יום השואה.Tal.
מחר בערב יום השואה.
וכל שנה חוזרת לי שאלה ,
אבל ממש לא נעים לי לשאול אותה כי אני יודעת שהיתנפלו עלי ולא יבינו מאיפה באתי..
ובגלל שפה לא יכולים לעשות אתזה אז אני ישאל פעם אחת ולתמיד.

למה דווקה היטלר? מה היטלר חטא שעליו צריך לבוא האבון הזה של לרצוח 6 מיליון יהודים שלא עשו כלום. הרי היטלר היה כמו כולם בבטן , בא מלאך וגם לימד אותו תורה בדיוק כמו כולם,למה דווקה הוא?
וגם אומרים שה' נתן לבני אדם בחירה , אבל עד כמה אפשר 6 מיליון?!? זה לא נתפס!!
למה ה' נתן לזה בכלל לקרות הרי אומרים שאנחנו הבנים שלו,אז למה הוא רצח אותנו?
יש פה כמה שאלות..סתמישוו
למה היטלר?
זה היה יכול להיות כל אחד אחר. עלינו כתוב בגמ' שהכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים.. כלומר, יש דברים שהם קבועים מלמעלה. אבל להיות צדיק או רשע זה רק הבן אדם יכול להחליט. והיטלר החליט להיות רשע, להחליט על פיתרון סופי ליהודים. וזה אשמתו. לא מבין את פשר השאלה?! הוא גרם לזה! הוא עלה לשילטון והנהיג את כולם. הוא היה השליט ולכן הוא האחראי והוא גם זה שהתחיל עם ה'פיתרון' הזה.

השאלה היותר מסובכת היא למה ה' נתן לזה לקרות.
אז אני אמשיל את השאלה לספר הכוזרי. בהתחלה החבר היהודי מלמד את הכוזרי על הדברים הבסיסיים, הנהגת ה' בעולם, יציאת מצרים וכו'.. אח"כ הכוזרי שואל שאלות יותר פרטיות. אחת מהשאלות היא יש רע כזה בעולם? הרי ה' הוא אינסופי. או, למשל, הוא שואל על חז"ל כי יש משהו שהוא לא הבין. אז החבר עונה לו תשובות, אבל לפני זה הוא מזכיר לו יסוד חשוב. יסוד הנקרא צידוק הדין. הוא מזכיר לו שהוא כבר לימד אותו על זה שה' הוא השולט וכו' וכו' ואז הוא אומר לו שאנחנו צריכים להגיד לעצמנו קודם כל שהבעייה זה אצלנו שאנחנו לא מבינים אותו וה' עושה את הכל כמו שצריך. מתוך גישה כזאת, אנחנו נוכל באמת ללמוד!! וכבר אמר ר' מנחם מנדל מקוצק שהאלוקים שהוא רוצה זה לא אלוקים שכל טיפה סרוחה יכולה להבין אותו.
בעניין ה'רע' יש גישה שאומרת שהרי ה' הוא אינסופי והוא מקור הטוב, אז איך יש רע?! ואומרים שהרע הוא משמש לטוב. כלומר, אנחנו לכאורה אחראים לרע במעשינו. (זה שנוי במחלוקת) והרע בא כדי לקדם אותנו לטוב.. כדי שנוכל לבחון ת'עניינים רגע ולהתקדם.
אני אומר את זה על רע בכללי ולא על הרע הספציפי הזה כי אני לא יכול באמת להסביר למה זה קרה.. לא נראליי שיש מישהו שיכול. יש כאלה שאומרים שזה בגלל הציונים שרצו לעלות לארץ, לדחוק את הקץ. יש כאלה שאומרים הפוך, שזה בגלל מי שלא אמר לעלות. מישהו סיפר לי על מכתב של הרבי מגור שכתב משהו על שאנשים דיברו בשעת התפילה (לא זוכר בדיוק וגם לא יודע את זה כ"כ.. צריך לבדוק).

חוץ מזה, הרבה באים בהתרסה (לא את!!!) ושואלים למה זה קרה?! אז אני אומר.. צודקים, זה באמת בעיה. אבל ה' מחייה כל יום מיליוני בני אדם.. על זה הם אומרים משהו, מכירים טוב?! אם לא, אז שלא יבואו בטרוניה.

אא זה היה קצת ארוך.. בעצם, מאוד ארוך. אבל מקווה שעזרתי !
בקשר לתשובה הראשונהTal.
למה ה' הפיל אתזה דווקה על היטלר? מה הוא עשה?
ה' לא הפיל. הוא בחר בזה..א"י זה קשה

ואפשר בהחלט להבין מאיפה זה בא. חלק רחב מאוד מהתרבות והפילוסופיה ששלטה אז בגרמניה התנגדה עקרונית למושג של "מוסר". בעצם התרבות הגרמנית לא הכירה בדבר אחד חשוב- מדרגת האדם והיותו נזר הבריאה, מבחינה אידאולוגית הם האמינו שהאדם הוא בסך הכל חיה מפותחת ואם הדבר כך אז חוקי הג'ונגל יכולים לשלוט ואין טעם להיות מוסריים והעיקרון של ברירה טבעית ומלחמת גזעים חלה גם על האנושות.שטן

אז היטלר היה תסמין של התרבות בה הוא ושל כל מערכת הערכים המעוותת הזאת. והרשע הזה בחר לעשות ולבצע את הפשעים הנוראים האלה.

סתמישוו וא"י זה קשה הסבירו מצויין.*בננית*אחרונה

אני רוצה להוסיף - 

ישנם שני מישורים שונים במציאות.

המישור האחד הוא המישור הטבעי, שבו לכל מאורע יש סיבה ומסובב (כלומר גורם) טבעיים. במישור הזה, יש לאדם בחירה חופשית, והוא יכול לבחור האם לבצע מעשה מסויים או לא.

המישור השני הוא המישור של הראייה האלוקית, שבה יש תוכנית ויעד שאליו העולם מתכוונן ומתקדם באופן מופלא ומושלם.

מהבחינה הטבעית, אכן היטלר בחר בצורה חופשית לחלוטין האם לרצוח או לא. האחריות עליו. היו לו מניעים טבעיים לחלוטין.

מצד שני, לקב"ה הייתה מטרה בכך (גם אם זה קשה וכואב לנו מאוד לשמוע את זה), והוא נתן לזה וכיוון את זה לקרות.

איכשהו שני הצדדים האלה מתקיימים ופועלים מבלי להפריע אחד לשני.

זו אכן שאלה כבדת משקל.

סוגיית הבחירה החופשית היא סוגייה שגדולי ישראל רבים שברו את הראש בכדי למצוא לה פתרון.

אפשר להעמיק ולהבין קצת יותר, אבל בסופו של דבר להבנה מוחלטת לא נצליח להגיע בנושא, כי זה פרדוקס שמובנה במציאות.

זה כ"כ צודק...פעם היה לנו ממש על זה שיעור... מחר בעז"הרעיה123
נראלי סיכמתי את השיעור הזה (אני מקווה) אני יבדוק ונכתוב
אבל... תשובות יפות...
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך