עלו לי מליון עירורים בגלל היום...רעיה123
אז כן, מי ששם לב שהיה שקט זה כי עכשיו, כן עכשיו חזרתי... מהבוקר טקסים וסיפורים וכו ובגלל זה עלו לי מלא עירורים....
כל הצפירה ניסיתי לחשוב בטכלס, מה ה' רצה ממנו?! למה?? ואז חשבתי על הדור הזה של השואה, כמה קידוש ה' כמה עוצמה!! כל תמונה של ילד , תינוק שבר אותי!! צבט בלב!! אתה עושה העתק הדבק לאחים, אחיינים וכד'ו...
ובאמת אמרתי, הדור הזה היה כ"כ חזק במצבים הכי קשים אז למה הדור שלנו שכביכול הכל סבבה לו קצת מתפקשש, וזה מחליט להוריד את הכיפה וזאת לקצר את החצאית?? למה??
עוד משהו שממש ממש חשבתי עליו, כחד הדברים שהבליטו לי היום זה את כל הרצון של הדור של השואה להמשיך לחיות ולמלאות את החיים שלהם בתוכן, בטוב, למה אנחנו יושבים רגל על רגל ולא זזים!? ( אני מדברת בעיקר אל הנוער, ולכן זה פה ) ( וכן, יש כאלה שעושים ויש כאלה שעושים הרבה וכן, אני ממש משתדלת וב"ה כן פועלת אבל... למה זה לא בחוזקה?! למה זה לא רצון כ"כ למלאות את החיים בערכים , אנחנו חיים ב"ה חיים בסכ"ה יפים למה ????

לגבי הלמה ה' עשה את השואה שמעתי הסבר ממש יפה של הרב צבי יהודה שהוא אומר שזה כמו ניתוח, ה' רצה להציל את העם שלו ולעלות אןתו לארץ ולפעמים בשביל להציל צריך לעשות איזה ניתוח ולקרוט כמה איברים....

סליחה על האורך והבלאגן... הייתי חייבת לשתף
אלה התובנות הנכונות! ישלך במקרה את המקור של הדברים של הרבסתמישוו
צבי יהודה?! אשמח לדעת..
תובנות נכונות, למה לא עושים עם זה משהו???????רעיה123
זה ממש מחרפן... למה?!
המקור... אני ינסה לחפש... אין לי ממש פה... אני יחפש מחר בעז"ה זה ההסבר שהכי המחיש לי את כל השאלה העצומה הזאת (שאין לה תשובה!! )
אם לא היית אומרת שזה פירוש של הרב צבי יהודהסתמישוו
הייתי מעיר פה כמה הערות, שאני חושב שאולי יש צד לחלוק על זה. כשאמרת שזה הרצי"ה אני מעדיף לשתוק וקודם כל לקרוא את זה מהמקור..

למה לא עושים עם זה משהו? בעיה באמת..
ננסה למצור את המקור ומותר לחלוק בכבוד גדול לרב עצום!!רעיה123
אני קטונתי..סתמישוו
וחוץ מזה, יכול להיות שהרב כתב את זה כדי להעלות את רוח החיים?! שנתעודד שאפילו שהייתה שואה, אנחנו בארץ כרגע?
בכללי דיברתי אבל, דווקא זה אחד הפירושים שהכי המחישרעיה123
לי את זה כי זה שאלה שממש ניסיתי למצוא לה תשובה...
כבר שמעתי את הפירוש הזה, לא בשם הרב צבי יהודה..סתמישוו
זה פירוש יפה, כן ..
קיצר, תבדקי לי
אני ישתדל אוףףף... אבל ממש מפריע לי כל שאר הדברים...רעיה123
דור של מפונקים סתמישוו
זה ממש הבעיה שלנו!!רעיה123
הרב אבינר מביא את זה בספרו "משיב הרוח"יאירוש

עמ' 174:

"רבנו הרב צבי יהודה קוק השתמש במשל הבא: ילד קטן נמצא ביער. אימו הכינה לו בית חם מלא כל טוב וקוראת לו, אך הוא אינו בא. עוד מעט השמש שוקעת וחיות טרף עלולות להרגו. היא קוראת לו והוא אינו בא. אז היא ניגשת אליו, מושכת אותו בכח, הוא נתקל בסלעים ובקוצים, מגיע לבית שותת דם וחבול, אך הוא בבית, הוא חי."

הרב אבינר לא מביא מקור אבל הוא היה אחד מתלמידי הרב צבי יהודה, זה גם משהו...

יפה שמצאת... זה אותו פירוש שאני התכוונתי??רעיה123
בעז"ה יום ראשון אני יברר את המקור ממי שאמר לי את זה
זה מה שהרב צבי יהודה...יאירוש

טוב... תודה על המקור רעיה123
שכוייח..סתמישוו
אני כבר לא יכולה לערוך... הכוונה היא :הירורים רעיה123
עוד משהו שעכשיו נזכרתי רעיה123
היום, כששרתי "אני מאמין" ממש התחברתי לזה והבנתי את זה במובן הכי פשוט,
אנחנו מחכים תמיד לך!! משיח!! אנחנו לא יודעים מתי זה יקרה ומצפים בכל יום ויום...
יפה חזק ביתור!ספרדי גאה

את צודקת לגמרי גם אני לפעמים שואל את עצמי את השאלות האלו...באמת זה מעורר במיוחד שהמשגיח שלי סיפר לנו מה הוא עבר שם ובכול זאת יש לו יראת שמיים כזאת חזקה!!...באמת רק ללמוד מהרב

אבל עם הרוב ממש מסכימים עם זה , למה לא עושים עם זה משהו?????רעיה123
זה שזה נכון זה הרבע צעד הראשון, למה לא עושים משהן???
אני אישית לאט לאט מנסה להתחזק יותר בזה...מן הסתם גם אתספרדי גאה

"אלמלא מקרא כתוב אי היה אפשר לאומרו"סתמישוו
אני לא הייתי כותב את זה פה, אבל זה דעתי .. וכשראיתי השבת ת'עלון "באהבה ובאמונה" ראיתי את זה וכ"כ הזדהתי.. מסוג הדברים שאתה קורא ואתה מהנהנן כל רגע, כ"כ נכון!! אני מדבר על הקטעים של הרב שרקי והרב אייל ורד בעלון (תקראו, תקראו.. כולם!!).
הרב שרקי כותב שמה ככה:" השואה היא הרע בהתגלמותו ואי אפשר להסבירה. היום יש אופנה של הסברת השואה. יש דתיים שרוצים לפטור כביכול את ה' מאחריות ומנסים לתת סיבות לשואה. למשל, בגלל המשכילים, בגלל שלא לארץ, או בגלל שלא עלו לארץ... כל ההסברים על השואה מקטינים את מי שאמר והיה העולם (אם היה אפשר לכתוב בגדול מהפלאפון הייתי כותב ככה)!!! וכו' וכו'
והרב אייל ורד, אבל זה ארוך מידי כדי לכתוב את זה פה.. כמה שזה נכון!!

יש משפט של הרבי מקוצק שאני אוהב להגיד, זה הולך ככה:"האלוקים שאני רוצה זה לא אלוקים שכל טיפה סרוחה יכולה להבין אותו"
ואי....זה נכון כ"כ יפה ...רעיה123אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך