שאלה לא יודעעת כמה זה מתאים אבל אני ישמח לתשובות....תמר949

למה בנות נדפקות ????

בנות הם כאילו השפחות והבנים הם המלכים 

למה זה החוקיות בעולם???

אני יודעת שבנים בתור בעל ואישה הם גם ממש עוזרים והכל אבל בדוגרי אישה היא כאילו השפחה של המשפחה היא כאילו זאת שיולדת ת'ילדים שזה דבר כאוב וקשה (אבל את זה איך שהוא נשרוד כי זה טבעי) אבל למה הם אלה שנקראות החלשות שמנקות שמכינות ת'אוכל לשבת .....כאילו מה אישה היא מתחת לגבר ????

אני ישמח לתשובןת 

תמר

ישלי תשובה .. אבל היא מסובכת וארוכה, מאוד מאוד..סתמישוו
את יכולה לשאול עוד שאלות, כמו: למה נשים אומרים שעשני כרצונו וגברים אומרים ברוך שלא עשני אישה. למה נשים לא מקבלות ירושה בעיקרון. וכו' וכו'..
להכל יש תשובה .. אבל זה ארוך לי מידי
אולי מחר אני אכתוב..
התשובה לזה שעשני כרצונו זה כבר טעם שונה לגמרי...רעיה123
זה משהו שמשורש הנשמה הנשים יותר קרובות לקב"ה וזה (פעם למדנו את זה;) מחר בעז"ה אני יסתכל)
אבל שאר השאלה שלה זה טעם אחר לגמרי...

ו.... נשים לא מקבלות ירושה??? זיעזתה אותי ..
אני הורדתי ת'תגובה ..סתמישוו
נראליי זה לא היה מתאים. בכל מקרה, נראליי שכיום נשים כן מקבלות
יופי... איך עשית את זה בשירשור אחר... זה נכון שכיום המעמד שלרעיה123
האישה הוא כמעט בשוויון לשל הגבר אבל פעם זה היה שונה לגמרי וההלכות נכתבו פעם אבל תקפות לתמיד... אז באמת יש דברים שהאישה היא פחותה מהגבר, הרבה פחות מפעם אבל עדין והשאלה היא למה?
מה שירשור אחר?! איזה?סתמישוו
קודם כל צריך להבין שהרבה שאלות כיום (לצערנו, לא רק השאלה הזאת עוד הרבה כמותה, שאלות של כולנו) נובעות מהעניין של השפעה מתרבות המערב.. אנחנו שונים מהגויים, אנחנו לא צריכים להתנהג כמותם.. אבל להסביר עכשיו בדיוק זה ארוך
גם יש היום גברים מוכים.. לא תמיד מעמד האישה הוא נמוך יותרסתמישוו
לא בקטע המוכה... מה?! כל הנשים מוכות חס וחלילה בקטערעיה123
שכן וואלה על האישה נפל הגידול ילדים הללדת אותם כל הקושי... למה??
והגבר צריך לפרנס ת'משפחה ולדאוג לאוכלסתמישוו
למה?! חוץ מזה שזה דבר גדול לעסוק בגידול ילדים.. זה מצווה גדולה
"וזכנו לגדל בנים ובני בנים חכמים ונבונים אוהבי ה' יראי אלוקים אנשי אמת זרע קודש בה' דבקים." (94.1% מהקוראים, שרו את השיר במנגינה)
אפח'ד לא אמר..סתמישוו
גם ילד בן 13 אומרים שהוא נכנס לעול מצוות.
אנחנו חיים בעול , עול חיובי כמובן.. עול מצוות, אנחנו עבדי ה'.. כדי להיות עם נבחר צריך גם זכויות וגם חובות!!

כך כתוב בגמרא:"גדולה הבטחה שהבטיחן הקדוש ברוך הוא לנשים יותר מן האנשים, שנאמר: נשים שאננות קמנה שמענה קולי בנות בטחות האזנה אמרתי (ישעיהו לב). אמר ליה רב לרבי חייא: נשים במאי זכיין? באקרויי בנייהו לבי כנישתא, ובאתנויי גברייהו בי רבנן, ונטרין לגברייהו עד דאתו מבי רבנן."
נכון שזה עול חיובי אבל השאלה פה היא למה המעמד השפל יותר כבירעיה123
כול קיבלו דווקא הנשים??
ואם הגבר היה בורסקאי , מעבד עורות בשוקסתמישוו
או שומר אבטיחים.. (אלו העבודות הבזויית בזמן הגמרא) .. גם אז האישה תיחשב במעמד שפל יותר?
אין כ"כ מה להתווכח על זה כי ( אין לי כוח עכשיו) אבל כי זה לארעיה123
ממש בר שינוי, זה די עובדה שהאישה קיבחה את הדברים היותר קשים כביכול( ללדת לדאוג תמיד לבשל לכבס לטפל בכללי בילדים) ... נראלי כך...
כתבת פה שההלכות נכתבו פעם ותקפות גם להיוםסתמישוו
אז..יש את חרם דרבינו גרשום (אם לא שמעצ עליו עד עכשיו אז.. שלום שלום) ובין היתר כתוב שמה גם את זה: שאסור לגבר לשאת יותר מאישה אחת ואסור לגרש אישה בעל כורחה
צריך לרדת לשורש השאלה שלך..סתמישוו
ממה זה נובע:
א. מזה שאת שחשקה נפשך לקיים מצוות כמו גבר?
ב. מזה שאת פמיניסטית, וקשה לך האי-שיוויון הזה?
ג. מזה שקשה לך שאת זאת שמנקה ומכבסת?
ד. אחד

אנא הקיפי בעיגול את התשובה הנכונה ביותר.
|המעמד פה רשמי|
**סתמישוו
מזה שחשקה נפשך*
ד.אחר
למה הרגל היא רגל והראש הוא ראש?אני77

ולמה כנען הוא כנען וישראל הוא ישראל?

אני חושב שביסוד השאלה שלך טמונה ההנחה שיתכן שבניגוד לרגל והראש שאין להם רצון, לאשה יש רצון ובחירה, ולכן יתכן שתרצה להיות כמו הגבר, אממה-תקעו אותה במין השני...

אבל, הנקודה היא שאם זה אכן נכון שהתפקיד של הנשים הוא להיות במעמד הנמוך (אני לא דן כרגע בשאלה האם זה נכון ובאיזה רמה ובאיזה אופן, אלא בשאלה איך אני מסביר את הנקודות שבהן זה נכון בהנחה שיש נק' כאלה), אז הקדוש ברוך הוא גם ברא אותן עם רצון טבעי להיות כאלו, והרצון להיות כמו הגברים מבחינתן לא קיים, כמו הרצון של הרגל להיות ראש.

ואם מצאת אשה עם רצון להיות גבר, זה סימן שהיא התרחקה מהרצון הפנימי שלה והכניסה לראשה רעיונות זרים שלא מתאימים לה, ולא כדאיים לה, והיא גם לא מסוגלת באמת להבין אותם כמו שצריך, רק שהיא נתפסה איכשהו לחיצוניות של אותם רעיונות, וזה הכל זיוף. כי לא יתכן שבאשה יהיה רצון אמיתי ופנימי להיות כמו גבר, כי מי שעשה אותה כרצונו, התאים גם את הרצון שלה לרצונו.

ולכן גם אין מה לשאול (מצד המוסר של השוויון) למה הכנעני הוא כנעני והיהודי יהודי. זה מה שכל אחד מהם רוצה להיות, כל אחד רוצה לעבוד את ה' בדרך שלו, ודוקא בדרך שלו. וגם הגרים שנהיו יהודים, אלו אנשים שנועדו מראש להיות יהודים, ועבודת ה' שלהם היא להיות גרים, ולא מקרה שקרה שמישהו שינה את זהותו.

(כמובן שעדין יתכן לשאול לפי מה נעשתה החלוקה ומדוע היה בה צורך. אבל הנחת היסוד היא שאף אחד לא נדפק, כי כל אחד קיבל את הדרך המתאימה והאמיתית לו ביותר לעבוד את ה'. וזה נכון אפילו לגבי עמלק, אלא שהדרך של עמלק לעבוד את ה' היא להתכלות מהעולם ע"י ישראל. זה גם הענין בדברי הרב קוק על "התשובה אל העצמיות")

" ברוך שעשני כירצונו" זהו רצון ה' והוא ברא אותנו....Coollit
בשביל מטרה מסוימת ועם כל הקשיים שיש לנו יש איתם כוחות נפשיים ברמה גבוהה גם עם לא נראה לנו לגברים יש כח פיז וגופני ולנשים יש כוחות נפשיים יש לנו כח סבללל
זה זכות וכבודד להיות אישההה
תשמחי בזה אישה בונה אישה הורסת אנחנו אחריאות על הכלל ,הכל בידנו
לגברים ה' נתן את הכח לעמוד בעול התורה וכל המצוות שישלהםם ו...גמרא ועוד...זה קשה רצחחחחחחחח
עם נבראת בתור אישה סימן שזה הכי מה שטובלך!!!!!
אל תיקחי אתזה בתור "למה נדפקנו" !!!!!
אהה.הדובדבן שבקצפת

כנראה שאף פעם לא ניסית לעשות ריצה עם חצאית, או לטייל בתור בת

??????Coollit
היום זה כבר ממש לא ככה אבל פעם זה ממש היה ככה... עובדה,רעיה123
הרבה הלכות כתובות לפי זה...
סליחה אני בן ואני עוזר בבית לא פחות מהאחיות שלי...nkfhtkprbx
זה תלוי בחינוך של ההורים לא בשום דבר אחר
ממש לא מסכים עם ההכללהיאירוש
כשאני הולך לערבית אני מלך ואחותי שפחה?
כשאני מגהץ אני מלך ואחותי שפחה?
כשאני מבשל אני מלך ואחותי שפחה?
דיוק.....תמר949

אני ממש שמחה בזה שאני בת ואני לא מצטערת על כלווום ואני שמחה שניתנה לי ההזדמנות להביא ילדים לעולם ולחוות את הלידה (יש קצת זמן....)

אבל אני אומרת למה בתודעה שלנו זה ככה ????

למה זה כאילו ברור שככה האישה???.

זה לא דבר פר!!!

אבל לא יודעת אולי זה קשור לזה שזה השפעה של פעם...... 

תודה כל העונים

תמר

אין מה לעשות,יאירוש

כמו שכבר הזכירו למעלה, כל אחד והתפקידים שלו.

למה אני אצטרך לסכן את החיים שלי בצבא ואת תעשי שרות לאומי?

למה אני מחר על הבוקר אצטרך להשכים לשחרית ואת לא?

יש תפקידים בחיים.

לחלוטין מסכימה איתך (עם תמר)!!לא נולדתי

לדעתי זו תפיסה שגויה ובעייתית.

תפיסה שאינה חלק מהיהדות.

לפי היהדות הגבר והאישה שווים אך לכל אחד תכונות חזקות יותר (בהכללה)

ולכן אין להגיד שהאשה יותר שווה או להפך.

שווים. מאוחדים. כל אחד חזק יותר בתחום אחר.

זה שבד"כ נשים יותר רגישות זה לא אומר שאני חייבת להיות רגישה.

ואין שום קשר בין העובדה שאני רגישה לזה שאני "פחות שווה" כביכול.

חס ושלום.

שוביניסטים די לבסס את שקריכם על תורתנו הקדושה. 

את גם לא חייבת להתחתן או רק לנקות את הבית כל היום.

בע"ה אני מאמינה שיהיה לך רצון כזה (להתחתן, וגם קצת לנקות את הבית חיוך אבל לא בקטע של "שפחה"), אך ממש ממש לא בהכרח.

לילה מקסים חיוך

רק בקשר ל"ברוך שעשני כרצונו" ו"שלא עשני אישה"סתמישוו
יש כאלה שיגידו שהאיש שמח שהוא לא אישה והאישה כאילו מבטאת השלמה עם המצב.
משל למלך שיש לו 2 שריח, שר אוצר ושר שממונה על הארמון. 2 השרים באותה דרגה, אותה משכורת וכו'. אלא, שיש הבדל הנובע מאופי התפקיד. השר הממונה על הארמון רואה את המלך כל הזמן ורואה אותו הרבה פעמים, ושר האוצר רואה אותו פעם בשבוע בישיבה השבועית.אם שר הארמון יאמר למלך "מודה אני שלא עשיתני שר האוצר" זה שבח, שהוא בטח אומר את זה כי בתפקיד שלו הוא רואה יותר את המלך. אבל אם שר האוצר יגיד "מודה אני שחא עשיתני שר הממונה על הארמון" זה יישמע כאילו טוב לו שהוא רואה את המלך פחות מהשר השני. הגבר הוא לכאורה שמח יותר כי הוא חייב ביותר מצוות מתוקף תפקידו, והאישה אם תגיד שלא עשני גבר זה יכול להישמע כשמחה על שהיא חייבת בפחות מצוות.
גם ברכת שעשני כרצונו מתאימים יותר לאישה, כי האיש לא יכול להגיד שעשני כרצונו כי הוא רחוק מהשלמות. והאישה מושלמת יותר..

הב"ח שואל מדוע שלא יברכו כולם בנוסח החיובי ונסגור ת'סיפור הזה?! "ברוך שעשני איש/אישה" .. הוא עונה שמכיוון שנח לו לאדם שלא נברא משנברא , לא תיקנו את הברכות האלה בנוסח חיובי והעדיפו את הצורה ההפוכה.. אבל במקום שאי אפשר, כגון אצל אישה ביחס לאיש, לא רצו לתקן נוסח שיישמע כעלבון אז תיקנו שעשני כרצונו
ואי ממחיש... ארוך אבל קראתי רעיה123
שמח לשמוע.. מקווה שהיה מובןסתמישוו
יפה..מצחיק לראות שאותנו בבצפר לימדו רקעוד מישי

את הסיבה השניה- שהבנות יותר קרובות כבר לקב"ה

חחח זה ידועספרדי גאה

זה ידוע וזה נכון רעיה123
חחח נכון...גם אני אומר שזה נכוןספרדי גאה

חח כל אחד ומה שהוא רוצה להעביר..סתמישוו
אגב, כתוב ש"בינה יתרה ניתנה באישה"..
(גם כתוב "נשים דעתן קלה".. חח אבל לא משנה)
דעתן קלה, הן אינן מיתברברות... הם בקלות בוחרים דעהרעיה123
נכונה ושקולה (אני מתלבטת אם זה סותר... )
חח נראליי שלא הבנתסתמישוו
בינה יתרה ניתנה באישה זה היה לזכותכן. ונשים דעתן קלה זה לא היה לזכותכן.
חחחח אבל זה פירוש יפה מה שאמרת..
אפשר גם להגיד שבקלות הן בוחרות דעה ובקלות בוחרות דעה אחרת (?)

העניין הוא שיש הבדל בין חכמה לבינה. למשל, ראשי תיבות של חב"ד זה חכמה, בינה, דעת.. משמע שזה לא אותו דבר.
גם בינה ודעת זה מה-10 ספירות..
אינלי כוח להסביר עוד ת'הבדל
הבנתי הבנתי!! יש לי בינה יתרהרייצ'ל=)
העניין הוא שמה שאמרתי, זה כתוב בגמרא..סתמישוו
שזה עוד אחד מהדברים שאתן לא לומדות..
"מכיוון שנח לו לאדם שלא נברא משנברא" - אפשר יותר הסבר?לא נולדתי

אני לא מבינה למה אנחנו מתקמצנים להגיד לה' תודה שברא אותנו

ומכריחים את עצמנו להגיד תודה באופן שלילי.

ההסבר הזה פשוט לא מספק אותי. זה נראה כמו "למצוא בכוח תשובה"

ומחילה- לא התכוונתי לפגוע ח"ו, אני פשוט לא מצליחה להבין את זה.

כן, גמלי קצת קשה להבין..סתמישוו
אבל , בכל זאת .. נוח לו לאדם שלא נברא משנברא, עכשיו שנברא יפשפש במעשיו.
גם קוהלת כותב בסיפרו הבל הבלים אמר קוהלת הבל הבלים כי הכל הבל, כלומר.. הכל בעולם הזה הוא ה-ב-ל.. בשביל מה? מה הטעם? זה עולם גשמי.. מה אנחנו כבר מחפשים פה?! בואו נהיה כולנו בעולם הבא, הכי טוב הכי פשוט. אלא, אומר קוהלת בפסוק האחרון בספר "סוף דבר הכל נשמע את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם". נכון שהעולם הזה פחות מושלם מהעולם הבא (אגב, יש שאומרים שהעולם הבא הוא העולם הזה רק מושלם..נראליי הרמב"ם, אבל זה כבר למקום אחר) אבל אם באנו לפה משמע שיש תפקיד.. היה נוח לנו להיוולד ישר לעולם הבא בלי לעבור את כל הניסיונות האלה בעולם הזה.. אבל משנברא, יפשפש במעשיו.
לכן, זה קצת קשה להגיד.. ככה לפחות אני מבין את זה.. שלכאורה זה אולי לא תהיה תודה אמיתית, כי נוח לנו לא להיברא.. כי אתה בא ואומר לקב"ה ברוך שעשני איש, ואז מה.. תודה תודה, ואתה חוטא?! אז בשביל מה התודה?! מה הטעם? זה כאילו שילד קיבל סוכרייה מאבא שלו במתנה והוא בא אליו ישר ומחבק אותו ואומר לו תודה, ואח"כ הוא לוקח ת'סוכרייה וזורק אותה לפח.. אתה אומר תודה שאתה איש ואז אתה כאילו זורק את המתנה לפח, במקום להיות איש כמו שה' רצה, במקום להשתמש בסוכרייה כמו שאבא רצה אנחנו לא משתמשים בה כראוי. לכן, אנחנו לא באים לאבא ואומרים לו תודה שהבאת לנו סוכרייה, אלא תודה שלא הבאת לנו תפוצ'יפס בשנקל תשעים.

האמת שאני לא בטוח במה שאני אומר ולכן אני מסתייג, כי גם לי זה לא כ"כ פשוט להבין למה לא אומרים תודה וזהו. אבל זה מה שהבנתי ..
אתם מוזמנים לתקן אותי, מי שחושב אחרת
אני רוצה להציע לך צורת הסתכלות שונה.*בננית*

אני מאוד מבינה מאיפה האמירות שלך נובעות.

לפי איך שהעולם מתנהל כיום, ולפי סולם הערכים של החברה המערבית, את בהחלט צודקת.

עם כל מה שאישה תעשה, היא תישאר אישה, שכפי שציינת נראה שיש לה "תפקידים" מסוימים. משום כך, היא עלולה ח"ו להרגיש תמיד פחותה מגבר.

אני מאמינה שיש למציאות הזו סיבה מאוד עמוקה, וזה לא כך במקרה.

היהדות רואה את המציאות בצורה שונה מהתרבות האופפת אותנו, ולכן כל הטענות הללו לא רלוונטיות. אסביר את כוונתי.

את יוצאת מנקודת מוצא שיש תכונות "שוות" ותכונות "סוג ב'".

כלומר, אדם חזק, אדם שרואים אותו, מעריצים אותו, יש לו עוצמה, הוא יוצא ומשפיע על העולם - זהו המודל לחיקוי.

מה היהדות חושבת על זה? האם זהו באמת המודל להערצה?

בתור אנשים מאמינים, אנחנו רוצים להגשים את מטרתנו בעולם, למלא את ייעודנו. לשם כך, אנחנו צריכים לדעת ולחקור - מהו בדיוק אותו ייעוד?

הגבר והאישה במובן מסויים נבראו שווים, ובמובן מסויים נבראו שונים. (שימי לב, שאין כאן חלילה אף אמירה של "יותר" או "פחות" כי זה לא נכון)

במה הם שווים? בנשמתם. בנשמה האלוקית שהקב"ה נפח בקרבם. לשניהם יש מטרת על לעבוד את ה'.

במה הם שונים? באופן עובדתי, הגבר והאישה נבראו שונים. בניגוד למה שלפעמים מנסים להחדיר לנו, השוני הזה הוא לא רק פיזי, אלא גם נפשי. השוני מתבטא בדרך להגשמת הייעוד. כפי שציינתי, הגבר והאישה שונים בתכונותיהם ובדרך פעולתם. לכל אחד יש את המסלול שלו. שמעתי מהרבנית עידית איצקוביץ בשם הרב צבי יהודה קוק זצ"ל כמדומני, שהגבר והאישה הם שני גוונים של אותה המהות. שניהם פועלים בעולם לתקן את נשמתם, אך כל אחד בדרכו שלו.

מהי הדרך של כל אחד? התשובה מורכבת מאוד, ואין זה המקום להאריך, אך אומר בקצרה, בקווים כלליים.

כפי שמסביר הראי"ה קוק (אני מאוד מקווה שאצליח לדייק. אם אני טועה, אשמח שיתקנו אותי),

הגבר הוא הפועל במציאות החיצונית יותר בד"כ. הוא מביע את העוצמה, את החוזק, את היציבות. הוא זה שבאופן בסיסי אמור לפרנס את המשפחה, ולא במקרה.

לעומת זאת, האישה היא קודם כל בבית.

מהו בית? מהי המהות העמוקה של בית?

בית הוא המקום שבו האדם נבנה, הפנימיות היא הדבר המרכזי ביותר בבית. זהו מקום המבטחים של אדם. המקום שבו הוא אמור להרגיש שייך ואהוב, ולא משנה מה חושבים עליו בחוץ.

לצערנו, כיום הבית הוא דבר מאוד לא מובן מאליו. העיסוק בבית נחשב במטלה מעיקה, וילדים כמעמסה. מעמד הבית בתקופה המודרנית ירד לשפל, והתא המשפחתי מתפרק על ימין ועל שמאל.

התופעות המעציבות הללו נגרמות בעיקר בגלל שניסו להפוך את האישה לגבר.

ולמה ניסו לעשות זאת?

כי אם יוצאים מנקודת הנחה שחוזק זהו שם המשחק, ו"החזק שורד", אז וודאי שאישה צריכה להתאמץ כדי להוכיח את עצמה, ובשביל לעשות זאת היא צריכה לצאת מהבית, המקום שמסמל את הפנימיות. היא צריכה להראות ולהחצין את עצמה.

(באופן עמוק יותר, הגרעין של תרבות המערב הוא החיצוניות. גם מראה חיצוני וגם הסתכלות חיצונית. לכן האישה, המסמלת את הפנימיות, נחשבת כחלשה ופחותה. זה נובע מהעובדה שתרבות המערב לא מקדישה מספיק לפנימיות, ומתעסקת בחיצוניות בצורה לא פרופורציונלית)

הדבר הזה פוגע לא רק באישה, כפי שאולי ניתן לטעות, אלא בעולם כולו. ברגע שהאישה לא ממלאת את תפקידה כמו שצריך, העולם כולו מפסיד.

הסיבה לכך היא שהעולם לא יכול להתקיים בלי התכונות הנשיות ובלי התכונות הגבריות. כל אחד מהם תורם את חלקו לעולם בצורה המופלאה ביותר, ומשלים את השני. כשכל אחד זקוק לשני, העולם נהיה עשיר, הרמוני, ומלא בחיים. כשכל אחד יודע את מקומו ואת חשיבות תפקידו, ומבין שהשני עוזר לו להיות שלם יותר - העולם מגיע לתיקונו.

להיות אישה זה מצויין, בדיוק כמו שלהיות גבר זה מצויין. אסור שבין הנשים לגברים תהיה מלחמה סמויה של "מי שווה יותר". ברגע שנכנסים למקום הזה, כולם מפסידים.

*נקודה חשובה: באופן מעשי האישה בהחלט יכולה לצאת לעבוד, אך היא צריכה תמיד לזכור שמרכז חייה הוא בבית. לא הקריירה בחוץ. להיות אמא זה דבר מדהים. אסור לזלזל בזה. לזכור מה העיקר ומה הטפל.

מקווה שהצלחתי להאיר מעט את העניין. זה נושא רחב, ויש גם לי עוד המון מה ללמוד בו.

מצטערת שיצא ארוך, אבל לנושאים חשובים צריך להתייחס ככאלה 

^^^^^^^^~תות~

סחטן . תודה רבהתמר949

בשמחה! אם יש משהו לא ברור עד הסוף אז בכיף תשאלי *בננית*
כשמבינים כל אחד את התפקיד שלואברימלה...

אף אחד לא מלך ואף אחת לא שפחה.

ב"ה!!!! נולדת בת!!!! יש לך יכולות שלכל המין הגברי אין!!! את מאמינה???

את רגישה, מכילה, יכולה תלחבוק ילד, להצמיח אישיות אמיתית ממקום מבין ומקבל ומי כמוך יודעת כמה ילד צריך את זה...

את לא מחויבת לשלוש תפילות ביום כי את מסוגלת להתחבר לקדוש ברוך הוא בלי זה. את מאמינה? 

רק תחשבי על זה- כל יום יש לך לוז שנשאר, באותה שעה בביכ   3   פעמים  !!!! זה כ"כ שונה.

גבר לא יודע להיות אמא.

הוא לא יודע להבין מעבר למה שנאמר ונכתב (רובם)

יש לזה כ"כ הרבה פלוסים!!!!! תלוי איך את מסתכלת על החיים שלך.

לגבר יש ניסיונות שהורגים אותו, אין לו כח להתמודד ובין כה וכה הוא לא מקדם ומתקדם כשהוא ככה, את ככ מיוחדת!!!!

אם עדיין קשה.. מוזמנת בפרטי

מה זה "הבנות נדפקות"?!חסוי2

מה אנחנו לא עוזרים בבית?!אנחנו לא מנקים?אנחנו לא עוזרים לאישה אחרי הלידה?אנחנו לא מפרנסים?

את יודעת איזה דילמות יש לנו,לכם זה לא קיים בכלל...

ובתקופת התורה (צלופחד)אז באמת הבנות לא קיבלו ירושה,היום הכל שווה בשווה...

חח כל אחד רוצה להוכיח שהוא סובל יותר?! סתמישוו
<הערת אגב>
גם כשהבנות לא קיבלו ירושה זה לא כדי לקפח אותן אלא כדי לשמור על סדר. ע"פ היהדות גבר ואישה אחרי החתונה הם ממש כמו גוף אחד, לכאורה הם אותו בן אדם .. "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" והנכסים של האבא של הבעל עוברים לאותו גוף אחד, עוברים גם לאיש וגם לאישה. כך שיכול להיות מצב שהיא תקבל אפילו יותר מאבא שלה, או פחות .. אבל זה מתאזן.
הבעיה העיקרית זה בגלל שכיום אנחנו פחות רואים את הגוף האחד הזה .. למשל, שכל אחד שומר את הכסף שלו מבית אבא כאילו זה רק שלו .. זה עכשיו משותף.
וגם כל דבר בבית בעצם הוא משותף! האישה יכולה להתלונן שהיא עושה כביסה ומנקה ושוטפת ומגהצת ומאכילה ת'ילדים ודואגת לכולם וכו' וכו' .. והבעל עובד לא פחות קשה כדי לפרנס את כולם ולדאוג לאוכל.
הרמב"ם כותב ככה: "גנאי הוא לאישה שתהיה יוצאת תמיד פעם בחוץ פעם ברחובות, ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחנה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך, שאין יופי לאישה אלא לישב בזווית ביתה, שכך כתוב: 'כל כבודה בת מלך פנימה".
אולי במבט שטחי זה ייראה לנו כקיפוח ולמה שהאישה לא תצא.. אבל בדיוק הפוך!! כל כבודה בת מלך פנימה!! על היהלום אנחנו שומרים במקום מוסתר , לא בחוץ כדי שכולם יראו..

חוץ מזה שכבר כתוב "נתן הקב"ה בינה יתרה באישה יותר מבאיש"

צריך להבין.. אין פה צד של קיפוח והרגשת שיפלות, פשוט... אנחנו שונים, לכל אחד יש תפקיד אחר. כמו שהעובד בחקלאות לא יכול לעבוד בהיי-טק , כך העובד בהיי-טק לא יכול לעבוד בחקלאות.. יש דינים והלכוץ שונים בין האיש והאישה.. בכלל, כל התיפקוד שלנו שונה, וכבר היו על זה הרבה מחקרים. כל אחד עושה את תפקידו.. רק צריך להסתכל על זה מזווית נכונה, מזווית של תורה, ולא מהרגשת ה'שיווין' הזה שקיים כיום. השיווין הזה שקיים כיום הוא שיווין מדומה. כי התפקיד של הגבר לא מתאים לתפקיד האישה , ולהפך. לכן.. למה צריך שיוויון?! ברור שלא צריך.. וזה לא אי שיווין של מלך ושפחה. זה אי שיווין שיוצר ביחד מושלמות, כל אחד בתפקיד המיועד לו.
כל מי שחושב שהוא נדפק שידפק !! אבל אני ממשרעיה123
לא חושבת שבלקלח את אחותי הפיצית והמתוקה זה להידפק! להרדים את האח הקצת יותר מעצבן זה גם לא להידפק וואלה, גם לתלות כביסה שאין שם בכלל דברים שלי זה לא להידפק!!
זה לעזור בבית כי אתה חי בו, הוא שלך ואח שלך בן שנה וגם לא שנתיים שלוש ארבע או חמש יעשה את זה אז בין אם אתה בן ובין אם את זה לא להידפק!!

עד כאן דעתי והשתפכותי סתםם אני באמת חושבת כך בהצלוחה!!
חס ושלום!!ספרדי גאה

אשה היא לא פחות מגבר ואפילו ההפך...אלה פשוט זה דרכו של העולם האשה יות יודעת להסתדר עם ילדים

אבל הבעל צריך לעזור כול! מה! שהוא! יכול! בלי שום ספקות.....בעז"ה אני ישתדל כמה שאני יכול שיגיע הזמן

ווואי... אח שלי תמיד צוחק עליי בבית, ותמיד שעולה הויכוח הזהרייצ'ל=)
לאחים שלי יש תגובות מתנשאות בעליל!!!!
והם חושבים בסוף שהם עושים את הכל... אלעק!! מבקשיםרעיה123
עזרה פתעום הם בורחים למנחה, ערבית...
מנצלים את זה טוב טוב...
לא כולם ככה...מניסיון אומר לךספרדי גאה

חח צריך לנצל את זה.סתמישוו
בכל זאת, אתן לא הולכות להתפלל
חחחחסוי2
חחחח בתכלס את צודקת,( למרות שאין לי אחיות)
אבל תאמת אנ׳לא מביןחסוי2
מה אני לא מקלח את אח שלי?! לא משכיב אותו? לא שותף את הבית? לא מוריד את הזבל?לא מסדר את החדר? אפשר לחשוב אתם מסכנות...
זהו זה.... שאנחנו הכי לא מסכנות רעיה123
ככה אתם מציגות את זה...חסוי2
הרגע אמרת שאין לך אחיות.. אז מי יעשה את כל זה??רייצ'ל=)
אבל לחברים שלי ישחסוי2
לי יש 5 אחים... מה שמראה שגם בנים עובדים
הרגע הזה שאתה מרגיש פרו'פ ללשון שאת מדגיש את הנשים רעיה123
הסתבכתי עם ה'את' אתה'
הבנות שולטות (זה כתוב לי על הדלת לחדר) רייצ'ל=)
אם זה כתוב לך על החדר אז זה חייב להיות נכון !!סתמישוו
או ש.. לא
מקנא, אה? רייצ'ל=)
שמעי... יש במה רעיה123
ו... אתה שם לב שיש פה מישהי שמשיגה אותי בכמות הסמיילים?!
המשיכי כך
כן, אה.. שיא גינססתמישוו
ולא, לא מקנא.. תשמרו ת'קינאה אצלכן
ו... מה שכתוב בכותרת זה יותר חזק מבטקסט רעיה123
תאמת שהדבר היחיד שיש לקנא בהם זהרייצ'ל=)
שהם לא צריכים לעמוד שעות בבוקר מול המראה ולהתאים חצאית לחולצה לגרביים למה אני יעשה בשיער וזה
חחחחח בטכלס.... אבל... זה קצת מדירעיה123
בשביל לקנאות.
ובמצבים הכי קשים, למה נולד הטישרט והנפנף??? סתםם... רק שממש אין כוח ואת באולפנא בסניף וכד'ו
חחחח... ואי... אנחנו צריכות להוריד כמה סלעים
תאמת נכון.. הדיון הזה מצחיק אותי רייצ'ל=)
חח הצחיק אותי החתימה שלך..סתמישוו
איזה מהם? רייצ'ל=)
הראשונה..סתמישוו
מה כבר יכול להצחיק בזה שיהודים אוהבים יהודיות?!
בכלל, איך אפשר לחשוב אחרת? ברור שיהודים אוהבים יהודיות
הראשונה..סתמישוו
הראשונה..סתמישוו
וואי... זה מצחיק דווקא.. כמעט הוצאתי חולצה כזאת... אבל.. רייצ'ל=)
אבל.. כן.. גם הראשונה משעששעת..
חח היית מוציאה חולצה של "יהודים אוהבים יהודיות"?!סתמישוו
טוב שלא הוצאת חולצה של "מחפשת חתן. לפרטים:********052"

זה שלח לי 3 פעמים מקודם
כן.. אבל בסוף די התפדחתי.. אז לארייצ'ל=)
אבל אני באמת מחפשת חתן!!
חח אוי אברוך .. את שביעיסטית?סתמישוו
כן... למה? רואים בחתימה,לא?רייצ'ל=)
כן, חח רואים. שאלתי כדי להיות בטוחסתמישוו
תרשי לי לשאול למה אחת בגילך מחפשת חתן?!
אהה.....רייצ'ל=)
אחלה תשובה! סתמישוו
שומרת על זכות השתיקהרייצ'ל=)
רמז: קצת בלחית...
בדגש על קצת ..סתמישוו
ככע... קצתרייצ'ל=)
חח טוב.. שיהיה בהצלחה עם זהסתמישוו
חחחח ישלי כמה להמליץ לך סתםםרעיה123
בעיתו ובזמנו... וטוב שעה אחת קודם
באמת?? טוב תשמרי לי אחד בצד: סתםםםםם...רייצ'ל=)
מה בצד??? את כבר שביעיסטית!!!רעיה123
אם התכוונת לזה באמת חחסתמישוו
חחחח וטובה שעה אחת קודם.. חח גדול סתמישוו
זה תמיד הורג אותי רעיה123
ואני אמרתי לה את זה כבר אתמול הכי לא נכון שישרעיה123
רק זה?!חסוי2
אפשר לקנא בנו שאנחנו תורמים למדינה! אנחנו לומדים גמרא!לא רק מה שאמרת...
יוו.. סליחה!! אנחנו לא תורמות למדינה??רייצ'ל=)
וגמרא אנחנו לא לומדות כי יש לנו מחוייבויות אחרות...
בקטנה, אנחנו סדיר 3 שנים ואח״כ מילואים!!!חסוי2
ואווו!! שנתיים שירות זה בקטנה??רעיה123
חחח את משווה שירות לאומי?לשירות בקרבי?!חסוי2
שקט.. אתם מתלוננים כשבנות מתגייסות אבל לא מספיק לכם השירותרייצ'ל=)
לא משווה!! אין על חיילים אבל מה לעשות...מה אתה רוצהרעיה123
שנתגייס ואז?! ותחשוב רגע...
הוא מתחתן בשמינית היא בשביעית, כשהוא בצבא היא צריכה לדאוג לילדים טריללליל!!! הכי תרומה שבעולם!!!
אפילו הגמרא אומרת שבנים יותר טוביםסתמישוו
אבל.. אנלא אכנס לזה
חחח עזוב אחי,אני יודע שאני הכי טובחסוי2
אני יודע שאני הכי טוב בכל מקרה...
יווו.. אני יכולה להתחרפן מבני שחושבים שהם יותר טובים!!!! רייצ'ל=)
חחחחחחחחסוי2
בכוונה אתה מעצבן? רייצ'ל=)
אני הכי לא פמיניסטית.. אבל מעצבן אותי שמנמיכים אותנו..
יום אחד הנשים ישלטו בעולם ואז תראו[צחוק מרושע]
סוג של בכוונה חסוי2
ומזה שהאשה נבראה מהאדם, רואים שהיא רמה פחות...
"לכל יצירת מופת יש טיוטה"בת אדם

יש תיכנונים שלא רואים על גבי הפורום רעיה123
למה יום אחד?? מה את חושבת שקורה עכשיו??רעיה123
ואני רוצה להזכיר לכם.. אהמ>>>רייצ'ל=)
האדם נברא מהעפר.. האישה נבראה מצלע אדם.. היא נבראה קדושה!!
לא מדויק...ממייששההוו
צלע בתורה- צד, לדוג'- צלעות המשכן.
(אגב, הפירוש שהאישה נבראה מצלע במובן של העצם שנקראת צלע זה הפירוש הנוצרי)
ולכן, האדם כשנברא היה צד (צלע) אחד זכר וצד נקבה והצד של האישה הופרדה מהצד של הגבר וכך נהיה איש ואישה...
בכל מקרה, כל זה זה רק ברעיון כי פרשת בראשית אי אפשר להסביר כפשוטו...
הפירוש הנוצרי?סתמישוו
לי זה נראה כמו פשט הפסוק.. ומה שאתה מדבר זה תהליך הנסירה..זה מובא בספרי קבלה.. כמדומני הזוהר.
אוף,נו.. אני יודעת.. העיקר הכוונה.. רייצ'ל=)
הגעתי למסקנה- אין לכם כבוד להודות בזה שאנחנו שוות כמוכם (אם לא יותר... )
ההפך את לא מסוגלת להשלים עם זה שאנחנו יותר טוביםחסוי2
לא נכוןן אוף.. אתם סתם קנאיםרייצ'ל=)
זהו.. אני משנה את החתימה שלי להבנות שולטות!!)
חחחחחסוי2
את לא מסוגלת להשלים עם משהו
חחח יש ת'שיר הזה מכיתה ב'..סתמישוו
הבנים בכדורגל, הבנות בפח הזבל..
(אחלה חרוז..)
יש גם את השיר מכיתה ג' הבנות קופצותרעיה123
בחבל הבנים בפח הזבל...
ווואי.. קרעתם אותירייצ'ל=)
ומה עם הבנים בכדורסל הבנות בתוך הסל?!סתמישוו
הא, שכחת את זה?!
למה הוויכוח?!חסוי2
למה הוויכוח?? בינינו- גם רעיה וגם ריצ׳ל יודעת שהבנים הכי טובים,הם פשוט מתביישות להגיד את זה...
כל מילה בסלע אחי !סתמישוו
תודה אחשלי,ורעיה-צריך להתמודד עם המציאות,גם אם היא קשה...חסוי2
שנתחיל ?? אז כמו בכל דבר יש יוצאים מן הכלל ולכן ישרעיה123
נשים שהם פחות מהגבר!! אבל זה יוצא מן הכלל...
וזה בעצם שנגמור...
לא הבנתיחסוי2
וזאת למה??רעיה123
כי את כותבת לא מובן,זה למה...חסוי2
ואללה... לא!!רעיה123
וקלטו מה עשיתי לחתימה שלי בגללכם!!!רעיה123
יווו... אני גם רציתי אבל לא הצלחתי|רייצ'ל=)
שקר גס!! כל הבנים כלים וכל הבנות שוטפות ת'כליםרייצ'ל=)
חחחח נראה אותכם חיים בלעדינוחסוי2
נראה אותכם חיים בלעדינו!!!!רעיה123
מי צריך אותכם??אנחנו יכולים לבשל ולשתוף כלים לבד...חסוי2
פףףף... הצחקת....העולם לא יכול להתקיים בלי נשים ורייצ'ל=)
וזו עובדה מדעית..
אבל האמת זה טענה מטומטמת, העולם לא יכול להתקיים בלי נשים או בלי גברים(כן, אני נאלצת להודות בכך)
אבל השאלה היא מי השולט??!!
אהההה... פה הנקודה..
מי ראש הממשלה?חסוי2
מה אכפת לי ראש ממשלה??? מי מתכתבתרעיה123
איתך??? סתםםםם
מה ז'תומרת??רייצ'ל=)
מי ששולט במדינה,בצבא ובכל דבר הוא-בן!!!!חסוי2
חח יכולה להתחרפן מבנים שחושבים שהם יותר טובים אבלסתמישוו
על הדלת שלך בחדר כתוב שהבנות שולטות.. איפה פה השיווין?! הדרת גברים !
אפליה מתקנתרייצ'ל=)
כן .. כן.. אני בטוח סתמישוו
ו.. אני תוהה על היחס בין הסמיילים שאת עושה לבין כמה שאת כותבת
כי לפי איך שזה נראה יש לך בערך 14 סמיילים על כל אות ..
לא יודעת.. יש לי משהו עם סמייליםרייצ'ל=)
אתה שם לב מה הולך פה??רעיה123
יש מישהי שעושה יותר סמיילים ממני!!! יווו
אני מאז ומעולם ככה פשוט זנחתי את הפורום למלא זמןרייצ'ל=)
2 כאלה בפורום אחד..סתמישוו
אני כבר לא רואה אותיות.. סמיילים בבל מקום
יותר טוב? רייצ'ל=)
(תדמיינו 1000000סמילים... אינלי כוח לעשות רעיה123
זה במגמת שיפור ..סתמישוו
אבל .. את תמיד מסוגלת ליותר !!סתמישוו
כן.. אני יודעת.. אומרים לי את זה הרבהרייצ'ל=)
תמשיך לזלזל נעשה בכוונה רעיה123
לאח שלך אין הוכחות מבוססות, אומר לךרעיה123
שזה מהגמרא, תביא מאיפה
אני .. עם הגמרא?!סתמישוו
קיצר, בואו נסכם את הדיון-רייצ'ל=)
הבנות שולטות והבנים מקנאים
פחחחחחסוי2
במה אני מקנא?? מה יש לקנות בכם??חסוי2
כבר סיכמנו את זהרייצ'ל=)
סיכום נהדר!! רעיה123
מה סיכמנו?!חסוי2
אנחנו הבנים ה-כ-י טובים,עובדה שבנוער אף פעם הבנים לא יבקשו עזרה מהבנות
עד כמה לגחך?!רעיה123
ואם כבר אמרנו בלחיות אז מי זה שמתקופף עם הפרח?? אם הוא מוריד ממנו כנראה שהיא יותר חשובה
חח... רייצ'ל=)
אצלנו עשו בנוער ערב של בנים למטבח בנות למוסך.. היה שיא הקורע..
אנחנו הצלחנו לבנות ספסלים תוך שניה לבד!
והבנים עד 12 בלילה טיגנו צ'יפסים מסריחים צפים בשמן..
חזרתי ואני רואה תגובות קצת...רעיה123
קלטו מה הלך פה!! בתחילת השירשור ניסיתם להסביררעיה123
לפותחת למה האישה היא ממש לא מתחת לגבר ועכשיו אתם מנסים הפוך!!"
הלו!!! סטירה
זה השפעתן החזקה של הנשיםרייצ'ל=)
חחחחחחחחחחחסוי2
בהתחלה ניסיתי להסביר למה אתן לא מתחתינו כי לפותחת השירשורסתמישוו
היה נראה כאילו זה קשה עליה העניין.. אז זה כדי שהיא לא תתבאס מזה..
אבל בעצם, זה ברור מה האמת !
קשקשן במוחרייצ'ל=)
שוב גורמים לי לגחך רעיה123
את באמת חושבת ככה?ח"י

שהאישה היא מתחת לגבר?

אני אשמח לשמוע את חוות דעתך, ולמה את חושבת ככה...

הדעות השתנו!! היא כבר לא חושבת !! כולנו כבר יודעיםרעיה123
ויודעות שהאישה היא מעל לגבר!!
מחזקת את אמירתךרייצ'ל=)
שקר גס!חסוי2
הגבר תמיד היה(ויהיה)מעל האשה-תלמדו להתמודד עם עובדות!
היא בת היא תסכים איתנו ולא איתך:רייצ'ל=)
לפי התגובות פה נראה לי אי אפשר לפספס את זה.. רייצ'ל=)
אתם ממש משוגעות...!!!ח"י

אני מאוד מקווה ששום גבר בעולם לא יחשוב שהוא מעלינו!!!

אם כן הוא צריך חינוך מחדש...

צודקת.. כל הגברים רודפים אחרי נשים...רייצ'ל=)
אבל את בלחי"ת ..סתמישוו
חח סתם סתם
יאללה יאללה כולם פה בלחים ובלי שקרים גסים!!רעיה123
הבנים רודפים אחרי הבנות וזהו!! נקודה.
חח כולם פה בלח"ים?! לא אמרו לי את זה כשנכנסתי לפורוםסתמישוו
זה בעייתי.
ברוך הבא!! זהו מעכשיו אתה גם בל"ח.. זה עובדהרייצ'ל=)
חח אבל .. אא .. לא תודה סתמישוו
ועכשיו יהיה לך קשה לברוח רעיה123
חהחהחהחה |צחוק מרושע| רייצ'ל=)
חהחהחהחה |צחוק מרושע| רייצ'ל=)
צריך לשים אזהרה בכניסה לפורום!סתמישוו
שיסביר לאנשים פה שיש הרבה אנשים שנכנסו לפורום כדי להעביר ת'שיעמום ויצאו מפה עם אחת שרוצה להקים איזה בית יהודי בישראל ..
צריך לעשות על זה כתבה, אפילו 2!
אני פחות בעדרעיה123
חחחח... הצחקת..רייצ'ל=)
בסוף הוא יתחתן באיזה גיל 18 ויגיד- אני לא בל"ח אני לא בל"ח!!
טוב, תראי.. גיל 18 לחופה.סתמישוו
לא מבין את זה .. איך אםשר בגיל כזה?!
וואלה אפשר...רעיה123
כבר סיכמנו על זה שאת חיה בבועה, לא ככה?!סתמישוו
בטח אצלכם כבר מתחתנים בגיל 3... כל אחת שמה לפחות רבקה אימנו
לפחות רבקה אמנו?! תשמע...רעיה123
מה רבקה אמנו עשתה לך?ח"י

לא באמת .. סתמישוו
פשוט רבקה התחתנה בגיל 3 (לפי חלק מהדעות)
מסכנהרייצ'ל=)
היא רצתה את זה..סתמישוו
אליעזר, העבד של אברהם הלך לחפש אישה מבנות כנען.. והיא השקתה אותו (בגיל 3!) והיא רצתה ללכת..
בגיל 3 זה לא נקרא מרצון...רייצ'ל=)
בטח הוא הביא לה סוכריה או משו
רציני?? כמו שכנה שלי מצד שמאל... ובעצםרעיה123
גם ממול ומימין, כמוני, כמו כל הישוב, זוגות זוגות הם באים לגן
חחח קרעעעתרייצ'ל=)
כמה שזה מצחיק ככה שזה נכון !סתמישוו
היא באמת התחתנה בגיל 3...ח"י

אבל זה היה פעם... היום, תראי את הבנים האלו הם ממש לא בוגרים (חושבים שהבנות רודפות אחריהם...)

נראה לך שהם יוכלו להתחתן צעירים?

לי לא הם צריכים עוד קצת להתבגר...

נכון!! מה זה הבגרות הזאת?? מה הם חושבים לעצמם??רעיה123
זה באמת הסיבה שבנים מתחתנים בגיל יותר מבוגר>>רייצ'ל=)
כי הם צריכים להשתוות לבגרות של האישה..
אני לא רומזת כלום אבל בין אחותי לגיסי יש 6 שנים
כל מילה בסלע חחחחחחח אבל בעיה...רעיה123
בשמינית, אני לא יחכה לו יותר מדי...
את בעד להתחתן בשמינית?רייצ'ל=)
זאת שאלה רצינית?!?!סתמישוו
בחיי שכןרייצ'ל=)
חח אויי אברוךסתמישוו
נפעיל את הרציניות?!רעיה123
רעיה, את חושבת להתחתן בשמינית?!סתמישוו
אוקיי.. חלאס תמשיכו רגע לרדת עליי.. אוקיי... זהו! סבבה.רייצ'ל=)
וואאיי.. אבל אם את בחמישית אז רוב הסיכויים תתחתני לפנירייצ'ל=)
למה?! את שנה הבאה אני עוד 3 . .רעיה123
ו... כן יש משהו שתלוי בו., בכל זאת... את לא יכולה להחליט הכל על דעת עצמך
צודקתאין מצב אני מתחתנת בשמינית!!1 מבינה למה אמרתי לך לשמורייצ'ל=)
ר לי??
ה' מתכנן לי את החיים לא אני רעיה123
לחיים טובים
אחלה... תמצאי כבר חבר.. הזמן טס(כן כן מניסיון)רייצ'ל=)
אם את מתחתנת עוד 3 שנים נגיד.. ואני גם בעצם!!(אחרי שנתיים שירות) או אולי זה יהיה קצת אחרי...
וואי.. זה יהיה מצחיק
למה אתן מדברות על זה?!סתמישוו
אפילו אינלכן 18.. רעיה, את בכיתה ט, להזכירך..
תשבי בקצה השולחן ותתחתני בגיל 21. מה רע?!
ישבתי שם ביומולדת 11 ומאז אני לא חוזרת על הטעות.הזאת רעיה123
חח... אני לא רחוקה מ18.. רק עוד שנה וחודשרייצ'ל=)
ושוב-וטוב שעה אחת קודם' את יכולה להסתדר בלירעיה123
הקישור לשליש גן עדן?? תצליחי לבד?? או שאני ירד במיוחד ויזכה בשליש חיי עולם הבא?!
את מוזמנת לעזוררייצ'ל=)
אוי אברוך שכזה אשכנזי רעיה123
אשכנזי למופת!!!ח"י

אני אקח את זה כמחמאה..סתמישוו
נכון מאוד הנה עוד הוכחה:ח"י

הם גם עושים בר מצווה בגיל 13 ואנחנו מתי? בגיל 12 !!!!!!!!!!!  מוציא לשון

אווו!! טרילילי!!רעיה123
אני אסביר קצת..סתמישוו
בר מצווה יש חובה לעשות, בת מצווה זה רק כי הבנות קינאו בנו.. תחפשי טוב טוב ותנסי למצוא במקורות שלנו על בת מצווה
אני יסביר הרבה!!רעיה123
אין צורך להתווכח!! הכל ברור!!

חשבתי על זה שאם אני יסביר הרבה לא יקראו
מחפש תירוצים... ברוך שעשני אישה.אמן!רייצ'ל=)
אמןןןןןןןןןןןןןןח"י

קודם תקומו לתפילה בבוקרסתמישוו
קמה!!רעיה123
כל הכבוד!!ח"י

לפחות את תהיי נציגה שלנו ... (בקטע הזה)

לפעמיים רעיה123
טוב.. אני חייבת להודות ש..רייצ'ל=)
אני באמת לא קמה לתפילה!! כמה שאני משתדלת אני בקושי תפילה אחת ביום!!
אז רק בקטע הזה בנים-
שאפו!!
אתה רק מחכה לגילגול הזה שתוכל להגיד-ברוך שעשני כרצונו...רעיה123
קודם תחכה 6 שעות בין בשר לחלב י'א הולנדי!! רעיה123
עכשיו זה נהיה הולנדי.. חח מה יהיה?!סתמישוו
אבל אני מחכה 3 !!! חח איזה כיף זה
למה רק 3???????????ח"י

כי הוא חי בסרט!!רעיה123
אפשר את השם של הסרט?ח"י

"מעולמם של האשכנזים" זה בפרק 2סתמישוו
אתה אשכנזי???ח"י

אז זה הסיפור שלך.... היית אומר מראש ולא היינו צריכים את כל הכאב ראש הזה...

כ"כ נכון...רעיה123
טוב (?)סתמישוו
נילחץ לך איזה סימן שאלה שם בסוף בטעות...רעיה123
נלחץ לי .. כן.. בכוונהסתמישוו
סתמישווח"י

אתה לא פוחד מלינץ'?

אני.. חח טוב לי מאחורי המסךסתמישוו
בטוח?! רעיה123
החיים החיים אלו החיים שבזכותם אנן... מוכר?! רעיה123
חח לא סבלתי את זהסתמישוו
כי זה יותר מ3 שעות וזה עיקב את השוקולד שאחרי העוף...רעיה123
רגע !! זה באמת סרט?ח"י

את לא מכירה?? החיים...רעיה123
כך קיבלתי במסורת.סתמישוו
אני קיבלתי במסורת הרבה דברים ואני לא עושה אותם אז?!רעיה123
מה?!סתמישוו
איזה סוג דברים?
"ואל תיטוש תורת אמך" .. אנחנו לא משנים ממנהג אבותינו
למטה רעיה123
זה נשמע נורא... אז זה בקטע ההפוך!!רעיה123
סבא וסבתא משני הצדדים אוכלים א. חלב נוכרי וכל מיני ואנחנו לא... אז מה?! גם לך מותר לשמור 6 שעות.
או לפחות רוב שעה שישית...ח"י

יאללה יאללה... אז מה הקטע?? 6 וזהו!! רעיה123
תשמרי גם 17 שעות..סתמישוו
בגמרא כתוב נראליי שזה ר' מאיר שהיה שו מר 24 שעות
אה, ברור! להחמיר תמיד אפשרסתמישוו
שקרן!!! אתה רואה שידעתי!! מהדיבורים החסרי טעםרעיה123
שמנסים להתווכח עם עובדות מבינים שאתה הולנדי...
אני לא הולנדי!סתמישוו
תוכיח שאתה לאח"י

תוכיחי שאת בתסתמישוו
חח נוו, איך אני אוכיח?! ובכלל, למה שאוכיח?.. מצידי, תחשבו שאני סודני.. יהודי כמובן !
אני יכולה להוכיח לך שאני בת!!ח"י

קדימה, תוכיחיסתמישוו
שוב גיחוך... בסוף אני יעלה על העדה שלך!! פולני יכי מרובע!!רעיה123
יקי או יכי??רעיה123
חחחח יקי ! חחחחחסתמישוו
אני גם לא כזה
ואו!!! כמה נורא זה יכול ליהיות?! רעיה123
חח גם לא פולני !סתמישוו
יותר בכיוון של קווקזי..
חח סתם, ממש לא
די!! ההולנדים האלו.. רייצ'ל=)
תמיד אמרתי שאני יתחתן עם הולנדי ספרדי לא קיימים כאלה )גם שעה וגם קיטניות בפסח)
לא משנה איזה עדה אל תלכי עם אשכנזי רעיה123
אהה.. עם כל הכבוד.. אני אשכנזיה!!רייצ'ל=)
חחחחחחחח מגיע לכם !!סתמישוו
היא אמרה אשכנזי לא אכנזיה!!ח"י

מה בנים עושים?!slashface

זה ברור, הרי לאישה יש יתרונות על גבר ולגבר יש על אישה וביחד -ברוב במקרים- נוצרת שלמות. ולכן מי שלא יאמין בדת ובתורה לעולם לא יבין למה אנחנו "מדירים" נשים בבית כנסת וכדומה...

ובמקרה שלך כנראה שאת לא באמת מכירה בנים לעומק,,

לך תחפש מישהי שתחפש במקורות...ח"י

שהבנות קינאו בכם...

שלח לי מסר אם תמצא אחת כזאת...

מישהי שקינאה או מישהי שתסכים לחפש?סתמישוו
אתה יודע מה? תביא לנו הוכחה בעצמך.. מצוטטתרייצ'ל=)
זה יותר מדי כבר רעיה123
מישהיא שתסכים לחפש שהיא מקנאה...ח"י

יצחק התחתן בגיל 40 ורבקה התחתנה או בגיל 3 או 14סתמישוו
אתה רואה מה קורה פה?! הןא חיכה על גיל 40 כדי שהאישהרעיה123
הצדיקה הזאתי תיוולד ואז הוא הלך אליה...(לא ממש הוא )
כתוב שהוא המתין לה עד שהגיעה לגיל 3סתמישוו
הייתה בוגרת.. מה נעשה... רייצ'ל=)
ילדים בגן ....תמר949

קורץ בצחוק....אל תקחו קשה ....

אני נהנת מזה זה ממש מצחיק אותירייצ'ל=)
ואני אומרת את זה ברצינות רעיה123
בגיל 3ח"י

ומי שלא חי בבועה לא שווה סתםם... באהבה עירוניסטים רעיה123
תכלס... יש גם עירונסטים בבועה רעיה123
לא יודעת.. אני לא עירוניסטית ב"הרייצ'ל=)
חח בפעם ה-2935284 , אני לא עירוניסטסתמישוו
ולא אמריקאי, ולא בל"ח ..
תשובה אחת לא נכונה.. עלינו עליך!! אתה מכחיש שאתה בלח!!רייצ'ל=)
אני?! ח"ו.. אני לא מכחיש את זהסתמישוו
אני בל"ח.
חח לא , סתם.. אני אעשה כמה שנים בישיבה לפני החתונה
הופה!! מי זה?? אתה בלח? באמת?! לא שמנו לברייצ'ל=)
אני מתאר לעצמי שגם לא תשימו לבסתמישוו
חח עם כל הדיבורים..גמאניי לא רוצה למצוא את עצמי רווק בן 30סתמישוו
מה לעשות... בלח.. רייצ'ל=)
ואי!!! עכשיו ראיתי את זה!! לרשימת המבוקשים!!רעיה123
אני גם לא מבינה... אני בעד רק אחרי שנתיים שירות לאומי ואזרייצ'ל=)
זה נשמע יותר הגיוני !!סתמישוו
מספיק להתחתן תוך כדי שירות.ראשון ,שני לעשותרעיה123
תוך כדי... סתםםם שירות שני זה עוד סבבה... אח"כ את כבר רווקה זקנה
כל אחד מדבר פה מניסיון אישי כן?! רעיה123
הניסיון האישי שלי קצת גדול משלך |תופס מעצמו|סתמישוו
תוריד קצת סלעים ומצטערת לבאסך... לא רעיה123
איזה 18!! עוד חודש יגיד שנמאס לו ללמוד אז יתחתן ימצא תירוץ :רעיה123
הנה הנה אני כבר לא.. רייצ'ל=)
שכוייח. רק שזה לא יגרום לך להתחתן בגיל 30 ח"וסתמישוו
אוי אוי ח"ו... אז אתה רואה את היתרונות בלהיות בלחית? רייצ'ל=)
בסוף אני יתחתן פה ראשונה
תראי, מתוך 2 שבעיסטים וחמשושית הגיוני שתתחתני ראשונה רעיה123
אני מקווה שאת לא מבשלת איזה משהו...ח"י

פה חשדתי! רייצ'ל=)
זה כבר גמר את הבישול...רעיה123
חחחחחחחחחחחחחחחחחח"י

אפשר לשאול עם מי?

מישו אמור להתחיל לחשוש? רייצ'ל=)
את לא מכירה פותר בעיות... רעיה123
נראליי שהבנתי מה קרה פה סתמישוו
אני לא.. אע"פ שיש לי בינה יתרהרייצ'ל=)
חח התלהבת מהמשפט, הא?סתמישוו
כן.. לא זכרתי את זה אימצתי.. רייצ'ל=)
תאמצי גם את ה"נשין דעתן קלה" סתמישוו
מצחיק מקנא אוף.. למה אין איזה משפט על גברים??רייצ'ל=)
שיקפוץץץץץח"י

אה, אופס לא משנהרייצ'ל=)
מי השביעיסטים מי החמשושים?
בעז"ה.. אם לא עכשיו, אימתי?!סתמישוו
תבשרי אותנו...ח"י

אני מקווה שהם יבינו את זה (סוף סוף)ח"י

מהתחלה הם הבנו... הם מתכחשים לעובדות רעיה123
חחחחחחחחחחחחחחחחחח"י

את לא נורמלית...!!

ההפך הבנות רודפות אחרינו!!! חנופה וכד׳חסוי2
היית רוצה!!!ח"י

אין הרבה  בנות שרודפות אחריכם אתם יכולים לחלום!!!!

ואי!! אתה כ"כ חי ב... לא יודעת איפה!!!!!רעיה123
חי בסרטים של פעם...ח"י

רק מאיך שאתם קופצות רואים שזה נכון....חסוי2
לא.. חבל לנו על כל שניה שאתה חי בצנצנת.. (באשליות) רייצ'ל=)
אנחנו לא קופצותח"י

אנחנו פשוט מסבירות לך...

דוגרי,יאירוש

על ראש הגנב בוער הכובע...

את באמת חושבת שאחרי כל השירשורים שהיו פה בחודשים האחרונים יש משהו שמישהו שכח להסביר???

מה אתה רוצה שיסבירו לך?ח"י

"אתה חי בצנצנת"...יאירוש

זה כמו לומר חי בסרט רק אחר זה בא גם בגרסה שלרייצ'ל=)
אתה חי בצנצנת עקומה שמשאית דרסה אותה--- זה למקרים מיוחדים
חחחחחחחחחחחחחחח"י

את הסברת לו שהוא חי בסרט...יאירוש

אתם חיים בסרט!! אנחנו צודקות ואתם מנסים להתווכח עם עובדות...רעיה123
בדיוק אמרתייאירוש

שכבר הסבירו את זה בחדשים האחרונים... עזבו, נשים דעתן קלה

בינה יתרהרייצ'ל=)
שזה רק לנשים... אז הוא לא יבין את זה רעיה123
לא מסתדר לי שאומרים דעתן קלה אבח כל הנשים עקשניות...רעיה123
הי הי!!!ח"י

תזהר על הלשון שלך...!!!

עקשנות מהצד הטוב!! חלילה... זמינה..רעיה123
את חדשה פה?!
נשים דעתן קלה...יאירוש

בינה יתרה בנשים...

יש הבדל מהותי בין דעה לבינה אבל אני לא נכנס לזה, במיוחד שזה יהיה בערך 7 בנות מול בן אחד...

ד"א, לא חסרים מקומות בגמרא שלא נותנים לאישה אחריות (בלשון המעטה..) אבל לא משנה.

עברנו נושא רעיה123
סתםם פשוט כבר סגרנו אותו בהסכמת כולם רעיה123
זה פשוט לא נכון!ציוני דתי

כל המקומות שלא נתנו אחריות לנשים(לדוגמא שהן פסולות לעדות),

זה בגלל הכבוד שלהם לא בגלל שהן לא אחראיות.

אתה מודע לזה שאתה כרגע יוצא נגד הסנהדין הגדולההמצב חסה

הסנהדרין פסלו נשים לעדות בגלל הכבוד שלהןציוני דתי

וכדאי שתבדוק את העובדות לפני שאתה כותב

אין עדות בנשים כך הלכההמצב חסה

ברוב המקרים למעט בודדים.

בגלל שאיזה מכבדת את עצמם או הכבוד של הסנהדרין?

(ואני מדבר על הכל חוץ מש"צית)

אשמח לדעת מה המקור שלו.המצב חסה

עובדה שעש מקרים שמותר לה להעידציוני דתי

ואם לא סומכים עליה, איך מותר לה?

בודדים. וזה גם רק בענייני נשיםהמצב חסה

ולמה יש רק בודדים?ציוני דתיאחרונה

בגלל כבודה של האשה

שקר!! איזה חנופה?! זה נקרא לפרגןרייצ'ל=)
אם הייתי על המחשב הייתי מביאה לכם קישור לשליש גן עדן רעיה123
אפשר הסבר/פרוט?ח"י

הסבר פירוט:רעיה123
קראי את התגובות שם למעלה...
מה????באיזה קטע?? :רייצ'ל=)
נראה לי אני יסתדר גם בלעדיהםרייצ'ל=)
אני מקווה שתסתדרי!! עוד שנה וכמה חודש תהפכי לרווקה זקנה רעיה123
צולעת מסכנה...ח"י

הפכת אותי לזקנה אני בקושי 17רייצ'ל=)
באמת?ח"י

את מדברת כמו אחת שיש לה עבר של שנים... עם נסיון...

כן, תשמעי סתםם בינה יתרהרייצ'ל=)
צריך לברך עליך שחלק מחכמתו?ח"י

וואוו.. הגזמתםרייצ'ל=)
אם היית עם בינה יתרה היית מתחת לחופה עכשיו רעיה123
למה? זה לא מחייב!!ח"י

יש גם חנונים עם בינה יתירה (גאוניים)

חחח... אבל עוד אין לי חתן לא בלחץ.... כן?רייצ'ל=)
עוד חודש 17רייצ'ל=)
מזל טובח"י

חח.. תודהרייצ'ל=)
מזל"ט ותמיד תזכרי שכיום בישראל יש גם עוקפערעיה123
חוק אז את כן יכולה לפתח את זה עם החתיכת מעצבן שניסה להתחיל איתך היום
כן.. רק שזה היה בשיחה אישית בפורומיםרייצ'ל=)
ו..אין מצב שבעולם!!רייצ'ל=)
חחח לא תודה !סתמישוו
יש לך עוד שנה וקצת עד הצליעה!! לעבודה!!רעיה123
נו... אני צריכה עזרה אני לא מכירה בנים.. חוץ מחברים של אח שלרייצ'ל=)
שלי (אבל זה לא בא בחשבון) וחוץ ממישהו שניסה להתחיל איתי היום (חתיכת מעצבן)
את רוצה לספר לנו קצת?ח"י

מה הייתן עושות במקומי?ח"י

אם היו מציעים לכן את שכן שלכן?

אווו... שאלה טובה!!!! כמה את שהציעו לך אותו?רייצ'ל=)
לא גדולה...ח"י

ברציני ?? לך תדע. . אולי זה זה רעיה123
אני מעדיפה שלא...ח"י

מה היית עושה?ח"י

אווצצ!! אני מנסה לפשר את החתיכת אולי זה יעזור ו .רעיה123
למה מראש שללת?! אולי ז. זה סתםחם תוציאו איזה חולצה עם גלופה בנידון אבל שנונה נגיד :מצפים למצפאים, דרוש חתן, יהודיה מחפשת יהודי וכד'ו תוך שעה את מסודרת אם לא... חזרי חזרה יש עוד עצות
את מספרת לנו קצת על מי שהתחיל אתך?ח"י

לא.. זה לא מענייןרייצ'ל=)
למה? בבקשה?ח"י

ככה: הפכתם את הדיון עלי או משהו??רייצ'ל=)
הפכנו את הדיון לזה שאת כבר מבוגרת מדי ויש מישהו שמחכה לך..רעיה123
איפשהו
השאלה איפה...רייצ'ל=)
לפחות את תספרי לנו משהו פחות קודר מהדיון הזה...ח"י

הוא לא קודר הוא מצחיקרייצ'ל=)
הדיון הזה קודר??? וזה באמת לא מעניין רעיה123
חחחח פשוט אומרים אני מסודרת ואז הוא לא חוזר לעולם
אבל צריך להזהר...ח"י

שהוא לא ישאל איך הולך?

ואתם עדיין ביחד?...

אני יגיד לו שאני יקרא לחבר שלי והוא יעשה לו פיו פיו!!!רעיה123
ברובה הגדול שלו!!(אם יש לו ) חחחח שילך לעזעזל!! חס וחלילה!!
חחח אז יש לך חבר!רייצ'ל=)
חחח.. כן.. סוג של.. אבל אני לא מסודרתרייצ'ל=)
אני מאחלת לך בקרוב (אם את רוצה...)ח"י

וגם אם לא!!!רעיה123
היום בלילה את תצאי מפה מסודר רעיה123
למה נראה לך?רייצ'ל=)
ושוב משהו מנסה להתווכח עם עובדות..רעיה123
איזה עובדות??רייצ'ל=)
שמתחילות להתממש בתחתית השירשןר : Eרעיה123
מה נסגר?רייצ'ל=)
אני אןמרת לך! עוד שעה זה נסגר... עכשיו זה נפתח רעיה123
מה? אני מקווה שאת לא מתכוונת למה שאני חושבתרייצ'ל=)
את חושבת בדיוק מה שאני מתכוונת רעיה123
אוי לא נכון..... אל תהיי מצחיקהרייצ'ל=)
חבל שאני לא יכולה לדעת במפורש מה שאצ חושבת רעיה123
ממש חיחיחי... אולי לא חשבנו על אותו דבררייצ'ל=)
יש לך מישהו גם בשבילי? פשוטח"י

אני רוצה להגיד לשכן שלי שאני מסודרת...

מה זה גם? יש לך מישהו בשבילי?? רייצ'ל=)
אה, את רוצה?ח"י

כן.. שאני לא יהיה זקנה צולעת.. סתם.. שתמצא ונחכה איזהרייצ'ל=)
שנתיים שלוש
אולי רעיה תשיג לשנינו...ח"י

אווו.... משהו זז!! תבחו!! יש 700 בני דודיםרעיה123
1000 אנשים מהנוער 890חברים של האחים מהישיבה הכל מוגש ולכם נשאר רק לבחור!!
חחחח ברצינות!!!ח"י

כבר שלחתי להמה בני דודים הם אם בקטע ולאח שלי שיברר ובנוער אנרעיה123
י יודעת חחחחחחח
מה אני מביאה לכן את חברים של אח שלי?? קודם הוא רעיה123
את יכולה לפרש דברים שאת אומרת?? רייצ'ל=)
מה לא ברור/??רעיה123
הרבהה דבריםרייצ'ל=)
איפה בינה?!רעיה123
דעתי קלה עכשיורייצ'ל=)
כן הרבה...רעיה123
דיי...רייצ'ל=)
יאלה, אנחנו מחכות...ח"י

הרבה דוס קצת פחות דוס קצת קצת פחות דוסרעיה123
קצת קצת קצת דוס קצת....דוס ............ לא דוס??
מי שבא ברוך הבא...ח"י

ווואוו... רייצ'ל=)
אם את אומרת..רעיה123
איזה צחוקים אם מישהו נכנס ולא הבין מה הלך פהרייצ'ל=)
טוב, מה פתחתם פה..מוסד שידוכין?!סתמישוו
למה, אתה מפחד שנציע לך מישהי?ח"י

קיים סוג של חשש סתמישוו
מדועע?? יש לי מגוון רחב של בנות דודות וחברות...רעיה123
אני שמח שאת מקובלת בחברה!סתמישוו
שום דבר שקורה בעולם הזה הוא לא סתם....רעיה123
שוב אני אומרת גם לי יש מלא חברות! חמודות אחת אחתרייצ'ל=)
אני בניתי לי גן עדן... אל תהרסי לי אותו!! לכי תצעי לשכנה שלךרעיה123
את החתיכת מעצבן שהתחיל איתך היום
גם לי יש מלא חברות. חח סתם, ח"וסתמישוו
אווווו!! אז מי הרסה לי את הגן עדן??רעיה123
פה חשדתירייצ'ל=)
אין לך ממה לפחד!!!ח"י

אנחנו לא אוכלות בנים (גם אם הם חושבים שהם מעלינו...)

נשארתי הבן היחיד..סתמישוו
איך נפלו גיבורים!!
|צחוק מרושע| רייצ'ל=)
סתמישוו, בן כמה אתה?ח"י

עוד מעט 17..סתמישוו
מה זה המעט הזה?? אני יסדר פה ת' עניינים רעיה123
כיף! גם אנירייצ'ל=)
רואה שהבנות שולטות?!!! רק החזק שורדרייצ'ל=)
אני ראיתי פה התעניינות בגיל??רעיה123
וואלה זה לא גאווה רעיה123
לזה התכוונתי^^רייצ'ל=)
בנתיים אתם... חבל על הזמן!! רעיה123
מרגיש לי רכלניות זקנות שרוצות לזכות בשליש גן עדן וחתןרייצ'ל=)
זקנות שמנסות לזכות בחתן?! :-_רעיה123
את אמרת שאני עוד שניה רווקה זקנהרייצ'ל=)
יש לי גם הרבה בנות דודות, וחברות!!רעיה123
גם לי יש מלאאא חברות!!! שיא החמודות!! רייצ'ל=)
אה... רעיה123
למה חשבתם שהןא ברח?!רעיה123
יש לי השערהרייצ'ל=)
שמה?ח"י

למה הוא ברח.. רייצ'ל=)
חחח.. יופי. מצחיק. הלכתי לאכולסתמישוו
בתיאבוןןןןן!!!!!!!!ח"י

לא.. חח כאילו, עכשיו חזרתיסתמישוו
היה טעים, אם תהיתם לרגע
אה.. שיואו.. מזל!! הבהלת אותנו:רייצ'ל=)
כן .. ושכל אחת פה אומרת על החברות שלה , זה לא מבהיל, הא?!סתמישוו
ואו!! עד פה!! אם אנחנו מסודרות למה לא לעזור לעני ולדל??רעיה123
את מסודרת?! חחסתמישוו
חכה חכה עוד שניה אנחנו מסודרות ואז תקנא וגם אתה תהיה מסודררייצ'ל=)
אני קלטתי את ההתעניינות שם למעלה ככה שמתירעיה123
שאת תיהיה מסודרת גם הוא. .
תזהרי.. רייצ'ל=)
אה בסוף תגלי שהוא החתיכת מעצבן שניסה להתחיל איתך היום רעיה123
מי?? את מדברת על מישו מסוים.. רייצ'ל=)
אויי אוי.. את עם המוח הקרימנלי שלךסתמישוו
חח אולי אני מעצבן .. אבל זה לא אניסתמישוו
לפעמים אני חושב מה היה קורה אם כאילו ההתכתבות הזאת הייתהסתמישוו
דיבור באמיתי.. ואז אני חושב על זה שהיית עם חיוך כזה גדול שלוש שעות..
וואי.. תאמת אני כבר 3 שעות נקרעת מצחוקרייצ'ל=)
אבל אתם לא רצינים מה עוזר?!רעיה123
שיא הרצינית אבל זה משעשע אותירייצ'ל=)
אם זה היה בדיבור אז לא הייתם שומעים אגה ממני רעיה123
רייצ'ל את לא הולכת ללמוד?ח"י

אני בכיוון.. אני ממש לא רוצה.. וגם יש לי מה להגיברייצ'ל=)
איך נוכל ליהיות בטוחים שחתונה עוד כמה שנים?!רעיה123
סליחה??ח"י

מה אמרנו על חברות שלנו?

לא עליהם..סתמישוו
חח כאילו, כל אחת עם ה" ישלי מלא חברות"
אתה רוצה שנכיר לך מישהי? אל תתבייש...ח"י

חח תגידי, מה.. את שואלת ברצינות?סתמישוו
ואז כשהנכדים ישאלו אותי איפה הכרנו מה אני אענה?! בפורום של ערוץ 7?!
חח סתם, נראליי שכבר אמרתי את דעתי
לא בפורום... מי ששידך בניכם עשה את זה דרך הפורום..רייצ'ל=)
באמת חברות מדהימות
ויש כמה
ואי... את בכל הכוח מנסה לקחת לי את גן עדן...רעיה123
מה? גם לי יש חברות!רייצ'ל=)
מה ?! חח אני לא רוצה להיות נושא השיחה בקטעים האלהסתמישוו
אני לא רוצה שבני העם שלי יסתובבו בגיל 40 בודדים כי לא רצו ארעיה123
ת השידוך מהשמינית!!
הוו, דואגת לכולם.. מאוד מרשיםסתמישוו
יאללה!! 3 שעות על הפורום ועדיין לא שליש אחד?!רעיה123
אני יודעת בין מי למי . .
תנסי את מזלך בפורום אחר סתמישוו
אני כבר סגרתי שליש אחד רעיה123
אתה בטוח שזה רק בקטעים האלה?!רעיה123
חח לא יודע.. יש עוד?!סתמישוו
ה'אהמ אהמ' לא עוזר לי בגרון...רעיה123
צריך לעשות את זה עם רגש..סתמישוו
ישלך רגש?! חח סתם
תראה להם שלא רק שליש גן עדן מצליחיםרעיה123
אני עדין מבוהלת!! איך אפשר לחזור חי אחרי קנידךרעיה123
גפילטפיש??
חח לא עוד פעם. חוץ מזה, שאכחתי טוסטסתמישוו
ובטח לפני שעה אכלת בשרירייצ'ל=)
אבל אני לא הולנדי!! זה לא נקלט סתמישוו
מה אתה אוכל טוסט כשהמיועדת מחכה???רעיה123
חח רעיה נראליי שהשעה שלך עברה.. ומזמן סתמישוו
אתם הזקנים פה ואתם אלו שמאחרים לחופה!!רעיה123
יווו... אי אפשר איתךרייצ'ל=)
ואת זאת שצריכה ללכת ללמוד לא אני רעיה123
אומרים שכל שידוך זה שליש גן עדן, אני משדכת את שלושתיכםרעיה123
ואני סגורה
איזה... רייצ'ל=)
יאלה נראה אותךח"י

אני אבוא לסנגר עליך למעלהח"י

ששידכת אותי ואת רייצ'ל...

וזה כבר 2 שלישרייצ'ל=)
אנחנו מחכות להצעה...ח"י

נו רעיה קדימה! שליש גן עדן מחכה לךרייצ'ל=)
מה אני צריכה סינגור??? יש לי גן עדן הערב בעז"ה 3 חתונות בקיץרעיה123
אבל את לא עושה כלום!!!ח"י

תגידי מה את רוצה אני יביא לך... רעיה123
ו.... בלי בעיות, אני זאת שעושה פה!! והכי הרבה רעיה123
את חושבת?? אין מצב אני מתחתנת לפני שירות!!רייצ'ל=)
חבובית... לא את מתכננת את העולם רעיה123
רעיה אני מחכה...ח"י

אני מחכה שתאמרי מה רצונך ונשלברעיה123
אני ימצא לך.. אני גם רוצה איזה פיסת גן עדן..רייצ'ל=)
אוף.. יש לי מחר מתכונת ולא ממש למדתי.. אז אני נאלצת לפרושרייצ'ל=)
בברכת- הבנות שולטות
תמשיכו לחפש לי חתןרייצ'ל=)
חכי!! עד שמצאנו את המיועד!!רעיה123
סתםם אולי עוד תספיקי לחזוא אילנו!רעיה123
השם והטלפון שלו בפרטי. ...שלא יחטפו לך
מההה????? מצאת לי מישהו??רייצ'ל=)
בהצלחה! במה זה?סתמישוו
בקר טוב!!! סתמישוווח"י

מה אני?! בוקר טוב גמלך ..סתמישוו
מתמטיקהרייצ'ל=)
חח אז באמת בהצלחה סתמישוו
תודה תודה גם ממש כואב לי הראשרייצ'ל=)
*זה יכול ליהיות שידוך נהדררעיה123
את מדברת בקודיםרייצ'ל=)
כם זה קודים בשבילך אז סבבה רעיה123
זה עוזר לאיסוף הנתונים...
אתם לא מבינים מה קרה לי!!רייצ'ל=)

אתמול רציתי לומר שאני מטומטמת כי לא למדתי למתכונת..

באתי בהרגשה נוראית היום 

והלך לי מהזה טוב במתכונת

אולי זה בזכות ההצלחה שאמרתם לי אתמול

זה בזכות השמחה שהלכת לישון איתה סתםם יופי רעיה123
בזכות הידיעה שיש לי חתןרייצ'ל=)
מה חשבת?? זה מרגיע ונותן שלווה סתםם רעיה123
בהצלחה רעיה123
תודה חברים! אבל איןןן לי כוחחחח לזה!!!רייצ'ל=)
כמה יחידות את?סתמישוו
אוי...רעיה123
אהמ.. מלפני חצי שנה 4רייצ'ל=)
וכעבור חצי שנה?? 3?? רעיה123
הייתי ב3 עליתי ל4רייצ'ל=)
שכויח היית בלחית תעלי למימוש...רעיה123
כבר יש שידוך אחד שאני לא שוללת... רעיה123
איזה?רייצ'ל=)
אני במיטה, אין לי כוח כואב לי הראש אז החלטתי לא ללמוד.. זה גרוע
שלך!!!רעיה123
אהה.. עם מי?.רייצ'ל=)
ככה בפומבי??רעיה123
את זה את תצטרכי לבחור
אהמ.. את יכולה באישי או משורייצ'ל=)
אהם... אז זה אחד מהישוב. . 052527995 שמואל.רעיה123
מה?!זה לא קרה עכשיו... חח רגע , צריך להפנים את זהסתמישוו
מה אתם בשוק!! אתם כבר שביעיסטים!!רעיה123
למה? אתה מכיר אותו?רייצ'ל=)
הוא אמר שכבר תסדרו בניכם במקום טלפון שבור...רעיה123
ולזמינה 0523348654מנשה.. גם מהנועררעיה123
סתמישוו.... לך ..058662423רבקה... חברה...רעיה123
אותו דבר עם הטלפון שבור...
חחח אני כבר שמתי לב לזה .. חחסתמישוו
רגע. מה?? לא הבנתי מה הולך פהרייצ'ל=)
מה אכפת לך?! תנסי, כן כן לא לא... רעיה123
לזה ש...???רעיה123
דיברתי איתה.. אמרתי לה שהכל בזכותך וכו' וכו'סתמישוו
חח סתם, היא ישנה.. אמא שלה ענתה.
שקר, עכשיו דיברתי איתה!!רעיה123
אבל אמא שלה אמרה שהיא ישנהסתמישוו
היא התלהבה... כנראה התאלפה מהתלהבות ואמא שלהרעיה123
בטוחה שהיא ישנה...
לך תעשה החייאה לחברה שלך
כן, טוב .. יופי .. אסגור ת'באסטהסתמישוו
יאללה, לישון
אנחנו עוד נסגור את זה מחר... זה לא מעודק... רעיה123
בכל מקרה... שיהיה במזל"ט לשלושתיכם ואני בטוחהרעיה123
שהחלומות שלכם ישתנו מהלילה ...
ואם פתעום נאבד המספר או משהו... אני פנויה באישי
אני את הגן עדן שלי עשיתי לילה טוב ומז"ל
הראשי תיבות זה מזל"ט.. תשימי לב לפרטים הקטנים!סתמישוו
קיצור מילים ... יאללה... לילה טוב חלומות נעימים רעיה123
קיצור מילים ... יאללה... לילה טוב חלומות נעימים רעיה123
אין מצב שאני מתקשרת!!!רייצ'ל=)

וסתמישוו אם אתה מכיר את המיועדים שים לב את מי היא משדכת.. טוב??

זה זה... שהוא לא מכיר רעיה123
תרגום בקשה??!רייצ'ל=)
מאיפה לי להכיר?!סתמישוו
אה.. לא משנה כבררייצ'ל=)
אוף.. באלי לי לישון אבל אני צריכה שקודם שניכם תפרשו.. רייצ'ל=)
מסתבר שלא חיכית הרבה זמן.רעיה123
ידענו שזה יהיה הסוף רעיה123
לאא.. פשוט נכבה לי האינטרנט..רייצ'ל=)

נכבה האינטרנט?!רעיה123
כן.. עזבי..רייצ'ל=)
מיצל התקשרת/???רעיה123
*רייצל...רעיה123
יש לי גן עדן ואי... איזה קיץ מעניין עומד ליהיות לי!! 3 חרעיה123
תונות
ואם עוד מישהו רוצה, מוזמנים בכיף יש מאגרים ומאגרות רעיה123
ואחד מהשלושה הודיע שמתקדם סבבה אז קחו זאת בפרופורציות
כמה נחמד יהיה להם לקום בבוקר ולגלות שעשו להם את העבודה רעיה123
יווו! רעיה, תכניסי אותי לרשימה!בת אדם

בכיף את גם שביעיסטית??רעיה123
לא אמרת שכבר יש לך גן עדן?! לא מספיק 1?סתמישוו
שיהיה בטוחרעיה123
כן..מה, אם לא יעבוד??רייצ'ל=)
יעבוד יעבוד!! רעיה123
אל תהיי בטוחה כ"כ.. הוא לא ענה לירייצ'ל=)
הוא עם החברה בחדר נוער עם הנרגילה סתםםם רעיה123
אבל... כתוב שאת רק בת 16... חכי שנה הבאה טוב?!רעיה123
אבל... כתוב שאת רק בת 16... חכי שנה הבאה טוב?!רעיה123
כן אני קטנה בשכבה.בת אדם

אז את מסכימה לחכות עוד שנה?! אחת... זה בישבילך רעיה123
חחחחחח
משתגידיבת אדם

משתקלידירעיה123
מה?? אפחד לא פה?? רעיה123
אני פהרייצ'ל=)
איזה שקט סתמישוו
אני פה הי!! רעיה123
היי וברכהסתמישוו
בקצרהנשוי שמח
בדר"כ הגבר עובד עד מאוחר אז בטבעי יוצא שהאישה עושה את כל השאר.
אני לא יודע איך זה אצלכם אבל אני עוזר המון לאשתי ואני משתדל לכבד אותה יותר מעצמי אז תביני שזה לא בדיוק כמו התיאור שלך
ערוך- בטעותנשוי שמח
הרגע הזה שאתה קולט ששוב בהרזת בחצי מהיום ועכשיורעיה123
חייב להיכנס
לגבר אין את הכח הזה שיש לאישהירושלים של זהב
כן.. כבר סיכמנו את זה והם גם באמת הודו בכךרייצ'ל=)
ולאישה אין את הכוח שיש בגבר.סתמישוו
זה העניין.. אין פה עניין של קיפוח. מי יותר טוב. זה םשוט שלכל אחד יש יחס שמתאים לו לפי ה'כוחות' שלו.. גבר ואישה הם שני דברים שונים!! למה צריך את ההשוואות האלה.. כל אחד טוב בתחומו..
זה בדיוק מה שהתכוונתיירושלים של זהב
לאישה יש את הכח ללידות, לגדל ילדים ולנקות ולגבר יש כח יותר פיזי לעבוד, לסחוב דברים ולעשות דברים שלנשים קשה לעשות
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך