היי רציתי לשתף אתכם במשהו שקיבלתי בווטצאפ... אנימישהי בת 14!
ממש התחברתי וממש מעניין אותי לשמוע גם בנים וגם בנות בנות, אם גם אתן התחברתן ומה דעתכן ובנים אם מה שכתוב זה נכון, אם אתם מסכימים עם הכותב...
אזהרה מראש זה ארוך!
באמת תודה למי שעומד/ת לקרוא את זה ולהגיב
בנות -
תגידו לה שיש,
בחור שמבקש להיות האיש הכי רחוק ממנה.
תגידו לה שהיא, לא היא לא תבין -
הוא הולך ו-מ-ת-ר-ס-ק כאן...
---
אני עם דמעות בעיניים. אפילו את המסך לא הצלחתי לראות לכמה שניות.
מה קרה? מה אתה מתרגש? מה צף לך שם בפנים? אתן בטח שואלות.
אז לפני הכל - בבקשה, בנות יקרות, אחיות שלי מכל הלב,
תהיו איתי עד הסוף פה בקטע. כמה דקות קצרות של הקשבה.
עוד לא יצאתי לפנסיה, ואני אפילו יכול להיות חבר של כל אחת מכן, כמעט.
קיצור: אני לא בחור משועמם. אני לא כותב כי יש לי כוח לכתוב, אלא כי אין בי שום כוח לשתוק.
אז ככה - מי שלא רוצה להתעצבן שוב ולהגיד בסוף הקטע "אוף! תפסיקו. צניעות זה לא בגלל בנים",
תעשי טובה לעצמך ותחסכי ממך את הקטע הבא. אבל, כל מי שמרגישה באמת אחותי, מתחנן אלייך -
כן, צניעות זה לא בגלל הבנים וכבר הסברנו ואם יש צורך נרחיב שוב 'למה צניעות',
אבל תנו לי רגע להוציא נקודה קטנה אצלי בלב שמלאת דמעות, מלאת טהרה, שרק רוצה לחדור אליכן,
ללב הכ"כ רחב וטהור שלכן, שאם תתנו לה להכנס, תראו כמה שהיא שלכן ממש מלאת אהבה.
"כל ישראל אחים", "כל ישראל ערבים זה לזה", שמענו על המשפטים האלה הרבה מאוד.
עכשיו בואו רק נסתכל בהן בנושא הצניעות, במבט טיפ טיפה שונה מהרגיל.
אם יש לך ידיד או שיש לך חבר,
או אם את לא אחת מאלה שזכו 'להסתובב' במחשבה של בחור עמוק פנימה,
מן הסתם גם לך יש התמודדויות בצניעות. קצר? צמוד? ארוך? צבוע? פזור? מושך? או לא יודע מה.
כן, שוב בפעם המאה - צניעות זה לא בגלל בנים, ובכל זאת. אמרנו אוהבים אחד ת'שני אהבת ישראל אמיתית?
אז עד הסוף אחותי, בפנים עמוק, בואי נפתח נושא רגיש. מאוד.
חוזר מהישיבה הביתה. יש הרבה דתיות ברחוב, נו - כמוני בהשקפת עולם רק מהצד המשלים.
ואז - ועכשיו אני מדבר מליבו של כל בחור דתי שמתבייש להגיד את הדברים - אז מתחיל לכאוב הראש.
למה שאני הולך ברחוב בנות מכריחות אותי להסתכל עליהן, אבל למה אחותי?!
ויש לי דמעות בעיניים. אחרי שעות של טהרה מול הגמרא, של שבירת הראש בשביל להבין את -
'תוס' רבינו פרץ', אחרי שיעור שרומם אותי לכמעט מדרגת 'מלאך', אחרי צלילה בקדושה עמוק פנימה,
למה היא צריכה להוריד ממני את כל הקדושה הזו בבום אחד שאני חוזר הביתה?!...
מה בקשתי, להיות בבית שבת! זהו, לא יותר. לא בקשתי שתמשיכי לי ת'עיניים.
אני מבטיח לך, לא עשיתי לך שום דבר רע ואני מאוד אוהב אותך אהבת ישראל אמיתית.
אז למה?! מתחנן, תעזרי לי. בבקשה! אם לא בהתגברות על היצר, לפחות אל תעוררי אותו נגדי.
אל תוסיפי עוד 'קיסם' למדורת היצר, שמנסה להשמיד אותי עמוק מבפנים.
'כל ישראל ערבים זה לזה', הנה הערבות. קשה לי לבד, קשה לי להלחם מול יצר שגדול ממני בשנים.
אין לך מה לחשוש - יותר יפה את עם בגדים צנועים, בזה שלא יהיה לך שום ספק. יהלום. בת מלך ממש.
וכן, גם יותר מושכת את עם 'קצר', 'צמוד' או כל המילים הנרדפות למילה 'פצצה לגבות'.
אבל זה מה שאת?! חפץ למכירה?
עם זה אני אמור להתמודד כל פעם מחדש, אבל למה?!...
והמצב מתחיל להסתבך יותר כאשר יש לך 'ידיד' או 'חבר'.
את יודעת מה את עושה לו בראש?! את יודעת איך "נקבה תסובב גבר"?!
- נו, מה יש לך אתה? כולה כמה 'שיחות נפש' בשבוע, לא יותר. מה אתה מגזים?! את בטח שואלת.
ענה המשורר,
"לא היא לא תבין, הוא הולך ומתרסק כאן"...
מ-ת-ר-ס-ק כאן. ממש בין האצבעות שלנו. את המרסקת, את זו שמוסיפה אש,
ואני - כאח אוהב - מנסה להתפלל, לבקש, לדבר עם הבחור שיבוא לקדושה, אבל נאדה. הלב אטום.
אם חשבת שזה צחוק, אז את מוזמנת. אעבור איתך על חברים שלי,
שאיפה הם, את יודעת?! מה מעניין אותם, את יודעת?! איך הם נפלו במדרון, את יודעת?!...
אני עוד זכיתי להתגבר, להשתדל לשמור על העיניים, אין לי שום חברה או ידידה, והשבח לאל שאני מצליח לשבת
מול הגמרא ולשבור ת'ראש בשביל להבין ת'רשב"א, אבל יודעת מה עם שאר הבנים?
"מי זה השאר", את שואלת? אחותי, זה אחינו. נו, אלה שאני ואת מכירים וכ"כ אוהבים באמת. אלה שמאוד קשה להם,
שזעקו מעומק ליבם בדמעות שהרטיבו את הנשמה שלהם, ובום - התרסקו ממש.
שמעת את החבר שלך שבוכה לקב"ה?! לא, את לא תשמעי, ואת גם לא תביני על מה אני מדבר.
אני יודע כמה בכיות הוא בוכה בלילה לבורא העולם - כן, גם גברים בוכים בלילה -
שאלוקים, בבקשה, תן לי את הכוח להתקרב אליך. להתמלא טהרה באמת.
אלוקים, העיינים שלי, תן לי את הכוח לשמור אותם בטהרה ובקדושה.
אלוקים, תן לי לעמוד בנסיון הזה מול יצר הרע שרק מושך אותי לשיא הטומאה.
שמעת פעם את הידיד שלך מתרסק ובוכה בתוך הלב שלו כמו תינוק כשהוא מתבייש להסתכל לשמיים?!
את רק רואה אותו צוחק, מפרגן, משחנ"ש, כזה 'פתוח' כזה...
אבל את הבכי בפנים, את הרצון לטהרה, את הכאבי ראש מהנפילות - את לא מכירה. כלום.
"אני לא מתחבר לגמרא", "אני לא מצליח להתפלל", "אני לא מבין ת'סתירה ברמב"ם",
מממ. כולם שוברים ת'ראש -
'מסכן הנער, לא מתחבר לגמרא, חייבים למצוא לזה פתרון'...
ואני שואל - אתם מתפלאים?! פשוט מאוד -
אם הראש שלו מחובר אלייך נערה יקרה, אם המראה שלך 'מהדהד' לו בראש מול הקושיה של תוספות,
שהוא יתחבר לגמרא?! "...כל היום חושב עליה", אז מה לימוד התורה עכשיו תקוע באמצע?!..
אם עשית איתו אתמול 'שיחת נפש' שדגדגה לו ת'רגש עם פרפרים בבטן עד אחת בלילה,
שהוא יתחבר לגמרא?! שהוא יצליח להתפלל?! שיבין סתירה ברמב"ם?!
שהראש שלו יהיה נקי מהרהורים ומחשבות?! את מבינה בכלל על מה אני מדבר?!...
בנות יקרות ואהובות - ואם הייתן מבינות כמה זה נובע אצלי מכאב בפנים על שאני ר-ו-א-ה את הקרובים אלי
מתרסקים ונופלים, טובעים ולא קמים כי כבר נמאס להם - אני מתחנן אלייך. אל כל אחת ואחת מכן. כן, את ממש. יש לך כח כ"כ חזק ביד. מלתת לבחור להיות 'שפיץ' בן ישיבה אמיתי, את אחותי, כן את - יכולה להפוך אותו לבחור שגמרא לא תעניין אותו בגרוש. תביני רק כמה כח יש לך בידיים. את מבינה?!...
"לא היא לא תבין", אמר הזמר,
אז בבקשה תאמיני לי בעיניים עצומות - כי אין לי שום אינטרס אחר חוץ מאהבת ישראל ענקית אלייך ואליו -
שכל מה שאמרתי זה קצת מאוד מהכח שאת מסוגלת להשפיע. שחיוך שלך לא במקום, שחצאית קצרה לסיבוב בחוץ, ששחנ"ש עם הבחור, שמשהו מושך שנמצא עלייך - יכול להשמיד טהרה ובחור עד הסוף בכמה שניות של הרהורים, שאחריהם תבוא ההחלטה שהוא והקב"ה לא מסתדרים ביחד, כי משהו מושך אותו לכיוון אחר..
כן, את. כמה כח יש לך בידיים.
אז בבקשה אחותי שלי,
פעם הבאה שאת מוציאה ת'חולצה הקצרה, תזכרי שאני אחיך - ומן הסתם אראה אותך ברחוב, אני או מישהו אחר שגם אם נראה לך חיצונית 'ערס', רוצה להטהר באמת, רק שמאוד קשה לו -
תסתכלי על החולצה הקצרה, ותגידי לעצמך: היי, וואו. ל-א-! כל ישראל ערבים זה לזה. באמת!
ואי אבאל'ה, הדמעות שוב מציפות - את לא יודעת כמה קדושה וטהרה את מורידה ככה לעולם.
חסכת לבנים להכשל, להרהר ומלא את הראש במחשבות של טומאה - ובזכותך - בזכות ההחלטה החד פעמית שלך בבוקר ללכת יפה וצנועה, הבחור 'פתאום במקרה' (עאלק...) יתחיל להתחבר לגמרא, ישאר טהור מלימוד התורה.
וכן, אני יודע שמאוד קשה לכן ואין הרבה חנויות עם בגדים צנועים - אבל אחים אנחנו, אוהבים באמת, ובשביל אחים עושים הכל. במיוחד אם שומעים את זעקת הבקשה להיות טהורים, שטמונה בכל בחור, בכל אחד ממש ברחוב, גם אם הוא נראה 'דתי לייט'. ואם עכשיו הוא לא צועק, הנשמה בפנים צורחת. לעולם.
ואת, את שיש לך חבר או ידידים או מה שזה לא יהיה. נו, להפרד מהם? בטח הראש שלך כואב.
את לא יודעת מה לעשות, כי זה קשה. מאוד. כי את צריכה לפרוק. כי את אוהבת. אבל בואי, בואי תקשיבי
משהו שפעם חשבתי עליו עמוק בלב: אהבה אמיתית כוללת גם פרידות. ואם תפרדי - אם תתני לבחור 'חופש' מיצר הרע, מהרהורים (לא, אי. בחיים לא תבינו על מה אני מדבר...), מהסתכלות אסורה על המראה שלך, משחנ"ש איתך שמחבר לו ת'נפש אלייך - אם תתני לבחור להתחבר לגמרא,
אם תתני לו להתמלא קדושה - אחותי, את ענקית. אין כמוך, פשוט אין. אם היה מותר - הייתי מחבק אותך חיבוק ענק מכל הלב. כי את אחות אמיתית, אחת שאכפת לה על כולנו. כי אצלך 'כל ישראל ערבים זה לזה', זה לא רק 'משפט כיס' נחמד ששולפים שבא לי בטוב, אלא זו דרך חיים. אמיתית. לעולם. מלאת אהבה ואחריות לכל משפחת עם ישראל.
בנות,מתחנן ומתפלל להתגברות שלכן.
אתן חזקות. מאוד. מאוד.
ואת שהתגברת הבוקר, את שמחליטה שמחר תשתדלי להתגבר,
אני כ"כ אוהב אותך אחותי היקרה. תודה אמיתית בשם כולנו, הרוצים טהרה וקדושה,
ובעז"ה בבוא היום, נזכה להקים בית נאמן בישראל בטהרה ובקדושה - כל אחד מאיתנו,
כן, עם מישהי אחת מכן. בית מלא אהבה אמיתית, מסירות, נתינה, קדושה וטהרה.
אני יודע שלהרבה מכן עשיתי צביטה בלב, ובכלל לא נעים כל הנושא הזה.
אבל בבקשה, תעשו 'שיתוף' על הקטע. שחברות יראו.
אולי - לא אולי, בטוח - בזכותכן,
יתווספו עוד כמה ספסלים לבית המדרש...
שווה קריאהה
וואהו!!shira cohen
חסמת לי את הפה!!
נפלא! נפלא! מהר להפיץ בכל מקום! לתלות באולפנות! נפש חיה.

חזק ומעורר מחשבה. אשרי הבחור!רמקול

כ"כ נכון ואמיתי.

דברים היוצאים מן הלב נכנסים אל הלבשונמית
ממש מרגש, ובעדינות רבה מכניס לעולם המחשבות של הבחור שמנסה להתגבר. תודה
אני גם ממש התחברתי אבל אני לא יודעת אם באמת כל הבנים מרגישיםמישהי בת 14!
ככה ומעניין אותי לדעת!
אז יש אולי בנים שיכולים לקרוא ולהגיד אם הם מסכימים עם זה?
אני אומר את ר-ק בשם עצמי.הכל מבחוץ

מזל שזה לא התפוצץ מרוב אוויר.
הוא יודע לכתוב יפה, ולנפח עוד יותר יפה.
לעניות דעתי  ה-א-י-ש-י-ת הוא קצת מגזים.

בדרך כלל מקצינים על מנת להסביר את הנקודה ולהבינה לעומק.נפש חיה.

מדהים!!כ"כ מדויק!!אחד מבני עקיבא

נקודה קטנה:יאירוש

לבן אדם יש אחריות על עצמו. באמת שהוא יכול לשלוט בעצמו. הוא לא יכול להאשים את הבנות בכל הצרות שלו.

חוץ מזה, אני מסכים עם רוב הדברים.  

וואו. אותי זה ריגש.דרומית11

אני לא יודעת איך זה לבנים, ואפילו אם הוא קצת ניפח זה בדיוק מה שמעביר את המסר..

ואי... זה חזק!! ממש התחברתי... לדעתי הוארעיה123
ממש צודק...
אני לא יכולה לדעת מה באמת הבנים חושבים על זה אבל אני מתארת לעצמי שזה הרגשה שיש, איפשהו שם, גם אם לא תמיד... יש...
ואי!! זה חזק!!
אני גם קיבלתי את ההודעת הזאת ו..>>אני! =]

זה היה נראלי חשוב אז פרסמתי את זה בכיתה ואלו היו התגובות-

1: בולשיט. איזה מיןו גבר מאשים בנות בחטאים שלו

2: גבר שלא לוקח אחריות על מעשיו

3: אולי לא נצא מהבתים שלנו ולבש את כל הבגדים בארון ולא נדבר עם בנים לעולם שמא זה יגרום להם להרהורי עבירה?

1: אתן קולטות שהוא הרגע אמר שבנות צריכות להפרד מחבר שלהן כי הן גורמות לבנים לחטוא?! זה פשוט מגעיל אני אפילו לא יודעת מה להגיד

3: חחח מבחינתו אפילו לא צריך להתחיל לדבר ולהיות בקשר

4: אני מציעה שנחלק את העולם ל23, חלק לבנים וחלק לבנות. שלא יהיו חלילה הרהורים

3: עזבי, שלא יהיו בנות בעולם בכלל, ככה בטוח לא יהיה מצב של הרהורי עבירה

1: והכי עצוב שיש בנות שיאמינו למה שהוא אומר ויאשימו את עצמן שבגללן אנשים חוטאים. אם הייתי פוגשת את הבן אדם הזה הייתי מעיפה לו בוקס בפרצוף

2: זה מוריד את ערך של כולנו וגם של הבנות וגם של הבנים. אנחנו גורמות להם לחטוא והם לא יודעים לכבוש את היצר

6: נשמע לי שהוא די מגזים, להאשים את הבחורה בזה שהוא לא לומד גמרא נשמע לי הזוי

1: מסכימה

7:הוא מדבר על בנות שמתלבשות לא צנוע. הוא לא מדבר על בנים שלא שומרים על עצמם. הוא מדבר על הבנים ששומרים על עצמם ורוצים ללמוד בטהרה, ועם כל הרצון הזה שלהם, קשה להם לעשות את זה כי יש בנות שמתלבשות ה' ירחם ואני לא מדברת על חולצות קצרות. הוא רוצה שנתחשב בנסיונות שלהם שגם ככה קשים היום, הוא מבקש שתתלבשו צנוע, זה הכול. ואני חושבת שמאוד הגיוני לבקש את זה, זה קשה לו והוא מבקש התחשבות.. אז תפסיקו לחשוב שהוא מנסה להאשים אתכן בחטא כלשהו.

8: אנשים כן יכולים להוביל אותך לחטאים.. אבל הוא בהחלט סותר דברים שאנחנו מאמינות בהם1 והוא מוזמן לברוא כוכב חדש לבנים בלבד

1: זה לא זה שהוא מאשים אותנו בחטא שמקומם אותי (למרות שזה עדיין מגוחך). זה זה שהוא חושב שיש לו את הסמכות להגיד לבנות איך להתלבש, ולא כי זה טוב בשביל הבנות אלא בגלל שאחרת הוא לא יכול ללמוד תורה. זה באמת נראה לך הגיני? גבר שלא יכול ללמוד גמרא כי הוא לא יכול להפסיק לחשוב על כל הבנות שהוא ראה ברחוב היום זה לא גבר שמבקש התחשבות, זה גבר שרואה נשים כאובייקט ולכן הוא מתייחס אליהן- הן שם כדי להתנהג על פי הצרכים של הגבר. חוץ מזה זה מגעיל שהוא חושב על בנות כל היום.

7: אני ברמת לא יודעת מה להגיד לך. אבל זה מרגיש שהמצוקה שלו אמיתית.. עוד לא הייתי בן אז אני לא יכולה להגיד לך מהצד שלו..

וכן הלאה..

סתם רציתי לשתף גם צד אחר שלא כל כך מסכים עם ההודעה הזאת..

מזעזע.יאירוש

אין לי מה לכתוב. לא מבין, מה נסגר איתכן?  טוב, אני ידון לכף זכות. 

גם אני ניסיתי לדון לכף זכות..אני! =]

זה שאנחנו יהודיות מתבטא בזה שיש לנו מצוותרעיה123
וציווים ושאנחנו עובדים... עובדות עליהם...
זה שב"ה הצלחתי ללכת עם חצאית מתחת לברך ועם חולצה עם שרוול ארוך... בזה זה מתבטא!! אני לא מבינה אותך
זה בדיוק (!!) מה שזה מתבטא...
אחד הצדדים שישמעו אותך זה לכתוב מהצד הזה...רעיה123
ברגע שתבוא למישהו ורק תוכיח אותו הוא מיד יתפוס הגנה ויחזיר אבל שאתה בא לבן אדם בגישה שונה יותר מקשיבים, ומהתגובות הנ"ל (רובם ) זה גם נכנס ללב...
ויש שם תגובות שזה בדיוק (!!) ההפך ממה שאיך שהוא אומר את זה...
נכון... הוא הגזים והקצין אבל זה למטרה... והמטרה שלו לדעתי נכון...
מסכימה לגמרי..אני! =]

אז בבקשה לא לתקוףחצי חיוך

את מוזמנת לחזק את הדעה כי אני הסתבכתי בניסוח...רעיה123
מישהי אמרה לי פעם משפט מאוד חכם:שירוש16אחרונה

אנחנו צריכים להתלבש כפי שדת ישראל מחייבת אותנו. יש לנו אחריות גם לגבי הסביבה שלנו. וכמו שאנחנו לא נצא עם רובה שמשחרר כדורים כי אנשים עלולים להיפגע- אותו דבר לגבי צניעות.

אבל ברגע שאנחנו עושות את המוטל עלינו במחינת ההלכה- מכאן והלאה זה על אחריותו של הבחור לשמור על עצמו.

ועכשיו בקטע של החבר- 

יש כ"כ הרבה בעיות הלכתיות עם הנושא הזה מ" אל תרבה שיחה עם האישה" ועד שמירת נגיעה שבכל המקרים לא מחזיק מעמד. (ולמה כל המקרים ולא רק רובם?- כי סביר להניח שחבר וחברה יגעו אפילו בלי לשים לב לזה. פשוט מאוד- היה לך פעם חברה טובה ואף פעם לא נגעת בה?... סתם טפיחה על השכם, להעביר כסף מיד ליד וכו')

וכל מי שאמרה משפטים מהסוג של 1-6 נראה לי שתעשה "בדק בית" רציני אצלה ותגלה כמה חוסר ביטחון מתבטא במשפטים הללו. כמה הדימוי העצמי שלהן נמוך. וחבל.

בחורה/אישה שבאמת מכירה ביופיה ובמיוחדות שלה ובעוצמה שלה (שהיא יכולה לגרום לכך שיהודי ישב וילמד ויקיים את כ-ל העולם...) לא אומרת דברים כאלה.

חבל שהן לקחו את הנחיתות ולא את המסר האמיתי-

אנחנו בנות ישראל, ויש בידינו עוצמה בלתי רגילה שאין לאף אחת אחרת- אנחנו קובעות (פחות או יותר) מה קורה בעולם.

וחבל שבנות לא מודעות לכך ורואות בזה כלוב או גרוע מכך.

וואו זה היה ממש חזק!!א"י לנצח

בס"ד

וכל הכבוד לו שהוא שיתף

יפה, יפה .. אני מבין ת'בחור.. הוא צודק!סתמישוו
רציתי על שירשור כזה ארוך גם לתת איזה תגובה ארוכה.. להסביר את דעתי, וכבר התחלתי לכתוב.. ואז נזכרתי שהפורום פה מעורב, ועדיף שאני אשתוק.. מניסיון

רק כמה דברים קטנים..
הבחור צריך להבין שזה לא הבעייה העיקרית לזה שמישהו אומר 'אני לא מצליח ללמוד' וכו'.. הבעיה זה קודם כל בראש.. לפני שאתה ( לא מדובר דווקא למי שכתב, לכל אחד..) מאשים אחרים, קודם כל תבדוק את עצמך.. מה חשבת שללמוד גמרא זה כ"כ קל?! ושלהבין את התוספות , הרמב"ם או הרדב"ז זה כמו לקרוא ספר ילדים?! ברור שלא. מה שאני אומר זה שקודם כל כל אחד צריך להחליט שהוא רוצה ללמוד (!!) .. בכל הכח.. זה בבחינת "קשוט עצמך ואח"כ קשוט אחרים"

חוץ מזה, הבעיה הזאת שהוא מדבר עליה היא כן בעיה .. וזה כן מפריע, ובאמת היה עדיף של ילכו ככה .. אבל צריך לדעת (אני מתאר לעצמי..) שזה לא כ"כ קל להן לעשות את זה..
תודה על התגובה הארוכה! ;) אבל מותר לשאול לגבי מהמישהי בת 14!
עדיף שתשתוק??
תודה על השירשור הקצר סתמישוו
באמת חשבתי לעצמי, לפני חצי שעה היה לי משעמם.. וחשבתי איך אפשר להעביר ת'זמן בצורה הכי טובה, אז טוב שבאת.. ניצלתי טוב את החצי שעה הזאת
חח סתם, זה היה יפה !! מחזק, מרגש .. או כל מילה אחרת שתתאים לפה.
אה, הוספת את זה..סתמישוו
סייג לחכמה - שתיקה
העניין הוא שאני לא רוצה שאף בת (או אפילו בן..) יבין אותי לא נכון, או שיבינו אותי נכון ויהיה קשה להם לשמוע את זה .. קיצר, בעניינים האלה, כשאנחנו נמצאים פה במקום שגם בנים וגם בנות יקראו את זה.. אני מעדיף פשוט לא להגיד כלום
דבר ראשון - האמת שזה די ישן,אור השחר..
ואפילו פירסמו את זה פה אאל"ט.

דבר שני - כל הבנות פה שמתעצבנות,
תפנימו רק נקודה אחת קטנה: אתן (ואני גם כמובן) לעולם (!!) לא נצליח להבין יצרים של בנים. כמה שיסבירו לנו וינסו שנבין, אנחנו פשוט לא נבין כי אנחנו בנויים אחרת לגמרי.

אני לא ראיתי את זה כ"האשמה" אלא כפנייה אמיתית מהלב שנעזור במה שאנחנו יכולות.
ברור שזה קשה, צניעות זה אחד הנסיונות הקשים שלנו, אבל אולי אם נחשוב על זה גם במישור הזה זה יוכל לעזור לנו.

אני מרגישה שהוא כתב את זה ממקום כ"כ תמים ואמיתי ומתוק ככה שאי אפשר לכעוס עליו..
אהבתי..עוד אחת!

אבל קשה ליישם מה שאמר!!

זה ניסיון עצום בדור שלנו אז בהצלחה לכולנו!!

אני חושב שהוא צודקמצפאי
אבל רק מהנקודת מבט של הבנים, הוא לא מאשים אף אחת בבעיותיו, הוא פונה אליכן בתחינה שזה מפריע לו שבת ישראל הולכת ככה. אני רוצה להדגיש עוד נקודה שהוא כתב בסוף מאמרו על הצניעות של הבנות: אחיותי היקרות, מנקודת המבט שלנו הגברים (הרבה חבר'ה אמרו לי את זה) שאת הולכת פחות צנוע ממה שההלכה מתירה, הבנים כן מסתכלים עלייך אבל רק מבט של הנאה ואולי טיפה זילזול אפילו (סליחה אני יודע שזה נשמע רע, אבל זו המציאות) וזהו! ממשיכים הלאה. אבל כשאת הולכת צנוע, אנחנו לא מסתכלים על גופך אנחנו מסתכלים עלייך יותר קרוב לנשמתך. הכיסוי בדרך כלל רק מראה שיש הרבה מתחת (לא במובן הפיזי כמובן אלא במישור הרוחני) מראה שיש בך דחיית סיפוקים והבנת הערך שבך ומתוך זה האנשים שפונים אלייך באמת פונים אלייך ולא אל גופך-אל יצרם. שנזכה להרבות אהבת ישראל.
לאדעת..אני יגיד מה אני חושבתTal.
אלוהים ברא בנים ובנות,הבנים אין להם כל כך מצוות של צניעות בבגדים ,לנשים יש.
שקראתי אתזה זה העלה לי גם חוצפה כלפי הבחור שכתב אתזה אבל גם שהוא צודק...
אם בת היתה כותבת אתזה זה היה יותר הוגן, כי אנחנו לא יכולה ללכת כל היום עם חצאיות ארוכות וחולצות ארוכות ,אנחנו בני אדם.
אני אישית מעכשיו שאני יצא למחוץ למושב ינסה יותר להקפיד..
וגם לא נראלי שאלוהים זה מה שהוא היה רוצה שנלך בצניעות בשביל הבנים זה נראה לי יותר בשבילנו,בשביל הכבוד שלנו.
מסכים איתךמצפאי
שהצניעות היא לא בשביל הבנים אלא בעיקר בשביל הבנות ולא מסכים איתך על הלכות צניעות לגברים.. פתחי משנה ברורה חלק א פרק א סעיף אם אני לא טועה ט או י
^^ כן זה..אור השחר..
ובכללי כנסו לכרטיס אישי שלו יש לו שם עוד כמה דברים מתוקים ממש

@אח..
אולי הבעיה היא ביפיתה פיתה
אבל אותי המכתב הזה מרתיח. מאוד.
הלבוש שלי מפריע לך? אל תסתכל עליי! וואלה קשה לי ללכת.צנוע. ולא תמיד חצאית יותר צנועה ממכנסיים.
קשה לי. אז אני לומדת ומנבה לברר. ואולי אני לא לבושה במאה אחוז. אבל זאת ההתמודדות שלי. ושהוא יעשה את ההתמודדות שלו עם עצמו.
קשה לך? למה זאת הבעיה שלי? בשלב הבא עוד יאשימו בנות על זה שמטרידים אותן.
אנחנו מפריעות לכם ללמוד? אל תסתובבו בחברה מעורבת. כי תמיד יהיו גירויים ברחוב. אבל תעשו את המקסימום שלכם.

נכון. בחיים לא עמדתי בהתמודדות שלכם עם היצר. אני בטוחה שזה קשה. אבל אני גם בטוחה שיש לכם כוח להתמודד עם זה.

החברה מפריעה לכם ללמוד? קשר הוא הדדי. למה האשמה היא בנו?

גם לנו יש התמודדיות. וגם לכם. זה לא עניין הבנים נקודה.
הוא לא מאשים הוא משתףעוד אחת!

מבין למה אתן מרגישות מותקפותמצפאי
אבל שוב זה לא העניין הוא רוצה להראות לכן את הצד שלו, איך הוא תופס את זה, בצורה הכי בהירה ונקיה.
אין לו זכות...Tal.
..Tal.

הוא מדבר על הבנות שהולכות ככה..

יש מלא בנות שאני מכירה שהולכות ככה (אני בינהם עצוב) שככה הולכות בלי הרצון שלהם..

ואני ,אני לא יכולה כמעט להוציא רגל מהבית בגלל הבנים האלו "שלא יכולים לילמוד".

ואנמלעשות החיים קשים וצריך להיתמודד..

מה היה עדיף שרק הבנים ילכו ברחוב?

אולי שיעשו מחיצה ברחובות?

|מתוסקלת|

ואל תגידו לי אין קשר.

מצטער אחותימצפאי
אבל נראה לי שלא הבנת מאה אחוז למה התכוון הכותב. סליחה מראש אם זה פוגע
הבנתי ושוב פעם אין לו זכות לבקש אתזה מימנו.Tal.

תבוא בת תגיד אני ישמח לשמוע ולהפנים.

אוקי!עוד אחת!

ברור שיש הרבה כאלה גמאני לצערי אבל! הבנאדם רצה לשתף אותנו בנות המין השני מה הבנים "הדוסים" מרגישים ומה שעובר עליהם בראש.

אולי הוא רצה להעביר לנו מסר אבל אל תיקחי אישי זה מצווה ממש קשה לרובנו והוא לא שפט רק אמר את המתחולל בנפשו..

למה אין לו זכות להראות את הצד שלו?יאירוש

זה העניין של הפורום הזה. 

דבר ראשון הוא לא מהפורום..דבר שני..Tal.
אין לו זכות להגיד לנו להיתלבש בצניעות הוא בן
בטח שיש לו זכות!אור השחר..
יש לו זכות לפנות לבנות ישראל ולהאיר את עיניהן בנוגע להלכות חשובות מאוד, שלצערי היום ביחס אליהן משום מה הוא שעושים מה שנוח ומה שבא, (ואני ח"ו לא שופטת! גם לי קשה!)
ובמקרה זה גם מאוד משפיע עליו בתור בן.
זה לא שהוא ממציא חומרא שלא רלוונטית, שתעזור לו בדרך כלשהי.
אנחנו מצוות בזה בכל מקרה.
אם הוא נמצא ואם לא.

דבר שני הוא כן מהפורום, תראי בקישור שאיזה_טוב_ה'_ צרף.
זה לא הענייןיאירוש

אנשים כתבו שהם מזדהים, משמע שזה דעתם.

הוא לא "מגיד" לך מה לעשות, הוא מבקש. ואני אצטט -"בנות,מתחנן ומתפלל להתגברות שלכן. " וכן-"אז בבקשה אחותי שלי, " הבנת? אף אחד לא מכריח אותך לעשות משהו.

ובקשר לעניין שהוא בן, כתבת שהוא בן ואין לו זכות להגיד לך להתלבש בצניעות, גם לבנות אין שום זכות כזאת, הוא רק מבקש ממך. מתחנן. (בלי קשר יש שם דברים שאני לא מסכים איתם, אבל אולי בפעם אחרת...)

טוב אתם לא מבינים כלום..Tal.
הוא פונה פה לבנות בעיר,ברחוב או בכל מקום בארץ שהולכות ברחוב עם מכנסייםמוחולצה קצרה..
ושיתחנן זה לא אשמתנו זה לא מה שגדלנו עליו כמוהו..!!
גמני מתחננת להרבה דברים ולא לפני אנשים לאלוהים וזה לא עוזר!!
ננסה וגם האלו שרואים ברחוב מאחורי כל אחד יש סיפור ילא כולן יודעות שאסור להיתלבש ככה
מה פתאום!אור השחר..
הוא לא פונה לבנות שלא מודעות להלכה.
הוא גם לא מאשים.

הוא רק מבקש,
ממי שיודעת שזו הדרך -
שתתאמץ קצת יותר.
קצת יותר.
בשבילו.
טוב..Tal.
ֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶַַ^^^^יאירוש

מוסר זה תמיד דבר מרתיח.די"מ

הוא לא האשים אף אחת בסך הכל בא ונותן לראות את הדברים מקודת מבטו.

זה כמו שחבר עושה משהו שמפריע לי לרוב זה לא מתוך רשעות אם הוא רק ידע כמה העניין פוגע בי הוא מפסיק אז אומרים לו כדי שידע.

מכתב תגובה-התבקשתי להעבירפיתה פיתה
אח שלי יקר, אהוב ליבי, יונתי תמתי
סלח לי על הציניות, אני פשוט קצת כועס, ולא ממש התחברתי לסגנון.
קראתי את המכתב שלך עם הרבה כאב בלב. לראות את הדבר הזה, מפוצץ בערכים יהודיים ובציטוטים, פשוט גרם לי לעצב.
והעצב הזה היה קודם כל עליך, אחי. כי בא נהיה כנים, ההתמודדות הזאת לא קלה. לא קל להסתובב ברחוב בימינו. התרבות הזאת שמבצבצת מכל פינה, האווירה הפרוצה, כל התחושה שמחלחלת מכל כיוון שצועקת - תסתכל! תסתכל!
ואתה יודע מה טוב לך.
וואלה, אתה צודק. הכי טוב לשמור עיניים.
אבל אני רוצה לגעת בשתי נקודות שהפריעו לי במכתב שלך. ולי, כגבר, יש את הרשות להגיד. אותי לא תוכל להשתיק ולהגיד שאני לא מבין את היצר שלך. אותי לא תפעים בציטוטים מסתוריים.
בא נדבר תכל'ס. האחריות בסיפור הזה היא שלך. לא שלי, לא של א-לוהים, ואפילו לא של הדוגמנית בפרסומת.
אני רוצה להגיד לך את העובדות כפשוטן. הקושי הזה לא יעבור. אתה יודע למה? כי ככה עובד המח שלי ו שלך, ככה נבראנו. לשמור על העיניים לא יהיה קל יותר אם תעלים כל אישה בעולם. הפוך.
הרב שלי אמר פעם על העניין שאסור להביט בטפח , המכוסה שכשמכסים עוד טפח, אז הוא יהיה הטפח המכוסה.
מה זה אומר? זה אומר מה שאמר רבי אלעזר בן דורדיא. אין הדבר תלוי אלא בך. זה לא תלוי בר"ש משאנץ, במאירי או בעליות דרבנו יונה. זה תלוי בך. בעבודת המידות שלך. בהבנה שלך של הקשר בין איש לאישה ושל מהות הצניעות.
זה הכי לא תלוי בה, כי כמו שאמרנו,ת'כלס, תמיד אפשר להסתכל בצורה אסורה. גם אם כולן תלבשנה שאלים. זה לא עניינך.
אתה יודע מה, זה גם לא בסדר להפיל עליה את האחריות לעברה שלך. לא רק שזה חלש אופי להפיל אחריות של חולשות שלך על אחרים, זה פוגע בהן. ולך הרי חשובה אהבת ישראל.
הנושא הזה הוא לא קל להן. אני לא מבין באמת מה הסיפור, אבל בינינו, גם אתה לא. הערות והשתלטות שלך על הבעיות שלהן רק עושות רע, טוב לך שתשתוק.
יותר מזה, התעסקות בבעיות שלהן זה פשוט לא צנוע. נקודה. זה אסור לך.
אם אנחנו כבר כאן, בא נדבר על שמירת העיניים. אתה הצהרת בקולי קולות עד כמה זה חשוב ועקרוני, עד כמה כל העולם הדתי שלך נסוב סביב זה. אתה בטוח שזה נכון? שכל עמל הרוח שלך נמחק בשנייה של הסתכלות?
אם כן, אז וואלה, לא קבלת הרבה שם בישיבה. כי לימוד תורה לא רק שהוא מלמד אותך לעמוד בניסיון (...) ולקחת אחריות (...) הוא מלמד אותך איך לחיות תורה. תורה אמיתית היא תורת חיים. תורה העומדת בזכות עצמה, ולא נשענת על מקל דק אחד.
תחשוב על זה, אחי. תחשוב בכללי. במקום להכנס לראש של בנות (דבר שהוא בכלל לא מומלץ בעקרון ) נסה להכנס קצת לראש שלך. טפל במה שקורה לך בפנים, לא רק במה שקורה בחוץ.
מילה גם לך, שקראת את מה שכתוב שם.
אל תתני לדברים כאלה להכתיב לך את הדת. אל תחיי לפי הכתבות של אחרים. תעשי מצוות בשבילך ובשביל הקב"ה. לא בשביל אף אחד אחר.
רוצה להגיד עוד משהו מראש של בנות....תמר949

לי ב"ה יותר קל להתלבש צנוע כי קיבלתי את זה מהבית וב"ה זה לא סחף אותי אבל אני יכולה להגיד לך שגם לבנות יש יצרים לא יודעת כמה הם יותר או פחות חזקים מבנים אבל בנות צריכות צומי והכי כדאי - מבנים. אבל איזה בנים יסתקלו עליך??? הדוסים.?? לא. האלה הפחות .  אז הם מתנהגות בהתאם . ומה הבנים הכי אוהבים??? תגוף של הבנות. ואת מי הבנים יבחרו ת'אלה הדוסות?? לא. לכן בנות מתלבשות ככה.....

אני לא יכולה להגיד לך שזה כל הבנות אבל אני מדברת איתך על  מה שאני שומעת מסביבי ולפעמים גם זה בא לי ....

לכן, תנסו גם להבין קצת אותנו.... 

תמר...

נ.ב

זה לא מחייב שזה רק הסיבה, יש עוד הרבה.... לחץ חברתי, מהבית וכו'..

חזק!קייטי

הצלחת להגדיר בדיוק מה הפריע לי בקטע הזה חצי חיוך

גמלי..עוד אחת!

זה נכון ולא נכון.די"מ

זה נכון שמי שמאשים אך ורק את הבנות הוא חצוף.

אתה צריך לשמור על עצמך בלי קשר לבנות.

אך יש הבדל בין זה לבין בקשה ולנסות לתאר לצד השני מה הצד האחר מרגיש וכמה זה קשה לו.

וגם הסוף לא לגמרי מדוייק גם לעשות מצוות מתוך אהבת ישראל זה דבר חשוב.

אני מגיבה לכל התגובות שרובן די דומות.מוריוש

גם אני בת, וגם אני קראתי, וגם לי לפעמים קשה בצניעות.

נכון שאני הולכת ארוך והכל אבל רוב החברות שלי ממש לא כמוני וזה מאוד קשה. אז אני מאוד מבינה את כל הבנות פה ולא נגדכן או משהו.

אני חושבת שהבעיה שלכן עם הקטע היא בעיה ש הרבה בנות- מגיל 0 כל הזמן רק מדברים איתנו על צניעות. (במיוחד בבית יעקב ששם למדתי...) נוצרה כזאת משואה של בנות דתיות=צניעות.

לכן כל פעם שמישהו אומר "צניעות" ובמיוחד הוא בן ש"לא מבין בכלל ומי הוא שיבין מה עובר עלינו" אנחנו פשוט כמו קיפוד מצמיחות קוצים להתגוננות ולא מוכנות לשמוע מילה.

אני מבינה למה זה ככה וזה טבעי. אבל התפקיד שלנו עכשיו זה לצאת מההתנהגות הקצת-ילדותית הזאת ולהיות פתוחות לשמוע גם את הצד השני. בלי לחשוב מיד שבאו לתקוף אתכן.

מקווה שתבינו אותי

אתה צודקדינה 87

לפי איך שאתה מגדיר את עצמך במגילה שכתבת המבט שלך בקצב הזה תקוע רק בבנות

צודק תוריד פרופיל מלהסתכל על בנות

נ.ב. כל מה שרשמת נכון אבל תשמור על עצמך

לא הוא זה שיגרום לי ללכת עם חצאית ארוכה, בוא נגיד ככהמישהי=)

אם את רוצה לדעת באמת - זה נכון... פלוס. לדעתידנידין כהו

לא באתי לתבוע תביעות את הבנות

רק לומר שבאמת לנו הבנים זה ממש קשה, הזוי לגמרי היצר הזה, א"א להבין אותו בכלל.

אני חושב שאם ישנם בנים שלא יסכימו עם המאמר, כמה שזה מקשה עליהם איך שבנות לבושות וכו'- זה מסיבה אחת פשוטה-הם התרגלו, וההרגל הזה בא על חשבון, ז"א אני כן חושב שהם עדייו ימשכו להסתכל על  בנות, לא שהם כבר לא מסתכלים, אבל אם הם טוענים שזה לא נורא כ"כ מבחינתם כמו שבעל המאמר מתאר, זה כי הם כבר בוססו בבוץ, ואילו הכותב הוא אחד שכנראה בעל שאיפות טהורות וכמו שנראה שהוא תלמיד ישיבה. זה ברור. מצד אחד צניעות זה דבר שבתרבות, ונתוןן לשינוי ולמשל באפריקה לבוש מינימלי ייחשב לצנוע, וזה באמת יהיה צנוע להם ולא מושך.. אבל זה כי אין להם שום רוממות רוחנית אפילו קלה, כמו תינוק..  בקיצור, עם הדעת וההתרוממות - באים היצרים. אפשר להתרגל, כמו באפריקה, אבל א"א להישאר עם הראש בשמיים.. ככה זה בעולמנו, זה בא ביחד. מוסיף דעת מוסיף מכאוב. 

לבן שהוא עם שאיפות טהורות וכו' ולא נותן למציאות להנמיך אותו-יש לו התמודדויות שגם אפילו לא כל בן יבין אות

^^נכון מאוד!די"מ
תודה אור השחר..
הסברת יפה.
תודה למי שהעלתה את זה! אשריך!!!!!! (ל"ת)אריאלניקית גאה

ווואווו.מזדהה עם כל מילה(בחור בן 17)אוהב את ה'

אח שלי אני חולה עליך הלוואי ותהיה בעלי. עכשיו תשמעמי נהר!
עוד צד: אני באמת, מכל הלב, רוצה להיות ראויה לך! באמת! אבל זה כל כך קשה! כל כך בא לי בעל כמוך- כן- אתה שם שזועק ככה! אני יודעת שאני צריכה להיות ראויה לך בשביל לזכות במישהו כמוך. באמת שנגעת לי בלב ואני אעשה יותר השתדלות- באמת שזה קשה! אבל תעשה לי טובה- תחזיק מעמד, אל תיפול- תזכור שיש גם בנות בעולם שאומרות בדיוק כמוך!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך