שאלה שקרתה לי..יהודה פ.

הלכתי לעזור לסבא שלי יום שלם עם כסא גלגלים כי קשה לו ללכת..

זה היה קשה, לא כ"כ כיף והרבה שעות מתות שהשתעממתי כי היה רותח בחוץ ולא רציתי לצאת מהמזגן.

עכשיו, ביום הזה הפסדתי כ3 מפגשים עם חברים. נורא התבאסתי מזה.

וחשבתי, קיימתי את המצוה הזאת אבל בלי חשק. רק רציתי כבר ללכת משם ולסיים והייתי מבואס חצי יום על מה שהפסדתי.

אני קראתי לזה כמו מצוה הבאה בעבירה ודייקו לי שכדאי להגיד לפום צערא אגרא.

כאילו אני תוהה כמה שווה לקיים מצוה כשאני מצטער? בכלל לא רציתי לעשות אך לא היתה ברירה ואני זה שהייתי צריך לעשותה..

כמו שכתבת-לפום צערא אגראהמצב חסה

למרות שהוא רב משמעות, לפחות זה אולי יעודד אותך

אולי זה גורם צער אבל... זה לעזור לסבא!! זהרעיה123
מצווה ענקית, ועוד יותר, זה סבא!! זה לא איזה זקן ברחוב...
אנחנו צריכים לנצל את הזמן הזה שיש לנו עם המבוגרים והזקנים, לשמוע מהם וללמוד- זה לא ימשך לעוד הרבה שנים ... בעז"ה עד 120 לכולםאבל עדין
תסתכל על זה ככה זה יהיה לך יותר קל... בהצלחה
טוב... אולי לי קל להגיד את זה...רעיה123
ב"ה אני וסבתא וסבא שלי חברים אבל טכלס... זה שיא הנכון
אל תתחרט על המצווה שעשית,דוסית גאה!

זה יפחית לך מהשכר...

שווה ועוד איך שווהכפית
אולי ממבט ומנקודה ראשונית זה נראה לך מבאס אחרי כל מה שהפסדת, אך אני יכולה להבטיח לך שבעוד כמה זמן כשתסתכל לאחור תשמח במעשייך(: יתרה מכך על מצווה שאדם עושה עוד בלי חשק מקבל הוא שכר גדול משמיים שהרי התגבר על עצמו. תחייך! התעלית על עצמך ולא נכנעת עזרת לסבך למרות הפיתויים וההפסדים. כמובן שעדיף לעשות מצווה מתוך שמחה ואהבה אך אם כבר קרה במקרה שלך זהו מעשה דגול!! אשרייך ושכוייח(:
קודם כל-כל הכבוד!יעל...
זה ממש לא מצוה שבאה בעבירה, אלא מצוה שבאה בהתגברות ולכן היא ממש "לשמה"!
חוצמיזה שבמבט לטווח ארוך אתה מאד תשמח שעשית את זה!!
יהודה כל הכבודאורן י

יהודה שלום לך צדיק,

עשיץ מעשה נפלא ומרומם, המכוון שזה היה קשה לך השכר שלך גבוה לעין ערוך. לשמח אדם אחר זה חסד מאוד גדול, בכל מעשה שאנחנו עושים צריכים לראות את הנקודות הטובות. במקרה שלך יש לא נקודה אלא הרבה נקודות אור. בפעם הבאה שזה קורה לך בזמן הזה תחפש את נקודות האור במקום להשתעמם וכ"כ תביא איתך איזה ספר, תלמד משהו. בהצלחה רבה צדיק

לפום צערא אגרא ככל שהקושי לקיים מצווה גדול יותרלולית10

כך השכר על המצווה גדול יותר....

מבינה לגמרי אבל בכל זאת..אריאלניקית גאה

גם לי יש את ההתמודדות הזו- יש לנו חברה מבוגרת על כיסא גלגלים שבאה אלינו כל שבת ותמיד צריך ללכת להביא אותה,

וגם אני חשבתי ככה עד לא מזמן ואז אמרתי לעצמי שנכון שזה לא נעים תמיד ללוות אותה (היא צורחת ברחוב כשהיא מדברת)

אבל כמה נק' למחשבה:

1. כמה שזה נדוש וחופר זה פשוט אמיתי! אם זה הייתה אתה (ח"ו) איך זה היה משמח אותך שהנכד שלך בא ועוזר לך בשמחה למרות שהוא מפסיד מזה, לעומת איך שהייתה מרגיש אם הוא עושה את זה מתוך הכרח ובאסה... 

2. אולי בגלל שאנחנו כבר  רגילים כ"כ לשמוע את המשפט "לפום צערא איגרא" כבר לא חושבים על המשמעות!!!

תדמיין את הקב"ה יושב בשמיים ורואה את הבן שלו הולך עם סבא שלו בשמחה ועוזר לו, וכל זה למרות שבאותו זמן ממש הוא מפסיד את המפגש אם החברים שלו! וכל זה בשביל מה?-בשביל לכבד את סבא שלו!

כמה שמחה זה עושה בשמים!!!!!

כמה שפע זה מוריד לנכד הזה אם רק הינו רואים את הרעש שזה עושה בשמים לא היינו מפסיקים לעשות מצוות!

אשריך שזכית!!!!!!!קורץ

(כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם- מבוסס על פי דבריו של הרב שלום הרוש)

אשריך!!!ח"י
לא עובד אצלו. ..הורה עייף
אבל נראה לי שלפחות פי 100
יש משהו כמו פעם אחת בצער ממאה פעמים שלא בצער...

כל הכבוד לך!!!
בדיוק הפוך!אבישי הקטן

יהודה היקר,

כשעשית מצווה וזה גרם לך צער, ובכל זאת עשית אותה, זה לא מקטין מהמצווה אלא מגדיל אותה. כשאתה משתמש במושג "מצווה הבאה בעבירה" הכוונה למצווה שעשית אותה על ידי עבירה (למשל: גנבת לולב כדי לקיים נטילת לולב בסוכות) ואז באמת המצווה נהרסת. אבל פה זה בדיוק להיפך: אם היה לך קשה לקיים את המצווה, השכר עליה גדל פי מאה: "טוב לו לאדם (לקיים) דבר אחד (-מצווה אחת) בצער, ממאה ברווח" (-ממאה מצוות שמקיים בלי מאמץ) !!! (אבות דרבי נתן, פרק ה' אות ו'). כלומר, תחשוב שהפעם הזאת שעזרת לסבא שלך, נחשבת לך כאילו מאה פעמים באת לעזור לו (אם היית הולך אליו, נניח, פעם בשבועיים, היה לוקח לך ארבע שנים להגיע למצווה הזו, שהגעת אליה בפועל על ידי ביקור אחד אצל סבא!!!).

אגב, הרב דסלר כותב, שזה לא רק פי מאה, אלא כל דרגה נוספת של קושי מכפילה את השכר פי מאה (למשל: אדם הלך לבית כנסת להתפלל במזג אוויר נוח, יש לו שכר. הלך כשקצת קר - שכר פי מאה. כשמאוד קר - פי מאה מהשלב הקודם, כלומר פי 10,000. הלך כשממש יורדות טיפות של גשם - שוב מכפילים המאה, והגענו למיליון. גשם חזק - שוב פי מאה וכו').

בקיצור - במקום להתבאס, תחשוב על ההזדמנוצת: יש לך פה מכרה זהב של מצוות... 

אני תהיתי לעצמי כשקראתי את זה..סתמישוו
ואתה נשמע בחור רציני, מלומד..
אז.. אולי יהיה מותר לכתחילה להצטער יותר כדי לזכות ביותר שכר?!
גם כתוב בגמ' שעומשים להתפלל מתוך שמחה של מצווה.. כלומר, לכאורה המצב הכי טוב הוא המצב השמח. לעשות מצווב בשמחה, לי זה נשמע ערך גבוה יותר מלבוא ולעשות מצווה בתחושה של באסה. אולי תוכל לתרץ לי..
לא אין מטרה להצטער בקיום המצוות.א"י זה קשה

אנו מתפללים לה' אל תביאנו לידי ניסיון. הכוונה שאנו רוצים להתקרב אליו בדרך מישרים ולא מתוך קושי וגם הרבה פעמים כשקשה אנו נכשלים ויצא שכרנו בהפסדנו.

מצד שני כאשר בא לידינו מצווה שיהיה קשה לקיימה והתגברנו אז מבחינת הערך הפנימי של המצווה ( החינוך המוסרי שניתן לנו, הביטוי של התמסרותנו ועבדותנו לה' יתברך) וודאי שהערך יותר גדול ולכן פשוט שה"שכר" על מצווה זו יהיה גדול.

יצא אולי פלספני... אבל מה נעשה כיף לדבר פלסף..שטןמתפלפל

תחושתך טבעית ונורמלית לחלוטיןשלמה.מ
זה מבאס להפסיד כשאתה בצד של הטובים! לפעמים זה אפילו גורם לחשוב שוב אולי בחרתי בקבוצה הלא נכונה. אל תאמין למי שאומר לך שאתה בעצם ניצחת. כי כשמנצחים יודעים את זה.

מצד שני אנחנו לאט לאט מפתחים את החושים הנכונים לדעת אם ניצחנו או הפסדנו. אם זה מפגש חברתי סתמי עם הזמן תלמד להבחין בין עיקר לטפל ותבין שהמחיר שווה את ההפסד. ואם זה משהו מאוד חשוב שאתה מפסיד יהיו פעמים שתלמד להגיד- סליחה, יש לי משהו חשוב יותר לעשות.

באופן אישי אני חושב שצריכים להרגיש את האגרא הזה ולא רק לשנן לפום צערא אגרא. לראות איך הייסורים והדם שהקאת בנו אותך.

ולסיום אספר לך שחבר שלי שעובד כמורה הציל ברגע האחרון ילד שכמעט נפל במדרגות. ואז הטלפון החדש נפל שלוש קומות והתרסק. איך אתה חושב שהוא הרגיש? כנראה קצת כמוך...
לפום צערא אגרא, אבל ...נחמיה17אחרונה

צריך לקבל את הצער בשמחה.

עם זאת מתוך שלא לשמה בא לשמה וגם אם לא שמחים וקצת "מתחרטים" ח"ו, עדיין יש שכר עצום למצווה.

יישר כח.חיוך

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך