לכן אני מרגישה צורך לדעת וגם בשביל הנשמה. הקטע הוא שאין לי כל כך זמן להשקיע ואין לי כ"כ משמעת עצמית.. זה משגע אותי ובכיתי כבר כמה פעמים בגלל הסיפור הזה. מה אפשר לעשות? איך מתחילים? איך מממשים את כל הרצון הזה? תודה רבה
**ממש מצטערת על הבילגון**
בס"ד
המחויבות לאחר, והאי נעימות להבריז, הם שניים מהכוחות החזקים יותר שיש באדם
דבר ראשון אני מאחל לך המון בהצלחה.
הצעה: 1. שערי את כוחותיך לפי מצבך העכשווי, כמה זמן יש לך, כמה רצון ויכולות, אל תגזימי מעבר לכוחות שלך.
2. אחרי זה תבני לך מערכת שללימוד עם חברה או מישהי מבוגרת או לבד עם עצמך, ככל שזה יותר פרקטי ומעשי יהיה לך יותר קל ליישם, זמן קבוע ביום, במקום קבוע וכו'. תבני לך משימות קלות שתוכלי לעמוד בהם גם כשקשה ועמוס (אפשר לקבוע ללמוד בד"כ 5, ומינימום 1), 'תפסת מרובה- לא תפסת, תפסת מועט- תפסת'.
3. חשוב מאד מאד להיות שמחה בעצמך, בעם שלך, ברצונות והשאיפות שלך. בהצלחה רבה
את נשמעת בנאדם ממש מיוחד
. אומרים לנו תמיד ש"אין דבר העומד בפני הרצון",
אולי זו ההזדמנות שלך להוריד את זה למעשה! אני מניחה לפי דבריך שרצון יש . אנסה לתת טיפ.
חברה שלי אחת הדמויות האדירות היא לומדת כמות רצינית של לימודים יומיים ואחד הדברים שהיא אמרה לי שתפס את אוזניי (במובן המילולי כמובן)
היה שבמקביל שהיא הפסיקה עם ***** היא התחילה ללמוד. כלומר מה שבאמת היה אחד הגורמים המרכזיים הוא העיסוק בדברים אחרים. ואני לא אומרת חס וחלילה שצריך להסתגף ולא לעסוק בתחביבים אבל אין לי ספק שברגע שמיחסים פחות חשיבות ל אוכל, שיחות חולין, וכו'...השכל והנפש יותר פנויים ללימוד או עשיית טוב אחרת .
\מקווה שהועלתי ובכל מקרה המון בהצלחה!
כל הכבוד על הרצון צדיקה
ואם תרצי להזמין אותי ללמוד איתך אני גם כו אשמח![]()

א. הכוכביות מסמלות סתם איזה עניין אחד שהיא הייתה עסוקה בו.
ב."אולי אני פשוט לא רוצה מספיק..."- אולי, אבל זה לא המונע מפני שאת רוצה לרצות וזה כבר אמור לדחוף. וגם יכול להיות שדווקא בגלל שהסיבה שאת רוצה ללמוד היא שאת מבינה שחשוב ללמוד יותר קשה לך לתת לזה סיפתח משמעותי, כלומר אם זה יבוא מכך שתלמדי ספר שבאמת מהפנט אותך ואת ממש מחכה בכיליון עיניים
לעיין בו זה יכול לגרור אותך לבוא עם הרבה יותר חשק ללימוד . ולכל אחד יש ספרים מסוימים שמדליקים אותו...חפשי את שלך..
הכל מהרהורי ליבי תקני אותי כשאני טועה
.
ג. אין בעד מה, בשמחה
ושוב ממש בהצלחה !
בקשר לשאלה מה עדיף ללמוד - "אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ" [בבלי, ע"ז, י"ט, ע"א]
אני חושבת שזה מתייחס גם לתחומים שאת מתחברת אליהם בנקודת זמן מסויימת.
לענ"ד תתחילי להשקיע את עיקר המאמץ בדברים שמרתקים אותך, ועם זאת תקדישי מעט זמן ללימודים בסיסיים אחרים שנצרכים לך (לדוג' הלכה).
יש לך רצון אדיר. בע"ה תעשי ותצליחי. 
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים