אבל זו באמת משימה מאוד מאוד קשה.
לתמרן בין סדרי יום של שני תינוקות בגילאים שונים למשך כל היום, יום יום - אני לא הייתי עומדת בזה בשום אופן -
ואני עם התינוקות שלי עד גיל מאוחר בבית.
את בטח גם לא ישנה מספיק, ואז רואים שחורות, והכל נופל מהידיים, הכל מבולגן ואין כוח לכלום -
רק שתדעי שלפחות הענין של הדיכאון הוא מובן לגמרי בתנאי עומס כאלה, ולכן ברגע שתשלימי עם זה שאי אפשר את שניהם יחד כל היום, גם הדיכאון והתחושות הקשות מן הסתם יעלמו.
תקשיבי - לי קורה דבר דומה - לא עם שניים, עם אחד - אני רגילה להיות בבית כאמור, אבל הקטנים שלנו מאוד שובבים וזקוקים לחברה די מוקדם, בין גיל שנה וחצי לשנתיים.
וזה תמיד קורה פתאום - בבת אחת "נגמר להם הבית" ומילדים שמסתפקים בפעילות השיגרתית המבורכת של הבית, וסדר יום פשוט שכולל בית + גיחה, שתיים החוצה, הם פתאום לא שבעי רצון. זה בא לידי ביטוי בכל מיני אופנים (אני לא אאריך כאן) אבל תמיד מגיע השלב הזה שאני נאלצת לצרף אותם לאיזושהי קבוצה קטנה של פעוטות.
וזה תמיד קריעת ים סוף בשבילי - מכל מיני סיבות, אבל אחת העיקריות היא שפתאום מאמא שמגדלת תינוק בבית, בבת אחת הסטטוס שלי משתנה - ואני מתחילה להסתבך עם עצמי - מה זה אומר עלי? אני צריכה לצאת להתפרנס? ועוד מחשבות שמערערות את הביטחון העצמי בתפקיד שלקחתי על עצמי במשפחה, ומערערות את היציבות הנפשית שלי.
הנס שלי הוא שבעלי תמיד אומר - מה זה קשור? אי אפשר יותר בבית, ומצד שני את לא רואה את עצמך יוצאת לעבוד? אז לא קרה כלום, הקב"ה לא בא בטרוניות לבריותיו על מה שהן לא מסוגלות. וב"ה יש סיעתא דשמיא גדולה, אנחנו מוצאים סידור צנוע מבחינה כלכלית לפעוט שזקוק למסגרת, ואני נשארת בבית - ונושמת לרווחה מכל הבחינות.
תינוק אחד לגדל בבית זה דבר עצום. זה לגמרי לא לוותר על החלום, ותוכלי להחזיר לעצמך את השפיות.
אל תישארי ככה. עוד היום תחשבי עם בעלך איך יוצאים מהפלונטר, תחשבו ותבצעו.
גם לבעלך, גם לך וכמובן גם לכל אחד מהתינוקות יהיה יותר טוב.
הכי חשוב זה להעריך באופן מציאותי את היכולות שלך, ולפעול לשנות את המצב על פי היכולות האלו.