עזרה במשהו שמאוד מפריע לי כבר הרבה זמן..שיא המה רבו!
אני ממש מנסה להיות יותר טובה. מרגישה שיש הרבה דברים שאני לא יודעת. פעילה בכל מיני דברים ולמרות זאת מרגישה חוסר. אני רוצה ללמוד הכל ולדעת הרבה כי אני מרגישה שבחורה בגילי צריכה לדעת הרבה דברים שאני לא באמת יודעת.. מחכים לי שלושה ספרים שאני רוצה ללמוד על השידה ואני לא מספיקה אפילו לפתוח אותם. אני רוצה ללמוד כמה שיותר אבל זה פשוט לא הולך. אני יודעת שאי אפשר הכל על רגל אחת אבל אני ממש רוצה להצליח.. מצפים ממני לדעת דברים כאלה(במיוחד באולפנא שאני נחשבת ממש דוסית בשכבה ובד"כ פונים אליי בשאלות הלכתיות..)
לכן אני מרגישה צורך לדעת וגם בשביל הנשמה. הקטע הוא שאין לי כל כך זמן להשקיע ואין לי כ"כ משמעת עצמית.. זה משגע אותי ובכיתי כבר כמה פעמים בגלל הסיפור הזה. מה אפשר לעשות? איך מתחילים? איך מממשים את כל הרצון הזה? תודה רבה
**ממש מצטערת על הבילגון**
סיטואציה מוכרתמדרון
מה שאת מספרת עובר על הרבה מהנוער וב"ה זה טוב מאוד! זה מראה שיש לנו כל הזמן רצון להתקדם וזה מצוין!
ולעניין עצמו- לענ"ד אם זה לא יבוא ממך זה לא יחזיק מעמד וגם אם תבקשי ממישהי שתתפוס אותך בקטע הזה ותזכיר לך ותחפור לך זה לא ירגיש לך אמיתי ובשלב מסוים לדעתי זה אפילו ימאס לך..
לדעתי מה שכן יהיה טוב בתור התחלה זה לקבוע עם מישהי חצי שעה-שעה קבועה (פעם ביום או יומיים נניח) עם שתיה וקצת אוכלין שיהיה בנחת ואז גם תהיי מחויבת לבוא וללמוד וגם הלימוד יהיה מהנה ויכנס יותר טוב ללב וימשוך אחריו את הרצון לעוד...
כל האמור למעלה זו דעתי האישית ואני מקווה שעזרתי...
תודה.. אנסה בע"ה. יש עוד הצעות?שיא המה רבו!
מכירה מקרוב.דוסית
רק יכולה לחזק אותך, זה באמת קשה, אבל אפשרי. מניסיון
מה שאני עושה זה לא ללמוד לבד, אלא עם חברה. וכך יוצא שכל פעם שאני שוכחת/אין לי כוח ללימוד, אז היא באה ומושכת אותי ללמוד.
וגם מה שקרה אצלי זה שברגע שהתחלתי איזה ספר, הוא פשוט עניין אותי כ״כ, שלא רציתי להפסיק.
וד״א, אפשר לדעת מה הספרים שאת רוצה ללמוד? אני מחפשת עכשו ספרים..
יש כמה נושאים שמעניין אותי ללמודשיא המה רבו!
בית המקדש, ארץ ישראל, אני רוצה גם לבדוק אם אני מתחברת לרב כהנא היד אז גם יש לי את אור הרעיון בבית..
עצה ממני- זה בסדר אם תחליטי שלא לקבלה;)כפית
תעשי מעין לימוד יומי- קחי לך 5 דקות בכל יום, קטע קצר. בהפסקות, לפני השינה, בין ארוחות(;, שיהיה מעין דבר תורה בשבת,תתחילי בקטנה ואני בטוחה שתצליחי. סומכת עלייך והמון ב"הצלחה(:
חברותאקמנו ונתעודד

בס"ד

המחויבות לאחר, והאי נעימות להבריז, הם שניים מהכוחות החזקים יותר שיש באדם

אחריות עם שמחהרק שמחה ורוגע

דבר ראשון אני מאחל לך המון בהצלחה.

הצעה: 1. שערי את כוחותיך לפי מצבך העכשווי, כמה זמן יש לך, כמה רצון ויכולות, אל תגזימי מעבר לכוחות שלך.

2. אחרי זה תבני לך מערכת שללימוד עם חברה או מישהי מבוגרת או לבד עם עצמך, ככל שזה יותר פרקטי ומעשי יהיה לך יותר קל ליישם, זמן קבוע ביום, במקום קבוע וכו'. תבני לך משימות קלות שתוכלי לעמוד בהם גם כשקשה ועמוס (אפשר לקבוע ללמוד בד"כ 5, ומינימום 1), 'תפסת מרובה- לא תפסת, תפסת מועט- תפסת'. 

3. חשוב מאד מאד להיות שמחה בעצמך, בעם שלך, ברצונות והשאיפות שלך. בהצלחה רבה   

אךךך כמה שזה מזכיר לי ימים אבודים..דבש חריף
כל הכבוד שיש לך רצון להתקדם וקשה לך שאת לא מממשת אותו.
בעיקרון את צריכה לשאול את עצמך למה את רוצה ללמוד? ואת צריכה לקבל תשובה מעצמך, תשובה שהיא לא בגלל מניעים חיצוניים. תשובה שתגרום לך ללמוד, או אפילו לרצות ללמוד, גם באי בודד. כדי לקבל תשובה כזאת מעצמך, את צריכה להבין את הסיבה למה ללמוד. זה סיבה יותר גבוהה ממניע חיצוני, מה יגידו.. ולבנות את הדמות שהחברה יצרה. זה רצון פנימי אמיתי שנובע ממניעים אמיתיים.
רוב מי שלומד בשביל לבנות דמות הוא חייב להראות שהוא יודע ושהוא בענינים, וקשה לו לומר שהוא לא יודע, זה פוגע בדמות שאותה הוא חייב לספק (כי החברה דורשת). הוא לומד מתוך צורך לספק את הדמות שהחברה יצרה, הוא לא לומד לשם האמת אלא לשם עצמו, ואז המדד אוטומטית נהפך, והבן אדם מתפזר, לדוגמא אדם שקבע לו ללמוד שני ספרים, ויש לו עוד ספר הוא יאמר לעצמו הרי יכולים לשאול אותי על הספר השלישי.. והרביעי והחמישי וזה לעולם לא נגמר... וזה הופך לעומס נפשי שמתיש ומפזר את הכח רצון והמוטיבציה לכל דבר ואז גם של הבן אדם עם ההכי שיא המוטיבציה שיש. כי רצון זה למשהו ממוקד. בהיר. לא מפוזר. זה פשוט נוסחה שגויה "ללמוד" ככה. ואי המיקוד הזה נגרם מרצון לרצות את עצמך על ידי שתרצי את החברה.
(מציע לך שתלמדי משהו אחד בצורה עיקבית, עדיף משהו מקיף הרבה דברים בצורה עיקבית, ואל תסכימי לעצמך לעוד משהו. רצון עובד על משהו רק כשמיתמקדים.)
תשאפי ללמוד גם אם הית חייה באי בודד. תלמדי בגלל האמת שבתורה. ובשביל ללמוד בגלל זה את צריכה להכיר את האמת שבתורה. ללמוד על הדבר הזה שנקרא תורה, על החכמה שבחוקים והמשמעות שלהם עד כמה שאפשר.
וואושיא המה רבו!
מקסים. נשמע שאתה מדבר מניסיון.. מצד שני, אני רוצה להספיק כמה שיותר וגם נכון שהחברה לא מה שצריך להנחות אותי אבל כשאת נמצאת בעמדה כזאת בשכבה זה פדיחה אם לא תדעי והכל.. ברור שיש פעמים שאני לא יודעת אבל זה די לא נעים שמחזיקים ממך ואת מאכזבת..
אבל..דבש חריף
עדיף לך ציפור אחת ביד מאשר להקת ציפורים על העץ. כל ענקי הרוח של העם היהודי התקדמו ככה. פשוט אין נוסחה אחרת.
ובכדי שתירצי להתקדם ככה ולא להתפזר את צריכה להשתחרר מהרצון לשווק את הדמות שהחברה רוצה בך. תהיי את האמיתית. אל תפחדי לומר אני לא יודעת לא למדתי את זה. או אם טעית תאמרי טעיתי. זה יפרק לך את הרצון לעבוד בשביל לספק את הדמות שהחברה יצרה. ויתן לך יכולת להתקדם לכיוון של מימוש עצמי אמיתי. והכי חשוב אל תסכימי לעצמך ללמוד יותר משני ספרים מקיפים. ותעשי בהם קביעות.

אבל מה אני אעשה?שיא המה רבו!
זה יה מאוד להשתחרר מהדמות שהחברה יוצרת בך אבל זה באמת בעיה שמחזיקים ממך ואת מבאסת. ולא ללמוד יותר משני ספרים כי אז זה יגרום לי ייאוש?
ומה ללמוד קודם? יש ככ הרבה דברים..
כי אז זה גורם לפזר את הרצון להרבה כיוונים.דבש חריףאחרונה
ורצון הוא ממוקד. מוטיבציה ממוקדת. לא לכל הדברים בעולם. אי אפשר להיות בעל מוטיבציה לכל הדברים זה גומר את האנרגיה רק שמסתכלים על כמות הספרים. כל שכן שמנסים להתחיל לקרוא בהם.
וואו סיקרנת אותי!ברכי נפשי

את נשמעת בנאדם ממש מיוחדחושפת שניים . אומרים לנו תמיד ש"אין דבר העומד בפני הרצון",

אולי זו ההזדמנות שלך להוריד את זה למעשה! אני מניחה לפי דבריך שרצון יש . אנסה לתת טיפ.

חברה שלי אחת הדמויות האדירות היא לומדת כמות רצינית של לימודים יומיים ואחד הדברים שהיא אמרה לי שתפס את אוזניי (במובן המילולי כמובן)חיוך גדול היה שבמקביל שהיא הפסיקה עם ***** היא התחילה ללמוד. כלומר מה שבאמת היה אחד הגורמים המרכזיים הוא העיסוק בדברים אחרים. ואני לא אומרת חס וחלילה שצריך להסתגף ולא לעסוק בתחביבים אבל אין לי ספק שברגע שמיחסים פחות חשיבות ל אוכל, שיחות חולין, וכו'...השכל והנפש יותר פנויים ללימוד או עשיית טוב אחרת .

\מקווה שהועלתי ובכל מקרה המון בהצלחה! 

כל הכבוד על הרצון צדיקהמתפלפלת ואם תרצי להזמין אותי ללמוד איתך אני גם כו אשמחקורץ

...שיא המה רבו!
א. לא ככ הבנתי את המשפט עם הכוכביות..
ב.אני בטוחה שכשאין מסיחים הכל הרבה יותר ברור אבל יכול להיות שכנראה אני פשוט לא רוצה מספיק.. אני לא מוצאת זמן למרות שאם הייתי באמת רוצה הייתי מוצאת. וכבר הייתה לי הזדמנות שחברה אמרה לי שזה זמן מושלם ללמוד והעדפתי ללכת להתנדהות במקום. אגב חברה אחרת אמרה לי שלא צריך ללמוד מלא ספרים בשביל להיקרא צדיקה.. לא יודעת. אני מרגישה שזה חשוב למרות הכל. אז בעצם מצד אחד, הלב מאוד מאוד רוצה ומצד שני השכ לנותן לרצון הזה פחות מקום.. הגישור בין שניהם זה גם בעיה.
ג. תודה
בס"דברכי נפשי

א. הכוכביות מסמלות סתם איזה עניין אחד שהיא הייתה עסוקה בו.

ב."אולי אני פשוט לא רוצה מספיק..."- אולי, אבל זה לא המונע מפני שאת רוצה לרצות וזה כבר אמור לדחוף. וגם יכול להיות שדווקא בגלל שהסיבה שאת רוצה ללמוד היא שאת מבינה שחשוב ללמוד יותר קשה לך לתת לזה סיפתח משמעותי, כלומר אם זה יבוא מכך שתלמדי ספר שבאמת מהפנט אותך ואת ממש מחכה בכיליון עיניים המוםלעיין בו זה יכול לגרור אותך לבוא עם הרבה יותר חשק ללימוד . ולכל אחד יש ספרים מסוימים שמדליקים אותו...חפשי את שלך..

הכל מהרהורי ליבי תקני אותי כשאני טועהחצי חיוך.

ג. אין בעד מה, בשמחהחיוך גדול ושוב ממש בהצלחה !

האמת שקראתי פעםשיא המה רבו!
משהו מחובת התלמידים והוא פשוט הקסים אותי.. אבל עם כל היופי בספר הזה יש ספררים ונושאים שיוץר חשובים לי עכשיו. אז מה עדיף? ספר שאני מתחברת אליו אבל הנושא שלו פחות חשוב לי עכשיו או ספר שאני פחות מתחברת והנושא מאוד חשוב לי?
ספר שהנושא חשוב לך ומתוך כך תתחברי שהרי הנושא חשוב לךכפית
את מתארת תחושה מוכרת מידי. מזדהה מאוד.*בננית*

בקשר לשאלה מה עדיף ללמוד - "אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ" [בבלי, ע"ז, י"ט, ע"א]

אני חושבת שזה מתייחס גם לתחומים שאת מתחברת אליהם בנקודת זמן מסויימת.

לענ"ד תתחילי להשקיע את עיקר המאמץ בדברים שמרתקים אותך, ועם זאת תקדישי מעט זמן ללימודים בסיסיים אחרים שנצרכים לך (לדוג' הלכה).

יש לך רצון אדיר. בע"ה תעשי ותצליחי.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך