על מה חשבתם בצפירה?ראבק!!!

על מה צריך לחשוב?

אמרתי פרקי תהילים..סתמישוו
וחשבתי על עמ"י, על מה שקרה שם ככלל ועל המשפחה שלי בפרט.
לדעתי, עדיף כשאתה חושב על משהו להתרכז באיזה נקרה או סיפור ששמעת .. כי לחשוב על רצח של 6 מיליון יהודים זה לא נתפס בשכל
שאני בוש ונכלם בעם שלי שהתדרדר למצבהמצב חסה

בו הוא צריך שיקום חינוכי בסיסי

אני רואה שזה יום הפרובוקציה שלךשיגר

תהנה אנחנו קצת פחות

לא רוצה להגיב לתוכן 

נ.ב חשבתי שכואב לך הראש 

^^ כל יום הוא יום פרובוקציה.אריאל דל"ת

אבל אם זה זמן שבו אנשים כואבים ובוכים זה בכלל סיבה למסיבה.

ומחרתיים בתשעה באב כשאנשים ימחו שוב שאתם אדישיםהמצב חסה

נוכח חילול ה' שיש בהר אז אנשים יגידו שבית המקדש חרב על שלא נהגו כבוד זה בזה..

כיוונת לדעת גדולים! אפילו אליהו וישיעהו הנביאים חשבו כמוךאלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך ג' באייר תשע"ה 10:35

ושניהם נענשו על כך קשות

ה' לא אוהב מקטרגים

יש הבדל בין אדם שנותן מוסר למקטרג.המצב חסה

זה 2 דברים שונים לחלוטין..

אליהו בא בטענה לה' שעם ישראל עזב את תורתו, 

לא קרא לעם לחזור בתשובה ולכן הוא נענש

"ושמא את תורתך מאסו"?

אין לך קטרוג גדול מזה:אלעד

"אני בוש ונכלם בעם שלי שהתדרדר למצב בו הוא צריך שיקום חינוכי בסיסי"

אין לנו קדוש ואהוב מיהודי, אפילו רחוק מה' ותורתו, שמסר נפשו עבורינו ונפל במלחמות ישראל מיד צר,

אני 
יה

זו דעתי האישית על המצב זה לא ביקורת כלפי בורא עולם,המצב חסה

אלא כלפי עצמי

את עצמך בקר כרצונךאלעד

אבל לא את עם ישראל בניו אהוביו של הקב"ה.

למה לא?המצב חסה

נ.ב.המצב חסה

דיברתי על דבר טכני שגרם לי להרהר בזה

הסברתי קודםאלעד

על מה צ ר י ך לחשוב אין לי מושג.שירוש16

אני חשבתי על בנ"א אחד שהיה חבר של המשפחה, ניצול שואה, שנפטר שנה שעברה.

עליו חשבתי.

כי בשבילי הוא סימל את התקומה של עמ"י מהשואה.

הוא הראה לעולם שניתן לקום מכזה חורבן ולהיבנות ולבנות את הדור החדש מתוך תקווה לעתיד טוב יותר.

על זה חשבתי.

וגם אמרתי תהילים לעילוי נשמתו.

אני על המשגיח שלי...שהוא ניצול שואה...ספרדי גאה

על כול הסיפורים שסיפר לנו מבהיל מה שהרב עבר שם ובכול זאת נשאר משגיח רוחני שיש לו אמונה לא להאמין איזה חזקה....אני מתפלל כול יום לה' שישמור עליו כי הוא מבוגר ובקושי הולך....לרפות משה חיים בן חווה.....שלינגר

חשבתי על מה ה' רצה בדיוק מאיתנו?? לעזעזל אין לי תשובהמי נהר!

אין לך תשובה?!?!?!?!?סתמישוו
זה כתוב בתורה במפורש.. בספר דברים בפרשת עקב:"ועתה ישראל מה ה' אלוקיך דורש מעמך כי אם ליראה את ה' אלוקיך ללכת בכל דרכיו ולאהבה אותו ולעבוד את ה'אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך, לשמור את מצוות ה' ואת חוקותיו" וכו..
שמע... כל השנים זה מה שאמרתי לעצמי...אבל השנה...מי נהר!

לא הסתדר לי!! כלומר, אני יודעת בשכל, אבל בלב אני לא מצליחה להבין, למה עונש כזה קשה???

אשמח לדבר בנושא בהרחבה.. אם את רוצהסתמישוו
עבר עריכה על ידי סתמישוו בתאריך ל' בניסן תשע"ה 13:26
אבל עכשיו.. ישלי בצפר על הראש. כשאחזור בלי נדר..
חזרתי משבוע מתישמי נהר!

באולפנא! סתימישו, אני באמת אשמח לדעת! אם יש לך משו לחדש..מי נהר!

בשירשור אחר הוא הביא איזה קטע יפה בנושא ...רעיה123
אבל הקטע לא מסביר למה, הוא מסביר לך למה אתה לא זה שצריך לחפש את הלמה....
יש עוד קטע של הרב צבי יהודה שהוא ממש הסביר (לי אישית, הכי התחברתי ) אז ישם גם את הקטע הזה והיום בלי נדר, אני יברר את המקור של הקטע...
הוא זה אני?!סתמישוו
כנראה סתם... כן... הקטע שהבאת מהעלוןרעיה123
של שבת...
אה , זה .. כןסתמישוו
זה אני
יש מצב להעתק הדבק?? או שזה בלתי אפשרי בפלאפון?! רעיה123
יש עוד קטע שכתבתי פה פעם.. באותו ענייןסתמישוו
אבל עד שאני אמצא אותו..
ואני יכול להעתיק
אני חושבת שעל יער הילדים, כי בזה נשברתי לחלוטיןמישהי=)

מגניב ששןעמים פה את הצפירהדי"מ
אמרתי פרקי תהיליםפיצה

וכיוונתי על מישהי שנרצחה באושוויץ שהיה כתוב לי על נר...

אישית מחשבה שליראבק!!!

בצפירה צריך להתייחד עם כל המחשבות והזכרונות של כלל האומה, כולם. 

זה זמן מאוד מיוחד, שכל האומה הישראלית מתייחדת עם זיכרון הכאב של השואה.

לכן אני חושב שלא בטוח כדאי לקרוא פרק תהילים או לנסות לבכות, אלא להתייחד עם זיכרון האומה בכאב השואה, ומי שבוכה בטבעיות- אשריו ואשרי חלקו..

ואני מאמינה שזה מה-זה יעזור לנופלים...שירוש16

באמת, מה זה עוזר לנשמתם לעמוד דום?

זה עוזר לעמ"יראבק!!!

לשרשרת האומה, שתתחזק ע"י הזיכרון. זה מחזק את הזהות.

כן. זה מצוין ונכון. לכן עומדים.שירוש16
עבר עריכה על ידי שירוש16 בתאריך ב' באייר תשע"ה 23:26

אבל מה זה עוזר לנרצחים?

שום כלום???

אז למה למען ה' עומדים בהיום הזה? בשבילם או בישבילנו...

אם באמת רוצים לדאוג לשרשרת האומה ולחזק את הזיכרון, אז אפשר לעשות איזה טקס מאוד רישמי בכותל או בכל מקום אחד שינציח את זכרם של הנופלים.

אבל מה מועילה עמידה סתמית ברחוב? מה זה תורם לעמ"י- איפה וכיצד זה מחזק את עמ"י...

במקום כזה טקסראבק!!!

שלא בטוח שיהיו שם הרבה אנשים, קבעו צפירה- שכל עמ"י מתאחד באותם הרגעים.

וזה שאנו זוכרים ומתקשרים לכל האומה, זה עוזר לעמ"י וגם לנופלים.

אין יותר סנגוריה ועילוי נשמה מאיחוד וקישור לעמ"י, אז בטח שזה עוזר. 

ברורהמצב חסה

תודה כבוד הסגנית של אלוקים שקבעה מה הדבר הכי חשוב שיש

ואי אתה אדיש וזה הורג אותי רעיה123
אתה מתכוון אליי??ראבק!!!

לא, לסבתא שליהמצב חסה

האדישות חוגגת רעיה123
אוח זה מציק לי בעיניים. זה ציניות. לא אדישות.Pumpin blood
אני משתתף בצערךהמצב חסה

כמה דברים-ראבק!!!

א, אם חשבת שאני בת (סגנית) אז אני בן.

ב, ה' ישמור אותך וישלח לך שמחה!

ואני מתפלל לה' שלא אכעס ואשנא אף אחד מישראל, ושבסה"כ יש לך כוונה טובה..

בשום מקום בתורה לא כתוב כך.שירוש16
עבר עריכה על ידי שירוש16 בתאריך ג' באייר תשע"ה 01:07

זו המצאה מחודשת של המאה ה21. 

ובמילים אחרות: "ככל הגויים".

לא כתוב בשום מקום שזכרון הנופלים עוזר לעילוי נשמתם.

ואם יש לך מקור הלכתי לגרסתך- אשמח לקבל... בנתיים לא ראיתי שום גמרא, פס' או מדרש שאומר כך.

בכל אופן-

בתורה כתובה הדרך לזכור את המתים ולהייטיב לנשמתם- פרקי תהילים, לימוד משניות/גמרא, חסד ומעשים טובים וכן כל מצווה אחרת, שנעשית לעילוי נשמתם של הנרצחים מייטיב להם.

זכרון בעלמא אינו עוזר בגרם.

הדבר היחיד שמעריכים בעולם האמת זה תורה ומצוות. ולכן לא ניתן להועיל לנשמות ישראל עם כל דבר אחר.

אתה רוצה ב א מ ת להתאחד עם כל ישראל ולזכור את הנופלים?- תגיד פרק תהילים. תתחבר אליהם ותתרום קצת לעילוי נשמתם. 

זה יחבר את עמ"י לשושלת שלו הרבה יותר מאשר אם הוא ייזכר כמה פעמים בשנה לעמוד דום לזכותם.

כל שנה אני חושבת מחדש על אותם אנשים, נרצחים. מסכנים. מה הם עשו? סה"כ היו יהודים. ובגלל זה רצחו אותם.

רבים מהם לא ידעו בכלל מה זה תורה או יהודי... וסתם לקחו אותם.. בלי סיבה הגיונית.

והם עומדים למעלה. מחכים. כל יום מחדש- לרגע הצפירה.

הם יודעים שברגע הזה- יזכרו אותם. וברגע שיזכרו אותם. יש סיכוי, ממש קטן, אבל קיים-

שאולי, הפעם, עמ"י יעזרו להם להתרומם ע ו ד קצת... שנשמתם תזכה בעוד זכויות...

שעמ"י יזכרו בהם, רק יוצאו כמה מילים מפיהם, כמה מישניות או פרקי תהילים ( שהם אומרים כל יום בדרך לאוטובוס שלא יברח..) ויעזרו לנשמתם להגיע הישר לכיסא הכבוד...

תחשוב כמה נשמות אנחנו יכולים להציל ב-2 הדקות האלו אם רק ננצל אותם למשהו מועיל. אם רק נאמר כמה פרקי תהילים, קדיש אחד, מעשה חסד אחד- וכבר עזרנו לנשמותיהם.

ו ל ז ה מחכים הנשמות הקדושות כל שנה מחדש.....

אתה באמת רוצה לאכזב אותם...?

את ממש צודקת,ראבק!!!

לקרוא תהילים זה הרבה יותר טוב מזיכרון בעלמא.

אבל את זה אפשר תמיד.

להתאחד כל עמ"י במשך מספר דק' בזיכרון והרגשת הכאב- אי אפשר כל הזמן.

לכן דווקא בצפירה יש מעלה להתאחד בזיכרון ולכאוב את הכאב.

תהילים אפשר לפני וגם אחרי, מה קרה פתאום התחלת לקרוא תהילים? באמת חשוב לך הנשמות של החיילים?

תקבעי לימוד משניות יומי לעילוי נשמתם או כל דב אחר.. אבל בפרק הזמן הנדיר ביותר שכל המחשבות של כל עמ"י מתיחדות ביחד- תקדישי לזיכרון והרגשה, דבר שאי אפשר לעשות סתם כך.

הדבר היחיד שאמור לאחד את עמ"י זה על בסיס התורה.שירוש16

כולנו בני האלוקים- ועל הבסיס התורה אנו מתאחדים.

נגיד שכולם יעמדו בצפירה ויזכרו את הנשמות-

זה לא יעזור לנשמות בגרם!!!

הדרך של התורה לעזור לנשמות ישראל לעלות- זה רק ע"י לימוד תורה, מעשים טובים, פרקי תהילים וכו'...

אם באמת אכפת לך מנשמות החילים וכו'- אתה תקדיש את הזמן המיוחד הזה לעילוי נשמת החיילים/ הניספים בשואה.

אבל אם אכפת לך מעצמך, מהדאגה פן תשכח את כל מה שעשו לנו בעבר. אם אתה דואג לדור העתיד ואיפשהו שוכח את הנשמות הקדושות- אז סבבה, תעמוד דום בצפירה. תיזכר במתים. ואל תועיל בגרם לנשמות.

דרך התורה להיזכר במתים ולעזור לנשמות עמ"י זה לא ע"י עמידת דום. ממש לא. זה מנהג הגויים.

המנהג שלנו לעזור לנשמות ישראל זה ע"י אמירת פרק תהילים, לימוד משניות וכו'.

אבל עמידת דום סתמית- לא עוזרת לנשמות.

ואם אנחנו רוצים להתאחד כעם אחד- זה רק על בסיס התורה.

אז מה הבעיה, במקום שכולם יעמדו דום- כולם יגידו את אותו פרק תהילים. זה מאחד ומחבר את עמ"י לזכרון העבר הרבה יותר מזכרון בעלמא.

את אומרת שלזיכרון ואיחוד האומהראבק!!!

אין בסיס בתורה? 

אני אומר שיש. אני אנסה למצוא מקורות בל"נ..

אתה לא מבין את הנקודה. הרעיון הוא שאם אתה חושבלולית10

שזה מועיל לעמ"י פשוט 'לכאוב את הכאב' זאת בעיה גדולה! אין מצווה לכאוב! אנחנו כואבים מספיק! יותר מידי! עמ"י סבל המון וסובל לצערנו כל הזמן כי עוד לא הגיעה הגאולה השלימה...

אם אתה באמת רוצה לעשות משהו מועיל אז לומר פרק תהילים זה הדבר הנכון, וגם מחשבה- מה אני לוקח/ת על עצמי לזכות הקדושים שנרצחו על קידוש ה'... זה יכול להיות מעשה טוב אישי וזה יכול להיות להקדיש כל יום מחשבה איך לאחד את העם וכו'... אבל אין שום ערך לכאב אם הוא לא מוביל לצמיחה!!! חייבים לצמוח!

להיפך, כל הטקס כואבים ומתאחדים, הצפירה זה רגע לאומי שיש בו גם משהו אישי- אני בתוך כלל עמ"י, אני כחלק מהעם שלי חושב איך לצמוח מתוך הכאב הזה...

שנזכה באמת להרבות באחדות ובאהבת ישראל אמיתית וטהורה!

תגובה בשביל- שירוש16oribz567

אני עוד לא ראיתי מקור הלכתי אך, זהו יום שהרבנות הראשית קבעה. ואם היא עשתה זאת אני סומך עליה שהיא לא המציאה את זה...

שטויות והבליםשירוש16

הרבנות הראשית רצתה לעשות את יום הזכרון בט' בטבת. יום האזכרה הכללי.

והחלוצים פה בארץ לא הסכימו.

אז הרבנות נכנעה.

כל אחד יתחבר לניספים בדרך שלו... תוך כדי התהילים עולות מחשבורעיה123
ת ודמיונות...
על האישה הקשישה שעמדה מולי עם עיניים עצומות.מוטי113

השנה החלטתי לומר פרקע תהיליםחפרנית גאה=)
אבל כל השנים, חשבתי על סיפורים ששמעתי, ועל כמה טוב שאנחנו במדינת ישראל עכשיו, ואין םחד משואה נוספת
לדעתי בצפירה לא צריך לומר פרקי תהילים כי זה מיחזי כיוהראאוריאל7

פשש למה?המצב חסה

מחזי כיוהרא?! מה נראה כיוהרא פה? למה? מה הבעיה להגיד תהילים?סתמישוו
כי בינינו ותקן אותי אם אני טועהאוריאל7

אתה לא מנצל כל דקה פנויה שלך ללימוד תורה וכשאתה אומר תהילים דווקא בדקה הכי חשובה ביום במקום לתת כבוד לחיילים אתה מדבר בצפירה למרות שזה תפילה זה מיחסי כיוהרא

אני חושב אחרתסתמישוו
בעיקרון, בן אדם שתורתו אומנתו לא צריך ללכת ולהתפלל!!! עכשיו צריך להגדיר מה פירוש תורתו אמונתו. תורתו אומנתו זה אחד כזה שהתורה היא האמנות שלו במילים פשוטות, שהוא יושב ולומד.. כל הזמן.. מי שהוגדר כתורתו אמונתו היה ר' שמעון בן יוחאי. מאחר ואנחנו לא כאלה שתורתנו אומנותנו.. ואצלנו לא לומדים תורה כל רגע (לצערנו..) קבעו חכמים שכן צריך לקום וללכת להתפלל כשאתה לומד תורה כי הרי בטוח יש זמן ביום שבו אתה לא לומד תורה. ואז זה בעייתי..
אבל עם כל זה שקבעו חכמים שצריך לקום ולהתפלל כשהגיע זמן תפילה כשאתה לומד תורה, הם ל א אמרו שבגלל שאנחנו לא במצב של תורתנו אומנותנו אז שלא נלמד תורה בכלל!
כך גם פה, כמדומני.. נכון, אני לא אומר תהילנם כל היום. אבל זה רגע שבו אנחנו מתייחדים לזיכרם.
צריך להבין מזה בעצם אמירת תהילים על נפטר. אוצרים שכשאומרים תהילים זה לעילוי נשמתו, ואפשר להבין את זה כפשוטו.. להעלות את הנשמה שלו! אז ביום כזה, בדקה המיוחדת הזאת, שכל עמ"י מתאחד למען זה, לא ראוי שנעשה משהו קצת יותר מועיל מלעמוד ולחשוב. (שלא תבין אותי לא נכון, לחשוב עליהם זה מאוד חשוב.. להראות שלא שןכחים אותם) אבל אפשר גם לחשוב עליהם וגם לומר תהילים.. לא יודע איך זה אצל כל השאר, אבל כשאני אומר תהילים בצפירה אני גם חושב על החיילים וכו'. אז לא מן הראוי שיתאחד כל עמ"י בדקה הזאת ויקרא כל אחד איזה 2-3 פרקי תהילים בדקה הזאת. תאר לעצמך שבאמת זה היה ככה.. כל עמ"י אומר פרקי תהילים באותה דקה.. מיליוני פרקי תהילים נאמרים!! כמה קדושה, כמה קידוש ה', איזה נחת רוח, לעילוי נשמתם!!
זה לא לימוד תורה,זה לעילוי נישמתםתשוקתי-קדושה
זה לא עוד רגעים שאני מנצל לשכר שלי,האמירה היא בשבילם,להעלות נישמתם של אותם צדיקים.
פאדיחה. אני הייתי עם אוזניות...slashface

באמת פאדיחה רעיה123
והבוקר הצפירה הייתה כמו שעון מעורר...slashface

באמת פאדיחה....מי נהר!

שרתי אני מאמין.אווזה.

אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח.

ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא.

אני חשבתי על כל אלה שנרצחו על קידוש ה' ועל כל עם ישראלילדה גי'נגי'ת

אני חשבתיoribz567

על שלושת הנערים שאחד מהם הא שכן שלי...

פרקי תהילים שמועילים לעילוי נשמתם בתוך שאר מתי ישראלתתתתת

על כמה מסכנים אנו ואותם נספים-עין שלישית....

שבמקום ללמוד להתפלל ולהקדיש מעשי  צדקה וחסד לזכותם

אנו מקדישים מעצמינו רק דקה  של עמידת דום 

ואנו כמו טפשים מאמינים שזה יתרום במשהו....

לא לנו ולא להם.

על זה שזה עושה יותר מידי רעשטוביה2אחרונה
אני נגד ציון היום על פי טכסי השלטונות

(לא לשכח את אלו שנהרגו בשביל היהודים אבל לא לציין את זה בטכסים של 'לא יהודים בעצם'. זכרון הנרצחים ביחד עם אבו חדיר רע לי מאוד)
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך