ההלכה של אסור לשמוע מוסיקה היא לשלושת השבועות בכלל איך לקחו את זה לספירת העומר אני לא יןדע ... אם אני לא טועה
בספירת העומר רק אסור להיתגלח ולקנות בגדים חדשים
ההלכה של אסור לשמוע מוסיקה היא לשלושת השבועות בכלל איך לקחו את זה לספירת העומר אני לא יןדע ... אם אני לא טועה
בספירת העומר רק אסור להיתגלח ולקנות בגדים חדשים

רעיה123
רעיה123
חחחח
רעיה123
רעיה123
אוהבים את צה"לרעיה123
רעיה123![]()
![]()
![]()
![]()
רעיה123
סתם לא...רעיה123אף אחד לא יודע פה על מה האבל הגדול בין פסח לל"ג בעומר?
אני בהלםםם...
24,000 תלמידי חכמים, ענקי הדור, תלמידי ר' עקיבא שכל אחד מהם היה מספיק כדי להעביר לדור הבא את התורה בשלימותה. והם, הצדיקים, נפטרו בזמן שבין פסח לל"ג בעומר.
בל"ג בעומר נפסקה התמותה הנוראית ולכן זה יום חג. בנוסף לכך מת רשב"י וביום הזה נגלו כל סודות הזוהר הקדוש לעמ"י ולכן קבעו אותו ליום שמחה יהודי ולא ליום אבל ח"ו. כפי שיש בשאר מיתות צדיקים.
ועל כן, אנחנו נוהגים בימים אלו בקצת ממנהגי אבלות. להתאבל על הצדיקים שמתו בזמן הזה וכן בכדי לעורר אותנו למתן תורה.
שלושת השבועות הם גם ימים של צער ואבל ולכן גם בימים אלו נוהגים במנהגי אבלות.
לכן אסור לשמוע מוזיקה, ואסור להתגלח ואסור לקנות בגדים חדשים ואסור להסתפר וכו' וכו'...
כל אלו מנהגי אבלות שנוהגים בגלל מיתתם של 24,000 תלמידי ר' עקיבא שמתו בזמן הזה.
ויש אומרים שגם ביום ל"ג בעומר מתו תלמידי ר' עקיבא אז גם ביום הזה יש מנהגי אבלות. אבל אח"כ לא שמעתי על בעיה בלשמוע מוזיקה וכו'
שאר הלכות אבלות לא בדקתי.
רעיה123לא בגמרא ולא באף מקום קדמון יותר מ550 שנה (לערך)
רב נטרונאי בר רב הילאי היה אחד מגאוני סורא בשנים ד'תרי"א - ד'תרט"ז בלוח העברי (853-858).
בנו של הגאון רב הילאי בר רב מארי. חמישים ושש שנה לאחר מות אביו הגיע לגאונות, רק לאחר ששמונה גאונים אחרים ישבו על כיסאו של אביו בזה אחר זה. הגיע לגאונות בגיל זקנה מופלג ובכל זאת הוא הגאון הפורה ביותר עד ימיו. היה קשור עם יהודי התפוצות, בעיקר עם יהודי ספרד. הוא היטיב להכיר את אורח חייהם. הוא שלח לקהילת אליסאנו (לוסינה) שבספרד סדר מאה ברכות שאדם חייב לברך בכל יום, ובזאת התווה את היסוד לסידור התפילה שחיבר לאחר מכן רב עמרם גאון. תשובות רבות שלו עסקו בענייני תפילה, ברכות וקריאת התורה. עשרות מתשובותיו בנושאים אלו אף נכנסו לסידורו של רב עמרם גאון.
הוא הקפיד לעקור מנהגים החשודים בקראות, אך יחד עם זאת לא כפה על שואליו לנהוג כמנהגו. יחסו למינים שחזרו בתשובה היה מקרב, אך את צאצאיהם הורה לרחק במקום חשש ממזרות. חיבר פירושים למסכתות שונות, ולעתים אף היו כתוצאה מתשובות שהשיב למבקשים פירוש למסכתפלונית. יוחס לו קובץ הלכות, על אף שחלק מהתשובות בקובץ זה שייכות לגאון פומבדיתא הקדמון, רב נטרונאי בר רב נחמיה.
תשובות הגאון קובצו בידי ירחמיאל ברודי ויצאו לאור במהדורה ביקורתית.
יש לו שו"ת
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים