באוטובוס- אם מישהו (גבר) פוגע בי בצורה מילולית, מה אני אמורה לעשות? ולגבי הנהג- הוא צריך להוריד אותו מהאוטובוס? יש לו סמכות כלשהי לדרוש ממנו לרדת?
באוטובוס- אם מישהו (גבר) פוגע בי בצורה מילולית, מה אני אמורה לעשות? ולגבי הנהג- הוא צריך להוריד אותו מהאוטובוס? יש לו סמכות כלשהי לדרוש ממנו לרדת?
...
רעיה123
לך דומיה תהילההנהלים הם התשובה הכי מדויקת שאפשר לתת במסגרת הזאת.
היו אנשים שנתנו לי את המקום שלהם כדי שאוכל לשבת רחוק מאותו אדם.
הכי היה עוזר כמובן להוריד אותו, אבל נראה שזה לא באמת אפשרי אם לנהג אין את הסמכות לעשות זאת.
אפשר להחזיר לו במילים, אפשר להפחיד אותו קצת...(אניודע שהרבה יחשבו שזה לא נכון לעשות את זה אבל אני אישית יודע שזה יעיל-מוכח)
למנוע את זה
אני מעדיף לפגוע-ואפילו פיזית (פרופורציונלית) בבנאדם שפוגע במישו...
למה שאני אעדיף את המטומטם הזה מאשר מישו שהוא פוגע בו???!!!! יותר הגיוני שהוא יסבול לא??
כמו ששמעתי ממשהיא שמבינה בעניין כל...אדם שמטריד מישהוא או מישהיא (מילולית\פיזית)עובר על חוק ואת יכולה לדרוש מהנהג להוריד אותו מהאוטובוס ואפילו לקרוא למשטרה....
לרוב זה רק יעצבן אותם, אין בזה שום טעם.
ופגיעה מילולית לא חייבת להיות הטרדה, זה יכול להיות פשוט פגיעה מילולית-קללות ואיומים.
את יכולה להגיד בטון תקיף "אתה מטריד אותי, זה לא נעים לי ואם לא תפסיק אדווח למשטרה".
וזהו. זה מאד חשוב ופותר בעיות. (אפשר לתת גם מבט רצחני
)
וזה בדיוק הבעיה
אדם התחיל לדבר עם חברה שלי באוטובוס (אדם זר לחלוטין), ותוך כדי נשען אלי בצורה מאוד מאוד לא נעימה. לא חושבת שהוא היה מודע לזה שאני נמצאת שם בכלל. קרה לי כבר כמה פעמים לתרגל אסרטביות, ואמרתי לו: "אדוני בבקשה תזוז מאיתנו זה לא נעים לנו ואנו לא רוצות לדבר איתך". הוא התחרפן לגמרי!! הוא התחיל לצעוק ולקלל אותנו. הנהג האט ואמר לו להתיישב והוא
התחיל למלמל שהוא יורד בתחנה הבאה ושיעזבו אותו.
זה מה שקרה. אני לא יכולה לצעוק עליו, הוא עלול להרביץ לי. לאיים במשטרה- גם כן לא, אותו הדבר.

והוא גם בכלל לא ירד בה.
חוץ מזה שהיה ברור שיש לו כמה סעיפים נפשיים בתיק הרפואי- הוא לא היה נראה שפוי במיוחד. בגלל זה לא ניסיתי לקחת ממנו פרטים, את זה בררתי- אני יכולה לתבוע אותו על הטרדה. אבל בטח היו אומרים שהוא לא כשיר לעמוד לדין והבעיות נפשיות ולא היה יוצא מזה כלום.
שתי בנות התלוננו על נוסע ערבי שמטריד אותן..הנהג היה ממש נחמד אבל לא היה ניראה שהוא יודע מה לעשות..
אז הוא דיבר עם אותו נוסע..בסופו של דבר השתיים הזמינו משטרה ותתפלאו!!!
הם דיברו עם אותו ערבי שתי שניות ומיד אחרי זה פנו לנהג על זה שאיך הוא העז לשאול את אותו הנוסע הערבי שאלות!!!
בסופו של דבר הוא הוחזר לאוטובוס כולם פקחו עליו עיניים, בדקו שאין חפץ חשוד והנסיעה המשיכה..
יש לי עוד סיפור כזה שהתלוננו על נוסע, הזמינו משטרה, ובסופו של דבר המשטרה אמר שאם הוא עוד פעם מטריד אז הנהג יעצור(לא משנה איפה) ויוריד אותו..ובאותו מקרה מה שהנוסע ניסה לעשות זה להרביץ לנהג עם פטיש..
ניראה לי אם זה בקטע מילולי אז באמת לעבור מקום..ללכת לנהג להתלונן עליו..או להתעלם..(אני ניראה לי בחיים לא הייתי עושה את זה וזה הכי קשה לעשות) אבל אולי זה מה שישתיק אותו..?
לדווח לנהג, בעקרון אמורים לעצור אותו לחקירה,
אם הנהג ילד רע ולא עושה כלום לדווח בעצמך למשטרה.
ובעיקר- הכי הכי חשוב: להבהיר למטריד שהוא מטריד אותך. לצעוק עליו. לאיים עליו. הוא לא יתקרב שוב.
סתם ...צחקתי, מקווה שפתחתי לך את המחשבה
אגב הרעיונות שהציעו טובים(:זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים