שמחה.talya levi
איך אדם יכול להיות שמח?? ‎:/‎‏
אני מנסה תמיד לשמוח, אבל תמיד מגיע הקטע הזה של היצה"ר שלא נותן לי‎‎‏.
כיצד אני יכולה להתגבר עליו ולהיות ילדה שמחה?
אני ושמחה הכי חבריםרייצ'ל=)
דבר ראשון שזה הכי חשוב.. זה תמידד להסתכל על הצדד הטוב!!! תביאי לי מקרה הכי עצוב אני מוצאת לך מה טוב בו..
דבר שני- להאמין שלא חסר לך כלום!!! מנסיון.. זה עוזר..
כל הזמן אני אומרת לעצמי, וואי, איזה חיים טטובים.. ב"ה לא חסר לי ... יש לי משפחה, חברות שהקב"ה שלח לי...( יש לי בגדים ומים ואוכל ומיטה ושמיכה ואחים וכל מה שעוד יש לך )
וגם אפשר בהתחלה להיות בשמחה מאולצת אבל.. זה מדבק.. אחר כך אי אפשר לההפסיק לעולם!!
אני מנסה לעזור, אבל אצלי זה דיי בא בטבעי , אז לא יודע איךסתמישוו
להסביר את זה..
בכל מקרה, תמיד אפשר לצטט את הפיסקה של ר' נחמן: "מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד ולהתגבר ולהרחיק העצבות והמרה השחורה בכל כוחו. וכל החולאים הבאים על האדם כולם באים רק מקילקול השמחה...
והכלל שצריך להתגבר מאוד בכל הכוחות להיות אך שמח תמיד. כי טבע האדם למשוך עצמו למרה שחורה ועצבות מחמת פגעי ומקרי הזמן,
וכל אדם מלא יסורים, ועל כן צריך להכריח את עצמו בכוח גדול להיות בשמחה תמיד, ולשמח את עצמו בכל אשר יוכל, ואפילו במילי דשתוטא. אף שגם לב נשבר הוא טוב מאוד."
גם לא רק לקרב את השמחה.. קודם לרחק את העצבות!!רייצ'ל=)
לחשוב על מה שישבחסדי ה'!

מה שהכי עוזר לי זה להסתכל בטבע, להביט על השמיים, הציפורים, העצים.

תחשבי על מה שיש לך - רגליים, ידיים, עיניים שיכולות לראות, את שולטת בגוף שלך.

לאחרונה התעקם לי האף וחשבתי כמה שזו עצם קטנטנה, אפילו תזוזה הכי קטנה שלה מכאיבה. תחשבי איך ה' סידר את כל מערכות הגוף בצורה מושלמת "שאם יפתח אחד מהם או יסתם אחד מהם...".

חוצמזה, "עדיפה שמחה מזויפת על עצב אמיתי" - רבי נחמן מברסלב.

עדיף שתחייכי ותנסי להיות שמחה בכוח, וזה קשה, אני יודעת, מאשר להיות עצובה באמת. כי על ידי השמחה המזויפת את נשאבת לשמחה אמיתית.

פשוט להביט על יפי הבריאה, על כל השפע שה' השפיע, משפיע וישפיע על העולם. 

בהצלחה רבה! מוזמנת לפנות אלי אם יש בעיה או קושי או סתם בא לך להתעודד!

אני מנסה!talya levi
אתם לא יודעים עד כמה אני מנסה‎‎‏..אבל זה פשוט לא הולך לי.
אני יודעת עד כמה זה חשוב להיות שמחים וכו', וגם אני קוראת דברים על שמחה שאולי זה יעשה לי משו...אבל פשוט לא הולך‎‎‏ זה התסכול הכי גדול שיש לי!
אולי זה בא מהדימיונות והמחשבות שיש לי ואז זה חוסם את השמחה??..
אני ממש מיואשת‎‎‏!!!
אז לחסום את הדימיונות והמחשבות..רייצ'ל=)
איך???talya levi
כמו שאמרו שרבי נחמן אמר אדם שמח לא יחלה ויהיה לא טוב וכו' ומכיון שאני לא שמחה אני מפחדת שלא יהיה לי טוב ואז מגיעות אלי מחשבות רעות שהם חלק הדברים שגורמים לי לתסכול ופחד‎
אל תדאגי!בחסדי ה'!

תעשי חסדים, תתנדבי, תמלאי את היום יום שלך בדברים טובים והשמחה תבוא לאט לאט.

אל תחסמי את הדמיונות, תחשבי למה הם באים לך... מה המקור להם.

אם את צריכה עזרה בקשר לדמיונות האלה לפי דעתי כדאי לך לפנות  ליועצת ביה"ס שלך,למחנכת, או לפסיכולוגית. כי במקרים כאלה לערב אנשי מקצוע זה הכי טוב. את יכולה גם לשתף את ההורים שלך אם את מעוניינת.

אני מתנדבת,talya levi
מטעם איזה ארגון, ואני משתדלת לעשות חסדים.
אני יודעת מה המקור של הדמיונות, אבל איך אני מתנתקת מהם??
כנראה אלו מחשבותshira cohen
ודימיונות שחולפות-של גיל ההתבגרות שבגיל הזה יש הרבה דימיונות, מחשבות, פחדים וחששות.

אם זה מהבחינה הזאת כנראה זה יעבור, אבל השאלה היא אם לפני שכל זה התחיל היית ילדה שמחה?? או שתמיד היה לך את העצבות?
זה התחיל לי מאז שtalya levi
כל הדמיונות ומחשבות הגיעו לי, וכמה שאני מנסה לא לחשוב להתעלם זה לא עוזר לי‎‎‏.
לפני זה הייתי ילדה שמחה כמו כולם
לדעתי-מוריה=>

אל תנסי להתעלם. תנסי להתמודד ולהבין מה מפחיד ומאיים ולמה.. תחשבי עם עצמך על הנושא ואני מקווה בשבילך שזה יעבור.

(זה מה שעזר לי -אולי יעזור גם לך)

גמלי זה קרה ועדיין קורה... אני הבנתי שאני יהיה שמחה כשמגנום

אני יהיה שלמה עם עצמי... בלי חרטות ועם ביטחון... גמלי היה פוול פחדים ומחשבות ותמיד חשבתי מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות ואז נבהלתי מהפחדים שלי... אז דבר ראשון אני רוצה להגיד לך שזה קורה לכווולללםםםם!!! לכולם יש את התקופות שהם עצובים והם לא יודעים למה... ושהם פוחדים וכועסים וכל הזמן רוצים את העבר (אם הבנתי אותך נכון)... אז אני יאמר לך מה לי עזר... האמונה... ברצינות עכשיו... זה נשמע סתם כזה אבל באמת... זה נותן לך ביטחון שכל העולם הוא רק הצגה ויש מישהו למעלה שעושה הכל וכמו שהוא עזר לך בדברים הכי קטנים בחיים הוא יעזור לך גם פה וזה יעבור...את רק צריכה לבקש ממנו, וזה רק ניסיון ושאת תעברי אותו בעז"ה... עוד משהו תנסי כמה שפחות להיות לבד... כי לי זה הציף את כל הפחדים והמחשבות... צריך כמה דקות ביום עם עצמך ולעשות חשבון נפש אבל כל השאר לדעתי תנסי להיות בחברה לפחות בתקופה הזאת... ותחייכי אפילו חיוך מזויף וזה משדר למוח שלך שאת שמחה ואת באמת תשמחי...(מחקר בדוק..)

"לא מפני שהעולם איננו מתנהל כראוי אנחנו עצובים-

אנחנו עצובים, ולכן דברים אינם מתנהלים כראוי!" בהצלחה...

אה, זה משפט יפה!סתמישוו
אה, זה משפט יפה!סתמישוו
זאת עבודה, עבודה של "ימים ושנים" אביגיל.
אחד הדברים שהכי מועלים לדעתי זה להתאמן בלמשוך את עצמי ל"כאן ועכשיו".
זאת אומרת לא לשקוע בבעיות מהעבר שכבר אין לנו יכולת לתקן (לצורך העניין, עבר יכול להיות גם לפני דקה וחצי) ולא להפחיד את עצמנו בדברים שיכולים לקרות בעתיד
מסכימה איתך לגמרי...מגנום

גם אני במיליון אחוזtalya levi
גם אני מסכימה איתך במיליון אחוזtalya levi
כנסי..-טומי-

גישה מעניינת לעניין של שמחה ועצבות-

אפשר לנסות להבדיל בן עצבות לשברון לב.

שברון לב גורם לך לרצון לעשייה ושיפור (זה הרבה פעמים מגיע בתפילות שיש פתאום רגע כזה שאת רוצה להיות טובה)

עצבות גורמת לך ליאוש . לאי עשייה. 

רבי נחמן אומר שצריך כל היום להיות בשמחה ולייחד זמן מסויים לשברון לב. בזמן הזה אפשר להסתכל מה חסר ומה אפשר לתקן. אבל כל שאר היום צריכים השתדל מאוד להיות בשמחה.

לכתחילה היינו צריכים להיות כל היום בשברון לב. אבל הטבע שלנו כבני אדם יפיל אותנו במהירות משברון לב לעצבות ולייאוש. 

ולמה אני כותבת לך את זה?? 

כי היצר הרע הרבה פעמים מבלבל אותנו ושאנחנו מתחילים להיות עצובים אנחנו מרגישים שזה טוב. כי יש כל כך הרבה חסר בחיים ואי אפשר ולא נכון להתעלם ממנו. ואיך אפשר להיות שמחים שיש לנו כ"כ דברים חסרים ולא טובים.

בטענה הזאת אנחנו מסכימים לעצמינו לפול לעצבות כי זה "טוב" ויגרום לתיקון והשתפרות. הבעיה היא שההתמקדות ברע כל הזמן גורמת לעצבות וליאוש גמור.

ולכן רבי נחמן מכוון אותנו שצריך כל היום להתמקד בטוב!! ולדחות ישר את כל המחשבות הרעות המתחילות לבוא. מזתומרת לדחות?? לא לתת להם בכלל מקום. ישר לחשוב על דברים אחרים טובים. אבל המקביל לדעת שצריך זמן ביום לשברון לב ולתיקון. ככה את משתיקה ת'יצר הרע שגורם לך להרגיש שמחשבות עצובות זה טוב.

וואי אחותי בהצלחה!!חיבוק

זה באמת קשה להיות שמחהירושלים של זהב
לכולם יש צרות שמפריעות לנו לשמוח.
·תחשבי מה מעציב אותך ותנסי להתרחק מזה.
·תעשי כל יום משהו טוב, תעזרי למשהו,תשמחי משהו. ואז זה יתן לך סיפוק והרגשה טובה
תחשבי על משהו שמשמח אותך בכל מצבגפן המתוקה

אותי אישית- הרקדות!

אין על הרקדות!!חושף שיניים

גם רבי נחמן אומר שריקוד זה הכי משמח את הלב...מגנוםאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך