תקשיבו עם אני נוגעת בגבר לא מכוונה לגעת אלה כי סתם כזה בטיבעי אני אפילו לא שמה ♥ לזה
נגיד אנחנו( ידיד שלי) מעבירים אחד לשני דברים נוגעים ביידים לא יותר מזה!!!!!
שמעתי בעקבות שרשור מסוים שאסור גםמדרבנן אבל זה לא חמור ואסור עם נוגעים לא בכוונה כלל וכלל!!!!!!
גם ישלי גיס שלא מקפיד עלזה בכלל... וגם אני לא הכי שומרת נגיעה אז אנחנו פוגעים אחד בשני בזורם כזה לא בכוונה!!!! אוווף לא יודעת איך להסביר את עצמי מקווה שהבנתם אותי
ו...בבקשה לענות לי ברור ולא ל סמך זה נראה לכם אוקיי?? תודה אין עליכם!!!!!
בעקבות שרשור אני הסתבכתי ישלי שאלה!!!!Coollit
האיסור הוא נגיעה של חיבה.די"מ
אם הוא "ידיד" שלך או גיס שלך אני מניח שאת מחבבת אותו נכון?
אז יש פה בעיה גדולה מאוד וצריך להתרחק מזה.
אם יש לך גיס שלא מקפיד תבהירי לו שאת כן מקפידה לקיים את מאמר האל ומצותיו וחוקיו
לפי מה שהבנתי ממך ש..עם אוהבים אז זה עברה ואם לאוCoollit
אבל תקשיב אפילו שאני אוהבת אני לא נוגעת בכוונה!!
זה לא עניין של "אהבה" אלא של חיבה.די"מ
יתכן שזה לא ממש איסור אך מדובר בעברה מאד חמורה (יהרג ואל יעבור!).
ודווקא אם בסביבה פתוחה ומעורבת שלא ממש מקפידים כדאי מאוד להיזהר ביתר שאת שלא חס ושלום תכשלי.
מגע של חיבה הוא "איסור",למה כתבת "יתכן שזה לא ממש אסור?ירושליםםםם
כי אולי זה לא חיבהדי"מ
כהמשך ^^^סתמישוו
בעניין נגיעה שאין בה הנאה יש מחלוקת, יש האומרים שלכתחילה מותר ויש האומרים שגם זה אסור (מדרבנן נראליי).
עכשיו, עם ידיד שלך זה נראליי דיי פשוט שנגיעה היא נגיעה של חיבה.
בכל מקרה, עדיף לשמור על עצמינו, המקרה שהדבר יהיה מותר הוא סיכוי קטן מאוד ואין לנו להסתמך על זה..
חוץ מזה, שהשולחן ערוך אומר שצריך להתרחק מן הנשים מאוד.. וכנראה שהוא התכוון לקצת יותר מלגעת אחד בשני, להתרחק ממש. אבל זה כבר לשאלה אחרת.
וואלה המלצה שלי... שמרי ושמרורעיה123
לשמור נגיעה מראש מכל מיני, גם אם זה ידיד שלך וגם אם זה סתם מישהו שאת לא מכירה ןככה יחסכו בעיות רבות...
בהצלחה

אווווווףףףףףףף קשה רצחח!! אממ..תודה לכולםםםםםCoollit
נשמה, גם אם את לא שמה לב לזה, רוב הגברים כןאביגיל.
נגיעה שאינה של חיבה מותרג'ינג'י
ואם כזאת נגיעה מותר-כשזה בלי כוונה וודאי שמותר (חח לא שייך מותר בבלי כוונה... אבל אין איסור ואני אומר אזה באופן ברור!!)
אני לא אוהב ת'גישה הזאת.סתמישוו
עכשיו, עד שאתה תסביר את זה לפי דעתך אני אגיד מה אני חושב שזה נגיעה של חיבה.
לדעתי, נגיעה של חיבה היא כמעט כל נגיעה, אפילו אם אתה לא נוגע בחברה שלך ולהפך. גם כל אישה שתיגע בגבר ולהפך. כי יש לבן אדם הנאה מזה. (לא מדבר על נגיעה של ילד בן 15 עם אחת בת 85, זה לא נגיעה של חיבה לפי רוב)
אז נגיעה שלא של חיבה, זה איך שאני הבנתי בטעות..
כלומר, כשאפילו לא התכוונת לזה וכמעט לא שמת לב שזה קרה. נגיד, ברחוב שבטעות נתקלתם אחד בשני.
תגידו, מה שאתם רוצים.. אולי אני קיצוני, אולי אני פנאט, אבל אני חושב שבדברים מסוג זה ראוי להחמיר.
וגדר גדול גדרו חכמים בעריות ואין אפורופוס לעריות.
אולי לפי החוק היבש כן מותר, ואני לא יודע אם זה נחשב נבל ברשות התורה.. אבל נכון וראוי להחמיר.
מסכימה לגמרי^^^^^רעיה123
במיוחד שב"איסור" הזה אנחנו רואים בפירוש אתרעיה123
אז נחמיר נשמר יותר...
מה הבעיה???ג'ינג'י
יש לך הגדרה מאוד ברורה... "נגיעה של חיבה"
אם אתה רוצה לבוא ולהליט שכל נגיעה אסורה אא"כ אין הנאה הכל טוב... רק תביא מקור
כתוב המרצה מעות מידו לידה כדי להסתכל בה-לא ינקה מדינה של גהינום-אם הוא לא עושה כדי להסתכל בה מאיפה לך לאסור?
לדעתי אתה מתבלבל באיזשהו קטע:מה שאסור הוא לא נגיעה של הנאה-אם מישו נגע בלי כוונה ונהנה... איזה איסור הוא עבר?? כל האיסור הוא-לגוע בשביל להנות!!
קודם כל, הרמב"ם כמדומני מחלק בין נגיעה של חיבה לבין נגיעהסתמישוו
וחוץ מזה, כבר אמרתי לך.. יכול להיות שיהיה מצב (שהוא כנראה נדיר מאוד) שמותר לגעת.. אבל למה להיכנס לזה?!
חכמים גדרו גדר בעניין העריות, אז בכוח לנסות לפרוץ אותו?!
זה מה שכתבתי!!ג'ינג'י
ומי בדיוק החכם שגדר גדר שאסור לקבל מקופאית כסף ביד? לא לא סילסלתי בגדר רק ביקשתי מקור לאיסור הזה שהמציאו
גם נגיעה בטעות יכולה להיות נגיעה של "חיבה"די"מ
"תחילתו באונס וסופו ברצון"
אוף אבל אין כזה דבר "אסור"-ג'ינג'י
על משהו שהוא לא בכוונה!!! חח איך אפשר לאסור?
הרעיון הוא להמנע כמה שאפשר.מגדלור באפלה
נגיד אם להעביר מיד ליד- אז אם בת צריכה להעביר לבן, תניח את הדבר על שולחן/בכל מקום שהוא ומשם הבן יקח את זה, ככה שלא יהיה סיכוי לנגיעה.
(זו לא דעתי האישית, אני רק מסבירה למה די"מ התכוון)
אין ענין לחפש בכוח חומרות-ג'ינג'י
זה מה שאני אומר בעברית הכי פשוטה (חחח אני לא מתייחס למה שהוא אמר כי חפרתי כבר)
בגדול אתה צודקדי"מ
דווקא במצב כמו היום בעניין הצניעות והנגיעה בפרט אני בהחלט חושב שיש עניין לחמורות.
עניתי לך.די"מ
אני לא מדבר על זה שזה יכול להדרדר לאט לאטדי"מ
יכול להיות שהנגיעה היא בטעות ובחצי שנייה האחרונה יש בה חיבה.
ומדובר בדאוריתא ולכן צריך מאוד להזהר.
מי שבחברה מעורבת (כמו שהיא אמרה "ידיד") צריך להיזהר הרבה הרבה יותר.
מזדההההה לגבי מה שג'ינגי אמר:Coollit
בטח שכן.די"מ
בכל מקרה כמו שאמרתי גם אם תחילת הנגיעה הייתה באונס אם סופה ברצון זה בעיה.
ואז זה כבר לא נגיעה בטעותנפתלי הדג
כל אדם אחראי להשגיח על עצמו. ואני לא רואה סיבה אמיתית לזרוק מטבעות למוכרת בחנות ולא לתת לה אותם, גם אם האצבעות שלנו יגעו לרגע (גם אם אני נמנמע מזה מתוך אינסטינקט). אני חושב שלהקפיד על דברים כאלה יותר מן הראוי יוצר בעיות. איך אומרים? כשמכסים את מקומות המגולים, הם נהיים בגדר מקומות המכוסים.
לדעתי יש בעיה הלכתית להכניס שיקולים "חינןכיים"די"מ
לבוא ולהגיד שאם זה לא נגיעה של חיבה אז תפאדל זה מסוכן מאוד בדורנו.
נכון שאם באמת יש צורך אז סבבה.
לא מזמן הייתי עצור עם עוד אחד ולקחו אותנו לקחת טביעות אצבע והייתה שוטרת שעשתה את זה והוא התחיל להתוןכח ולדרוש שוטר ואמרו לו שאין אז באמת אמרתי לו שחבל לריב
היא שמה כפפות כדי שלא יהיה בעיה למרות שברור שזה לא משנה וזה די מגוחך זה עדיף שהיא תחשוב ככה.
כמעט כל עניין הצניעות הוא חינוכי!נפתלי הדג
וברור (הלכתית) שהפרמטרים ההלכתיים הם סובייקטיביים ומשתנים בין אנשים, מקומות ודורות. בזמן הרמב"ם נשים היו יוצאות פעם בחודש, ולכן כך הוא פסק - ברור שפסיקה זו לא חלה בדורינו.
אבל זה פחות משליך כאן
חז"ל פסקו בפירוש על העניין הזה. הם התייחסו למגע של חביה ותו לא. אדם אמור לדעת מה פירוש מגע של חיבה.
כל הOCD הדתי הזה שמתמקד בעיקר בצניעות הוא לא הלכתי - הוא סתם אובססיבי.
יש לנו פסיקה ברורה של חז"ל בנושא. ברור שהפסיקה הזאת מושפעת משיקולים חינוכיים ורגשיים, ולהתעלם מזה פשוט לא יהיה נכון.
ההגזמה היא לא נכונה מהצד העובדתי. אני גם חשוב שהיא לא בריאה. במקרה הזה זאת לא הסיבה שאני חושב שזאת ההלכה, אלא בפשטות - כי זאת ההלכה.
דווקא אתה שמתיימר לדבוק בחז"ל מותח את ההלכה למקומות שאם מבינים ת הסברה הפשוטה שמאחורי קסיעת ההלכה (וגם קוראים את ההלכה כפשוטה) היא לא הייתה מגיעה אליהם.
כתבתי קצת מבולגן, ואני עצלן מכדי למחוק, אז אסכם.\
נגעתי בשלוש נקודות:
1. חינוכיות בהלכה בכלל ובהלכות צניעות בפרט - ודאי שיש, זה ברור מדברי הפוסקים ומסברא פשוטה.
2. שינוי של ההלכה בנושאים בהם יש משמעות לסובייקטיביות - ודאי שיש. כמובן עם גבולות מינימום.
3. במקרה של שמירת נגיעה:
א. ההסבר החינוכי הוא לא הנימוק לדעתי, אלא ההבנה והקריאה הפשוטה של ההלכה שאין שום סיבה מציאותית למותחה.
ב. המתיחה שאתה מציע כאן לדברי חז"ל היא אינה במקומה בעיני, בגלל שבפשטות, המצב בהזמן חז"ל היה גרוע יותר, דווקא בגלל ההתנזרות (דבר שבא לידי ביטוי גם ביספורים בגמרא שנראים לנו תמוהים, וגם בפסיקת ההלכה) 'כל הגדול מחברו, יצרו גדול הימנו', בעיני זה לא בהכרח תמיד לשבח. ואם אתה חושב שהעובדה שסף הגירוי שלהם היה נמוך הרבה יותר (ולא שאני שמח עם סף הגירוי שלי) אז יש לך מקום לשאול את עצמך האם היית לוחץ על כפתור ומחזיר את מעמד האישה לכשהיה בזמנם. אלו שתי שאלות שכרוכות זו בזו, לאו דווקא בענייני צניעות פשוטה - אלא בחשיפה.
בכ"ז יצא לי קצת מבוגלן. תתמודד 
אני גם עייף אז אני יענה ממש בקצרהדי"מ
זה בדיוק הסיבה להחמיר היום.
בטח בנגיעה.
איפכא מסתבראנפתלי הדג
וכבר הסברתי לך למה..
לילה טוב 
ננסה בכל זאת לענותדי"מאחרונה
חז"ל ההחלט חששו מקרבה ולכן אנרו שלא ילמד רווק תינוקות מפני אימהותים שבאות.
היום שהעולם הוא מעורב ובוןדאי מי שנמצא בחברה מעןרבת ממש צריך אי אלו גדרים,
וגדר פיזי כמו נגיעה זה הדבר הכי מתבקש.
לשם שינוי אני מסכימה איתך רבאיינו
ענבל
גוואלדנפתלי הדג
|הולך לרופא לבדוק אם משהו התקלקל|

ענבל
אני מוטרדת, כנראה בגלל זה, הראש לא עובד נכון

סתם נו גוועלד גוועלד אבל לפעמים אתה צודק (אל תתלהב, רק כשאתה מסכים איתי אתה צודק..)
יכול להיות שמותר- אבל למדת קודם כל מה ההגדרות של זה?שירוש16
מהיא נגיעה שאינה של חיבה ולהפך?
אחרי שתלמד את זה באופן ברור ועמוק, תמלד את ההלכה עד הסוף- אז תוכל להכריז הכרזות כאלו ואחרות.
אבל כל עוד בנ"א לא למד את ההלכות באופן ברור- יש עיניין גדול להיזהר ולהתרחק אפילו מספק עבירה.
הנגיעות המותרות זה למשל בעל חנות מכולת שנותן עודף לילדה. וכן אותה סיטואציה בקווי אוטובוס וכו'. רופא כללי, רופא שיניים וכו'.
אבל בין קרובי משפחה זה נושא אחר לחלוטין.
א'- יש שם חיבה. ולא משנה מה הקרבה- יש שם חיבה ולכן כל נגיעה כזאת אסור. חוץ מהקרובים המותרים.
ב'- הנגיעה עצמה היא מתוך אי הקפדה. אם היא הייתה מקפידה על זה, מרגישה את הריחוק המסוים שזה יוצר והייתה נזהרת- אז היה מקום לומר שנגיעה בטעות היא לא מתוך חיבה וכו'.
ג'- בשום פנים ואופן- נגיעה מלחתכילה אסורה בכל מקרה. ז"א- אם היא בדיעבד עברה בטעות, אולי יש מקום להוריד מרמת העבירה, אבל אין שום מקום להתיר מלחתכילה כזאת נגיעה. ועוד לומר שזה בסדר.
מאיפה באת להתיר?ענבל
זה שאיסור נגיעה זה מדרבנן לא אומר שהוא לא מחייב. רוב ההלכה היא דרבנן.
גם נגיעה שלא של חיבה לפי הש"ך אסורה.אולי יש איסור גם לשארירושליםםםם
הדעות
אם את לא נוגעת בכוונה, איפה הבעיה פה?מישהי=)
אם זה באמת לא בכוונה אז אין בעיה... נראלי...רעיה123
אני חושב שכל נגיעה עם מישהי שאסורה עלייך היא בעייתיתסתמישוו
אם זה בלי כוונה אז הבעיתיות היא לא גדולה כל כך ..
חח אני גם לא יכול להגיד פה הכל בדיוק.. מעצם קדושת המקום.
מה בעייתי בנגיעה שבאמת באה מטעות... ללא כוונה... נגידרעיה123
) ( הייתי חייבת סמיילי ;) נפגשים... מדברים על מקרים שוואלה... מה לעשות?! מה הבעיה בזה??אוווולה חברים סיבכתםם אותי תגידו טכלסס:כנסו:Coollit
ו...אניהבנתי שהעברה יותר על הבנים לא??
אין כאן עניין של מותר. יש עניין של לא בכוונה.מישהי=)
ואין פה עבירה מי יותר ומי פחות.
את לא בטוחה?די"מ
סתם משהו שמציק לי בעין וראיתי שחזר כמה פעמים:מגדלור באפלה
"תכלס" ולא "טכלס"
(אל תכנסו איתי עכשיו ל"מילה בלועזית", מדובר על איך שמקובל לרשום)
אני כותב ת'כלס .. נראליי שזה הנכוןסתמישוו
אגב, המילה ת'כלס למי שלא ידעסתמישוו
אווומיייגאאאדדד אני לא יאמר טכלס יותר בלנד"ר חה..חהCoollit
חח זה מה יש .. את מוזמנת להתחיל להתרגלסתמישוו
לא אוהבת תשפה הזאתיי!!!!!Coollit
אני אסביר את עצמי ..סתמישוו
למרות שאני חושב שעל הדברים האלה אמורים שבנות ידברו על זה עם בנות ובנים עם בנים.. אבל, נוו שויין. גם זה דברים שראוי לדבר עליהם בצורה אחרת מאיך שאני אומר אבל כשזה בא מתוך תורה וקודש זה נראליי בסדר.
כתוב בתורתנו הקדושה "ואל אישה בנידה טומאתה לא תקרב לגלות ערותה" לא תקרב משמע שהגבר לא יקרב אל האישה, זה פשט הפסוק לכן הנגיעה בעייתית יותר לגבר (גם לאישה זה בעיה). משמע מכאן, וזה גם באופן עקרוני שבאישה שהיא נידה אסור לגעת. אפילו איש לא נוגע באישתו כשהיא נידה. מצד הדין, מותר לרווק לגעת באישה פנויה שהיא לא נידה. זה דאורייתא.
עכשיו, גדר גדול גדרו חכמים.. והאיסור הוא יותר מזה מדרבנן.
בעיקרון, פעם.. כשהאיסור היה ככה , כל הנשים היו סופרים את ימי נידתן, ימי זיבותן, ויש את הימים של השבעה נקיים (תסתכלו ברמב"ם בספר הטהרה, יש שם תילי תילים של הלכות, אני יכול להעיד על עצמי שבקושי להבין הצלחתי אז אני מתאר לעצמי שקל וחומר לעשות ולקיים ולספור כל פעם).. לספור את זה , זה קשה מאוד!! ולכן כבר בזמן הגמרא, הנשים לא ידעו/לא הצליחו לספור ולכן קבעו כלל, שאישה שרואה טיפת דם כחרדל יושבת עליה שבעה נקיים.
כיום, כבר לא עושים את זה.. אני לא יודע בדיוק מה עושים, יש טבילה וכו' והיא בין הטבילות היחידות שהן דאורייתא (יש גם טבילה של גר וטבילה למי שעולה להר הבית.. אבל על זה יש כאלה שיגידו שלעלות להר הבית זה גם לא קשור לזמננו).
לכן, אי אפשר לדעת מתי האישה נידה או לא.. וגם אם אי אפשר לדעת אתה לא תבוא ותשאל כל אחת את זה לפני שאתה בא לנגוע בה.
חכמינו זכרונם לברכה, עזרו לנו בעניין ושמו גדר ואמרו שגם בפנויה שהיא לא נידה אסור לגעת.
מפה אפשר להסיק שיש גם בעיה בנגיעה בטעות (אמנם בעיה קטנה) כשכתוב בתורה לא תקרב לא כתוב שם שבטעות אין בעיה לגעת..
אבל יכול להיות שאם זה בטעות זה כמובן בדיעבד ויש צד להקל..
אוקיי תודה אבל אממ.. מה שכתבת מדובר על אישה נשואה לא??Coollit
גם וגם כמדומניסתמישוו
אההה אוקיי אז לפי דעתי זה אך ורק נוגע לאעשה נשואה..Coollit
אפשר לבדוק את זה ..איכשהווסתמישוו
לא אין כזה קטע.. בכלל בכלל לא..א"י זה קשה
בגלל דיבורים כאלה הגאונים גזרו שרווקה לא תטבול.די"מ
אה, למה באמת?! תחכים אותי..סתמישוו
כי אנשים זלזלו במרחק שצריך לשמור מפנויה אם היא לא נידהדי"מ
רווקות לא יטבלו כי אנשים עלולים לזלזל באיסור פנויהא"י זה קשה
ורק איסור נידה ירתיע אות ם ולכן התקינו שכל הרווקות לא יטבלו על מנת שיהיו נידות וודאי ויתרחקו מהם
סתמישוו, אתה מטייס ברמות קשות.מגדלור באפלה
עוד שניה אתה בחלל.
אמנם חידשת, אבל הלכת באמת רחוק מאוד.
קולית, נגיעה מעוררת את היצר נקודה. גם אם הוא "רק ידיד". מכירה את החלק הזה בסרטים קיטשיים שבן ובת נוגעים "בטעות" אחד בשני כשהם צריכים לקחת משו ביחד/להעביר מאחד לשני/אחד מהם עומד ליפול ותופסים אותו/ נתקלו אחד בשני? ואז איכשהו יש כזה עצירה של מתח, הם מסתכלים אחד לשני בעיניים, חשמל באוויר וכולי וכולי. ואז, לפתע פתאום, הם מבינים שניהם שהם מאוהבים, והם מצאו את נפשם התאומה, וכל מה שהם חיפשו היה תמיד בדיוק מתחת לאף שלהם בדמות שלמולם ובלה בלה בלה HAPPY END.![]()
ואת יכולה לומר- לא מה אתם אמתיים?? הם בסה"כ נגעו אחד בשני!! איך זה הפך לעלילה מסועפת שמספקת איכשהו סרט שלם?![]()
![]()
כי אנחנו יודעים שזה לא "רק נגיעה". המגע מבטא משהו, בין אם נרצה ובין אם לא.
חח מה?! ישלך את זה במפורט יותר.. שאני אבין ת'בעיהסתמישוו
היה משהו לא ברור?מגדלור באפלה
ואי... הפכתם אותי לסטימה :/ אני לא יתחיל לקרוא הכל פה!!!רעיה123
טעות בשירשור!!! אופס ענקקק!!רעיה123
כן, חח אמרת שאני עוד רגע בחלל.. תסבירי את עצמךסתמישוו
"מטייס" זה מישהו עולה ברמה באופן מוגזם...מגדלור באפלה
מכיר רבנים שמביאים לך 345,780,006 מקורות מתוך כל מפרש אפשרי לדרשה של 10 דקות?
מטייסים![]()
מורים שמגזים?
מטייסים.
וכולי וכולי.
אז טייסת, ועוד רגע הגעת לחלל.
זוהו דימוי לרמות הגבוהות אליהם הגעת כאשר אנו נמצאים בסופו של דבר בסה"כ בפורום נוער קטן ונחמד.
מה גם שזה לא באמת יגרום לשואלת לשמור עכשיו נגיעה, כי אלו טעמים שקשורים לגברים יותר מלנשים.
אינלך איזה תרמילון ביטויים?! הכי טוב הכי פשוט..סתמישוו
נראלך אני יקרא את כל התגובות פה??? על מה נפלתי?..ו...רעיה123
מגדלור:אווולהה צודקת אבל אממ..הלחצת אותי כי..זה נכון!!Coollit
זה שזה נכון לא אמור להלחיץ אותך...מגדלור באפלה
את יכולה לומר: "וואי עד עכשיו עשיתי דברים לא בסדר ויואו לא נעים וחטאתי" וכו',
או שאת יכולה לומר: "ב"ה שגיליתי את זה עכשיו לפני שנגרם נזק רציני, ומעכשיו אשתנה!"
הכול עניין של הסתכלות![]()
סבבה ההסתכלותשלי אממ..כנסי מיגדלור ו..כולםם חשובCoollit
אוףף בלי שמישהוא יפסוק שזה לא עברה כלכך!!!!!!!! ישלי סוג של מצפון אווףף
תעזרו לי אני מבולבלת מה אני עושההה???
למה זה צריך להיות כ"כ קשה?מגדלור באפלה
זה עברה טכנית לגמרי- פשוט לא נוגעים. לא אמרת שיש לך חבר וקשה לך לא לגעת בו- סתם אדם שאת מכירה ונוגעת בו.
??????? אמממ זה לא ביכולתיCoollit
מאיפה הבאת את זה?די"מ
אם רק נגיעה של חיבה אסורה,למה לפי השו"ע אסור לבת ללכתירושליםםםם
לרופא גבר
זה לא בדיוק נגיעה...ג'ינג'י
אסור ללכת לרופא גבר?ענבל
מותר... הוא אומר שאם האיסור היה כל נגיעה ולא רק נגיעת חיבה ארעיה123
אז הוא עיוות הכל.ענבל
כל נגיעה אסורה.
נגיעה של רופא זה עניין של חיים, איפה ההשוואה בכלל??
זהו זה שלא כל נגיעה נכללת באיסור, יש את הנגיעות האלה שרעיה123
הנגיעה שנכנסת באיסור זה הכל נגיעה שהיא באה מחיבה...
הנגיעה שנכנסת באיסור זה כל נגיעה מכוונת שאינה לצורך.ענבל
ובצורך אני לא מדברת על סיפוק היצרים והתאוות שלנו.
אם יש את אותו רופא באותה רמה אישה אז עדיף ללכתסתמישוו
הסיבה שמותר ללכת לרופא גברמגדלור באפלה
זה שהוא לא רואה במטופל אדם- אלא יותר אובייקט שצריך לבדוק (זה נשמע רע וחסר רשות אבל אל תראו את זה ככה.)
כשרופא רואה 50 מטופלים ביום- גם אם זו אשה, הוא לא רואה בה פיתוי או משיכה, כי הוא רואה 20 כאלה כל יום. אותו דבר באישה שמטפלת בגברים. כמובן שעדיף אשה לנשים וגבר לגברים, אבל לא צריך לעשות בשביל זה סלטות באוויר- אם יש בנמצא רופא/רופאה הולכים אליהם, ואם לא- הולכים למי שיש.
זה לא נכון. עדיף ללכת לרופאה כמובן אבל אם אין אז מותר ללכת לטל_לנצח
רופא גבר.. אתם עוד תגרמו פה לאנשים חלילה חלילה לפריצת דיסק או דלקת ריאות סתם!!
ברור שעדיף רופאה בת... גם יותר נוח
ברוב הדברים עדיף...אברעיה123
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים