מה דעתכם על נתינת "כיבוד" כשחברים מגיעים?מתואמת

הבת שלי (בעיקר) נוהגת לבקש כיבוד כדי לחלק לכולם כשמגיעה אליה חברה. הרבה פעמים, נראה לי, זה בא מצד החברה. אך זה גם רצון שלה - לכבד ולתת לחברה.

אז זה יפה, אבל השאלה - עד כמה?

בדרך כלל כשאין לה חברות בבית היא לא מבקשת ממתקים. לפעמים היא ואחיה כן מבקשים, ואני נותנת להם לפי הצורך והמצב באותו רגע.

אך לא הייתי רוצה שתיווצר התניה כזו - כאשר יש חברים בבית, אז מקבלים ממתקים.

מה אתם אומרים?

אפשר לחתוך כמה סוגי פירות יפה על צלחת.. (תפוח, תפוז, בננה..)אנונימי (2)
זה מאוד טעים ובריא! אם זה מוגש יפה- הן יחסלו בשנייה!
ומן הסתם משהו לשתות והכל טוב ויפה.. לא?
אפשר להכין פופקורן בסירהדס123
לדעתי זה נחמד שיש כיבוד מפנק לחברים.. זה גורם להם גאווה ושמחה- ומפתח את מידת הכנסת אורחים. אז כמובן לא להגזים- אבל פופקורן בסיר זה משהו לא נורא בכלל. וגם לא יקר.. קונים חבילה שמספיקה להרבה זמן..
תלוי לאיזה גילהודלולה

מתחת גיל 5 זה מאוד מסוכן

לפי הכוח שלך.אנונימי (3)

זה לא חייב להיות משהו קבוע. בעיקר כדי לשלול מצב שבו החברה מנצלת את טוב ליבה של ביתך וגם שלך.

אם זו חברת אמת, היא תמשיך להגיע בלי ללחוץ על ביתך, גם אם לא יהיה כיבוד.

מצד שני אולי זו מישהי שיש לעשות איתה חסד ומצווה להאכיל אותה כשהיא אצלכם. נתקלתי במצבים משני הסוגים.

כיבוד כשלעצמו זה ממש נחמד.

מממתקים ממש הייתי נמנעת מהסיבה שתיארת. אפשר ביסקוויטים, ביגלה, רק מיץ מתרכיז (תפוחים, בריא), סתם מים קרים עם קוביות קרח. רק בשביל ההרגשה הטובה.

אני לפעמים מקדימה את ארוחת הערב ומכינה כמות גם לחברים. דברים פשוטים - פסטה עם קטשופ, פנקייק או חביתות לכולם.

ככה אוכלים בצוותא אוכל, לא שטויות.

ולפעמים זו עזרה גדולה בעקיפין ליולדת שהילד שלה מתארח אצלנו אחר הצהריים.

תנסי יום אחד להקדים את הבקשה שלה, ולהציע הצעה חלופית~א.ל

היא יכולה גם להשתתף בהכנת הכיבוד..

תודה על התגובותמתואמת

נתתם עצות יפות לממתקים "בריאים" (אף-על-פי שבדרך כלל אין לי כוח להשקיע בשביל זה... את עוונותיי אני מזכירה היוםחצי חיוך)

אבל מה לגבי עצם הבקשה? האם באמת כשמגיעים חברים צריך תמיד "לכבד" אותם? או שאולי זה אמור להיות נתון להחלטתי?

(ובקשר לארוחת ערב - אני אוהבת לדעת מראש אם יש עוד ילד שסועד איתנו, כי הרבה פעמים אני מכינה דברים לפי מספר הילדים, או שמכינה בדיוק את האוכל שהם אוהבים, וזה קשה "להסתבך" עם ילד שאני לא יודעת מה אוהב, וכו'... כמובן, שאם אזמין ילדים שאמם אחרי לידה או כדומה - אז אתכונן לכך מראש בהתאם).

אני זורמת עם זה.שמן פשתן

לא מפריע לי שמבקשים ממתק או משהו לכבוד האורחים.

ואני נותנת מה שנראה לי באותו רגע. ופל קטן/אגלו או תמר וכד'...

(חח.. בדרך כלל הבן שלי לוחש באזני החבר שיבקש)

וכשבא חבר לארוחת ערב אוכל מה שיש. מה שהכנתי. לא משתגעת.

לא חושבת שיש בכך משהו פסול..הדס123
הייתי פשוט מקדימה מראש רפואה למכה- לומר לילד ולחבריו- בואו חמודים. תתאווררו קצת ותטעמו משהו ותחזרו לשחק. הרי גם לגיטימי שבלי שמגיעים חברים לילד יתחשק פתאום משהו לנשנש אחהצ- בין אם פרי או מה שנהוג אצלכם.. ולגבי א. ערב- לא יודעת מתי את מכינה אותה- אבל כבר כשמתאמים ביקור או כשהילד מגיע לשאול את האמא או אותו- x יצטרף אלינו לא. ערב? ואז זה חוסך לך בעיות.. ולגבי אוהב או לא- לא הייתי משתגעת. מכינה כרגיל- לא מתאים לחבר- אין בעיה. לא חייבים לאכול..
נראה לי שזה מאוד תלוי בתחושה שלךבת 30

אם את מרגישה שזה יוצר התניה כלשהיא שאת לא מעונינת בה, אז אולי באמת לא כדאי לתת כל פעם.

אפשר לפעמים לכבד באוכל זה או אחר, ולפעמים לכבד ביצירה מיוחדת או משהו כזה.

לפעמים אני אומרתהודלולה

היום לא נותנים שום דבר.

ואין מה לעשות אי אפשר להיות חנות מכולת של כל השכונה

לא חנות מכולת של כל השכונהאנונימי (4)

זה להיות חנות מכולת של כל השכונה,

לתת לחבר שמתארח פרי ושתיה כשהוא בא לשחק אצלכם לכמה שעות? 

אם הייתי הולכת לחברה בתור ילדה, בהזמנה , ולא ב"נחיתה" , (אף פעם לא הייתי נוחתת 

ואמא שלי תמיד ידעה מתי לא מתאים ללכת לX ומתי זה יהיה "להיתקע" לאמא של החברה אם אני אבקש לבוא ) 

לא הייתי מרגישה נעים להיות כמה שעות בבית של חברה ושאם אני רעבה יגידו "היום לא נותנים שום דבר" .

לא בקטע של ממתקים, אבל אמא שלי תמיד היתה מביאה בייגל'ה / קלמנטינה/תפוח או איזשהו פרי סטנדרטי

ושתיה, כשבאו אלי חברות ליותר מחצי שעה. 

לא בקטע של לשפוט, אבל זה לא קצת קמצנות להגיד "אנחנו לא מכולת"

סה"כ תפוח או משהו בסיגנון.

ילדים בדרך כלל פעילים ומוציאים אנרגיה , וב4-5 אחר"צ נהיים רעבים.

כשבאות חברות לבת שלי (4 , צעיר יותר מאצלכם נראה לי.. ) ,

אני נותנת מים , וחותכת פרי לכל אחת , כשיגדלו אם לא יהיה לי כח להשקיע אתן פרי שלם. 

אם יש דרישה לממתק אז אני נותנת עוגיה קטנה או ביסקוויט, כי זה לא בריא להתמלא בממתקים ..  

אבל לא מטעמי חסכנות. אין אצלנו חטיפים מלוחים חוץ מבייגלה ולא ממתקים מיוחדים. 

מקסימום עוגיות שוקולד. אבל אם אני אראה שהילדה משנוררת בגינה דברים שאין בבית 

(כרגע היא לא בכיוון) אז אני כן אקנה במינון נמוך ובטעם, כי אם גם ככה היא אוכלת ג'אנק, אז שלא יהיה 

על חשבון הכיס של אחרים. עושה לי רע לראות ילדים שלא קונים להם ולא מטעמי בריאות, וההורים מסתמכים על זה

שהם משנוררים את כל החברים שפותחים חטיפים.

אין סיכוי שאני לא  אנהג בהכנסת אורחים בסיסית לחברים של הילדים 

מצד שני, אני לא אתפרע עם דברים שאני גם ככה לא רוצה שהילדה שלי בעצמה תאכל.  

אין שום בעיההודלולה

תיארתי מצב שאצלנו הילדים משחקים בשביל בין הבתים ופתאום כולם יכולים להגיע לבית אחד ולסיים שם את השלוקים.

אם יש ילד שבא במיוחד לילד שלי ברור שאני אתן ואכבד,

אבל כשכל השכונה מגיעה פה אני שמה את הגבול

זה יפה מאד מצידהפרח-בר
זה כמו שאם תבוא אליך חברה אז תרצי לכבד אותה ולהציע לה , כך מרגישים גם הילדים.
לגבי הכיבוד עצמו - אנחנו מכבדים בפירות ולעיתים בפופקורן שמכינים בסיר ולרוב אם החבר/ה נשארים עד שעות הערב הם גם אוכלים איתנו
מצד הכנסת אורחיםמימיק

זה מקסים שהיא רוצה לכבד.

וגם מאוד מאוד סטנדרטי, הרי הגיוני שילדה שנמצאת אחה"צ אצלכם תרצה איזה נשנוש או פרי

אצלנו זה -

ביסקוויט\קרקרים\עוגיה\עוגה\בייגלה (תלוי מה יש בבית)

או פרי חתוך בצלחת כמו תפוח-קלמנטינה-תפוז

לפעמים פריכיות (זה מאוד מלכלך אז לא תמיד מתאים לי...)

ואם יום חם אז לפעמים איגלו

ממש לא ממתקים או חטיפים

שותים מים או מיץ תפוחים טבעי, ואם קר - קנקן תה לכולם

גם הילדים שלי לא אוכלים בד"כ ממתקים אחה"צ, אלא את מה שרשמתי למעלה

רק אם הייתה יום הולדת בגן\כיתה - בעל השקית הטעימה מחלק לכולם (זה בערך כל שני וחמישי ב"ה...)

פעם הגיעה "חבורה" של בנים לבן שלי והכנתי להם פנקייק,

אבל בד"כ אני לא משקיענית ברמות כאלה.

פעם אחרת הגיעו פתאום חברים (שני אחים) כשהיינו באמצע האוכל פלוס ביקור של סבתא.

אני לא נותנת להיכנס במצב כזה, אבל הם היו נראים מורעבים!

שיכנעתי אותם ליטול ידיים ומילאתי לכל אחד פיתה והם ישבו ואכלו איתנו...

מוכרא.א
גם אצלינו זה ככה הילדים באים עם כל הילדים של השכונה בערך ומבקשים ממתק בהתחלה הסכמתי וזה היה טעות אחכ כבר אמרתי לו מצטערת שלום אני לא צריכה לממן לכל הילדים ממתקים אחכ אני מדברת עם הילדים שלי ומסבירה להם את העינין ושאין לי שום בעיה לחלק ממתקים אבל אם זה רק כאשר כל השכונה מגיעה אני לא מוכנה לזה לשנים שלןשה חברים אין בעיה אבל כשמגיעים עשרה ילדים אני לא מסכימה.באמת צריך להיות החלטיים ולא להראות לילד חולשה כי הם מנצלים את זה
עוד משהוא.א
ברור שאם זו הזמנה מראש של החברה אז כמובן שאין שום בעיה לתת מה שהיא רוצה אבל אם זה סתם שכנים אחהצ שאת רואה שזה מצב לא רגיל שהם באים במיוחד לבקש ובאים חמש עשר ילדים אז אני אישית לא מוכנה ...וזה לא קמצנות
וככה אני גם מחנכת את ילדי לא לבקש אוכל או ממתקים ממשפחות אחרות רק אם הם מציעים אז לקחת
לא בהכרח הדבר הנכוןאיל ב.

זה דבר יפה אם זה בא ממקום אמיתי. אם זה בא מבתך מתוך רצון לרצות את החֲברה או לענות על ציפיה של החברה או בשביל הרגשת מחויבות להתנהג בדפוס מסויים, יש מקום להדריך אותה בדרך שתטע בה את ההרגשה שהיא לא מחוייבת. להגיש כיבוד זה מאד יפה כשאתה מרגיש צורך ורצון לכבד את הזולת, אך אין לעשות זאת מתוך תחושות מחוייבות שאינן עולות בקנה אחד עם רצונך האמיתי. לפעמים אנו כהורים צריכים ללמד את ילדינו מה הדבר הנכון שגם הם חשים בתוכם אך לא יודעים להעלות את זה למודעות.

אמרתי את דברי במדה רבה בהסתמך על הרמיזות שלך שאולי זה בא מצד החברה. בכלל, כשילד נוהג כלפי חברים אורחים בדפוס פעולה שהוא לא קנה בבית צריך לדעתי לבדוק האם זה בא ממקום אמיתי או שהוא מרגיש איזו מחוייבות לא אמיתית והוא כבול לאיזה סטנדרט.

לקנות מדות טובות בהכנסת אורחים וכו' זה נהדר כאשר זה אמיתי.

אגב, גם להרבות בממתקים בפני עצמו, גם אם זה ממקום אמיתי של לכבד, זה לא תמיד הדבר הנכון. אנו כהורים מנסים להדריך את הילדים בדרך הישרה, כמובן לא בצורה שכופה אותם בכל צעד ולא מאפשרת להם להתפתח ולבחור בעצמם.

שוב תודה לכולם על התגובות.מתואמת

אמרתם דברים חכמים, ולקחתי לתשומת לבי.

(למען האמת, נושא האוכל הוא בכלל מאתגר בשבילי, גם כשמדובר במשפחתי הפרטית... אז אולי עניין הכיבוד רק מעצים את הכול).

זה לא חייב להיות ממתקיםnavabאחרונה

יכול להיות גם פירות\ירקות חתוכים

פירות יבשים, אגוזים למיניהם

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך