה, לכן לא הייתי מאשים את האיש הפרטי, אלא את התופעה העולמית.
רק בקשר למסקנה-אל הר המוריה
אני מאמינה שבסופו של דבר אישה צנועה מושכת יותר, דווקא בגלל שהיא צנועה, ולא רואים את גופה.
מה יש אצל פרוצה? אין צורך להתאמץ בשביל לראות אותה..
^^^ נכון. לפי הרגשתי יש בזה גם מימד סגולי שנמשכים יותרחסדי הים
לאשה צנועה יותר מאשה לא צנועה, ואם יש למישהו מקור תורני לזה אשמח לדעת.
שרה אימנו?גדר תיל

שיגעתם אותי, עכשיו זה מתחיל להרגיש לי לא צנוע להיות צנועה....צוחק

רק שפינגו לא יקפוץ עלי.... [בורח]

ח''ואל הר המוריה
להתחזק בצניעות זה טוב.
בעז''ה גם יביא שלום בית (כמובן עם עבודה זוגית..)
לגמרי נכון!הודעה1

אני מרגיש את זה ממש חזק - מראה של שמלה ארוכה (ונאה) זה מבחינתי סוג של 'ואוו' יחסית לשמלה קצרה (לשמלה עד הברך אין את האפקט הזה משום מה...) 

אבל זה לא מצד התאוה ח"ו, זה יופי הרבה יותר נקי.

אולי אפשר להסביר קצת את הסגולה, בכך שזה משדר סוג של עוצמתיות ("אני לא צריכה את המבטים של הרחוב, למרות שהייתי יכולה בקלות להשיג אותם").

וכן יש מקור בגמרא. רבא לקח אבן טובה ביד אחת וגוש עפר ביד שניה, וקרא לבנותיו, כשידיו סגורות. את היד עם האבן הטובה הוא פתח, ואת היד השניה הוא לא הסכים לפתוח. הבנות התלהבו לרגע מהאבן הטובה, אבל עזבו אותה והציקו לרבא מאוד ורצו שהוא יפתח את ידו השניה. עד שהוא ראה שהן ממש משתוקקות לראות מה יש שם, ורק אז הוא פתח את ידו, והראה שיש שם גוש עפר... (ק"ו אם היה שם משהו יקר הרבה יותר מה'אבן הטובה' - כמו הבנות הצנועות והאיכותיות...)

גמרא שבת קמ,ב. אינני זוכר ע"פ איזה פרשן (לא רש"י).

כעין זהגרי

ירושלמי יומא פ"ו ה"ד ונדרים פ"ט ה"א: "אין יצר רע תאב אלא דבר שהוא אסור לו". הוא מחפש דווקא את הדברים הסמויים מן העין שהברכה מצויה בהם (תענית ח, ב)...

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך