1. כמה זמן אמור לקחת עד שהגלד של הטבור נופל?
2. בדפי ההדרכה שנתנו לנו בבית החולים, היה כתוב שבהתחלה חום כפות הידיים והרגליים לא משקף את חום הגוף (כלומר, גם אם הידיים קרות, יכול להיות שחום הגוף תקין). ממתי זה כן משקף? (כלומר, ממתי יש קשר בין חום כפות הידיים והרגליים לחום הגוף?)
3. לקטנה שלנו יש ריבוי יציאות, וכתוצאה, יש לה שני פסים בצבע אדום עז בשני צידי הישבן. פסים כאלו, שנראה שהם קרובים מאוד לזה שהעור ייקרע באותו אזור והפסים יתחילו לדמם.
עם הבת האמצעית היה לנו משהו דומה- היו לה חתכים בפי הטבעת ומאוד כאב לה כשהיא עשתה יציאות, ובכלל. זו הייתה חוויה לא נעימה גם לה וגם לי, כי לא יכולתי לעזור לה, אלא רק לחכות שזה יעבור.
בגלל ניסיון העבר הזה, אני מאוד רוצה למנוע את הבעיה אצל הקטנה. אני משתדלת להחליף לה לעיתים קרובות, ומורחת לה משחה בכל פעם. אני מנסה מגוון של משחות- חלק של ד"ר פישר, גם אינוטיול וכו'. יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי למנוע את החתכים מלהיווצר?
4. שאלה בנוגע אליי, בקשר לחום גוף. בערך מהשליש האחרון של ההיריון (או יותר מוקדם בהיריון) התחלתי די לסבול מהקור. אני לא חושבת שזה בגלל החורף היותר קר שהיה (אנחנו לא גרים במקום קר). זה אומר, בפשטות, שיותר קר לי (אני יכולה להיות במקום בעל טמפרטורה בינונית-נמוכה ויהיה לי די קר), וגם שהרבה יותר קשה לי לסבול את זה.
מוכר למישהי? קרה למישהי בעבר? יש משהו בגוף שאפשר לקשר את זה אליו, כדי להבין למה זה קורה ואיך להתגבר על זה?
ובאותו עניין- לפעמים אני מרגישה שקשה לי לווסת את חום הגוף שלי. כלומר, קר לי, ואחרי כמה דקות (בלי שינוי מקום או בלי שינוי קיצוני במידות החום) פתאום חם לי, ושוב משתנה. זה קרה לי גם בזמן הלידה (בתוספת רעד קצת בלתי נשלט שליווה אותי במשך חלק ניכר מהלידה).
שוב, מוכר למישהי? יש למישהי מושג למה זה קורה ואיך למנוע?
תודה רבה מראש, וסליחה אם יש שגיאות. עייפה מכדי להגיה ![]()