דבר תורה לשמיני של פסח-שווה קריאה!!!לפיד בוער!

אומר ר´ שלמה קרליבך זצ"ל:

מה באמת קרה בקריעת ים סוף? איך נתגלה שהקב"ה ממש מולך בכל?
אחרי שבני ישראל עברו את ים סוף, מספרת לנו התורה: ´וישב הים לפנות בוקר לאיתנו´. כלומר, הים חזר למצבו הקבוע. הוא שוב היה למים.
אבל חכמינו אומרים משהו לא ייאמן: אל תקרי לאיתנו אלא לתנאו. כשבששת ימי בראשית ברא הקב"ה את ים סוף, הוא עשה עמו תנאי: אני בורא אותך, בתנאי שביום השישי של פסח בלילה, כשיגיעו בני ישראל לחוף שלך, אתה תיפתח ותיתן להם לעבור.
אני עושה אותך מים, בתנאי שכשיבואו בני ישראל תהיה מוכן להיהפך ליבשה…

הקב"ה עושה תנאים, לא רק עם הים. הקב"ה עושה תנאי עם כל אדם בעולם. הקב"ה אומר לכל אדם: ´יבוא רגע בחיים שלך שתוכל להציל חיים של אדם אחר. יבוא רגע שבו תוכל לעשות את הדבר הגדול ביותר. ואולי לא בראתי אותך אלא עבור הרגע הזה. לכן אני מתנה עמך: כשיבוא הרגע הזה תצטרך להיות מוכן לעשות הכול, ואפילו להיות משהו שאתה לא.

אתה מה שאתה – זה נכון. אבל אני קובע אתך תנאי. והתנאי הזה חיוני לרגע המכריע בחייך: כשהדבר יתבקש ממך, תצטרך לוותר על מה שאתה. תצטרך להיות מוכן להיות מישהו אחר. אם אתה ים, תהיה יבשה. תהיה כל דבר בעולם…

זה הסוד הכי עמוק בחיים: נכון, בדרך כלל אני צריך להיות מה שאני. אבל ישנם רגעים בהם אני צריך להיות גם מה שאני לא…
אם אתה אוהב מישהו מאוד, מהו המבחן האמיתי? המבחן הוא: האם תהיה מוכן להשתנות עבורו, ולו לרגע אחד?

עכשיו תשמעו: מה קורה לך אם אתה מסרב להשתנות? אתה יכול לומר: ´או קיי, לפחות אני מה שאני.´ אבל אתה טועה. האמת היא שאתה כלום.
אתם שומעים מה אומרת התורה? רק כשהים עמד בתנאי שלו – להיהפך ליבשה, רק אז הוא ´שב לאיתנו´, לכוח שלו. לפני כן, הקיום שלו כים לא היה איתן. עכשיו הוא איתן!
זה כל כך עמוק, אתם יודעים. מתי אתה באמת מה שאתה? רק כשאתה יכול להיות כל דבר עבור מישהו שאתה אוהב.

בקריעת ים סוף נקבע משהו כל כך עמוק בעולם, במים, בכל הטבע: היכולת להשתנות כדי למלא את רצון ה´. זהו עומק החירות. היכולת להיות כל דבר בעולם עבור השני ועבור הקב"ה.
וזה גם העומק של מלכות ה´. אין שום דבר בעולם שלא יכול להשתנות כדי לקיים את רצון ה´.

ועוד, אומרת הגמרא שלמצוא את בת זוגך, זה קשה כמו קרי?ת ים סוף."
וכולם שואלים: למה הקב"ה מכריז בשמיים, ארבעים יום לפני שאדם נולד, מי תהיה בת זוגו?
מפני ש?בור שני אנשים, למצוא זה את זו ולהיות יחד, כשכל אחד שומר כל הזמן על ´סדר היום´ של ?צמו - זה בלתי אפשרי.
הם לעולם לא יצליחו, נכון? אני אני ואת את.

אלא אם כן הם כמו ים סוף... מוכנים להשתנות, להפוך מים ליבשה.
זה כל כך עמוק, אתם יודעיםְ מפני שהכוח להשתנות הוא כוח שמימי. הוא לא בא מהחלטה שלך אחרי שנבראת. הוא חייב לבוא מלפני כן, מהרגע שבו הקב"ה ברא אותך. רק הוא יכול לתת לך את הכוח הזה, את האפשרות הזאת. הכוח הזה שייך ל´יש מאין´ של ה´רג? לפני´ הבריאה.

ד?ו לכם, להשתנות זה הדבר הכי קשה בעולם. ולכן, כשאדם נולד, הקב"ה כבר מתנה ?מו, כלומר נוט? בו את היכולת הזאת:
אתה תתחתן כנם חנה´לה. אבל עבור החנה´לה הזאת אתה חייב להשתנות אלף פעם...

ר´ אהרון קרלינר אומר תורה יפהפיה. כשהקב"ה אמר לים סוף להיפתח כגבור בני ישראל, אמר הים: "האם תוכל להראות לי את היהודים שעבורם אני אמור להיפתח?" והקב"ה הראה לים את היהודים באופן שהם נראים בשמיים. הם היו נראים כל כך קדושים וטהורים, כל כך מלאי חן. וכמובן - בשביל יהודים כאלה איזה ים לא ייפתח?!
אבל אז ראה הים את בני ישראל ?ומדים על שפתו, והם היו נראים כל כד עייפים ושבורים... אמר הים לקב"ה: "אלה לא האנשים שאני אמור להיבק? בשבילם!" וזה היה כל כך קשה לשכנ? את הים שאלה הם בדיוק האנשים שאת נשמתם ראה בשמיים..."

ואני רוצה להוסיף על כך: כאשר מכריזים בשמיים, ארבעים יום לפני יצירת הוולד: ´בת פלוני לפלוני´, אומרים הזכר והנקבה לקב"ה: ´האם תוכל להראות לי את בת זוגי, או את בו זוגי?´ ומראים לכל אחד את נשמת בת זוגו -או בן זוגה בטהרתה.
ומה קורה אתר כך, ב?ולם הזה? הם לא מכירים אחד את השני... היא אומרת: ´זה לא היענק´לה שלי!´. והוא אומר: ´זאת לא החנה´לה שלי!´...

(מתוך ´לב השמים´ – פסח)

ארוך אבל יפה רעיה123
יפה! תודה ה.ת.

שכוייח ! יפה..סתמישוואחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך