עזרה במשהו שמאוד מפריע לי כבר הרבה זמן..שיא המה רבו!
אני ממש מנסה להיות יותר טובה. מרגישה שיש הרבה דברים שאני לא יודעת. פעילה בכל מיני דברים ולמרות זאת מרגישה חוסר. אני רוצה ללמוד הכל ולדעת הרבה כי אני מרגישה שבחורה בגילי צריכה לדעת הרבה דברים שאני לא באמת יודעת.. מחכים לי שלושה ספרים שאני רוצה ללמוד על השידה ואני לא מספיקה אפילו לפתוח אותם. אני רוצה ללמוד כמה שיותר אבל זה פשוט לא הולך. אני יודעת שאי אפשר הכל על רגל אחת אבל אני ממש רוצה להצליח.. מצפים ממני לדעת דברים כאלה(במיוחד באולפנא שאני נחשבת ממש דוסית בשכבה ובד"כ פונים אליי בשאלות הלכתיות..)
לכן אני מרגישה צורך לדעת וגם בשביל הנשמה. הקטע הוא שאין לי כל כך זמן להשקיע ואין לי כ"כ משמעת עצמית.. זה משגע אותי ובכיתי כבר כמה פעמים בגלל הסיפור הזה. מה אפשר לעשות? איך מתחילים? איך מממשים את כל הרצון הזה? תודה רבה
**ממש מצטערת על הבילגון**
סיטואציה מוכרתמדרון
מה שאת מספרת עובר על הרבה מהנוער וב"ה זה טוב מאוד! זה מראה שיש לנו כל הזמן רצון להתקדם וזה מצוין!
ולעניין עצמו- לענ"ד אם זה לא יבוא ממך זה לא יחזיק מעמד וגם אם תבקשי ממישהי שתתפוס אותך בקטע הזה ותזכיר לך ותחפור לך זה לא ירגיש לך אמיתי ובשלב מסוים לדעתי זה אפילו ימאס לך..
לדעתי מה שכן יהיה טוב בתור התחלה זה לקבוע עם מישהי חצי שעה-שעה קבועה (פעם ביום או יומיים נניח) עם שתיה וקצת אוכלין שיהיה בנחת ואז גם תהיי מחויבת לבוא וללמוד וגם הלימוד יהיה מהנה ויכנס יותר טוב ללב וימשוך אחריו את הרצון לעוד...
כל האמור למעלה זו דעתי האישית ואני מקווה שעזרתי...
תודה.. אנסה בע"ה. יש עוד הצעות?שיא המה רבו!
מכירה מקרוב.דוסית
רק יכולה לחזק אותך, זה באמת קשה, אבל אפשרי. מניסיון
מה שאני עושה זה לא ללמוד לבד, אלא עם חברה. וכך יוצא שכל פעם שאני שוכחת/אין לי כוח ללימוד, אז היא באה ומושכת אותי ללמוד.
וגם מה שקרה אצלי זה שברגע שהתחלתי איזה ספר, הוא פשוט עניין אותי כ״כ, שלא רציתי להפסיק.
וד״א, אפשר לדעת מה הספרים שאת רוצה ללמוד? אני מחפשת עכשו ספרים..
יש כמה נושאים שמעניין אותי ללמודשיא המה רבו!
בית המקדש, ארץ ישראל, אני רוצה גם לבדוק אם אני מתחברת לרב כהנא היד אז גם יש לי את אור הרעיון בבית..
עצה ממני- זה בסדר אם תחליטי שלא לקבלה;)כפית
תעשי מעין לימוד יומי- קחי לך 5 דקות בכל יום, קטע קצר. בהפסקות, לפני השינה, בין ארוחות(;, שיהיה מעין דבר תורה בשבת,תתחילי בקטנה ואני בטוחה שתצליחי. סומכת עלייך והמון ב"הצלחה(:
חברותאקמנו ונתעודד

בס"ד

המחויבות לאחר, והאי נעימות להבריז, הם שניים מהכוחות החזקים יותר שיש באדם

אחריות עם שמחהרק שמחה ורוגע

דבר ראשון אני מאחל לך המון בהצלחה.

הצעה: 1. שערי את כוחותיך לפי מצבך העכשווי, כמה זמן יש לך, כמה רצון ויכולות, אל תגזימי מעבר לכוחות שלך.

2. אחרי זה תבני לך מערכת שללימוד עם חברה או מישהי מבוגרת או לבד עם עצמך, ככל שזה יותר פרקטי ומעשי יהיה לך יותר קל ליישם, זמן קבוע ביום, במקום קבוע וכו'. תבני לך משימות קלות שתוכלי לעמוד בהם גם כשקשה ועמוס (אפשר לקבוע ללמוד בד"כ 5, ומינימום 1), 'תפסת מרובה- לא תפסת, תפסת מועט- תפסת'. 

3. חשוב מאד מאד להיות שמחה בעצמך, בעם שלך, ברצונות והשאיפות שלך. בהצלחה רבה   

אךךך כמה שזה מזכיר לי ימים אבודים..דבש חריף
כל הכבוד שיש לך רצון להתקדם וקשה לך שאת לא מממשת אותו.
בעיקרון את צריכה לשאול את עצמך למה את רוצה ללמוד? ואת צריכה לקבל תשובה מעצמך, תשובה שהיא לא בגלל מניעים חיצוניים. תשובה שתגרום לך ללמוד, או אפילו לרצות ללמוד, גם באי בודד. כדי לקבל תשובה כזאת מעצמך, את צריכה להבין את הסיבה למה ללמוד. זה סיבה יותר גבוהה ממניע חיצוני, מה יגידו.. ולבנות את הדמות שהחברה יצרה. זה רצון פנימי אמיתי שנובע ממניעים אמיתיים.
רוב מי שלומד בשביל לבנות דמות הוא חייב להראות שהוא יודע ושהוא בענינים, וקשה לו לומר שהוא לא יודע, זה פוגע בדמות שאותה הוא חייב לספק (כי החברה דורשת). הוא לומד מתוך צורך לספק את הדמות שהחברה יצרה, הוא לא לומד לשם האמת אלא לשם עצמו, ואז המדד אוטומטית נהפך, והבן אדם מתפזר, לדוגמא אדם שקבע לו ללמוד שני ספרים, ויש לו עוד ספר הוא יאמר לעצמו הרי יכולים לשאול אותי על הספר השלישי.. והרביעי והחמישי וזה לעולם לא נגמר... וזה הופך לעומס נפשי שמתיש ומפזר את הכח רצון והמוטיבציה לכל דבר ואז גם של הבן אדם עם ההכי שיא המוטיבציה שיש. כי רצון זה למשהו ממוקד. בהיר. לא מפוזר. זה פשוט נוסחה שגויה "ללמוד" ככה. ואי המיקוד הזה נגרם מרצון לרצות את עצמך על ידי שתרצי את החברה.
(מציע לך שתלמדי משהו אחד בצורה עיקבית, עדיף משהו מקיף הרבה דברים בצורה עיקבית, ואל תסכימי לעצמך לעוד משהו. רצון עובד על משהו רק כשמיתמקדים.)
תשאפי ללמוד גם אם הית חייה באי בודד. תלמדי בגלל האמת שבתורה. ובשביל ללמוד בגלל זה את צריכה להכיר את האמת שבתורה. ללמוד על הדבר הזה שנקרא תורה, על החכמה שבחוקים והמשמעות שלהם עד כמה שאפשר.
וואושיא המה רבו!
מקסים. נשמע שאתה מדבר מניסיון.. מצד שני, אני רוצה להספיק כמה שיותר וגם נכון שהחברה לא מה שצריך להנחות אותי אבל כשאת נמצאת בעמדה כזאת בשכבה זה פדיחה אם לא תדעי והכל.. ברור שיש פעמים שאני לא יודעת אבל זה די לא נעים שמחזיקים ממך ואת מאכזבת..
אבל..דבש חריף
עדיף לך ציפור אחת ביד מאשר להקת ציפורים על העץ. כל ענקי הרוח של העם היהודי התקדמו ככה. פשוט אין נוסחה אחרת.
ובכדי שתירצי להתקדם ככה ולא להתפזר את צריכה להשתחרר מהרצון לשווק את הדמות שהחברה רוצה בך. תהיי את האמיתית. אל תפחדי לומר אני לא יודעת לא למדתי את זה. או אם טעית תאמרי טעיתי. זה יפרק לך את הרצון לעבוד בשביל לספק את הדמות שהחברה יצרה. ויתן לך יכולת להתקדם לכיוון של מימוש עצמי אמיתי. והכי חשוב אל תסכימי לעצמך ללמוד יותר משני ספרים מקיפים. ותעשי בהם קביעות.

אבל מה אני אעשה?שיא המה רבו!
זה יה מאוד להשתחרר מהדמות שהחברה יוצרת בך אבל זה באמת בעיה שמחזיקים ממך ואת מבאסת. ולא ללמוד יותר משני ספרים כי אז זה יגרום לי ייאוש?
ומה ללמוד קודם? יש ככ הרבה דברים..
כי אז זה גורם לפזר את הרצון להרבה כיוונים.דבש חריףאחרונה
ורצון הוא ממוקד. מוטיבציה ממוקדת. לא לכל הדברים בעולם. אי אפשר להיות בעל מוטיבציה לכל הדברים זה גומר את האנרגיה רק שמסתכלים על כמות הספרים. כל שכן שמנסים להתחיל לקרוא בהם.
וואו סיקרנת אותי!ברכי נפשי

את נשמעת בנאדם ממש מיוחדחושפת שניים . אומרים לנו תמיד ש"אין דבר העומד בפני הרצון",

אולי זו ההזדמנות שלך להוריד את זה למעשה! אני מניחה לפי דבריך שרצון יש . אנסה לתת טיפ.

חברה שלי אחת הדמויות האדירות היא לומדת כמות רצינית של לימודים יומיים ואחד הדברים שהיא אמרה לי שתפס את אוזניי (במובן המילולי כמובן)חיוך גדול היה שבמקביל שהיא הפסיקה עם ***** היא התחילה ללמוד. כלומר מה שבאמת היה אחד הגורמים המרכזיים הוא העיסוק בדברים אחרים. ואני לא אומרת חס וחלילה שצריך להסתגף ולא לעסוק בתחביבים אבל אין לי ספק שברגע שמיחסים פחות חשיבות ל אוכל, שיחות חולין, וכו'...השכל והנפש יותר פנויים ללימוד או עשיית טוב אחרת .

\מקווה שהועלתי ובכל מקרה המון בהצלחה! 

כל הכבוד על הרצון צדיקהמתפלפלת ואם תרצי להזמין אותי ללמוד איתך אני גם כו אשמחקורץ

...שיא המה רבו!
א. לא ככ הבנתי את המשפט עם הכוכביות..
ב.אני בטוחה שכשאין מסיחים הכל הרבה יותר ברור אבל יכול להיות שכנראה אני פשוט לא רוצה מספיק.. אני לא מוצאת זמן למרות שאם הייתי באמת רוצה הייתי מוצאת. וכבר הייתה לי הזדמנות שחברה אמרה לי שזה זמן מושלם ללמוד והעדפתי ללכת להתנדהות במקום. אגב חברה אחרת אמרה לי שלא צריך ללמוד מלא ספרים בשביל להיקרא צדיקה.. לא יודעת. אני מרגישה שזה חשוב למרות הכל. אז בעצם מצד אחד, הלב מאוד מאוד רוצה ומצד שני השכ לנותן לרצון הזה פחות מקום.. הגישור בין שניהם זה גם בעיה.
ג. תודה
בס"דברכי נפשי

א. הכוכביות מסמלות סתם איזה עניין אחד שהיא הייתה עסוקה בו.

ב."אולי אני פשוט לא רוצה מספיק..."- אולי, אבל זה לא המונע מפני שאת רוצה לרצות וזה כבר אמור לדחוף. וגם יכול להיות שדווקא בגלל שהסיבה שאת רוצה ללמוד היא שאת מבינה שחשוב ללמוד יותר קשה לך לתת לזה סיפתח משמעותי, כלומר אם זה יבוא מכך שתלמדי ספר שבאמת מהפנט אותך ואת ממש מחכה בכיליון עיניים המוםלעיין בו זה יכול לגרור אותך לבוא עם הרבה יותר חשק ללימוד . ולכל אחד יש ספרים מסוימים שמדליקים אותו...חפשי את שלך..

הכל מהרהורי ליבי תקני אותי כשאני טועהחצי חיוך.

ג. אין בעד מה, בשמחהחיוך גדול ושוב ממש בהצלחה !

האמת שקראתי פעםשיא המה רבו!
משהו מחובת התלמידים והוא פשוט הקסים אותי.. אבל עם כל היופי בספר הזה יש ספררים ונושאים שיוץר חשובים לי עכשיו. אז מה עדיף? ספר שאני מתחברת אליו אבל הנושא שלו פחות חשוב לי עכשיו או ספר שאני פחות מתחברת והנושא מאוד חשוב לי?
ספר שהנושא חשוב לך ומתוך כך תתחברי שהרי הנושא חשוב לךכפית
את מתארת תחושה מוכרת מידי. מזדהה מאוד.*בננית*

בקשר לשאלה מה עדיף ללמוד - "אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ" [בבלי, ע"ז, י"ט, ע"א]

אני חושבת שזה מתייחס גם לתחומים שאת מתחברת אליהם בנקודת זמן מסויימת.

לענ"ד תתחילי להשקיע את עיקר המאמץ בדברים שמרתקים אותך, ועם זאת תקדישי מעט זמן ללימודים בסיסיים אחרים שנצרכים לך (לדוג' הלכה).

יש לך רצון אדיר. בע"ה תעשי ותצליחי.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך