בס"ד
בטח יצא לכולנו לראות את הסטיקר הזה פעם או פעמיים. ואני חייב לומר שיש בו משהו שמפריע לי.
הרי אני מניח שאף אחד מאיתנו לא ראה סטיקרים בסגנון של "אני אוהב את אבא ואמא" או "סבא וסבתא - אוהב אתכם!", למרות שכולם (כמעט, אבל בואו נניח לזה) אוהבים את בני המשפחה שלהם. ובאותה המידה, אין שום צורך להכריז שאתה אוהב את בני העם שלך, הרי משמעותה של האהבה היא תחושת חיבור וקרבה, אז ברור שככל שמדובר באדם שיותר קרוב אליך, אתה יותר אוהב אותו. אז למה צריך להודיע לכולם שאנחנו אוהבים יהודים?
נראה לי (לצערי) שאני יודע את התשובה. מכירים את זה שאתם מדברים עם מישהו ואתם רוצים לרדת עליו, אז כשמישהו אחר מתקרב אתם אומרים משהו בסגנון של "או! הנה מישהו חכם!" כשהמסר החבוי בדברים הוא 'בשונה ממך'? (אני יודע שהדוגמה גרועה ולא מנוסחת טוב, אבל אתם יכולים להבין למה אני מתכוון). אז אותו דבר. האנשים בעצם אומרים כאן ש"אנחנו אוהבים יהודים, ולא אוהבים לא-יהודים".
וזה לא בסדר. כי כמו שאמרנו אהבה היא תחושת חיבור וקרבה. ואם אנחנו מחליטים לא לאהוב גויים, אנחנו מנתקים את החיבור בינינו לבינם. ולא יכול להיות שאין לנו שום קשר אל הגויים, כי הרי אנחנו "לב באיברים". ואתם יודעים מה קורה אם מנתקים את הלב מהגוף, גם אם הלב תקין לחלוטין...
בעצם, הרי בורא העולם ברא את הכל, ואת כולנו. בכל זבר יש משהו שמחבר אותו אל ה' יתברך. ולכן יש לנו חיבור לכל דבר, פשוט כי גם בו וגם בנו יש קשר לא-ל. ואם ככה, איל אפשר לא לאהוב מישהו? או משהו?
זהו. (אני ממש לא יודע איך לסיים. אני חייב לעשות משהו בנושא)
(בחתימה..)