שאלה שעלתה לי בעקבות מקרה שקרה לי לאחרונה.מגדלור באפלה

באוטובוס- אם מישהו (גבר) פוגע בי בצורה מילולית, מה אני אמורה לעשות? ולגבי הנהג- הוא צריך להוריד אותו מהאוטובוס? יש לו סמכות כלשהי לדרוש ממנו לרדת?

לאף אחד אין זכות להוריד אותו גם אם הוא פוגע ( חס וחלילה) תמשרעיה123
יכי לבד...
אם זה היה ממש את יכולה להיתלונן...
ואי... נראלי אין כ"כ מה לעשות בזה ...
זה בעיה...
הבעיה היא שיש חוקים ויש מבצעים... ( יותר נכון לא מבצעים רעיה123
* סמיילי בטעותרעיה123
אפשר לבקש ממשה לפתוח פורום נביאים... לך דומיה תהילה

הנהלים הם התשובה הכי מדויקת שאפשר לתת במסגרת הזאת.

לבקש עזרה ממישו... הכי פשוט נראלי (והכי פרקטי)ג'ינג'י

אין באמת עזרה שאפשר לתת.מגדלור באפלה

היו אנשים שנתנו לי את המקום שלהם כדי שאוכל לשבת רחוק מאותו אדם. 

הכי היה עוזר כמובן להוריד אותו, אבל נראה שזה לא באמת אפשרי אם לנהג אין את הסמכות לעשות זאת.

לא צריך להוריד אותו...ג'ינג'י

אפשר להחזיר לו במילים, אפשר להפחיד אותו קצת...(אניודע שהרבה יחשבו שזה לא נכון לעשות את זה אבל אני אישית יודע שזה יעיל-מוכח)

לא כל דבר יעיל הוא נכון.אני77

כשמדובר בפגיעה בבנאדם-כל מה שיעיל הוא נכון כדיג'ינג'י

למנוע את זה

אני מעדיף לפגוע-ואפילו פיזית (פרופורציונלית) בבנאדם שפוגע במישו...

למה שאני אעדיף את המטומטם הזה מאשר מישו שהוא פוגע בו???!!!! יותר הגיוני שהוא יסבול לא??

ניראה לי ...גמדית

כמו ששמעתי ממשהיא שמבינה בעניין כל...אדם שמטריד מישהוא או מישהיא (מילולית\פיזית)עובר על חוק ואת יכולה לדרוש מהנהג להוריד אותו מהאוטובוס ואפילו לקרוא למשטרה....

קוראים לזה אגרסביות. וזה לא עוזר.מגדלור באפלה

לרוב זה רק יעצבן אותם, אין בזה שום טעם.

ופגיעה מילולית לא חייבת להיות הטרדה, זה יכול להיות פשוט פגיעה מילולית-קללות ואיומים. 

זה לא חייב להיות אגרסיבי.לא נולדתי

את יכולה להגיד בטון תקיף "אתה מטריד אותי, זה לא נעים לי ואם לא תפסיק אדווח למשטרה".

וזהו. זה מאד חשוב ופותר בעיות. (אפשר לתת גם מבט רצחני חושף שיניים)

וזה גם לא עובדג'ינג'י

וזה בדיוק הבעיה 

שיתעצבנו-למי שיש בעיות מוזמן להתעצבןג'ינג'י

מה השאלה?? לאיים במשטרה.אחת מהשומרון
תצעקי עליו שהוא לא ידבר אלייך ככה.
תאיימי בהזמנת משטרה (אם זה לא רציני אז לא כדאי לך להתקשר כי אז תצטרכי ללכת לתחנת משטרה להגיש תלונה וחבל על הזמן.. לא יעשו איתו כלום.)
אם הוא ממשיך או שזה עובר ממש את כל הגבולות ואת לא יכולה יותר ואין לך מקום לעבור או להתעלם ממנו, תגשי לנהג ותגידי לו שיתערב. אבל סתם אני מרחמת על הנהג אז נראה לי שכדאי פחות לערב אותו..
יש מקרים שאי אפשר.מגדלור באפלה

אני אסביר בקיצור ממש מה קרה כדי שיותר יבינו את הסיטואציה.מגדלור באפלה

אדם התחיל לדבר עם חברה שלי באוטובוס (אדם זר לחלוטין), ותוך כדי נשען אלי בצורה מאוד מאוד לא נעימה. לא חושבת שהוא היה מודע לזה שאני נמצאת שם בכלל. קרה לי כבר כמה פעמים לתרגל אסרטביות, ואמרתי לו: "אדוני בבקשה תזוז מאיתנו זה לא נעים לנו ואנו לא רוצות לדבר איתך". הוא התחרפן לגמרי!! הוא התחיל לצעוק ולקלל אותנו. הנהג האט ואמר לו להתיישב והוא

התחיל למלמל שהוא יורד בתחנה הבאה ושיעזבו אותו.

זה מה שקרה. אני לא יכולה לצעוק עליו, הוא עלול להרביץ לי. לאיים במשטרה- גם כן לא, אותו הדבר. 

ואי... דבר ראשון לפחות מזל שהוא ירד בתחנה הקרובהרעיה123
נראלי בסכ"ה אין כ"כ מה לעשות עם זה,
אולי לעבור מקום ( ואז מצד אחד אתה יכול להיתפטר ממנו אבל מצד שני אם יבוא זה יותר ....)
להתקשר למשטרה, נראלי פחות אופציה.
תחשבי כל אדם שהיו מקללים אותו היה מתקשר למשטרה זה לא היה נגמר,
לבקש עזרה ממישהו זה ממש תלוי בבן אדם, אם הבן אדם ( שקילל וצעק) היה ( לפי מה שנראה לך ) היה ממשיך ואפילו מחמיר אחרי שיעירו לו אז וואלה, אולי עדיף לשבת בשקט ( וכן... אולי לצאת פחות ה...) ואז. תחנה הבאה הוא יורד וגמרת או שיש את האנשים האלה שנרתעים, בורחים ואז צריך להעיר בחדות, חד משמעית...
זה חתיחת דילמה...
בהצלחה
"התחנה הבאה" היתה במרחק של עוד 20 דקות נסיעה.מגדלור באפלה

והוא גם בכלל לא ירד בה. 

חוץ מזה שהיה ברור שיש לו כמה סעיפים נפשיים בתיק הרפואי- הוא לא היה נראה שפוי במיוחד. בגלל זה לא ניסיתי לקחת ממנו פרטים, את זה בררתי- אני יכולה לתבוע אותו על הטרדה. אבל בטח היו אומרים שהוא לא כשיר לעמוד לדין והבעיות נפשיות ולא היה יוצא מזה כלום. 

ואי... אז נראלי רק לעבור מקום...לא יודעת.רעיה123
בנסיעה אחת שליateretfa

שתי בנות התלוננו על נוסע ערבי שמטריד אותן..הנהג היה ממש נחמד אבל לא היה ניראה שהוא יודע מה לעשות..

אז הוא דיבר עם אותו נוסע..בסופו של דבר השתיים הזמינו משטרה ותתפלאו!!!

הם דיברו עם אותו ערבי שתי שניות ומיד אחרי זה פנו לנהג על זה שאיך הוא העז לשאול את אותו הנוסע הערבי שאלות!!!

בסופו של דבר הוא הוחזר לאוטובוס כולם פקחו עליו עיניים, בדקו שאין חפץ חשוד והנסיעה המשיכה..

יש לי עוד סיפור כזה שהתלוננו על נוסע, הזמינו משטרה, ובסופו של דבר המשטרה אמר שאם הוא עוד פעם מטריד אז הנהג יעצור(לא משנה איפה) ויוריד אותו..ובאותו מקרה מה שהנוסע ניסה לעשות זה להרביץ לנהג עם פטיש..

ניראה לי אם זה בקטע מילולי אז באמת לעבור מקום..ללכת לנהג להתלונן עליו..או להתעלם..(אני ניראה לי בחיים לא הייתי עושה את זה וזה הכי קשה לעשות) אבל אולי זה מה שישתיק אותו..?

זה לחלוטין הטרדה.לא נולדתי

לדווח לנהג, בעקרון אמורים לעצור אותו לחקירה,

אם הנהג ילד רע ולא עושה כלום לדווח בעצמך למשטרה.

ובעיקר- הכי הכי חשוב: להבהיר למטריד שהוא מטריד אותך. לצעוק עליו. לאיים עליו. הוא לא יתקרב שוב.

רעיון יצירתי שלא נתון בידייך(:כפיתאחרונה
תמיד את יכולה לקוות שהכרטיסן יעלה להתפלל שלאותו נוסע אין את הרב קו/קבלה והוא יעוף לבד סתם ...צחקתי, מקווה שפתחתי לך את המחשבה אגב הרעיונות שהציעו טובים(:
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך