אייכככ.. אתם לא קולטיםם..קיפודה

אתמול (במוצש) באו כל החברים של הבנות דודות שלי (גם להפך אבל זה פחות מפריע..) ואז לפני שהם הלכו הם חיבקו את כולם. (כמעט כולם חילונים.. 2-3 משפחות לא) אז לאף אחד זה לא הפריע ואז כשהם באו אליי, הייתי בטוחה שלא יגעו בי, אבלל איכככסס!! הם חיבקו אותי בצורה חזקה שלא ידעתי איך להתנגדד!! מה עושים עם אנשים כאלה שיש אצלי המון?

אווו... כשקורה אם קורה מצבים כאלה אני תמידרעיה123
פתעום צכה שירותים, משהו בחדר שלי וכדומה ( תעסוקה) ואז זורקת כזה לאויר: אני חייבת ללכת שניה בי והולכת...
למה שאני יכשל בגלל כמה... ?!
הם יגידו בגלל הדתיים וזה.. גם הדתיים אצלנו מחבקים אותםם!!קיפודה

זה לא כאילו מין ירידה כזה על כל הדתיים? נדפקתי במשפחה...

גם לי יש בעיות כאלה .. מזדהה איתך !סתמישוו
נראלי כמעט כל משפחה יש את זה...רעיה123
פשוט אומרים להם שאת שומרת נגיעההנסיך הקטן.

רוב האנשים מכבדים ומבינים

את צודקת שזה לא נעים, אבל למה איכס? הם לא בני אדם??עמית..
הם בני אדם אבל אני אחת שלא נוגעים בה! פשוט לאא...קיפודה

כולם יודעים את זה וזה נראה שהם עושים דווקא.. להימרח.. אני לא אחת שיכולה לסבול את זה!! זה עושה לי רע.. עושה לי דוחה.. אני לא יודעת איך להסביר..

את לא צריכה לדעת להסביר את זה...רעיה123
מזה למה איכס כי...כשאדם נימרח עליך זה קצת דוחהה לא??Coollit
^^^^^חופשיה לנפשי
עבר עריכה על ידי חופשיה לנפשי בתאריך כ' בניסן תשע"ה 13:26

קראתי שוב והבנתי למה הרתיעה, גם אני לא סובלת שאנשים שאני לא מכירה מחבקים אותי, בלי קשר לגבר או אישה.

פשוט אצל גברים יש שם את העניין עם שמירת הנגיעה.

אשרייך שזה משמעותי לך!!אחת מהשומרון
בס"ד
בהחלט קושי משמעותי.
נשמע שאת רוצה להציב להם גבולות אבל לא נעים לך להיות החריגה או לבוא ולומר להם בבוטות שלא יגעו בך.
קודם כל- אל תוותרי. מזכירה לך שהגוף שלך הוא רק שלך ואם זאת לא דרך חייך ואת לא רוצה בזה אז רף אחד לא יחבק אותך בלי רשותך.
מציעה לנסות לדבר עם בנות הדוד לפני המפגש הבא, ואם לא נעים לדבר איתן אז למצוא כמה אנשים במשפחה שכן נעים לך לשתף בזה שאת שומרת נגיעה ולא נעים לך שהחברים קל המשפחה נוגעים בך, אע"פ שאת מבינה שהם לא מספיק מודעים לעניין..
כשעוד אנשים יהיו מודעים לזה יהיה לך גיבוי בסיטואציה הבאה והם יוכלו לעזור לך אם תתקעי.
כמובן שאפשר למצוא פתרונות כמו בדיוק ללכת/להחזיק דברים בידיים/ להתרחק..
אבל זה לא יפתןר את הבעיה לתמיד.
מציעה שפשוט תגידי להם.
לפעמים אנחנו מכניסים לעצמנו לראש שזה פדיחות או לא נעים או מה הם יחשבו עליי.. שאני חרדייה חשוכה.. אבל בפועל הרבה אנשים רק מקבלים את זה בהערכה ובהבנה. זאת הדרך שלך.
אל תפתחי את זה לדיון, פשוט תגידי בפשטות (אפשר להשחיל את זה כאמירה מצחיקה אם יש לך קשר טוב איתם.. כמו "בך אני לא נוגעת!;)" או "נהייתי חרדיה.. אני כסר לא נוגעת בבנים.. אח.. הדוסים האלה.."). את יכולה לומר "רגע, אני לא נוגעת בבנים.." את יכולה להציע להם בחיוך לתת לך כיף באוויר או חיבוק מרחוק. אבל שהגבול יהיה ברור, ושזה לא ייאמר מתוך לחץ או בושה. אלא מתוך עמידה איתנה על דרכך יחד עם מאור פנים לאנשים יקרים במשפחה.
בהצלחה יקרה!! ד' ישלח לך שפע של טוב בזכות הגבורה והאמת שלך!!
ה' ירחם!קולמוס הסופרים
להסביר שזה אסור לך, ואם הם מתנערים מזה, להעביר את הדברים בצורה ברורה ובלי חכמות! אין מה לעשות התורה היא מעל הכל וזה לעבור על לאו מהתורה
(מצוות לא תעשה שנ"ג) !
....~תות~

אני כמישהי שלא שומרת נגיעה (כאילו אני מקפידה לא לגעת בבנים סתם, אבל אני נותנת להם כיפים ומקבלת מהם צ'אפחות וכדומה...  אני מזועזעת שהם חיבקו אותך חזק כאילו מה הקטע שלהם????

ובלי קשר ממש כל הכבוד שאת מקפידה אני לא החזקתי מעמד ואני ממש מעריצה אותך...

אבא שלי אמר שאין הבדל בין כיף וצאפח'ה לבין חיבוק!בת 500

כנראה שזה נכון שאין הבדל הילכתי, שניהם שמירת נגיעה אבל...רעיה123
חוץ מההלכה ( שהיא בראש כמובן משתדלים שתמיד...) יש עוד צדדים ואז יש ממש הבדל...
אני לא מקפידה לצערי. לא הולך לי. אבל פתאום בבנאדם שלא מכירהקיפודה

יבוא ויחבק אותךך?! סליחחהה?!

מה המובן "לא הולך לי"? הרי לאש לא היית מכניסה יד,גם אם "לא הירושליםםםם

הולך לך , נכון ?. אנחנו פשוט צריכים להפנים שעברה זה כמו להכנס לאש, צריך לשבת עם עצמנו ולהפנים את זה. מי שלומד פנימיות התורה , מבין קצת כמה טוב אנו עושים בכל העולמות במצווה, ואיזה אסונות קורים מעברות.

ממש משתדלים אבל... נופלים, זה אחד הניסיונות הקשים שיש לרוברעיה123
האנשים בעולם... וכן, מה לעשות הרוב נופלים בזה לצערנו, זה תאווה מטורפת זה... את ואנשים שלא נופלים בזה צריכים לשמוח שעל כך...
אני אישית בנוער נפרד אז זה יותר קל לי אישית אבל... גם בנוער נפרד וגם כל ההפרדות שינסו לעשות בסופו של דבר,אם נרצה שיהיה מפגש יהיה...
ב"ה לי זה לא בווואו אבל באמת מניסיון של טעות, לא עלינו התפקיד לשפוט!!!
היי ממצב?? אוולה צודקתת טחלס אני גם נופלת בזהCoollit
לי בחיים אף אחד לא יעז לעשות את זהבת 500

כי אני פשוט חרדית דוסית ונראה לי שזה די מובן שלא יגעו בי אבל פשוט הייתי הולכת לצד בלי שישימו לב או מתחמקת איכשהוא

ברור שיש הבדל בין כיף וצאפחה לחיבוק!!!!!Coollit
יש הבדל... ברור אבל הילכתית, שניהם נגיעה...רעיה123
ברור שעדיף כיף מחיבוק אבל...רעיה123
אבל מה...Coollit
דודות...ספרדי גאה

יכול להיות כי דודות שלי לפעמים אם אני מפנק אותן אני מביא להן כיף אבל גם בכיפים אני לא חופשי חיבוקים בכלל הן צריכות לרדוף אחרי...יש לדון בזה זה לא פשוט

אצלי זה היה עוד יותר מביך- הם היו הדודים והבני דודים שלי.שירוש16

עד גיל 12 לא אמרנו כלום. יום אחרי הבת מצווה שלי הבהרנו להם, אני וההורים שלי, שאני שומרת נגיעה ובקשנו שיכבדו את זה.

תאמיני לי- זה היה הרבה יותר קל משחשבתי שיהיה. הם מאוד כיבדו את הדרך שלי ואת הרצון שלי והשתדלו מאוד למלא את הבקשה שלי.

עצתי- קודם כל תודיעי להם שאת שומרת נגיעה. כי להם הנושא הזה הוא בכלל לא נושא. אז תבהירי להם בצורה נחמדה וזורמת.

שנית- תבקשי מהם להשתדל להתחשב ברגשות שלך.

אשרייךךךספרדי גאה

כול הכבוד לךך כך גם אני עובד איתם אפילו שפעם היתי מנשק גם את חברות של אמא שלי והן כול פעם אומרות מה את לא מנשק יותר?!....כי הם קלטו והן מכבדות

מה? מבנדודים צריך לשמוור??קיפודה

כן.*בננית*

לא צריך לשמור:

אחים, הורים, סבים וסבתות, סבים רבים וסבתות רבות וכן הלאה, וכמובן הפוך (ילדים, נכדים, נינים..)

צריך לשמור:

דודים, בני דודים וכו'. בקיצור כל השאר.

מותר להתחתן = אסור לגעת.יהודי!!

אסור להתחתן = מותר לגעת.

לא נכון אסור לגעת בכלל וזו הלכה!בת 500

במי?יהודי!!

באמא, אחות סבתא ובת מותר.

דודים ובני דודים...רעיה123
נכון, ומותר להתחתן איתם.יהודי!!

ממהה???? אנלא מבינהה!! גם מבני דודים????קיפודה

תגובה-המצב חסה

"המחבק אחת מן העריות שאין ליבו של אדם נוקפו עליהן, או שנישק אחת מהן--כגון אחותו הגדולה, ואחות אימו, וכיוצא בהן--אף על פי שאין שם תאווה ולא הנאה כלל, הרי זה מגונה ביותר.  ודבר זה אסור הוא, ומעשה טיפשים הוא--שאין קרבין לערווה כלל, בין גדולה בין קטנה:  חוץ מהאם לבנה, והאב לבתו."

(משנה תורה לרמב"ם ספר קדושה הלכות איסורי ביאה פרק כ"א הלכה ו)

אפשר בשפה שאבין?קיפודה

אסור מאח קטן והלאה (דודים, בני דודים וכו')המצב חסה

מהה?? ואחיינים?קיפודה

מגיל 9המצב חסה

מהה?? הזווייקיפודה

פשוט הרב עובדיה פסק זאת בפשטות וכן בילקוט יוסףספרדי גאהאחרונה

עדיין לא הבנתי תקטע שלזה???Coollit
ברור, אחרי גיל בת מצווה\בר מצווה של שתיכם, בוודאי!בת 500

מכיר את העניין באופן כלליuser732

בס"ד

מנסיון קודם כל תפילה לה' שיעזור בעניין ויצליח את דרכך לשמור נגיעה.

דוגמא לסיטואציה מול משפחה שהדבר עלול להראות פאנאתיות בעיניה:

אני: (עומד כזה זקוף ובטוח בדרכו(הקדושה הגדולה לביתי שב"ה אבנה בזכות העניין הזה) ) אני שומר נגיעה.

לחיצת יד?

אני: (בשמחה פנימית בדרכי ולבביות בלי להתבייש ובפקנטיות כזאתי)לא כלום. רק לאשתי ב"ה.         (וכן מותר נגיעה בסבתא ואמא)

בחתונה שלך?            (חשבה שאחרי החתונה מותר)

אני: אישתי לא תרשה לך.(בחיוך ומן לשון הלצה כזאתי) 

ושוב תפילה לה' שיתן לך עוז ועזרה לשמור את העניין .ועצה .

איזה נחרצות!!:ואי!!! שכויח רעיה123
..חה..חה .גדוווללללCoollit
נראה לכם שזה קורה על ההתחלהuser732

בס"ד

אז זהו שממש לא.

אתה כזה בביישנות שומר את העניין.

עם הזמן אתה מרגיש שיש לא מעט חילונים שמסתכלים על זה בהערצה כלשהי.

אדם שלא מוותר על עקרונותיו.

ואתה מרגיש/מבחין שבתוך תוכם הם מעריכים אותך על זה כי הם יודעים עד כמה קדושה ונאמנות לאשתך יש בעניין(גם אם אתה רווק עדיין).ואז אתה כבר לא מתבייש.

לא בביישנות.מישהי=)

וכמובן תפילה ותפילה על זה.user732

אווווהווו לי זה קשה ,הלוואי עלי כך!!!Coollit
אז לך קל בזה ולנו קשה במשהו אחר... לכל אחדרעיה123
קשה בדברים שלו....
בהצלחה לנו בחיים
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחuser732

בס"ד

כיום קל יחסית.

בכוונה הוספתי עוד תגובה בעניין.

איזה תקופה ארוכה עד שהצלחתי לשמור את העניין...........

כמה התפללתי על זה.

כמה הרגשתי רע עם עצמי על זה.

כמה היה קשה!!!

יאלה..אז תשתף אותנו איך הצלחתה בזה זה חשוב לדעת!!!Coollit
לומדים על הענייןuser732

בס"ד

הדרך לוקחת זמן וחס ושלום שניתן ליצר להמעיט בערך הדרך. אשריכם צדיקים.

לגבי הדרך:

מתפללים לפני ה' שיעזור לרצות לשמור את הדבר. שיעזור לשמור ולקיים את הדבר.

מתבוננים בתפילה על העניין עד כמה הוא באמת חשוב לבניין ביתך.כמה קדושה זה יתן. כמה תועלת יש בדבר.

תסתכל על תרבות הגויים. העיקר אצלם זה החיצוניות = התאוה. שהתאוה נגמרת מה נשאר להם זה מזו?

להבדיל אצלנו בעם ישראל העניין הוא עמוק ושורשי. שתי נשמות בעלות מטרה משותפת = עשיית רצון ה' בעולם.

(ושלא תחשבו חלילה לרגע שצריך מבטל לגמרי את החיצוניות אלא כמובן שחשוב שיהיה חיבור)

מי ששומר נגיעה וכן צניעות עם בנות וכו(וכן גם בנות) עד כמה הקשר שלו עם מי שתהיה אשתו הוא כל כך עצום.כל כך קדוש. כל כך מיוחד.עד כמה הבית הזה כל כולו קדושה ונאמנות.

לעומת זאת אם משהו לא ישמור נגיעה(וכן צניעות) אז הוא כנראה יתחספס כבר והעוצמה של הקשר עם אשתו כנראה מאוד יפגע מכך.

אתה רואה בגויים - שמה זה משנה הבת/הבן הזה או הזאת אלא העיקר שיש תאווה. ברגע שאין תאווה למה  להמשיך?!

כשאדם מגיע לגיל הנישואים הוא מבין עד כמה תודה לאל שהוא צווה לשמור נגיעה. הוא רואה עד כמה הדבר הזה שמר עליו לשמור את אהבתו לאחת המיוחדת לו.עד כמה הוא מסוגל לשים את הדגש על הפנים במקום החוץ.

אווולהה יפה,אתה צודקק אווףף מקווה שזה יכנס לי לשכל!!!Coollit
אווולהה יפה,אתה צודקק אווףף מקווה שזה יכנס לי לשכל!! כנס!!Coollit
סורי כנראה מרב שזה נכון נישלח לי פעמייםחה..חה
ןעם זה רק נגיעה רגילה לא חיבוקים ועינינים גם צריך להחמיר???
אסורuser732

בס"ד

מה זאת אומרת נגיעה רגילה?

אם הכוונה ללחיצת יד לדוגמא- אז כן גם זה אסור.

"

את קרובי המשפחה ניתן לחלק לשלש קבוצות.

א.אבא ואמא / סבא וסבתא – אין כלל איסור נגיעה.

ב.כל שאר הקרובים: דודים ודודות, אחינים ואחיניות וכו´חוץ מאחים או אחיות – דינם כמו זרים. מקובל שמגיל חינוך, בערך 7-8, ´שומרים נגיעה´ מילדים.

ג.אחים ואחיות, דינם יותר קל משאר הקרובים, ואין חובה גמורה לשמור נגיעה מהם כבר מגיל צעיר. בכל אופן, ככל שגדלים, עדיף להשתדל לשמור נגיעה מהם.

"

"

נגיעה בטעות

תוכן השאלה:
שלום כבוד הרב!!
אני כבר שומרת נגיעה ומישהו מהסניף שלי בטעות התנגש בי...
שנינו התצטערנו,נבוכים..
אבל מה מידת החומרה בעיניין ואם יש לזה תיקון?

תוכן התשובה:
לשואלת שלום רב.
מה שקרה בלי כוונה כגון שניים שהתנגשו בטעות אינו עבירה. פשוט צריך להיזהר יותר פעם הבאה. וכמובן, להמשיך ולשמור על ההלכה הפשוטה שאסור לבן לגעת בבת ולהיפך.
בברכה
אפי קיציס

התשובה התקבלה מהרב אפי קיציס
בתאריך י"ח אייר תשס"ז

"

"

נגיעה- בלי כוונה

תוכן השאלה:
שלום רב,
בקשר לנושא של שמירת נגיעה- ראיתי שכבר הרבה שאלו, אבל את השאלה שלי בהקשר לכך לא מצאתי.

במקרים רבים כגון- שאני משלמת לנהג באוטובוס,או חניכים בנים בסניף, יוצא לי שאני נוגעת בטעות.
המקרה של התשלום לנהג באוטובוס ממש מפריע לי- אני מנסה כמה שפחות לא לגעת ביד הנהג כשאני משלמת-מעבירה לו את הכסף... אבל כמעט תמיד קורה לי שאני נוגעת, בטעות כמובן.
מה לעשות?

ממש תודה רבה!
כל טוב,

תוכן התשובה:
העברת כסף מידך לידו של נהג או להיפך אינה נגיעה של חיבה אלא מתוך צורך עסקי ולכן גם אם את מרגישה שדבר זה מפריע לך, טוב שזו הרגשתך אבל אין בזה איסור. אם יש אפשרות העברה ללא נגיעה, כגון להניח על הדלפק בחנות או בתוך הקערית המיועדת לכך באוטובוסים - עדיף. אבל אם אין אפשרות כזו - אין איסור. לגבי חניכים בסניף אפשרות ההימנעות רחבה יותר, ויש גם עניין חינוכי, שהחניכים יהיו ערים ומודעים לעובדה שאת נמנעת ממגע ויבינו מן הדוגמה האישית שכך יש לנהוג.

התשובה התקבלה מהרב דוד צוקרמן
בתאריך כ"ז תמוז תשס"ז

"

אוווווווהוווווווו זה עכשיו ברור לי יותר!! תודהה ענקית ו...Coollit
ישלי שאלה אחרונה שאתזה לא ציינתה ו..זה חשובלי אז..כך מקווה ש..אני לא חופרת
אוקיי תקשיב: עם אני נגיד מעביריה דברים מסוימים ו..אנחנו פוגעים אחד בשני בטעות ו..כן ישלנו חיבה אחד לשני!!
וחוץ מהעינין שאנחנו צריכים להשתדל וזה.....
זה עברהה?? יענוו זה ממש איסור וישבזה בעיה????? חייבת לדעת!! אממ.. תודה!!
וואלה מעניין רעיה123
תשובהuser732

בס"ד

שאלתי באתר ישיבה

"

תאריך פרסום שאלה: כ"ו ניסן תשע"ה
נושא: נגיעה

שאלה:

בס"ד נשאלתי את השאלה הבאה: " אוקיי תקשיב: עם אני נגיד מעביריה דברים מסוימים למשהוא ו..אנחנו פוגעים אחד בשני בטעות ו..כן ישלנו חיבה אחד לשני!! וחוץ מהעיניין שאנחנו צריכים להשתדל וזה..... זה עברהה?? יענוו זה ממש איסור ויש בזה בעיה????? חייבת לדעת!! אממ.. תודה!! "

תשובה:

שלום רב: אם הפגיעה בטעות אינה אסורה. אבל אם יש חיבה אנשים משקרים את עצמם ובדרך כלל זה לא בטעות אלא לשם חיבה שודאי אסור. כל טוב

"

ואי... שכויח !! (- מה שנקרא )רעיה123
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך