בנות, למה?...דנידין כהו

חייב לפרוק תסכול.

אני יודע שלא כולם שותפים לדעתי אבל נראה לי שיש מספיק בנים שכן, וגם בנות אם הם יהיו כנות.....

הנושא קצת בעייתי אז ננסה להעלותו בצורה נקייה וצנועה.

הנושא זה - החצאית שלכן..     גם אם נאמר שאתן עומדות ע"פ גדרי ההלכה ושמספיק מתחת הברך (נניח, כי זה נתון במח' וע"פ הפוסקים הספרדיים ובראשם הרב עובדיה, צריך לכסות עד הקרסול, או גרביונים, לידיעתכן...) למה כבר א"א למצוא אף אחת כזו? אפילו בנות דוסות ממש לא מקפידות על זה...  זה לא נראה לכם נכון?   הרי ברור שזה יותר צנוע, ולענ"ד זה הכי יפה...

בחור שמחפש אחת כזו שלוקחת על עצמה יותר את ענייני הצניעות אל ליבה - פשוט לא מוצא!!! וזה מאכזב..

פעם זה היה יותר, למה היום אחת כזו היא עוף מוזר, אם לא מוטציה (לא מגזים, אמנם לא גר בבית אל, אבל גם לא בתל אביב, אני ביישוב בשומרון...)

אני אחד שמשתדל ללכת עם ארוך כל הזמן, גם בחולצה, וזה מבאס שאין בת שחושבת לכסות את רגליה... זה מציק בעין.

כשאתן יושבות ואז מחפשות את הזווית שהחצאית כן תכסה, ובשביל זה איכשהו אתן מתקפלות בזויות לא שגרתיות.... באמת, לפעמים לא נח לשבת לידכן כשלמשל יושבים על איזה דשא, ואתן מתיישבות ומותחות את החצאית שלכן... זה לא שייך!!!    לא מסכימות????

מסכימה מאד!בתבת
בגדול אתה צודק... אבל כשתיהיה בת נדבר..dora

(וחוץ מזה אם מתכננים דשא אז ברור שצריך טייץ או משו.)

וטייץ פותר את הבעיה?שני אנשים
את היחת הולכת עם טייץ ברחוב?
מצמצם את הבעיה..dora

ולא הייתי הולכת עם טייץ...

צודק 100%האדרת והאמונה

אבל באותה מידה גם הבנים של ימינו..

כשאני נפגשת עם בחור אני רוצה שהוא ירצה שאני אלך עם גרביים

שהוא יעריך את זה שאני הולכת איתם, ומה שיצא לי כבר לפגוש כאלה שלא מפריע להם שאני אלך גם בלי...

ולי זה מפריע.

מזדההההה!!!אבטיח!!
באמת אשריכן!!! אבל לא חושבדנידין כהו

שהירידה אצל הבנים לעומת מה שהיה פעם זה כמו אצלכן........

לא חושב מה?בתבת
שהירידה אצל הבנים לעומת מה שהיה פעם זה כמו אצלכן........דנידין כהו

אני חושבת שהיא התכוונהאבטיח!!

(או לפחות אני התכוונתי) שגם הדרישות שלכם ירדו אז בנות מרשות לעצמן....

אהה, נראה לי לתלות את זה בנו זה ממש לא קשורדנידין כהו

ברור לי שזה מגיע הכל הפריצות שקיימת בנושא הזה בדורנו אנו, ושמירת הצניעות נעשתה למשהו קשה במיוחד לנוכח אתגרי ימינו והתרבות שסביבנו שבלא מודע גוררת אותנו איתה, גם אם לא לגמרי, עדיין היא משפיעה, דוסה ממוצעת היום עם עד הברך נחשבת צנועה בעיני כלל עם ישראל, זה נראה לי הסיבה היחידה, לא הבנים... 

ואגב, לא ידוע לי על ירידה של הבנים בנושא, אבל אולי אתן יודעות יותר...

מממ... צודק! אבל זה עדייןאבטיח!!
קצת מבאס כ"כ להקפיד ולהלחם עם זה כשמרגיש שהצד השני בכלל לא מעריך וזה לא חשוב לו... אני לא אומרת. ברווור שלא עושים את זה בשביל הבנים אבל קצת שימת לב זה נחמד... אבל אם אתה אומר שבנים דורשים את זה אז טוב לדעת!! תודה רבה זה ממממש בא לי בזמן!!
כנראה בגלל שלבנים יש פחות הלכות שקשורות בצניעות חיצונית.חופשיה לנפשי

דווקא מסכימה עם האדרת והאמונה..בתבת
לרוב הבחורים שנפגשתי איתם או שלא נפגשתי ומכירה, לא חשוב שאשתו תלך עם גרביים...או עוד דברים
נראלי לכולם חשוב צניעות, אבל לא להגזים
התכוונתי- שהבנים גם לא רוצים שהיא תהיה "מידיי צנועה"בתבת
באמת?? איזה עצוב! דרישה כזו עוד לא שמעתי!אבטיח!!
נראה לי דווקא, במחילה מכבוד כל הבנותדנידין כהו

שלהרבה בנים זה דווקא מאוד יחמיא אם נשותיהן ילכו עם חצאית ארוכה, ועצם העניין שהם לא מחפשים כזו וזה לא בוער להם זה כי זה כבר משהו שהם לא כל כך מכירים, והם לא נותנים על זה מספיק את הדעת בכלל לחשוב על זה, אבל ברור לי שיהיו הרבה שישמחו בזה... גם אלו שלא אכפת להם אם לא, הם בטח לא נגד, פשוט זה לא כ"כ בראש שלהם ואני חושב שזה נובע מהתרגלות....   אני לומד בישיבה ורואה שגם חברה אברכים רציניים, נשותיהן ילכו עם חצאיות שיש לתמוה עליהן ואיך היא אישתו של ההוא....

בהזדמנות זו אני רוצה לחזק את כל הבנות שכן מקפידות, ממש אשריכן.    נראה לי שהצניעות באשה זה דבר כ"כ חשוב, כמעט מקביל כמו בעל שלומד תורה ויוצק את התכנים שלומד לתוך ביתו, כך גם האשה בצניעותה מהווה גורם מכריע בבית, באווירה הכללית וודאי בחינוך הילדים...

וואו!! תודה! זה ממש מחזק!אבטיח!!
למה אתה מסתכל על אשת חברך בכלל?!הלליש
לדעתי,ד.

זו "צדיקות" לא במקום..

הוא אינו צריך "להסתכל", יש דברים שניתן להבחין בהם בראיה ראשונית בעלמא כשאדם מופיע מולך.

ואם בעיניו יש איזה "סטנדרט" שהוא חושב שמתאים לאנשים הללו, אז לא פלא שזה מעורר לו תמיהה, על אף שוודאי לא צריך "להתעסק" עם זה.

אבל אין ענין לדון לכף חובה, אדם שעל-פניו ניכר שכותב מתום לב ולא מכל מיני "כוונות".. ועיקר עניינו הוא איך הוא רוצה שיהיה אצלו אחרי שיתחתן, שבגלל זה כתב בכלל.

^^אתם באים ללמד זכות על אותן בנות ומלמדים חובה עליודי"מ
על לא עוול בכפו.
סתם להתנגח.
ולומר על בנות ישראל,הלליש

שהולכות בצורה שסכ"ה יש להן על מי לסמוך-

שהן לא הולכות בצניעות,

זה לא לימוד חובה על נשים כשרות?

נשים שמוותרות על הרבה מעצמן בשביל הלימוד תורה של האיש שלהן,

והוא לא מבין איך היא בכלל אישתו של האברך?!

זו צדיקות- שיש לה מקום?

^^^^^^^^^^^^עוגי פלצת
ההבדל הוא בכוונה של ה"צדיקות"אני77

התגובות פה ששאלו אותו למה הוא מסתכל על נשים, לפחות כלפי חוץ, נראות כהתקפה לא הגונה על זה שהעז לומר להן משהו על איך שהן מתלבשות.

הכונה שלו לעומת זאת, היתה להסב את תשומת הלב לנושא של צניעות, שבהחלט מפריע.

וכשהולכים ברחוב, רואים איך נשים לבושות. אין פה ענין של "למה אתה מסתכל על אשת חברך".

אלא אם כן את בקטע של ללכת אחרי דברי הרמב"ם שלא להוציא את האשה יותר מפעמים בחודש.

אינו שייך לענין..ד.

לא מצדיקים טעות אחת ע"י אחרת.

לכתוב "למה אתה מסתכל" כשלא מדובר על מציאות כזו, זו "צדיקות" לא במקום, שבאה לקנטר.

אם מישהו יכתוב שמי שהולכת לפי המשנה-ברורה בגלל שהיא סומכת על פסקיו, "אינה הולכת בצניעות", אז גם לא בסדר.

יכול לכתוב שאישית הוא רוצה מי שמהדרת יותר.

[לגבי מה שכתב ש"לא הבין" איך "זו אשתו של האברך", אני לפחות הבנתי שלא דיבר על המציאות הזו, שה"בעיה" היא שאינה מחמירה יותר מהמשנה-ברורה..]

ובוודאי שצריך להשתדל לדון כל אדם לכף זכות. וגם להוקיר נשים ששותפות עם בעליהן בלימוד תורתם. אשריהן ואשרי חלקן.

הן לא הולכות בצניעות.אפילו אי אפשר ללכת עם הראש למטה,כי אזירושליםםםם

אתה רואה חצאית קצרה . אני אגלה לבנות פה שלבנים זה מכניס דברים לא טובים לראש.גם העניין ש " יש על מה לסמוך " הוא מאד מאד מאד קלוש . אני למדתי את הנושא . כל המקורות אוסרים . משנה , מדרשים , גמרא בכמה מקומות , רבי עקיבא איגר . חתם סופר , שו"ע הרב. גם רבני דורנו : הרב אליהו זצ"ל בדרכי טהרה החדש , הרב עובדיה זצ"ל , הרב וואזנר , ועוד רבים . היחיד שנסמכו עליו זה החפץ חיים. נראה שהוא רק העתיק את הפרי מגדים ,( שנעלם ממנו תוספות מפורש) , אין על זה ביאור הלכה. זה לא הגיוני שהחפץ חיים יחלוק על בל המקורות לפניו, ולא יעיר על כך בבאור הלכה . לכן ברור שעם כל גדלותו האדירה, הוא לא התעמק בנושא הזה, שלא היה רלוונטי כ"כ בתקופתו , ולא ראה את כל המקורות שברור שהבגד צריך לכסות עד הקרסול .

בקיצור - זה לא כמו דברים אחרים שאפשר ללכת לפי המקילים , כי כאן כל המקורות ברורים לאיסור, וברור שגם המתיר היחיד , אם היו מראים לו את כל האוסרים , הוא לא היה מתיר.

חוץ מזה זו צניעות פשוטה ללכת עם ארוך . זה מבוזה בעיני החצאיות הקצרות

אפילו אם נאמר שכל דבריך נכוניםהרוזן!

(ואינני רוצה להתייחס לשאלה זו, כי לא למדתי את הסוגיה כראוי)

עדיין - יש דרך להתבטא.

למה מי אתה בכלל?רחלקה
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 21:46

כל אחד שיתעסק בענייניו הוא, ויבדוק את עצמו בלבד אם הוא בסדר או לא.

בוידוי אנחנו מכים על הלב שלנו! לא של אחרים, נכון? אז מה אתה מתערב בכלל ומתחיל לשפוט התנהגויות כאלה ואחרות של אנשים אחרים?

וזה עוד בלי לדבר על זה שגברים לא צריכים להיכנס לענייני נשים...

הייתם רוצים שבחורה תפתח פה שירשור על שז"ל? ודי לחכימא.

^^ לא רק בצניעות יש הלכות, גם לתוכחהעוגי פלצת
ואפילו בהיבט הצניעות,
לא ברור שהשרשור הזה מוצלח.
טעות..ד.

הגבתי לעוגי בכלל [וקורא מה שנראה לי..]

כשכתבתי "תוכחה" התכוונתי לדברי הפתיחה שלועוגי פלצת

כשלא יודעים להוכיח ועוד עושים זאת בבוטות ובפומבי -

הגיוני שרבים מתקוממים ומוחים נגד זה.

בכזה פומבי זה עניין של חובת מחאהעוגי פלצת
יש פריצות בלדון בדברים הללו כך בפורום מעורב

מהבחינה הזו, התגובות אליו באופן כללי די מידתיות
הערכה שלי,ד.

שהוא בכלל לא התכווין "לדון בדברים כאלה" - 

אלא לשאול לגבי מה שהוא מחפש (כנראה משהו אקטואלי לגביו).

וזה התגלגל...

[גם לדעתי מתחום מסוים ואילך דברים אינם שייכים ל"פורום מעורב". אבל ה"מחאות" למיטב הבנתי, לא היו בגלל מה שאתה כותב]

התייחסתי לדברי הפתיחה שלו, די לי בהםעוגי פלצת
הפריצות היא החצאיות המגעילות האלו.אתם מתקוממים נגד הילדירושליםםםם

שאומר בקול את מה שכולם חושבים בשקט

וגם כאןהרוזן!

יש דרך להתבטא.

אינך רשאי לתקוף כך, אפילו אם היה ברור כשמש שדבריך נכונים. ובמיוחד שאין זה כ"כ ברור לכולם פה.

כולל דרך "הוכחתו" של פותח השרשור..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 20:32

צודקתתתתתספרדי גאה

תשמעי אם את בחורה צנועה אז אשרייך!!

אני תמיד אומר שבחורה צנועה זה הדבר הכי יפה ואם יש כאלה שלא מעונינים בזה שימן שאין להם יראת שמיים וה' שולח לך סימן להתרחק מהם אשריכן שאכפת לכן

כ"כ צודקתמעריצה של אבא

בתור אחת שב"ה הולכת ככה הייתי רוצה שבעלי יעריך את איך שאני הולכת ושלא יגיד שזה לא משנה

לו חצאית ארוכה או קצרה או עם גרביים או בלי..אבל נראה לי שלרב הבחורים התורניים היום זה לא 

באמת משנה וזה מבאס

וואי!! מסכימה ממש!! אפילו בתור בתאבטיח!!
יש מצבים שלא נעים לי לשבת ליד חברות....
וו... כן. יש גדרי צניעות שלצערי לא תמיד שמים לב לדקדוקים החשובים וזה קצת עצוב
אני רק חייבת לציין אבל שזה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע להקפיד על דברים כאלו...ובאמת יש מה לדון לכף זכות...
מסכימה מאוד מאודנקודה טובה
כמו הרוב פהמחוייבת

גם- מסכימה מאוד!! אני מכירה הרבה בנות שהיו/ עדיין ממש חזקות והאופנה של החצאיות המתקצרות הגיעה גם אליהם.. זה ממש עצוב לראות את זה..

בקשר לקרסול..כסיופיאה

אף פעם לא שמעתי שצריך ללכת עם חצאית עד הקרסול.

אני באה מבית דתי לאומי ולמדתי באולפנא. וסורי בחיים לא שמעתי הלכה כזאת.

ההלכה היא לכסות את הברך גם במצב ישיבה.

יש חצאיות כאלה שמכסות ולא עד הקרסול. תכף גם תגיד שצריך שרוול ארוך עד לפרק כף היד.

זה לא ההלכה. ההלכה אומרת 3/4.

אני מסכימה איתך על כך שבימינו אנו החצאיות הולכות ומתקצרות והרבה בנות דתיות הולכות עם חצאיות לפני הברך-שלא מכסות את הברך.

אני לא שופטת זו מצווה קשה. במיוחד בדור שלנו וגם לי קשה- מודה.

תמיד יש מה לעבוד על זה.

אני לא שמה גרביון אבל חצאיות שמכסות את הברך..

יש בדבריך אמת אבל גם קצת הגזמה.

מאמוש זה רק המשנה ברורה פוסק כך.דעת יחידבתבת
חחחפינגו0

בננות, תלכו ללמוד קצת לפני שאתן כותבות שטויות!

אין אפשרות כזאת להגיד על המשנה-ברורה שהוא דעת יחיד, מהסיבה הפשוטה שהוא תמיד מתבסס על פוסקים שקודמים לו.

חוץ מזה שרוב הפוסקים סוברים כמותו, כך שהאימרה שלך ממש ממש מוזרה!! (ועוד להגיד שהוא דעת יחיד?!)

בתבת צודקת, לא רק שזו דעת יחיד, היא גם מוכחת כמוטעיתהדרכה
?!!גפן36
דעת המשנה ברורה מוכחת כמוטעית?!
והיא גם לא דעת יחיד. תפתח ותראה. הוא מביא מקורות.
כן, בטח!פינגו0

כל המשנה-ברורה הזה - הוא אוסף של כל הטעויות ההלכתיות שהומצאו אי-פעם!

<צ>

(וואלה, מה נסגר איתכם???)

מההה???רעיה123
בקיצור נמרץהדרכה
אין מחלוקת שהשוק חייבת להיות מכוסה. "שוק באשה ערוה"

כל הפוסקים בדעה שהשוק זה החלק התחתון של הרגל ורבות הראיות לכך מעל לכל ספק.

המשנה ברורה כותב כך "פרסות רגל עד השוק (והוא עד המקום שנקרא קניא בל"א) במקום שדרכן לילך יחף מותר לקרות כנגדו".

היו שהבינו את דברי המשנ"ב כאילו עד הברך מותר להיות מגולה ותלוי במנהג.

אך למעשה כוונתו להסביר עד היכן מקום השוק = עד קניא בל"א (הברך) ולמעלה משם נקרא ירך כדברי כל הפוסקים.

ולכן אין לגילוי החלק התחתון של הרגל שום היתר ואין להן על מה שיסמוכו..

להרחבה הנה מאמר שמסכם את הנושא בצורה טובה.
http://www.ateret4u.com/online/f_01943.html
לא ככה פוסקים הלכהפינגו0

וגם רוב הרבנים (אפילו החרדים) לא מסכימים עם הפירוש של הרב הזה.

כך שדעתו נמצאת עדיין במיעוט.

וזו גם שיטה ידועה, קודם לירות את החץ ורק אח"כ לצייר מסביבו את המטרה.

באנה מה נראה לך?!?!שני אנשים
איזו זכות יש לך לדבר כך על החפץ חיים??
למה מי אתה?
כן. גם אם אכפת לך כל כך מהצניעות היא לא שווה כלום אם זאת ההתנהגות שלך!!! תזהר בכבוד התורה!
הוא כתב בציניותהדרכה
אתה כתבת אלי?פינגו0

כי אחרים כאן הם אלה שזלזלו במשנ"ב, אם לא שמת-לב כתבתי שם <צ> = ציניות.

רוב הפוסקים סוברים כמותו? מוכן גם להגיד את שמות אותםותן טל

פוסקים, ולהראותש הם סוברים כמותו?

כי משום מה, כל הרבנים שהיו לי, אומרים בדיוק ההיפך ממך - שהמשנ"ב נקרא דעת יחיד, ורוב מוחלט וכמעט גמור של הפוסקים "בדרג החשיבות" שלו - פסקו אחרת. אז נראה לי שאם אני מעמיד את אמירתך מול האמירה של הרבנים שלי - כנראה שהם יותר צודקים.

אבל אם בכל זאת אתה מכיר עשרות פוסקים שפסקו כמוהו וסוברים כמוהו, אשמח שתראה לי...

דווקא לא מדוייק.שוקולד לבן

לפי רוב הפוסקים צריך חצאית עד הקרסול (ספרדים בעיקר) או חצאית אחרי הברך וגרבים שמכסות הכל (אשכנזים בעיקר)

הסיבה היא שעיקר הדין הוא שהשוק צריך להיות מכוסה בכל מצב (ולא כמו שרוול ארוך שזה החמרה)

המחלוקת היא מה ההגדרה של שוק, האם זה מה שמגדירים בימינו (וכך פוסקים רוב הפוסקים) או שזה הירך (וזו דעת יחיד כמו שכתבה בתבת- המשנה ברורה)

ומי שהולכת ככה צריכה לדעת שהיא בדעת יחיד

אז חשוב לדעת שאין פה בקשה מוגזמת, אלא בקשה הגיונית- ללכת לפי רוב הפוסקים 

(אני לא נכנסת לנושא של האם מותר או לא להגיד לאחרים איך לנהוג, או לזה שהנסיון נחשב לא קל, כי זה לא הנושא. רק היה חשוב לי שתדעי מה ההלכה)

הבקשה היא אפילו לא "לפי רוב הפוסקים"גפן36
מספיק שתלך לפי המשנה ברורה.
לפחות שתכסה את הברך..
דעת יחיד זה לא עניין של מה בכךמסופקת
אם יש לה על מי לסמוך, היא לא עוברת על ההלכה. מי שרוצה בכל זאת להחמיר, שתבוא עליה הברכה.
לא לא לא, לא להוציא את רוב הפוסקים כ"מחמירים".ותן טל

ברגע שרוב הפוסקים אומרים משהו אחד, ורק פוסק אחד יחיד אומר משהו אחר - אזי, אם כבר - הם עיקר הדין, והוא הפוסק "המקל" (אפשר כמובן לא להשתמש בביטויים של "מחמיר" ו"מקל" - אבל אם משתמשים, אין ספק שהבסיס צריך להתחיל מהרוב - ואז, המשנ"ב הוא הדעה המקלה - ולכן מי שלא הולכת כמו המשנ"ב אלא כמו דעת רוב הפוסקים, היא לא "רק מחמירה", אלא "לא מקילה" - וזה חשוב מאוד הקונוטציה הזאת )

חצאית צריכה להיות עד הקרסול.זה שלא שמעת זה לא אומר שזה לאירושליםםםםאחרונה

נכון . כל המקורות בהלכה ברורים שעד הקרסול צריך להיות מכוסה. רק המשנ"ב כתב אחרת . לי ברור שאם היו מראים לו את כל ההוכחות - הוא היה חזור בו .

אולי תפסיק לבחון בדקדקנות רגליים של בחורות?שורש וגרביים
מממ... לא חושבת שזו הנקודה אבטיח!!
אולי תפסיק להשתגע בפורום בכל פעםשמש אא
שמדברים על צניעות ולהסיט את הדיון בכח למחוזות שאף אחד לא רוצה לדון בהם??
שורש וגרבייםשפתותנו שבח

לא צריך לבחון שום דבר בדקדקנות.
מספיק ראייה כללית, רחבה, וקרן זוויתית. 

אם הרבנים הרשו לעצמם לקבוע את זה, אז כנראה שמותר לאדםותן טל

ירא שמיים שרוצה שגם אשתו תהיה יראת שמיים, לשים לב גם לעניין החצאית ואורכה.

תהיה בטוח שאף פוסק לא בחן רגליים של נשים לפני שפסקשורש וגרביים
לא לגמרי מסכימה.א-לדהיד
נכון שיש הרבה בנות שהולכות עם חצאיות קצרות, אבל אני אישית מכירה הרבה בנות (לא נשואות) שמקפידות בשמחה על זה.
אולי אני טועה, אבל אני מרגישה שזו מגמה שהולכת וגדלה.
בהצלחה!
...מחוייבת

גם אם ההלכה או הפוסקים אומרים עד הקרסול או מתחת לברך- ניראלי שהחצאיות שהפותח מדבר עליהן (שנהיו כ"כ אופנתיות)- בטוח לא נחשבות צנועות- לפי כל פוסק שתרצו...

מבינה.א-לדהיד
אני מדברת על חצאיות ארוכות על אמת.
צרה צרורה אל הר המוריה
מאחלת לך שתמצא משהי צנועה.
אני גם מתחרפנת לראות את המצב, אפילו בנות רבנים הולכות ככה..
וזה לגמרי דעת יחיד...
אני משתגעת!מסופקת
מה זה "לגמרי דעת יחיד"?? אז מה?!
זה לא סתם יחיד! וזכותן לסמוך עליו!! (בלי שאומר באיזה אורך החצאית שלי)
תסכמי לצאת עם מישהו שמשתמש בחשמל ביו"ט?די"מ
לא שאני משתמש, אבל מה הבעיה?אליפלט
עבר עריכה על ידי אליפלט בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 08:59
יש רבנים שמתירים. אולי לא לכתחילה, והם מיעוט, אבל למה שתלמידיהם לא ילכו לפיהם?
זה שזה צורם לך, כי זה באמת חריג ביחס לנוף ההלכתי המקובל, זה לא אומר שזו לא דעת תורה והלכה פסוקה ומבוררת לכל דבר ועניין.

עריכה: נראה לי שנדחפתי במקום הלא נכון עם הדברים האלה... אז באופן מעניין ראה זאת כהודעת תמיכה בדבריך. ;)
מי שפוסק ככה פוסק לכתחילה.די"מ
ואשריך.
בפועל רוב האנשים פה ממש התעצבנו והזדעזעו.
אני לא בטוח לגבי זה,אליפלט

זכור לי שהרב שלום משאש זצ"ל הסתייג לגבי זה, והתיר במקרה של צורך רבים. אולי חילק בין הלכה למעשה...

מצאתי את הפסיקה בשמש ומגן -אליפלט

"בענין הדלקת חשמל ביו"ט, היינו נוהגים במרוקו להתיר בזה, ועוף לא צווח, רק היינו זהירים שלא לכבות... ובעלותי ארצה ראיתי מחמירים בזה... והוריתי להדליק במקום צורך גדול כזה, ויש להם על מה שיסמוכו, אבל זולת זה אני מחמיר לעצמי."

תלמידו הרב שלוש מתיר ומשתמש בעצמו.די"מ
(חוץ מזה שהרב משאש דיבר על נורת להט שזה הרבה יותר מסובך מאשר פלאפון שבכלל לא ברור מה בכלל האיסור)
מה הקשר?!נבוכדנאצר
מי שהולכת על פי פסקי המשנה ברורה בכל דרכיה.שתלך גם כאן.אין סיבה שלא.
מי שלא הולכת לפי הפסקים שלו.גם לא תשתמש בהיתרים.סוף סיפור.
ואל תשווה כל מיני רבנים שמתירים חשמל ביום טוב למשנה ברורה שכמעט כל האשכנזים הולכים על פיו.
סוף סיפור.
זאת השאלה,די"מ
האם אותן בנות הולכות לפי המשנה ברורה בהכל.
הן גם צמות בערב פסח עם הן בכורות?
ואחרי שהן יתחנו ובעז"ה יהיה להן ילד אם הן יתחתנו עם בכור הן יצומו על בנם/ביתם
וגםמתואמת

אם הן הולכות לפי המשנה ברורה -

אז שישימו כיסוי ראש מהרגע שבו הטבעת על אצבען בחופה...

(כך דברי בעלי).

מה הקשר לבנות רבנים?משהיא מהבירה
לא מגיבה כאן וגם לא ממש נכנסת לכאן לרוב...אבל,
בלי קשר לדעתי הטיעון 'בנות רבנים' לא קשור ולא רלוונטי.
אף פעם לא הבנתי למה בת/בן של רב זה טיעון הגיוני בדיונים..

*תגובה ל'אל הר המוריה'
תמיד אומרים לי שאם הכיוון טוב - היא תשתנהדנידין כהו

אבל אני שואל האם שייך לדבר איתה על זה, ז"א בטח לא בפגישות הראשונות, אבל אם נניח זהזה, אז האם שייך להעלות את זה או שאולי זה פוגע שבעיני היא לא ה..ושיש לה מה להשתפר מבחינתי...גם אחרי חתונה זה עדיין שאלה מבחינתי.    מה גם שזה לא הכי צנוע לדבר על זה...(לפני חתונה)

ועוד, האם זה נכון, מנסיון שלכם, בנות יסכימו, הן רוצות בזה באמת ואם יהיה מישהו שיראה רצון ושמחה בזה, אז הם ילכו על זה בשמחה?  קשה המחשבה הזו כי זה כמו לחנך את אישתך וברור שעדיף מישהי שלא צריך לחנך אותה..

מממ... אוליי תגלה שהיא תשמח לעידוד בזהאבטיח!!
יש בנות שרוצות וצריכות דחיפה. זה גם תלוי באופי של הבת. מצד שני זה אכן לא כ"כ צנוע ושייך (לפחות בעניי) לדבר על זה בשלב מוקדם. וגם צריך לנסות להבין אם היא בקטע של התקדמות או שהיא נעולה על מה שהיא.... בהצלחה
^^^^יטבתה
אני הולכת עם קצרות.
יודעת שבמידה והבחור שאצא איתו זה עניין שיהיה לו חשוב והוא באמת בחור רציני כמו שתמיד רציתי ויש כיוון טוב אחשוב על זה בכיוון חיובי ממש.
בהצלחה לך!
אל תתייאש ..
^^^מעט מן המעט
עבר עריכה על ידי מעט מן המעט בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 03:16
יודעת מנושאים אחרים שאשמח שלאיש יהיה אכפת מהם, שיהיה לי בשביל מי להתחזק בדברים שגם מצד עצמי הייתי רוצה..
(אבל באמת צריך רגישות גדולה, שמהתגובה הזו נשמע שאולי יש לך ממנה. כי למשל אצלי להעיר על צניעות ייצור מחיצה.. בתפיסה שלי אני מקפידה מאוד, וכמעט לעולם לא עוברת על הכללים שלי. מה שאומר שרוב ההערות שבחור יוכל לתת לי יהיו על גבולות שבחרתי אחרי מחשבה מתוך בירור שזו ההלכה לשיטה שבחרתי בה.. וכדאי להיזהר מלבטל את זה).
תיאום ציפיותבת עמי

לדעתי אם זה נושא שהוא חשוב לך אין סיבה לא להעלות אותו (כמובן לא בפגישות הראשונות) בצורה עדינה ועם טאקט.. צניעות זה דבר שתמיד יש מה להשתפר בו והלבוש הוא רק חלק מזה.. אם יש רצון, הבנה ושאיפה להתקדמות- בהצלחה!

אך לסמוך על כך אחרי החתונה זה נראה לי לא הכי חכם ולהעלות את זה לראשונה- זה יכול לפגוע יותר מאשר בהתחלה ולהישמע כדרישה שלא כל אחת תקבל בעין יפה.. אין כמו תיאום צפיות.. ואם יש רצון והבנה בין בני הזוג- כל אחד מחזק את השני.. יש המון בנות שרוצות וקשה להן ודווקא זה יחזק אותן.. שנזכה!

גם אני חושבת כמו יטבתהdora

אם אדע שהבחור חפץ בכך אז זה ייתן את הדחיפה..

אבל כמובן שעדיף לך לדבר איתה לפני נישואין על זה שאתה רוצה שתקפיד על יותר צנוע,

כדי שזה לא ינחות עליה אח"כ ובכלל לא תרצה..

וחוץ מזה לי נראה שכאשר כבר נשואים והבעל מעיר אז מקבלים את זה פחות בטוב

וכאלו דברים שחשובים לך אז כדאי לפני כן לעורר ולראות את התגובה..

בא נאמרהלליש
שאני אישית הייתי מאוד מתעצבנת אם מישו היה מנסה לשנות אותי באיך שאני מתלבשת. ולא הייתי מסכימה לשנות.
ואני לא חושבת שזה בכלל העסק שלך-אתה מעוניין שאשתך תחליט שהיא תנסה לשכנע אותך להתפלל ותיקין כל יום כי זה חשוב לה?
לדעתי בסופו של דבר זה שאלה של האם זה כי זה מעיקר הדין או מעבדי"מ
אם היא רמבמיסטית ובגלל זה היא רוצה שאני יקום ותיקין כי אחרי זה זה בדיעבד זה בהחלט לגיטימי (רק שאם היא רמבמיסטית אני מצפה ממנה להיות עם כיסוי ראש לפני החתונה)

אבל אם מעיקר הדין זה מותר וזה רק משהו מעבר אז אני מסכים איתך.
מעיקר הדין מותר...הלליש
לא נכון.די"מ
זה מחלוקת.
כמו שתגידי "מעיקר הדין אפשר לעשות מכירת חמץ".
אני סבור שזה לא תופס בכלל.
המקרה דנן אין לי מושג.
אך זה שיש שיטות שמתירות בעייני לא הופך את זה ל"מעיקר הדין מותר".
זו מח' גדולה. מי את הפוסקת שתכריעי?לרב עובדיה למשל - אסור!דנידין כהו

אני אגיד לך מי אני-הלליש
אני בת שלמדה את ההלכה הזו על כל צדדיה בייחוד בתור אחת שזה קצצ יותר רלוונטי לה.
אגב-מלא בנות הולכות עם גרביים יחד עם החצאיות הללו,ואז זה בסדר לכל הדעות. גם מי שלא יש לה בהחלט על מי לסמוך.
ביום שבו לא תחמם אוכל בפלטה,לא תסמוך בכלל על מכירת חמץ פרוזבול והיתר מכירה,תוכל לאמר באופן שלם ואמיתי שיש גם בעיה הלכתית רצינית עם חצאית שעוברת את ברך בכל מצב,אבל ארוכה היא לא.
אז לי מותר?די"מ
חוץ מפרוזבול שממש לא קשור כי זה הלל הזקן תיקן,
אני לא סומך על מכירת חמץ היתר מכירה ולא מחמם אןכל על הפלטה בשבת.
חוכמולוג,כי אתה רמבמיסט:dהלליש
אני לא.די"מ
****סט

אני לא בהכל פוסק לפי הרמב"ם אני פוסק לפי הרב שלי חוץ מכמה יוצאים מן הכלל.
ואני שואל ברצינות.די"מ
אני לא מקבל את הטענה הזאת.
אם אני חגיע למסקנה שאין בעייה הלכתית מצדי שתלך עם מכנסיים.
הכל זה שאלה הלכתית.
יש גם דברים שהייתי *מעדיף* שהם מעבר להלכה ואז אני בעקרון מסכים איתך.
ועדיין חושב שזה שונה כי זה בפומבי.
כמו ש"טרררם" כתב למטה.
הייתי בטוחה שאתה כן...הלליש
אין בעיה,
רק תצטרך למצוא מישי שחושבת ככה מלכתחילה.
לצאת עם מישי שלא מטאטאת את הרצפה ולחשוב לשנות אותה בזה-זה חוצפה.
לומר על בנות שמתלבשות באופן שה חלט יש להן על מי לסמוך שזה חוסר צניעות-גם חוצפה.
תמיד יש על מי לסמוך.די"מ
כשכתבתי פה בר"ה אף אחד לא אמר מה שאת אומרת.
למה זה?
מי שבא אליה בטענות זה לא בסדר.
אבל לגיטימי לרצות שאשתך תפסוק כמוך אחרי החתונה.
אין לי בעיה לצאת עם מישהי שמטלטלת בערוב של צורת הפתח אבל ברור שבשלב מסוים אני יעלב את זה.
ולא הייתי שמח שהיא תחלל שבת.
לגיטימי עכשיו היא פוסקת לפי מישהן אחר זה לא מגיע מזלזול בהלכה.
ולכן זה הגיוני לברר מאיפה זה נובע.
חבר מבוגר (נשוי בערך איזה 10 שנים) דוס טרןר (על גבול החרדי) סיפר לי שאשתו שאלה אותו באחת הפגישות האם לא מפריע לו שהיא לא הולכת עם גרביים אז הוא שאל אותה "זה עניין עקרוני?" אז הי אאמרה לו לא אז הןא אמר אז לא בעיה.
זאת השאלה.

ואני לא מסכים שאני צריך לחפש מישהי כזאת מלכתחילה.
בנות לרוב פחות מתעסקות בזה.
כמובן שכן צריך לבדוק שהיא מוכנה לזה.
אך זה לא משהו שהיא צריכה לחשוב ככה מלכתחילה.
תתפלא,הלליש

אבל בנות מאוד מתעסקו באיך שהן נראות.

ולרוב הן לא סתם הולכות עם חצאית לא ארוכה, 

נכון שיש כאלו שיסכימו לשנות אם לבחור שלהן אכפת מזה,

אבל זה ממש ממש לא כולן..

ואם זה נןגד את ההלכה?די"מ
למה בהלכות שבת כן יתבטלו ובהלכות צניעות לא?
זה לא נוגד.הלליש

והצניעות שלה זה עניינה הפרטי, סליחה.

מי אמר?די"מ
אני מדבר על מקרה שזה כן נוגד.

ואם הוא מתחתן איתה אז זה גם עניינו.
רק לגבי הסייפא-הקולה טובה

לא. זה לא ענינו.

זה עדיין גדר עבודת ה' שלה ושלה בלבד.

כמו שאשה לא אמורה להתעסק באם בעלה מתפלל וכמה כונה יש לו בתפילה

או כל דבר אחר שהוא עבודת ה' שלו

ככה גבר לא אמור להתעסק בצניעות של אשתו או בכל דבר אחר שהוא עבודת ה' שלה.

הם יכולים לעודד אחד ת'שני

או להתעניין\להביע דעה\להגיד אם מפריע

אבל זה עדיין כל אחד אחראי על עצמו.

אני חושב שצניעות היא עניין מהותי בקשר.הרוזן!
עבר עריכה על ידי הרוזן מק מלאכי בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 17:27

אני מדבר על צניעות משני הצדדים, כלומר גם דברים כמו שהזכירו ביחס לבנים - שמירת העיניים, אפילו המחשבות.

אני חושב ומקווה שזה מובן לכולם, או לפחות כמעט לכולם, ששמירת נגיעה של אחד מבני הזוג היא עניין שקשור גם לבן-הזוג השני.

צניעות, בכלל, היא הרחבה של זה. ולכן צריך להיות מובן שהיא קשורה.

מסכימה איתך לחלוטין.הקולה טובה

ועדיין- זה האחריות האישית של כל צד.

כל דבר שאני עושה, וגם הכוונה בתפילה שלי- זה משפיע על הזוגיות.

וזה עדיין עניין אישי שלי.

בן הזוג יכול להתיחס לנושא יותר מכל אדם אחר אולי- אבל זה עדיין אחריות אישית ולא זוגית.

כמו שאשה לא נכנסת לעניני שמירת עיניים או שז"ל של בעלה- למרות שיש לזה השפעה ישירה ומהותית על הזוגיות.

יש מקום בזוגיות של לקחת אחריות על האחר- אבל רק באמצעות לקיחת אחריות אישית. 

ברור ששמירת העיניים של הבעל זה גם עניינה של האשה!די"מ
ברורהקולה טובה

שלא.

אישית ראיתי לא מעט דברים רעים שקרו מנשים שניסו להכנס למקום הזה.

כשאשה מתערבת לבעלה בשמירת העיניים והברית- זה מתכון לאסון.

(ושמעתי את זה גם מרבנים ויועצי זוגיות.)

איך זה "עניינה" זה עניין אחרדי"מ
אך זה בוודאי עניינה.
בדיוק מה שרציתי לכתוב, במילים אחרות.הרוזן!

לענ"ד זו התמודדות משותפתמעט מן המעט
אם האיש רוצה שזו תהיה התמודדות משותפת.
כן ולאהרוזן!

האחריות המעשית, בין אם זה במעשה ובין אם זה בתהליכי שינוי ההרגלים וההתגברות על היצרים - מוטלת על כל אחד בפני עצמו.

האכפתיות והחשיבות שמייחסים לזה - במיוחד בענייני צניעות, יותר מאשר בשאר ענייני תורה - היא משותפת.

אני לא מסכים עם זה.די"מ
גם עניינו..ד.

לא דומה לדברים האחרים. זה לא רק "עבודת ה' " אלא דבר גלוי גם לאחרים (לפחות במה שאליו התייחסת, כלומר - כשממש נוגד את ההלכה).

[אגב, גם בעבודת ה', יש דברים שאכן נוגעים לשני. כשמדובר בדברים חמורים ביחוד. למשל, קשה לומר שאם אחד חלילה מחלל שבת, זה "לא נוגע לשני". אחרי הכל, לא מדובר סתם ב"שני אנשים"]

אני חושב שכל עבודת השם זה ענינו ועניינהדי"מ
כמובן שאיך להעיר וכד' זה שאלה בפני עצמה.

אם מישהו לא מתפלל זה אכן גם עניננה של אשתו.
מה ההגדרה של "עניינו"?הקולה טובה

אם ההגדרה היא "מעניין אותו" אז כן, זכותו שזה יעניין אותו. גם אותי מעניין מה בעלי לובש.

אם ההגדרה היא לשפוט\להעיר\לבקר\לריב\לנסות לשנות אותה- אז לא, זה לא ענינו. ובטח שזה לא עניין מישהו אחר.

ואין שום קשר ל"דבר גלוי לאחרים" מה בזה גורם לזה להיות עניינו? ואם הוא הולך לבי"כ ולא מתפלל- זה גם "גלוי לאחרים" ועדיין עבודת ה' האישית שלו.

וברור שזה "נוגע לשני" זה לא הופך את זה לאחריותו.

(אני אקח את זה קצת לקצה- אם יורד גשם בחוץ- זה גם נוגע לי, משפיע עלי ויכול לגרום לי ח"ו לחלות. אבל אפחד לא מצפה להפסיק את הגשם- אנשים פשוט לוקחים אחריות ומגיבים בהתאם.)

זה דבר טוב ונהדר כשבני זוג משתפים ביחד את עבודת ה' ומנסים לעזור אחד לשני- אבל רק מתוך שיתוף ובחירה של האדם להכניס מישהו אחר למקום הזה.

לא מתוך הדחפות.

הדוגמה אינה דומה כלל.ד.

[בלי להיכנס לשאלה אם לנסות "לשנות אותה". כי לכאורה ההנחה היא שהיא הולכת כמו שהיא הולכת. אם מגיעים ל"דיבור" טוב, תמיד אפשר בדרך אגב לשאול האם זה "עקורני" אצלה ככה]

זה נושא שעקרונית יכול לגעת מאד למישהו שזה חשוב עבורו. אז יש מקום לתאיום ציפיות. לא שייך ל"מנסה לשנות" בכח, אלא מברר האם יש סיכוי להסכמה בדבר מהותי עבורו, אחרי שרואה שיש דברים מתאימים חיוביים אחרים.

בחורה שרוצה לקבל שבת בפלג באופן קבועחכחעחילםכ
לא צריכה להבהיר את הענין לבחור (שב"עוונותיו" מקבל שבת רק 20 דקות לפני
הזמן)?!
זה ענינו כי הוא מחפש להקים בית .
מאחר והוא מעריך שרבים הגברים כמוהו(שחשוב להם) ורבות הבחורות שמתנהלות ככה זה עלה פה.
מחעחה על הניסוח המעפן,לילה טוב.
אכן מכה של הדור. הלואי וזה היה פשוטאמא ל 5
*כולנו צריכים להתחזק בהרבה דקדוקי הלכות, ובכלל זהחסדי הים
ההלכה הזאת.

*אני כן מסכים עם 'שורש' שבן ששומר על צניעות העיניים שלו, לא צריך לשים לב לאורך החצאית של הבת, במיוחד אם זה כמה סנטימטרים. תסתכל על הפנים שלה, ותראה אם היא מוצאת חן בעיניך, לא ברגליה. תשאיר את ענייני הצניעות לה.

*אם רצונך לדעת אם היא מדקדקת במצוות באופן כללי, אז תבדוק בעניינים אחרים.

*תחשוב אם בת, היתה בודקת את ענייני הצניעות שבנים צריכים לשמור עליהם כמו שמירת עיניים וכו'. זה לא היה נעים.
כתבתי את זה ביותר חריף,אוסנת

בעודי מתלבטת אם לשלוח - אני רואה את התגובה שלך, ומחזקת.

שימו לב שיש פה עוד שרשור, שעוסק בנושאי צניעות, ומטיל את כל האשמה והאחריות על הצד הנשי.

ולא רק זה, גם אין שום הבנה לקושי ולאתגר.

למה לא רואים שרשורים על שמירת העיניים?

מה היה קורה אם מישהי היתה מאשימה אתכם בזה? נודה על האמת, זה הרבה יותר מגעיל.

בנות הן תמימות, וחצאית קצרה ברוב מוחלט של המקרים זאת תמימות, ולכן זה מפריע לבנים - כי המבט שלכם לא תמים.

רוצים שנדבר על זה?

רוצים שנוציא את התחושות שלנו?

שנאשים?

שכל אחד יהיה אחראי על עצמו, תודה.

[אף על פי שאני מאוד מאמינה, שבערך הצניעות יש גם מימד חברתי, של התחשבות במין השני כדי לנהל מערכת חברתית תקינה ובריאה. 

אבל השרשורים האלה יותר מרגישים לי הסרת אחריות. במקום שאני אשמור על עיני ומחשבותי, שהיא תהיה צנועה יותר. היא לא מקפידה על ההלכה. היא מתדרדרת. היא לא מה שהיה פעם.

זה לא תפקיד של בנים להעיר לבנות, נקודה. בנות לא מעירות לבנים ממילא, תלמדו מהן משהו]

לא מבין אתכן כל כך, כידנידין כהו

א-זה לא שאני מתבונן על זה, זה ניתן להבחנה בקלות.. לא קשור לשמירת העיניים, כי גם אם לא כל מעייני נתונים רק בזה, מ"מ זה גלוי ורואים, כאילו תגידי שאני אמור לשמור את העיניים ולא לראות שמי שאני נפגש איתה הולכת עם חולצה קצרה למשל, כי אני מסתכל לה בפנים.....

ב- מה ז"א "תשאיר את ענייני הצניעות לה", אני מחפש את אישתי, לא???    ואם חשוב לי שאישתי תהיה עם רף מסויים אז אין ברירה אבל זה נושא שצריך לברר אותו

ג-זה לא דומה לכל המצוות. לענ"ד צניעות באשה זה הרבה יותר, זה מראה הרבה על מישהי עם עולם פנימי אדיר וכמוס(אם היא לא עובדת על עצמה..), ולא נותנת לכל אחד שיתבונן עליה. נראה לי שהצניעות באשה זה דבר כ"כ חשוב, כמעט מקביל כמו בעל שלומד תורה ויוצק את התכנים שלומד לתוך ביתו, כך גם האשה בצניעותה מהווה גורם מכריע בבית, באווירה הכללית וודאי בחינוך הילדים... לכן,

לא יודעת מאיפה הבאת את סעיף ג'...הלליש
אני מתכוון שזה הרבה יותרדנידין כהו

ספציפי לאשה, ענייני הצניעות, ויותר טבעי שתשמור עליהן! אם היא לא מקפידה על זה אז זה אומר לענ"ד על פגיעה מהותית בטבעה יותר מאשר אי הקפדה על דבר אחר..

לא מסכימה?

לא. ולא.הלליש
חפי ההלכה לא חייבים ללכת עם חצאית עד לקרסול. זה צריך לעבור את הברך בכל מצב...
מפריע לך שמסדרים את החצאית כשחושבים בדשא?במקום שזה יפריע לך צעריך שזו בחורה שאכפת לה מההלכה. וזה למקרה שאתה חושב עלזה. כי זה לא בדיוק עניינך...
מממ... קצת קשה לי עם זה כי כשמשהי יושבת ליידי עלאבטיח!!
הרצפה וכל שנייה מסדרת את החצאית זה כן
ופס את העין ולא נעים... אפילו לי בתור בת... אבל אוליי לא התכוונת לדוגמא הזאת...
מעולן לא הפריע לע ולא שמתי לבהלליש
יותר מידי בכלל....
א. אני בן ואישית לא מבחין בזה. אולי אני המוזר פה.חסדי הים
ב. כמו שכתבתי אתה יכול לבדוק על ענייני דקדוקה בהלכות בכלל, צניעות תשאיר לה.

ג. אני מסכים אתך שצניעות זה ערך מרכזי אצל בנות וגם אצל בנים. אבל לפי דעתי העיקר זאת הצניעות הפנימית, כמה סנטימטרים בחצאית שלה בכלל לא מראים על גישתה לצניעות בכלל.
יכולה להיות אשה שמצניעה את עצמה בקפידה בבגדים ופרוצה, כמו שהזכירו חז"ל על הישמעאלים, וכן הפוך. העיקר זאת הצניעות הפנימית.
היה לי דיון שלם עם משהו מה זה צניעות והגענו למסקנה אחת-שירוש16

ויחידה-

צניעות- זה "כל כבודה בת מלך פנימה".

בת, בתור בת ישראל, היא בת מלך- היא נסיכה. אז מה שלא מתאים לבת מלך היא לא תעשה.

שמעת על אופציה כזאת שהמלכה איליזבט תצא מהבית שלה לרחוב עם מכנסיים? חצאית קצרה? שרוולים קצרים כי קיץ והיא מתה מחום?- ממש לא! היא לא תעשה את זה כי יש לה זכות להיות בת של מלך אבל זו גם חובה!

בת מלך- נסיכה- לא תלך איך שהיא רוצה.

כך גם הבת של הקב"ה.

אז אין כזה דבר שבת מצניעה את עצמה בקפידה ופרוצה. אין. אא"כ יש לה הגדרה אחרת למוסג של צניעות. אחרת ממה שכתוב התורה.

בת שתרגיש בת מלך- לא תלך עם בגדים פרוצים. היא תצניעה את עצמה. כן, גם בהליכות שלה וגם בדיבור וגם במעשיה- כי היא מרגישה את הזכות ואת החובה שבהגדרתה.

חצאית קצרה/ארוכה/עד הברך/מעל/מתחת- זה כבר נוגע לכוחו של היצר הרע.

אבל מפה ועד פרוצה- ארוכה הדרך...

זה יפה בתור סיסמאות..אחת מהשומרון
בפועל כמו שחסדי הים כתב- מידת הצניעות היא חשובה, אך באמת לא בהכרח נמדדת בסנטימטר לכאן או לכאן.
יכולה להיות בחורה עדינה,צנועה,פנימית.. והחצאית שלה תגרד את הברך. לעומתה תהיה בחואה שבקושי את כפות הידיים שלה רואים אך ההתנהגות שלה תשדר משהו טחר.
בלבוש יש הרבה עניין חברתי.
ולכן אם תמצא בחורה עם חצאית ארוכה שגדלה בחברה שכולם כך, אני לא יודעת כמה זה יעיד עליה כמו בחורה עם חצאית ש"רק" עוברת את הברך אבל כל חברותיה עם מיני קצרצר..
מידת הצניעות נמדדת בהרבה דברים. חצאית ארוכה זה גם אחד מהם רק שיש הרבה מאוד דברים שצריך לבחון לפניה..
אתה צודק במה שכתבת ב"סעיפים" הללו.ד.

בלי  להיכנס כלל לשאלה אם ראוי לנסות "לשנות" איך שמישהי הולכת, או לקחת את זה כעובדה.

לדעתי, הדרך הנכונה למי שזה מהותי עבורו, היא לברר באיזשהו שלב, בלי "לעשות ענין", אם זה "מהותי" לה. שאלה לגיטימית. יש להניח שהיא מספיק נבונה לתפוס ששאלה כזו באה כי לבחור זה משמעותי.

דנידין כל מילה נכונה!האדרת והאמונה

אם זה חשוב לך הצניעות אז אתה חיייב לבדוק את זה כבר בפגישות הראשונות.

צניעות זה לא רק דבר חיצוני זה מראה על הפנמיות של הבחורה.

להגיד את זה הכי בוטה שאפשר?ותן טל

כתוב בהלכה שחובה להסתכל על האשה לפני שמתחתנים איתה, שמא תתגנה בעיניו. בעיני, בחורה שהולכת עם חצאית קצרה - זה מגנה אותה בעיני. מצטער אם זה בוטה אבל זה המציאות - בעיני, מראה חיצוני יהודי, חשוב יותר מאשר אם יש לה פלולה או איזה נמש לא במקום, אם היא שמנה או רזה או גבוהה או נמוכה.

אז כן - ההלכה מתירה לי להסתכל על בת גם כדי לדעת אם אני יכול להתחתן איתה ושלם עם זה מבחינה אסתטית, וגם מבחינה דתית.

לא הגיוני לדרוש מבנים לא לשים לב ללבוש חיצוני של בחורה, שיש סיכוי שיקימו איתה בית ביום מן הימים.

זה לא אומר שהוא צריך "להעיר" לה על כך - אלא הוא רואה, ומחליט על סמך זה האם לחתוך או לא.

וכאן בפורום, באנונימיות, הוא רק שופך את כאבו ורוצה להבין את העניין - לא רואה פסול בכך. כמו שבחורות כותבות שרשור על בחור שמן או על כל דבר חיצוני אחר שלא מוצא חן בעיניהן בו, או על משהו בסוגיות הדתיות, ובהפרש בינין לבינו בקטע הדתי, שמפריע להן.

בסופו של יום תזכרי שיש פה שני אנשים שנפגשים על מנת להחליט האם הם רוצים להתחתן בעתיד או לא.

לא הייתי רוצה להתחתן עם בחורה ולגלות אחרי החתונה שכל החצאיות שלה מעל הברך.

האמת שקשה לי להתחבר לטענות של בנות שזה כל כך קשה.די"מ
אבל אני חושב שאני לא בסדר בזה.
פעם שמעתי שכמו שלבנים קשה לשמןר את העיינים לבנות קשה לשמור על צניעות.
אם זה נכון אין לי זכות דיבור.
אך עדיין קשה לי להתחבר לזה מכיתה ח' אני הולך עם גרביים וחלצות ארוכות.
אבל כנראה שאני פשוט לא מבין את הקושי.
אבל אני שונא להיות חשוף..

מה שכן יש פה שאלה הלכתית.
אין לי מושג ומעולם לא למדתי את ההלכות האלה ובטח לא בעיון אבל ברור שלא הייתי מתחתן עם משהי שהולכת נגד ההלכה.
לפי המשפט שהבאתאחת מהשומרון
אתה צריך שיהיה ברור לך שתתחתן עם מישהי ששומרת על הלכות הצניעות כמו שאתה שומר על נלכות שמירת העיניים..

וכן, אני חושבת שהמשפט הזה יש בו הרבה יותר מגרעין אמת. לענ"ד כמו שלגבר יש יצר לראות עך לאישה יש יצר להראות..
אז אל תשווה את החולצה ארוכה שלך לחולצה ארוכה שלה..
נכון ולא נכון.די"מ
כמו שפרטתי פה רבות בשרשור.
תוכל למקד אותי? כתבת הרבה בשרשור.הרוזן!
עבר עריכה על ידי הרוזן מק מלאכי בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 17:23
עבר עריכה על ידי הרוזן מק מלאכי בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 17:15

במה בדיוק זה לא נכון?

אם אני מבין את כוונתך, תוכל לדרוש ממנה לשמור על צניעות יותר מכמה שאתה שומר על הלכות שמירת העיניים?

אם זו כוונתך, אינני מבין מדוע תוכל לדרוש זאת.

(מתייג למקרה שפיספסת @די"מ)

עריכה- המשכתי בשרשור וראיתי את הפירוט. אתייחס כבר שם.

במה שמעבר לחובה הלכתית היבשה זה נכוןדי"מ
זה לא נכון לגבי מה שלא.
כי זה לעבור על דברי תורה בסתר וזה בגלוי זה הבדל עצום.
מאיזו בחינה זה הבדל עצום?הרוזן!

זה עושה את זה קל יותר להתמודדות?

זה עושה את זה חמור יותר? אולי דווקא הרהורים, לדוג' - שאין בסתר מהם - הם חמורים יותר מאשר חצאית מעל הברך, כי הם יוצרים מציאות אדירה של טומאה, וגוררים אחריהם גם דברים שעליהם נאמר שחומרתם כה רבה עד שאין עליהם תשובה?

מבחינת להעיר על זה למישהודי"מ
הקושי להעיר, או לשמוע הערההרוזן!

נובע מהשאלה עד כמה זה חיצוני או פנימי.

על כך אנחנו מסכימים (אם הבנתי אותך נכון).

העניין שוב אנו חלוקים, הוא השאלה עד כמה הצניעות בלבוש פנימית אצל בנות. אמנם זה מתבטא במעשה חיצוני, והוא גלוי לכולם - אבל ההתמודדות שלהן היא פנימית לא פחות מאשר התמודדות עם שמירת העיניים.

אם הבנתי אותך אז אנחנן בכלל לא חלוקים די"מ
אבל לפי דבריהרוזן!

מה שכתבה "אחת מהשומרון" הוא נכון.

שהיא צריכה לשמור על הלכות צניעות כמו שאתה שומר על הלכות שמירת העיניים.

אין דבר שאין עליו תשובה.די"מ
כן כן.
אני מכיר את הזוהר.
אמת לאמיתה.הרוזן!

רציתי להדגיש את גודל הקלקול.

לאור כלל תגובותיך, הייתי אומר שהעברת את הדיוןעוגי פלצת
משאלת הצניעות לשאלה של עקביות הלכתית בענייני פסיקה

אכן, רובנו ככולנו צריכים להתוודע יותר למושגים של
כללי ההלכה ואיך עקביים בשיטה הלכתית
אם היא הולכת לפי ההלכה, אני לא חושב שיש מקום לבקשה שלך.פינגו0

אתה יכול לבקש זאת מאשתך לעתיד, אבל זה לגיטימי לחלוטין לבת ללכת איך שהיא רוצה כל עוד זה עפ"י ההלכה.

ולרוב הדעות - רק צריך שהחצאית תכסה את הברך ולא צריך מעבר לזה.

ואם הסיבה שזה יותר יפה בעיניך?

אז גם אתה יכול לבקש באותה מידה, שכל הבנות יחמצנו את השיער שלהן, כי אתה יותר אוהב בלונד.

^^^^די"מ
אני רק לא מסכים עם המשפט "לרוב השיטות.."
אני לא יודע מה דעת רבי בעניין כי אני לא בת ולא שאלתי אותו.
אבל הרבה דברים שלרוב השיטות הם בסדר לדעתי אסורים ולא הייתי רוצה שאשתי תעשה אותם.
אמנם זה לא סיבה לא לצאת אם היא כרגע הולכת לפי פוסק אחר וזה לא נובע אצלה מזלזול בהלכה.
סה"כ אתה צודקפינגו0

הבאתי את העניין של רוב הדעות, רק כדי להמחיש כמה הבקשה שלו מוגזמת!

^^^^^^^^^הלליש
לפני שאתה מדבר על צניעות של הבנותשירוש16

בוא נדבר על לימוד תורה של הבנים-

באיזה מצב הוא? כמה בנים באמת קובעים עיתים לתורה ברצינות? כמה זמן מהלימוד הוא באמת לימוד לשמה? כמה כוונה יש? כמה הפסקות באמצע אתם נותנים לעצמכם? וכו' וכו' וכו'...

לא באתי לקטר, אבל כן באתי להעלות פה נקודה חשובה שלא נראה לי שמו לב אליו, לפחות לא מספיק:

צניעות, כמו גם לימוד תורה- זה יצר הרע. זה ניסיון.

אצל הבנות היצר הרע הכי גדול והניסיון הכי גדול זה בנושא הצניעות. וזה בדוק.

ואצל הבנים- זה לימוד תורה.

אצל כל אחד הניסיון הוא אחרת, בקטעים שונים- אבל אותו שטן, אותו יצה"ר. הוא לא משתנה והוא לא מתחלף- פשוט אצל כל אחד הוא צץ במקום אחר.

אז לא שייך להגיד שהבנים שומרים על צניעות ולכן לטבוע את אותו דבר מהבנות- זה לא רלוונטי. זה מוטעה.

היצר הרע אצל הבנים זה בכלל לא בנושא הצניעות. ואם כן- זה ממש בקטנה.

הניסיון והמאבק אצל הבנים זה בנושא לימוד תורה, ואני מאמינה שאף בן לא היה רוצה להתחיל לפרט על ההתמודדויות שלו בעיניין לימוד התורה שלו. זה אישי, זה פרטי, זה בינו לבין קונו.

ובדיוק כמו שבת לא תבין מה הבעיה לשבת וללמוד, היא הרי לומדת במכללה שעות ע"ג שעות, וכשבת אומרת את זה לבן הוא מסתכל עליה כאילו היא נפלה מהירח, למה? מה קרה? - כי היא פשוט לא מבינה מה זה ללמוד גמרא. זה נושא אחר בכלל- אין השוואה בין התחומים. לימוד גמרא לא דומה ללימודים במכללה. בלי קשר לדרגת הקושי.

אותו דבר בנושא הצניעות.

הבנים לעולם לא יוכלו להבין מה היצר להוריד או להוסיף 5 ס"מ מהחצאית. אין- הם לא יבינו. כי הם פשוט לא נולדו עם היצר הזה. אז אין קטע לומר: גם אני לובש ארוך... סבבה- גם אתה לובש ארוך. זה ממש לא מתחיל לתאר את הקושי של בת בקיום מצוות הצניעות. לא מתחיל ולא נגמר.

ואתה יודע מה?

אין באמת, במהות, הבדל בין מעל או מתחת לברך (לכל הדואגות לאופנה ואיך שיראו. אין הבדל).

ההבדל היחיד- זה היצר. 

כאן היצר מעצבן וכאן, משום מה, הוא משתתק.

אבל הבנים כן יוכלו להבין את הקושי בלהוסיף עוד כמה דקות ללימוד, עוד שעה, עוד שיעור. כי זה בוער בהם. זה הניסיון שלהם. ושם- שם הנקודה הרגישה שהיצר מרבה לתקוף. ובעצמה.

אז בבקשה, בנים, לפני שאתם מדברים על להוסיף כמה סנטימטרים לחצאיות - אתם, בנים, תוסיפו עוד כמה דקות ללימוד התורה שלכם. או קצת יותר רצינות והקפדה על זמנים וכו' וכו'.

מה- זה מוזר שבת מבקשת מבן שיהיה יותר רציני בלימוד שלו?- אז תדעו לכם שאותו דבר כשבן מדבר על הצניעות אצל בנות.

ובמילים אחרות-

בנים, אם אתם רוצים לדעת מהו גודל היצר הצניעות אצל הבנות- תשוו את זה ללימוד תורה שלכם. זה בדוק.

סליחה אם הייתה כאן נימה לא ראויה או קצת תוקפנית. לא באתי לתקוף- רק באתי להאיר את עיני הבנים שישימו לב לטעות שבמונח: "גם אני לובש ארוך/צנוע/מכסה את הרגליים, אז מה הבעיה שגם אתן תעשו כך?...".

ובאשר לשאלה עצמה- מסכימה מיליון אחוז. 

אבל צניעות, כמו כל מצווה אחרת (אבל במיוחד צניעות) הינו פרמטר מאוד חשוב ורגיש בקשר הטבעי שבין בת לבוראה.

ולכן- לא ניתן להכליל או לבקש בקשות. מקסימום לציין שאני/את/היא לא נעשה את זה. אבל לא מעבר.

אני אישית- מודה ומתוודה- קשה לי עם זה. ולדעתי הסיבה היחידה היא פשוט מציאותו של היצר הרע בחיי. כי אין סיבה אחרת לתופעה הזאת. (לא, זה לא יופי. כי יופי לא נמדד לפי ה5 ס"מ הנוספים. ממש לא. תבדקו בשכל הישר וההגיוני ותראו שהסנטימטרים הבודדים הללו לא משנים כלום ביופי הכללי).

וכנ"ל לכל אחת ואחת- יש יצר הרע. מה לעשות. והוא לא נח לרגע- במיוחד לא בחנות בגדים או בבוקר כשאת עומדת לפני הארון בגדים.

מה לעשות...

הקב"ה ברא את האישה ואמר לה: היי צנועה.

וכשהוא ברא את האדם אמר: עזר כנגדו- יזכה- ואישתו תהיה לו לעזר כדי שהוא יוכל לקיים את עיקר סיבת בריאתו- לימוד תורה.

אני מניח שאת צודקת אני רק לא מסכים עם הדוגמא.די"מ
אם אני אומר פסוק ביום ופסוק בלמלה יצאתי ידי חובה.
ובןאי נגיד שאת זה אני בדרך כלל מקיים.
הדוגמא הנכונה היא שמירת הברית
אך בזה לא שייך דוגמאות.
צודק.שירוש16

אבל לא הייתי מעלה את הנושא הזה פה.

וד"א, תוך כדי כתיבה אני חושבת על זה-

אם בת לא תדבר עם בן על הנושא הזה, מדוע שבן ידבר עם בת על נושא הצניעות שלה...

אל תענה. לא צריכה תשובות. זו שאלה רטורית....

רק באתי להגיד משהו אחד- 

צניעות- הינו פרט אישי מאוד בקשר שבין בת לבין קונה.

אני מבינה את הדלימה שיש לבנים כשבת מתאמצת למתוח את החצאית במאמץ נדלה כדי לחסות את הרגליים בכל מצב... זה נראה אבסורד ודבילי. 

ולכן באתי לומר-

לכל אחד יש את הניסיון שלו, ועליו לעבוד על עצמו בתחום היחודי שלו.

מבלי לקטר על האחרות או לשפוט את דרגתן הרוחנית על פיה.

כמו שאני בחיי לא אשפוט בנים בניסיונות שלהם- אני מצפה שהם גם לא ישפטו בנות על פי הניסיונות שלהן.

עידוד- כן. זה טוב ומועיל ובת תמיד שמחה לשמוע שהיא לא נראית "מכוערת" אם היא הוסיפה 5 ס"מ לחצאית שלה.

אבל מכאן ועד לשפוט ולדרוש ארוכה הדרך...

ובכל זאת יש הבדל.די"מ
כי לעבור על ההלכה בפמובי זה שונה.

אבל בגדול אני די מסכים איתך.
לא סתם הבדלטרררם

הבדל גדול מאוד - כך שאין מה להשוות בכלל.

עם כל הטענות שעלו פה שמדובר ביצר אצל נשים ושגם בענייני שמירת הברית מדובר ב"צניעות" ההבדל של הפומביות הוא הבדל גדול, כמו (להבדיל) מחלל שבת בפרהסיה שגם עם הוא ישים כיפה לראשו וישלח את הילדים שלו לחינוך דתי ואישתו תלבש כיסוי ראש והוא יטען בכל תוקף שהוא אורתודקס, יינו יין נסך ואסור בהנאה. לעומת זאת אדם עם אותם הנתונים שגם ח"ו חילל שבת אבל לא בפרהסיה, אין איתו שום בעיה וזה לא עניינו של אף אחד מה מערכת היחסים שבינו לבין קונו.

נראה לי שגם פה (בלי בכלל להתחיל להשוות אם מדובר בדבר דומה או שאין בכלל קשר ואיזה חטא יותר חמור), מכיוון שמדובר בעניין של פרהסיה למול עניין אישי ופרטי אין מקום בכלל להשוות.

^^^^^די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 05:00
ואם אתה כותב פה בטח ממש משעמם לך בבין הזמנים..

עריכה: מסתבר שאתה לא מי שחשבתי הוא עם 2 ר' ואתה עם 3 ר'..
בנים בנים- שימו לב!!!שירוש16

צניעות זה הדבר הכי אישי וסוד הכי כמוס בין בת לבוראה! אל תשכחו את זה! לרגע!

יש בזה לפעמים היבטים הכי רגישים בקשר הדתי-אישי של בת לקונה. ולכן -אם כל הכבוד לבנים, אין לכם אפשרות להתעסק או להוריד ברמה את ההתמודדויות של הבנות.

כן בפרהסיה לא בפרהסיה. זה דין בין בת לה'. (כן- גם ה"בפרהסיה" זה דין נפרד ולא קשור להלכה של צניעות. כי גם בת שלא צנועה בביתה זה לא בסדר- מה קשור לפה בפרהסיה?).

ואפשר להקביל נושא לנושא. אבל אני לא נכנסת לזה.

וד"א- דין המחלל שבת בפרהסיה ויין נסך וכו' זה רק אם עבר על איסור שבת דאורייתא (שזה סתם דבר מסובך לעשות ולא פשוט כלל) עם עדים (כשרים) והתרעה. (והתרעה בימינו היא לא מצווה פשוטה. במיוחד אם ידוע שהאדם לא ישמע ולא יקבל אז מצווה לא להתריע כדי שיהיה שוגג ולא מזיד).

הפיסקה השניהחכחעחילםכ
לא מדויקת בכלל.
כל מי שנוסע ברכב/מדליק סיגריה בפני 3/10(לא זוכר אבל שניהם לא מסובכים במיוחד) זה פרהסיה.
אין לי כח חעוד דוגמאות ....
והתרעה??? ועדים?? (שים לב- לא כל אחד בישראל יכול להיות עד)שירוש16

במיוחד לא חבר או בן קהילה. שאז הם מעוותים את הדברים לפני בי"ד וכו'.

וזה חייב להיות לפני 10 אנשים-עדים כשרים. שהם לא חברים או מכרים או כל דבר אחר שפוסל עדות.

יאללה- לך תחפש כזה מקרה...

אא"כ הוא מחלל שבת באותה דרך שהוא נושם.

אבל אתה הבאת סיטואציה שבו יהודי מחלל שבת ואח"כ משלב את ילדיו ואת עצמו בחיי קהילה יהודיים רגילים. זה שונה.

ואם נמשיך לדון במחלל שבת בפרהסיה- אז זה ממש ניצלו"ש חבל"ז..

עדים והתראה זה לסקילהחכחעחילםכ
וזה הגדרת "המחלל שבת בפרהסיה" רק שבימינו א"א להעניש את זה.שירוש16

ממש לא נכון.די"מ
בת שיוצאת שיוצאת עם חצאית שלא עומדת בגדרי ההלכה זה בפרהסיא.
זה לא כמו כשבן נופל בחדרי חדרים כשאין מי שרואה.
הקבלתי חומרה לחומרה.שירוש16

חומרת עבירה מסוימת לחומרת עבירה אחרת.

אז ההשוואה לא נכונה.די"מ
סבבה... אבל לא מסכימה עם זה...שירוש16
עבר עריכה על ידי שירוש16 בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 02:04

רוצה להמשיך לדון? אין לי בעיה. אבל לא כאן.

אבל לא זה הנושא-

הנושא היה שבן לא ידון בת ובניסיונותיה כמו שבת לא תעשה להפך.

וזה נכון ומוסכם על כולם. (ומי שלא- שיקום!!!קורץ)

רק שלא תצא תקלה -מעט מן המעט
קדושת הפרהסיה של עם ישראל היא רק טעם אחד לחשיבות הצניעות.

טעם אחר, ככל הידוע לי מרכזי ועמוק יותר -
הוא שמירת הקדושה בתוך הבתים פנימה.

ושם, באופן מובהק, נפילות באינטרנט (שהן לא דבר שקורה רק לבנים) פוגמות הרבה יותר מלבוש לא צנוע, ודאי לבוש צנוע-כמעט.
ברור,אבל זה לא העניין.די"מ
היו שטענו שזה לא בסדר שבנים יעירו על זה כמו שבנותר לא מעירות שמירת העיניים.
אז זהו שזה לא אותו דבר.
זה כמו שבת תעיר לבן שהולך עם בגד 4 כנפות בלי ציצית.
מאיפה לך ההקבלה הזאת?שירוש16

הקבלנו את היצר הרע העיקרי אצל הבנים לאצל הבנות.

מה קשור לפה ציצית?

כי זה לא דומה.די"מ
לעשות עברה בסתר לא דומה ללעשות בגלוי.
כי כשעושים בגלוי זה אומר שלא מתביישים בזה.
נכון. אבל כשעושים עבירה בסתר זה יכול להיות פי אלף יותר גרוע.שירוש16

כשיהודי עושה עבירה בסתר הוא אומר אחד משלושת הדברים הבאים או כולם ביחד:

א'- הוא אומר שאין בורא לעולם (ח"ו). כי אם הוא היה מאמין שיש בורא לעולם והוא רואה אותו גם בנסתרות- הוא לא היה ממהר לעשות עבירה גם בסתר.

ב'- שאין לו יר"ש. עובדה- הוא מפחד מיציר כפיו של הקב"ה- בני אדם- יותר מהמלך עצמו. שהרי הוא אומר: שלא יראיני אדם. ולא שלא יריאיני הקב"ה. כי הוא לא מפחד או מתבייש מה', אבל בני אדם מרתיעים אותו.

ג'- הוא כופר בפס' הראשון של "שמע"- "ה' אלוקינו ה' אחד"- המילה אחד- א'- יחיד ומיוחד. ח'- מושל ב7 רקיעים ובארץ. ד- שכינתו ב4 רוחות השמיים.

ד'- הוא כופר באחד מי"ג עיקרי אמונה (ויצא מכלל "עמיתך")- שהרי אין לה' גוף או דמות הגוף ואם יהודי עושה עבירה בסתר הוא אומר בעצם שפה, בסתר, ה' לא יראה אותו- הוא בעצם משווה לה' דמות גוף. הוא מנסה ל"הגביל" את כוחו של ה' לזה של אדם שלא יכול לראות אלא מה שעיניו החומריות יכולות לראות.

נכון, הוספתי עוד אחד תוכ"ד- להמשיך הלאה ברשימה?

עזוב.

תחשוב טוב ביניך לבין עצמך האם עבירה בסתר היא יותר חמורה או עבירה בפרהסיה.

ואני אומרת לך, על סמך התורה, שעבירה בפרהסיה היא לא רק הרבה פחות גרועה- היא גם עדיפה. כי באיזשהו שלב יהודי ישים לב שהעבירות שלו הם לא לעיניין והוא יתחיל להתבייש במעשיו בפומבי. 

יהודי שרק עושה עבירות בסתר אין הרבה סיכוי שהוא ישנה את מעשיו מכיוון שהוא ממילא לא מאמין שיש ה' בכל מקום וכו'- אז הוא יכול להמשיך לעשות את זה ואף אחד לא יעלה עליו. 

כל מה שאמרת לא נכון.די"מ
ה.שהיצר שלו גדול מאוד וכשמדובר בקב"ה הוא יכול לסמוך עליוחופשיה לנפשי

ש"יבין" את מה שעמד מאחורי המעשה.

ואסיים בציטוט מינטל "אני סומך על אלוקים שיבין, על השכנים לא כל כך." (אבא של ינטל-ציטוט חלקי ולא מדויק מהזכרון שלי)

מי זה ינטל?די"מ
אתה לא מכיר את "ינטל בחור ישיבה" של בשביס זינגרארוון

או לפחות את הסרט בכיכוכבה של ברברה סטריינסד האגדית?

אפאטי

ואני חשבתי לתומי שהשיא שלא מכירים את ארוון, אכן, ירידת הדורות...

המשפט בכל אופן לקוח מהקטע שהאב סוגר את החלונות כדי ללמד את הבת, שלא יראו[נראה לי...]

לא,לא מכיר.די"מ
זה הזמן להשלים פערים!ארוון

סרט שגדלתי עליו בתור ילדה,

יכולה לראות אותו עוד אלפי פעמיים! כמובן שהיום עם נק' ראות שונה..

כן משםחופשיה לנפשי

אחד הקטעים היפים והמשמעותיים בסרט לדעתי.

אם הוא רואה את זה כנפילה זה סיפור אחר.שירוש16
וגם אז זה לא בסדר.
ומה קשור לפה ציטוטים מסרטים?
הציטוט הזה לקוח מקטע שהוא רוצה ללמד את ביתו תורה. מה שפעם לא היה מקובל ואגב גם כיום זה אסור.
זה לא היה קטע הלכתי, בעיניהם זה היה יותר קטע של מנהג.
יחי ההבדל הגדול...
לא נכון בכלל.אני77

ודברי חכמים מתנגדים לזה בהרבה מקומות.

ואסתפק בשני מקורות

1- (רמב"ם הל' תשובה, פ"ב, ה"ה)

"אבל בעבירות שבין אדם למקום, אינו צריך לפרסם עצמו, ועזות פנים היא לו אם גילם. אלא שב לפני האל ברוך הוא, ופורט חטאיו לפניו, ומתודה עליהם לפני רבים, סתם. וטובה היא לו שלא נתגלה עונו, שנאמר: "אשרי נשוי פשע כסוי חטאה" "

2- (קידושין, דף מ' ע"א)

"אמר רבי אבהו משום רבי חנינא נוח לו לאדם שיעבור עבירה בסתר ואל יחלל שם שמים בפרהסיא שנאמר (יחזקאל כ, לט) "ואתם בית ישראל כה אמר ה' איש גילוליו לכו עבדו [ואחר] אם אינכם שומעים אלי ואת שם קדשי לא תחללו"

אמר רבי אלעאי הזקן אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו ילך למקום שאין מכירין אותו וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ ואל יחלל שם שמים בפרהסיא

איני?! והתניא- כל שלא חס על כבוד קונו ראוי לו שלא בא לעולם-מה היא? רבה אומר זה המסתכל בקשת, רב יוסף אומר זה העובר עבירה בסתר! לא קשיא הא דמצי כייף ליצריה והא דלא מצי כייף ליצריה "

כל זה נכון. אבל זה רק רב אחד.שירוש16
הרמב" מדבר על בדעבד, אחרי המעשה. הציטוט הזה לקוח מהלכות חזרה בשובה ולא חלק מהנהגה כללית מלחתכילה.
והציטוט השני גם כן נכון- אבל הבאת רק רב אחד. יש על זה דיון שלם בגמרא והמסקנה הבופית שם היא שעבירה בסתר יותר גרועה. ד"א- בפרהסיה זה גם אם 10 אנשים יודעים שנעשה עבירה. אז המילה בפרהסיה זה לאו דווקא מה שאנחנו רגילים לקרוא לזה.
ומה שאמרת לא סותר את הסיבות שכתבתי לחומרה שיש בעבירות בסתר.
זה עדיין מעיד על חוסר ביר"ש ובאמונה ובהרבה דברים נוספים.
המסקנה של הגמרא שם,ד.

אינה ש"עבירה בסתר יתר חמורה".

גם מה שכתבת על פרהסיא אינו דבר מוחלט.

"בא במחתרת", מכיר?מעט מן המעט
האמת שאני לא זוכרת האם ואיך מוכרעת הסוגייה (חברותה חד"פית עם חברה לפני כמה שנים), אבל זוכרת היטב שלגמרא לא פשוט בכלל מה שאמרת.

יש דיון שלם (ובטח עוד מאות, תחכימו אותי) על השאלה מי חמור יותר - החוטא בסתר או החוטא בגלוי. מה יותר מסוכן, ומה מעיד יותר על חולשה רוחנית.

ידועה מאוד הדעה שלפיה מי שחוטא בסתר, לא מפחד מהקב"ה, אבל כן מבני אדם. לא גאוה גדולה.
בא במחתרת ממש לא קשור.די"מ
זה קשור ל"רודף" לא לחומרת המעשה כלפי שמיא.
ברור שגזל חמור מגנבה.
אבל הטיעונים בדרך מדברים בדיוק על זה.מעט מן המעט
אולי אני טןעה.די"מ
אשמח שתראי לי איך הגעת למסקנה שזה יותר חמור.

בנקודה הפנימית זה אכן יותר חמור ויש קצת מהצדדים ששירוש16 אמרה.
אך לדעתי זה עניין פחות עקרוני כי לא מחפשים מישהו מושלם.
אני אישית מתבייש לעבור על ההלכה כשרואים איתי. "שיהיה מורא שמיים כמןרא בשר ודם"
יש להדגיש משהו שאולי לא הבנתן שאני מדבר על דברים שלא עומדים בגדר ההלכה.
מי שהיא עושה משהו כי היא סוברת שמותר אין לי טענות עליה.
נשמע לי הגיוני להעיר לפי החומרהמעט מן המעט
ובעיקר לפי רמת ההשפעה של אותה נפילה על האינטימיות בבית המשותף.

נפילות באינטרנט משחיתות את הבית לאבדון. בלי להיכנס לשאלה האם ואיך האישה צריכה להעיר לאיש על זה (או להיפך) - הרבה הרבה הרבה יותר הגיוני שהיא תעשה את זה מאשר שמישהו מהם יעיר לשני על בגדים (ציצית או צניעות, לצורך העניין זה לא משנה. נפילות באינטרנט פשוט שמות בכיס הקטן כמעט כל חולשה רוחנית אחרת ברמת ההשפעה שלהן על הקשר הזוגי).
לא על זה דברתי.די"מ
דברתי הערות כלליות כמו פה.
היינו הך.מעט מן המעט
זהו שלא.די"מ
מניין לך?קורא סמוי
אתה בחיים לא תדע מה עוצמת הניסיון שיש לאישה בנושא הזה.
אז הבנות אומרות לך שכמו שכשהן שאלו על מצוות הברית של הבנים ואמרו להן שהן אף פעם לא תבנה את העוצמה של היצר וכו' הן עונות לך עכשיו שהיצר שלהם בנושא הזה חזק באותה מידה.
עכשיו תבחר אם להאמין להם או לא...
אמרתי כבר למה אני חושב שזה לא דומה.די"מ
כי אם כל הכבוד ליצר,יצר הגאוה והכבוד יותר חזק.
ממה הוא יותר חזק??קורא סמוי
ממשהו שאתה בכלל לא יודע מה העוצמה שלו?
הבושה מהעברה זה דבר שאמור להיות אצל כל יהודי יר"שדי"מ
ולכן עברה בפהרסיא יותר חמורה.
יצר הגאווה והכבוד הוא מה שגורם לנפילות בשמירת הברית?!מעט מן המעט
החכמתי!

ואני תמיד חשבתי שזה יצר העריות.

שהוא, כידוע, קיים גם אצל נשים, גם אם במינונים שונים וגם אם - שימו לב - החא מתבטא לעתים קרובות *אחרת*.

אז פגשתם שגם לבנות יש יצר? שהן מתמודדות איתו לפי מיטב הבנתן וכוחותיהן? הלם, נכון?

כשהרבנים שלכם מלמדים אתכם בישיבות שלאישה יש יצר עריות מאוזן ובריא יותר, הם לא מתכוונים שתגידו "אה, אז אנחנו יכולים לדרוך עליהן ולזלזל בעבודת המידות שלהן, כי להן זה בא בקלות". הם מתכוונים, לענ"ד, שתעריצו אותנו.
כן כן, הערצה. התבטלות נקודתית במקום שבו אנחנו מחוברות יותר לאינטואיציה הטבעית והבריאה. וממילא - שתתנו בנו אמון.

(זה, אגב, נכנס בטהרת המשפחה בדברים שאישה אמונה עליהם ואין האיש מחשב ומפקפק אחריה. ואני תוהה לפי התגובות פה כמה מהמגיבים ייספרו ימים נקיים לאישה שלהם, כדי לבדוק שלא טעתה או חיפפה או מה.)
אתם פשוט לא הבנתם על מה אני מדברדי"מ
תקראואת ההודעות שלי שוב
אתה חוזר על זה שעבירה בפרהסיא חמורה יותר.מעט מן המעט
יש דעות אחרות בגמרא.
איזה?די"מ
שגניבה חמורה מגזל, למשל, בדיוק בגלל הסתר שבה.מעט מן המעט
בעצם זה מופיע כבר בתורה - על גניבה יש תשלומי כפל וארבעה וחמישה, ועל גזל לא.
בוודאיד.

שלמעשה עבירה בפרהסיא חמורה יותר מאם היא נעשית בינו לבינו, שגם זה חמור.

[בלי קשר כלל לנושא השרשור. רק הערה על מה שהובא]

אין "בגמרא" דעה אחרת. 

ואפילו בנושא החמור של "יהרג ואל יעבור" אם גוי כופה אותו - הרי שיש שני דברים שעושים את הענין לקריטי: האחד, שעת השמד. השני - בפרהסיא, "ונקדשתי בתוך בני ישראל".

אכן, יש לפעמים דברים שהצד ש"בסתר" חמור יותר. הן בגלל ההערמה שיש בכך בין אדם לחבירו (ארור מכה רעהו בסתר), ולעיתים צד "מוסרי" של צביעות, אם זה נעשה כך במכוון להטעות. כמו כן, המחשבה כאילו "הקב"ה לא רואה" חלילה..

^^^^^^די"מ
ההשוואה לא הייתה לפי המדד של חומרת העבירהקורא סמוי
אלא לפי מדד של העוצמה של היצר הרע באותן המצוות והקושי לקיים את המצווה.
עם זה אני מסכים.די"מ
רק בדבר אחד לדייק אותךאוסנת

אצל בנים ההתמודדות עם צניעות היא הרבה הרבה הרבה יותר חמורה מאצל בנות...

והמאבקים והמלחמות, הייאוש והתהומות - שם.

לימוד תורה זה "מושכהו לבית המדרש". על בסיס יצרי.

אז לפני שמדברים על אורך חצאית, אפשר לדבר על הרבה דברים חמורים פי אלף שגברים נופלים בהם.

אבל אנחנו לא נדבר על זה,

ולכן גם לא נדבר על צניעות של בנות.

שניהם לא שייכים ולא מועילים.

שמחה לשמוע שדיברת עם הקב"ה- קו הטלפון עדיין פתוח?שירוש16

<צ>

ועכשיו ברצינות- אין סיכוי שאתה או כל אחד יודע מה ואיזו עבירה יותר גרועה בסולם ההירכיה של הקב"ה. אלא אם כן קיבלת מסר ישיר ממנו, ועד כמה שידוע לי- זה לא קרה. יכול להיות שכן... אף אחד לא יודע...קורץ

אתה, וכן כל בן אחר בחיים לא יבין מה היצר הרע בצניעות ואפילו הבסיסית ביותר. ותאמת- גם הבנות לא כ"כ מבינות. זה לפעמים חסר היגיון בסיסי. אבל עובדה שזה מאבק וזה קשה. וא"א לזלזל בקושי ובהתמודדויות. ואפילו בהתמודדויות הכי בסיסיות כמו גרביים וחולצה וכו'... .

אפשר לדבר על דברים חמורים- אבל אף אחת לא תעלה בדעתה לעשות כן. אז למה הבנים מתירים לעצמם לדבר על הצניעות של הבנות? למה?- אל תענה. תענה לעצמך בלב למה.

ואני מקווה שתגיע למסקנה חד משמעית- א"א לדבר לא על זה ולא על זה, באותה מידה. הבנות ידברו על ההתמודדויות שלהן בינן לבין עצמן וכן הבנים.

ממש לא הייתי רואה בעין רעה ניסיון להתערבותאני77

בלימוד תורה שלי, כל עוד זה לא נעשה בתקיפות. (לכל הפחות כשאנחנו מדברים על דברים שהם למעלה מהגדר ההלכתי)

גם לי עצמי מציקה העובדה שאני מתבטל למעלה מהראוי, ואם עוד מישהו יגיד לי שהתופעה מציקה לו, אני אשתתף בצערו, ואשמח לשמוע שיש אנשים טובים בעולם. ואפילו יותר מזה-זה יעודד אותי מאוד, מאותו העיקרון שבתגובה הזאת . כשאתה יודע שהחברה סביבך רוצה שתתעלה ותהיה טוב יותר, זה יוצר אוירה טובה, ומביא יותר שמחה בהתעלות.

אבל כמובן, שכל עוד מדובר בדברים שאינם חובה, ראוי לעשות את זה בעדינות. ותקיפות יתרה עלולה להזיק.

והערה נוספת, עדיף לבא בסגנון של- "מציקה לי העובדה שאנשים מתבטלים", מאשר לבא בסגנון של-"למה אתה מתבטל? תלמד!". זה מנטרל במידה ניכרת את האפקט של ההאשמה.

וההערה הזו קוימה בפתיחת השרשור הזה, והוא בהחלט נכתב בעדינות. לפחות לדעתי.

^^^פעם הייתי בקשר רציני והבחורה ממש הדגישה כל הזמןדי"מ
כמה הלימוד שלי חשוב לה.
אך לא "תקפה".
ובאמת זה ממש עזר לי וחיזק אותי.
ברור שלבוא ולהגיד לה "מה נראה לך שאת מתלבשת ככה" לא שייך אך אם עושים את זה ברגישות הנכונה זה יכול אפילו להועיל כמו שכבר כתבו פה-
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t708215#7783363
בהתחלה הייתי המומה מההודעה,כנרית על הגג=)

אחר כך הזדעזעתי מהתגובות..

אתם רציניים?? אני היחידה שחושבת שזה מוגזם?!

יש לי המון המון המון המון המון המון חברות שמקפידות על חצאית ארוכה יותר מהברך. אם אתה רוצה, הרבה חצאיות שמטאטאות את הרצפה.

לא נכנסת בכלל למה נכון ומה לא, סתם כי אני מתייחסת עכשיו למשהו אחר.

לעובדות! זה שמישהי עם חצאית ארוכה היא עוף מוזר ושאי אפשר למצוא כאלה זה לא נכון בכלל!

רוצה? תחפש. אל תחפיש את "הבנות".

ולא, אני לא גרה במאה שערים ואני אפילו לא דוסית אש, ובכל זאת אני וחברות שלי מקפידות על צניעות ממש ממש.

אז נכון, יש כאלה שפחות, אבל להגיד שאין בנות צנועות? נעלבתי, מחילה. בתור בת.

צודקת לגמרייעל

אין לי מושג איפה אתם גרים,

אבל עדיין ההכללה הזו ממש מוטעית.

יש המווון בנות שהולכות עם חצאית ארוכה.

זה שאתם גרים בסביבה פחות דתית, זה לא אומר כלום.

כנרית על הגג, כל מילה בסלע, מילים כדורבנות

ואני חייב לומר ששמעתי משפט ממש חכם בנושאalezish

סתם כי זה קשור

אחרי כל מכה שהציבור הדתי לאומי חוטף הוא אומר לא התחברנו מספיק לעם, בא נפתח יותר גרעינים תורניים וכו'[גירוש לדוגמא אבל לא חסר, הבעיה היא שאנחנו מנותקים, כל רגע שומעים]

אחרי כל מכה שהציבור החרדי חוטף הוא מאשים את אי השמירה על הצניעות, פעם זה היה פאות ואורך החצאית, חצאית צרה, היום אייפון ודומיו שזה גם צניעות...

אם אצל הדת"לים היו מכים ומתחזקים בשמירת הצניעות ואצל החרדים מתחזקים בחיבור לעמ"י הרבה בעיות היו נפטרות פה

אהבתי בטרוווףףףףף...... כולם לקרוא!!!!שירוש16

כן

אפשר לשאול למה אתה בכלל מסתכל על חצאיות של בנות?ארוון

רוצה שאשתו תקפיד על ההלכה.גפן36
לגיטימי?
ולהסתכל על בנות בדקדוק זה חלק מההלכה?ארוון

הגיוני שמי שכן הולכת צנוע לא תרצה אחד שמסתכל על החצאיות של בנות ועד לאן זה מגיע להן ברגליים...

הלוואי שהיה צריך להסתכל בדקדוקגפן36
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 01:52

כדי לראות שהגברת עוברת על ההלכה.
לצערנו זה לא המצב. קשה לפספס את זה.
יש חובה הלכתית להסתכל בדקדוק על אחת שאתה שוקל לשאת לאשה.הדרכה
עד כדי בחינת הברכיים שלה?ארוון

מה הלאה? להסתכל עליה בעוד דרכים לא צנועות?

לא נראה לי שלזה התכוונו....

הברכיים והשוקיים צריכים להיות מכוסים...הדרכה
המצוה להסתכל במקומות המגולים שבה.
לגבי המקומות המכוסים קיימא לן שהוא בודק בקרובותיו
והיום שאין בית מרחץ?די"מ
הרי זה כמי שאין לו קרובות באותו העיר או שאין שם מרחץ.
כי הן יושבות מולו והוא שוקל האם לחיות איתן עד סוף חייו.די"מ
יש דרכים אחרות לברר על רמת הצניעות של המדוייטת...שירוש16

חברות, מכרות, בני משפחה, שכנים- לא חסר מקורות מידע.

אבל להתחיל לדקדק עם בת שיושבת מולך- עזוב את חוסר הטקט, זה לא יפה וממש לא נחמד לבת. ואני לא אומרת חד משמעית אבל יכול להיות שזה מעיד על הבן. 

גפן36
אז פעם הבאה שהוא יוצא לדייט- שלא יסתכל על הבחורה.
אח"כ שיתקשר לחברות שלה וישאל אם ועד כמה בדיוק היא צנועה.

אה, ואם היא מוצאת חן בעיניו
אוי נו באמת... אמרתי "רמת צניעות" שזה לא רק חצאית...שירוש16

שחצאית אפשר תמיד להחליף.

ואם באמת חשוב לבחור רמת הצניעות של הבחורה- יש דרכים אחרים לברר את זה.

אוקי אז אם ככה את צודקת, שיבררגפן36
(וגם ממש לא התאפקתי והייתי צינית קודם, סליחה)
אבל במצב שהיא יושבת מולו, וכל כך פשוט לו לבדוק את רמת הצניעות הבסיסית שלה (והמחויבות להלכה!) או יותר מדויק- ממש קשה לו לפספס את רמת הצניעות והמחויבות..
אני לא חושבת שהוא צריך לברר אח"כ משהו עם חברות.
זה לא לדקדקדי"מ
מה שהוא תיאר זה די בולט.
תלוי למיארוון

אפשר להסתכל לבחורה בפנים, ולא ברגליים...

לא יודע מה איתך אני בדרך כללדי"מ
לא יכול הלסתכל כמה שעות רק על הפנים.
מה גםמשגם בזה יש חוסר צניעות (לא בקטע ההלכתי)
אז הבעיה בך..ארוון

נכון.די"מ
סליחה באמת שאני היפר.
לכי לאומן שעשאני.
כדי לא להתקע בעמודים ברחוב. או באנשים.אני77

זה מספיק טוב?

מסכימה וכואבת.גפן36
וכנרית.. קראתי גם, ולא מאד הופתעתי.
זה שאת וחברות שלך מקפידות על כל הלכות הצניעות זה יפה מאד.
וגם זו אלו שכתבו פה שהן הולכות בחצאית ארוכה וגרביים-כל הכבוד, באמת! ירבו כמותכן בישראל!
אלא מה? חוץ מכמות קטנה של חצאיות ארוכות, שהיא זניחה ביחס למגזר, ועוד כמות של חצאיות אחרי הברך ולפי ההלכה- הרב המוחלט של.הבנות היהודיות היום הולך לא לפי ההלכה.
וזה לא משנה אם אנחנו קדושות וטהורות וחסודות,
וכל דבר שאנחנו עושות הוא לפי כל דקדוקי ההלכה.
יש הרבה מאד בנות שהן לא ככה.
להעלב על זה שבחור כואב את הנפילה הזו של בנות עם ישראל?! הערבים צוחקים לנו. אומרים שהעם שלנו ילך ויפול בגלל הזילות הזו והזלזול בבנות. אם בחורים יהודיים לא היו כואבים את זה- מצבנו היה באמת חמור. יותר ממה שהוא עכשיו.
די"מ- יכול להיות שצניעות קשה לבנות כמו שקשה לבן שמירת העניים. לא יודעת, אף פעם לא הייתי בן. אבל זאת לא סיבה לא לומר ולא לדרוש.
זה קשה אבל אנחנו יכולות לזה. כמו שגבר יכול להקפיד על שמירת העיניים.
לנו זה אולי יותר קל אפילו, כי בגד שלא תקני בחנות- לא תתלבטי אם ללבוש אותו יותר. ובגד שתבחרי שלא ללבוש בבוקר- לא יהיה רלוונטי שוב ושוב במהלך היום.
לכם ההתמודדות היא כל רגע, ולכן לדעתי קשה יותר.
זה אומר שלא דורשים מכם להקפיד? דורשים!
וגם ממנו עלינו לדרוש לא פחות. יש לנו את הכח לזה.

וכל אלו שכתבו על עצמן- אנחנו פה חלק מעם. יפה מאד שעל עצמנו אנחנו שומרות, אבל הם הזה לא באמת קדוש וטהור כראוי בעניין הזה, ואי אפשר להתעלם מהשאר ולומר שאני עצמי כן.
אם נתעלם אנחנו עלולים לשכוח לתקן.

לילה טוב
אני דיברתי על מה שמעבר להלכה היבשה.די"מ
כמובן שחלק מהשאלה היא מה היא ההלכה.
אך לדרוש להחמיר זה כבר עניין אחר.
אני אישית מרגיש שאין לי זכות.
מצד שני זה שיש שיטה או אפילו כמה שיטות ואפילו רוב השיטות לא הופך את זה להלכה וצריך לדון בסוגיא ולהכריע.
מסכימה מאודאביגיל=)

רק לחפש עכשיו בגד לחג זה סיוט כי בכל החנויות (גם של דתיים) יש רק קצר..

לכן אני חושבת שיש מה ללמד זכות על מי שהולכת עם חצאית קצרה כי יש קושי גדול למצוא חצאיות ארוכות.

והלוואי שתזכה באשה צנועה וצדיקה

ההלכה היאמסופקת
שהברך לא תיראה בשום אופן.
מי שלא הולכת עם חצאית ארוכה יש לה על מי לסמוך.
בוא נעשה סדר.

השאלה שלך נוגעת בחומרה כיוון שכל מי שהברכיים שלה מכוסות בכל תנאי, יש לה על מי לסמוך.
ולכן, את אותה שאלה ניתן לשאול על הצד שלכם...
למה יש רק 500 בחורים בערך בציונות הדתית ששומרים עיניים ממש?
יש הרבה יותר בנות עם חצאיות ארוכות מאשר בנים ששומרים עיניים עד הסוף.

לא בטוחה שהבנתי אותך עד הסוף, אבל אם התסכול שלך הוא על החומרה, זה מיותר.
אם התסכול הוא על ההלכה, אני שותפה לתסכולך.

אבל צריך להכיר את ההלכה ולראות באור נכון את מי שיש לה על מי לסמוך.

לא קל להיות יהודי, לא קל לשמור על ההלכה. כל מי שעושה משהו, צריך להעריך את זה. ולא לתקוף ולהטיף, כי לא משם תבוא הישועה.
את יודעת למה יש יותר בנות שהולכות עם חצאית ארוכה מאשר בניםדי"מ
שבאמת שומרים את העיניים?
כי חצאית רואים.
תאמיני לי שאם כל נפילה של אי שמירת העיניים היו רואים היו הרבה פחות שנופלים מאשר שיש היום.
כשמשהו הןא פומבי זה יותר חמור.
אתן טוענות ש"יש לה על מי לסמוך".
כשכתבתי בפורום בר"ה גם היה לי על מי לסמוך ותקפו אותי על זה כולם (למעט אחד..)
למה? הרי "יש לי על מי לסמוך"?
חלאס עם הטענה הזאת.
זה לא קשןר.
ואם הוא לא סובר כמן המשנה ברורה?
אז זה אסור.
אין לה על מי לסמוךהדרכה
אלא על הבנה מוטעית בדברי פוסק יחיד (מ"ב)
הבעיה שלי עם השרשור הזה היא שהוא ממש בגדר אבק לשון הרע.מעט מן המעט
עבר עריכה על ידי מעט מן המעט בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 03:29
הגישה השיפוטית שלך (הפותח) לנושא, ואם יורשה לי אז גם צורת הכתיבה שלך - ריבוי סימני קריאה וריבוי סימני שאלה, מרווחים לא מדוייקים.. - שמייצרת תחושת לחץ ובהילות...

כל אלה יצרו אצלי כאישה תחושה קצת מותקפת (אע"פ שאני יותר מ-שלימה עם גדרי הצניעות שבחרתי לי, ושעד כמה שהבחנתי פה בשרשור - ברוב הדעות שעלו אני עומדת).

וזה לא מפריע לי כשלעצמו, ב"ה, אבל מה שאנשים עושים כשהם מרגישים מותקפים, קו"ח כשהסברים נעימים שלהם לא זוכים כמעט לתגובה עניינית, זה לתקוף בחזרה.

נמצאנו מתווכחים האם נשות ישראל חסרות יותר בצניעות, או בחורי ישראל חסרים יותר בשמירת העיניים. כשכמובן, כל "צד" מביא גיבויים וטענות עזר לגירסתו.

ואני חושבת על המלאך של כנסת ישראל בוכה בשמיים.
ועל הבוס

ד"ל.
******תודה******מסופקת
לטעמי אדם שכותב ככה, אין לו טיפת הערכה לעבודת ה' של נשים. ובגלל שזו מהותן, מן הסתם שאין לו גם טיפת הערכה לנשים בכלל.
על מה ההתקפה הזאת? פשוט צורם לי! (בלי שאזכיר את אורך החצאית שלי)
אנחנו לא עובדות אצלך, ולא אצל אף בחור אחר.

אכפת לך מעמ"י? קודם למד עליהם זכות...
אתה רוצה בחורה שהולכת עפ"י כל הדעות? תבקש מהשדכנים בחורה עם חצאית ארוכה.
יש בחורות שמכסות את הברך וסומכות על דעת יחיד? יש להן על מי לסמוך גם אם זה לא נאה לך בעין. והן לא עוברות על ההלכה פשוטו כמשמעו.
יש בחורות שלצערנו לא הולכות עפ"י ההלכה לפי כל הדעות? תתפלל עליהן!

עדיף שתתבייש ולא תדבר ככה אל בנות ישראל! למד עליהן זכות! תסתכל על הסנטימטר שהן כן מקפידות עליו!

זו העבודה שלהן, ועבודה זה עמל, ועמל זה לא תמיד נחמד ונעים, וזה שתרדה בהן בשוטים זה לא יעזור לאף אחד! (אנחנו לא סוסים). זה רק יזיק!

בכלל, הרבנים הגדולים מעבירים שיחות צניעות דרך נשותיהן. ולא רק מצד הצניעות... תשאל אותם.

בינתיים תתחזק בראיה חיובית על בנות ישראל. ותבקש סליחה... נפגעתי בשם כולנו. (ההולכות עפ"י כל הדעות, עפ"י דעת יחיד ואלו שלא הולכות).
מה הקשר שיש שיטה כזאת?די"מ
זה גם לא "תכנית כבקשתך" אם הולכות על פי המשנה ברורה בהכל?

מעניין שכשכתבתי בפורום בר"ה זה לא הספיק לאנשים ש"יש שטה כזאת" והם ממש התעצבנו והזדעזו
אין באמת שיטה כזוהדרכה
תקרא את דברי המשנ"ב ותבין שפירשו אותו בצורה מוטעית.
יכול להיותדי"מ
וגם אם היה זה לא טענה.
מעולם לא הבנתי את זה.ענבל
בס"ד

איפה רשום שאם אני הולכת לפי המשנ"ב שאגב בעקבותיו רוב הרבנים היום פוסקים שמותר, אז אני חייבת ללכת לפיו בהכל?

יש דבר שנקרא "יש לה על מי לסמוך", בנות שהולכות לפי כללי הצניעות של המשנ"ב אינן חוטאות.

(אישית אני לא הולכת לפיו. כמדומני שאני יותר קרובה להלכות הצניעות של הרמ"א אם זכרוני אינו מטעני..
אה וזה לא אומר שבהכל אני הולכת לפי הרמ"א. מה גם שהרמ"א לא חי היום וכשאני הולכת היום לשאול רב אני לא באמת יודעת על פי איזה פוסק ספציפי הוא פוסק לי)
מעולם לא הבנתי את זה.ענבל
בס"ד

איפה רשום שאם אני הולכת לפי המשנ"ב שאגב בעקבותיו רוב הרבנים היום פוסקים שמותר, אז אני חייבת ללכת לפיו בהכל?

יש דבר שנקרא "יש לה על מי לסמוך", בנות שהולכות לפי כללי הצניעות של המשנ"ב אינן חוטאות.

(אישית אני לא הולכת לפיו. כמדומני שאני יותר קרובה להלכות הצניעות של הרמ"א אם זכרוני אינו מטעני..
אה וזה לא אומר שבהכל אני הולכת לפי הרמ"א. מה גם שהרמ"א לא חי היום וכשאני הולכת היום לשאול רב אני לא באמת יודעת על פי איזה פוסק ספציפי הוא פוסק לי)
אני יסביר לך.די"מ
אין דבר כזה "יש על מי לסמוך".
אין לי בעיה גם עם מישהי שהולכת לפי המשנה ברורה כי היא למדה את הסוגיא בעיון והגיעה להכרעה שזה מה שנכון.
אך שתעשה זאת בהכל.
יש אנשים שרוקדים על שני החתונות.
הולכים לפי ההלכה המקובלת כשזה נוח וכשזה לא פתאום הם מכריעים לפי מה נראה להם.
מי שיהיה אמיתי עם עצמו אמנם המון פעמים יקל אך לא מעט פעמים יחמיר (דוגמאות לחומרות שרוב האנשים שהולכים בגישה הזאת מגיעים אליהם:לא לסמוך כל וכלל על מכירת חמץ,לא לסמוך על ערוב של צורת הפתח ועוד ועןד) נכון שלפעמים מקלים.
אך אי אפשר לקחת רק את הקולות.
לא הבאת לי הלכה..ענבל
בס"ד

אמיתיים עם עצמם זה עניין אחר.
אבל עדיין לא הבנתי מאיפה הנחרצות בנושא החיוב שקשור להליכה אחר פוסק אחד.
כמובן שלא הולכים לשאול כמה אבל שאלות שונות מעולם לא ראיתי איסור.

ואם מישהו לא אמיתי עם עצמו זאת בעיה שלו אבל זה עדיין לא חטא..
אני פשוט לא זוכר את המקורותדי"מ
אבל לבחור תמיד את המקל בודאי אסןר.
לבחור רב לכל נושא זה מחלוקת.
ובכל מקרה לא דיברתי באמת מצד האיסור.
אבל אכן אין דבר כזה "יש על מי לסמוך",
יש אמת אחת ובעוונתינו אין לנו סנהדרין אז אנחנו לא יודעים מה היא.
זה לא משהו שאפשר להקל בו ראש ולומר "יש לי על מי לסמוך" כי אולי הוא טועה?
אך כן לבחור פוסק זה דיון בפני עצמו אך זה לא שאפשר לבחור כל פעם מישהן אחר כי "יש לי על מי לסמוך"
אני לא מדברת על הרב נח שמייקל..ענבל
בס"ד

אני מדברת בנושא השרשור.

להגיד יש לה על מי לסמוך זה לא לכתחילה, זה בדיעבד כדי ללמד זכות וכדי להבהיר שגם אם היא הולכת לפי המשנה ברורה היא לא חוטאת כי יש לה על מי לסמוך.

זה הכל.

אגב, רוב הבנות פשוט שואלות את הרבנים של ימינו..
אם היא סתם בחרה אותן כי "יש לה על מי לסמוך"די"מ
בכלל לא ברור לי שהיא לא חןטאת
וואי הגזמתן!האדרת והאמונה

הבחור בסך הכל העלה נקודה נכונה שכואבת לא.

אולי אתן מרגישות מותקפות בגלל שאתן לא מקפידות על כך( ואולי כן)

אבל לגמרי מעלה נקודה נכונה ובתור בחור כנראה דוס יש לו את הזכות לחפש

לו מישהי צנועה וחסודה.

וכן בנות לא צריך להרבה כדי לראות אם בת הולכת בצניעות או לא זה ממש גלוי!

ומי שכתבה שיסתכל בפנים אתן רצניות?! למה אתן לא מסתכלות עליו?! איזה סגנון הוא נראה, מתלבש וכו'

כל הזמן להסתכל אחד לשני בעניים זה גם כן לא הכי הגיוני ןבסדר אז באמת נראה לי שאתן אלו שקצת תוקפות...

לא מצליחה לראות - זו תגובה אליי?מעט מן המעט
א. לא ראית אותי בחיים. גם אצל מחמירי המחמירים פה נראה שאקבל ציון טוב באורך חצאית..

ב. לא חושבת שהתקפתי. להיפך, הסבתי תשומת לב לזה שהשרשור הזה הוא "אבק התקפה", כלומר ממש מזמין התלבטות רוחות ותוקפנות, כשאנשים מרגישים מאוימים.
גם אליך אבל בעיקר אל מסופקת...האדרת והאמונה

אני באמת לא רואה שהבחור פתח בתוקפנות

אבל ישר הבנות באו ותקפו אותו על דעתו....

אכן זה באמת פתח פה שרשור קצת לא נעים אבל לא חושבת

שזה בגלל הבנים דווקא גם לנו הבנות יש מה להשתפר..

הגדרתי את דעתי - אבק לשון הרע.מעט מן המעט
דבר שהוא עצמו לאו דווקא בעייתי, אבל מזמן בסבירות גבוהה, למרבה הצער, לשון הרע של ממש (ואגב, במילה אבק נמצא שגם בזה עצמו יש פירורי קטרוג - במקרה הזה על בנות ישראל, בהכללה הגורפת והנחרצת, שבהמשך למרבה השמחה הוא חזר בו ממנה. חבל שלא מראש, דבר שהיה נותן טון אחר לכל השרשור).
^^^האדרת והאמונה

מסכימה שהשרשור קצת נהיה לא נעים

אבל ממש לא בגלל הפותח

אני חושבת שהוא העביר את תסכולו בצורה ממש נכונה וממש לא תןקפת ופוגענית

ואם את באמת הולכת צנועה אשרייך ואת יכולה לראות בעצמך שמה שהוא דיבר עליו קורה 

במציאות ובצורה רחבה מאוד....

צודק. לאחרונה*שלי*
יש בנות שלא מקפידות על חצאית ארוכה המינימום מתחת לברך. וזה למה? בגלל באופנה.

חבל מאוד.
לא ביקשתי להעליב שום בת, בטח לא להכפיש!דנידין כהו

אם מישהי נפגעה אז לא התכוונתי...

בנות אתן לא צריכות להרגיש שהבן בוחן אותכן בכללי איך אתן נראות ומתלבשות וכו' וכו', פשוט כשאני בראש שלי כן רוצה שאישתי תהיה כזו(בלי להכנס לאם זה משהו באמת חשוב או לא) אז כשאני מגיע לפגישה זה מובחן מייד מבלי הצורך למקד את  המבט. אל תוזילו את העניין ותחשבו שהבנים ח"ו מסתכלים לכן על הרגלים, זה מורגש כמו שאתן תרגישו בן שבא עם מכנס קצר לפגישה, מה אתן מסתכלות לו על הרגליים?????

ישנן כמה אמירות כאן שזה לא עינייני איך היא הולכת, שזה דבר שרק בינה לבין בוראה. כמו אם אני זוכר שטוענת שירוש16 והלליש ועוד כמה.... סבבה, אבל אדם שרוצה להתחתן זה כבר נהיה עניין יותר רציני, מבחינתו זה ישפיע על הבית שלו, זה מאוד חשוב לו ורוצה שגם הבנות שלו בעז"ה יהיו כך, וכאשר אמא שלהן היא לא כזו אז יותר קשה להרגיל אותם לזה.....לכן אני ממש לא מבין את ההתנגחויות כאן

אני מבין שארוך לבת זה יותר לא נח מארוך אצל בנים

על היצר הרע של בנות בלקצר חצאית, שזה יצר כ"כ חזק כמו שמירת העיניים אצל בנים-מצטער לא שמעתי על זה, יותר חשבתי שזה פשוט אך ורק בגללל האופנה, והנוחיות..... (אולי טיפה רצון למרד, אבל זה כבר נוגע לבנות מסוג שלא עליהם מדובר פה) מעניין אותי אם כל הבנות יסכימו על היצר הרע הזה שהדביקו להן פה??

בכנותגפן36
לא
טבעי ובריא שאכפת לך ממה שישפיע על הבית שלך, לענ"ד.מעט מן המעט
עבר עריכה על ידי מעט מן המעט בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 10:20
גם לי חשוב (מאוד!) שהבית שלי יהיה נקי מגלישה באתרים לא צנועים.

בכל זאת לא אפתח פה שרשור שמתלונן על כמה קשה למצוא בחור שלא נגוע בזה (נגוע ברמות משתנות, כמו פוסט החצאית שלך. אני מאמינה שגם חשיפה בעבר, אפילו חד פעמית, משחיתה משהו בנפש. אז אולי מי שנפל וקם יש לו על מי לסמוך, אבל לי זה מפריע).

לגיטימי מבחינתכם שאפתח שרשור בנושא?
ואם את העדינות הנפשית בגבולות השיח כבר איבדתם, נראה לכם שבית המקדש ייבנה יותר מהר או יותר לאט בעקבות שרשור תלונה על מצב הפורנו (אמרתי את זה, ואם תמשיך/ו להתעלם אני אסיק את מסקנותיי כי יותר מפורשת מזה אני לא מתכוונת להיות בפורום זה תרתי משמע)?

לי נראה שרצית לצאת צדיק ונמצית מקטרג על ישראל. על הדרך גם הפגנת/ם חוסר הבנה בולט בנפש האישה, הבנה שגם אם לא היתה משנה את מסקנותיך ההלכתיות - היתה גורמת לשרשור הזה להיראות אחרת.

במשך שרשור שלם מיטב בנות הפורום מנסות להאיר את עיניך למשהו שאתה לא רואה. זה בסדר שאתה לא רואה, לא נולדים עם היכולת להיכנס לנעליו של אדם שונה ממנו מהותית במבנה הנפש.
אבל תלמד, תקשיב למה שהקול הנשי מנסה להגיד לך פה בין השורות (אם זה עוזר, התגובות של אסנת במיוחד מרכזות את זה).

אחרת, הפנייה אלינו בלי להקשיב בחזרה עלולה להיראות כאילו לא באת ללמוד, ואפילו לא לפרוק (שכן מי שבא לפרוק היה שמח להתנחם בכל כך הרבה תגובות של בנות שהנושא יקר להן, בעיקר אם היו מעידות על עצמן שהנושא קשה להן מאוד, ואפילו אם הן מעידות על עצמן שאינן עומדות בו. עצם הגילוי שנושא שהרגשת שנזנח אצל בנות ישראל, לא נזנח אצלן בכלל והן משקיעות בו כל כך הרבה מחשבה - היה אמור לנחם אותך מעט. אבל זה לא קרה, ולכן -)
אלא כאילו אתה עומד כמוכיח בשער.

ורוח נבואה לכך לא שמעתי על תלמיד-תלמידי-תלמידים שקיבל.

נראה לי שזו התגובה הכי ארוכה שכתבתי אי פעם בפורום פתוח, והכי חריפה פה בכלל. אני מאמינה שהשורש הוא טוב, אבל כואבת מאוד את האטימות בתגובות שלך.

הייתי רוצה לפגוש פה הרבה יותר הערכה לכל בת, שכולן באופן יומיומי, יומיומי, נוהגות שלא כנוחותן למענכם. גם אם עבורך ולשיטתך זה לא מספיק. וזה כבר נכון, לענ"ד, ל*כל* מי שמקפידה מצד צניעות על *כלשהו* שהוא לא מה שהיתה בוחרת ללבוש בעולם שכולו נשי, נניח.

בלי ההערכה הזו, אני בכלל לא מבינה על מה הדיון. ממילא לא תגיעו לקרסוליה...
הגזמת מעטד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ב בניסן תשע"ה 10:58

[ויותר ממעט. ממש היסחפות לדעתי..]

הוא כתב מאד בעדינות, בכבוד, לא "קטרג על עם ישראל" (מה שכתבת, מקטרג הרבה יותר לדעתי, גם בתוכן וגם בסגנון - וגם מגלה אי הבנה של מה שאמר, יותר מההיפך. זו התרשמותי), והנושא חשוב לו בגלל הנגיעה האישית שיש לו בכך כמחפש שידוך שמתאים לו. ציין מפורש באחת הודעותיו. הוא לא פתח שרשור סתם על "הנהגת בנות ישראל"..

ובניגוד למה שכתבת, אני הבחנתי - בלי לקרוא בעיון כ"כ - שדווקא הרבה בנות פה הסכימו אותו (דומני הרוב. בניגוד למה שציטטת כ"דוגמה", שלא קראתי אותה מלבד הכותרת).

ואינני חושב שמה שהעסיק אותו (אולי דווקא יותר חלק מהמגיבות), הוא אם מישהי נוהגת כדעת המשנה-ברורה באמיתיות. וזכותו לשאול גם על מעבר לכך, כל זמן שהדברים נעשים בטעם טוב, ובגלל מטרה שנוגעת לו.

[אגב, תמהני על מה ששאלת בתחילה. שרשורים על מי שמסתכלים ל"ע ב"אתרים לא צנועים", נפתחו כמה פעמים.

ואני גם חושב ש"איום" בנוסח "אם תמשיכו להתעלם אסיק את מסקנותי"... אינו שייך לחלוטין. את אומרת דעתך, אחרים אמרים את דעתם. ובלשון יותר עדינה דומני, לפחות כתיבתו. כבדי אותם, כפי שאת רוצה שיכבדו את דעתך. חושבני שה"קטרוג" בדברייך, וה"עמידה כמוכיח", גדולים לאין ערוך ממה שבדבריו, מחילה]

אגב, בצניעות הולכים לא רק "בגלל המין השני" - בלי להיכנס כעת להגדרות הלכתיות שלה - אלא גם משום כבוד האדם ו"מלוא כל הארץ כבודו". ולכן גם אצל בנים שייכת הליכה בצורה סבירה לגביהם, גם אם בהגדרות קצת שונות.

מכבדת.מעט מן המעט
לענ"ד התגלגל מזה קיטרוג גדול (כמו שכתבתי באחת התגובות הקודמות).

לגבי שרשורים על נפילות - האם אי פעם מישהי פתחה פה שרשור כזה על בנים? מישהו פתח על נפילות של אחרים?
באיזו חרדת קודש צריך להיכנס לנושאים הרגישים האלה, של נפילות וחולשות אנושיות (מה גם שבנושא החצאיות לא לדעת כולם מדובר בחולשה, אבל ככה הוא מתייחס לזה).
פה הטון הוא באופן די בולט ביקורתי. ומול זה (ומול התוצאות המתבקשות שאפשר לראות פה, גם אם נתווכח על הטון שלו, יצאתי).
א. יפהד.

ש"מיתנת" קצת.

ב. אכן פתחו, יותר מפעם.. [בלי קשר לשאלה אם אני אישית חושב שזה טוב..].

ג. בוודאי שלנושא שציינת הרגע ("חולשות" וכו') צריך להתייחס בזהירות ורגישות - בפרט ברבים - מכל הכיוונים, הן ה"מתקיפים", והן ה"מבינים".

ד. הנושא המרכזי שכאן, להבנתי, הוא מה שהבחור מחפש לעצמו כשידוך. לכן שאל בתום-לב על הענין, האם יש אופציה שיהיה כרצונו. אלא בגלל שהוא אדם עדין, להתרשמותי, הסביר רק בהמשך שזו הנקודה.  הוא גם התענין האם זה באמת "קשה" לכולן.. קיבל תשובות שונות.

ולהתרשמותי, יותר משהטון כאן מצד חֵלֶק, "ביקורתי" ולא-מבין קושי - יש בו הבעת "מחאה" על מצב, שבאה כאן דומני בעיקר מצד בנות, שמן הסתם ה"אוירה" ללכת בצורות מסויימות אצל חלק, מקשה עליהן יותר.

[אני מתרשם שגם הן בעיקר לא יוצאות כלפי מי שמתסמכות על הדעה ההלכתית המקלה יותר, אלא מעבר לכך] 

בכללי, ממה שקראתי, אי חושב שחלק חשוב מהשרשור הזה דווקא מוסיף זכויות לעם ישראל.. ולאו דווקא מכיוון אחד של הבעות הדעה. כמה איכפתיות ורצינות ותום. אם כל ה"רשת" היתה נראית כך - בלי ספק הגאולה השלמה כבר היתה קרובה יותר...

(האמת שלא מיתנתי. מבחינתי הדברים הם קו אחד סדור.)מעט מן המעט
לגבי "אסיק את מסקנותיי" - כמובן שאין פה שום איום, אלא פשוט סיבה ותוצאה...

עלה פה כמה פעמים בעדינות מבנות, שהן היו שמחות לקצת הבנה ללבן בנושא, כי הרי גם לבנים יש את האתגרים שלהם.

רוב המגיבים (ובראשם הפותח, אם אני לא טועה) נדמו אל מול הטיעון-שיקוף הזה. פשוט התעלמו ממנו והמשיכו לנתח בדקדוק על אילו הלכות עוברת מי שהולכת או לא הולכת לפי המשנ"ב והאם היא מקפידה לנהוג לפיו בכל תרי"ג מצוות ותרפפ"ו הלכות.

אולי די להתעסק במה אנחנו עושות בסדר או לא בסדר ולהיזכר שגם לכם (המין הגברי בכללותו, לא מישהו מסוים) יש דרך?
זו היתה כוונת הביטוי המקוצר הזה, אם זה משנה.
בסדר.. דווקא התכוונתי חיובי כמובן.ד.

הבחנתי בשינוי טון לכיוון מתאים יותר.

לא נורא - גם מבחינתי באותו קו..  אם כי קראתי בעיון מה שכתבת.

הבנתי שזה חיובי, אבל הרגשתי לא בנוח לקבל מחמאה שלא מגיעה לי.מעט מן המעט
אולי באקראי החלק הזה ביריעה, שנפרש בתגובה השניה, דיבר אליך יותר מהחלק האחר באותה יריעה שנפרש בראשונה.
תודה בכל מקרה
מסכימה.שירוש16

עם העיקרון-

בנים! אתם לא שים או לא רוצים לשים לב לקושי האמיתי שיש לבנות בנושא הצניעות. מבחינתכם- זה כמו היצר שלכם בלבוש- וזה לא נכון. (אין עוד דרך להגדיר את זה חוץ מ"לא נכון". אין.)

ההשוואה הזאת מעידה על מאה אחוז בורות בכל הנושא של "יצר הרע לצניעות" שיש לבנות. (וד"א- אני מאמינה שזה הדדי).

הבנים לא מבינים את הבנות ולהפך, אבל זה לא אומר:

א'- שהם לא יכולים לדון לכף זכות. שאת זה אף אחד פה לא ניסה, אולי די"מ ניסה ואחרים כמוהו. אבל לא הרוב וטון הדיבור פה הכללי לא היה בכיוון הזה.

ב'- שאין יצר. נראה לכם שרק בגלל שאתם לא מבינים את הקושי אז הוא לא קיים? אז אין ניסיון ואם כן- אז הוא בקטנה? נראה לכם שאין התמודדות?.

מה קרה לאמונה הפשוטה שאומרת: שכל יהודי נולד עם יצר הטוב ויצר הרע. וככל שיצה"ר של האדם גדול יותר אז ג"כ יצה"ט שלו יותר גדול. כדי לחפות על הקושי. יוצא- שהניסיון הוא לא יותר גדול או פחות. זה אותו דבר. רק בתחומים אחרים.

לבנות הניסיון הגדול הוא בצניעות. (תאמינו או לא זה לא הנושא. זה עובדה ואין סיבה להיתכחש אליה).

לבנים הניסיון הוא בתחום אחר.

סבבה- זה לא מפריע. אדרבה- כשלכל אחד הניסיון הוא בתחום אחר אבל באותה רמה זה עוזר לדון לכף זכות. אבל לא אומר שהבנים יכולים 'לרדת' על הבנות כי לדעתם לבנות אין ניסיונות. זה לא נכון, זה לא יפה ובסופו של דבר- אני אישית (ואני מאמינה שגם אחרות פה) לא לא הייתי רוצה להינשא לבחור שמזלזל או מוריד ברמה (ואפילו קטנה) את ההיתמודדות שלי בנושא צניעות. זה לא שייך. זה מעיד על כ"כ הרבה דברים שאין לי כוח לפרט.

אז נגמר על ה"לדון לכף חובה" שמסתובב כאן בשפע.

כל אחד ישתדל כמה שיותר בתחום שלו ויעריך את השני על ההתמודדות שלו/ה וידון לכף זכות.

ונראה לי, לעניות דעתי, זה יותר יביא את משיח מאשר אם 'נרד' על הצניעות של בנות ע"ג הפורום.

אמיתי-חופשיה לנפשי

אני פשוט אוהבת את הסגנון הזה, ויש לי גם חצאיות ארוכות.

לגבי בנים עם מכנסיים קצרים, אם הם מספיק צעירים בשביל לא להראות מוזר ככה אז בכיף. וגם אם הם מבוגרים מידי לא אכפת לי, לפחות בשלב הזה של החיים שלי.

את בעצם אומרת שזה בגלל האופנה וכו' (סגנון שלך)ולא מאיזה יצר?דנידין כהו

אני דיברתי על בנים שאת הולכת להיפגש איתם...("לצאת" בלעז, "דייט" למיניינם...)

אין לי בעיה-לא עם החצאיות שלי ולא עם גברים במכנסיים קצרים.חופשיה לנפשי

למרות שבשלב הזה של החיים שלי אני לא יוצאת לדייטים וגם לא רוצה כרגע, אבל זה לא קשור בכלל.

אהבתי אבל ממשיטבתה
את התמונה שלך
צניעות מתחילה בפניםאבי1234
צניעות היא מידת נפש פנימית שמתבטא גם בחוץ. הנורמה לצניעות חיצונית ירד בחברה הכללית, לכן גם קצת בחברה שלנו, אך זה לא אומר דבר על מדת הצניעות האמיתית שלנו- נשים וגברים, (כמובן מדובר בירידה אך בתוך גדר התורה והלכה).
טיפ שלי היא תמיד לנסות להסתכל הסתכלות פנימית יותר, במיוחד בבחורות שברצונך לפגוש ( וכמובן שהחיצוני היא גם ביטוי והופעה של הפנים)
ואלה... אתה צודק!! אני מסכימה איתך ב100% זה בעיה בדור שלנו שרעיה123
חייב לתקן!!
אתה רואה בנות דתיות באולפנות צדיקות באמת!! אבל... החצאית... למה?!
ועוד בעיה של הדור הזה, אני אישית יכולה להתובב שנים ולחפש חצאית באורך מתאים ואני לא ימצא רק אחרי!!! זה משגע!!!
תקשיב זה חלק מהניסיון שלנו, זה קשה רצח!!!!!!Coollit
אני היחיד שהזדעזע מהשרשור הזה??א"י
נרשמתי לפורום רק כדי להגיב, לא יכולתי להתאפק..
אני לא בא להתייחס לנושא עצמו(וגם לא לנושאים אחרים שהועלו) או על הלגיטימיות של פתיחת השרשור.
לדעתי, השיחה כולה שהתפתחה פה פשוט לא צנועה.
כמו שכבר כתבו, צניעות היא מידה ויש לה ביטויים חיצוניים שונים, אחד משמעותי מהם לדעתי זה הדיבור.
דיבור כזה בין בנים לבנות הוא בהחלט לא ראוי. דמיינו לעצמכם שהיו יושבים כל משתתפי השיחה הזאת במעגל, ומסביבם צופים כל אותם קוראים שלא הגיבו, ואומרים את אותם הדברים בדיוק, מזעזע לא? אז למה על גבי האינטרנט זה ראוי?
מה גם שחלק מהדברים היה ראוי שלא יאמרו גם אם כל המשתתפים היו מבני אותו המין.
אני בכוונה לא מפרט אילו דברים זעזעו אותי במיוחד, כדי לא להיכשל במה שאני בדיוק רוצה לתקן..
לענ"ד, ואולי יכעסו עלי, היצה"ר מצא לו דרך להגיע גם ליהודים הטובים שרוצים באמת לעבוד את ה'. הרי ברור שכל אחד מהמשתמשים פה, שניכר מההודעות שרוצים באמת בטוב, לא היה מתפתה בקלות להגיע לדיבורים לא ראויים, אז קל יותר למשוך אותו למקום זה במסגרת שכוונותיה טובות. וד"ל.
אגב, לעניין תחבולה היצה"ר, זה נכון בעוד הרבה מקומות(ולצערי המון פעמים בענייני הצניעות), ואני יכול לומר שאני נתלה באילנות גבוהים.
מתנצל על ההתפרצות המוכיחה הזאת, אני באמת מחזיק מהפורום הזה(כצופה מהצד) כפורום על רמה שמכיל אנשים ברמה, ודווקא בגלל זה כ"כ כאב לי לקרוא את השרשור.
זה בדיוק העניין.די"מ
לדון בקבוצה וירטןאלית מעורבת אינו דומה כלל לדיון בקבוצה לא וירוטאלית מעןרבת.
על זה בדיוק רציתי לעוררא"י
מבחינת צניעות, העיסוק המוגזם הזה והרזולוציות שאליהן הגיעו בדיון, בכלל לא צנוע.
מרגיש יותר נח לעשות את זה מאחורי המקלדת, אבל לא הופך את השיח לצנוע, אולי רק מחריף את הבעיה..
אז אני לא מסכים איתך.די"מ
כן.
"מאחורי מקלדת" זה הרבה פחות בעייתי.
הבקשה שלך היא מובנתתילה

ואפילו יכולה לחזק בצניעות אם מורידים את הנימה..

אבל לא ההכללה על כלל הבנות ("למה כבר א"א למצוא אף אחת כזו?" "פשוט לא מוצא!!!")

ולא המסקנה שזה לא חשוב לבנות ("זה מבאס שאין בת שחושבת לכסות את רגליה...")

אתה יודע כמה בנות מתמודדות עם הנושא הזה יום יום?

וההתלבטות כל פעם מול חצאית מהממת אבל קצרה מידי- לקנות? לא לקנות? 

אני לא אמשיך לפרט, כי לא נשמע שבאת להבין את הצד השני של המתרס.

יפה על הכנות בהודעות שלך, אבל לדעתי לא לגיטימי בנושא זה.

תגיד שחשוב לך שאשתך תלך צנוע, זה אפילו יפה יותר, ולצערך, אתה נפגש רק עם בנות שלא צנועות מספיק לדעתך..

לסיכומו של עניין, אם היית כותב את ההודעה בדרך אחרת כנראה היית מקבל תגובות אחרות.

(יותר ממקום של הבנה לקושי הזה והבעת הרצון שלך לצניעות. בלי להאשים ובלי פירוט יתר)

צדיק כתבת בלשון כללית מידיגרי

"האיש אחד יחטא ועל כל העדה תקצוף"?!

ראוי יותר היה לעודד את מי שהולכת בצניעות ולא לתקוף "כבר לא ניתן למצוא היום" או "אפי' בנות דוסות ממש לא מקפידות על זה". "וזה מבאס שאין בת שחושבת לכסות את רגליה"... "כשאתן יושבות.. אתן מתקפלות". למה להכפיש? זה יתרום במשהו? זה יקדם משהו? דומני שההיפך הוא הנכון. זה יצור התרסה ואנטי. שהרי גם כשהולכים בסדר הנה הוא כתב אף אחת לא הולכת נורמלי. ניתן גם ניתן למצוא. צריך לשאוף ולהתפלל על זה הרבה.

אסיים במשהו שראיתי השבוע (לא מתכוון חלילה אליך אישית).

מסכת פסחים פותחת במילים "אור לארבעה עשר בודקין את החמץ לאור הנר". הקשו תוספות (פסחים ב, א). הלא מן התורה די בביטול ואין צורך בבדיקה! בדיקה היא תקנת חכמים ומדוע לא שנו את דין הביטול? השיב רבי מרדכי שלמה מבאיאן, חז"ל באו ללמדו כי בטרם שבאים לבטל את השני יש לאדם לבדוק עצמו בדוק היטב. והוסיף והטעים הרב בביאור הדבר, שלכן התנא לא רצה לפתוח את המשנה בלשון ביטול והתחיל בהלכות בדיקה.

ולואי שנלמד ונשכיל מזה.

גרי

צודק לחלוטין!!הגאולה בפתח
קשה להיות בת יחידה כמעט עם חצאית ארוכה בסביבה של קצר
יש כאן ערבוב של דבריםגוונא

א. אכן, יש משהו מעט מעיק בכך שבת שלבושת חצאית עד הברך, מתקפלת ומתעסקת כל הזמן בסידור החצאית כמעין התנצלות חוזרת ונשנית. אם זה מה שחשבת לצאת איתו מהבית, אם זה מה שאת חושבת ומרגישה שהולם אותך, אז תהיה בבקשה שלמה עם זה.

ב. כמו בכל נושא בהלכה, יש דעות שונות, ומנהגים שונים. בנושא הצניעות הדבר בולט במיוחד. לא ראוי ולא שייך להלעיז על דברים שהם מוסכמים על פי ההלכה לשיטות מסויומת, גם אם זה נוגד את הרגשתך ומנהגך. גם כי אינך מתמודד ומכיר את הקושי שכל אחד ברמתו ובעולמו הרוחני מתמודד, וגם כי עומדים מאוחרי הדברים פוסקים בעלי שיעור קומה. "תחרות" על יראת שמיים בדרך שכזו היא פשוט מזויפת.

ג. טענת "ולענ"ד הכי יפה..." בפשטות אינה קשורה והדברים כבר נאמרו קודם.

ד. עיסוק יתר בצניעות הוא לכשעצמו לא צנוע.

ערוךorlo
מקווה שלא הגזמתידנידין כהו

שה' יסלח לי אם יצא מכאן משהו לא ראוי, ונראה לי שכמה תגובותכאן כבר ניסחפו..

אכן, הקצנתי את המצב. ברור לי שיש בנות כאלה, רק תיארתי את התחושות שלי כבן שמנסה למצוא את השידוך שלו ונמצא במצבים לא נעימים, ולא מוצא את מה שהוא מחפש בנושא הזה, זהו.

אם הייתי בעיני מישהו בעמדת מוכיח-אני חוזר בי, לא לזה התכוונתי. לא הייתי בת וגם לא אהיה כנראה ואין לי מושג מהיצר הקשה שלכן, אני מבין שיש משהו שאני לא מבין....   ושגם מבחינת הנוחיות זה משהו שמשגע.  רק הבעתי את הצער שלי מכך שקשה למצוא כאלה שלקחו על עצמן יותר, זה הכל.  שוב, לא שופט את אלו שלא הולכות עד הסוף באורך (כל זמן שזה ע"פ ההלכה, ומסתמכות על דעת המ"ב) רק הבעתי צער על שאבד משה כן היה ועתה קשה למצוא אותו

אתה בחור טוב. בהצלחה..ד.

ה' יסלח לך כשאנחנו נסלח לך.מסופקת
שידוך זה לא הדבר הכי חשוב, קודם תלמד על ערך של אישה ואיך מדברים אליה.

אולי אתה בחור טוב, אבל לא הייתי אומרת לך את זה דווקא פה.
תרגעי..די"מ
אולי זה פגע בך ואני בטוח שהוא מצטער על כך.
אך לא מעט בנות פה הזדהו איתו.
נראה לי אפילו רוב הבנות רק שהן היו פחות "לוחמניות" אז זה נראה כאילו זה הפוך.
ככה שזה כנראה לא משהו כלל נשי.
שיבקש סליחה + קבלה לעתיד. לא נראה שהוא מתחרט.מסופקת
והבנות שהסכימו איתו, הן תמימות וחסרות התמודדות בנושא.
קצת רגישות לא תזיק. ואני חושבת שהתגובות שלך מתאימות לילד בן 17. סליחה...
נו נו..די"מ
לזלזל בשני זה תמיד אפשרות.

אולי גם את צריכה עכשיו לבקש סליחה+קבלה לעתיד לפגוע במישהו ולכתוב אחרי זה"סליחה..." לא נראה לי תופס.
אל תוכח לץ פן ישנאך, הוכח לחכם ויאהבך.הדרכה
ומה באת להגיד בזה?די"מ
|מנסה להבין האם זה זה- או זה-|
שמי שחכם איננו נרתע מלשמוע תוכחת.הדרכה
ולהיפך
(מי שקופץ על הערה עדינה כאילו דרכו לו על הרגל)
שמי שחכם איננו נרתע מלשמוע תוכחת.הדרכה
ולהיפך
(מי שקופץ על הערה עדינה כאילו דרכו לו על הרגל)
איך החלטת שהן תמימות וחסרות התמודדות בנושא?ענבל
בס"ד

עם כל זה שאני מבינה את חברותיי למין הנשי אני גם מבינה אותו וכואבת את כאבו.
אני מבינה את ההתמודדות ובכל זאת גם כואב לי שבנות מוותרות ושנושא הצניעות היום לדעתי נמצא בשפל המדרגה בכל מובן אפשרי..

אם כי אלמד זכות ואומר שאני גם רואה בנות שמנסות בכל הכוח להתחזק ומעריכה אותן מטוד על כך.
וויכוח חסר תועלת ואפילו תינוקי. כל אחד מוכיח את השניshira935

חושבת שהכוונה שלו היתה טובה, די במובהק.מעט מן המעט
ובאופן אישי לא נפגעתי, אבל גם אם היה משהו קטן שחלף - מחול מחול מחול.

ויישר כוח על שינוי הגישה בהודעה האחרונה (פותח).
חושבניד.

שהוא -כמו שכתבת על הודעתך לעיל - לא "שינה גישה". אבל הבהיר עוד יותר מה שהיה די ברור למי שקרא את הודעותיו מההתחלה ברוח שנבעה מהן.

טעות חמורה.ד.

הוא כתב בתום לב. כתב על מה שהוא רוצה, נזהר מאד בכבוד הבריות. כלל לא שייך ל"ערך של אשה ואיך מדברים אליה".. "איך מדברים" זה אל כל אדם. וזה לא בדיוק מה שנעשה כרגע בהודעתך אליו..

לדעתי את זו שצריכה לבקש את סליחתו. האגרסיביות בתגובות הספורות כנגדו, גדולה ממה שאפשר לנסות למצוא בדבריו. 

[וכל הלא-מעט שגישתן לא כמותך, הן "תמימות", כלשונך?... אם תמימות - אז תמימות טובה. ומכל מקום, יכולים להיות חילוקי דעות. לא כל מי שאומר אחרת, סימן שהוא/היא "תמימה" או משהו אחר] 

כל זה - בלי להתייחס כלל לעצם הנושא שעלה פה אגב שאלתו, שאליו אני לפחות לא התייחסתי גם מקודם.

תסלח לימסופקת
אבל לא מעניין אותי כמה אתה כותב דברים בנחרצות.
דעתי שהוא צריך לבקש סליחה ואין לך זכות לקבוע מה טעות חמורה ומה פחות.
תמחא לו כפיים, ותרגישו צדיקים.

זה נכתב בתום לב, אבל יצא שרצה לתקן ויצא מקלקל.

ובמקום להגיד לי מה לעשות תנסה להבין את המקום שלנו.

יש הרבה בנות שקולן לא נשמע. ואתה תאלץ להאמין לי כי אני לא אתן הוכחות.

לא מתווכחת איתכם.
ואת לא צריכה לבקש סליחה?די"מ
לך מותר לזלזל ולפגוע?
סליחה, כתבתי לך וזה לא נשלחמסופקת
כתבתי שאני מתנצלת מעומק הלב אם לא התכוונת, אבל שתדע שהדם שלי רותח מהשרשור הזה. אני לא סתם נזעקת על זה. תנסה להבין את מי שאומר לך שהוא נפגע ממשהו...

ואמרתי שזה מתאים לילד בן 17 כי זה לא היה רגיש.

אני קראתי הרבה הודעות שלך ולא נשמע שאתה אומר דברים בשביל להכעיס, וגם לא מתוך גאווה.
אתה דווקא נשמע אדם טוב. אז סליחה... רק תשים לב לא להחמיר מצב חמור מראש. ולכבד את מי שאומרת שזה כואב לה גם בלי שאתה יורד לסוף דעתה...

סליחה וחג שמח
תודה!די"מ
התגובה באה כקונטרה.
התגובה שלך כאילו הוא עשה משהו חמור גם לא הייתה במקום.
ובווגאי שזה לא קשור לזה שהוא "לא מבין מה זה אשה" תקראי את התגובות על הודעת הפתיחה ותראי שרוב מוחלט של הבנןת פה הזדהו איתו והסכימו איתו.
זו דעתך,ד.

ודעתי אחרת. אז מה..

ודומני שדווקא את כתבת נחרץ הרבה יותר, ובתוקפנות כלפיו. מותר להגיב..

וכי למה לך "יש זכות" לקבוע מה חמור יותר מבין צורות הדיבור, ולא לאחרים?... מה שייך.

ואני כמובן לא "אמרתי לך מה לעשות", ואני גם מאד מבין את המקום של מי שלא נוהגת בדיוק כמו שהוא מחפש.. ואני לא צריך "הוכחות", הרי גם אני יושב בתוך עמי, ויודע שיש בנות מעולות עם כל מיני סוגי "תלבושות". הרי הדגשתי שאינני מדבר על זה כלל. 

אבל את כתבת כלפיו בתוקפנות לא מוצדקת לדעתי, ונתת "ציון" גם לאחרות שלא חושבות כמותך - אז לגיטימי להגיב על זה.

[ולא נכון שאת "לא מתווכחת" . את כן, זה בדיוק מה שעשית הרגע. אלא אם כן התכוונת לומר שאיתך יש איזו "אמת מוחלטת" שאין מה להתווכח עליה.. טוב, אז אני לא מסכים לכך..]

לא אמרתי שיש אמת מוחלטתמסופקת
אמרתי שאם נראה לכם שלכתוב דבר כזה זה לגיטימי ומותר, אז זו טעות. מאיפה אני יודעת? כי התגובה שלי אישית לשרשור הזה זה שאני נלחמת עם עצמי כרגע לא ללכת היום עם חצאית קצרה יותר ממה שאני רגילה.
אז שיבקש עלי רחמים.

אתה תמיד כותב בנחרצות כאילו אתה יודע יותר מכולם. עלי זה לא עובד.
אתה כמו כל אדם אחר כאן גם אם יש לך אתר חינוכי וסימני פיסוק במקום הנכון.
עד עכשיו התאפקתי.
אבל עובדה שלא מעט מהבנות פה לא הגיבו כמוךדי"מ
והן לא מרגישות ככה.
אז זה לא קשור ל"לא מבין מה זה אשה".
א. אני לא יודעד.

מה זה "דבר כזה", שעליו את מדברת..

אני כתבתי שהוא בחור טוב, שמסביר בעדינות מה הוא מחפש, וכשחש שלמישהי משהו כאן לא נוח - אז אע"פ שאינו בטוח מה הענין, מיד מביע צער ושזו לא כוונתו.

את "יצאת עליו" בתקיפות, שהוא צריך לחזור בתשובה בפנייך ולדעתך עוד כמה, כי אחרת ה' לא יסלח לו..

אז הגבתי על הצורה שכתבת אליו. וגם לא הסכמתי עם זה שמה שהוא העלה ביחס למה שהוא אישית מחפש, נוגע ל"איך מדברים אל אשה". 

כלומר: הנושא היה בין אדם לחבירו.

ועם זה את ממשיכה גם כעת, כי משהו "הרתיח אותך".

גם עלי לא עובד שמישהי כותבת בנחרצות ובתוקפנות כלפי כל מי ש"מעז" להביע דעה אחרת ממנה - ועוד תולה בו את המום שלה בו, ש"הוא כותב בנחרצות".. במקום להגיב לגופו של ענין. 

ואת מחשבותייך תואילי לא לתלות באחרים.. לא כתבתי ש"אני יודע יותר", כתבתי את דעתי, כנגד דעתך שהובעה בצורה שפוגעת בבחור שנראה תמים, על לא עוול בכפו. תכבדי שיש דעות אחרות ממך.

[ומה הקשר "אם יש לך אתר חינוכי ואתה כותב בסימני פיסוק נכונים"... לא עלה בדעתי לרגע ש"בגלל זה" אני לא ככל אחד שכותב כאן (ובכלל אני לא שם לב ש"האתר החינוכי" מופיע, זו חתימה ישנה מאד..). "התאפקת עד עכשיו", זו לא מידת-חסידות. חבל שלא  התאפקת גם הלאה.. והאמת שלא כ"כ התאפקת; כלפי אחרות אמרת שהן "תמימות", למישהו אחר שהוא "כמו ילד" והתנצלת.

אם את חושבת שכתיבה פראית תעשה אותך יותר צודקת או משכנעת, אז לא.. אולי עדיף שלפני המוסר כלפי כל מי שכתב כאן אחרת ממך (הרוב דומני. לפחות חלק גדול), תעסקי בצורת הכתיבה הזו]

זה ממש הצחיק אותי פצפונית

כי אפשר בדיוק להגיד אותו דבר עליכם הבנים..

וכל בת יכולה להוציא את תסכוליה השונים, ואני אפרט אותן עוד מעט, אבל לדעתי זו סתם הכללה! 

כי יש לי חברות איכותיות שהולכות עם גרביים והן תורניות מאוד!

ויש גם המון שלא הולכות עם גרביים כי זה ממש קשה להן, והן מדהימות ומשתדלות מאוד להקפיד על המון דברים אחרים.

אתה רוצה להגיד שסיימת את ההתקדמות בעבודת ה' שלך? לכולנו יש איפה להשתפר ולגדול.. וזה היופי בעבודת ה' שהיא לא נגמרת

ופה אגיד בשם חברותיי- שהן קפידות על גרביים- שהן לא מוצאות בחורים איכותיים, שהם גם זורמים, עושים פועלים. 

הן טוענות שהדוסים- הרציניים בלימוד הם גם פחות נחמדים, פחות עושים, פחות "שפיצים" אידיאלים וכ' פחות בראש שלהם.

ואני לא מסכימה איתן- בעיניי זו ממש הכללה. לדעתי הן פשוט לא נםגשו איתם עדיין. אבל יש כאלו! בוודאות!

אז.. same same לגבי מה שכתבת כאן. לדעתי לא נפגשת עם הבנות האלו. אולי אין מיליון כאלו. אבל בהחלט שיש!

בהצלחה  

אבל מותר לנסות לשפר את המצב,אני77

ולומר אחד לשני שיש דברים שהיינו שמחים שישתפרו בעולם. כל עוד אומרים את זה יפה. והוא דיבר יפה ובכבוד.

וזה שהעולם לא מושלם לא אומר שלא צריך לנסות להתקדם ולקדם.

יש משהו במה שאת אומרת אבל עובדתית, שימי לב מה קורהרעיה123
לנשים, לנערות, לילדות בדור שלנו!!
מתחשק לי לפתוח שרשור תסכולמסופקת
על בחורים שנופלים בעניין שמירת הברית. רק בשביל שתבינו את ההרגשה גם ככאלה שלא נופלים.
למה אין היום אנשים כאלה???
קשה לכם עם זה? אז יופי, בואו נקשה עליכם עוד קצת!
בכיף,די"מ
תפתחי.

זה לא שמעולם לא היו פה שרשורים כאלה.
תקראtytyty1

אתה צודק אבל א- זה לא נוח ואתה לא הולך עם חצאית גרביים גרביונים וכו' אז בתחום עדיף שלא תעיר

ב- העניין הוא שבנים ממש לא מקפידים ואני מדבר על הסביבה שלי... וברגע שהבנים לא מקפידים העניין שונה

אני חושבת שטעית בכתובת..אחת מהשומרון
נראה לי שכאן דווקא יש הרבה בנות עם חצאיות ארוכות, אז אוכלוסיית הבנות.פה היא לא מדד לציבור הבנות הדת"ל.
בכל מקרה, על אף שאני חושבת שזה עניין שולי וכדאי לך להתרכז במידות הפנימיות של הבחורה ולא של הבגדים שלה, אני מציעה לך אולי לבדוק את זה בבירורים. תגדיר לעצמך שאתה מוכן לצאת רק עם בחורה עם חצטית ארוכה או כזו שבדרך לשם..

ואם באמת כואבת לך התופעה, אז תפנה לכל מעצבות הבגדים הדתיות. שם טמונה הנקודה האמיתית.
מכירה הרבה בנות שהחצאיות שלהן התקצרו כי קשה מאוד למצוא בגדים ארוכים ויפים.. אם השמלות והחצאיות בחנויות יהיו יותר ארוכות גם הבנות ילבשו ארוך יותר. (כנל לגבי פתח הצוואר)
בהצלחה!
דווקא לא מסכימה איתך,אור השחר..
המצב כיום גם באולפנות שנחשבות איכותיות בציבור הדת"ל, זה חצאיות שמדגדגות את הברך בקושי. כמו שהם נמצאות באולפנא שנחשבת טובה ככה הן גם פה.

הכי קל להאשים את המעצבות. ברור שיש להן חלק בזה. אבל מי שבאמת רוצה להתלבש צנוע - תעשה את זה.
ואולי זה הפוך, אם כמות הבנות שמתלבשות צנוע תגדל אז המעצבות יעצבו דברים יותר צנועים?
קיצר, לא צריך להאשים צריך לקחת את הנקודה לתשומת לב ולהתקדם. כל אחת במקומה. וכן, אני יודעת עד כמה זה קשה.
מסכימה!! אבטיח!!
אם באמממת רוצים יש פתרונות... זה לא עושה את זה לקל אבל זה אפשרי!
בהחלט אפשרי....האדרת והאמונה

נכון הרבה יותר קשה למצוא אבל מוצאים אני בשביל זה למדתי תפירה

וזה ממש עוזר לי פשוט להכין לעצמי.

לדעתי מי שבאמת חשוב לה תעבוד על עצמה חזק והיא בוודאי תצליח 

נראה לי שקצת בנות מחפשות תירוצים.

ושיהיה ברור לכן שברור שזה קשה גם לי אבל זה לגמרי אפשרי.

וואי גמאני!!! זה עושה את הכל ליותר מהנה וכיף!אבטיח!!
^^^ רק כן רוצה להגיב לגבי המעצבות-ענבל
בס"ד

זה בהחלט מקשה על העניין.

כשבת למשל רוצה להתחזק ומחפשת בנרות בגדים ארוכים ורואה שהיא לא מוצאת כאלה אז זה מייאש.
במיוחד אם זו בת שהמראה שלה מאוד מאוד חשוב לה.
אז זה כן קצת משפיע.

אגב, גם לי בתור בת שהולכת עם ארוך זה מציק.
כי לחפש בגדים שעות רק כי אין חנויות זה לא כיף, וכשסטייליסטית אומרת לך ששמלה עם חצאית מתחתיה זה לא דבר יפה אז זה קצת לא נעים וכנל כשדודה שלך לא מבינה למה את לא הולכת עם חצאיות מעל הקרסול (או כלשונה: "תמצאי חתן ואז תלכי לפי ההלכה!" שועשעתי.. אני צריכה פעם להסביר לה שהחתן שאני רוצה יבוא רק אם אלך לפי ההלכה..
לא שזאת הסיבה, אבל ניחא..), אז זה מייאש.
כי להיות עוף מוזר זה מייאש.
ויש בנות שלא עומדות בזה ושהחברה מאוד משפיעה עליהן..
כנ"ל חוקי האופנה.

אגב, גם אם תגידי שיש שמלות ארוכות אז אגיד לך חזרה שהשמלות שמגיעות עד הקרסול הן ברובן שמלות ערב שלא מתאימות לסגנון פשוט..
נכון צודקת לגמרי, ובאלי לעזור אם אצליח...אבטיח!!

דבר ראשון- אין לי מוסג מה הסגנון לבוש שלך אבל תדעי לך שחנויות יד שנייה ממממש פותרות את הבעיה!
יש חצאיות יפהיפיות ובזול ממש. אבל צריך לאהוב סגנון של חצאיות מתנפנפות.

דבר שני- אני משקיעה ותופרת לעצמי, זה כ"כ שווה את זה וכ"כ כיף!!!!
שווה להשקיע וזה גם כיף וגם הקב"ה נותן בזה ברכה אם מקדישים לו את זה

ואם תאמרי לי איזה איזור את גרה אשמח מש להמליץ לך על חנויות זולות וצנועות! ב א מ ת !

חנויות יד שנייה יגרמו לאבא שלי לחוסר נוחות משמעותית ענבל
בס"ד

וגם אני לא מתה על זה.

לתפור זה לא התחום, מחילה..
אני יודעת שכבת מצופים ממני כל מיני דברים אומנותיים ואני באמת מרחמת על המצפים שהתאכזבו/יתאכזבו..

וירושלים זה האזור בו אני קונה בלי קשר להיכן אני גרה
אבל כרגע ירושלים.
בכל אופן בינתיים אני לא קונה כי אין לי כסף. כשיהיה בע"ה אולי אקנה..
אה ואני קונה בדרך כלל בחצאיות המנשה אם זה משנה..
חנויות בירושליםהאדרת והאמונה

קמיליון

אקווראלה

אוטנטי

בת עין

חחחח... סבבה !!! טוב. אם את בירושליםאבטיח!!
אני לא דואגת ז
ברור ברור ברור שאת צודקת!אור השחר..
אני ממש מסכימה איתך.
אבל מצד שני צריך לזכור לא להפיל עליהן את כל האחריות..
ב"ה אני מאוד אוהבת חצאיות ארוכות (מסגנון מסוים ) ואכן שבת זה העניין היותר בעייתי.. המעצבות האלה. לא יכלו לשים עוד קצת בד?!
חחח!!! וואי מממש!!! אבלאבטיח!!
שתדעי לך שאני ממש לא אוהבת לקנות בחנויות של דתיות לשבת כי זה שחיטה של כסף. אז מצאתח פתרון מעוללללההה!! פשוט מזמינים באינטרנט! זה זול והן לא מצריכות שוווום השלמות. ( וזה אפילן עובד על מידת הסבלנות על הדרך... חחח...)
כל המעצבות עושות אותם בגדים..האדרת והאמונה

ולוקחות על כל שימלה 500+ וזה כשצריך לקנות לה עוד תחתיות לאורך...

חחח... ממש! D-:אבטיח!!
באמת תנסי באנטרנט. אני כבר שנההככה. מומלץ ממש!
מה זאת אומרת באינטרנט?האדרת והאמונה

איזה אתר???חנות???

יש שתיים שאני משתמשת:אבטיח!!
1. מיני לייט אין דה בוקס.
2. איביי.
הראשון יותר מומלץ בשביל שמלות לשבת אבל צריך ללמוד איך להשתמש ואיך לבדוק את המידה שלך וכו... גם באתרים כמו במציאות יש סוף עונה ומבצעים אז שימי לב. אם בא לך ואת צ'כה רשימת טיפים (שאני הייתי שמחה לקבל כשבטעות הזמנתי דברים לא במידות/מחיר גבוהה וכו...) אז אשמח באישי... בהצלחה!"
וואי תודה!האדרת והאמונה
אינעלמה אבטיח!!
^^^ רק כן רוצה להגיב לגבי המעצבות-ענבל
בס"ד

זה בהחלט מקשה על העניין.

כשבת למשל רוצה להתחזק ומחפשת בנרות בגדים ארוכים ורואה שהיא לא מוצאת כאלה אז זה מייאש.
במיוחד אם זו בת שהמראה שלה מאוד מאוד חשוב לה.
אז זה כן קצת משפיע.

אגב, גם לי בתור בת שהולכת עם ארוך זה מציק.
כי לחפש בגדים שעות רק כי אין חנויות זה לא כיף, וכשסטייליסטית אומרת לך ששמלה עם חצאית מתחתיה זה לא דבר יפה אז זה קצת לא נעים וכנל כשדודה שלך לא מבינה למה את לא הולכת עם חצאיות מעל הקרסול (או כלשונה: "תמצאי חתן ואז תלכי לפי ההלכה!" שועשעתי.. אני צריכה פעם להסביר לה שהחתן שאני רוצה יבוא רק אם אלך לפי ההלכה..
לא שזאת הסיבה, אבל ניחא..), אז זה מייאש.
כי להיות עוף מוזר זה מייאש.
ויש בנות שלא עומדות בזה ושהחברה מאוד משפיעה עליהן..
כנ"ל חוקי האופנה.

אגב, גם אם תגידי שיש שמלות ארוכות אז אגיד לך חזרה שהשמלות שמגיעות עד הקרסול הן ברובן שמלות ערב שלא מתאימות לסגנון פשוט..
ואי!!! צודק בטירוףףף!! אני יושבת ליד חברות אפילו וזה מפריע לרעיה123
י!! הבעיה היא... שהיום כבר גם מאוד קשה למצוא חצאית בכורך מתאים אני יכולה לספר עלי אישית שאני יכולה שעות להסתובב ולא למצוא ..
תודה לאל שיש לי אמא ואבא כאלה שלא מתפשרים
אני גם אף פעם לא מבינה את אלה שהולכות עם חצאית קצרצורית בלירעיה123
טייץ או משהו למטה...למה זה נוח לכם?! או המכנסי גינ'ב האלה של החילונים יותר.. לא זוכרת איך קוראים לזה.... מכנסי גינס קצרצרות... למה זה נוח?! שור'ט ;)
הניסוח בעמוד הבנית שנתנו לשירשור הזה הוא טעות!!רעיה123
כתבו: "למה כבר אי אפשר למצוא בנות עם חצאית ארוכה" משהו כזה... וזה לא נכון!! אפשר למצוא!! אולי הרבה יותר קשה אז: למה כ"כ קשה למצוא היום בנות עם חצאיות ארוכות?
לא קראתי הכל, אבל מה הבעיה? תבקש מהשדכן בחורה עם חצאית ארוכהtx,rxukyi

חחח... זה נקודה ספציפית בבעיה שהינה נתת/ה פיתרון אבל זו לא הרעיה123
בעיה המרכזית... הבעיה היא ההידרדרות שקורה לדור שלנו...
נכון שיש הרבה בנות שלא הולכות ארוך.shira935

אבל אני בתור בת יכולה להגיד לך שברוך ה' בציבור שלנו יש גם הרבה בנות שהולכות עם חצאיות ארוכות. ולא ניראה לי שבתור בנים אתם יכולים להבין את הקושי שבזה. כי זה קושי מאוד גדול ועם כל הקושי, הרבה בנות גם מתגברות עליו... זו דעתי..

מצטרפת לכל מילה שלshira935 ...רעיה123
תהיה בת- תדבר! כמו שאנחנו לא מעירות לכם על ציציות,ח'

3 תפילות, מנין ועוד.

זה לא נראלי בקטע הזה, זה קטע שפחות מפריע אם הוא לא מתפלל 3 תרעיה123
פילות או לא מניח תפילין וכדומה זה די עיניין שלו וזה פחות מפריע מבת שהולכת עם חצאית שרואים לה את כל ה...
ההלכה אומרתהודיה קוסטה

צריך שלוש רבעי ,לא צריך גרביונים לפי ההלכה ברור שזה יותר צנוע אבל זה בסדר שלושת רבעי

מממ.. אני לא חושבת שזה מדוייקאבטיח!!
הרבה דעות אומרות שצריך גרביונים אם החצאית לא עד הקרסול.. אבל כל אחד ודעותיו...
ממ...בת-מלך

יש חצאיות שלא מגיעות עד הקרסול וצנועות מאוד, זה אחד.
שתיים- יש הרבה בנות כאלה זה ממש לא "עוף מוזר". בסה"כ צריך לדעת רק איפה למצוא אותן. ;)
ומסכימה איתך שבעניין החצאיות המצויות כיום באופן כללי, לא ברור אם לצחוק או לבכות. יש הרבה בלבול...טוב, זה נוטה ללבכות.

ננעל לבקשת פותח השרשוריעל מהדרום

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

להבנתי זה ממש מדרוןזיויקאחרונה

ואין לי דעה מגובשת בנושא

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמהאחרונה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך