כן, אני חוגג את יום העצמאות.. אני אומר הלל עם ברכה גם בערב.. אני אוהב את מדינתי ורואה בה אות להתגלות ה' בעולם ולתחילת גאולתנו!
כן למדינה שלי יש בעיות ואותם צריך לתקן , ולאלה שלא מאמינים במדינה, אלה שלא חוגגים את יום העצמאות , אלה שלא מודים לה' יתברך על המתנה המופלאה שנתן לנו בה' באייר התש"ח , רוצה אני לענות על שאלתם -הטובה ללא ספק- על ההתנהלות הדתית והרוחנית , התורנית ויהודית של המדינה -
א.אין שום קשר בין הבעיות החמורות שיש במדינה לבין עצם היותה תחילת הגאולה, המגורים בא"י והשלטון יהודי . הרי אם תשב בסוכה כשרה למהדרין בפסח ותדבר לשון הרע - יש קשר בין השניים ? לא אתה עושה מצווה גדולה ובלי קשר אליה אתה עושה עברה, בעיה שאתה צריך לתקן.
ב.הרב זצ"ל[כמדומני] אומר שהמדינה היא דבר כל כך טוב וטהור עד שאינך יכול להסתכל עליו כמות שהוא חייב להיות משהו שיפריע לך- שזה בעצם הבעיות שבמדינה, לדוגמא אינך יכול להסתכל בשמש ישר, אתה חייב לשים משקפי שמש , אבל עם המשקפי שמש , השמש כבר לא נראית כל כך עוצמתית כמו קודם.. לתפוז יש קליפה , הקליפה מרה ורעה אבל אם תקלף אותה ותסיר את כל המניעים ו"בעיות" תגיע לדבר האמיתי...
ג.כבר כמאה שנה לאחר המהפכה הצרפתית התחילה תנועת ההשכלה , עשרות בחורים יהודים צעירים עוזבים את התורה ומתפקרים ... כך שקצת לפני מלחמת העולם השנייה במבדק שנעשה [אני יחפש אותו ויעלה אותו לכאן] אחוז היהודים שאינם שןמרים תורה ומצוות באירופה הוא 53% , בסקר שהוציא המכון לסטיסטיקה לפני שנתיים רק 43% אינם שומרים תורה ומצוות[חילונים ומסורתיים שאינם שומרים מצוות] לעומת זאת 57% שומרים תורה ומצוות [ דתיים לאומיים, מסורתיים ששומרים תורה ומצוות, וחרדים] , וכל זה ללא ילדים שכמובן בציבור שלנו ואצל החרדים יש הרבה יותר... נו , אתה לא יכול להודות לה' שהביא לך מדינה דתית ברובה ? הרי יותר טוב כאן פי כמה וכמה מן הגולה ?
ד. קודם ה' עוזר לנו לבנות את המצב הכלכלי , עולים לארץ , מתרבים, מפתחים כלכלה, בונים ערים וישובים, "עוֹד אֶבְנֵךְ וְנִבְנֵית בְּתוּלַת יִשְׂרָאֵל עוֹד תַּעְדִּי תֻפַּיִךְ וְיָצָאת בִּמְחוֹל מְשַׂחֲקִים
ד) עוֹד תִּטְּעִי כְרָמִים בְּהָרֵי שֹׁמְרוֹן נָטְעוּ נֹטְעִים וְחִלֵּלוּ:" ורק אחר כך נתחזק גם רוחנית ותורנית (ה) כִּי יֶשׁ־יוֹם קָרְאוּ נֹצְרִים בְּהַר אֶפְרָיִם קוּמוּ וְנַעֲלֶה צִיּוֹן אֶל־יְקֹוָק אֱלֹהֵינוּ: [ יש עוד כמה נבואות האומרות בדיוק כך .]
כל זה מצטרף לזה שאבותי ואבותיך בכל הגלויות התפללו יום יום "והשיבנו לציון ברחמים" , ובטוח אני שאם סבך ואביו וכו היו איתנו כיום הזה בו אנו חוגגים 67 למדינת היהודים היו שרים ורוקדים ושמחים. וכן אפילו אומרים הלל , בברכה, ויכול להיות שאפילו בלילה ...
חג שמח , עצמאות 67 למדינת ישראל - מדינה יהודית הארץ ישראל !!