סתם כדי לעשות סדר(בעיקר לעצמי)מאיר.

בשנה האחרונה נהרגו 31 יהודים  בפעולות טרור הנקראות פעולות האיבה.
עד לפני 67 שנה המספר הזה היה בגדר נס מספר מועט שבמועטים היו נהרגים מספר כזה ויותר בפוגרום זניח בעירות קטנות
היו בגולה ובארץ אלפי הרוגים בגלל שהם יהודים מדי שנה כשהשיא הגיע מ1920 עד 1945 שאז נהרגו מיליונים באקט שהסתים בסיום השואה.
כיום 67 שנה אחרי המספר 31 מוגדר כאבל.נכון שכל אדם הוא עולם ומלואו ועדיין זה לא המיליונים של לפני 70 שנה.
אין לזה עוד דוגמאות בעולם.מדינה קטנה בגודל מוקפת באויבים ושונאים מבחוץ ומבפנים מדינה שהעם שלה עבר הכחדה ודיכוי אומה מושפלת ובזויה אומה שעלו אליה מיליון וחצי איש תוך עשר שנים ללא תנאי קיום בסיסים במדינה שאין בה מחצבי נפט וכדומה עם קרקע לא הכי טובה  התגברה על כל הקשיים.
ניצחון מדהים במלחמת השחרור מבצע קדש מוצלח מלחמת ששת הימים שעד היום לא מלמדים עליה בשום קורס קצינים בעולם כסוג של מלחמה כי הם מגדירים את זה כנס והתערבות מלמעלה. וזה ממשיך...בגלל שלושה יהודים שנחטפו בקיץ העולם עמד על הרגלים וכל התכניות של כולם השתנו בעקבות זה
בעבר 3 יהודים נחטפים ונרצחים היו מסתכמים בשבעת ימי אבלות למשפחה הקרובה ותו לא.
כיום בעולם ישנם שלוש מעצמות סייבר סין אמריקה ואנחנו ההבדל הוא שלנו אין מאות אלפי סטודנטים שילמדו ויעסקו בזה  ועדיין אנחנו מעצמה
כל מטוס אמריקאי שנבנה מגיע לישראל כדי להשתכלל יש לנו את אחד הצבאות החזקים ביותר בחיל האוויר הצבא החזק ביותרבמזרח התיכון
וכל זה מבלי להוציא מילה על"מפעל הטקסטיל"בדימונה .
ב67 שנה כאלו תהליכים דורשים מאות שנים...

דמוקרטיה יציבה
לא אתיימר לומר שזו הגאולה אודה אני גם לא מתימר להבין את זה
אולם יש פה משהו אלוקי,ניסי,מטאפיזי.אין לזה אח ורע בעולם
חוקרים מגיעים לראות בעינים את הפלא הזה איך המדינה והעם הזה מתקימים
בפסח יצאנו מעבדות לחרות ואמרנו הלל בברכה ועכשיו שהיה לנו נס הצלה קיומי לא נאמר הלל בברכה?!?או לפחות הלל בלא ברכה?!?
כמה כפיות טובה יכולה להיות?!?
היום המדינה משלמת כסף כדי שלנערים בגיל 18 יהיה את הרוגע והשלווה ללמוד תורה....מי חלם על זה בעבר???
אולי אין לנו מדינת הלכה במאה אחוז אבל ישנה הקפדה עליה...
אולי אין לנו מלך ככל הגוים אבל יש לנו ממשלה שהעם בחר...
אולי מתנכלים לנוער ימני וגבעות...אבל הם לא נרצחים ומבוזים כי יש להם פאות ולא גוזזים להם אותם במכות רצח כי הם נראים יהודים כמו בפולין של לפני 70 שנה
לסיכום תנו חיוך ותהיו גאים במדינה שלנו היא באמת מדהימה
"אל תשאלו מה המדינה עשתה בשבילנו אלא מה אנו יכולים לעשות בעבורה...כי יש לנו ארץ נהדרת

ת'כלס..סתמישוו
צריך לדעת לא לקחת ת'דברים כמובן מאליו !!
אתה משווה את המצב היום לשואה?יוני

השואה הייתה נקודת זמן שבא רצח יהודים הגיע לשיא כי התקיים רצח המוני מתוכנן של יהודים ע"י צבאות ומדינות מהחזקים בעולם. 

ואתה משווה למצב שבו יש לפחות מיליון יהודים כשירים להחזיק בנשק ועשרות אלפי יהודים בפועל שמסתובבים עם נשק. 

בשנה האחרונה נהרגו 31 יהודים ע"י רוצחים אנטישמיים! (לפי מה שאתה אומר, לא בדקתי בחודש האחרון)

אם זה אתה פותח את השרשור שלך. 

"תנו חיוך ותהיו גאים במדינה שלנו היא באמת מדהימה"- עם זה אתה מסיים את השרשור שלך. זה מסריח, מגעיל ולא אחראי! 

ובכלל, תהליך הסקת המסקנות שלך פגום. 

הייתה שואה ונרצחו מיליוני יהודים= היום נרצחים רק עשרות יהודים= המדינה היא נס קיומי. 

אתה רציני? 

בעצם, למה לא לומר הלל ביום השואה? איזה חלק יש למדינה בהורדת מספר ההרוגים ממיליונים לעשרות? 

מה היה קורה אילו מדינת ישראל לא הייתה קמה? האם המצב של יהודי העולם טוב יותר מבחינה ביטחונית מאשר יהודי ארץ ישראל? האם יהודי ששוחרר מברגן בלזן והשתקע בגרמניה חייו פחות ניסיים מיהודי שעלה לארץ? 

יהודים נרצחים בארץ ישראל ואתה מחפש לראות רק את הטוב! איפה אהבת ישראל שלך? איפה ה"לא תעמוד על דם רעך"?! הרי ברור לכל בר דעת שרק ההתנהלות הפושעת של אנשי הביטחון בהוראת הפוליטיקאים היא זאת שגורמת להרג של אותם יהודים! 

יהודים כמוך שיחפשו את הטוב בכל הרפש הזה (מי חלם שתהיה מדרכה בנויה בארץ ישראל? חכו רגע, הדם יתייבש ותראו אותה..) הם אלו שנותנים לגיטימציה לפוליטיקאים רשעים שדורכים על דמם של האחים שלהם. 

כן, יש ניסים, ניסים גלויים. לשייך את הניסים האלו למדינה ולקשר את אמירת הלל לכוחי ועוצם ידי של מטוסים טכנולוגיה ושלטון זה גובל בכפירה 

ובכלל מתחיל להתחדד לי עניין העבודה זרה בשיתוף הזאת שנקראת ציונות.

סחטיין על התגובה. מסכים עם כל מילההמצב חסה

אתה סתם מנסה למצוא את הרע במה שהוא אומרסתמישוו
הוא לא התכוון לזה.. ברור שגם לו כואב על כל ההרוגים.. אבל ב"ה שיש לנו מדינה ולא נהרגים לנו מיליוני יהודים כמו פעם..

ובקשר לציונות, אינלי כוח להתווכח איתך בנושא.. כי בסופו של דבר שנינו נישאר עם אותה מסקנה..
אגיד לך...מאיר.
אבל אל תתקוף על רקע אישי כמו ידידנו...
ראשית אני לא משווה בין השןאה להיום
שנית ןדאי שהיו מעל מיליון שיכולים להחזיק נשק ועשרות אלפים שהחזיקו הרי יהודי גרמני נלחם ביהודי צרפתי והבריגדה הבריטית והפרטיזנים...אז היו וזה לא עזר
שנית אולי טעיתי בניסוח אבל באמת אני מאמין במה שכתבתי...אולי ניסוח שונה הייתי צריך
אתה כן משווה. זה כל הטיעון שלך, לא?!יוני
הייתה שואה, היום לא- הידד!

ואני לא מבין על איזה מיליון ועשרות אלפים מחזיקי נשק אתה מדבר. תספר לי עוד על זה..
אני לא חושבת שהוא התכוון רק אל השואה.מגדלור באפלה

האנטשמיות ושנאת היהודים הייתה קיימת בכל זמן שהוא. וכמובן גם היום. ההבדל הוא, שהיום יש כ"כ הרבה פחות נפגעים.

ליל הבדולח. שנת 1938. שנה לפני השואה- ולא רצח ממוקד ומחושב כמוה.

90 הרוגים, 800 חנויות הרוסות ו250 בתי כנסת שרופים.

פי 3 הרוגים (בלילה אחד) ממה ששנה שלמה היה כאן. אולי 5 חנויות יהודיות נהרסו השנה. ואולי בית כנסת או שניים נחרב.

ואני בטוחה במאת האחוזים שהמדינה תרמה להפחתת המספרים האלה. נכון, עד שנגיע למצב של 0 יעבור הרבה זמן. אבל כן, צריך לראות את הטוב. גם אם הוא לא מושלם. 

ובשנת 2001 היה פה 265 הרוגים (או בשנת 2000)המצב חסהאחרונה

וזה פי 3 יותר ממה שהיה בליל הבדולח,

רק בשונה מליל הבדולח פה בארץ היה צבא מאורגן ומקצועי עם חיילים סדירים 

וחיילי מילואים.

לגבי הנזקים והוונדליזם- רק בשנה האחרונה הושחתו למעלה מ10 בתי כנסת בארץ ישראל, 

במדינת ישראל.

ואם אתם לא מעכלים את זה אז בבקשה:

מתחילת השנה הנוכחית ערבים תקפו יהודים למעלה מ 2,500 פעמים, 

ולמעלה מ- 300 יהודים נפצעו בארועי תקיפה.

אני הייתי סותם את הפה.

אני אנסה להסביר את זה במשל..סתמישוו
תחשוב על ילד בכיתה שעשו עליו חרם, ילד מוכה, ילד כאפות, החנון של כולם.. תמיד היה איזה מישהו שהיה עובר לידו ונותן לו מכות רצח.. הוא היה יוצא בשן ועין (פשוטו כמשמעו) והיה בוכה כל פעם. והיו עושים לו את זה כל הפסקה..

עכשיו, אחרי כמה שבועות שזה ככה, פתאום היה יום שהילד התגבר קצת או משוו כזה.. והביאו לו רק כאפה ביום, זה הכל.. אז הילד קפץ משמחה שהוא קיבל רק כאפה!! כן, איזה כיף!! זה הכל..

אז ברור, כואב לו הכאפה והוא מתאבל עליה וקשה לו עם זה, אבל יחד עם זאת הוא כבר לא מקבל את אותו מכות כמו מקודם.

גם אצלנו מתים הרוגים, ו23,320 מקום המדינה זה מלא .. זה 23,320 הרוגים יותר מדי!! וכואב לנו על כל אחד ואחד.. אבל ביחס למיליונים שנרצחו בשואה..

ושלא תבין אותי לא נכון, אני לא שמח עם זה שהם נהרגו.. זה קשה, זה כואב. אבל הוא רק ניסה להראות את זה ביחס לפעם.. זה הכל
אפשר גם להגיד שהמשל שונה, כי פה יש משמעות לכל חיים של בן כאל ערך בפני עצמו וכו' אבל הרעיון מובן
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך