בנות ,שמתי לב למשהו ודי חשוב לי לכתוב אותוה' אחד הוא מלך

אני לא הכי דוסה בעולם-החצאית שלי עוברת את הברך בחמש סנטימטר  בערך,החולצה שלי סגורה מספיק והשרוולים עד המרפק .

את האמת -טוב לי עם זהחיוךאין לי כרגע כוונה להתחזק או משהו בסיגנון .שמתי לב שאצל הרבה בנות דתיות יש בעייה בקטע הזה .

ההיתי שמחה לשאול -למה ?מה הבעיה הכל כך גדולה בלשמור על צניעות מינמלית ?-היום יש חולצות שלושת רבעי סגורות מספיק בלי שצריך חולצת בסיס,וחצאיות מכל סוג שבא לכן .אז למה לבנות -ואולי זה המקום לפנות גם לבנים -יש קושי בזה ?

אני ממש אשמח שתענו .

אני מתאר לעצמי שיהיה לי קצת קשה לענות על זהסתמישוו
כי אף פעם לא הבנתי את זה .. גם מעצם העובדה שאני בן.
מה כל כך קשה להאריך את החצאית בעוד סנטימטר ורבע?! הקב"ה טרח בשבילנו כל כך הרבה, עשה בשביל מעל ומעבר.. דברים שקשה לנו להבין. ברא בשבילנו את כל העולם ("כל העולם לא נברא אלא בשבילי") , הוציא אותנו ממצרים, הביא לנו את התורה, כמה הוא המשיך לאהוב אותנו אפילו שחטאנו לו כל השנים .. זה בכלל לא נתפס !! עכשיו , מה כבר מבקשים מאישה.. יש שלןשה דברים בסיסיים:שבת, כשרות וצניעות.. אז אפשר קצת לתת מעצמך , קצת. וקצת להוציא מהכסף ולקנות עוד 3 סנטימטר בד לחצאית!! ואם לועגים, שילעגו.. למה מי הם ?! " אל יבוש מפני המלעיגים והמלעיזים" .. שהיא תעשה את עבודת ה' שלה.
עכשיו, צריך לדעת שהבן שאתה הוא הבן שתקבל. כלומר, בן אדם שהוא 8 ( חח זה רק בשביל הדוגמה הציון הזה) , אז גם בעבודה הוא יהיה 8 וגם יהיה עם אישה שהיא 8.. צריך לבדוק עם מי אני רוצה להתחתן עם גבר רציני, ירא שמיים שיהיה אבא לילדים שלי ויחנך אותם ע"פ דרך התורה .. אם כן, אז למה שהוא ירצה אותך אם את לא כזאת.. הוא גם מחפש אישה כזאת, אז גם לפי המובן הזה אפשר להשתפר.

לצערנו, היום.. עם כל הטלוויזיה והפירסום הזה כולנו נהיינו עבדים !! והאופנה שלנו נקבעת לפי איזה דוגמנית שהחליטה באותו יום ללכת עם בגד כזה.. למה מי הם?! סלבס? סלבס בשנקל ! מקסימום סלייבס (slaves) .. צריך לדעת שהאופנה שצריכה להכתיב לנו היא מה שה' אומר.
דבר כזה, הוא בעייתי בחבר שלנו , כי אז אנחנו לא נהיה ב"גרוב" .. זה דורש שינוי כללי.. ואני מתאר לעצמי שזה קשה
אני יכולה להגיד לך שאני בתור אחת שכן הולכת עם ארוך וזה מה שמרעיה123
פריע זה שזה בא בתור עם, תראי מה קורא לדור שלנו!!! תראי מה קרה לכל החצאיות שלנו!!! מה זה שאישה ( נכון, לרוב זה החילוניות אך לא רק...) הולכות לך עם מכנסים באורך של בוקסר???? מה??? מה קרה לנו??? לאן עוד נדרדר???
ו...סתמישו... נראלי שהבנות שהולכות עם חצאיות כאלה זה לא בגלל ה"עוד כמה שקלים" כי לרוב דווקא החצאיות האלה יותר יקרות...
טוב,,זה היה דוגמה.. ברור שהכסף לא משחק פה תפקידסתמישוו
הכל פה זה הבדלים של כמה שקלים.. לפה ולפה.
חוץ מזה, אני מניח שאת מבינה במחירים קצת (או קצת הרבה) יותר טוב ממני ..
אף בן לא יכול באמת להבין את זה.shira935

אתה לא מבין כמה. זה באמת באמת קשה! זה עניין של אופנה של יופי...

בדיוק הסנטימטר הזה הוא מה שקשה.

כי יותר יפה קצר.. מה לעשות..מישהי=)

אין פה עניין של וואו מהצד הרוחני שלי ראיתי שאני רוצה קצר

כי זה הכי מעלה אותי בקדושה.

יש פה עניין של וואו יותר יפה לי ככה.

ולבנות יש חשיבות ענקית ליופי.

וגם חם בקיץ. האמת, ויותר נוח.

אני אחת שאינלי שום בעיה ללכת ארוך או קצר

אבל ארוך זה סיוט.

ובנים, אל תתערבו ותגידו מה מכוער ויפה

כי אתם במילא לא מבינים בזה

קצר הכי מעלה אותך בקדושה?סתמישוו
מה, את מקבלת אורות כשאת שמה קצר? יש סביבך הילה..
אם את אומרת שאת באמת חושבת שזה הכי יפה זה כבר שונה, וזה לגיטימי..
רק תבדקי אם את באמת חושבת שלך זה הכי יפה או שאת מושפעם מהסביבה. תדמייני לעצמך שכולן היו מטאטות ת'ריצפה, גם אז זה יהיה הכי יפה?נקודה למחשבה.
ברור ב10000000% שזה בעיקר בגלל החברה!!!!רעיה123
אבל זה דרך התמודדות שונהסתמישוו
אם את אומרת שזה בעיקר בגלל החברה אז להדרך לעבוד על זה זה לא להיות לפלף שמוכר ת'עבודת ה' שלו בשביל החכמה.
אם היא באמת בדקה ובאמת גילתה שקצר זה הכי (עד כמה שאני לא מאמין בזה, כי מה ההבדל בין 2 חצאיות שנראות בדיוק אותןו דבר רק שאחת מהן היא 3 סנטימטר יותר) אז צריך להבין שאנחנו צריכים להכניע את רצונו כלפי הקב"ה .. לכפוף את הרצונות שלנו כלפי רצון אלוקי, וזה ניסיון גדול .. אבל צריך לעמוד בו.
אפשר גם ללמוד את זה , זה לא פחות עכשיו. למשל, הגמ' אומרת ששוק באישה ערווה..
ואלה בתור בת לא מבינה מה קשה לכם לשים חצאית שמכסה את הברךרעיה123
לא את הכף רגל את הברך וזהו... מה הבעיה???
זה גם תלוי אבל בחינוך מה מהבית ומהחברה...shira935

אני הגעתי לאולפנה עם חצאיות לא הכי ארוכות ואצלנו המון בנות הולכות רק ארוך וזה... וזה באמת לא קשה להם. למה לא קשה? כי הם פשוט רגילות אף פעם לא היתה להם אפשרות אחרת. הם לא מכירות אפשרות אחרת. ולכן קשה להם להבין בנות שבאות מרקע אחר... מרקע שונה..

!!א"י לנצח

בס"ד

אני אוהבת ארוך אבל הבנות שהולכות קצר צריכות לפחות עוד 25 סמ

חח פה דיברנו על חצאית קצרה. מה שאת מדברת זה כבר לא חצאיתסתמישוו
זה מה שהיא אמרה. שזה יותר יפה.*בננית*

ה"אורות" היה בציניות.

ובנוגע לנושא עצמו - 

אפשר להסתכל על הנושא הזה בזוויות שונות,

מה שאני הבנתי עם השנים זה שלכל אחת מתאימה דרך אחרת שתעזור לה להתמודד עם הנושא.

יש בנות שצריכות שיזעזעו אותן בחומרת העניין,

יש בנות שיצטרכו חיזוקים ועידודים,

יש בנות שלא כל כך קשה להן,

ועוד.

לכן, צריך להיות רגישים בתגובות ולא לבוא בטענות מול מי שקשה לה.

אמנם יש בהחלט מקום לטענות הללו, ולהסתכלות הזו, אך יש עוד צדדים לעניין.

יש בנות שיסכימו איתך ויש בנות שיזדעזעו ששופטים אותן, במיוחד מהצד הגברי.

צודקת !סתמישוו
וואו , סליחה סליחה .. מצטער!!
כתבתי אין עניין. לא יש. נא לשים לבמישהי=)

ודבר שני,

מכיתה ז' אני הולכת לפי מה שאני קובעת לעצמי

ולא מה שהחברה,

אז תחסכו לי

ואלה אני בת ויש לי חצאיות מהממות שעוברות את הברך..( יפות לארעיה123
רק מבחינתי;) ביננו... יש חצאיות ארוכות מהממות!! יש שמלות שיותר יפה ארוך... אבל... אין מה להתווכח על יופי, כל אחד והיופי שלו...
אף אחדלא אמר לך לךכת עם חצאית עד כף הרגל...
יש מקומות שלא רק היופי קובע!! נכון שאולי מבחינתך קצר זה יותרעיה123
ר יפה אבל מה לעשות... צריך למצוא את היפה שמתאים גם לציווי של ה' ( שזה הכי חשוב ;)
הכי יפה זה גינה שמגדלים בה את כל סוגי הירקות והפירות... באסה!! נתנו לך איסור-כילאים ;) לא תמיד מה שיפה קובע...
ו... אולי אני נשמעת כזאותי שלא אכפט לה מהיופי אבל אני שיא הלא!!! ומטוד אכפט לי אני פשוט יכולה להסתובב שעות( עוד בעיה של הדור, שהיום פחות מיצרים חצאיות באורך נורמאלי) אבל בסוף אני ימצא!! פשוט צריך לא להיתפשג!! מה לעשות?!
איןן מה לעשות צניעות זה ניסיון קשה אבלקשה רצחח לבנות ו..Coollit
היוםלצערנו הולכים לפי המודה לפי כולם!!!!
תאמת אני אחת שלא מסמפטת אף אחד אני הולכת מה שהכי נוח לי והכי יפה ולי מאד חשוב הלוק איך שהאדם נראה ולובש ולדעתי הכי יפה קצר אני לובשת קצר אבל בטעם הטוב די צנוע ולא מעל הברך
יכול להיות שגם חצאית ארוכה יפה ומחמיא אני פשוט לא ממש רגילה ללכת עם ארוך!!!!
ו..סתמישו לגבי מה שאמרתה בנוגע לגבר ולאישה תקשיב אחת שהיא בדרגה מסוימת והיא סבבה עם הדרגה שלה אני בטוחה שתרצה גבר בדרגה שלה לא?? נו...מה הבעיה בזה צריך שיהיה שיווין בין האיש לאישה ואני בטוחה שאותו דבר הגבר למה שתיהיה לו אישה שבדרגה גבוהה ממנו אפילו עם הוא רוצה אין מצב כזה!!!!
סתמישו כנס לשירשור שכתבתי לפניכןCoollit
התכוונת לזה שמעלייך או שפתחת שירשור?!סתמישוו
לא בדיוק הבנתי אותך בדיוקסתמישוו
אבל לפי מה שכן הבנתי , את אמרת את מה שאני אמרתי.. את לא חולקת עליי
לא דיברתי על חצאיות מעל הברך.מישהי=)

ברך לדעתי זה גיבוב עצמות, לא איזה דבר יפה.

תקשיבו זה העולם אין מה לעשות אני יום יום נלחמתעוד אחת!
עם עצמי אם ללבוש מיתחת או מעל ארוך קצר וכן החברה משפיעה זה קשה!!!
בנים אתם לא יכולים לענות כאן ככ כי אפעם לא תהיו אנחנו זה התמודדות עצומה!
בבקשה אל תשפטו!shira935

טוב , אז .. צודקים, צודקות.סתמישוו
כבר בהתחלה אמרתי שבטח אני לא אענה במדויק, כי אני בן זה שונה .. אני רואה את זה גם אחרת.
רק רוצה להתנצל, אני יודע שזה קשה .. אני לא מכיר את זה.
מחילה.
זהו , ו.."איש הישר בעיניו יעשה"
יישר כוח על ההתנצלות.*בננית*

ובדרך אגב,

העובדה שצריך לנהוג בנושא בהבנה, ברגישות ובצניעות (במובן הרחב של המילה) הראויים,

לא מפחיתה מחומרת העניין, וודאי שלא נותנים לגיטימציה לעבירה על ההלכה.

בא לי לבכות ממה שכתבתם פה.עמית..
אתם מרגישים אלוהים. ואין לכם מושג איך ריסקתם עכשיו. נתתם לי להרגיש מטומטמת. חסרת כח רצון. כפויית טובה. מי אתם בכלל?!? שבהינף יד תחליטו איזה מין בנאדם אני כי אני לא הולכת *בדיוק* כמו שאלוהים רוצה?! כן אני הולכת מעל הברך! ועם חולצות קצרות!! וזה אחד הדברים הכי קשים שיש. ואני לא עומדת בזה. אני מניחה שרוב הבנות יבינו.. ובנים אהובים, כאן זה ממש לא המקום שלכם להגיב. צר לי. קל מאוד לומר שזה כולה עוד שני סנטימטר לחצאית,אבל בפועל זה אחרת. נכון?! קל לדבר קשה לעשות. תקפתי אתכם. סליחה. אבל פעם הבאה תנסו להסתכל על זה ממקום אחר, לא מהריבוע שלכם.
סבבה נשמה כל אחת הביע את דעתה וכבר:Coollit
אמרתי לעיל שזה קשה רצחחחחחח אז....כל אחת תעשה מה שהיא חושבת!!!!!!
צניעווות זהההההההה ניסיוןןןןןן קשהההההההההCoollit
קשה מאודדדד!!! נכון!! לא אמרתי שלא...רעיה123
אחלה! כל אחת תעשה את ההשתלות שלה!!!!Coollit
סליחה ... ואי... לא חשבתי שזה כ"כ ירסק... סורי נשמה ורעיה123
באמת כנראה לא יודעת... לא ידעתי שזה כ"כ קשה, אולי אני צריכה ממש להודות לקב"ה שב"ה זה לא הניסיון שלי... יש לי ניסיונות אחרים, כל אדם והקשיים שלו...
סליחה, לא חשבתי שזה ככ ירסק... רציתי להבין...
(סמיילי נשיקה)
זה מוקדש לעמית ולכל האלה שהרגישו שבטעות קצת זילזלתי בהם רעיה123
ממש לא מכוונה!!!
עמית, אני כבר אמרתי .. ואני אגיד שובסתמישוו
סליחה, סליחה !
באמת שלא התכוונתי פה לפגוע באף אחד ואחת..
גם אני לא מושלם, וגם לי יש בעיות (והרבה) בדברים אחרים
אני יכול לדמות את זה לניסיונות שלנו יש ולכם אין אותן ככה שאני מבין את זה.
טעיתי..מקווה שתסלחי
מחילה ..
אני רוצה להוסיף משהו.פיתה פיתהאחרונה
עבר עריכה על ידי cookie_monster בתאריך י"ד בניסן תשע"ה 11:02
צניעות זה דבר אישי. כל בת והיא עצמה.
 בנים שמדברים פה כמביני דבר עלולים מאוד לפגוע, אז שימו לב להבא, כי זה באמת חשוב.
בנוסף, שימו לב שהערות על צניעות לפעמים רק גורומות לאנטיגוניזם (התנגדות) נוספת למה שמעירים עליו וחבל.

בגלל שהנושא הזה רגיש במקצת אנחנו נועלים. בפורום בת מלך ישמחו מאוד לשרשור שכזה.

אם מישהו רוצה להאיר ולהעיר נשמח שיפנה אלינו.
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך