איך אתם מגדירים אדם ציוני?ה.ת.

(זה סקר שאני צריכה לעשות לעבודה במחשבת..
תודה )

מ שרואה במה שהרצל וממשיכיו עשו כדבר חיובי ונכוןדי"מ
משתייך לתנועה הציוניתיוני
או פעיל במוסדותיה (המדינה נכללת במוסדותיה של התנועה הציונית)
אדם שפועל למען המדינה, אדם שלא יוותר על א"י וימסוררעיה123
את כל נפשו למען הארץ...
אדם שמאמין שארץ ישראל שלנו, ופועל למענהגפן המתוקה

יהודי.slashface

כל יהודי הוא ציוני לדעתך?!רעיה123
ואני שואל אותך- כל ציוני הוא יהודי לדעתך?המצב חסה

כל ציוני הוא יהודי אבל לא כל יהודי הוא ציוני...רעיה123
למה כל ציוני הוא יהודי?המצב חסה

איזה ציוני לא יהודי?יהודי!!

גלאל לדוגמא, אבל שאלתי משהוהמצב חסה

גלאל?יהודי!!

ערבי ציוניהמצב חסה

זה לא נכון.המצב חסה

הציונים העלו לארץ עשרות אלפי ערבי מארצות ערב כפועלים.

*למען הארץ.רעיה123
יעשה הכל למען הארץ.. (?)רייצ'ל=)
כן!! ימסור את נפשו למען הארץ!!!!רעיה123
ולמען המדינה והעםרייצ'ל=)
למען הארץ והעם...רעיה123
המדינה היום זה משהו ...
להתנהג כיהודי.slashface

תודה!! חברה שלי ואני התחלנו להמציא מספרי טלפון ולהתקשרה.ת.

לשאול אנשים.. מסתבר שהתקשרנו למספר של ערבי והוא אמר כזה:
"אני לא יכול לענות על שאלות כאלה".. צוחק

התקשרת למספרים מומצאים ?! רעיה123
התקשרת למספרים מומצאים ?! רעיה123
מוכר לי מאיפושהורייצ'ל=)
מאיפה?! אה?!רעיה123
סתםם אני לא התקשרתי, אני המצאתי אתם התקשרתם (הייתם אמורים... דגים )
ממתי אחד הערכים הציוניים הם יהדות?המצב חסה

"אני חולם על מדינה בה יהודי עם זקן ופאות יהיה סוג ב וללא זכות בחירה"

ז.

מאמין בתחיית ישראל בעת החדשהבחורצ'יק
וכן בתנועה הציונית
ציוני-ראבק!!!

אדם שחי את המדינה במהות, בחיי הכלל של עם ישראל.

הוא פועל ועושה למען החזרת העטרה ליושנה- מדינה ישראלית ושלטון ישראלי..

אפשר לומר שגם חילונים שעלו לארץ בקום (וגם לפני) המדינה וישבו אותה נקראים ציונים,

אבל זה לא ציוני שלם, זה חצי.. ציוני שלם זה אדם שפועל וחי למען מדינה, שלטון, וכל זה בשביל בית מקדש- ממלכת כוהנים וגוי קדוש. וידוע שהרב קוק שיבח את הציונים החילונים, אך כמובן שהוא לא ראה בזה כמטרה יחידה, אלא כהכנה ל..

מקווה שעזרתי, בהצלחה!חיוך

במלעיל או במלרעטוביה2
יש את המשמעות החיובית שזה אדם הרוצא ב'ותחזנה עיננו בשובך לציון ברחמים'.
ויש את המצמעות השלילית שזה אדם הרוצה במדינה ומוסדותיה
זה לא שלילי לרצות במדינה ובמוסדותיהראבק!!!

זה קודש קדשים!!!

זה ע''ז לגמריטוביה2
להגיד על משהוא שאין לו חלק באלוקי ישראל. שהוא קודש קודשים. (אלה אם כן התכוונתה קודש במובן של קדשה).
המדינה הן מצד הגדרתה את עצמה (בחוקיה) והן מצד המגדירים אותה (רב מוחלט של הקובעים בה בכול עניין - צבאי, 'משפטי', חינוכי או כל קטגוריה אחרת. ואפילו בעניין הדתי) לא רואה בעצמה קשורה לה' ולתורתו וההתעקשות שלך ושל עוד כמה פנאטים קיצונים לטעון שזה אחרת פשוט לא משנה דבר
כן אבל גם בתקופת המלכים שהיו מלכים רשעיםאוריאל7

עדיין זה נקרא מלכות ואין קשר בין זהות המדינה לבין מה שהיא עושה בפועל לכן חובה לכבד אפילו מלך רשע וצריך לעמוד מפניו... ולכן בגלל שהיא מדינה יהודית עם זהות יהודית יש לה סוג של קדושה

מה הקשרטוביה2
אז יש מצווה לכבד מלכי עכו''ם. נכון שאולי יש הבדל בין רעיון המדינה לאיך שהוא נראה במציאות - אבל לא שיך שאתה תקבע למדינה מה הוא הרעיון המנחה אותה ואז בשם זה תטען לקדושתה. כל מי שבנה את מוסדות השלטון בארץ וכן כל מי שהחזיק בהם מאז הקמתם - לא ראה במדינה הזו ישות הקשורה בה' ותורתו או אפילו ישות המותאמת ליהודים ומעדיפה אותם על שאינם כאלו.
העוורון שלך למציאות וההתעקשות ללכת ראש בקיר מול המדינה לא תהפוך אותך לצודק יותר במיוחד לא כאשר אתה מיחס לאותה מדינה עצמה חשיבות כה גדולה

נ.ב. אתה טוען שלמדינה יש זהות יהודית אני רוצה שתיתן לכך דוגמאות.
אני מכיר חוק אחד 'יהודי' במדינה וזה הוא חוק החמץ שכמו שכולנו יודעים הסיבה היחדה שבית המשפח שלכם לא ביטל אותו היא שאין לו שום משמעות
גם את בית המקדש לא בנו יהודים.והם לא בנו את זה היה לשם ה'אוריאל7

לעומת זאת בנו את הארץ יהודים שהייתה להם אדיאולוגיה למען עם האוריאל7

למרות שהם לא שומרים תורה ומצוות

ובקשר לשאלה שלך...יש מלא חוקים לזהות יהודיתאוריאל7

חוק איסור גידול חזירים. חוק השבות . חוק הגיור. חוק השבת יום מנוחה ובלי תחבורה ציבורית בשבת...

בלי תחבורה ציבורית אלעעעק!!רעיה123
בכללי גם תלוי איפהאוריאל7

חלקיתטוביה2
החוק לגידול חזירים הוא חוק שמעולם לא באמת נאכף ראה ערך מזרע.
חוק השבות הוא חוק נאצי והמשך ישיר לחוקי נירברג הארורים ולא צריך להיות יהדי או צאצה של יהודי כדי לעלות. כך שלמעשה זה החוק שגורם להתבוללות ואני לא הייתי מתהדר בו
חוק הגיור אומר בסך הכל שכדי להתקבל לקבוצנ מסויימת צריך לעשות זאת על פי כללי אותה הקבוצה. אבל ללהיות חלק מאותה קבוצה אין שום משצעות חוקית (אלה לעיניין החוק הנאצי-שבות).
אין חוק מנוחה בשבת יש חוק יום מנוחה שבועי ומאחר שרוב האוכלוסיה יהודית -נ קבע שאם לא סוכם אחרת אז שבת היא בררת המחדל של יום החופש. בכול מקרה אני מזמין אותך ללכת לראות כמה בתי עסק באזורים חילונים אכן סגורים בשבת.
אין תחבורה בשבת לא בגלל חוקי המדינה אלה תקנות עירוניות ויש ערים בהם יש תחבורה כזו
דרך אגבטוביה2
כרגע החליט בית המשפט ה'יהודי' של המדינה ה'יהודית' שלכם להשאיר שני יהודים שהלכו לגרש מסתעריודנריט מהבית שלהם במעצר ועוד שניים למעצר בית. המשיכו כך
לא הבנתינשוי שמח
אתה מצפה שפתאום תבוא הגאולה? גאולה קימעה קימעה.. אז המדינה עושה שטויות.. שמאלני הוא יהודי ולא גוי.. אז עושים טעויות. המדינה עדיין יהודית בין אם תגיד ובין אם לא
אם נרד לפרטים התחבורה הציבורית אז זהרעיה123
לא כזה נכון שאין בשבת, יצא לי כמה פעמים, לצערי, לראות אוטובוסים שנוסעים בשבת ותתפלא או לא מהחלון של הבית של הסבא וסבתא עד לכביש לתוך האוטובוס רואים שאין שם רק נהג ונוסע יש שם נוסעים. . והרבה...ולגבי המעצר בית... יש הרבה מה להגיד לגבי החברה הימנים הקיצונים... אנחנו לא נתחיל בזה כי זה לא יגמר וזה יגרום ללשון הרע והשמצות-אז חבל
"הימנים קיצונים"המצב חסהאחרונה

תפתחי בכיף את הפה על שמעון ולוי וחבורתו הפנאטית, 

תדברי חופשי על נערי דוד המלך שטבחו בשושנים (או בערבים)

תדברי חופשי על הקיצוניות של מתיתיה הרב מתיוון, הרי הגאולה היא קמעה קמעה, 

למה בקיצוניות?

תפתחי את הנושא, אני דווקא בעד. אבל- רק אם יש לך טענות באמת ולא סתם.

ותדברי חופשי על המלחמה שפתח ה'רשע' עקיבה בן יוסף הגר צדק, 

בה נרצחו כמה מאות אלפים ובה הוא היה חלק.

פשוט חוצפה ככה לא לחוס על חיי אדם.

תדברי תדברי, רק אל תשכחי שבזכותם את יהודיה ולא איזה מכשפה בדרום אפריקה.

@רעיה123

את בית המקדש בנו יהודים,המצב חסה

גם כשאת הכלים סיפקו גוים.

את הארץ הציונים המקוריים שבאו לארץ בנו כדי שגוים לא יפגעו בהם 

בגלל יהדותם, ולכן הם ניסו למחוק את היהדות מעליהם באופן טוטאלי, כי הם האמינו שהאשמה בהם.

האידיאולוגיה האחרונה שהיתה להם היא אידיאולוגיה של שיבה לארץ, 

הם פשוט ניפנפו בה כדי למשוך עוד יהודים לארץ.

ואכן רואים שזה מה שקרה כשהיהודים התמנים הגיעו לארץ כשקרעו תינוקות מחיק אמן, 

וחטפו עוללים לקיבוצים שם מחקו מהם את היהדות באופן אידיאולוגי שיטתי.

חוק איסור גידול חזירים אין לו משמעות, להזכירך היתה (אני לא יודע אם יש עד היום)

חוות חזירים בדרום, 

חוק השבות זה בערך ההצדקה היחידה של המדינה

חוק הגיור זה חוק חסר משמעות, למעשה גם אפשר ל'התגייר' לנצרות,לאיסלאם, ועוד.

חוק השבת יום מנוחה הוא דבר סמלי ביותר כמו שבאמריקה יש את יום ראשון.

את בית המקדש בנו יהודים,המצב חסה

גם כשאת הכלים סיפקו גוים.

את הארץ הציונים המקוריים שבאו לארץ בנו כדי שגוים לא יפגעו בהם 

בגלל יהדותם, ולכן הם ניסו למחוק את היהדות מעליהם באופן טוטאלי, כי הם האמינו שהאשמה בהם.

האידיאולוגיה האחרונה שהיתה להם היא אידיאולוגיה של שיבה לארץ, 

הם פשוט ניפנפו בה כדי למשוך עוד יהודים לארץ.

ואכן רואים שזה מה שקרה כשהיהודים התמנים הגיעו לארץ כשקרעו תינוקות מחיק אמן, 

וחטפו עוללים לקיבוצים שם מחקו מהם את היהדות באופן אידיאולוגי שיטתי.

חוק איסור גידול חזירים אין לו משמעות, להזכירך היתה (אני לא יודע אם יש עד היום)

חוות חזירים בדרום, 

חוק השבות זה בערך ההצדקה היחידה של המדינה

חוק הגיור זה חוק חסר משמעות, למעשה גם אפשר ל'התגייר' לנצרות,לאיסלאם, ועוד.

חוק השבת יום מנוחה הוא דבר סמלי ביותר כמו שבאמריקה יש את יום ראשון.

המדינה היא יסוד כיסא ה' בעולםראבק!!!

ואם אתה יוצא נגד המשפט הזה- תגיד את זה לרב צבי יהודה זצ"ל.

לא סתם הוא אמר את המשפט הזה, הוא התכוון אליו בכל מובן המשמעות.

ונכון שרבנו יצא נגד המדינה פעמים רבות כשהיו פינוים ומסירות שטחים וכל מיני החלטות שהם נגד התורה.

אבל זה לא סותר בכלל, המדינה היא היסוד! לא המטרה והתחליט..!!

היסוד שלנו בא ע"י ציונים שאינם עובדי ה' בדרך האמת, ולמרות שזה לא מושלם- הרב קוק עודד מאוד את כל העשייה הזאת, כי היא חשובה וקדושה. 

ושאני אומר קדוש אני מתכוון לבלי סוף כבישים, צבא, ערים, מושבים, מפעלים ועוד מיליון ואחת דברים שיש בא"י.

הממשלה והכנסת גם חלק מהקדושה הזאת, למרות החסרונות.

אני באמת חושב שהוא טעהטוביה2
ודרך אגב הוא הכיר את המדינה שלכם כמו שהי היתה אז אני לא יודע מה הוא היה אומר היום. ממש כמו שאני יודע שהוא לא היה בדברים האלו כמו הרב קוק
במה אתה מאמין?ראבק!!!

איך תבוא הגאולה? אם נעשה חסימות כבישים, תג מחיר ונצא נגד המדינה-

רק נגרע. 

נכון שצריך להתנגד למדינה בחלק מהדברים ולא להיות כפופים ב100 אחוז,

אבל המדינה היא דבר שאנחנו רוצים ומקדשים.

אם אתה חושב שרבנו הרצי"ה טועה- אין לנו מה לדבר..

אני חושב ללכת על שיטת הרצלטוביה2
לנצר את כל היהודים כדי לקבל הכרה כי אחרת איך נתקדם. ותראה איך כל העולם שונאים אותנו וכו וכו.

אני לא באתי להטיף לך תג מחיר - שזה בדרך כלל מעשים של אנשים כמוך שלו מבינים שאנחנו בגלות ולכן הם חושבים שהם יכולים לשנות יותר ממה שהם יכולים - באתי לומר שהמדינה זה לא

דרך אגב אם מי שלא סובר כמו הרצי''ה אין לו מקום ביהדות מבחינתך - הרי שהוכת את דברי על היותך פנאט צר אופקים הסגור לכל מחשבה שלא אמרו לו לחשוב. רק להזכירך שיש גדולי עולם לא מעטים שחלקו על גישת הרצי''ה לציונות בהם אפילו אביו הרב זצ''ל שהשתדל אפילו לא לכתוב את שמו של הדוקטור ה. ואילו הרצי''ה שם את תמונתו בביתו. אני לא בא לומר מי היה צודק אבל האמירה 'שכולם טועים חוץ ממני ואני אפילו לו מסוגל להסביר למה' אמירה לא ממש מעוררת אמון בצדקת דרכך
אתה מוציא ממני דברים שלא נכתבוראבק!!!

אני לא חסיד של רבי נחמן, וגם אני לא אומר שהוא טעה.

אני לא תלמיד הגר"א, וגם אני לא אומר שהוא טעה.

אני לא חסיד בעלז, וגם אני לא אומר שהם טועים.

אני אומר שדבריו של הרצי"ה- פשוט לי שהם נכונים, ואם אתה חושב שהוא טועה- בהצלחה. 

חסיד סאטמר חושב שאני טועה בחלק מדרכי בעבודת ה', וגם אני חושב הפוך, אבל זה לא אומר שבשבילי הוא גוי.

אין פה פאנטיות וסגרוריות- אלא הרחבת דרך.

אני חושב שעמ"י כבר 67 שנים לא בגלות, לפחות חלקו.

וגם אני חושב שהמדינה בתור ממשלה שמקבלת החלטות, עושה הרבה טעויות. ולא כאלה שקל לשכוח.

אבל גם מבחינתי המדינה היא חלק מהגאולה, גאולת הגוף של עמ"י, ויש לה ערך עצום!

העבודה שלנו עכשיו היא פשוט  להכניס את הרוח לגוף, למדינה, ולא לצאת נגדה בגלל שבעוונותינו היא חסרת רוח ומלאה בשקרים.

אז בהצלחה בהתנצרות! חג שמח!

חבר'ה. בחסדי ד' גמרתי את העבודה ה.ת.

תודה לכם!

"כשם שפרצופיהם שונים- כך דעותיהן שונות"
והעיקר שנזכור גם בוויכוחים לשם שמיים שאנחנו עם אחד,
שיהיה בנחת ושמחה בע"ה

לשיטתךטוביה2
הגדר גלות מול גאולה. כלומר אתה מודה שהשלטון הוא לא השלטון שאנחנו מחפשים - ועדיין זה גאולה (האם הרמב''ם היה לפעמים בגלות ולפעמים בגאולה כי עבר בא''י).
לטעון שהמדינה היא חסרת רוח ומלאה בשקרים. ואם זאת - ולמרות מלחמתה בכל ערכי ישראל - היא קדושה כי יש מעט התקדמות בלתי מורגשת ב'תהליך הגאולה' דבר זה דומה לאמירת הלל בברכה בכריסמס שבו מציינים את לידת אותו רשע שעליו ועל המשוגע כותב הרמב''ם שהם חלק מהליך הגאולה כי העבירו את רוב העולם מע''ז אלילית מוחלטת לאמונה באל אחד
רוצה מקורות?ראבק!!!

עיין אורות עמ' סג פסקה ט, שם הרב אומר שהרצון להיות עם חזק ולהקים מדינה שתעזור ליהודים הוא רצון עם גרעין אמת, רק חסר התוכן. ובטללי חיים 'הקיצו ורננו' ה'חלבן' מאריך בזה הרבה.

עיין בזוהר ג רכא ב:

"אמר רבי פנחס: מסתכל הוינא.. בקדמיתא עור ולבתר בשר"

מבואר שם שבגאולה זה כמו בנבואת יחזקאל, בחזון העצמות היבשות, שקודם בא העצמות, ואח"כ הבשר וכו' ורק לבסוף באה הרוח.

וזה ומוכרח.

מכאן שהגוף הוא חלק מתהליך הקדוש של הגאולה, ולמרות שהוא מחולל- סופו להכיל את הרוח האלוקים היותר גדולה, ובתוכו גרעין קדושה עצום.

טוביה,

חג שמחחיוך

מה הקשרטוביה2
הרב זצ''ל כתב במפורש שרצונו שתיהיה תנועה חדשה לא אגודה שאינה ציונית ולא הציונות שאינה דתית. זה אמור לענות על 2 המקורות שלך
איפה הוא אמר את זה?ראבק!!!

יש לך מקור?

איגרות הראי"ה כרך ג קצ''אטוביה2

יש שם תרגום של כרוז (מגילה?) ליסוד "דגל ירושלים" אני כתוב כמה משפטים

להביא את הכלל ישראל כולו ... ביחוד אותו הכלל ישראל האמיתי, דהינו החלק הכשר, ... 

ואחרים יכולים לחשוב שאפשר להיות תוכנית טובה שכול אחינו הכשרים יכנסו כאחת-יד אל תוך ההסתדרות הציונית...

אומנם זה אפשר להיות באופן תיאורי אבל בדרך מעשי יודעים אנחנו שאי אפשר

אל ההסתדרות שלנו העצמותית 

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך