מה עושים עם כל מה שקורה בירושלים כל רגע??
היום אנחנו בוכים שהיו מזלזלים בחיים של הסבים והסבתות שלנו, ומה עם החיים שלנו?? כל ערבי שמתחשק לו פשוט עושה "פנייה בטעות" וגודע חיים של יהודים מאיתנו.
מה עושיםם??
מה עושים עם כל מה שקורה בירושלים כל רגע??
היום אנחנו בוכים שהיו מזלזלים בחיים של הסבים והסבתות שלנו, ומה עם החיים שלנו?? כל ערבי שמתחשק לו פשוט עושה "פנייה בטעות" וגודע חיים של יהודים מאיתנו.
מה עושיםם??
צריך לפעול, לא לזכור. לנקום!!
מי קבע שרק ערבים עושים בטעות פנייה עם הרכב ודורסים יהודים?
המצב יכול להיות הפוך!
אם גם אנחנו 'נאבד שליטה' על הרכב ו'בטעות' נשלח כמה בני דודים לגן עדן אז הם יבינו שעל טעויות משלמים!!!!!
תגיד לי- אתה צוחק? להרוג סתם כך ערבים נראה לך הגיוני? נורמאלי? שפוי? הלכתי?
עזוב דקה את השפיות דעת-
ההלכה אוסרת!
"לא תרצח" נאמר לגבי כולם וגם לגבי הערבים ימ"ש.
הבא להורגך השכם להורגו- אבל אחד שלא בא להורגך מיניין תיקח את הרשות ואת הזכות ליטול את נפשו? מה- הוא לא נברא בצלם?...
הם, הערבים, אוטוטו יבינו שעל טעויות משלמים. הקב"ה לא ישתוק ואני מאמינה שגם הממשלה תעשה משהו בנידון.
אבל מכאן ועד "אנחנו 'נאבד שליטה' על הרכב ו'בטעות' נשלח כמה בני דודים לגן עדן...."
הדרך עוד ארוכה....
חוץ מזה ,אני מאמינה -מקווה לפחות- שהם לא יגיעו למקום הזה. מעדיפה שישארו בגיהנום.![]()
ובקשר למצב עצמו-
מזעזע, מחריד, מפחיד, שה' ישמור עלינו...
בתור אחת שגרה באיזור הקטנצ'יק הזה ששמו במקרה "ירושלים", אני יכולה להגיד שזה לא פשוט בכלל לשמוע על הדברים הללו. שלא נאמר מפחיד.
אני מאמינה שרוב האנשים שהנוסעים ברכבת חושבים פעמיים לפני שהם עולים, ולא בגלל שהם שכחו את הרב-קו בבית ומקווים שלא יתפסו. ממש לא.
ואוי לנו שבעיר הקודש שלנו יהודים מפחדים להסתובב. זה עצוב.
יד וכיצד הן מצווין על הדינים: חייבין להושיב דיינין ושופטים בכל פלך ופלך לדון בשש מצוות אלו, ולהזהיר את העם; ובן נוח שעבר על אחת משבע מצוות אלו, ייהרג בסיף. כיצד, אחד העובד עבודה זרה, או שבירך את השם, או ששפך דם, או שבעל אחת משש עריות שלהם, או שגזל אפילו פחות משווה פרוטה, או שאכל כל שהוא מאבר מן החי או בשר מן החי, או שראה אחד שעבר על אחת מאלו ולא דנו והרגו הרי זה ייהרג בסיף ומפני זה נתחייבו כל בעלי שכם הריגה שהרי שכם גזל, והם ראו, וידעו, ולא דנוהו. ובן נוח נהרג בעד אחד, ובדיין אחד, בלא התראה, ועל פי קרובים אבל לא בעדות אישה, ולא תדון אישה להם.
(משנה תורה לרמב"ם הלכות מלכים ומלחמות פרק ט הלכה י"ד)
ואת ההלכה בענין שעל גוי אין את האיסור הזה
כל הורג נפש אדם מישראל עובר בלא תעשה, שנאמר "לא תרצח"
" אחד ההורג את ישראל, או ההורג עבד כנעני--הרי זה נהרג עליו; ואם הרג בשגגה, גולה. [יא] ישראל שהרג גר תושב--אינו נהרג עליו בבית דין, שנאמר "וכי יזיד איש על ריעהו" (שמות כא,יד); ואין צריך לומר שאינו נהרג על הגוי. ואחד ההורג את עבד אחרים או ההורג עבדו--הרי זה נהרג עליו, שהעבד כבר קיבל עליו מצוות ונוסף על נחלת ה'."
(משנה תורה לרמב"ם הלכות רוצח ושמירת הנפש פרק ב' הלכה י)
מי אמר שכך ההלכה?
ואל תזלזל ברמב"ם, להזכירך הוא פוסק
יותר מזה-
השולחן ערוך יותר מחצי מההלכות שלו זה העתק-הדבק מהרמב"ם,
ושליש מהמחלוקות.
והרמב"ם היה ראשון, אני באופן אישי פוסק ע"פ השו"ע \ רמ"א.
מהרמב"ם, רי"ף ורא"ש.
ממי הם פוסקים?
כל אחד ושיטתו לפי הגמרא.
ולכן כתבתי 'לכל הדעות'
היום המציאות שונה.
לכן יש לנו את פוסקי דורנו.
בספר 'אור הרעיון' מביא הרב כהנא אינספור מקורות לכך שנקמה זה הדבר הכי יהודי בעולם!!
היום אם מישהו רוצה נקמה אז ישר הוא נתקל בתגובות "אנחנו לא רוצחים כמוהם" או "לא מוסרי" "נקמה זה לא מעשה יהודי" וכדו'
הרב כהנא מבדיל בין נקמה אישית לנקמה לאומית.
אם מישהו ייתן לי כאפה בגלל שאני 'ההוא גברא' אז אני צריך לוותר על הנקמה.
אבל אם הוא ייתן לי כאפה כי אני 'יהודי'... אסור, אסור, אסור, לוותר על הנקמה!!!!
כשמישהו פוגע בי, הוא פגע בסתם אדם. אם הוא פוגע בעם ישראל, הוא פגע בכבודו של ה'!!!
אם פגעו בך, תמחל. אבל מי הסמיך אותך למחול על כבוד שמיים?????????
ואל תגידו לי ש'זה לא יהודי לנקום'
זה לא יהודי לוותר על כבוד ה'!!
מי שלא מקבל את הרב כהנא, מוזמן לפתוח את הספרים שהוא מביא בנושא, ואני מניח שגם מי שלא מקבל את הרב כהנא, כן יקבל את המדרשים והגמרות.
אם אתה תנקום לבד זה פשוט לא יהיה יעיל... 3 אנשים מול מדינה שמאלנית ומיליון ערבים..
צריך שהמדינה כולה תצא למבצע נקמה
ככה נצליח לעמוד מולם ולהחזיר את כבוד ה' והכבוד של עם ישראל.
אם תנקום לבד אתה רק תגרום למדינה לגנות את זה ולהתנצל ולשדר עוד יותר חולשה
הנקמות הפרטיות באו בגלל שהנקמות של המדינה הפסיקו ולא להיפך
מעיקר הדין צריך שהמדינה תנקום.
אבל אם היא לא רוצה לנקום ואתה נוקם לבד אז אתה רק גורם לה לרדת על הברכיים ולהתנצל שוב ושוב.
כך שאם נקמת לבד רק הזקת.
חוץ מזה, אותן פעולות נקם שעושים היום, זה כלום. אם כיסחת ג'יפ לא עשית כלום. הנקמה צריכה להראות להם שיש דין ויש דיין, ככה מחזירים את הכבוד של עם ישראל. את זה עושים על ידי נקמה גדולה שכווווולם רואים, מה שנקרא 'פיגוע ראווה', מסגד אחד שרוף לא עושה את זה.
עם ישראל יודה לך מקרב לבו
עם ישראל לא יודה לי אלא רק ירד על הברכיים ויתנצל וישפיל את עצמו עוד יותר, לכן מי שעושה את זה רק מזיק.
ברגע שעם ישראל לא יגנה דברים כאלה אלא יתמוך, זה יועיל.
תיקון: העם היהודי יודה לך מאוד.
כשהגויים משפילים את עם ישראל, הבנים של ה', אז זה פגיעה בכבוד האבא, ריבונו של עולם.
אנחנו העם שלו, מי שפוגע בנו, ח"ו 'פוגע' בו (בבחינת "נגעת בו-נגעת בי")
אם רוצים למחות על כבוד ה' צריכים להעלות את הכבוד של העם, להראות שיש דין ויש דיין, על ידי זה מחזירים את הכבוד של ה' שכביכול נפגע.
נ.ב.
כמובן שהמטרה היא לשם שמיים. אנחנו לא הורגים אנשים רק בשביל הכבוד האישי שלנו.
אבל בשביל כבוד ה' נהרוג כמה שנצטרך.
"אם רוצים למחות על כבוד ה' צריכים להעלות את הכבוד של העם,
להראות שיש דין ויש דיין, על ידי זה מחזירים את הכבוד של ה' שכביכול נפגע"
כשהממשלה לא עושה ולא נראה שתעשה את זה בשנים הקרובות,
מי אתה מצפה שיעשה? ה'?
אתה אומר שבגלל שהמדינה לא עושה כלום אז נעשה לבד, לא נכון.
יש שלש מצבים אפשריים:
1- אם לא ננקום - המצב יישאר כמו שהוא, מאד מאד ירוד.
2- אם ננקום לבד - זה ישיג תוצאה הפוכה, לגרום לעם להשפיל את עצמו.
3- אם כל העם ינקום - זה המצב היחידי שיחזיר את הכבוד של עם ישראל.
אפשרות 1 זה לא בשליטתך, בשביל זה צריך לחכות כמה שנים עד שעם ישראל ינטה קצת יותר ימינה.
אפשרות 2 זה המצב שיש עכשיו.
אפשרות 3 אתה יכול לעשות את זה, אבל זה יזיק.
אם אתה רוצה להועיל, צריך לבחור באפשרות 1, זה הדבר היחיד שיעזור.
זה יקח זמן עד שזה יקרה, עכשיו זה יהיה מאד קשה להתאפק ולא לנקום, אבל אל תדאג, עוד יבא יום שעם ישראל יצא בהמוניו בנשקים שלופים לכפרים הערבים ויחזיר את הכבוד האבוד.
עוד לא הבנתי מאיפה הגעת לנקודת הנחה שבגלל שבודדים נוקמים זה משפיל את העם
אבל גם כת': "לא תיקום".
ועכשיו הרבה יקומו ויגידו: "צריך להתנקם כשפוגעים בכבוד שמיים".
וזה נכון וצודק. אסור למחול כשפוגעים בכבוד ה', בכבוד של אבא שלנו. מסכימה עם זה.
אבל השאלה היא-
איך. איך להתנקם.
כי מצד אחד אסור למחול על חילול כבוד ה' ומצד שני כת': "קל נקמות ה'". הקב"ה הוא זה שנלחם לנו ונוקם את נקמותינו.
אז חוץ מתפילה שהם ימותו בקרוב אמן סלה, אפשר להתנקם.
אבל בדרך ההלכה.
הדרך שעמ"י רגיל להתנקם בגויים.
הדרך של עמ"י להתנקם בגויים זה ע"י הצד הטוב שבנו.
הם הורגים וטובחים ורוצחים ופוגעים-
ואנחנו מנגד נותנים ותורמים לעמ"י, בונים בתי כנסת, מיישבים את הארץ, מחנכים את ילדינו לאהבה ולנתינה ולתורה.
זו דרכינו.
הם הורגים שש מיליון יהודים
ואנחנו- קמים מהעפר: עולים לא"י, מקימים מדינה משלנו (פחות או יותר...), מביאים חיים חדשים לעולם ומחנכים את הדור הבא לתורה וליר"ש לנתינה ולאהבת עמ"י.
זו הנקמה הכי מתוקה שיכולה להיות.
תחשוב מה זה-
היטלר ניסה להרוג אותנו, הערבים ניסו, האירנים, הירדנים, הלבנונים, הסורים ואפילו המצריים- לא אלו שלפני אלפי שנה, האלו שבמלחמת ששת הימים קמו עלינו וניסו למחוק אותנו לפני שבכלל הצלחנו להקים מדינה...
ואנחנו- במקום להתנוון ולהימחק, אנחנו חוזרים וקמים- ובגדול!
זו הנקמה שלנו באומות העולם.
להרוג עוד גויים- זה רק משחית את הנפש, מרחיק את ה', מביא אנטישמיות ולא עוזר בכלום. באמת.
אז במקום לחלום על נקמה סתמית אידיאלית ולא מציאותית. ניתן להתנקם בגויים כבר עכשיו, היום.
לא רק כשתקום פה מדינה יהודית על תקן ההלכה.
כתוה בפסוק ככה:
"לא תקום ולא תטור את בני עמך ואהבת לרעך כמוך ויראת מא'להיך אני ה'"
לא גוים ולא גר תושב, את בני עמך.
אבל יש גם את הפס' השני: "קל נקמות ה'".
אסור לנקום ביהודי, ולגבי הגויים, אומר לנו הקב"ה: אל תדאגו, אני אתנקם בהם.
להתנקם במקלליו.
כתבתי "קל" במקום שם ה' בכוונה. משתדלת לא לרשום שם ה' זה בעייתי אח"כ למחוק אותו.
אבל לנושא עצמו-
דוד המלך מעולם לא התנקם באויביו, להפך, הוא סמל הוויתור והכניעה וה"לא תיקום".
דוד המלך יכל בכיף להתנקם באלו שרדפו אחריו מייד אחרי שהומלך למלך- אבל הוא לא עשה כן.
הוא סלח לרודפיו, מקלליו ואפילו לבנו שלו שרדף אחריו.
אז במי דוד המלך התנקם?
יש מחלוקת האם דבר שכותבים אותו על מסך הוא נקרא "קיים" או לא.
ולכן להלכה- מותר. גם לכתוב וגם למחוק.
ויש מחמירים שלא אלא לשם הוצאת ספרי קודש.
כל אחד ודרכו שלו- סבבה?
באיסורי שבת זה לגבי לעבור מול מצלמה שקולטת אותך ברגע שאתה עובר המצלמה רושמת כול מיני דברים לא מבין מה בם...אבל זה כתיבה בשבת ואסור ולכן רק במקום של סכנת נפשות מותר כמו הכותל העיר העתיקה
לפי הרב אלישיב - אה"נ.
דעתו מופיעה בספר קדושת השבת של הרב הררי.
הרב אלישיב.
לא להשתמש במחשב במצב כזה, עד שיקרה משהו ושם ה' לא יופיע על המסך - לא יודע על מישהו כזה, [אבל יש אנשים שאני יכול לחשוד בהם שיתכן וינהגו כך].
כשיהודי קילל אותו הוא הזהיר את אנשיו לא לנקום בו (ובכל זאת כששלמה עלה למלוך הוא ציווה אותו "והורדת את שיבתו בדם שאול")
אבל כשהמואבים (או העמונים, אני לא זוכר) פגעו בכמה יהודים, הוא השיב על זה במסע הרג!!
כי ככה עושים נקמה.
שנזכה לראות ישועות ונקמות.
מזה אפשר לראות שכשנוקמים אז עושים את זה עם כל ההידורים!!!!!!!
לא כמו האומרים 'זה משחית את הנפש' וכדו'
אם זה בא מצד הקדושה אז אין סיבה שזה ישחית לך את הנפש.
ה' מבטיח שבמלחמה "ונתן לך רחמים"
כשצריך להלחם בשביל עם ישראל, ה' ישמור עלינו שנשאר רחמנים, ה' שומר שלא תיהרס לנו הנפש מכל ההרוגים והדם שנראה (ונוציא..)
אנחנו עושים את הכל לשם שמים ולא בגלל צער אישי שלנו- אז נוכל להתנקם.
עד אז אפשר לחלום על נקמה אלימה אבל זה רק בדימיון...
כשהקב"ה יפנה אליך בנבואה כמו בימי דוד או שלמה ויגיד לך לנקום- תנקום.
עד אז שב ואל תעשה עדיף.
שצריך.
ציטוט מתוך דברייך:
"כשנגיע לדרגתו של דוד המלך ונוכל להעיד על עצמינו שהכל לשם שמיים... אז נוכל להתנקם..."
ואני הקטן אומר,
כשנגיע לדרגה שנוכל להבליג אפילו על הדברים הכי נוראים שיעשו לנו, כשנוכל למחול על כל שביב קטן של פגיעה בנו, כשנוציא מהלב לגמרי את מידת הנקימה והנטירה.. אז נמחל על חילול ה' ועל כבוד שמיים.
אבל אם אנחנו לא מוותרים על הכבוד האישי שלנו..
איך נמחל על כבוד ה'??????????????????
חס ושלום לומר שהוא הרג אותם 'להנאתו'
הכל כדי לנקום על כבוד ה'!!
בשביל להשיג אישה זה בדיוק להנאתו
אחרת תיפול לפרשנויות מפוקפקות,כפרניות,שעושות מ'סיפורי' התנך דרמות וטרגדיות הוליוודיות.
העובדה היא שהוא הרג 200 פלישתים במקום מאה בשביל להשיג אישה.
האם זה להנאתו או לא את זה צריך לעיין בין הפרשנים השונים
גויים לוקחים אשה 'להנאתם'
דוד המלך נשא אשה לשם שמיים
זה לא סתם, זה נקמה שהיא דבר גדול
תלמד מה היה הסיפור
בדיוק על זה הרב כהנא מדבר (סליחה שאני לא מביא מקור, הספר לא אצלי עכשיו ואני לא יכול לראות באיזה פרק זה)
זה נושא מאד ארוך ואי אפשר לכתוב עליו פה.
אבל בערך מה שהולך שם זה שהרב כהנא מביא הלכות ומדרשים שלפיהם אנחנו צריכים לנקום בעצמינו.
בעצמינו!!!!!
דוגמא אחת היא מהמידיינים, ה' לא הביא עליהם איזה אסון בתור נקמה, אלא ציווה עלינו לנקום בעצמינו
"צרור את המדיינים כי צוררים הם לכם בנכליהם..."
אם כבר אפשר להתווכח על 'מי צריך לנקום' המדינה או כל מי שבא לו.
אבל על זה שהנקמה צריכה להיות מעשה ידי אדם אין עוררין.
ברגע שנגיע לדרגה שהקב"ה בכבודו ובעצמו יגיד לנו לנקום- אנחנו נתנקם בעצמינו. בדרך שהוא יורה לנו.
בינתיים לא קיבלנו שום ציווי מגבוה. כשנקבל אודיע לך...
עד אז- נלך על פי התורה שמצווה אותנו להתנקם בדרך התורה בלי אלימות.
נתנקם- אבל בדרך שלנו. לא בדרך של הגויים.
העם היחיד שמצווה עלינו להרוג זה העם העמלקי. ועד שיבוא תשבי אין הוכחה ברורה מיהו חלק מהעם העמלקי ומי לא. במיוחד שקיום כל העמים מעורבבים זה בזה.
כבר אמרתי, זה נושא ארוך מדי כדי להביא אותו כאן, תקרא את כל המקורות של הרב כהנא ואז תתווכח
(אם אתה רוצה, זה בספר אור הרעיון פרק י"ב נקמה. יש אתר זיכרון לרב כהנא ואפשר לקרוא שם את הספר, תחפש בגוגל 'אור הרעיון')
ב- לפי הרמב"ם עמלק זה כל מי ששונא את עם ישראל וממילא יש לערבים דין עמלק
ויש מצב, קלוש, קטן שאולי לא שמת לב...
אני בת
ולא בן....
אולי 'שירוש' זה בת, אבל אני התייחסתי ל'16'
16 זה לשון זכר (נראה לי.. אני לא כזה אלוף בלשון)
הן לשון נקבה.![]()
גם אם ערבי אחד עשה משהו "כל הערבים ערבים זה לזה..."
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
סתם.. בצחוק...
אבל כשיש לנו עם אויב בתוכינו, אי אפשר להתחיל 'לסנן' חפים מפשע.
זאת מלחמה, חייבים לפעול מהר, אם תתחיל לסנן אותם כמו שצה"ל עשה בצוק איתן אז אתה רק משדר חולשה.
ובנקמה שהמטרה שלה זה להחזיר את הכבוד לעם ישראל אסור לשדר חולשה
מדין 'גוי בארץ ישראל' צריך לגרש את מי שלא שומר 7 מצוות (ויש דעות שהוא צריך לקבל את זה על עצמו בבית דין של סמוכין, והיום אין לנו סמוכין אז אי אפשר להשאיר אף גוי)
אבל צריך גם נקמה.
נקמה צריכה להיות משהו גדול שישאיר רושם ויחזיר את הכבוד לעם ישראל.
יכול להיות שיהיו אי אלו טעויות כי למדתי את זה לפני הרבה זמן
לפי רש"י - מי שלא עובד עבודה זרה יכול להישאר פה (ומותר להשאיר את הערבים אלמלא הם היו קמים עלינו לכלותינו...)
לפי -------- כדי להישאר בארץ, הגוי צריך לשמור 7 מצוות.
לפי הרמב"ם - הוא צריך לקבל על עצמו 7 מצוות בפני בית דין סמוכים
זאת סמיכה שעברה מדור לדור ממשה רבינו. לפני 2000 שנה הסמיכה התבטלה, היום אין סמוכים ולכן אי אפשר להשאיר פה אף גוי.
גרר כמעט -אינתיפאדה, התפרעויות ערביות אלימות, גינויים בינ"ל, ובפועל, תג מחיר לא הרתיע ולא ירתיע ערבים. להפך, הכבוד הערבי לא ייתן להם לשתוק. מנסיון מר.
חוץ מזה, למה שיהודי ינמיך עצמו לרמה של שפלות ואכזריות ערבית?!
דוד המלך לא בנה את ביהמק- כי היה לו דם על הידיים. דם של רוצחים, שונאי יהודים, הוא הגן על העם, בציווי ה',אבל אחרי הכל-את ביהמק הוא לא יכל לבנות.
שם הבעיה הייתה שאנשים פעלו באופן עצמאי ולא המדינה עשתה את זה.
אם המדינה תינקום כמו שצריך הערבים לא יעזו להתקומם. אחרי שהרגו את אבו חדיר זה עורר את הערבים כי רק שלשה יהודים שניסו לנקום זה לא יעיל והערבים רק מקבלים אומץ. אם תהיה מולם מדינה שלמה שנוקמת זה יהיה יעיל.
ב - אין כזה דבר 'למה שיהודי ינמיך את עצמו לרמה כזאת' וכו'.
אם אתה נוקם על כבודך האישי, אז באמת זה דוחה לרדת לכזאת רמה, אבל אם גויים פוגעים בעם ישראל זה חילול ה', אף אחד לא נתן לך את הזכות לוותר על כבוד ה'.
לכל מידה יש צד טוב וצד רע, האדם יכול לנתב אותה לפה או לשם. גם מידת הנקמה יכולה לנטות לצד הקדושה,אם עושים אותה על פי התורה (אם אתה רוצה לראות מה זה נקמה על פי התורה תסתכל בספר אור הרעיון פרק י"ב. וכן, נקמה זה גם על ידי רצח)
הפעם האחרונה היתה אחרי ארוע הטבח בהר נוף
שהיה לא מעט דקירות של ערבים,
שלאחריהם היה סקר בו 60 אחוז ערבים פוחדים להסתובב בשכונות יהודיות.
דבר שני לגבי אבו חדיר-
אם המשטרה לא היתה מפרסת בכל התקשורת שהיא מגנה בתוקף את אירועי אבו חדיר,
וזה לגיטימי שהערבים יתקוממו אחרי דבר כזה,
שום אירוע אח"כ לא היה קורה.
אני לא מבין בכלל על מה הוויכוח...התורה נתנה את כול ההחלטיות ביד חכמי ישראל מה שהם אומרים לנו עושים ודעת גדולי ישראל בנשוא הזה ברורה שלא מתערבים בזה לא מתחילים איתם...גם אני בחור צעיר במיוחד עם חברים שלי שאנחנו נמצאים בעיר העתיקה יותר מכולם פה ביחד
אבל הראש ישיבה שלנו תמיד אומר לנו אל תלכו למקומות שלהם וכן המשגיח...דעת גדולי ישראל שצריך להשאיר את זה לה' יתברך שידאג לעמו אז כול מה שנשאר לנו זה לשים מבטחנו בה' יתרך שיטפל בהם
וידוע הגמרא בסנהדרין שהקב"ה נתן בידם את יצר הרע של עבודה זרה ושל עריות אבל מכיוון שהעולם לא יכול להתקיים בלי יצר הרע דעריות רק סימו את עיניו זהוי מעלת חכמי ישראל שאנחנו צריכים להודות לה' שיש לנו כאלה צדיקים בדור
והרבנים הם לא סנהדרין ועוד ועוד
הם לא סנהדרין...אבל הם בגדר של סנהדרין בדורנו הם הסנהדרין היום
ב' אם רבותיך מורים לך לא להסתובב "במקומות שלהם" (וואלה יופי,המקומות שלהם..) למה אתה מסתובב שם? ותגיד להם אגב שירושלים העתיקה של הערבים בדיוק כמו ירושלים החדשה ובני ברק (ולא צריך לומר אם במקרה [ואני לא מאמין] אתה לומד במקום שאתה נוהג להזכיר את ראשו מפעם לפעם שתאמר לו שהערבים לא רואים הבדל בין אל אקצא לכותל,למדרגות ההן,ולמבנה שם..ממש לא! מצידם הכל שלהם,כולל המבנה שם,שיהיה ברור,כן
[אגב,מה עם סמיילי של חיוך ציני-אני מרגיש שאני זקוק לזה יותר מתמיד] ) התייחסתי רק לחלק מהדברים שכתבת,כן? יש עוד כמה נקודות שצריכות 'בירור'..
בטח התבאסת שפתחת שירשור ואף אחד לא טרח להסתכל עליו המון זמן.
הוא כבר נדחק אי שם בתחתית הפורום, ואז...
תראה איזה וויכוח ענק נפתח מהשירשור שלך..
זה מה שקורה כשכותבים משהו על נקמה.. :
=)
גם אחותי הייתה שם שקרה פיגוע הדריסה ובה" ה' שמר עליה... לפעמים אנחנו לא יודעים חשבונות שמים
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...