בעלי היקר והצדיק סבל קשות מהבעיה הזאת, במשך שנים - עד שנישאנו. ב"ה - נשואים באושר רב!
חשוב מאוד לדעת ולהפנים, ממש לדעת עמוק עמוק בלב, שגם אם יש לו יצר כזה וניסיון קשה (נאמר כאן כבר שזה לא בהכרח המצב, אבל גם אם כן) - זה לא אומר שיש שום פגם ביראת שמים שלו!! בעלי באמת צדיק וירא שמים. ה' נותן ניסיונות.... תאמין בבן שלך שהוא צדיק. זה הכי חשוב.
אני בספק גדול אם שיחה פתוחה עם ההורים היתה עוזרת לו בשנים הקשות ההן. נראה לי שזה היה רק מביך אותו.
מה עזר לו שלא ייפול בחטא חס ושלום? יראת השמים שלו, הרצון הטוב שנובע עמוק מבפנים, לשמוע בקול ה'. זה לא משהו שיכול להגיע מגורם חיצוני כלשהו. מה שכן - אני מאמינה שכשההורים מתחזקים ביראת שמים ומוסיפים עוד ועוד תורה ואמונה לבית - זה מחלחל ומשפיע. לא באופן ישיר דיבורים על הנושא הזה, פשוט אהבת ה' שתהיה נוכחת בבית, והיא תיתן לילד כוח אם חלילה יהיה ניסיון קשה. דמות דיוקנו של אביו....
ייתכן שבעלי היה סובל פחות, אם היה לו בטחון עצמי גבוה יותר, יותר הערכה עצמית. אז שוב - לא ספציפית לנושא הזה אלא באופן כללי, לעשות כל מה שאפשר כדי לחזק את תחושת הערך העצמי שלו. זו עזרה עצומה עבורו.
לגבי לדבר איתו - אני לא אומרת בהכרח שלא, אתה מכיר אותו ויכול לשפוט אם זה יעשה לו טוב או לא, אבל בכל מקרה בעיניי יותר חשוב לתת חיזוק כללי לשני הדברים שאמרתי - יראת שמים והערכה עצמית. אלו כלים בשבילו, שהוא ייקח אותם איתו ויתמודד איפה שצריך.
אני חושבת שהשנים האלה לא פשוטות לאף נער. הגוף כבר בשל לחיי משפחה, אבל מצד הנפש וגם המבנה החברתי של היום זה לא שייך - יש בזה קושי ובעייתיות גם אם הכול "כשורה". אז יוצא שגם אם החשש שלך מוצדק ויש לו נושא כזה להתמודד איתו - בעצם הוא לא כ"כ שונה מנערים אחרים, שגם להם יש ניסיונות להתמודד איתם. שנים לא פשוטות, צריך כוחות. בע"ה בבוא היום כשיבשיל לקיים חיי משפחה אמיתיים, רוב הסיכויים שהדברים יסתדרו. בעיקר אצל בן תורה, כשברור לו לחלוטין שלא יפנה לדרכים אחרות, המוטיבציה להצליח להקים בית בישראל גדולה, ולמוטיבציה יש הרבה השפעה על המציאות שנוצרת.