טוב נו, אני מחצור...
נכון יש ערבים ומזרחים אבל לא כולם..
אני מצרפת משהו שכתבתי למישהו שרצה לבדוק שלפ:
אמ טוב אז ככה.. אני ינסה לתאר את חצור בכללי ואני יכניס תשובות לשאלות. .
חצור זאת עיירת פיתוח בגליל העליון... האוכלוסייה שבה רובה מסורתית זה מתבטא בכך שהם באים לבית כנסת בערב שבת ועושים קידוש ואחר רואים טלוויזיה או יוצאים עם חברים עם פלאפון..
יש גם חילונים בחצור. .
ולגבי הדתים

לפני הערך 30 שנה היה בחצור גרעין תורני(דרך אגב זהו הגרעין הראשון שקם בארץ)- זה היה גרעין 'מרכז הרב'.. מתישהו הוא התפרק מחוסר תקציבים וכדומה..
חלק מהמשפחות נשארו בחצור חלקם לא..
עברו שנים ולפני בערך 20 שנה קם גרעין שני.. הגרעין שהורי הגיעו אליו.. זה היה גרעין של 'שעלי תורה' שוב הגיעו משפחות דתיות לחצור וכשהייתי ילדה היה פה קהילה דתית לכל דבר..
שוב מחוסר תקציב וכדומה הגרעין התפרק(זה היה לפני 10 שנה..) שוב חלק מהמשפחות נשארו וחלקם עזבו..
לפני כשנתיים הקימו בחצור קהילה דתית.. משפחות צעירות הגיעו לחצור... יש להם פעילות כלשהו אבל לא בתור גרעין משפיע על המקום אלא קהילה לעצמם..
בסהכ יש הרבה דתיים בחצור..
סתם דוגמא אני מדריכה בבני עקיבא ובשבט שלי רוב החניכים מהמשפחות של הגרעינים ומשפחות דתיות..
אמ סגנון האנשים- רוב חצור הם מעדות המזרח. . האשכנזים הם כמעט רק מאנשי הגרעינים למשל אין פה בית כנסת אשכנזי לא מתוך עיקרון או גזענות חס ושלום פשוט זאת המציאות. .
את השלפיות של השנה אני לא כל כך מכירה את של שנה שעברה יותר הכרתי.. בעייני הם מאוד תורמות לכיתה שלהם.. ובאופן כללי הם מתנדבות גם בדברים של הקהילה כמו מועדוניות וכשיש דמות תורנית זה משפיע..
לגבי המתנדבים שיש בחצור, זה קצת מצחיק אבל יש פה כמויות של מתנדבים מבנות שירות (16) ועד שינשינים ושינשינוית (יש 4 גרעינים סהכ הם בערך 10) ושלפים (6) והשלפיות שכיום הן 3...
זה פחות או יותר מה שאני רואה בעיניים שלי..
זה נכון שאין פה יותר מידי חברה דתית אבל אנחנו הולכים וגדלים..
לנקודה ששאלת לגבי הרמה הרוחנית.. אני יענה את מה שאני רואה ויודעת יכול להיות שיחלקו עלי..
בחצור יש שלפים כבר במשך 6 שנים.. אני זוכרת את הרמה הדתית הולכת ופוחתת, זה יכול להיות כי גדלתי ואני מבימה יותר אבל גם ההורים שלי אומרים את זה( סתם אחד מהמדדים זה שפעם כולם היו מישיבות קטנות וכדומה היום רק אחד והשאר ישיבות תיכוניות- ואני לא ממעיטה בערכם של כל אחד מהם אבל במקום לא דתי רואים את ההבדל!! ).. השנה ב"ה הם יותר טובים משנים עברו.. אבל אני חושבת שזה כן מוריד מבחינה רוחנית..
הירידה מבחינה דתית יכולה להיות מכמה דברים:
*אתה לומד במשך שנה שלימה עם תלמידים ברמה דתית פחותה משלך
*הסניף הוא מעורב וכן זה לא פשוט( גם לי )
*אאתה רחוק מעיניים של ההורים, יכול לעשות מה בראש.
אבל למרות הכל אני מאוד מעריכה אנשים שהולכים לשלפ הוא תורמים מלא..
בסופו של דבר יש לי אינטרס אני צריכה מדריכים לשנה הבאה

סתם..
באופן כללי יש שכבת גיל ממש טובה אני לא יודעת לאיזה כיתה השלפים יכנסו שנה הבאה אבל יש כיתת מנהיגות שהם חברה אחלה באמת..
סליחה על האורך והבלאגן. .