נושא לא פופלרי, והפעם אני בא לעזור!20 לנער
עבר עריכה על ידי פיתה פיתה בתאריך כ"ג בניסן תשע"ה 16:11
בס"ד

שלום לחברים כאן בפורום.
אני כותב כאן כי אני יודע שיש כאן אנשים שצריכים את מה שאני בא להציע, זה נושא רגיש ומאוד דיסקרטי ולכן דווקא כאן במקום בו אנשים לא באמת מכירים זה את זה אפשר לדבר עליו.
אני דוס, דוס כול כולל הכל, תפילות, ישיבת הסדר, לימוד תורה, אין לי שום ספק במה שאני עושה הכל טוב ונכון וישר ואני שלם עם עצמי מאוד.
מה הבעיה?
מכירים את השרשורים שיש כאן "אני מאוהב במישהי מהסניף וכו'" או "יש לי חברה ואני לא יודע מה לעשות", אז אני לא מש מצלןיח להבין את זה, אני לא נמשך לנשים .
כן, אני בחור ישיבה, דוס וברכני ה' בנטיות הפוכות,
הדחקתי את העניין והתכחשתי אליו שנים ארוכות ולבסוף התוועדתי קודם כל לעצמי ואחר כך ל"מבוגר אחרי" שעזר לי וליווה אותי.
הוריי לא יודעים, אך יש אנשים אחרים שיודעים ומלווים.
התחלתי טיפול בחסדי ה' לפני מספר חודשים ואני על מסלול מצויין ב"ה.
קודם בקשה לכלל הציבור-אנשים רגילים להתייחס למי שיש לו נטיות הפוכות כאיו עשה משהו רע, אז אף אחד לא בחר בזה, אף אחד לא רצה את זה, מדובר באנשים רגילים לגמרי שיש להתייחס אליהם רגיל, בכבוד ובאהבה כמו לכל אדם.
בכל מקום ישנם מי אנשים עם נטיות הפוכות, חלקם התוודעו לעצמם וחלקם יעוד מדחיקים ובורחים מזה, אז אני כאן כדי לעזור. אני יודע שלא לכולם יש עם מי להתייעץ, לדבר ולשתף ולכן אתם מוזמנים לדבר איתי כאן, בפרטי, איני מכיר כאן איש.
גם מי שהוא רגיל וסתם יש לו שאלות בנושא מוזמן לפנות אליי, שלחו הודעה גם אם איני מחובר ואני אפנה אליכם חזרה.

ברכה והצלחה.

*עריכת המנהלים-אנחנו יודעים שזה נושא רגיש. אנחנו כאן ועוקבים אחרי השרשור. לכל שאלה נשמח שתשלחו לנו מסר.
הוא מתגבר על זה.הוא הבהיר שהא רואה את זה כניסיוןאיש_בנימין

אלא אם כן הבנתי לא נכון ואז אבקש את סליחתי...

ברכני כי למדתי איך לגדול מתוך זה, והדרך שאני עובר כדי לשנות20 לנער

את זה.

מחקו את התגובות שלי. אבל לא הבנת אותי נכון כנראההמצב חסה

אני חושבת שהייתה אי הבנה*בננית*

זו אמירה שיכולה להקפיץ, אבל במקרה הנ"ל כוונתו הייתה חיובית.

צריך להיזהר מלחלק מחמאות שכאלו לפני שמבררים.

ונדמה לי שהחלק הזה בהודעתו נערך, כי כשאני קראתי אותה לפני כשעה הבנתי אותו כמו שצריך. (ליד המשפט הזה הוא גם הסביר את כוונתו אאל"ט)

לפותח השרשור - יישר כח, ס"ד גדולה.

בהצלחה אחי !!!סתמישוו
אני יכול לתאר לעצמי שזה לא פשוט. מקווה שתתגבר על הכל ותצליח לשנות את זה!!
תודה, אם מסתכלים על כך דרך אמונה בה' רואים את הברכה20 לנער

ואז זה מרכך את הקושי.

ומה שעוזר מאוד-זה האנשים הטובים שמסביב,20 לנער

עוד משהו שאני משתדל ללמוד מהסיפור הזה.

אברימלה מה הוואו?20 לנער

בהצלחה!! אני מכיר סיפורים כאלה...ובאמת כול הכבוד לך!!ספרדי גאה

יישר כוח, בהצלחה רבה.לך דומיה תהילה
ואי אפשר לנצל"ש?? (ככה כותבים? ;) )רנה בנה

היה לי היום דיון עם חברות. 

הנקודה המרכזית היה ההתבדלות של עמ"י, שבעצם אנחנו סוג של 'מתנשאים' וכו'...

אחד מהקולות שעלו היה שלמה אנחנו מתנשאים, חושבים שאנחנו מעל כל העולם, למה אנחנו חושבים שכל הטוב מגיע מהיהדות, שהמוסר והמצפון זה בעצם מה שהתורה מביאה דרכנו וכו' וכו'

אני מקווה שאני מצגיה נכון את הדעה של אותה אחת, (אם מישהו יודע מי אני ומי היא ועל מה אני מדברת, לא להבין מזה שזה מה שהיא התכוונה)

מה שאני הבנתי ממנה זה שכאילו הקב"ה ברא את העולם, את החסרונות והקשיים והוא גם נתן לנו את התורה נכון? (יישור קו ;) )
אז למה יש נקודות בתורה שמסמנות משהו כבעייתי ואסור אבל זה לא משהו שהאדם עשה לעצמו. הוא לא בחר בזה.

היא הציגה את זה בנוגע לנטיות הפוכות. התורה אומרת שזה אסור, אבל אותו כח שנתן את התורה הוא מי ששם באדם את הנתון הזה.

ובנאדם כזה יכול לראות את התורה ולהרגיש כ"כ רע עם עצמו והוא יאשים את עצמו במה שבעצם לא היה בחירה או תוצאה שהוא גרם או בחר בה. מה שיכול ממש להפיל אותו ולתת לו לחיות בתחושות קשות מאוד..

כאילו איך זה שהתורה עושה את זה.. למה היא סותרת דבר שבעצם קיים...

מקווה מאוד שהבנתי והובנתי נכון!!!!

ואם יש לך תשובה מהנקודה שאתה רואה את המציאות והנתונים ומול זה את התורה, ואתה מוכן לענות, ממש אשמח לשמוע...

יש מצב שאת פותחת שירשור על זה?שירוש16

כי נראה לי שזה נושא די חשוב שצריך לדון בו.

ואני לא מתכוונת לדון בנושא של הנטיות ההפוכות כי זה לא לעניין ולא מתאים לפורום הפתוח.

אבל כן יש פה נושא די חשוב-

כי לפעמים, בראיה ראשונית ושטחית, נראה כי התורה בעצם המצוות והחוקים עומדים בסתירה לנטיות הטבע.

ורואים את זה בהרבה מאוד תחומים.

למשל: התרוץ המודרני לרצח שהתקבל בכמה מחוזות בארה"ב: הייתי שיכור/היי וכו' ולא ש ל ט ת י בעצמי.

ולכאורה, זה נשמע די בסדר. הוא לא שלט בעצמו. נשמע טיעון צודק. אבל באה התורה ואומרת: מה פתאום? אין כזה צידוק ובטח שלא לרצח. תשלוט בעצמך.

ז"א- בעולם המודרני שליטה עצמי נקראת "כפייה וחרדות ונרווים" ובעולם שלנו נקרא "יראת שמיים".

וזה ממש נשמע סתירה אחת גדולה לעולם המערבי, המתקדם והנאור. 

כי בעולם שלהם- להיות בעלי נטיות הפוכות, להיות בעל אישיות של רוצח, שודד וכו' זה בסדר וצריך למצוא לזה הצדקה, והעולם צריך לקבל אותם כמו שהם וכו' וכו'

ואילו בעולם התורה, רואים שאין שום לגיטימציה ואפילו להפך- דחיקה חד משמעית של יצרים, דחיפות, שאיפות לא מוסריות וכו'

ובנוסף לכך- היא אומרת שרק התורה יכולה לקבוע את סולם הערכים הנכון והיא הרשאית הבלעדית על המוסר הנכון והצודק.

אז איך זה משתלב? מה נכון ומה לא? מי צודק ומתי?

על זה הייתי שמחה אם תפתחי עליו דיון.

כי זה נושא ממש חשוב וצריך ללבן אותו עד שנגיע לאמת האמיתית.

אם בכל זאת תעדיפי שלא לפתוח שרשור על זה- אשמח לענות לך באישי.

בהצלחה!

אני נותנת לך את הכבוד לעשות את זה רנה בנה

ואוו ממש התחברתי להתנסחות שלך'נראה כי התורה בעצם המצוות והחוקים עומדים בסתירה לנטיות הטבע' 

העינין הוא שבנושא הזה ממש בולט זה שזה לא בחירה או תוצאה של מעשי אדם..

המשך יבוא..... אני חייבת ללכת עכשיו..... אשמח שתכתבי לי בפרטי ואני ממש בעד שתפתחי שרשור... אם את רוצה נדבר מחר ונחשוב ביחד מה כותבים ואיך... לילה אור!!

עושים מה שהתורה מצווה זה מה שמעיד על יראת שמיים אמיתיתספרדי גאה

לא מזלזל בספקות שלכן חלילה פשוט צריך להחדיר שהתורה זה המתיקות הנצחית וזה לא נוגד את הטבע פשוט אנחנו צריכם להחדיר את זה לעצמנו

רנה בנה-אני עונה לך, תודה על השאלה!20 לנער

הקב"ה ברא לכולנו יצרים כי תפקידנו הוא לתקן את העולם, לרומם אותו ולקדש אותו. התפקיד של כל אחד מאתנו הוא "לתקן עולם במלכות שדי"-ולא במלכות דמוקרטיות ופלורליזם וחוקים חברתיים כאלו ואחרים.

לכל אחד יש חולשה שעליו לתקנה וכך לתקן משהו בעולם, לכל אחד יש את נקודת האור שעליו להאיר, ולכן הקב"ה ברא כל אחד עם נקודה שלכאורה נראית כחסרון או דבר לא טוב אבל בעצם זו הבמה שלו לעבודת ה' ולעילוי העולם.

אין מה להכנס למי קשה יותר, מי מסכן יותר, כל אחד עם אתגריו וההתמודדות שלו, הנוטיות הטבעיות הן לא בניגוד לטבע אלא הן במה לתת לטבע להתפרץ ולהתגלות דרכן, החולשות את במה עליה עבודת ה' צריכה להופיע בכל מלא עוצמתה.

הרב קוק מסביר: יש בשיר השירים פסוק שאומר "צרור המור דודי לי בין שדי ילין", הגמרא אומרת שכנסת ישראל אומרת לקב"ה שכאשר הוא מיצר ומימר לה דוקא אז הקב"ה בא ללון בקרבה, והרב מסביר שלא בגלל שהיא סובלת, אלא כאש היא מצמצמת את עצמה ואת נטיותיה הארציות הלכאורה "בעיות" היא פתוחה לנטיות הרוחניות ולקבלת הקב"ה בתוכה.

אם אני לא טועה יש מישהו שמשדך בין גברים לנשים עם נטיות חד מיאוריאל7

אכן יש, הדעות בקרב בעלי המקצוע והרבנים חלוקות.20 לנעראחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך