בקשר לתקנון האתר:יוני

@Admin 

@אלעד 

@alirz

@ezzy413

מנהלים יקרים, חשבתי להעלות תמונה ונעצרתי רגע לקרוא את תקנון האתר שוב

אני לא רואה שיש תקנון נפרד לפסיפס והתקנון הכללי לא כל כך ידידותי למשתמשים שרוצים להעלות יצירות שלהם. 

לדעתי חשוב לפתח את הנושא לטובת המשתמשים ולטובת הפורום ופיתוחו

מחכה לשמוע מה יש לכם לומר בנידון..

איפה אפשר למצוא את התקנון?ezzy413

חח..עכשיו תסביר איך הגעת לדבר החופר הזה...דוסית גאה!

בשורה התחתונה של הפורום יש "תנאי שימוש"יוני

זה לא חופר, זה הסכם משפטי בין הגולש לערוץ 7

שמעאלעד

אף אחד מטעם פסיפס מעולם אל התייחס אליו באופן משפטי ואני סבור שטענות בעניין יש להפנות רק למנהלי אתר ערוץ 7 עצמו

זה מסמך משפטי שבעיקרו אמור להגן על האתר ולהפתעתך אולי תגלה שבכל במה יש מין מפלצת כזו,

שלגולש הפרטי סיכוי זעום להפגש עימה במציאות

העלתי את הנושא כי אני מכיר 'הרבה' במות אחרותיוני
זה לא מסמך שעיקרו אמור להגן על האתר, זה חוזה נתינת שירותים.
אין הרבה הבדל בין השירותים שהערוץ מספק לי לשירותים שחברת אגד מספקת לי.

לא באתי לחפור או משהו, רק לבקש שתנאי השימוש יאפשרו לי להעלות יצירות שלי לאתר מבלי לגזול את הזכויות שלי (הסיכוי הנמוך להיפגש עם זה במציאות לא משנה את העובדה שאני מוותר על הזכויות שלי מהתמונה בפני הערוץ לנצח)
איזה חלק מקומם אותך?יהודי!!

רובויוני
אבל בעיקר החלק שבו האתר לוקח בעלות על כל חומר שלך שאתה מעלה לאתר.
אתה מתכוון לזה?אדם כל שהוא

5. כל תוכן שיועלה על ידי המשתמש לאתר, כמוהו כמתן רישיון לחברה להשתמש בתכנים אלה בכל דרך שתמצא לנכון, לרבות לפרסמם ו/או לעשות בהם שימוש למטרות מסחריות, לתקופה בלתי מוגבלת וללא תמורה ובאופן שהרשאה זו לא תהיה ניתנת לביטול על ידי המשתמש.

גם אני לא אוהב תנאי שימוש חד צדדיים, ומצטרף לבקשה לשנות אותם. אבל נראה לי שהסיכון שאתה לוקח כשאתה מעלה תמונה לא כ"כ גדול. מעטים הסיכויים שיעשה שימוש כל שהוא בתמונה שהעלת, וגם אם כן מה הנזק שיגרם לך? בלעדי זה הם היו קונים ממך את התמונה בתשלום? הרי בלעדי זה הם לא היו מודעים לכך שצלמת תמונה כזו.

^^אדמיןיוני
@Admin

בעצם, נגיד צילמתי איזה אירוע חדשותי והעלתי לפורום, הערוץ יכול לא רק להשתמש בתמונה במדור החדשות וכדו', הערוץ יכול גם למכור את הזכות לשימוש בתמונה לאתרי חדשות אחרים או למפרסמים וכדו'
בעצם, אני מפסיד את הזכות הבלעדית שלי על התמונה..
ולא רק תמונה, אני יכול להתעורר בוקר אחד ולשמוע שיר שכתבתי מככב בפרסומת ברדיו!

אני לא עו"ד או משפטן אבל לענ"ד זהו סעיף מפלה (עיין להרחבה) שבגינו הערוץ יכול לקבל תביעה ייצוגית או תביעות אחרות ורק בשביל זה הייתי ממליץ לערוץ לנסח תקנון חדש
ואם כבר יש צורך בתקנון חדש אז שיהיה תקנון מורחב וידידותי למשתמש, להקשיב לצרכים של הגולשים והמנהלים ולהתאים את התקנון למצבו העכשווי של הפורום.
צודק לגמרישורדתתת

זאת הסיבה שאני לא מעלה שירים לאתר, והציורים העליתי לפני שראיתי את זה.

לפי דעתי שיעשו אפשרות לכל משתמש לשלוט ביצירות שהוא מעלה - שיוכל למחוק בכל זמן שרוצה, יהיה יותר יעיל.

הסעיף הזה קיים שם מסיבה אחת פשוטהמשה

אני מחר לוקח תמונה של יוצר, ומשתמש בנגזרת שלה (למשל תמונה קטנה) ואותה אני מפרסם באתר אחר בתור קישור ליצירה שלו - אני יכול להיות בבעיה.

אם העלית תמונה לפורום ואחר כך העלו אותה לכתבה באתר (לא קרה כמעט עד היום, אבל זה הליך לגיטימי לחלוטין כשיש קרדיט) - חייבים סעיף כזה כדי לכסת"ח.

אף אחד לא מתכנן למכור תמונות שלכם לצד ג'. הכל בסדר.

אתה אומר שהכל בסדר, אבל עקרונית, הסעיף מתיר לאתר לעשותותן טל

כף מהתמונות וכו'...

למשל - יש באתר בחורה מאוד מאוד כישרונית שמציירת באמת מהמם (אם אני לא טועה, שולמית מילר). לו יצוייר שהיה אדם בערוץ שיש לו את ההרשאות לעשות את זה, היה יכול לפתח את התמונות ולמכור אותן, ואפילו לא בטוח שהיה חייב לתת קרדיט ליוצרת, ובטח שלא תמלוגים.

אני לא אומר שיעשו את זה, אני רק אומר שהסעיף הזה מטריד משהו - ולדעתי רוב מוחלט של היוצרים ל-א מודעים לסעיף הזה כאשר הם מעלים יצירה לאתר.

ואולי כדאי לנסח את הסעיף בצורה משפטית חדשה כך שמצד אחד האתר יוכל לעשות בזה שימוש מסויים אך לא מסחרי...

העו''ד שכתב את זה כבר לא עובד איתנומשה
אני מפחד לגעת בנושא הזה שהוא לא בתחום התמחותי.

הבן, 'שימוש מסחרי' זה גם להציג את התמונות הכשרוניות עם פרסומות משמאל, שברור לך שזה דבר שלגיטימי ונחוץ לבצע.
אז אני מניח שאפשר למצוא ניסוח מדוקדק יותר, שמצד אחדותן טל

ישאיר את האפשרות להשתמש בזה למשל כפרסומת מהסוג שאתה מתאר, ומצד שני ימנע שימוש בזה לצורך רווח כספי חיצוני לערוץ עצמו (כמו הדפסה על קנווס של תמונות כישרוניות ומכירתן...אומנם חשש רחוק אבל זה דבר שיכול לקרות).

וכמובן לא התכוונתי שאתה אישית תטפל בזה - אבל בטוח יש איש אצלכם שאמון על הצד המשפטי של הערוץ, חייב להיות - אז רק תעירו את תשומת ליבו על כך ותגידו לו שהגולשים התחילו לשים לב לכך ומתמרמרים על זה

אם יעשו עצומה כאן בפורומים זה יעזור לזרז את העניין ?

כי זה באמת קצת מציק כשחושבים על זה טיפה יותר לעומק... אדם רגיל שמה שהוא יוצר בעצמו יש לו עליו זכויות קנייניות, וכאן, בהינף סעיף שבינינו, אף אחד לא באמת קורא כשהוא נרשם לאתר - לוקחים את כל הזכויות הקנייניות מהאדם על התמונה...

יוני

העלתי את הנושא לצורך ייעול הפורום ולא סתם להתמרמר או לעשות עצומות וכדו' בפורום, לדעתי זה יכול לגרום לההפך מהתייעלות. 

גם לאחרים מותר להביע את דעתם בנושא, לא רק לך, כמובן.ותן טל

אתה העלת את הנושא, בסדר - ומרגע שהוא בפורום כל אחד יכול להביע את דעתו ולהציע הצעות בעניין.

לעניות דעתי השימוש בסימן ה"עצור" כאן, לא במקום.

אתה יכול לכתב שלדעתך זה לא כדאי וכו', אבל שימוש בסמל שמבטא די "תוקפנות" או סוג של "מנהלתיות" - לעניות דעתי לא שייך כאן.

(למרות זאת אני מסוגל להבין שיש אנשים שחושבים אחרת ממני. אני לא השתמשתי כעת בסמליל הזה, בדיוק בגלל שאני יודע שלכל אחד מותר לכתוב ולהתבטא איך שהוא רוצה בפורום, במגבלות החוק וחוקי הפורום)

תפסיקו כבר, אתם מעוררים לאדמין תיאבון לעשות את זה... אדם כל שהוא

נננ....אדמין לא יעשה דברים כאלו.ותן טלאחרונה

אם כבר אם מישהו היה מעלה איזה אפליקציות שהוא פיתח, אולי אז התיאבון של אדמין היה מתעורר אני לא צודק, @Admin ?

אני מבין את הכסתח אבל יש דרכים אחרותיוני

וזה עניין כל כך פשוט, בטח שעתיים עבודה של עו"ד לברר מהם הצרכים של הגולשים ומה הכסתח של האתר ולנסח תקנון חדש, ככה שאני רק ממליץ לך להעלות את העניין בפני היועץ המשפטי של הערוץ או מי שלא יהיה שאחראי על הנושא..

אדם-יוני
"כל הזכויות שמורות" זה לא סתם ביטוי.
כל תמונה שאני מצלם, כל שיר או סיפור שאני כותב וכדו', כל הזכויות מהם שייכות לי! אני הבעלים שלהם!
ברגע שאני מעלה יצירה כלשהי לאתר אני אומנם ממשיך להיות הבעלים של היצירה אבל אני מוותר על כל הזכויות שלי בפני האתר.
מרגע זה אני לא מעלה לאתר דברים שהמצאתי לרבות מנגינות!!!בת 500

לא ידעתי שזה קיים.ezzy413

מבחינתי, התקנון נמצא בראשית הפורום תחת הכותרת "כללי הפורום".

אז אני מחכה לתשובת מנהלי העליוני

יש תקנון כללי לאתרמשה

מסמך משפטי ארוך וחופר. מעצבן, אבל אני לא רואה דרך לקצר אותו בלי עו"ד...

התקנון שהבאתי פה למעלה, לא?יוני

הוא דווקא קצר. וכמו כל מסמך משפטי מתומצת, הוא בנוי לטובת צד אחד בלבד. אני מאמין שלא מתוך כוונת זדון או משהו כזה פשוט לא השקיעו בו יותר מדי.. 

בכל מקרה אני ממליץ לאתר לעדכן את התקנון הזה כך שיתן יותר מרווח פעולה למשתמשים באתר

מה היית רוצה לשנות שם? אמשה

אני הייתי רוצה לשנות שם-אדם כל שהוא

א. "והוא מוותר באופן מלא, סופי, מוחלט ובלתי חוזר על כל טענה או דרישה כלפי החברה בקשר עם הגלישה באתר והשימוש בשירותים האמורים." - אם יש לגולש טענה או דרישה צודקת, הייתי מצפה שתשאר בידו הזכות לדרוש אותה.

ב. "כל תוכן שיועלה על ידי המשתמש לאתר, כמוהו כמתן רישיון לחברה להשתמש בתכנים אלה בכל דרך שתמצא לנכון, לרבות לפרסמם ו/או לעשות בהם שימוש למטרות מסחריות, לתקופה בלתי מוגבלת וללא תמורה ובאופן שהרשאה זו לא תהיה ניתנת לביטול על ידי המשתמש." - לא הייתי נותן לחברה את זכות לעשות שימוש בחומר, מעבר למטרה שהוא הועלה אליה.

ג. "וכל סכסוך או שאלה משפטית בקשר אליו תובא להכרעה בערכאה השיפוטית המוסמכת בת"א-יפו בלבד." - הייתי מחליף את זה שהדיון יתקיים בבית דין הדן בדין תורה (אפשר לציין בית דין מסויים).

תוסיפו אפשרות להסיר כל יצירה שהועלתה לאתר, בכל זמןשורדתתת

נראה לי שאפשרות כזאת קיימת - פשוט פונים למנהל הרלוונטיותן טל

לקטגוריה שהעלית אליה את היצירה, והוא מסיר אותה מהאתר (כמו שהוא יכול לאשר, ככה אני הבנתי, הוא יכול גם להסיר לאחר מכן תמונה מסוימת, למשל אם מישהו אחר מתלונן שיש בה הפרת זכויות יוצרים).

גם בלי סיבה מיוחדת?שורדתתת

נניח שעזבתי את הערוץ ואני רוצה למחוק כל זכרקורץ

אם הכרטיס האישי שלך והמשתמש ימחקו - במילא הכל ימחק.ותן טל

אבל בשביל למחוק כרטיס אישי צריך "לשבת" על אדמין, כי הוא לא כל כך אוהב לעשות את הפרוצדורה הזאת (פוגע בשרשורים שנהיים "לא מובנים" כי קטעים שלמים נמחקים מהם, וכו'...)

אני בשמחה אמחק יצירות.ezzy413

איזה מצלמה הכי כדאי לקנות למתחילים?דתי שובב

אבל שיהיה מקצועי

ובמחיר שפוי

באיזור ה1500-2000דתי שובב

וגם אני יכול לחפש ביד 2... ואז אם אני ימצא יותר זול

אני הייתי הולך עלעוגיפלצת יואבאחרונה

Canon 77d.

לדעתי מצלמה מצויינת שאתה יכול למצוא במחיר טוב ביד 2. 

בעיה בפוקוס של העדשה2007

היי, יש לי עדשת קנון R10 אני משתמשת לחילופין בעדשת 24 מ"מ ועדשת 50 מ"מ ומשום מה לאחרונה לא מתפקס לי המצלמה כאשר אני עוברת מעדשה של 24 לעדשה של ה50.. מישהו יודע למה זה ככה? בהתחלה גם בעדשה של ה24 לא היה פוקוס אבל הצלחתי לסדר את זה ובשניה לא.. אשמח לעזרה, תודה!

בדקת שאין כפתור של מצב הפוקוס על העדשה?עוגיפלצת יואבאחרונה
האמת שאני מצלמת פעם בנצחקפיץ

ועורכת פעם בעוד יותר נצח.
אבל אולי הגיע הזמן

מה הייתם רוצים לראות כאן? מה יגרום לכם להגיב?
תוכן טכני? אתגרים?
אתם מוכנים להעלות תמונת? להגיב על תמונות של אחרים?
יש לכם רעיונות אחרים?

יאללה, חוזרים לפעילות | תמונהעוגיפלצת יואב

למה העלתי דווקא את זאת?

וואלה לא יודע…

אבל אהבתי את הצבעים שלה ואת הקומפוזיציה שיצאה לי…

אתה חיי!!כְּקֶדֶם

באמת תמונה נדירה ממש

משתף גם משו

זה מזכיר לי את הארי פוטר

אמנם לא נוף, אלא אוכל... כי אני אוהבת את היצירהשדמות בחולות
פעם שמעתי מהרב שרקי שנוף זה מתסכל כיכְּקֶדֶם
איאפשר לאכול אותו

אז במקרה שלך זה הנוף הכי טוב

משווה ומעלה

חחאגוז16

הצחיק אותי הטיפ...

מעניין אם יש מי שמיישם

וואו נדיר אחימחפש שםאחרונה
מה דעתכם שנבחר נושא תמונותשדמות בחולות

למשל " פרחים "- שכל אחד ישתף מהגלריה שלו או ימצא פרח ויצלם אותו .

ונוכל לדסקס על שיטות, צורות, וטכניקות צילום.

אפשרקפיץ

אבל לא צריך נושא, אם את רוצה להעלות תמונות של פרחים ולדבר עליהם - את מוזמנת

כשנראה שיש פה עם מי לדבר, אז נתחיל לבחור נושאים, או להציע משימות.

בינתיים אפשר להתחיל בלהעלות תמונות ולכתוב עליהן כמה מילים

אפשר תמונות של דשאמבולבלת מאדדדדאחרונה
יש מלא באוניברסיטה 🤣
אני רוצה להחיות קצת את המקום הזהקפיץ

אז כרגע רק כדי לבדוק אם יש טעם לנסות,

יש כאן אנשים שזה יעניין אותם? שרוצים להעלות תמונות, ולהגיב וללמוד אחד מהשני?

אני גם😊מאמינה?
אני אשמחדתי שובב
אני לא צלם אבל ממש נהנתי מהיצירתיותזיויק
אתה עדיין יכול להצטרףקפיץ
זה לא אמור להיות מקום מקצועי, אלא לכל מי שכיף לו

וגם אם לא מצלם - להגיב ולפרגן על תמונות שאחרים מפרסמים, גם גורם להם להמשיך

האם דרושה מצלמה מקצועיתשדמות בחולות

כדי להצטרף?

לא. מיועד לכולםקפיץ
אשמח לצפות מהצד (:עַלְמָה1
שלום, אשמח להשתתף.Efy clipאחרונה
מחפש עדשת קנון 18–135 יד שנייה עד 450+- ש"חמתנחל בראבק

לא יודע אם רלוונטי לחפש כאן, אבל מי שיש לו למכור או שמכיר מישהו שרוצה למכור שיפנה אלי כאן בשרשור או בש"א

היי, מחפשת קורס לצילוםבת סוד

יודעת שלא כ"כ פעיל פה אבל שווה לנסות
התחיל לעניין אותי לאחרונה כל התחום של הצילום, ואני מחפשת קורס ללימוד צילום (אולי בעתיד להשתמש בזה כמקצוע) אין לי כ"כ ידע וכרגע תלמידת תיכון אז רוצה משהו שישתלב עם זה או קורס לפסח או לקיץ (למרות שיש זמן עד אז..) ובכללי איזה מצלמה כדי לקנות בהתחלה?
תודה

וברכהעוגיפלצת יואב

לגבי קורס, את מחפשת קורס פרונטלי או אינטרנטי?

לגבי מצלמה, לדעתי, כדאי פשוט ללכת לחנות צילום ולהתייעץ איתם, בסוף הם יתאימו לך את המצלמה המושלמת בתקציב שיש לך.

בהצלחה רבה!

גם וגםבת סוד

אם פרונטלי אז באיזור המרכז

ותודה!!

..עוגיפלצת יואבאחרונה

תבדקי בפרוג, נראלי שיש להם גם וגם.

שם יש גם פלוס של אווירה דתית…

אולי יעניין אותך