עניינים ומצוות דתיות שיכפו עליך, יהיה לך הכי קשה לאהוב אותם/להתחבר אליהם/לעשות אותן מהלב...
מקווה שאקלע לנקודות בעז"ה.
אני אישית מזהה במה שכתבת שלוש בעיות:
בעיה של יחס משתי חברות שונות; בחברה בחוץ את "דוסית" ובבית את "נחשבת" "גויה".
בקשר לחברה בחוץ, כולנו מחפשים דימויים ומסתכלים מה חושבים עלינו. עם זה אפשר להתמודד.
אבל - כשבבית - את משיגה על עצמך דימויים, זו בעיה גדולה.
האם באמת האחים שלך חושבים עליך שאת גויה...?
לא סביר שבאמת האחים שלך ככה.
אם הם באמת ככה - ננסה למצוא פתרון אחר.
בהנחה שהם לא ככה - בדקי את *עצמך*, אולי את רואה את עצמך גויה ליד אחים שלך?
בקיצור - בדקי את עניין היחס הכללי אליך בבית.
בעיה שניה - אין לך רצון להתפלל.
בראש ובראשונה, עליך להבין (לא על ההורים שלך, עליך!!) למרות שנראה לי שאת כבר יודעת את זה,
מצווה שלא תבחרי בעצמך בחירה מלאה לקיים - בסופו של יום תפסיקי לקיים אותה.
את עומדת עכשיו ב"בחירות". כל פעם מזדמנת ועולה מצווה אחרת ואת צריכה לבחור האם לקיים אותה או לא.
האם את מחליטה להיות שומרת תורה ומצוות? בלי קשר לדימויים ואיך מתייחסים אליך. מה את בוחרת להיות?
כי בסוף אמא לא תהיה שם ללחוץ עליך. בסוף אף אחד לא יהיה שם לומר לך מה לעשות. את הבעל שלך תבחרי בעצמך ולכן מן הסתם לא תבחרי אדם שלא מתאים לך בבחינה דתית.
אז אחרי כל נאום הדת הזה - עשי לעצמך בדק בית האם את רוצה לרצות להתפלל ולהשתפר בנושא הזה, או שכל מה שנשאר מהתפילה שלך זה החזית מול אמא שלך, ואת בוחרת בדרך אחרת בה לא מתפללים.
בעיה שלישית - אמא שלך כופה עליך להתפלל.
אנחנו לא בוחרים מי ההורים שלנו. ההורים שלך הם משהו מסויים, וחלק מההתנהגות שלהם (של אמא שלך לפחות) זה לכפות את התפילה.
אני ממליץ, ליצור תקשורת עם אמא שלך. לפתוח יותר נושאים, לדבר, לשתף, בכלל בלי שום קשר לתפילה.
כשתרגישי שהקשר מספיק טוב ושאמא שלך קצת יותר קרובה אליך, תפתחי איתה (לא בכעס!! ברוגע) את הנושא הזה, שזה מזיק לך שכופים עליך את התפילה.
אהה... ובלי לחץ!
בהצלחה!